Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 1/2019, de 28 de novembre, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals en els centres directius de la Conselleria.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8692 de 05.12.2019
Número identificador:  2019/11610
Referència Base de Dades:  010341/2019
 



ORDRE 1/2019, de 28 de novembre, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals en els centres directius de la Conselleria. [2019/11610]

ÍNDEX



Article 1. Objecte

Article 2. Requisits de les persones beneficiàries

Article 3. Supòsits d'exclusió

Article 4. Convocatòria

Article 5. Termini, lloc i forma de presentació de les sol·licituds

Article 6. Ordenació i instrucció

Article 7. Comissions avaluadores

Article 8. Fase de valoració de mèrits

Article 9. Òrgan competent per resoldre

Article 10. Concessió

Article 11. Barem

Article 12. Quantia, durada i nombre de beques

Article 13. Unitat de realització

Article 14. Justificació i pagament de les beques

Article 15. Règim d'incompatibilitats

Article 16. Obligacions i drets de les persones beneficiàries

Article 17. Obligacions de l'òrgan concedent

Article 18. Situacions de la persona beneficiària de la beca

Article 19. Facultats d'interpretació, incidències i modificació de la resolució

Article 20. Pèrdua del dret al cobrament i al reintegrament

Article 21. Pla de control

Article 22. Despeses que es poden subvencionar

Disposició addicional única. Incidència pressupostària

Disposició transitòria única. Règim aplicable a les beques en execució

Disposició derogatòria única. Derogació normativa

Disposició final primera. Normativa aplicable

Disposició final segona. Entrada en vigor





PREÀMBUL



I. L'Ordre 7/2016, de 7 de novembre, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, va aprovar les bases reguladores de la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals en els centres directius competents en matèria de transparència, responsabilitat social, foment de l'autogovern, participació ciutadana, cooperació al desenvolupament, atenció a la ciutadania, qualitat en la prestació de serveis públics i inspecció de serveis.



Les diferents convocatòries efectuades, des de l'aprovació de l'ordre esmentada, han evidenciat alguns inconvenients que resulta aconsellable corregir. Aprofitant la tramitació d'aquesta modificació, es considera, així mateix, oportú introduir diferents millores que, seguint les recomanacions de l'informe d'actuació ordinària prevista en el Pla de la Inspecció General de Serveis de la Generalitat (2016-2017), persegueixen incrementar els drets de les persones beneficiàries de les beques professionals, així com donar resposta a situacions no previstes inicialment.

Principalment amb aquesta norma es tracta la necessitat de millorar l'adequació entre el perfil formatiu de la persona beneficiària de la beca i les funcions encomanades, mitjançant una identificació clara de la persona designada com a tutora que elaborarà el marc formatiu específic que assignarà les funcions que ha de fer la persona beneficiària durant les seues pràctiques professionals. Així mateix, aquesta direcció tècnica recaurà sobre personal empleat públic amb experiència professional i coneixements necessaris en l'àrea d'activitat que hi corresponga. També s'amplia l'accés a beques en matèria de cooperació al desenvolupament a persones amb la titulació de màster universitari oficial en Drets Humans, considerant aquesta àrea de coneixement de molta importància en matèria de cooperació al desenvolupament.

Alhora, s'estima convenient establir el règim de permisos i períodes de descans que permeten conciliar l'exercici de la beca amb les obligacions familiars i personals, sense que supose un minvament en el seu procés formatiu, així com garantir la formació en matèria de prevenció de riscos laborals. Igualment, durant el període de gaudi de les beques, i amb la finalitat que la quantia de les ajudes concedides no es veja indirectament minvada, es podran abonar ajudes complementàries per a compensar les despeses derivades de l'assistència a cursos, seminaris, esdeveniments o altres activitats necessàries en funció dels objectius de les mateixes beques.

Per últim, en les mateixes bases s'estableix el pla de control de la realització de les pràctiques professionals, de conformitat amb el que estableix l'article 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



II. Aquesta ordre se sotmet als principis de bona regulació en l'exercici de la potestat reglamentària establits en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en la mesura en què, com s'ha exposat anteriorment, redunda en la consecució de l'objectiu de millora en la gestió de les beques i introdueix modificacions que pretenen garantir els drets de les persones beneficiàries.

La regulació respecta i és coherent amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals i la resta de l'ordenament jurídic d'aplicació. A més a més, no inclou restriccions innecessàries ni obligacions addicionals a les previstes en el bloc normatiu d'aplicació.

Per una altra part, s'ha respectat el principi d'eficiència i s'han evitat càrregues i tràmits innecessaris, de manera que només les persones seleccionades per a la fase d'entrevista/prova han de presentar la documentació acreditativa dels mèrits detallats en el currículum. S'ha respectat, així mateix, el principi de transparència i s'ha donat participació a la ciutadania a través dels tràmits de consulta prèvia i d'informació pública.

III. D'acord amb l'article 3.4 del Decret 24/2009, de 13 de febrer, del Consell, sobre la forma, l'estructura i el procediment d'elaboració dels projectes normatius de la Generalitat, les disposicions normatives de caràcter modificatiu han d'usar-se amb caràcter restrictiu, i es destaca l'aprovació d'una nova disposició sobre el manteniment de la norma originària i les modificacions posteriors d'aquesta.

Les beques objecte de concessió d'acord amb les bases reguladores d'aquesta ordre no estan subjectes a la política de competència de la Unió Europea en matèria d'ajudes públiques i, per tant, no requereixen notificació a la Comissió Europea, perquè no reuneixen els requisits de l'article 107.1 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, ja que pel que fa a la qualitat de la persona beneficiària i de l'objectiu de les beques, aquestes accions subvencionables no afecten la competència, ni els intercanvis comercials entre els estats membres i tampoc afavoreixen a empreses o produccions determinades.

Amb la percepció de les beques esmentades, no hi ha cap avantatge econòmic ni desenvolupament d'activitat econòmica en el mercat que es relacione amb l'oferta de béns i serveis que permeten la possibilitat de falsejament de la competència que afecte els intercanvis comercials entre estats membres, a l'efecte que assenyala el Decret del Consell 128/2017, de 29 de setembre, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar subvencions públiques.



Aquesta norma està inclosa com una de les iniciatives previstes en el Pla estratègic de subvencions 2016-2019 de la Conselleria, que inclou diverses línies de concessió de beques.

Per això, d'acord amb el que disposen l'article 28.e de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, i l'article 165.1 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu,





ORDENE



Article 1. Objecte

Aquesta ordre té per objecte establir les bases reguladores que regeixen la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals als centres directius de la conselleria.



Article 2. Requisits de les persones beneficiàries

Respecte als principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació, els i les sol·licitants de les beques per a la realització de pràctiques professionals han de complir, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, els requisits següents:

1. Estar en possessió d'una de les titulacions universitàries següents segons la matèria, sempre que no hagen transcorregut més de cinc anys des de la finalització dels estudis:

a) Per a les beques en matèria de transparència, bon govern, participació ciutadana o atenció a la ciutadania: llicenciatura o grau en Dret, Administració i Direcció d'Empreses, Sociologia, Ciències Polítiques, enginyeria Informàtica, Gestió i Administració Pública, Publicitat i Relacions Públiques, enginyeria en Telecomunicacions o Informació i Documentació.

b) Per a les beques en matèria de responsabilitat social o foment de l'autogovern: llicenciatura o grau en Dret o Gestió i Administració Pública.

c) Per a les beques en matèria de cooperació al desenvolupament: màster universitari oficial en Cooperació al Desenvolupament i/o màster universitari oficial en Drets Humans.

d) Per a les beques en matèria de memòria històrica i qualitat democràtica: llicenciatura o grau en Dret o en Història.

2. No haver sigut beneficiària de beques de pràctiques professionals a la Generalitat per un període igual o superior a 36 mesos.

3. No trobar-se incursa en les prohibicions per a obtindre la condició de persona beneficiària establides en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d'ara en avant, Llei 38/2003, de 17 de novembre), la qual cosa s'ha d'acreditar per mitjà de la declaració responsable inclosa en el model de sol·licitud, accessible en la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), llevat que atesa la naturalesa de la beca i la finalitat d'aquesta s'exceptue en la convocatòria alguna d'aquestes prohibicions.

4. Tindre la capacitat funcional per a dur a terme les tasques.

Les persones amb discapacitat poden al·legar la seua condició a l'efecte de dirimir el possible empat que puga produir-se, en els termes recollits en l'article 11 d'aquesta ordre.



Article 3. Supòsits d'exclusió

1. Els qui en el moment de publicar-se la convocatòria corresponent ja gaudeixen d'una beca de pràctiques professionals en la Generalitat no poden optar a una nova beca, excepte en els casos següents:



a) Que es concórrega a la mateixa beca que ja es gaudeix per haver sigut obtinguda en una convocatòria anterior.

b) Que resten menys de dos mesos per a la finalització de la beca que ja gaudeixen els o les sol·licitants.

2. La no-presentació dels i les aspirants a l'entrevista comporta la seua exclusió de la convocatòria.



Article 4. Convocatòria

1. El procediment de concessió d'aquestes beques s'ha de tramitar en règim de concurrència competitiva.

2. El procediment s'inicia d'ofici, mitjançant la publicació de la convocatòria corresponent, almenys en la Base de Dades Nacional de Subvencions, d'acord amb el procediment establit en l'article 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana mitjançant un extracte, sense perjudici d'allò que preveu la normativa que es pot aplicar a les beques de pràctiques professionals i a les subvencions.

3. Les disposicions de la convocatòria han de detallar, almenys, el contingut mínim previst en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions (d'ara en avant, Llei 1/2015, de 6 de febrer).

4. Respecte de la convocatòria, les persones interessades poden interposar contra aquesta, recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seua publicació, conforme a la legislació de procediment administratiu comú, sense perjudici que puguen interposar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.



Article 5. Termini, lloc i forma de presentació de les sol·licituds

1. Els aspirants a obtindre una beca han de presentar, exclusivament per via electrònica, una única sol·licitud i el currículum, de manera completa, en el termini que determine cada convocatòria, comptat a partir de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i segons models normalitzats que estaran accessibles en la seu electrònica de la Generalitat: https://sede.gva.es. En el cas que es presenten diverses sol·licituds, únicament es té en compte l'última presentada.

Per a poder fer la presentació electrònica, el o la sol·licitant ha de disposar d'algun dels sistemes de signatura electrònica admesos en la seu electrònica de la Generalitat.

La presentació de la sol·licitud en el registre electrònic es pot acreditar mitjançant el rebut expedit per aquest automàticament. A l'efecte del còmput de terminis, és vàlida i produeix efectes jurídics la data d'entrada que es consigne en el rebut expedit pel registre electrònic. Només s'admeten les sol·licituds que han sigut registrades en el registre electrònic de la Generalitat abans de les 24.00 hores de l'últim dia de termini de presentació (hora oficial peninsular espanyola).



En el cas que alguna persona presente la seua sol·licitud de manera presencial, se li requereix perquè ho esmene a través de la seua presentació electrònica. A aquests efectes, es considera com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual s'ha fet l'esmena.

2. Si la convocatòria inclou més d'un tipus de beca, en el formulari de sol·licitud s'ha d'especificar l'especialitat o la classe de beca a la qual s'opta. Si es desitja participar en dues o més de les beques convocades, ha de presentar-se una sol·licitud per cada una d'aquestes. En el cas que una mateixa persona, dins del termini establit, presente més d'una sol·licitud per a un mateix tipus o classe de beca, s'entén que l'última presentada reemplaça les anteriors sol·licituds, que seran arxivades.

3. Amb la finalitat de reduir càrregues administratives a les persones interessades, a la sol·licitud i al currículum no s'ha d'adjuntar cap documentació.

Només les persones seleccionades per a la fase d'entrevista/prova han de presentar la documentació acreditativa dels mèrits detallats en el currículum, en el moment en què acudisquen a la realització de l'entrevista/prova, o bé quan així se'ls requerisca per la comissió de valoració corresponent.

Si la documentació presentada no reuneix els requisits indicats en la convocatòria o no és íntegrament aportada, es requerirà la persona interessada per via electrònica perquè, en el termini màxim de 10 dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, i se l'advertirà que, si no ho fa en termini, no es tindran en compte els mèrits a l'efecte de la valoració. El compliment temporal dels mèrits s'entén referit en la data de fi del termini de presentació de sol·licituds.



No obstant això, les convocatòries poden establir l'obligatorietat de presentar documentació específica, que indique expressament en aquest cas la forma en què ha d'aportar-se.

4. Quan s'emplenen els formularis obligatoris s'obté l'autobaremació inicial dels mèrits adduïts en el currículum, que es calcula de manera automàtica a partir de la informació aportada en aquest. El resultat d'aquesta baremació es visualitza com un camp més del formulari.



5. Mitjançant la presentació de la sol·licitud, el o la sol·licitant manifesta sota la seua responsabilitat que totes les dades que recull aquesta i, en el seu cas, en la documentació que s'hi adjunte, són verídiques i que es troba en possessió de la documentació que així ho acredita, i queda disposició de la Generalitat per a la comprovació, el control i la inspecció posterior que s'hi estimen oportuns.

D'acord amb el que disposa l'article 69.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (d'ara en avant, Llei 39/2015, d'1 d'octubre), la inexactitud, la falsedat o l'omissió, de caràcter essencial, de qualsevol dada o informació que s'incorpore a una declaració responsable o a una comunicació, o la no-presentació a l'Administració competent de la declaració responsable, la documentació que, si escau, es requerisca per a acreditar el compliment del declarat, o la comunicació, determina la impossibilitat de continuar l'exercici del dret o l'activitat afectada des del moment en què es tinga constància d'aquests fets, sense perjudici de les responsabilitats penals, civils o administratives que hi pertoquen.



6. D'acord amb el que disposa l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, la presentació de la sol·licitud comporta l'autorització a l'òrgan gestor del procediment per a obtindre directament les dades d'identitat del o la sol·licitant o, si escau, del seu representant legal, i d'estar al corrent amb el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social. En cas que el o la sol·licitant s'opose que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, ha d'indicar-ho expressament en el formulari, i queda obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.

7. En el cas que la sol·licitud no reunisca els requisits exigits o no s'hi acompanyen els documents preceptius, es requereix la persona interessada perquè, en un termini de deu dies, esmene la falta o acompanye els documents de conformitat amb l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, amb la indicació que si no ho fa així, se li té per desistida de la seua petició, prèvia resolució que ha de ser dictada en els termes previstos en l'article 21, apartat 1, d'aquesta norma. Aquest tràmit s'ha de fer de manera electrònica.

8. La presentació de la sol·licitud per a optar a les beques implica l'acceptació pel o la sol·licitant de les bases per la qual es regisca la convocatòria.

9. La sol·licitud de la beca implica l'autorització de la persona interessada perquè l'Administració de la Generalitat puga procedir al tractament de les dades de caràcter personal en la mesura que resulte necessària per a la gestió de les beques, tot això de conformitat amb el que preveu el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (d'ara en avant, RGPD), en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, o normativa que les substituïsca, i les seues normes de desenvolupament.

Les persones interessades poden exercir en qualsevol moment els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació i oposició a l'empara de l'RGPD davant del delegat o delegada de Protecció de Dades de la Generalitat o, si escau, presentar una reclamació davant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.



Article 6. Ordenació i instrucció

1. L'ordenació i la instrucció del procediment de concessió correspon a l'òrgan directiu competent per raó de la matèria objecte de les beques de pràctiques professionals.

2. Una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, aquestes s'examinaran per l'òrgan instructor, que comprovarà els requisits dels o les sol·licitants, efectuant, si escau, els requeriments i les comprovacions que estime convenients.

3. L'òrgan instructor emetrà informe en què conste el compliment dels requisits dels i les sol·licitants.



Article 7. Comissions avaluadores

1. Per a l'examen de les sol·licituds es constituirà una comissió avaluadora, nomenada per l'òrgan convocant, en cada convocatòria, del personal funcionari de carrera del grup A1 adscrit a l'òrgan convocant, i composta, almenys, per la presidència i dues vocalies, una de les quals exercirà la secretaria amb veu i vot.

La convocatòria establirà els mecanismes necessaris per a garantir la presència equilibrada de dones i homes en la designació de les persones integrants de la comissió avaluadora.

2. La presidència de la comissió avaluadora correspon a la persona titular de la subdirecció general competent per raó de la matèria.



3. El funcionament d'aquesta comissió s'ajusta a les previsions de la normativa reguladora del règim jurídic dels òrgans col·legiats. Adopta els seus acords per majoria simple, i estén acta de les sessions realitzades i dels acords adoptats, i remet la proposta corresponent a l'òrgan competent per a resoldre.

4. Les persones que integren la comissió poden ser assessorades pel personal tècnic o professional que es considere necessari, que pot assistir-hi amb veu però sense vot.



Article 8. Fase de valoració de mèrits

1. Durant els quinze dies hàbils següents a la terminació del termini de presentació de sol·licituds, la comissió avaluadora es reuneix amb la finalitat de valorar els mèrits que han presentat els sol·licitants que complisquen els requisits establits per la convocatòria.

2. Per a valorar els mèrits al·legats per cada sol·licitant en el marc de cada convocatòria, la comissió avaluadora aplica el barem establit en l'article 11 d'aquesta ordre.

3. S'elabora una relació dels i les aspirants ordenada d'acord amb la puntuació obtinguda en l'autobaremació, sobre la base dels mèrits establits en aquesta ordre. La comissió avaluadora valora els mèrits al·legats per cada aspirant d'acord amb la informació que es desprenga de l'autobaremació.

La comissió avaluadora publicarà, en ordre decreixent, la llista provisional de puntuacions en la seu electrònica o portal institucional de la Generalitat en internet (https://sede.gva.es), i concedirà un termini de deu dies hàbils a les persones interessades per a la formulació d'al·legacions, que es dirigiran a la comissió avaluadora.

4. Una vegada resoltes les al·legacions presentades, es procedirà a publicar la llista definitiva de puntuacions obtingudes en la seu electrònica o portal institucional de la Generalitat en internet (https://sede.gva.es). Els i les aspirants que obtinguen les quinze millors puntuacions en els termes detallats en l'article 11 d'aquesta ordre, seran cridades per a la realització d'una entrevista/prova, que podrà fer-se per videoconferència o mitjans similars.

En aquesta fase, la comissió avaluadora ha de determinar la forma i el termini de presentació de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats.

5. Finalitzat el procés selectiu, la comissió avaluadora, en el termini de deu dies hàbils, elaborarà una proposta motivada de resolució que contindrà la relació de persones beneficiàries i una o diverses borses de reserva, constituïdes pels aspirants que no resulten adjudicataris de les beques i prioritzada per ordre decreixent de puntuació, per a cobrir les vacants que puguen produir-se durant el període de vigència d'aquelles. Així mateix, s'hi inclourà una llista d'aspirants les sol·licituds dels quals s'han desestimat i s'hi indicaran les causes que n'han motivat la denegació.



Article 9. Òrgan competent per resoldre

1. Correspon a la persona titular de la Conselleria la facultat de resoldre la concessió de beques de pràctiques professionals.

2. Dins de l'àmbit d'aplicació d'aquestes bases, i en l'àmbit de cada convocatòria, es delega als centres directius competents per raó de la matèria objecte de la beca de pràctiques professionals la facultat de dictar la resolució de concessió.



Article 10. Concessió

1. Vista la proposta motivada de resolució formulada per la comissió de valoració, l'òrgan competent per a resoldre dictarà la resolució de la convocatòria. Les resolucions de l'òrgan concedent esgoten la via administrativa.

La resolució de concessió es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb expressió de la convocatòria, del programa i el crèdit pressupostari al qual s'imputen les beques atorgades, les persones beneficiàries, les quantitats concedides i la finalitat d'aquestes.



De conformitat amb la normativa que resulte aplicable a les subvencions i a les beques de pràctiques professionals, la resolució de convocatòria determinarà, si escau, les formes addicionals de publicitat de la resolució de concessió.

La publicació de la resolució esmentada assortirà els efectes de notificació a les persones interessades, d'acord amb la normativa reguladora del procediment administratiu comú, i s'inserirà la informació corresponent en la seu electrònica o portal institucional de la Generalitat en internet, https://sede.gva.es.

2. El termini màxim per a dictar i publicar la resolució és de tres mesos, a comptar des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria, sense perjudici que puga ampliar-se en els termes previstos per la normativa reguladora del procediment administratiu comú.



Conclòs aquest termini sense que s'haja dictat i publicat la resolució expressa, les persones interessades poden entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu.



Article 11. Barem

1. Els criteris que serviran de base per a l'atorgament de les beques que es convoquen seran els següents, amb la ponderació que estableix aquest article, que fixa que el màxim de puntuació total que pot obtindre és de 38 punts, dels quals 31 punts corresponen a la puntuació màxima dels apartats de l'A a l'E i 7 punts corresponen a la puntuació màxima per l'apartat F Entrevista/prova:

A) Expedient acadèmic: fins a un màxim de 18 punts.

1r) La puntuació assignada a l'expedient acadèmic coincideix amb la nota mitjana ponderada, que dona lloc a una valoració entre 5 i 10 punts d'acord amb l'escala següent:

– Nota mitjana 5: 5 punts

– Nota mitjana 6: 6 punts

– Nota mitjana 7: 7 punts

– Nota mitjana 8: 8 punts

– Nota mitjana 9: 9 punts

– Nota mitjana 10: 10 punts

Quan la ponderació s'ha realitzat amb un sistema de puntuació de 0 a 4, s'hi aplicarà el que disposen els articles 4 i 5 de l'article 13 del Reial decret 1267/1994, de 10 de juny, pel qual es modifica el Reial decret 1497/1987, de 27 de novembre, pel qual estableixen directrius generals comunes dels plans d'estudis dels títols universitaris de caràcter oficial, o per la normativa que els substituïsca.

No obstant això, es recomana aportar-hi certificació en què conste la nota ponderada entre 5 i 10 punts.

2n) L'especialització acadèmica en matèries relacionades amb la convocatòria es valora entre 0 i 5 punts. Per especialització acadèmica, s'entenen les assignatures relacionades amb la beca i es valora amb un màxim de 0,20 punts per assignatura.

3r) Altres títols acadèmics oficials que no constituïsquen un requisit per a la concessió de les beques convocades es valoren amb un màxim de 3 punts, atesa l'escala següent:

– Doctorat: 2 punts.

– Altres llicenciatures o graus: 1 punt.

– Diplomatures: 0,50 punts.

– Màster universitari oficial: 0,50 punts.

B) Coneixements de valencià: fins a un màxim de 2,5 punts.

1r) Coneixement general, fins a un màxim d'1 punt: es valoren només els títols i els certificats oficials de coneixement de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià o homologats o equivalents, d'acord amb els nivells establits en el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües, conformement a l'escala següent i es puntua exclusivament el nivell més alt acreditat:





Denominació anterior Denominació actual (Ordre 7/2017, de 2

de març, de la Conselleria d'Educació,

Investigació, Cultura i Esport) (nivells MCER) Punts

Elemental Certificat de nivell B1 de coneixements de valencià 0,25

– --------- Certificat de nivell B2 de coneixements de valencià 0,50

Mitjà Certificat de nivell C1 de coneixements de valencià 0,75

Superior Certificat de nivell C2 de coneixements de valencià 1,00





2) Coneixements especialitzats de valencià, fins a un màxim d'1,5 punts: es valoren, cada un d'aquests, amb 0,50 punts addicionals:



· Especialitat de Correcció de Textos: 0,50 punts

· Especialitat en Llenguatge als Mitjans de Comunicació: 0,50 punts

· Especialitat en Llenguatge Administratiu: 0,50 punts

C) Coneixement d'idiomes de la Unió Europea: fins a un màxim de 3 punts.

1) Es valora cada nivell superat, d'acord amb el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües, amb 0,20 punts.

Només es valoren els títols expedits per les escoles oficials d'idiomes, universitats, ministeris o qualsevol organisme oficial acreditat. En el cas que el coneixement d'un idioma s'acredite per títol universitari i haja sigut valorat en l'apartat A.3 no es podrà computar també en aquest apartat.

Aquest apartat i el següent s'apliquen de manera excloent, i s'opta en cada convocatòria per algun dels dos, si escau.

2) En les beques en què, per la naturalesa que tenen, el coneixement d'un idioma siga un element essencial i així s'acredite, es valora fins a 2 punts, d'acord amb l'escala establida en el Marc Normatiu de Referència.

3) Altres idiomes cooficials de la Unió Europea: de 0 a 1 punt. Només es valoren els títols expedits per les escoles oficials d'idiomes, universitats, ministeris o organismes oficials acreditats. Es valora cada nivell superat amb 0,10 punts.

D) Coneixements addicionals: fins a un màxim de 6 punts.

1) Experiència professional relacionada directament amb l'objecte de la beca, fins a 2 punts, i es computa 0,10 per cada mes complet treballat.

2) Cursos de formació relacionats amb l'objecte de la beca, fins a un màxim de 4 punts, atesos els criteris que s'exposen a continuació.



Es valoren els cursos de formació i perfeccionament de durada igual o superior a 15 hores que han sigut cursats o impartits per la persona interessada, conformement a l'escala següent:

a) De 200 o més hores: 3,00 punts.

b) De 100 o més hores: 2,00 punts.

c) De 75 o més hores: 1,50 punts.

d) De 50 o més hores: 1,00 punt.

e) De 25 o més hores: 0,50 punts.

f) De 15 o més hores: 0,20 punts.

Els cursos als quals ha assistit la persona interessada o que aquesta ha impartit han de pertànyer a organismes oficials o centres de formació reconeguts i es valoren una sola vegada, amb independència d'haver sigut cursats o impartits en edicions successives el mateix curs.

En cap cas es puntuen en aquest subapartat ni en l'apartat C anterior els cursos de valencià i d'idiomes.

E) Altres mèrits: fins a un màxim d'1,50 punts.

Es concedeix fins a un màxim d'1,50 punts per als mèrits següents, sempre que no siguen requisit ni es troben inclosos en la resta d'apartats d'aquest article, i es troben degudament acreditats.

1r) La publicació d'articles especialitzats en revistes de reconegut prestigi, d'àmbit autonòmic, nacional o internacional, així com de llibres monogràfics, es valora amb un màxim de 0,50 punts, sempre que es tracte d'articles o llibres relacionats amb l'objecte de les beques convocades, que es computen de la manera següent:

– Llibres: 0,50 punts.

– Capítols de llibres: 0,25 punts.

– Articles: 0,10 punts.

2n) El coneixement d'idiomes no comunitaris es valora amb un màxim de 0,50 punts, a raó de 0,10 punts per cada nivell superat. A aquest efecte, únicament s'admet la seua acreditació per mitjà de títols expedits per l'Escola Oficial d'Idiomes, universitats, ministeris o organismes oficials acreditats.

3r) Els cursos de formació a què ha assistit o ha impartit la persona interessada, que estan vinculats a les matèries que constitueixen l'objecte de les titulacions admeses per a concórrer a la convocatòria, així com aquells sobre coneixements d'aplicacions informàtiques d'anàlisi documental o de gestió de bases de dades, poden valorar-se amb un màxim de 0,50 punts que es computen de la manera següent:

– Cursos de 50 o més hores: 0,50 punts.

– Cursos de 25 o més hores: 0,25 punts.

– Cursos de 15 o més hores: 0,10 punts.

Els cursos als quals ha assistit la persona interessada o que aquesta ha impartit han de pertànyer a organismes oficials o centres de formació reconeguts i es valoren una sola vegada, amb independència que un mateix curs haja sigut cursat o impartit en edicions diverses/successives.



F) Entrevista/prova: fins a un màxim de 7 punts.

Els o les sol·licitants que han obtingut les 15 millors puntuacions es convocaran a una entrevista que es basarà en la seua formació, la seua trajectòria acadèmica i professional i els seus coneixements entorn de les matèries relacionades amb l'objecte de les beques a la concessió de la qual concorren.

L'entrevista pot valorar-se amb un màxim de 7 punts i el resultat se sumarà a la puntuació obtinguda per a cada aspirant en els apartats anteriors d'aquest barem, a fi d'obtindre, com a resultat, la puntuació final del procés de selecció.

2. En cas d'empat, es resoldrà a favor de la persona que ha acreditat el reconeixement de l'òrgan competent de tindre una discapacitat, ser víctima de violència de gènere o d'accions terroristes, en el marc dels principis determinats en l'article 2 d'aquesta ordre i de conformitat amb la normativa vigent que siga aplicable en cada un d'aquests supòsits. En els altres casos d'empat, així com quan persistisquen aquests en els casos de discapacitat, víctimes de violència de gènere o d'accions terroristes, es considera primer el candidat o candidata que tinga la màxima puntuació obtinguda, d'acord amb l'assenyalat a continuació, i per aquest ordre:

En primer lloc, el candidat o candidata que ha obtingut més puntuació en l'apartat relatiu a l'entrevista.

Si persisteix l'empat, qui ha obtingut més puntuació en l'apartat relatiu a l'expedient acadèmic.

Si persisteix l'empat, qui ha obtingut més puntuació en l'apartat relatiu als coneixements addicionals relacionats amb l'objecte de la beca.

Si persisteix l'empat, qui ha obtingut més puntuació en l'apartat relatiu a coneixements de valencià.

Si persisteix l'empat, qui ha obtingut més puntuació en l'apartat relatiu a coneixement d'idiomes de la Unió Europea.

Si persisteix l'empat, qui ha obtingut més puntuació en l'apartat relatiu a altres mèrits.

Si, fins i tot així, persisteix l'empat, es dirimirà d'acord amb el principi de presència equilibrada per raó de gènere i, en defecte d'això, per ordre alfabètic de cognoms i nom, començant per la lletra que resulte triada conforme al resultat del sorteig que realitza anualment la conselleria competent en matèria de funció pública en què es determina la lletra per a fixar l'ordre d'intervenció de les persones aspirants i, si escau, dirimir els empats en tots els processos selectius que es convoquen durant l'any en el conjunt de les administracions públiques valencianes.





Article 12. Quantia, durada i nombre de beques

1. La quantitat inicial de percepció per a les beques professionals s'ha de determinar de conformitat amb l'article 17.1 del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, o norma que el substituïsca.

Sobre la quantia esmentada es practicaran les retencions oportunes, així com la cotització corresponent a la Seguretat Social, en els termes establits per la normativa tributària i la reguladora del règim general de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació.

Les quantitats abonades no tindran en cap cas el caràcter de salari o retribució, sinó d'ajuda econòmica per a les despeses que la beca comporta.

2. Cada convocatòria estableix el període de durada de les beques de pràctiques professionals, i les condicions en què aquestes poden prorrogar-se, per un període màxim de dotze mesos addicionals, sense necessitat de nova convocatòria, sempre que hi haja crèdit pressupostari adequat i suficient i que l'exercici de l'activitat que s'efectue així ho requerisca o aconselle. El període inicial de la beca no pot superar els dotze mesos de durada, a comptar del dia que indica la resolució de concessió corresponent.

3. La quantia i la durada establides en els paràgrafs anteriors s'adeqüen en tot cas a les modificacions i les actualitzacions que estableix la normativa de la Generalitat en matèria de beques professionals.

4. Les convocatòries estableixen el nombre de beques de pràctiques professionals per titulació que cal concedir en funció de la existència de crèdit pressupostari adequat i suficient.

5. De conformitat amb el que disposa en el Reial decret 1493/2011, de 24 d'octubre, pel qual es regulen els termes i les condicions d'inclusió en el règim general de la Seguretat Social de les persones que participen en programes de formació, la persona beneficiària queda assimilada com a treballadora per compte d'altri a l'efecte de la seua inclusió en el règim general de la Seguretat Social. La sol·licitud de l'alta en el règim general de la Seguretat Social l'efectua la Sotssecretaria, a instància de l'òrgan concedent, amb efectes del dia d'incorporació de la persona beneficiària.



Article 13. Unitat de realització

En funció de la naturalesa de les beques de pràctiques professionals, aquestes es fan en la unitat determinada expressament per cada convocatòria, que igualment estableix la titularitat de la direcció tècnica, supervisió i tutoria de les beques.



Article 14. Justificació i pagament de les beques

1. L'import de cada beca s'ha d'abonar per mensualitats vençudes, prèvia expedició, per part de la persona titular de la subdirecció general o direcció del servei en què es desenvolupe la beca de pràctiques professionals, d'una certificació que acredite un nivell satisfactori de dedicació i aprofitament, i en què es faça constar que s'ha realitzat la pràctica d'acord amb la finalitat que justifica la concessió de la beca.



2. Si, una vegada concedides les beques, algun període de desenvolupament de les pràctiques no es realitza durant un mes complet i implica una meritació econòmica inferior al corresponent a un mes natural, la prestació econòmica ha de ser proporcional a aquest període. En aquests supòsits es garanteix, en tot cas, el dret de la persona interessada a l'audiència.

3. En l'últim mes de durada de la beca o després de la finalització del període de durada de les beques, i en el termini màxim de deu dies a partir del següent a la seua finalització, les persones beneficiàries han d'entregar una memòria sobre les activitats realitzades i els coneixements adquirits. El lliurament de la memòria i l'informe favorable posterior per part de la direcció tècnica són condicions indispensables per al pagament de l'import de l'últim mes del període de durada de les beques.



Article 15. Règim d'incompatibilitats

1. L'obtenció d'una beca en el marc d'aquestes bases és incompatible amb l'acompliment de les activitats pròpies de qualsevol altra beca o ajuda, així com amb la realització de qualsevol altra activitat laboral remunerada que supose concurrència amb l'objecte i la dedicació de la beca obtinguda, o que impedisca el compliment de les obligacions derivades del desenvolupament normal d'aquesta.

En tot cas, la persona becària ha de sol·licitar l'autorització prèvia de l'òrgan concedent de la beca, que resoldrà previ informe de la persona designada com a tutor o tutora.

2. La persona beneficiària ha de comunicar a l'òrgan concedent, tan prompte com es conega, l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades.



Article 16. Obligacions i drets de les persones beneficiàries

1. Les persones beneficiàries de les beques tenen les obligacions següents:

a) Comunicar, si escau, l'acceptació de l'ajuda i incorporar-se al departament en el termini que indique la resolució de concessió. La no-incorporació injustificada en la data indicada s'interpreta com una renúncia a l'ajuda concedida. En tal cas, es pot concedir una nova ajuda a la persona que hi corresponga segons la regulació de les borses de reserva per a substitucions establides en l'article 19.

b) Aportar, en el termini dels deu dies hàbils següents a la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la documentació següent:

1r. L'imprés de domiciliació bancària, degudament emplenat i subscrit per la persona beneficiària, en què ha de constar el número de compte en el qual es rebran les transferències mensuals, i que es troba disponible en el portal institucional de la Generalitat en internet (www.gva.es).

2n. La resolució de la Tresoreria General de la Seguretat Social d'assignació de número de seguretat social o de número d'afiliació.

c) Renunciar a qualsevol altra beca coetània que gaudeix.

d) Realitzar l'activitat que ha motivat la concessió de la beca durant tot el període de gaudi d'aquesta, d'acord amb les directrius que estableix qui exercisca la direcció tècnica de cada una de les persones beneficiàries de les beques.

e) Estar al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, tot això abans de dictar-se la proposta de resolució de concessió de les beques de conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

f) Guardar el degut secret i confidencialitat dels assumptes en què intervinga, així com sobre qualsevol informació obtinguda durant el desenvolupament de la beca. Aquesta obligació es mantindrà, fins i tot, després que el becari o becària concloga la seua vinculació amb la Conselleria.

g) Les persones becades no poden publicar cap article, ni remetre cap comunicació a qualsevol entitat o organisme, sobre matèries relacionades amb la seua beca o l'activitat de l'organisme, sense autorització prèvia del departament.

En el cas que hi haja autorització, el becari o becària haurà de fer constar expressament en la publicació que l'activitat s'ha realitzat mitjançant una beca de la Conselleria.

h) Identificar-se i utilitzar distintius com a persona beneficiària de beques de caràcter professional.

i) En l'últim mes de durada de la beca (o després de la finalització del període de durada de les beques, i en un termini màxim de 10 dies a partir del següent a la seua finalització) les persones beneficiàries han d'entregar al seu tutor o tutora una memòria sobre les activitats realitzades i els coneixements adquirits. Aquesta memòria ha de tindre una extensió màxima de 100 folis. El lliurament de la memòria, així com l'informe favorable posterior per part de la persona responsable de la direcció de la pràctica, són condicions indispensables per al pagament de l'import de l'últim mes del període de durada de les beques.

j) Complir les obligacions de publicitat activa per a subvencions superiors a 10.000 € recollides en l'article 3.2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana. En cas de no disposar de pàgina web en què donar la difusió deguda de la concessió de l'ajuda, la persona beneficiària ha de comunicar a l'autoritat concedent aquesta circumstància en ocasió de la presentació de la memòria final, perquè aquesta done publicitat a través del portal web corresponent.

k) Complir les altres obligacions que estableix l'article 4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com les que es deriven del conjunt de les bases d'aquesta ordre, o de les específiques que establisca la convocatòria.

2. Durant el període de gaudi de les beques, la persona beneficiària ha d'exercir les pràctiques amb un horari màxim de trenta hores setmanals, que es distribuiran de la forma en què organitze el seu tutor o tutora durant el període de gaudi de la beca.

La direcció tècnica pot estipular, previ acord amb la persona beneficiària, dos períodes de descans, preferentment en el període de juny a setembre, no superiors cada un d'aquests a deu dies hàbils o dels dies que corresponen proporcionalment al temps de gaudi efectiu de la beca, que no impliquen disminució de la quantia inicial de la beca.



3. Les persones beneficiàries de les beques de caràcter professional tenen dret, previ avís la direcció tècnica de les pràctiques i justificació posterior mitjançant la presentació d'un certificat acreditatiu de la concurrència de les circumstàncies exposades, al règim de permisos següent:

a) Per exàmens, ja siguen finals o parcials.

b) Per visita mèdica: la persona beneficiària té permís durant les hores indispensables per a assistir a la visita mèdica.

c) Per malaltia: en aquest cas, el becari o becària pot ampliar l'horari de les pràctiques pel nombre d'hores de la malaltia, després d'aportar la justificació del comunicat mèdic.

4. Quan s'accepten les bases d'aquesta convocatòria, les persones beneficiàries de les beques que poden concedir-se cedeixen gratuïtament i de manera indefinida els resultats que s'hi obtinguen com a conseqüència del desenvolupament de les activitats exercides en virtut d'aquestes beques, així com la memòria final que presenten, i la Conselleria es reserva el dret a publicar-les i utilitzar-les.



Article 17. Obligacions de l'òrgan concedent

Són obligacions de l'òrgan directiu que concedisca les beques per a pràctiques professionals objecte d'aquestes bases:

a) Proporcionar el suport necessari i facilitar la utilització dels mitjans, els instruments i els equips que resulten necessaris per a l'exercici normal de l'activitat objecte de les pràctiques professionals.

b) Designar, mitjançant resolució de l'òrgan concedent de la beca, un tutor o tutora per a la coordinació, l'orientació i la direcció tècnica de l'activitat que exerciran. Els tutors o directors tècnics de la beca han d'elaborar un programa formatiu, que serà aprovat per l'òrgan concedent, que assignarà les funcions que han de dur a terme les persones beneficiàries durant les seues pràctiques professionals; realitzaran el seguiment i prestaran el suport necessari, resoldran els dubtes que poden sorgir, autoritzaran i supervisaran les absències i els períodes de descans i avaluaran l'aprofitament obtingut per les persones beneficiàries. La direcció tècnica de les persones beneficiàries recau sobre personal empleat públic amb experiència professional i coneixements necessaris en l'àrea d'activitat que hi correspon.

c) Vetlar pel desenvolupament adequat de la formació de la persona becada, així com una correspondència adequada entre el perfil formatiu del becari o becària i les tasques assignades, així com informar el becari o becària de la normativa de seguretat i prevenció de riscos laborals.



d) Expedir la certificació corresponent d'aptitud i aprofitament a favor del becari o becària, després de la finalització del termini de la beca i després de l'informe favorable del tutor o tutora.



Article 18. Situacions de la persona beneficiària de la beca

1. La condició de becari o becària no genera cap relació laboral ni administrativa amb la Generalitat.

2. Quan la persona beneficiària d'alguna de les beques concedides siga empleada de la Generalitat queda en la situació administrativa que siga procedent, d'acord amb la normativa corresponent en matèria de funció pública.



Article 19. Facultats d'interpretació, incidències i modificació de la resolució

1. En el marc de cada convocatòria, la persona titular del centre directiu competent per raó de la matèria objecte de la beca ha de resoldre, per delegació de la persona titular de la Conselleria, tant els dubtes com els conflictes que poden plantejar els becaris i becàries en l'exercici de la seua funció, o les unitats administratives que els tutelen. Al mateix temps, ha de resoldre les incidències que es produïsquen durant el període de gaudi de les beques prèvia audiència a la persona interessada.

2. La renúncia a la beca suposa la pèrdua de tots els drets inherents a aquesta i, per tant, l'import d'aquesta deixa de percebre's a partir d'aquest moment. L'òrgan directiu competent ha de comunicar a la Sotssecretaria, de manera immediata, aquesta renúncia, a l'efecte de variació de dades en el règim general de la Seguretat Social.

3. En cas de renúncia a la beca concedida, la persona titular del centre directiu competent per raó de la matèria objecte de la beca, si ho considera convenient, pot cobrir les vacants que es poden produir, i per a això se serveix de la borsa o borses de reserva que resulten del procediment de selecció prèviament efectuat i en l'ordre establit en aquesta.



4. En els supòsits en què per raó de part, adopció o acolliment s'interrompa el període de durada establit, la persona interessada ha de continuar reportant i percebent l'import de la beca atorgada i recuperar amb posterioritat el període interromput. Igualment, en casos d'ingrés hospitalari prolongat, es recuperarà amb posterioritat el temps de pràctiques interromput.

5. Qualsevol alteració de les condicions que s'han tingut en compte per a la concessió de les beques i, en tot cas, l'obtenció concurrent de beques en els termes establits per aquestes bases reguladores, donen lloc a la resolució de concessió.



Article 20. Pèrdua del dret al cobrament i al reintegrament

1. Es produeix la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la beca en el supòsit de falta de justificació o de concurrència de les causes previstes per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i la Llei 1/2015, de 6 de febrer.

2. És procedent el reintegrament de la quantitat percebuda i l'exigència de l'interés de demora corresponent des del moment del pagament de la beca fins la data en què s'acorde la procedència del reintegrament, d'acord amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, així com en els casos següents:

a) Quan es destine la quantitat percebuda a finalitats contràries o incompatibles amb el fi de la beca.

b) Quan s'incórrega en algun dels casos d'incompatibilitat de la beca establits en aquestes bases.

3. En la tramitació dels procediments previstos per aquest article es garanteix en tot cas el dret d'audiència a la persona interessada.





Article 21. Pla de control

De conformitat amb el que estableix l'article 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, l'òrgan concedent ha de dur a terme un pla de control de la realització de l'activitat objecte d'aquestes bases, que consisteix en:



a) La comprovació i el control de la documentació acreditativa dels mèrits de les persones que han resultat becades.

b) La realització pel tutor o tutora d'un programa formatiu de la beca, que l'ha d'aprovar l'òrgan directiu competent segons el que estableix l'article 17 d'aquesta ordre.

c) La memòria de les activitats de formació que ha realitzat la persona becada, prevista en l'article 14.3 d'aquesta ordre.

d) La certificació d'aptitud i aprofitament, prevista en l'article 14.1 d'aquesta ordre.



Article 22. Despeses que es poden subvencionar

Són despeses subvencionables les pròpies de la beca, així com altres despeses de naturalesa corrent generades per l'adquisició de llicències o realització d'activitats formatives que siguen d'interés per les persones beneficiàries de les beques.

Durant el període de vigència de les beques, i amb la finalitat que la quantia de les ajudes concedides no es veja indirectament minvada, es poden abonar ajudes complementàries per a compensar les despeses derivades de l'assistència a cursos, seminaris, esdeveniments o altres activitats que, a consideració del tutor o tutora responsable de la formació, s'entenguen necessàries o convenients en funció dels propòsits de les mateixes beques. En aquests casos, aquestes despeses els seran rescabalades en els termes que per al personal de la Generalitat i l'adscrit funcionalment al servei d'aquesta estableix el Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Consell, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris, modificat pel Decret 64/2011, de 27 de maig, del Consell o normativa que el substituïsca.





DISPOSICIONS ADDICIONALS



Única. Incidència pressupostària

L'aprovació d'aquestes bases no pot suposar increment de cost econòmic en el pressupost de la Generalitat. Les convocatòries corresponents, d'acord amb la Llei 1/2015, de 6 de febrer, recullen les línies a què s'imputa el pagament de les beques, així com l'import global màxim destinat a abonar-les.





DISPOSICIONS TRANSITÒRIES



Única. Règim aplicable a les beques en execució

Les convocatòries efectuades conforme a l'Ordre 7/2016, de 7 de novembre, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que va aprovar les bases reguladores de la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals als centres directius competents en matèria de transparència, responsabilitat social, foment de l'autogovern, participació ciutadana, cooperació al desenvolupament, atenció a la ciutadania, qualitat en la prestació de serveis públics i inspecció de serveis es continuaran regint per aquestes bases reguladores, exceptuant el que disposen els apartats 2 i 3 de l'article 16 i l'article 22 d'aquesta ordre, quan resulten més favorables per a les persones becades.





DISPOSICIONS DEROGATÒRIES



Única. Derogació normativa

Queda derogada l'Ordre 7/2016, de 7 de novembre, de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que va aprovar les bases reguladores de la concessió de beques per a la realització de pràctiques professionals als centres directius competents en matèria de transparència, responsabilitat social, foment de l'autogovern, participació ciutadana, cooperació al desenvolupament, atenció a la ciutadania, qualitat en la prestació de serveis públics i inspecció de serveis.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Normativa aplicable

Referent a administració electrònica, en allò que no regula aquesta ordre, caldrà ajustar-se al que disposa el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'Administració electrònica de la Comunitat Valenciana, o normativa que el substituïsca.



Igualment, sempre que no s'oposen al que estableix la Llei 1/2015, de 6 de febrer, es pot aplicar el Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, i l'Ordre 17/2011, de 6 de maig, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es desenvolupa el capítol II, de les beques de pràctiques professionals, de l'esmentat Decret 132/2009, o normativa que les substituïsca.





Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 28 de novembre de 2019



La consellera de Participació, Transparència,

Cooperació i Qualitat Democràtica,

ROSA PÉREZ GARIJO

Mapa web