Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 27 d'octubre de 2022 de la directora general d'Indústria, Energia i Mines, per la qual s'incrementa en una quantia addicional el crèdit inicial i es resol la concessió addicional d'ajudes a l'empara de la Resolució de 12 de novembre de 2021, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es va efectuar la convocatòria anticipada, per a l'exercici 2022, dins de la cinquena fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana, de les ajudes per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana de diversos sectors.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9463 de 04.11.2022
Número identificador:  2022/10033
Referència Base de Dades:  009689/2022
 



RESOLUCIÓ de 27 d'octubre de 2022 de la directora general d'Indústria, Energia i Mines, per la qual s'incrementa en una quantia addicional el crèdit inicial i es resol la concessió addicional d'ajudes a l'empara de la Resolució de 12 de novembre de 2021, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es va efectuar la convocatòria anticipada, per a l'exercici 2022, dins de la cinquena fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana, de les ajudes per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana de diversos sectors. [2022/10033]





Atesa la Resolució de 12 de novembre de 2021, del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual es va efectuar la convocatòria anticipada, per a l'exercici 2022, dins de la cinquena fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana, de les ajudes per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana de diversos sectors (DOGV núm. 9221, de 23.11.2021), i la Resolució de 26 de juliol de 2022, de la directora general d'Indústria, Energia i Mines (DOGV núm. 9393, de 28.07.2022), per la qual es va resoldre la convocatòria anterior.



Tenint en compte que segons el que s'estableix en els resolcs segon, apartat 4, i dotze, apartat 2, de la convocatòria, respecte dels eventuals augments sobrevinguts en el crèdit disponible de la convocatòria, es podrà dictar una resolució complementària de la concessió inicial que incloga aquelles sol·licituds a les empreses incloses en una llista de reserva, i que no hagen sigut inicialment beneficiàries per esgotament del crèdit disponible.

Considerant que en el resolc primer, apartat 3, de la Resolució de 26 de juliol de 2022, de la directora general d'Indústria, Energia i Mines, per la qual es va resoldre la convocatòria, es va aprovar aquesta llista de reserva prioritzada de les empreses que havien obtingut una valoració superior a 50 punts, però que no es van poder estimar les seues sol·licituds per insuficiència de crèdit pressupostari.

Vista la proposta de la comissió d'avaluació, en relació amb les empreses de la llista de reserva prioritzada que han comunicat la seua intenció de realitzar les inversions sol·licitades, d'acord amb l'import d'ajuda que podria concedir-se, sense superar el límit del nou crèdit retingut.

Manifestant que les ajudes que es concedeixen a través d'aquesta resolució tenen la consideració d'ajudes de minimis regulades en el Reglament (UE) núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L352/1 DE 24 de desembre), de manera que, en tot cas, l'import d'aquestes ajudes no podrà fer que l'import total de les ajudes de minimis que reba la mateixa empresa durant un període de tres exercicis fiscals siga superior al límit de 200.000 euros.

En aplicació del que es disposa en l'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; en el Decret 175/2020, de 30 d'octubre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Economia Sostenible Sectors Productius, Comerç i Treball, i en l'Ordre 6/2021, de 13 d'octubre, de 2021, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'industrialització, en la base 26 de la qual es delega en la direcció general amb competències en matèria d'indústria la resolució de les sol·licituds de subvencions que es presenten a l'empara de les convocatòries d'ajudes, com també la delegació establida en el resolc catorze primer de la convocatòria, resolc:



Primer. Increment de crèdit inicial

Augmentar el crèdit en la quantitat de 2.987.086,99 euros en la línia S0360 del programa pressupostari 11.02.03.722.20, capítol VII, de la convocatòria anticipada, per a l'exercici 2022, dins de la cinquena fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana, d'ajudes per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana de diversos sectors, a conseqüència de les renúncies presentades per les empreses que van resultar beneficiàries en la Resolució de 26 de juliol de 2022, de la Directora General d'Indústria, Energia i Mines (DOGV. Núm. 9393/ 28.07.2022), així com de les minoracions de les subvencions acordades a conseqüència de les modificacions a la baixa de projectes aprovats en la esmenada Resolució i de les revocacions parcials de subvenció per haver comunicat amb posterioritat a la mateixa un nou import d'ajudes rebudes en concepte de minimis, així com del crèdit sobrant en la convocatòria d'associacions empresarials industrials de determinats sectors de la Comunitat Valenciana.



Segon. Concessió

Concedir les subvencions, amb càrrec a la línia de subvenció S0360, del capítol VII, del programa 722.20 “Política industrial”, del pressupost de la Generalitat per a 2022, a les empreses sol·licitants de la llista de reserva que s'indiquen en l'annex I d'aquesta resolució, per les quanties d'ajudes i de conformitat amb la despesa a justificar que es detalla en l'esmentat annex, amb les condicions que s'estableixen en aquesta resolució addicional de concessió, en la convocatòria respectiva i en les bases reguladores d'aquestes. Les quanties d'ajuda s'han calculat aplicant el 35 % del total de les despeses considerades subvencionables amb el límit superior que l'ajuda total de minimis concedida a una única empresa no pot ser superior a 200.000 euros en l'exercici fiscal en curs i en els dos exercicis fiscals anteriors, d'acord amb els límits i les condicions previstos en el Reglament (UE) núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis.





Tercer. Obligacions de les empreses beneficiàries

1. Les empreses beneficiàries d'aquestes ajudes hauran de complir totes les obligacions establides en la Llei 38/2003, general de subvencions; en l'Ordre 6/2021, de 13 d'octubre de 2021, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'industrialització, i també en la resolució de convocatòria i en aquesta resolució de concessió.

2. Les empreses beneficiàries hauran de realitzar el projecte objecte de subvenció en la forma descrita en la memòria presentada juntament amb la sol·licitud i respectar els costos presentats en la taula normalitzada. En el cas que la despesa subvencionable a justificar recollida en aquesta resolució siga inferior a la presentada per l'empresa beneficiària, la inversió a justificar haurà d'ajustar-se al desglossament de despeses aprovades que se'ls notifique individualment.

Si durant l'execució del projecte es produeixen circumstàncies excepcionals que modifiquen el seu desenvolupament previst, l'empresa beneficiària haurà de procedir de la manera següent, d'acord amb la tipologia de la modificació:

a) Modificacions en el projecte que no alteren aspectes essencials d'aquest: abans del 7 de novembre de 2022 s'hauran de comunicar electrònicament a la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines i motivar adequadament l'absència d'impacte rellevant en el projecte d'inversió.



b) Modificacions en el projecte que alteren aspectes essencials: abans del 7 de novembre de 2022 s'haurà de sol·licitar electrònicament l'autorització prèvia i expressa de la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines.

Les sol·licituds d'autorització de la modificació en cap cas podran suposar un increment en l'import de l'ajuda concedida. No serà admesa cap modificació de l'actuació subvencionada que comprometa la finalitat per a la qual es va concedir l'ajuda o quan, com a resultat d'aquesta modificació, la valoració del projecte haguera resultat inferior. No s'admetrà cap modificació el resultat de la qual reduïsca més del 50 % l'import del pressupost aprovat del projecte inicial.



3. L'empresa sol·licitant haurà de comunicar l'obtenció concurrent d'altres subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o ens públics, la qual cosa podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió o, si escau, a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció.

4. Els actius subvencionats hauran d'instal·lar-se i utilitzar-se exclusivament en un centre productiu situat a la Comunitat Valenciana, i mantindre's en aquesta i en l'inventari de l'empresa beneficiària, o l'empresa que la substituïsca en cas de fusions, absorcions, escissions o adquisicions, durant almenys cinc anys, comptadors a partir de la finalització del termini de justificació. Això no impedirà la substitució d'equips o actius que hagen quedat obsolets o s'hagen avariat dins d'aquest període, sempre que l'activitat econòmica de la pime beneficiària es mantinga a la Comunitat Valenciana durant el període mínim anterior, i se sol·licite l'autorització prèvia a la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines. La venda o substitució no autoritzada dels actius subvencionats abans del termini indicat de cinc anys comportarà la revocació de la subvenció, amb l'obligació de la seua devolució íntegra, més els interessos reportats des de la data del seu pagament.



5. En qualsevol moment de la vigència de l'expedient, les empreses sol·licitants hauran d'actualitzar la documentació presentada que haguera patit alguna modificació. Especialment hauran de comunicar qualsevol altra ajuda de minimis rebuda des de la presentació de la sol·licitud, altres ajudes públiques per als mateixos costos, així com els canvis en la representació, raó social o adreça de correu electrònic de l'entitat quan s'hi produïsquen. Aquesta comunicació es realitzarà utilitzant el tràmit «Aportació de documentació a un expedient obert d'ajudes de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball», al qual s'accedeix a través de l'enllaç següent:

https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=15450

6. Es consideraran correctament practicades les notificacions anteriors a la data de comunicació d'aquestes variacions a l'Administració, que s'hagen dirigit a la persona representant i comunicat a l'adreça de correu electrònic que figure en l'apartat C – Notificacions, de la sol·licitud.



Quart. Termini de realització de les actuacions subvencionables

La posada en funcionament dels actius subvencionats haurà de produir-se entre l'1 de gener de 2022 i la data de justificació de la subvenció. Excepcionalment, i amb sol·licitud prèvia justificada abans de l'expiració del termini anterior, la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines podrà autoritzar l'ampliació d'aquest termini, sense que en cap cas aquesta puga superar els 9 mesos des de l'endemà de la publicació de la resolució de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i sense perjudici de mantindre's l'obligació de presentar la documentació justificativa de la inversió en el termini previst en el resolc setze d'aquesta resolució. Aquesta autorització imposarà a l'empresa l'obligació d'acreditar, mitjançant addenda a l'informe de l'empresa auditora, la posada en funcionament de la inversió subvencionada dins del termini ampliat, i el seu incompliment o la falta de presentació en termini d'aquesta addenda suposarà la revocació total o parcial de la subvenció, amb reembossament de les quantitats ja percebudes i l'exigència dels interessos de demora des del moment del pagament.





Cinqué. Despeses subvencionables

1. Tindran la consideració de despeses subvencionables les que s'enquadren en alguna de les categories següents:

a) Costos externs d'adquisició de maquinària, aparells, equips i altres actius materials directament vinculats a la producció, condicionats al fet que siguen necessaris per a la implantació, millora o modernització de les línies de producció. S'admetran com a actius vinculats a la producció industrial, a més, els motles i matrius, la maquinària per a la certificació o control de qualitat de productes, l'equipament i la instal·lació dels laboratoris interns i sales blanques en l'establiment industrial, els transformadors, les depuradores i equips de gestió i/o reducció dels residus, les emissions i efluents generats pel procés industrial, els vehicles i equips de transport per l'interior de les instal·lacions industrials, així com, en general, la maquinària i els equips relacionats amb el magatzematge, embalatge, preparació i la logística de les matèries primeres, productes intermedis o productes acabats. Tots els equips anteriors es consideraran actius materials subvencionables si, a més d'estar vinculats a la producció industrial, estan inscrits en l'inventari de l'empresa beneficiària, que, en general, seran els que no es consumeixen amb l'ús i tenen una permanència en l'empresa superior a un any. Queden expressament exclosos l'adquisició o millora de vehicles de transport exterior de mercaderies, així com les instal·lacions i equips per a producció d'energia elèctrica procedent de fonts renovables. S'exclouen també equips com els telèfons mòbils, ordinadors personals, servidors, impressores de documents, tauletes, consoles o similars que estiguen destinats a funcions administratives, així com altres equipaments o instal·lacions com ara portes, control d'accessos, vestidors, banys, sòls, sistemes de prevenció o extinció d'incendis, instal·lacions antirobatori, així com instal·lacions i equipament de despatxos o habitacions que no estiguen vinculats clarament a la producció industrial.



b) Els costos de millores en maquinària, aparells, equips i altres actius materials preexistents en l'inventari de l'empresa, sempre que estiguen vinculats a la producció industrial i consistisquen en canvis de components essencials que suposen un avanç substancial en l'eficiència energètica d'aquesta, en les seues capacitats productives, en la seguretat industrial de l'empresa o en la seguretat laboral de les persones treballadores que les utilitzen. Aquests avanços substancials hauran de motivar-se qualitativament i/o quantitativament en la memòria descriptiva, i la insuficient justificació comportarà l'exclusió directa d'aquestes despeses. No seran subvencionables els costos de meres reparacions i accions de manteniment de maquinària i/o de part dels seus components o elements auxiliars de producció.

c) Costos externs d'adquisició, disseny a mida, implantació o posada en funcionament d'actius immaterials, com ara patents, marques, models d'utilitat i llicències de fabricació, dissenys industrials o de producte, així com el programari, les aplicacions o els desenvolupaments i innovacions industrials realitzades per tercers per a l'empresa beneficiària, sempre que estiguen vinculats directament a la producció industrial. Es consideraran en tot cas vinculats a la producció industrial, entre altres, els actius immaterials destinats a la modelització, simulació i virtualització de processos industrials, els destinats al manteniment preventiu, automatització i sensorització dels processos industrials, així com les aplicacions de gestió logística interna i externa (CRM) o les tecnologies de gestió integrada de la informació de l'empresa (ERP). També seran subvencionables, si escau, els pagaments realitzats des de l'1 de gener de 2022 fins a la data de justificació, per l'ús sense adquisició d'aqueixes llicències, dissenys, programari, aplicacions, desenvolupaments o innovacions. No serà subvencionable l'adquisició, desenvolupament o el pagament per ús de llicències, programari i aplicacions que siguen de propòsit general, com ara sistemes operatius, aplicacions de xarxes, comunicacions o correu, paquets d'ofimàtica, edició i/o tractament genèric de textos o imatges.

d) Els costos imprescindibles per al registre, obtenció, validació i defensa de patents, marques, models d'utilitat, dissenys i desenvolupaments industrials i altres coneixements tècnics, generats per l'empresa beneficiària.

e) Els costos externs ocasionats per a obtindre la certificació o altres formes d'homologació o normalització de productes.

f) Costos de contractació externa d'enginyeria industrial sempre que siguen clarament necessaris per a l'execució del projecte d'inversió. Queda expressament exclosa qualsevol forma de consultoria associada a la gestió i tramitació de subvencions, projectes, llicències, autoritzacions administratives, legalitzacions, inscripció en registres i similars que no aporten clarament un coneixement tècnic necessari per a la millora o modernització industrial subvencionada. La partida d'enginyeria màxima que es tindrà en compte per a calcular l'import de l'ajuda no podrà superar ni el 15 % del total de les despeses admeses com a subvencionables (actius materials, immaterials, enginyeria i auditoria), ni l'import de 20.000 euros, IVA exclòs.

g) Despeses de l'auditoria per a l'elaboració de l'informe de revisió de la documentació justificativa de la subvenció, per empresa auditora externa inscrita com a exercent en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes, fins a un import màxim subvencionable de 600 euros, IVA exclòs, per sol·licitud. No obstant això, aquesta despesa no serà subvencionable en el supòsit que l'empresa beneficiària estiga obligada a auditar els seus comptes anuals.

2. Són regles aplicables als conceptes de despesa subvencionable les següents:

a) Només seran admissibles les despeses en què s'acredite que han sigut efectivament pagades entre l'1 de gener de 2022 i la data de justificació, amb independència de la posada en funcionament dels actius subvencionats. No obstant l'anterior, s'admetran com a costos pagats dins del termini els pagaments realitzats en 2021 en concepte de pagaments a compte, com a reserva o per a realitzar la comanda de l'actiu subvencionat, sempre que la seua posada en funcionament es realitze dins del període establit en el resolc sisé, i els pagaments anticipats en 2021 no superen el 75 % de l'import total d'adquisició de l'actiu corresponent, excepte en els casos d'arrendament financer, els pagaments efectuats del qual en 2021 no s'admetran si l'actiu arrendat s'ha posat en funcionament amb anterioritat a l'1 de gener de 2022.

b) No seran subvencionables els costos d'adquisició d'empreses, d'accions o de participacions socials.

c) No seran subvencionables els costos d'adquisició o arrendament de terrenys, naus industrials, edificis o altres béns immobles.

d) No seran subvencionables les despeses d'obra civil com ara les inversions materials en urbanització, canalitzacions i connexions dels serveis necessaris per a l'activitat, ni les inversions per a la construcció, ampliació o adequació de béns immobles. No obstant això, sí que seran subvencionables les inversions en adequació de béns immobles o d'instal·lacions de l'establiment productiu, generals o específiques, sempre que siguen imprescindibles per a la instal·lació de nous actius materials adquirits i es justifique específicament en la memòria descriptiva. La insuficient justificació comportarà l'exclusió directa d'aquestes despeses d'adequació immobiliària o instal·lacions internes.



e) També seran subvencionables els costos de trasllat i posada en funcionament en el cas d'actius adquirits, incloent-hi els costos de grues, muntatge i desmuntatge dels nous actius o dels que se substitueixen. També seran subvencionables els costos de connexió o adaptació d'actius preexistents per a la seua correcta connexió amb els nous actius adquirits, sempre que es justifique específicament en la memòria descriptiva la necessitat d'aquests.

f) En el cas d'arrendament financer, seran subvencionables les quotes pagades entre l'1 de gener de 2022 i la data de justificació, sempre que s'acredite amb la justificació que el contracte d'arrendament inclou expressament l'obligació d'adquirir l'actiu al final del contracte d'arrendament.

g) Els costos subvencionats per aquesta convocatòria no podran rebre simultàniament ajudes públiques d'altres convocatòries procedents d'aquesta o una altra Administració per als mateixos costos, sense perjudici que sí que puguen rebre altres ajudes públiques altres costos no inclosos en el model normalitzat de taula de costos estimats, encara que estiguen relacionats amb el mateix projecte d'inversió.

h) Només podran considerar-se subvencionables aquelles despeses que, de manera indubtable, responguen a la naturalesa de la inversió a subvencionar i resulten estrictament necessàries, basant-se en la descripció de les actuacions aportada en la memòria. Els costos hauran de tindre un nivell de desglossament suficient per a valorar la seua adequació a l'activitat a la qual s'associen i coincidir exactament amb les factures o costos detallats en la taula de costos estimats. Els costos inclosos en la taula de costos estimats que no s'identifiquen clarament en la descripció de les actuacions de la memòria no seran admesos. Els conceptes amb un desglossament deficient podran ser considerats com a no subvencionables sense necessitat de requeriment previ d'esmena.

i) No s'acceptaran operacions amb persones o entitats vinculades a l'empresa beneficiària, entenent-se com a tals aquelles en les quals concórrega alguna de les circumstàncies indicades en el punt 2 de l'article 68, del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

j) Quan l'import d'adquisició de l'actiu o servei d'enginyeria supere les quanties establides en la legislació vigent de contractació per al contracte menor, l'empresa beneficiària haurà de disposar d'almenys tres ofertes de diferents proveïdors, formulades amb caràcter previ a la contracció del compromís per al lliurament de l'actiu o realització del servei. L'elecció entre les ofertes presentades es realitzarà d'acord amb criteris d'eficiència i economia, i quan no recaiga en la proposta econòmicament més avantatjosa, haurà de justificar-se expressament en una declaració responsable aqueixa elecció menys econòmica. No obstant l'anterior, no serà necessari disposar de tres ofertes diferents quan la despesa s'haguera contractat amb anterioritat a la publicació de la concessió de l'ajuda, o quan, per les especials característiques de l'actiu o el servei, es justifique en una declaració responsable que no existeix en el mercat suficient nombre d'empreses que els presten o subministren. Totes dues declaracions responsables hauran de presentar-se, si escau, davant l'empresa auditora perquè ho comprove.

k) Els costos d'adquisició d'actius fixos de segona mà seran subvencionables sempre que complisquen, a més, els requisits següents:

1r Que conste una declaració de l'empresa venedora sobre l'origen dels béns i que aquests no han sigut objecte de finançament públic nacional o de la Unió Europea.

2n Que el preu no siga superior al valor de mercat i, al mateix temps, siga inferior al cost de béns nous similars. Per a això, serà imprescindible presentar a l'empresa auditora juntament amb la justificació, un certificat d'una empresa taxadora independent que certifique l'anterior i el que es disposa en el requisit 3r següent.

3r Que l'antiguitat del bé no supere el seu període màxim d'amortització segons s'indica en l'article 12 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l'Impost de Societats.

Si no es pot acreditar el que s'estableix en els punts anteriors davant l'empresa auditora, que haurà de pronunciar-se expressament sobre aquest tema en el seu informe final per a la justificació, els costos de compra de segona mà no es consideraran subvencionables, i després de la revisió de la documentació justificativa, la subvenció serà minorada en les quanties corresponents a aquests costos.



3. En cap cas es consideraran despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguen susceptibles de recuperació o compensació.



4. La justificació a l'empresa auditora dels costos subvencionables es farà mitjançant la presentació de les factures o documents comptables de valor probatori equivalent amb validesa en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa i l'acreditació del seu pagament. L'acreditació del pagament es realitzarà amb la documentació següent:

a) Transferència bancària: còpia del resguard de la transferència en el qual figure el número de factura o, en defecte d'això, el concepte abonat i còpia del càrrec en compte corresponent.

b) Xecs i pagarés: còpia del xec o pagaré signat i còpia de l'extracte bancari del càrrec en compte corresponent. No s'admeten xecs al portador.

c) Efectes o altres instruments mercantils com la confirmació de pagaments (confirming), el facturatge (factoring) o el descompte i avançament bancari sempre que el cobrament del proveïdor estiga garantit: còpia del document o contracte i l'acreditació del pagament al proveïdor per l'entitat que l'haguera realitzat.

No s'admetran pagaments en metàl·lic ni pagaments per finestreta d'entitats de crèdit. Es considerarà efectivament pagada la despesa, a l'efecte de la seua consideració com a subvencionable, amb la cessió del dret de cobrament de la subvenció a favor dels creditors per raó de la despesa realitzada. La justificació a l'empresa auditora d'aquesta cessió es farà mitjançant la presentació a aquesta de l'original del document públic o privat en el qual s'instrumente la cessió del dret de cobrament de la subvenció i, en el cas que les parts actuen a través de representants, dels títols d'apoderament on es verifique la capacitat de les persones signants de l'acord de cessió per a realitzar aquest negoci jurídic. L'informe de l'empresa auditora haurà de fer constar expressament la comprovació d'aquesta capacitat i adjuntar-hi una còpia íntegra del document de la cessió.



Sisé. Justificació de les ajudes

1. D'acord amb el que es disposa en el punt 3 del resolc primer de la Resolució de 26 de juliol de 2022, per a les empreses de la llista de reserva el termini per a presentar la documentació justificativa s'estendrà fins al 15 de novembre de 2022.

2. La documentació justificativa, que haurà d'adjuntar-se mitjançant el tràmit telemàtic https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=22676, és la següent:

a) Model normalitzat de l'informe d'empresa auditora de comptes, degudament emplenat en tots els apartats i signat electrònicament per aquesta.

b) Model normalitzat de taula de costos realitzats i efectivament pagats amb motiu del projecte d'inversió subvencionat, que es considerarà com a compte justificatiu, i haurà d'estar signat electrònicament per l'empresa beneficiària i, optativament, per l'empresa auditora de comptes.

c) Model normalitzat de memòria tecnicoeconòmica.

d) Només en el cas que l'empresa beneficiària haguera denegat expressament l'autorització a la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines perquè obtinga de manera directa, a través de certificats electrònics, l'acreditació del compliment d'obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, haurà, a més, d'aportar els certificats indicats en el punt 5, apartat g, del resolc nové d'aquesta resolució.



Els models normalitzats anteriors estaran disponibles en l'apartat «Impresos associats del procediment» https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18295&version=amp, al qual també es pot accedir a través de l'enllaç següent: https://portalindustria.gva.es/va/ajudes-convocatories.

3. La Direcció General d'Indústria, Energia i Mines podrà requerir la informació addicional que, en cada cas, considere necessària per a acreditar el compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció.



Seté. Minoració i reintegrament

1. Serà procedent la minoració o revocació de les ajudes, amb pèrdua parcial o total del dret al cobrament de la subvenció i, si escau, el reintegrament de les ajudes concedides, amb reembossament de les quantitats ja percebudes i l'exigència dels interessos de demora des del moment del pagament, en els casos en què les empreses beneficiàries incomplisquen les obligacions i requisits que s'estableixen en aquesta convocatòria i en les bases reguladores, especialment en els casos següents:

a) Incompliment dels fins per als quals es va concedir la subvenció.



b) Incompliment de la realització de la inversió aprovada o de les despeses subvencionables.

c) Nul·la o insuficient justificació de la subvenció.

d) Concessió amb posterioritat a la presentació de la sol·licitud d'altres ajudes públiques per als mateixos costos subvencionables o comprovació posterior de la superació del límit màxim d'ajudes de minimis en tres exercicis fiscals.

e) En els casos en què concórrega alguna de causes de reintegrament que estableix l'article 37 de la Llei general de subvencions.

2. Quan el compliment per l'empresa beneficiària s'aproxime significativament al compliment total i aquesta acredite una actuació inequívocament tendent a la satisfacció dels seus compromisos i de les condicions de l'atorgament, la minoració o, si escau, el reintegrament es calcularà proporcionalment a la part del projecte que no compleix els fins, que no s'ha executat o que no s'ha justificat.

3. En el cas que l'empresa beneficiària justifique un import inferior a l'aprovat en la concessió l'import de l'ajuda es reduirà en la quantia corresponent. En tot cas, en el cas que l'import d'inversió justificat no aconseguisca el pressupost mínim subvencionable establit en la convocatòria (20.000 euros, IVA exclòs, excepte per als sectors de la biotecnologia, la producció audiovisual i la producció de videojocs, animació, realitat augmentada i virtual, que és de 10.000 euros, IVA exclòs), s'acordarà la revocació total de la subvenció i la pèrdua del dret a aquesta.

4. L'eventual compensació de costos entre diferents categories de despeses subvencionables (actius materials, actius immaterials, costos de patents i de coneixements tècnics, costos de certificació o d'homologació, costos d'enginyeria industrial) només s'admetrà en la justificació si aquesta és autoritzada per part de la Direcció General d'Indústria, Energia i Mines prèviament a la sol·licitud degudament motivada de la pime beneficiària.

5. A l'efecte del que es disposa en els apartats anteriors, es podrà considerar que s'ha produït un incompliment total, que comporta la revocació de la subvenció i, si escau, el reintegrament total de l'ajuda pagada, més els interessos de demora des del pagament de la subvenció, en els casos següents:

a) Modificació no autoritzada d'alguna de les característiques essencials del projecte aprovat.

b) Execució o justificació inferior al 50 % del pressupost aprovat, o del 90 % del pressupost del projecte modificat prèviament a la comunicació o autorització, sempre que en aquest cas supose executar o justificar per davall del 50 % de l'import del pressupost aprovat inicial.

c) Alteració substancial dels fins per als quals es va concedir la subvenció.



Huité. Informació i publicitat

Totes les empreses beneficiàries que perceben un import superior a 10.000 euros per aquesta convocatòria hauran de comunicar i publicar obligatòriament en un apartat específic del seu portal web la concessió de l'ajuda per aquesta conselleria, de l'import concedit i una referència genèrica del projecte d'inversió per al qual es concedeix l'ajuda. El compliment d'aquesta obligació es justificarà davant l'empresa auditora, mitjançant impressió de la pantalla del web en què hi conste. L'incompliment d'aquesta obligació de publicitat podrà considerar-se com a insuficient justificació de la subvenció, amb les conseqüències jurídiques establides en el resolc dèsset d'aquesta resolució. Aquesta informació haurà de mantindre's publicada en el portal web almenys durant tres anys comptadors des de la data límit de justificació de les ajudes.





Contra aquesta resolució, que esgota la via administrativa, pot interposar-se, potestativament, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, un recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptador des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb el que es preveu en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.





València, 27 d'octubre de 2022.- La directora general d'Indústria, Energia i Mines: Silvia Cerdá Alfonso.

Mapa web