Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 115 /2008, d'1 d'agost, del Consell, pel qual es regulen els centres integrats de formació professional a la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5821 de 05.08.2008
Número identificador:  2008/9766
Referència Base de Dades:  009431/2008
 



DECRET 115 /2008, d'1 d'agost, del Consell, pel qual es regulen els centres integrats de formació professional a la Comunitat Valenciana. [2008/9766]

La Llei Orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les Qualificacions i de la Formació Professional, definix en el primer paràgraf de l'article 11.4 els centres integrats de formació professional com a centres que, en el marc del Sistema Nacional de Qualificacions, impartiran totes les ofertes de formació professional, conduents a títols i certificats de professionalitat, que estiguen referides al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. I en el segon paràgraf establix que les administracions, en l'àmbit de les seues competències, podran crear i autoritzar els dits centres integrats de formació professional. D'altra banda, l'article 11.6 assenyala que el Govern i els consells de Govern de les comunitats autònomes, en l'àmbit de les seues competències respectives, adaptaran la composició i les funcions dels centres integrats de formació professional a les seues característiques específiques.

Posteriorment, la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, que regula la formació professional inicial, en l'article 42.1 indica que correspon a les administracions educatives, en l'àmbit de les seues competències, i als agents socials i econòmics, programar l'oferta de les ensenyances de formació professional. De la mateixa manera, en l'article 39.5 recull la possibilitat que els estudis de formació professional regulats en esta llei puguen realitzar-se tant als centres educatius que s'hi regulen com als centres integrats i de referència nacional.

Per la seua banda, el Reial Decret 1558/2005, de 23 de desembre, regula els requisits bàsics dels centres integrats de formació professional, i determina al llarg de l'articulat les competències atribuïdes a les administracions de les comunitats autònomes quant a l'organització d'una xarxa de centres integrats de titularitat pública, i preveu l'existència de centres integrats de titularitat privada.

La creació de centres integrats de formació professional respon a la necessitat d'assegurar una nova oferta integrada que capacite per a l'exercici qualificat de les distintes professions i servisca de recurs formatiu permanent a la població adulta per a millorar les seues condicions d'ocupabilitat. Els centres integrats es conceben com a instruments en l'àmbit de la formació al servici dels ciutadans i del sector productiu que han de contribuir a la qualificació i requalificació dels treballadors i treballadores, acomodant-se a les seues distintes expectatives professionals. Això amb la finalitat, així mateix, de propiciar l'increment de la seua qualificació i el seu desenrotllament personal integral.

Els centres integrats representen un avanç en les polítiques socials d'igualtat, i es dirigixen a diferents destinataris: als jóvens que inicien la seua formació professional i als adults, ocupats o desocupats, per a millorar les seues qualificacions professionals.

El Decret 155/2000, de 17 d'octubre, del Consell, pel qual es regula el Consell Valencià de Formació Professional, ja consagra el principi d'integració de les diferents modalitats de formació professional

La Llei 3/2000, de 17 d'abril, de la Generalitat, per la qual es va crear el Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), en l'article 2.1 establix la competència del SERVEF per a potenciar la interrelació i el desenrotllament dels subsistemes de formació professional, i el Decret 41/2001, de 27 de febrer, del Consell, pel qual es va aprovar el Reglament d'Organització i del Règim Jurídic del SERVEF, establix i determina la col·laboració amb el Consell Valencià de Formació Professional i especialment en el desenrotllament integrat de la formació professional.

La Generalitat, de conformitat amb el que disposa l'article 53 de l'Estatut d'Autonomia, té competència exclusiva per a la regulació i administració de l'ensenyança en tota la seua extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, i ha de garantir el dret a una formació professional adequada, a la formació permanent i als mitjans apropiats d'orientació professional, alhora que l'article 80 del mateix text reconeix el dret a accedir als servicis públics d'ocupació i formació professional.

Per això, la Generalitat, amb la voluntat de potenciar la formació professional i després de la publicació del Decret 92/2005, de 13 de maig, del Consell, pel qual es va crear l'Institut Valencià de Qualificacions Professionals, assumix la necessitat d'establir una xarxa de centres integrats de titularitat pública, que representarà l'experiència més avançada de formació professional, un recurs important en les polítiques actives d'ocupació que requerixen una oferta integrada de formació professional associada a l'aprenentatge al llarg de la vida laboral, una organització nova amb més obertura a l'empresa i a la societat i un impuls més gran a la competitivitat en tots els sectors, assumint una posició estratègica en l'oferta de formació dirigida a jóvens i treballadors, en els procediments d'informació i orientació professional i en el reconeixement de competències professionals adquirides per mitjà de l'experiència. Al seu torn, permetrà una optimització dels recursos i la percepció pel ciutadà d'una oferta de formació professional global, coordinada i flexible. Tot això sense perjuí dels centres integrats de titularitat privada que s'autoritzen.

Tenint en compte que els centres integrats impartiran ofertes formatives que corresponen a l'àmbit competencial de l'administració educativa i de l'administració laboral, la tramitació del present decret ha seguit les prescripcions establides normativament per a cada tipus d'oferta formativa, entre les quals destaca per la seua singular importància el dictamen del Consell Escolar Valencià.

En virtut d'això, amb un informe previ del Consell Valencià de Formació Professional, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació i del conseller d'Educació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 1 d'agost de 2008,

DECRETE

Article 1. Objecte

L'objecte del present decret és regular la creació, l'autorització i el funcionament dels centres integrats de formació professional en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, en el marc del que disposa el Reial Decret 1558/2005, de 23 de desembre.

Article 2. Definició i tipus

1. Són centres integrats de formació professional aquells que s'autoritzen com a tals i que impartisquen els dos subsistemes de formació professional, de formació professional inicial i de formació per a l'ocupació, referits al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, i que conduïsquen a títols de formació professional i certificats de professionalitat.

2. Els centres integrats disposaran d'una oferta modular, flexible i de qualitat, amb abast als dos subsistemes existents, per a donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius com a les necessitats individuals i les expectatives personals de promoció professional.

3. Els centres integrats incorporaran servicis integrats d'informació i orientació professional i col·laboraran, si és el cas, amb l'Institut Valencià de Qualificacions Professionals en l'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides per mitjà de l'experiència laboral i altres aprenentatges no formals.

4. Els centres integrats a la Comunitat Valenciana podran ser públics o privats, de nova creació o procedir de la transformació d'altres d'existents, i podran rebre subvencions i altres ajudes, incloses les de règim de concerts educatius en el cas dels centres integrats privats, per a finançar les accions formatives i els servicis que presten. Estos centres facilitaran la participació dels agents socials més representatius en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i aquelles altres organitzacions empresarials i sindicals representatives en l'àmbit territorial d'actuació dels centres.

Article 3. Objectius dels centres integrats

Els centres integrats tenen, principalment, els objectius següents:

1. Respondre a les necessitats individuals de qualificació i del mercat laboral de la Co-munitat Valenciana, fomentant el mutu coneixement i la interrelació entre el sistema formatiu i l'entorn productiu.

2. Facilitar l'accés dels jóvens a la primera ocupació i afavorir la conservació i millora del lloc de treball dels treballadors per mitjà d'una oferta formativa de qualitat que promoga l'aprenentatge permanent i la capacitat d'adaptació als canvis socials, organitzatius i tecnològics que es manifesten en els sectors productius de la Comunitat Valenciana.

3. Proporcionar un servici d'informació i orientació professional sistemàtic i no discriminatori, i garantir que totes les persones puguen prendre decisions respecte a les seues possibilitats i necessitats de formació professional, en el marc d'una xarxa integrada d'informació i orientació.

4. Impulsar la millora de les aptituds i competències dels usuaris promovent projectes de mobilitat, perfeccionament professional i cooperació en un context europeu.

5. Optimitzar i potenciar l'ús eficient i coordinat dels recursos públics destinats a la formació professional.

6. Fomentar la igualtat real entre hòmens i dones.

7. Col·laborar amb les administracions competents per a facilitar la integració social i la inclusió dels individus o grups desfavorits en el mercat laboral.

8. Potenciar un model de formació professional immersa en el medi sociocultural, promotora de la sostenibilitat, l'equilibri ecològic en els processos de producció i el benestar social.

Article 4. Funcions dels centres integrats

1. Seran funcions dels centres integrats de formació professional les següents:

a) Impartir les ofertes formatives conduents a títols de formació professional i certificats de professionalitat de les famílies o àrees professionals que tinguen autoritzades i altres ofertes formatives, preferentment associades al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, per a donar resposta a demandes emergents de les persones o de l'entorn productiu.

b) Desenrotllar vincles de col·laboració amb el sistema productiu del seu entorn (sectorial i comarcal o local), en els àmbits següents: formació de personal docent, formació d'alumnes en centres de treball i la realització de pràctiques professionals, orientació professional i participació de professionals del sistema productiu en la impartició de formació, detecció de necessitats de qualificació, formació permanent de treballadors, investigació i desenrotllament de noves qualificacions emergents i desenrotllament de materials curriculars.

c) Informar i orientar els usuaris, per a facilitar l'accés, la mobilitat i el progrés en els itineraris, formatius i professionals, en col·laboració amb el Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF).

d) Col·laborar amb l'Institut Valencià de Qualificacions Professionals i específicament, quan siga procedent, en els procediments d'avaluació i acreditació de les competències professionals adquirides per les persones a través de l'experiència professional o de procediments no formals d'acord amb el que s'establisca en el desplegament de l'article 8 de la Llei Orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les Qualificacions i de la Formació Professional.

e) Col·laborar amb els Centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius específics de formació professional (CEFIRE).

f) Col·laborar amb les agències de desenrotllament local i els seus corresponents organismes establits en l'àmbit comarcal i en el de les mancomunitats.

g) Col·laborar amb els centres de referència nacional i observatoris de professions i ocupacions.

h) Desenrotllar i impulsar amb les empreses i els interlocutors socials del seu entorn projectes d'innovació i desenrotllament, estenent les experiències a la resta de centres de formació professional.

i) Potenciar la millora permanent i la projecció nacional i internacional del centre, impulsant l'organització i participació en projectes europeus de mobilitat, cooperació o perfeccionament professional.

j) Actuar com a centre singular, per a la formació respecte d'una o diverses famílies professionals, així com en l'anàlisi permanent de les qualificacions professionals d'un sector d'activitat econòmica, de la seua evolució i adaptació a l'àmbit territorial, en relació amb el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, amb la coordinació sectorial de l'Institut Valencià de Qualificacions Professionals.

k) Impulsar l'establiment de mesures de gestió de qualitat i millora contínua que els permeta incrementar l'eficàcia interna i l'adequació dels processos.

l) Impulsar i desenrotllar accions i projectes formatius de caràcter innovador.

m) Aquelles altres funcions de naturalesa anàloga que determinen les administracions competents.

2. Per a dur a terme les funcions assenyalades, els centres integrats podran subscriure acords i convenis de col·laboració amb organitzacions empresarials i sindicals, empreses, institucions i altres organismes, entitats i administracions per a l'aprofitament de les infraestructures i els recursos disponibles, que contribuïsquen a desenrotllar accions formatives de qualitat, que en el supòsit dels centres integrats públics requerirà la delegació prèvia de la Conselleria d'Educació o de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, segons de qui depenguen.

Article 5. Denominació dels centres integrats

1. Els centres de titularitat pública es denominaran: centre integrat públic de formació professional.

2. Els centres privats es denominaran: centre integrat privat de formació professional.

Article 6. Creació, autorització, modificació i transformació de centres integrats

1 La Generalitat establirà una xarxa pública de centres integrats de formació professional, després d'escoltar el Consell Valencià de Formació Professional.

2. La creació d'un centre integrat públic de formació professional es farà mitjançant un decret del Consell, a proposta de les conselleries competents en matèria d'educació i d'ocupació.

3. La Generalitat podrà crear centres integrats públics que depenguen de la conselleria competent en matèria d'educació, i centres integrats que depenguen de la conselleria competent en matèria d'ocupació.

4. La transformació de centres dependents de les conselleries competents en matèria d'educació i d'ocupació en centres integrats es farà per orde conjunta de les dos conselleries. Al seu torn, la modificació de centres integrats públics de formació professional es farà per orde conjunta de les conselleries competents en matèria d'educació i d'ocupació.

5. L'autorització, modificació o transformació d'un centre integrat de formació professional privat es farà mitjançant una orde conjunta de les conselleries competents en matèria d'educació i d'ocupació, després d'escoltar el Consell Valencià de Formació Professional.

6. L'autorització d'un centre integrat de formació professional podrà ser revocada mitjançant una orde conjunta de les conselleries competents en matèria d'educació i d'ocupació, quan no es complisquen els requisits que establix este decret i els que establix amb caràcter bàsic el Reial Decret 1588/2005, de 23 de desembre, després d'escoltar el Consell Valencià de Formació Professional i amb audiència prèvia del titular, si és el cas.

Article 7. Condicions dels centres integrats

Els centres integrats de formació professional, a més dels requisits que establix este decret, hauran de complir les condicions contingudes en l'article 8 del Reial Decret 1558/2005, de 23 de desembre.

Article 8. Autonomia dels centres integrats

1. Els centres integrats disposaran d'un model de gestió pedagògica, organitzativa, econòmica i de personal que en garantisca l'autonomia, en el marc de les disposicions vigents i per a l'èxit dels objectius assenyalats.

2. A este efecte, elaboraran un projecte funcional de centre en què s'establisca el sistema organitzatiu, els procediments de gestió, els projectes curriculars de cicle formatiu, les programacions didàctiques i el pla d'acció tutorial.

3. L'administració de què depenguen o a la qual estiguen adscrits els centres, segons els casos, tenint en compte les ofertes formatives i els servicis que caracteritzen cada centre, així com les característiques específiques dels grups destinataris, determinarà els terminis d'admissió d'alumnes, els períodes de matrícula, l'organització temporal de les diferents ofertes formatives, així com aquelles qüestions de règim intern que afecten el personal que hi preste servicis. Especialment, estos centres permetran un accés eficaç de les persones adultes i treballadores a les ofertes formatives i servicis, tenint en compte la disponibilitat d'estos usuaris.

4. Per a garantir la qualitat de les accions del projecte funcional de centre, s'implantarà un sistema de millora contínua en cada centre, els criteris de qualitat i els indicadors del qual estiguen en relació amb els objectius del dit projecte, i que, almenys, avalue el grau d'inserció laboral dels seus alumnes i usuaris, a més del nivell de satisfacció d'estos.

Article 9. Planificació, gestió i finançament dels centres integrats

1. Amb caràcter anual o plurianual, la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació i la Conselleria d'Educació, en col·laboració amb els agents econòmics i socials representats en el Consell Valencià de Formació Professional i junt amb els directors dels centres integrats autoritzats públics i els titulars dels centres privats concertats, definiran un pla d'actuacions per al conjunt dels centres integrats públics i privats concertats. Este pla s'elaborarà tenint en compte les demandes sectorials i territorials dels distints sectors productius pel que fa als aspectes propis de l'activitat dels centres, i comptarà amb el finançament corresponent.

2. El pla establirà les directrius referents a les accions formatives a desenrotllar, així com altres actuacions que pogueren correspondre, d'acord amb els objectius i les funcions establits en els articles 3 i 4 del present decret.

3. El model de planificació adoptat preveurà les característiques del mercat de treball territorial i sectorial, així com aquelles directrius anuals o plurianuals que puguen ser aplicades i les que es deriven dels pactes per a l'ocupació que s'establisquen a la Comunitat Valenciana.

4. Per al finançament de la planificació comuna, les conselleries implicades comptaran amb el crèdit necessari en els seus pressupostos i es tindrà en compte la normativa reguladora de les distintes accions formatives. No s'admetrà la concurrència de subvencions, concerts o convenis per a finançar una mateixa acció formativa o servici i, en tot cas, els centres que desenrotllen ofertes formatives sostingudes amb fons públics estaran subjectes a les obligacions específiques que es deriven de la legislació pressupostària i de les que preveu la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

5. La Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació o la Conselleria d'Educació autoritzaran el desenrotllament del projecte funcional de centre, segons la seua dependència o adscripció, que inclourà, almenys, els objectius, les prioritats i altres aspectes de les actuacions, d'acord amb la planificació realitzada.

6. La Conselleria d'Educació o la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació podran delegar en els òrgans de govern dels centres integrats de titularitat pública la contractació dels experts previstos en l'article 13.3 del present decret, l'adquisició de béns, la contractació d'obres, servicis i altres subministraments, amb els límits que la normativa corresponent establisca, i així mateix, podran regular el procediment que permeta obtindre recursos complementaris per mitjà de l'oferta de servicis, i incorporar-los al pressupost del centre.

7. Correspon a les administracions educativa i d'ocupació, cada una en l'àmbit de les seues competències, la inspecció o supervisió de les ensenyances de la seua responsabilitat.

Article 10. Òrgans de govern, participació i coordinació

1. Els òrgans unipersonals de govern d'un centre integrat de formació professional seran, almenys, els següents: director, cap d'estudis i administrador, que constituiran l'equip directiu del centre.

2. Els òrgans col·legiats de participació seran el Consell Social i el Claustre de Professors.

3. Els centres integrats de formació professional comptaran amb els òrgans de coordinació necessaris per a garantir les funcions següents: una formació integrada i de qualitat, un sistema d'informació i orientació professional integrats, capacitat per al reconeixement i avaluació de les competències professionals, si és el cas, i per a l'establiment de relacions amb les empreses.

Article 11. Òrgans unipersonals de govern

1. La direcció dels centres integrats de titularitat pública serà proveïda pel procediment de lliure designació entre persones amb experiència acreditada en l'àmbit de la formació professional. En el cas de centres integrats de titularitat de l'administració educativa, el nomenament s'efectuarà entre funcionaris públics docents, d'acord amb els principis de mèrit, capacitat i publicitat i amb la consulta prèvia als òrgans col·legiats del centre.

2. El director del centre integrat tindrà les funcions següents:

a) Dirigir i coordinar totes les activitats del centre i exercir-ne la representació.

b) Convocar i presidir els actes acadèmics i les reunions dels òrgans col·legiats del centre.

c) Proposar a l'administració competent el nomenament i, si és el cas, el cessament dels òrgans unipersonals de govern, una vegada escoltats els òrgans col·legiats respectius.

d) Dirigir i coordinar el projecte funcional de centre, avaluar-ne el grau de compliment i promoure plans de millora.

e) Exercir la direcció de tot el personal adscrit al centre i adoptar les resolucions que siguen procedents d'acord amb les normes aplicables.

f) Fomentar i facilitar la subscripció d'acords i convenis de col·laboració, amb l'aprovació prèvia del Consell Social, amb empreses, entitats i altres administracions per a impartir la formació integrada i vetlar pel seu compliment adequat.

g) Elaborar i executar el pressupost, autoritzant els ingressos i els gastos, ordenar els pagaments i visar les certificacions i els documents oficials del centre. Justificar la gestió econòmica del centre davant de l'administració.

h) Contractar, si és el cas, els recursos humans necessaris per a dur a terme les accions formatives i altres servicis programats.

i) Afavorir el desenrotllament d'accions formatives per al personal docent i formador.

j) Qualssevol altres que li siguen encomanades per l'administració laboral o educativa competent.

3. Al cap d'estudis d'un centre integrat li correspon:

a) Exercir, per delegació del director, la direcció del personal docent.

b) Coordinar les activitats de caràcter acadèmic.

c) Confeccionar els horaris acadèmics i verificar-ne el compliment, junt amb la resta d'òrgans unipersonals del centre.

d) Participar en l'elaboració i la revisió del projecte funcional de centre.

e) Organitzar els actes acadèmics.

f) Fomentar la col·laboració i participació dels òrgans responsables de la coordinació en accions formatives, informatives o d'innovació.

g) Qualssevol altres que li siguen encomanades per l'administració de què depenga el centre.

4. A l'administrador li correspon:

a) Ordenar el règim administratiu del centre, de conformitat amb les directrius establides pel director.

b) Actuar com a secretari dels òrgans col·legiats i de participació del centre, estendre acta i donar fe dels acords a què s'arribe, amb el visat del director.

c) Custodiar les actes, els expedients, els llibres, els arxius i qualsevol altra documentació pròpia del centre.

d) Expedir les certificacions que sol·liciten les autoritats o els usuaris del centre.

e) Exercir, per delegació del director, la direcció del personal d'administració i servicis del centre.

f) Junt amb el director, elaborar i executar el pressupost, proposant i autoritzant, si és el cas, els ingressos i gastos; proposar i ordenar, si és el cas, els pagaments, i visar les certificacions i els documents oficials del centre. Justificar la gestió econòmica del centre davant de l'administració.

g) Qualssevol altres que li siguen encomanades per l'administració de què depenga el centre.

Article 12. Òrgans col·legiats de participació

1. El Consell Social és l'òrgan de participació de la societat en els centres integrats de formació professional.

2. El Consell Social estarà compost per dotze membres amb dret de vot, d'acord amb la distribució següent:

- Quatre representants de la Generalitat, un dels quals serà el director del centre, que assumirà la presidència del Consell, i els tres restants seran designats per acord de les conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació, i d'Educació.

- Quatre representants del centre, elegits pel Claustre de Professors.

- Quatre representants dels agents econòmics i socials més representatius amb presència en el Consell Valencià de Formació Professional: dos membres de les organitzacions empresarials i dos més de les organitzacions sindicals.

- L'administrador del centre, que actuarà com a secretari del Consell, amb veu i sense vot.

3. Les funcions del Consell Social seran les següents:

a) Establir les directrius per a elaborar el projecte funcional de centre i aprovar i avaluar el dit projecte.

b) Aprovar el pressupost i els comptes de gestió del centre.

c) Fer el seguiment de les activitats formatives del centre, assegurant la qualitat i el rendiment dels servicis.

d) Emetre informe amb caràcter previ al nomenament del director del centre.

e) Col·laborar en l'establiment de contactes amb empreses, institucions i entitats per a facilitar el desenrotllament del projecte funcional del centre.

f) Qualssevol altres que li siguen atribuïdes per la conselleria de què depenguen o a la qual estiguen adscrits, en relació amb la condició de centre integrat.

4. El Claustre de Professors és l'òrgan de participació del professorat en l'activitat del centre.

5. El Claustre de Professors tindrà les competències següents:

a) Formular a l'equip directiu i al Consell Social propostes per a l'elaboració del projecte funcional de centre.

b) Promoure iniciatives en l'àmbit de l'experimentació i de la innovació pedagògica i en la formació permanent del professorat.

c) Participar en l'elaboració de plans de millora de qualitat del centre.

d) Elegir els seus representants en el Consell Social del centre.

e) Qualssevol altres que li siguen atribuïdes per la direcció del centre.

Article 13. Professorat

1. Per a exercir la docència en els centres integrats de formació professional, serà necessari complir els requisits generals de titulació, així com els que a este efecte s'establisquen en les normes que aproven els títols de formació professional i els certificats de professionalitat.

2. En els centres públics dependents de la Conselleria d'Educació o de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació podran exercir la docència els funcionaris dels cossos de catedràtics d'Ensenyança Secundària, professors d'Ensenyança Secundària i professors tècnics de Formació Professional, d'acord amb les especialitats previstes en les normes per les quals s'aproven els títols de formació professional. Així mateix, podran impartir docència els funcionaris adscrits a l'administració d'ocupació quan reunisquen els requisits específics disposats en els certificats de professionalitat.

3. Podran contractar-se, com a experts, professionals qualificats per a impartir aquelles ensenyances que per la seua naturalesa ho requerisquen, en les condicions que establisquen les administracions competents.

4. El personal que preste els seus servicis en centres de titularitat pública estarà subjecte al règim d'incompatibilitats previst en la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del Personal al Servici de les Administracions Públiques, i al que es derive de la consideració d'interés public que als efectes previstos en l'article 3 de l'esmentada llei té la impartició de la formació en estos centres.

Article 14. Personal que exercix les funcions d'informació i orientació professional

En els centres integrats públics podran exercir la funció d'informació i orientació professional, en funció de les seues titulacions i de la formació específica, tant el personal dels cossos de catedràtics d'Ensenyança Secundària, professors d'Ensenyança Secundària i professors tècnics de formació professional dependents de la Conselleria d'Educació, com el dependent del Servici Valencià d'Ocupació i Formació, en els termes que s'establisquen reglamentàriament.

Article 15. Personal que exercix les funcions d'aplicació dels procediments d'avaluació de les competències professionals

En els centres integrats públics i en els centres integrats privats concertats autoritzats a este efecte, les funcions i els requisits del personal que realitze les funcions relatives als procediments d'avaluació de les competències professionals s'ajustarà al que establisca el desplegament normatiu de l'article 8 de la Llei Orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les Qualificacions i de la Formació Professional.

DISPOSICIONS ADDICIONALS

Primera. Règim aplicable als centres privats

Serà aplicable als centres integrats de titularitat privada el que establixen els articles 1, 2, 3, 4.1. a), b) i c), 4.2, 6.5, 6.6, 7, 9.7 i 13.1 d'este decret. A més, als centres integrats privats que tinguen règim de concert educatiu també els correspon les funcions recollides en l'article 4.1.i), en tot cas, i les funcions previstes en l'article 4.1.d) quan obtinguen autorització específica per a això; així mateix, els seran aplicables l'article 8 i l'article 9, excepte l'apartat 6, i disposaran dels òrgans de govern i de participació que s'establixen en els articles 10, 11 i 12, tenint en compte que la composició del Consell Social serà la prevista en l'esmentat article 12.

Segona. Registre de centres

Els centres integrats de formació professional s'inscriuran en el Registre de Centres Docents de la Comunitat Valenciana.

Tercera. Projectes integrats

Les conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i d'Educació podran impulsar, conjuntament, projectes integrats de formació professional a desenrotllar per uns quants centres que impartisquen la dita oferta formativa, per a l'execució d'una programació anual o plurianual, en un àmbit territorial determinat.

DISPOSICIONS TRANSITÒRIES

Primera. Autorització de determinats centres existents com a centres integrats de formació professional

En el període de cinc anys establit en la disposició transitòria primera del Reial Decret 1558/2005, de 23 de desembre, la Conselleria d'Educació podrà autoritzar com a centres integrats de formació professional aquells que, a més d'oferir les ensenyances dels dos subsistemes de formació professional en les condicions previstes en este decret, oferisquen ensenyances de Batxillerat, sempre que estes no representen més d'un terç de l'alumnat total del centre.

Segona. Vigència de les ofertes educatives i formatives

Les ofertes educatives i formatives en els centres integrats seran les que estan actualment en vigor fins a la substitució dels títols de formació professionals i certificats de professionalitat actuals pels corresponents títols i certificats de professionalitat que es regulen a partir del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.

Tercera. Habilitació dels crèdits pressupostaris necessaris

Les conselleries d'Economia, Hisenda i Ocupació i d'Educació habilitaran els crèdits necessaris i els llocs de treball necessaris per a la posada en funcionament efectiu de la xarxa pública de centres integrats.

DISPOSICIONS FINALS

Primera. Autoritzacions

S'autoritza al conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació i el conseller d'Educació per a dictar, conjuntament, totes les disposicions que siguen necessàries per a l'execució i desenrotllament del present decret.

Segona. Vigència

El present decret entrarà en vigor l'endemà de ser publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Valencia, 1 d'agost de 2008.

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

El conseller d'economia, Hisenda i Ocupació

GERARDO CAMPS DEVESA

El conseller d'educació,

ALEJANDRO FONT DE MORA TURÓN

Mapa web