Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 5/2021, de 17 de setembre, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis Participa-Acció.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9182 de 27.09.2021
Número identificador:  2021/9439
Referència Base de Dades:  008843/2021
 



ORDRE 5/2021, de 17 de setembre, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis Participa-Acció. [2021/9439]

La participació ciutadana en la gestió pública reforça la posició activa de la ciutadania com a membre de les seues comunitats, permet l'expressió i defensa dels seus interessos, l'aprofitament de les seues experiències i la potenciació de les seues capacitats, contribuint d'aquesta manera a millorar la qualitat de vida de la població.

El nostre bloc de constitucionalitat advoca per la promoció de la participació ciutadana. Així ho reconeixen la Constitució Espanyola en els articles 9.2 i 23.1, en el marc d'una societat democràtica avançada, i els Estatuts d'Autonomia, que s'han pronunciat amb rotunditat en reconéixer el dret a la bona administració incorporant el foment de la participació ciutadana. Per part seua, l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, en l'article 9.4, regula el dret a la participació de tota la ciutadania valenciana en la vida política, econòmica, cultural i social de la Comunitat Valenciana, matisant que es pot exercir tal dret de manera individual o col·lectiva. A més, estableix que «la Generalitat promourà la participació dels agents socials i del conjunt de la societat civil en els assumptes públics».

En aquest marc, la Generalitat Valenciana assumeix el repte d'impulsar una política d'innovació democràtica, entenent que una major participació, com a complement i millora del sistema representatiu, promou la corresponsabilitat social, enriqueix les decisions públiques en incorporar tota la riquesa dels coneixements i experiències de la ciutadania, i millora l'eficàcia de l'actuació pública possibilitant unes polítiques més adequades a les necessitats i demandes socials.

Així, la promoció i el foment de la participació ciutadana es recullen en l'article 43 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, en indicar que «la Generalitat fomentarà la participació ciutadana, de manera individual o col·lectiva, en la vida política, econòmica, cultural i social de la Comunitat Valenciana. Així mateix impulsarà l'enfortiment del teixit associatiu, la implicació ciutadana en la formulació i avaluació de les polítiques públiques, així com la generació de cultura i hàbits participatius entre la ciutadania».

La participació ciutadana és competència de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, en virtut del que es disposa en l'article 13 del Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen el nombre i la denominació de les conselleries, i les seues atribucions.

Per part seua, l'article 159 del Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, disposa que «la Direcció General de Participació Ciutadana exerceix les funcions establides en l'article 70 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i les altres establides en l'ordenament jurídic, en matèria de participació i associacionisme».

En un sentit més concret es pronuncia l'article 8.1 del Decret 179/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, perquè atribueix a la Direcció General de Participació Ciutadana la competència en matèria de participació i foment de l'associacionisme, i és l'encarregada de dissenyar i gestionar aquesta estratègia. La seua missió és propiciar una major implicació i participació de la ciutadania en la construcció i avaluació de les polítiques públiques.

D'altra banda, el Pla Estratègic de Subvencions de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per al període 2020-2022, contempla l'establiment d'aquests premis, l'efectivitat dels quals s'ha realitzat mitjançant la previsió d'una línia de subvenció expressa en la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021, tot això d'acord amb la normativa aplicable i el compliment dels objectius d'estabilitat pressupostària.



Sobre la base del que s'ha exposat, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, a través de la present ordre, contempla la creació dels Premis Participa-Acció, sent la Direcció General de Participació Ciutadana el centre directiu competent per a la tramitació d'aquests.

L'objectiu d'aquests premis és reconéixer les bones pràctiques participatives dutes a terme per entitats locals, entitats ciutadanes i ciutadania que incentiven la participació ciutadana i/o enfortisquen l'associacionisme en el territori de la Comunitat Valenciana.

Es considera que el reconeixement i la difusió de les millors iniciatives participatives realitzades en la Comunitat Valenciana contribueixen al foment i promoció de la participació ciutadana i de l'associacionisme, per a acomplir els mandats legals referits amb anterioritat. A més, la visibilització de les experiències participatives premiades permet que siguen compartides amb el conjunt de la societat i en conseqüència es facilite la creació d'una xarxa col·laborativa i participativa.



En aquest context, la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions ha sigut modificada pel Decret llei 6/2021, d'1 d'abril, del Consell, de mesures urgents en matèria economicoadministrativa per a l'execució d'actuacions finançades per instruments europeus per a donar suport a la recuperació de la crisi conseqüència de la Covid-19 (DOGV 9062), que va entrar en vigor en data 16 d'abril de 2021. Aquesta norma introdueix determinades modificacions, entre altres, en matèria de subvencions. Concretament, l'article 4 del Decret llei procedeix a donar una nova redacció a l'apartat 2 de l'article 160 de la Llei 1/2015, que queda redactat en els següents termes: «2. Les persones titulars de les conselleries….són els òrgans competents per a:…..b) Aprovar mitjançant ordre les oportunes bases reguladores de la concessió de subvencions, que no tindran la consideració de disposicions de caràcter general».



Els premis a concedir en la corresponent convocatòria no estan subjectes a la política de la competència de la Unió Europea en matèria d'ajudes públiques i, per tant, no requereixen notificació a la Comissió Europea, per no complir els requisits de l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que a raó de la qualitat de les Administracions o entitats beneficiàries i de l'objecte dels premis, aquestes accions subvencionables no afecten la competència, ni els intercanvis comercials entre els estats membres, i tampoc afavoreixen determinades empreses o produccions.

Per tant, amb la percepció dels esmentats premis no existeix cap avantatge econòmic, ni desenvolupament d'activitat econòmica en el mercat relacionada amb l'oferta de béns i serveis, que permeten la possibilitat de falsejament de la competència que afecte els intercanvis comercials entre estats membres, als efectes assenyalats en el Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques.

En tot el no està regulat en aquesta ordre, caldrà ajustar-se al que es disposa en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i del Real decreto 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

Per tot el que s'ha exposat, complits els tràmits procedimentals oportuns, en virtut de les facultats conferides en el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat i el Decret 179/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica,





ORDENE



Primer. Objecte

La present ordre té per objecte la creació dels Premis Participa-Acció i l'establiment de les bases reguladores per a la seua concessió, incloses com annex d'aquesta ordre.



Segon. Instruccions i interpretacions

La persona titular de la direcció general competent en matèria de participació ciutadana queda facultada per a dictar totes les instruccions i resolucions que resulten necessàries per a la interpretació correcta, el desenvolupament i l'aplicació de la present ordre.



Tercer. Eficàcia

Aquesta ordre produirà efectes des de l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana fins al 31 de desembre de 2022.



Quart. Recursos

Contra la present ordre, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició, davant del mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà a la publicació d'aquesta, segons el que s'estableix en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 10.1.a i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que l'entitat interessada siga una entitat local no cal interposar recurs en via administrativa, i això sense perjudici de la possibilitat d'efectuar el requeriment al qual es refereix l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la publicació del present ordre en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Tot això, sense perjudici que les entitats i persones interessades puguen exercitar qualsevol altra via que estimen oportuna.



València, 17 de setembre de 2021



La consellera de Participació, Transparència,

Cooperació i Qualitat Democràtica,

ROSA PÉREZ GARIJO





ANNEX



Primera. Objecte dels premis

Els premis tenen per objecte destacar projectes executats en el territori de la Comunitat Valenciana per entitats locals, entitats ciutadanes i ciutadania, que aporten valor i innovació a favor de la participació ciutadana i del foment de l'associacionisme.



Segona. Dotació econòmica

1. L'adjudicació dels premis estarà supeditada en tot moment a la disponibilitat de crèdit pressupostari en el capítol IV de la secció 22, del pressupost de la Generalitat Valenciana.

2. Els premis consistiran en un diploma acreditatiu del reconeixement rebut i una dotació econòmica que s'establirà en la corresponent convocatòria, d'acord amb el crèdit disponible en cada exercici.





Tercera. Entitats i persones beneficiàries

Podran ser entitats i persones beneficiàries dels premis les següents:



– Entitats locals l'àmbit territorial de les quals siga inferior al provincial.

– Entitats ciutadanes.

– Ciutadania.



Quarta. Modalitats de projectes que poden optar als premis

– Modalitat 1: Projectes de participació ciutadana.

S'entén la participació ciutadana com la possibilitat que la ciutadania intervinga, de manera individual o col·lectiva, en el disseny, execució i avaluació de la gestió pública o en el plantejament de determinades polítiques públiques, expressant la seua opinió, aportant idees, suggeriments o propostes concretes de millora, o comunicant a l'Administració pública necessitats o problemes detectats, entre altres possibilitats.

La participació ciutadana pretén, doncs, que la comunitat s'integre activament en l'exercici de la gestió política, enfortint la cultura democràtica i contribuint a la transparència de l'Administració.



– Modalitat 2: Projectes d'educació per a la participació, tant en l'àmbit formal com en l'àmbit no formal.

a) S'entén per educació per a la participació en l'àmbit formal, també coneguda com a formació reglada, el procés d'educació integral correlacionat que abasta des de l'educació infantil i primària fins a l'educació secundària i l'educació superior. L'exercici del dret es concreta en la participació de l'alumnat en òrgans de representació i/o decisió en l'educació reglada, com a mínim durant l'educació obligatòria.



b) S'entén per educació per a la participació en l'àmbit no formal, les pràctiques participatives en l'àmbit de l'educació no reglada, l'oci i el temps lliure.



Cinquena. Requisits de participació

1. Podran participar en els premis les persones físiques i les entitats esmentades en la base tercera, que hagen realitzat projectes innovadors i de qualitat, que fomenten la participació ciutadana i l'associacionisme en els dos anys anteriors a la convocatòria.

També podran participar-hi les persones i entitats esmentades per la realització de projectes i/o activitats que siguen continuació d'uns altres ja iniciats en anteriors anys si persisteixen els fins pels quals es van iniciar, o si existeix previsió de continuar-los en el temps.

2. No podran concórrer a la convocatòria immediatament posterior, les persones físiques o entitats que hagen resultat premiades en l'edició del premi de l'any anterior.

3. Serà incompatible formar part del jurat amb la participació en la convocatòria corresponent.



Sisena. Requisits per a ser persona beneficiària

1. Naturalesa i registre:

– Entitats locals: municipis, mancomunitats i altres fórmules associatives, regulades en la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de règim local de la Comunitat Valenciana, d'àmbit inferior al provincial.



Per a ser beneficiàries, les entitats locals deuran estar inscrites en el Registre d'Entitats Locals de la Comunitat Valenciana, desenvolupat pel Decret 15/2011, de 18 de febrer, del Consell, pel qual es regula el Registre d'Entitats Locals de la Comunitat Valenciana.



– Entitats ciutadanes: federacions, confederacions, associacions i fundacions de la Comunitat Valenciana amb seu o delegació estable en aquesta. Seran requisits els següents:

a) Estar inscrites en el Registre Nacional d'Associacions o en el Registre Autonòmic d'Associacions de la Comunitat Valenciana o en aquells registres especials, establits per la normativa vigent.

b) Estar adaptades, en el cas d'associacions, federacions i confederacions, a l'àmbit d'aplicació de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació i en el cas de fundacions a la Llei 8/1998, de 9 de desembre, de fundacions (per a fundacions de la Comunitat Valenciana) o a la Llei 50/2002, de 26 de desembre, de fundacions (per a fundacions d'àmbit estatal).

– Ciutadania: persones que gaudisquen de la condició política de valencians i valencianes d'acord amb el concepte recollit en l'article 3.1 de l'Estatut d'Autonomia (tots els ciutadans espanyols que tinguen o adquirisquen veïnatge administratiu en qualsevol dels municipis de la Comunitat Valenciana).

2. Les entitats i persones beneficiàries han de tindre com a àmbit d'actuació territorial el de la Comunitat Valenciana.

3. No podran ser beneficiàries d'aquests premis les persones, físiques o jurídiques, en els qui concórrega alguna de les circumstàncies previstes en els apartats 2 i 3 del article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (d'ara en avant LGS).



Setena. Criteris de valoració

1. En la valoració dels projectes que opten a guanyar un dels premis regulats en aquestes bases, es podrà obtindre un màxim de 100 punts en cada modalitat, d'acord amb els criteris objectius següents per a cada modalitat:

a) Adequació/pertinència: contextualització i justificació de l'actuació, que es valorarà amb un màxim de 35 punts.

– Contextualització (15 punts). En el document de projecte tècnic es presentarà, en primer lloc, una anàlisi detallada i pertinent de la realitat en la qual s'han desenvolupat les accions. Aquest es realitzarà a través de l'exposició de dades socioeconòmiques i demogràfiques actualitzades que avalen i caracteritzen clarament el context social on s'ha intervingut. En segon lloc, el projecte identificarà clarament la població destinatària, les seues característiques i necessitats prioritzant dins aquells grups amb major necessitat d'intervenció.

– Justificació del projecte (20 punts). Aquest ítem haurà de constar de: una argumentació teòrica de les necessitats que justifiquen el projecte a través de fonts d'informació rellevants per a la mena de projecte que es realitzarà; i d'una exposició motivada de l'alineació del projecte amb la normativa de la Generalitat Valenciana sobre Participació Ciutadana i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible establit en l'Agenda 2030.

b) Qualitat del projecte: alineació entre objectius, activitats i resultats. Transversalització d'enfocaments de gènere i de sostenibilitat mediambiental en les activitats. Incorporació de metodologies participatives. Instruments d'avaluació. Descripció de resultats, que es valorarà amb un màxim de 50 punts.

– Lògica de la gestió del projecte (20 punts). El conjunt del projecte ha d'expressar una relació causal lògica consistent entre els diferents elements de la planificació: objectius, activitats i resultats. En concret, les activitats o accions del projecte han de ser pertinents, adequades al context i a la població beneficiària, i estar descrites amb suficient grau de detall per a aconseguir una completa comprensió del contingut d'aquestes. A més, han de crear les condicions necessàries i suficients per a aconseguir els objectius proposats pel projecte. D'altra banda, es valorarà que el projecte contemple la incorporació de l'enfocament de gènere en el desenvolupament d'aquestes. Quant a la metodologia de les activitats o accions, es tindrà en compte la utilització de tècniques participatives d'investigació i/o acció en el projecte.



– Resultats i aprenentatges (30 punts). Finalment, el projecte constarà d'un apartat on s'exposaran els principals resultats i aprenentatges tenint en compte la necessària vinculació amb els objectius. L'explicació d'aquests haurà d'estar ben fonamentada i argumentada fent referència als elements teoricocontextuals.



c) Sostenibilitat/continuïtat: contribució a la creació de xarxes i socialització de resultats, que es valorarà amb un màxim de 15 punts.



– Treball en xarxa (5 punts). S'identificarà en el projecte tècnic que en el seu desenvolupament hi ha hagut cooperació amb agents socials relacionats amb la participació ciutadana i ha facilitat l'intercanvi de coneixements, experiències i bones pràctiques.

– Devolució i socialització de resultats (10 punts). Com tot procés participatiu haurà d'exposar amb detall com ha sigut la devolució de la informació del projecte a les persones que han participat en ell i plantejar una estratègia de socialització de resultats.

2. En cas d'empat de les millors proposicions, es considerarà primer al projecte que tinga major puntuació en:

– Resultats i aprenentatges.

Si persisteix l'empat, es considerarà primer al projecte que tinga major puntuació en:

– Lògica de la gestió del projecte.

Si persisteix l'empat, es considerarà primer al projecte que tinga major puntuació en:

– Justificació del projecte.

Si persisteix l'empat, es considerarà primer al projecte que tinga major puntuació en:

– Contextualització

Si persisteix l'empat, es considerarà primer al projecte que tinga major puntuació en:

– Devolució i socialització de resultats

Si persisteix l'empat, es considerarà primer al projecte que tinga major puntuació en:

– Treball en xarxa

Si persisteix l'empat, qui haja presentat la sol·licitud en primer lloc, tenint en compte l'entrada de registre.



Huitena. Quantia dels premis

El nombre de premis a atorgar en cada modalitat i la quantia d'aquests s'establirà en la corresponent convocatòria, d'acord amb el crèdit disponible en cada exercici.

En cas d'existir crèdit sense adjudicar per declarar-se els premis d'alguna modalitat deserts, aquest crèdit incrementarà proporcionalment el dels restants premis de l'altra modalitat.



Novena. Convocatòria

Els premis es convocaran mitjançant resolució de la persona titular de la conselleria competent en matèria de participació ciutadana, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en la pàgina web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i en el portal GVA Participa, sense perjudici de l'ús d'altres mitjans per a la seua difusió i coneixement contemplats en la corresponent convocatòria.



Desena. Sol·licitud, documentació i termini de presentació dels projectes

1. La sol·licitud de participació s'ajustarà al model que s'especifique en la corresponent convocatòria.

2. Les sol·licituds podran presentar-se mitjançant alguna de les dues següents vies:

a) Presentació telemàtica, accedint a l'aplicació informàtica existent en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana establida en la convocatòria. La presentació serà telemàtica sempre que l'entitat o la persona interessada estiga obligada a això en virtut de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Per a poder realitzar la presentació telemàtica, serà necessari disposar de signatura electrònica, mitjançant el certificat reconegut per a la ciutadania emés per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica, www.accv.es, o del DNI electrònic. Així mateix, a través del correu d'assistència tècnica, generalitat_en_red@gva.es, es podrà resoldre qualsevol problema tècnic relacionat amb la presentació electrònica d'aquesta sol·licitud.

b) Presentació presencial en qualsevol de les Oficines PROP o en qualsevol dels llocs establits en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. Si les sol·licituds de participació no s'ajusten als requisits exigits en aquesta base i en la corresponent convocatòria, es requerirà a l'entitat o persona interessada, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, perquè en el termini de 10 dies esmene la falta o aporte els documents preceptius, amb indicació que si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la seua petició, amb la resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes establits en l'article 21 de la dita norma.

4. Cada persona física o entitat només podrà presentar un projecte per convocatòria i modalitat. En el cas que la mateixa persona o entitat presentara més d'un projecte a una modalitat determinada, únicament es valoraria el presentat en últim lloc.

5. La presentació de la sol·licitud de participació en els premis suposa l'acceptació expressa de les condicions contingudes en la present ordre de bases i en el seu corresponent convocatòria, així com en la decisió del jurat i la intervenció en l'acte de concessió dels premis, en cas de ser una de les candidatures seleccionades.

6. Cada convocatòria detallarà la documentació, a adjuntar a la sol·licitud, destinada a acreditar el compliment dels requisits per a participar en el procediment i a permetre la tasca de valoració del jurat.

Així mateix, les condicions tècniques que han de complir els projectes que opten als premis, s'establiran en la convocatòria.

La documentació es dirigirà a la direcció general competent en matèria de participació ciutadana.

7. El termini de presentació de la sol·licitud vindrà determinat en la convocatòria.





Onzena. Ordenació i instrucció

1. El procediment s'iniciarà d'ofici mitjançant la publicació de la resolució de la convocatòria dels premis en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. La direcció general competent en matèria de participació ciutadana serà el centre directiu encarregat de l'ordenació i instrucció del procediment que, d'ofici, acordarà totes les actuacions necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals ha de dictar-se la resolució de concessió dels premis.



Així mateix, formularà la proposta de resolució de concessió a la persona titular de la conselleria que tinga atribuïda la competència en matèria de participació ciutadana.



Dotzena. Òrgan de valoració

1. L'òrgan encarregat de valorar les candidatures, conformement amb els criteris establits en la base setena d'aquesta ordre, serà un jurat compost per:

– Presidència: la persona titular de la conselleria competent en matèria de participació ciutadana o la persona en qui delegue.

– Secretaria (amb veu però sense vot): una persona funcionària tècnica designada per la titular de la direcció general competent en matèria de participació ciutadana o persona que la substituïsca.

– Vocalies: els següents membres del Consell de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana:

· La persona proposada pel Consell Valencià de la Dona.

· La persona proposada pel Consell Assessor i de Participació del Medi Ambient.

· La persona a proposta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana.

· Una persona en representació de les entitats ciutadanes designada expressament pel Consell de Participació Ciutadana per a aquesta finalitat.

2. En virtut de la Llei 9/2003, de la Generalitat, de 2 d'abril, per a la igualtat entre dones i homes, es procurarà que la composició del jurat s'ajuste al principi d'equilibri per raó de sexe. La direcció general competent en matèria de participació ciutadana designarà per sorteig, en aquests apartats, les persones que formaran part del jurat, de manera que s'aconseguisca la paritat.

3. La identitat de les persones que componen el jurat es farà pública en la pàgina web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i en el portal GVA Participa, amb anterioritat a la publicació de la resolució de concessió dels premis.



4. El jurat, una vegada constituït, adaptarà el seu funcionament al que s'estableix en la convocatòria i en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, pel que fa a la composició i funcionament dels òrgans col·legiats, adoptarà els acords per majoria simple, i alçarà actes de les sessions que celebre i dels acords que adopte.



5. El jurat examinarà els projectes presentats i elevarà la proposta de concessió del premi a la direcció general competent en matèria de participació ciutadana, que serà vinculant per a aquesta. Igualment podrà proposar, mitjançant informe motivat, deixar desert el premi convocat, quan es consideren insuficients els mèrits de les entitats o persones sol·licitants.



Tretzena. Procediment de concessió i resolució

1. El procediment de concessió dels premis serà en règim de concurrència competitiva.

2. L'òrgan de valoració, esmentat en la base dotzena, examinarà les sol·licituds i propostes formulades, tenint en consideració la documentació presentada i els seus coneixements per a valorar aquestes propostes i, a través de l'òrgan instructor del procediment, elaborarà la proposta de concessió d'aquests premis.

3. La persona titular de la conselleria competent en matèria de participació ciutadana dictarà resolució sobre l'adjudicació dels premis convocats.

La resolució es dictarà i notificarà a les entitats i persones interessades en el termini màxim de sis mesos, comptats des de la data de publicació de la convocatòria. La resolució serà objecte de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i de difusió en la pàgina web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i en el portal GVA Participa, sense perjudici de l'ús d'altres mitjans per a la seua difusió i coneixement contemplats en la corresponent convocatòria.

4. Després d'haver transcorregut el termini assenyalat sense que s'haja produït resolució expressa, s'entendrà que les sol·licituds han sigut desestimades, als efectes establits per l'article 25 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. La resolució posarà fi a la via administrativa i podrà ser recorreguda potestativament en reposició o bé caldrà plantejar directament recurs contenciós administratiu en contra, tal com estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

En el cas que l'entitat interessada siga una entitat local no cal interposar recurs en via administrativa, i això sense perjudici de la possibilitat d'efectuar el requeriment al qual es refereix l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.



Catorzena. Acte públic d'atorgament dels premis

El lliurament dels premis concedits podrà efectuar-se en un acte públic convocat a aquest efecte, al qual se li dotarà de la difusió i publicitat adequada en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de participació ciutadana i el portal GVA Participa, sense perjudici d'altres mitjans reflectits en la corresponent convocatòria.



Quinzena. Retirada dels treballs

Els treballs que no resulten premiats podran ser retirats en el termini de tres mesos, després de publicada la resolució de concessió dels premis. Els treballs que no es retiren en aqueix termini quedaran en poder de la direcció general competent en matèria de participació ciutadana que podrà destruir-los.



Setzena. Protecció de dades

1. De conformitat amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques quant al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades (RGPD), la Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades i garantia dels drets digitals (BOE 294, 06.12.2018) i altres disposicions aplicables, les dades de caràcter personal proporcionades seran tractats per la Generalitat per a procedir a la tramitació de la sol·licitud a l'empara de la Llei general de subvencions.

2. Les entitats i persones físiques podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, portabilitat i limitació del tractament davant la conselleria que organitza els premis, així com reclamar, si escau, davant l'autoritat de control en matèria de protecció de dades, especialment quan no haja obtingut satisfacció en l'exercici dels seus drets.



Dissetena. Propietat dels treballs presentats i publicitat

1. Les entitats locals, entitats ciutadanes i ciutadania participants en la convocatòria s'obliguen a assumir les responsabilitats que pogueren resultar de la utilització dels textos, imatges i altres elements creatius aportats per aquestes en la realització del treball, i la propietat del qual siga de terceres persones o entitats.

2. Les entitats locals, entitats ciutadanes i ciutadania, hauran d'autoritzar la conselleria competent en matèria de participació ciutadana la difusió d'informació sobre els projectes premiats amb l'objectiu de visibilitzar-los públicament.

3. Les entitats locals, entitats ciutadanes i ciutadania hauran de cedir a la conselleria competent en matèria de participació ciutadana els treballs que resulten premiats, autoritzant-la per a l'exercici dels drets de reproducció, distribució, comunicació pública i transformació d'aquests treballs.



Dihuitena. Pagament i justificació

1. El pagament de la totalitat de l'import del premi en cada modalitat es realitzarà una vegada dictada la resolució d'adjudicació.

2. A les quantitats concedides en concepte de premi se'ls aplicaran les retencions fiscals que corresponguen.

3. En compliment del que s'estableix per l'article 165.2, lletra i de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, la resolució de concessió del premi implicarà la justificació del compliment de la finalitat per a la qual es va concedir i de l'aplicació dels fons percebuts.



Dinovena. Suposats de modificació de la resolució

1. La modificació o alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió dels premis podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió i, si escau, a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial d'aquests.

2. Si es produeix una variació de les condicions tingudes en compte per a la concessió dels premis, per aplicació de les causes de reintegrament que estableix l'article 37 de la LGS, caldrà exigir el reintegrament total o parcial de les quantitats percebudes, amb l'informe previ de l'òrgan competent de control de la subvenció, i del tràmit d'audiència establit legalment o, si escau, la revisió per aplicació de les causes de nul·litat o d'anul·labilitat contemplades en l'article 36 d'aquesta LGS.





Vintena. Compatibilitat amb altres premis i ajudes

1. Als efectes previstos en l'article 165.2, lletra m de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, s'indica que aquests premis són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats, nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.



2. Les entitats i persones sol·licitants dels premis hauran de comunicar a l'òrgan concedent si han obtingut subvencions, ajudes, ingressos o recursos que financen els projectes presentats.

Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.



Vint-i-unena. Obligacions de transparència

Les entitats o persones beneficiàries dels premis hauran de complir, en els casos descrits en l'article 3 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, de l'article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana i de l'article 3 del Decret 105/2017, de 28 de juliol, del Consell, pel qual es desenvolupa la Llei 2/2015, de 2 d'abril (DOGV 8118, 01.09.2017), les obligacions de transparència establides en aquestes.

Mapa web