Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques. RESOLUCIÓ de 2 de maig de 2017, de la presidenta de la Comissió de Control del Pla de Pensions per al Personal Empleat Públic de la Generalitat, per la qual es dóna publicitat a l'Acord adoptat per aquesta Comissió el 28 d'abril de 2017, pel qual s'aprova el text consolidat de les especificacions del Pla de Pensions corresponent al personal esmentat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8070 de 26.06.2017
Número identificador:  2017/4890
Referència Base de Dades:  005669/2017
 



RESOLUCIÓ de 2 de maig de 2017, de la presidenta de la Comissió de Control del Pla de Pensions per al Personal Empleat Públic de la Generalitat, per la qual es dóna publicitat a l'Acord adoptat per aquesta Comissió el 28 d'abril de 2017, pel qual s'aprova el text consolidat de les especificacions del Pla de Pensions corresponent al personal esmentat. [2017/4890]

La Comissió de Control del Pla de Pensions, en la reunió de 20 d'abril de 2016, va acordar abordar l'estudi de la inclusió en les especificacions del Pla de Pensions de determinades mesures a favor de persones amb discapacitat arreplegades en la normativa estatal sobre plans i fons de pensions. Així mateix, en l'esmentada reunió, i donades les diverses modificacions produïdes en les especificacions des de la seua aprovació fins al dia de la data, es va admetre per part de la Comissió la conveniència d'elaborar-ne un text consolidat.

Amb posterioritat es va tenir coneixement, a través de l'entitat gestora, de la necessitat de modificar les especificacions a fi d'adaptar-les a la nova regulació establida en la disposició final quarta del Reial decret 1.060/2015, de 20 de novembre, d'Ordenació, supervisió i solvència de les entitats asseguradores i reasseguradores, relativa a l'operativa de mobilitzacions i cobraments parcials.

Atenent a l'anterior, la secretaria de la Comissió de Control del Pla de Pensions ha elaborat l'esborrany de text consolidat de les especificacions, que ha sigut debatut i aprovat, en virtut del que estableix l'article 38 de les especificacions, en la reunió de la Comissió esmentada, de 28 d'abril de 2017.

En el text s'ha procedit, en primer lloc, a integrar en un text únic les modificacions introduïdes en les referides especificacions, pels diversos acords aconseguits per la Comissió de Control, des de la seua aprovació fins al dia de la data, publicades totes elles en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

En segon lloc, se n'ha inclòs la necessària actualització pel canvi de normativa referida anteriorment. Alhora, per adequació a la normativa vigent, en concret la Llei 1/2013, de 21 de maig, de la Generalitat, de mesures de reestructuració i racionalització del sector públic empresarial i fundacional de la Generalitat, se n'ha modificat l'addenda. D'altra banda, l'entitat promotora Administració del Consell ha passat a denominar-se, als efectes del Pla de Pensions, Administració de la Generalitat, la definició de la qual també s'ha inclòs en el títol preliminar.



En tercer lloc, s'han introduït modificacions d'estil o millores de text, incloent-hi la seua adequació al llenguatge no sexista.

Finalment, s'han introduït determinades mesures incloses en la normativa estatal en favor de les persones amb discapacitat, segons consta en la citada normativa, si bé utilitzant la terminologia adequada.



A fi de donar la major difusió possible a l'acord esmentat, se'n transcriu a continuació el text íntegre.



València, 2 de maig de 2017.– La presidenta de la Comissió de Control del Pla de Pensions del Personal Empleat Públic de la Generalitat: Clara Ferrando i Estrella.





Acord de la Comissió de Control del Pla de Pensions del Personal Empleat Públic de la Generalitat, de 28 d'abril de 2017



Primer

Donar publicitat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana al text consolidat de les especificacions del Pla de Pensions del Personal Empleat Públic de la Generalitat, que figura com a annex I.



Segon

L'entrada en vigor del Pla de Pensions del Personal Empleat Públic de la Generalitat es va produir l'1 d'octubre de 2009.





ANNEX I

Especificacions del Pla de Pensions del

Personal Empleat Públic de la Generalitat



TÍTOL PRELIMINAR

Definicions



Pla de pensions

Conjunt de normes que arrepleguen les presents especificacions i que, d'acord amb la legislació vigent en cada moment, determinen els drets i obligacions de tots els seus elements personals i, en general, les seues regles de funcionament.



Fons de pensions

Patrimoni afectat al Pla, que arreplega les aportacions regulades en aquest, més els rendiments que se'n deriven, segons les especificacions del pla, i amb càrrec al qual caldrà ajustar-se el compliment dels drets derivats de les presents especificacions.



Entitat promotora

Cada una de les entitats que insten la creació del Pla o s'hi incorporen posteriorment i participen en el seu desenvolupament.



Administració de la Generalitat

Inclou el personal gestionat per la direcció general amb competències en matèria de funció pública, a excepció dels organismes autònoms que s'enumeren en l'Addenda; el personal docent no universitari; el personal gestionat per la conselleria competent en matèria de sanitat; i el personal gestionat per la direcció general competent en matèria de justícia.



Partícip del Pla de Pensions

Tota persona física que ostente la condició de personal funcionari, laboral, estatutari o eventual al servei de qualsevol de les entitats promotores, des que cause alta en el Pla d'acord amb les presents especificacions, i mentre mantinga aquesta condició d'acord amb aquelles.





Partícip en suspens del Pla de Pensions

Partícip que ha cessat en la realització d'aportacions, tant directes com imputades, al Pla de Pensions, però manté els seus drets consolidats dins d'aquest, independentment que haja cessat la seua relació laboral o no.



Contribucions del promotor

Quantitats aportades per l'entitat promotora, d'acord amb el que estableixen les presents especificacions.



Aportacions de la persona partícip

Quantitats aportades directament per les persones partícips, d'acord amb el que estableixen les presents especificacions.



Persona beneficiària del Pla de Pensions

Qualsevol persona física, haja sigut partícip o no, a favor de la qual es genera el dret a alguna o algunes de les prestacions previstes en aquestes especificacions.



Entitat gestora

És l'entitat Bankia Pensiones SA. E.G.F.P. responsable de l'administració i gestió del fons de pensions en què està integrat el pla, sota la supervisió de la Comissió de Control.



Entitat dipositària

És l'entitat Bankia, encarregada de la custòdia i dipòsit dels valors mobiliaris i la resta d'actius financers integrats en el fons de pensions, i de la realització de qualsevol funció que la normativa d'aplicació li encomane.



Compte de posició del Pla

El compte de posició del Pla dins del fons de pensions que arreplega les aportacions i contribucions, béns i drets corresponents al pla, així com les rendes de les inversions del fons de pensions atribuïbles a aquell, deduïdes les despeses que li siguen imputables. Amb càrrec al compte de posició del pla, caldrà ajustar-se el compliment de les prestacions derivades de la seua execució.



Comissió de control del Pla de Pensions

És l'òrgan màxim de supervisió i control del funcionament i execució del Pla de Pensions, constituït a l'efecte segons els termes de les presents especificacions.



Comissió de control del Fons de Pensions

És l'òrgan màxim de supervisió i control del funcionament del fons de pensions.



Document de dades personals

Document que el personal integrat en el Pla de Pensions presenta a la Comissió de Control, manifestant quantes dades siguen necessàries d'acord amb les presents especificacions.



Règim de seguretat social

Les referències al règim de seguretat social contingudes en les presents especificacions s'entenen en la seua accepció més àmplia, i inclouen qualsevol sistema de protecció sociosanitària o mutualitat de treballadores i treballadors que legalment corresponga a cada persona empleada de la Generalitat, en funció de les seues particularitats pròpies.



TÍTOL I

Denominació, naturalesa i característiques



Article 1. Denominació i naturalesa

1. El present pla de pensions denominat Pla de Pensions per al Personal Empleat Públic de la Generalitat (d'ara endavant, el Pla), es crea amb la finalitat de proporcionar a les persones a favor de les quals es constitueix, les prestacions que es regulen en les presents especificacions.

2. El Pla esmentat es regeix per les presents especificacions, pel que estableix el text refós de la Llei de regulació dels plans i fons de pensions, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2002, de 29 de novembre, pel Reglament de Plans i Fons de pensions, aprovat pel Reial decret 304/2004, de 20 de febrer, i per totes les disposicions de qualsevol rang, actualment o en el futur, puguen ser-li d'aplicació.



3. D'acord amb el que estableix la disposició final segona del text refós de la Llei de Regulació dels Plans i Fons de Pensions, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/2002, de 29 de novembre, les prestacions que reconeix aquest Pla no tindran la consideració de pensions públiques, ni es computaran als efectes de limitació de l'assenyalament inicial o fixació de la quantia màxima de les pensions públiques. Per tant, es tracta de pensions complementàries, independents i compatibles amb les establides pels règims públics de Seguretat Social i Classes Passives de l'Estat.



Article 2. Entrada en vigor i durada

1. La formalització del present Pla es produirà amb la seua integració en el Fons de Pensions a què es refereix l'article 4 d'aquestes especificacions.

2. La durada d'aquest Pla és indefinida.



Article 3. Modalitat

1. Aquest Pla s'enquadra, quant als qui el constitueixen, en la modalitat de sistema d'ocupació de promoció conjunta. Atenent a les obligacions estipulades, s'ajusta a la modalitat d'aportació definida.



2. A més de les contribucions que realitzen les entitats promotores, d'acord amb els termes de les presents especificacions, les persones partícips podran realitzar aportacions, fins on els límits legals permeten i d'acord amb les normes de les presents especificacions.



Article 4. Adscripció a un fons de pensions

1. El present Pla s'integrarà en el Fons de Pensions denominat «Pensioval VII, Fons de Pensions», que figura inscrit en el Registre Mercantil de València, i en el corresponent Registre Administratiu de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions amb el número F-1508.

2. Les contribucions de les entitats promotores i, si és el cas, les aportacions de les persones partícips, a la seua meritació, s'integraran immediatament i obligadament en el mencionat Fons de Pensions. Les contribucions i aportacions esmentades, junt amb els seus rendiments nets i els increments patrimonials que generen, s'abonaran en el compte de posició que el Pla mantinga en el mencionat Fons. El pagament de les prestacions corresponents s'efectuarà amb càrrec al compte esmentat.





TÍTOL II

Àmbit personal



Article 5. Elements personals

Les entitats promotores, les persones partícips, partícips en suspens i les beneficiàries, són els elements personals d'aquest Pla.



CAPÍTOL I

De les entitats promotores



Article 6. Entitats promotores del Pla

1. Podran ser entitats promotores del pla, l'Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms, així com qualssevol altres organismes amb personalitat jurídica pròpia, societats mercantils, consorcis i altres entitats administratives en què partícip majoritàriament la Generalitat.

2. Inicialment, les entitats promotores del Pla són l'Administració de la Generalitat i les seues entitats autònomes, així com les entitats de dret públic de la Generalitat que compten en les seues plantilles amb funcionàries i funcionaris en actiu. Totes aquestes entitats figuren relacionades en l'Addenda a les presents especificacions.

3. Correspon a les entitats promotores instar la creació del Pla i/o participar en el seu desenvolupament, segons s'incorporen al Pla, des del seu inici, o posteriorment.

4. En cas de creació o refosa de persones jurídiques que formen part del sector públic instrumental de la Generalitat, les noves entitats s'incorporaran automàticament a l'Addenda com a promotores del pla.



5. Per cada entitat promotora haurà d'incorporar-se a les presents especificacions un annex que contindrà totes les condicions particulars relatives a aquella i al seu personal empleat partícip, constant-hi en tot cas les contribucions i prestacions corresponents, sense que els annexos puguen contenir clàusules que deixen sense efecte o modifiquen alguna de les condicions generals del pla.

6. La base tècnica del Pla incorporarà igualment els annexos corresponents a cada entitat promotora, relatius al seu règim de contribucions, prestacions, i assegurament d'aquestes.



Article 7. Incorporació de noves entitats promotores

1. Posteriorment a la formalització del pla, podran incorporar-se com a noves entitats promotores qualssevol altres organismes amb personalitat jurídica pròpia, societats mercantils, consorcis i altres entitats administratives en què partícip majoritàriament la Generalitat o les altres institucions de la Generalitat, incloses en el capítol VI del títol III de l''Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. Per a això, hauran de presentar a la Comissió de Control del Pla una sol·licitud, que haurà de contenir els punts següents:

– Projecte dels annexos a què es fa referència en els apartats 5 i 6 de l'article 6, amb el seu personal que inicialment s'hi adherisca.

– Declaració d'acceptació de les especificacions del Pla i de les normes de funcionament del Fons.

2. La incorporació de noves entitats promotores requerirà l'aprovació de la Comissió de Control del pla, i aquesta haurà de comunicar-se a la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, dins del termini de trenta dies des de l'acord d'admissió, acompanyant certificació d'aquest, junt amb l'annex corresponent.



Article 8. Separació d'una entitat promotora

1. La separació d'entitats promotores del Pla podrà tenir lloc en els casos següents:

a) Per acord de la Comissió de Control del pla, en entendre que una entitat promotora ha deixat de reunir les condicions o criteris generals establits en les presents especificacions per a l'adhesió i permanència en el pla.

b) En el cas que alguna de les causes de finalització dels plans de pensions establides en la Llei de Regulació dels Plans i Fons de Pensions afecte exclusivament una entitat promotora del pla.



c) Quan ho acorde una de les entitats que s'hagueren incorporat al Pla en virtut del que disposa l'article 7.1, amb la representació del seu personal, a fi d'incorporar a aquell i els seus drets econòmics a un altre Pla del sistema d'ocupació, promogut per aquesta o a un de promoció conjunta ja existent.

2. La separació donarà lloc al trasllat de les persones partícips i beneficiàries corresponents a l'entitat afectada i dels seus drets a un altre pla d'ocupació, promogut per aquella o per la resultant o resultants d'operacions societàries.

3. Una vegada formalitzat el nou pla o formalitzada la incorporació al pla o plans que escaiguen, s'efectuarà el trasllat dels drets de les persones afectades, tant partícips com beneficiàries, en el termini d'un mes des que s'acredite davant del Fons de pensions la formalització referida, termini que la Comissió de Control del Fons podrà estendre fins a tres mesos, si el saldo és superior al 10 % del compte de posició del pla.



4. De no promoure's un pla del sistema d'ocupació, es procedirà, si és el cas, a la mobilització dels drets de le persones partícips i beneficiàries als plans de pensions de la seua elecció.

5. La separació no donarà lloc a cap descompte o penalització sobre els drets econòmics de les persones partícips i beneficiàries afectades.





Article 9. Drets de les entitats promotores

Correspon a les entitats promotores l'exercici dels drets reconeguts en la normativa vigent i en les presents especificacions, i en particular els següents:

a) Participar en la Comissió de Control del pla, mitjançant la designació dels que, com a vocals, representen al conjunt d'entitats promotores, i exercir les corresponents funcions, en els termes expressats en aquestes especificacions.

b) Ser informades de l'evolució financera i actuarial del pla.

c) Rebre les dades personals i familiars de les persones partícips necessaris per a determinar les seues contribucions al Pla.



Article 10. Obligacions de les entitats promotores

Les entitats promotores estaran obligades a:

a) Realitzar el desembossament de les contribucions pactades en la quantia, forma i terminis previstos en aquestes especificacions.

b) Facilitar les dades que, sobre les persones partícips, els siguen requerides per la Comissió de Control i siguen necessàries a fi de realitzar les seues funcions de supervisió i control, garantint-se la intimitat, reserva i confidencialitat de les dades.

c) Les altres obligacions que establisquen les presents especificacions i la normativa vigent.



CAPÍTOL II

De la condició de partícip del Pla



Article 11. Partícips

1. Tindrà la consideració de partícip del Pla qualsevol persona que, sent empleada de les entitats promotores, hi compte almenys amb dos anys de permanència i no renuncie a la seua adhesió en els termes contractuals estipulats en l'annex d'adhesió de cada entitat promotora.



A aquests efectes, tindrà la consideració de persona empleada qui preste serveis en les entitats promotores amb la condició de personal laboral, funcionari o estatutari, i el personal eventual.

2. En el còmput del període mínim de permanència per a tenir la condició de partícip es tindrà en compte l'antiguitat reconeguda per qualsevol de les entitats promotores.

En el cas de personal eventual, es computarà el temps de serveis prestats per a qualsevol dels promotors del Pla en les condicions previstes en el punt anterior.

3. En el cas de les entitats que, després de l'aprovació d'aquestes especificacions, s'adherisquen com a promotores, podran adquirir la condició de partícip el personal que, a la data de l'annex d'adhesió, compte amb una permanència de com a mínim dos anys de serveis prestats.



Article 12. Alta de partícips en el Pla

1. Les persones físiques que ostenten la condició de personal estatutari o funcionari i el personal laboral que reunisquen les condicions per a ser partícips, causaran alta en el Pla de forma automàtica en el moment que aconseguisquen els requisits exigibles.

El personal que ocupe llocs de naturalesa eventual que reunisca els requisits exigits en l'article 11 de les presents especificacions, podrà sol·licitar la seua incorporació al Pla, mitjançant el document que a l'efecte li serà facilitat, a què acompanyarà certificat de serveis prestats que acredite el seu dret.

No obstant el que disposen els paràgrafs anteriors, l'alta produirà efectes econòmics a partir del primer dia del mes següent al de la incorporació al Pla.

2. Qui, sent potencial participe, decidira no formar part del present Pla, haurà de comunicar la seua renúncia per escrit a l'entitat promotora en el termini de dos mesos des del moment que conega la seua incorporació al Pla. L'entitat promotora comunicarà aquestes renúncies a l'entitat gestora i a la Comissió de Control.

3. Les persones que, estant en el cas anterior i ja comunicada la seua renúncia, desitgen, amb posterioritat, formar part del pla, hauran de sol·licitar-ho per mitjà d'un escrit dirigit a l'entitat promotora, fent-se efectiva la seua alta en el Pla en el termini màxim de 30 dies des de la recepció de la seua sol·licitud. No obstant això, els efectes econòmics es computaran a partir del primer dia del mes següent al de la sol·licitud.

4. Les entitats promotores informaran la Comissió de Control del pla, trimestralment, de les noves incorporacions de personal que es produïsquen, junt amb el butlletí de dades personals subscrit, si és el cas, per les persones interessades.

5. Amb motiu de la seua incorporació al Pla, les persones partícips rebran un certificat acreditatiu de la seua pertinença i integració a aquell, en el termini de dos mesos des de la seua sol·licitud. Aquest certificat, que expedirà l'entitat gestora, no serà transferible.

Simultàniament, es posarà a disposició de les noves persones partícips un document en què puguen designar els qui en seran el beneficiaris i/o beneficiàries, en els termes establits en aquestes especificacions.



Així mateix, s'indicarà a les persones partícips el lloc i forma en què tindran a la seua disposició el contingut de les especificacions del Pla i l'exemplar de la declaració dels principis de política d'inversions del Fons.



Article 13. Drets de les persones partícips

Corresponen a les persones partícips del pla, els següents drets:



1) Participar en el desenvolupament del Pla a través dels seus representants en la Comissió de Control.

2) Que els siguen fetes les contribucions a càrrec de les entitats promotores, en els termes establits en aquestes especificacions.

3) La titularitat dels seus drets consolidats individuals, constituïts per la seua quota part del fons de capitalització que tinga el Pla en el Fons de Pensions corresponent. Per tant, el valor del dret consolidat pot fluctuar d'acord amb l'evolució del Fons de Pensions.



4) La mobilització dels seus drets consolidats en les circumstàncies i condicions previstes en les presents especificacions.

5) El manteniment dels seus drets consolidats en el Pla amb la categoria de persones partícips en suspens, en les situacions previstes en aquestes especificacions.

6) La realització d'aportacions voluntàries, tal com es disposa en les presents especificacions.

7) La persona partícip que haguera extingit o suspès la seua relació d'ocupació amb el promotor, podrà realitzar aportacions voluntàries al Pla, sempre que no haja procedit a mobilitzar els seus drets consolidats.



8) Designar les seues persones beneficiàries per al cas de defunció.

9) Recuperar els seus drets consolidats en el Pla en els supòsits de desocupació de llarga durada i malaltia greu previstos en les presents especificacions.

10) Rebre de l'entitat Gestora del Fons, amb periodicitat almenys anual, certificació sobre les aportacions, directes o imputades, realitzades en cada any natural i el valor, al final de l'any natural, dels seus drets consolidats en el pla, distingint-se la part corresponent a aportacions realitzades abans de l'1 de gener de 2007, si n'hi haguera. A més, la certificació esmentada haurà de contenir, com a mínim, la informació que s'estableix en la normativa vigent.

11) Tenir a la seua disposició el document trimestral sobre l'evolució i situació dels seus drets consolidats, així com sobre altres extrems que pogueren afectar-los, especialment modificacions normatives, de la política d'inversions del Fons, de les especificacions del Pla i de les normes de funcionament del Fons. Igualment, els acords de la Comissió de Control que aquesta considere d'interès.



12) Conèixer, a través de la Comissió de Control del pla, el balanç, compte de resultats, memòria i informe d'auditoria del Fons de pensions a què està adscrit el pla.

13) En incorporar-se al Pla, sol·licitar a la Comissió de Control un exemplar de les especificacions, com a documentació acreditativa dels seus drets i obligacions en aquell.

14) Tenir a la seua disposició un exemplar de la declaració dels principis de la política d'inversió del Fons de pensions, en els termes establits reglamentàriament.

15) Realitzar per escrit a la Comissió de Control, les consultes, suggeriments, reclamacions i aclariments que estime convenient sobre el funcionament del pla.

16) Qualsevol altre dret reconegut en la legislació vigent, en les presents especificacions o que poguera reconèixer-se en modificacions posteriors.



Article 14. Obligacions de les persones partícips

Són obligacions de les persones partícips:

1) Comunicar per escrit a L'entitat gestora o promotora, les dades personals i familiars que siguen necessàries i li siguen requerides per a causar alta en el pla, així com per al seu manteniment. Si la comunicació es dirigeix a l'entitat promotora, aquesta la traslladarà immediatament a l'entitat gestora.

2) Comunicar per escrit a l'entitat gestora o a la promotora el succés de la contingència que done dret a la prestació. Si la comunicació es dirigeix a l'entitat promotora, aquesta la traslladarà immediatament a l'entitat gestora.

3) Comunicar qualsevol modificació que es produïsca en les seues dades personals i familiars.

4) Complir les normes establides en les presents especificacions i en les altres disposicions generals vigents en la matèria.

5) La indisponibilitat dels seus drets consolidats fins al moment en què es produïsca una de les contingències cobertes en els termes assenyalats reglamentàriament, i en els supòsits excepcionals arreplegats en les presents especificacions.

L'alta en el Pla suposa l'autorització per part de les persones partícips i de les persones beneficiàries per a l'ús i intercanvi de les seues dades necessàries per al desenvolupament del Pla entre l'entitat promotora, l'entitat gestora, la Comissió de Control i l'entitat dipositària. No es permetrà l'ús d'aqueixes dades per les referides entitats per a fins distints del propi desenvolupament del pla.



Article 15. Pèrdua de la condició de partícip

La condició de partícip es perd per:

1) Adquirir la condició de persona beneficiària no derivada d'altres persones partícips.

2) Adquirir la condició de partícip en suspens.

3) Causar baixa en el Pla per algun dels motius següents:

a) Mort.

b) Cessament de la relació d'ocupació amb l'entitat promotora, quan es mobilitzen els drets consolidats a un altre pla de pensions, d'acord amb el que estableixen les presents especificacions.

c) Per finalització del pla, procedint-se a la mobilització dels drets consolidats segons el que estableix les presents especificacions.



CAPÍTOL III

De les persones partícips en suspens



Article 16. Persones partícips en suspens

1. S'entén per partícip en suspens, la persona partícip que ha cessat en la realització d'aportacions, directes i imputades, però manté els seus drets econòmics consolidats dins del pla. Els seus drets consolidats es veuran ajustats per la imputació dels rendiments i despeses que els corresponguen, mentre es mantinguen en aqueixa categoria.



2. L'entitat promotora deixarà d'efectuar contribucions en els supòsits següents:

a) Pèrdua de la condició de personal funcionari o estatutari o extinció de la relació laboral.

b) Cessament com a personal funcionari interí o personal eventual, sempre que no implique el reingrés al servei actiu.

c) Declaració de la persona funcionària en la situació de serveis especials, llevat que el lloc o càrrec es trobe en l'àmbit de les entitats promotores.

d) La concessió d'excedència forçosa al personal laboral conforme a l'Estatut dels Treballadors o al Conveni Col·lectiu que siga aplicable, excepte quan el lloc o càrrec que done origen a l'excedència forçosa es trobe dins de l'àmbit de les entitats promotores del pla, o quan es mantinga el dret a percebre les retribucions ordinàries.



e) Suspensió del contracte de treball, excepte en els supòsits previstos en l'apartat 3 següent.

f) Situacions d'excedència en les seues distintes variants, de conformitat amb la normativa vigent, sense perjuí del que preveu l'apartat d.

g) Suspensió ferma de funcions.

h) Per l'exercici per la persona funcionària d'un lloc de treball en qualsevol altra administració pública o organisme públic, fora de l'àmbit de les entitats promotores, per comissió de serveis o per haver sigut declarat en servei en altres administracions públiques, sempre que no escaiga la baixa en el pla.

i) Per llicències sense retribució.

j) Per decisió voluntària de la persona partícip.

3. No s'interrompran les contribucions de l'entitat promotora a favor del personal que es trobe en alguna de les situacions següents:



a) Llicència per malaltia o incapacitat temporal.

b) Permís per maternitat, paternitat, o permís per adopció o acolliment de menors, tant preadoptiu com permanent.

c) Gaudi de llicències o permisos de caràcter retribuït.

d) Vaga legal.

4. No obstant el previst en l'apartat 2 anterior, la persona partícip podrà decidir voluntàriament no passar a la condició de partícip en suspens i continuar realitzant aportacions, encara que l'entitat promotora no realitze cap contribució en favor seu.

5. Desapareguda la causa determinant del cessament de contribucions, aquestes hauran de reprendre's amb data del primer dia del mes següent al de la incorporació, incorporant-se la persona partícip en suspens com a partícip de ple dret al Pla.

6. En el cas de suspensió d'ocupació i sou si es produeix sentència favorable a la persona partícip, l'entitat promotora estarà obligada a rescabalar totes les aportacions més els beneficis que s'hagen generat en el període de suspensió.



Article 17. Drets i obligacions de les persones partícips en suspens



1. Els drets i obligacions de les persones partícips en suspens seran els mateixos que els corresponents a partícips en actiu, excepte pel que fa al dret a rebre contribucions de l'entitat promotora.



2. Les persones partícips en suspens tenen dret a restablir la seua situació en el Pla una vegada que cesse la causa que va originar la suspensió.



Article 18. Baixa en la situació de partícip en suspens

Es causarà baixa en la situació de partícip en suspens per alguna de les causes següents:

a) Per recuperar la condició de partícip de ple dret.

b) Per defunció.

c) Per passar a la situació de persona beneficiària, no derivada d'altres persones partícips.

d) Per finalització del present Pla.

e) Per mobilització dels seus drets consolidats a un altre pla de pensions en els supòsits establits en les presents especificacions.





CAPÍTOL IV

De les persones beneficiàries



Article 19. Persones beneficiàries

Seran persones beneficiàries del Pla aquelles persones físiques que, havent-ne sigut partícips o no, tinguen dret a la percepció de prestacions.



Article 20. Adquisició de la condició de persona beneficiària

1. Tindrà la condició de persona beneficiària la persona física que, en el moment de succeir la contingència, ostente la condició de partícip o partícip en suspens, en les contingències de jubilació, incapacitat permanent i dependència severa o gran dependència, així com en les que deriven de les contingències específiques per a persones amb diversitat funcional.

2. En el cas de la contingència de defunció de la persona partícip, partícip en suspens o persona beneficiària, en aquest últim cas haja sigut o no prèviament partícip del pla, podran ser persones beneficiàries les persones físiques designades en el formulari facilitat per l'entitat gestora o document anàleg. A falta de designació expressa, seran persones beneficiàries, de forma preferent i excloent, qui siga cònjuge del causant, sempre que no estiga separat judicialment, la seua parella de fet, els descendents a parts iguals, els ascendents a parts iguals, i la resta de persones hereves d'acord amb les normes de Dret Civil. En defecte dels anteriors, s'entendrà que la persona partícip ha designat el Pla com a beneficiari d'aquestes prestacions.



3. L'entitat gestora tindrà en tot moment a disposició de les persones partícips documents en què puguen procedir a la designació de persones beneficiàries o a la seua modificació.



Article 21. Drets de les persones beneficiàries

Són drets de les persones beneficiàries:

1. Percebre les prestacions derivades del Pla en succeir alguna de les contingències previstes en aquell, en el termini i forma estipulats en aquestes especificacions, prèvia entrega de la documentació sol·licitada.

2. Rebre, una vegada produïda i comunicada la contingència, informació apropiada sobre la prestació i les seues possibles reversions, sobre les opcions de cobrament corresponents, si és el cas, i respecte del grau de garantia o del risc de compte de la persona beneficiària. Si és el cas, se li farà entrega a aquesta del certificat d'assegurança o garantia de la seua prestació, emès per l'entitat corresponent.

3. Ostentar la titularitat dels recursos patrimonials afectes el Pla en funció dels seus drets econòmics.

4. Participar en el desenvolupament del Pla a través dels seus representants en la Comissió de Control.

5. Rebre amb periodicitat anual certificació de l'entitat gestora de les prestacions cobrades en cada exercici i, si és el cas, de les retencions fiscals practicades i dels seus drets econòmics romanents a 31 de desembre de cada any.

6. Tenir a la seua disposició el document trimestral sobre l'evolució i situació dels seus drets consolidats, així com sobre altres extrems que pogueren afectar-los, especialment modificacions normatives, de la política d'inversions del Fons, de les especificacions del Pla i de les normes de funcionament del Fons. Igualment, els acords de la Comissió de Control que aquesta considere d'interès.

7. Sol·licitar per escrit a la Comissió de Control del pla, certificat de pertinença a aquell quan ho considere oportú, així com efectuar les consultes, suggeriments, reclamacions i aclariments que consideren convenients sobre el funcionament del pla.

8. Qualsevol altre dret reconegut en la legislació vigent, en les presents especificacions o que poguera reconèixer-se en modificacions posteriors.



Article 22. Obligacions de les persones beneficiàries

Són obligacions de les persones beneficiàries:

1. Comunicar a l'entitat gestora del Fons les dades personals i familiars que li siguen requerides, per a justificar el dret a la percepció de les prestacions i el seu manteniment al llarg del temps. L'incompliment d'aquest requisit per part de la persona beneficiària, implicarà la plena responsabilitat d'aquesta sobre els fets que deriven de la falta de comunicació.

2. Comunicar el succés de la contingència i assenyalar, si és el cas, la forma triada per al cobrament de la prestació, acompanyant a la sol·licitud de prestació tots els documents acreditatius que reuneix els requisits exigits per a justificar-hi el seu dret.

3. Proporcionar a la Comissió de Control, aquella documentació addicional requerida per a determinar el dret i l'import de la prestació sol·licitada.

4. Complir les normes establides en les presents especificacions i en les altres disposicions generals vigents en la matèria.



Article 23. Designació de persones beneficiàries

1. La persona partícip haurà de procedir a la designació de les persones beneficiàries. En cas de no fer-ho, s'entendran designades les previstes en aquestes especificacions, en l'ordre de prelació establit en aquelles.

2. La designació de persones beneficiàries inclourà, en cas de ser diverses les designades en el mateix ordre de prelació, les proporcions en què es percebran les prestacions. A falta d'això els drets econòmics es distribuiran a parts iguals.

3. Serà obligació de la persona partícip o partícip en suspens, comunicar de forma fefaent a la Comissió de Control les incidències que es puguen produir després d'haver-se produït la incorporació, així com qualsevol variació en la designació de les persones beneficiàries.





Article 24. Baixa d'una persona beneficiària

Les persones beneficiàries causaran baixa en el Pla:

a) En cas de defunció.

b) Per percebre les prestacions establides en forma de capital.

c) Per esgotar la percepció de prestacions en forma de renda temporal.

d) Per finalització del pla.

e) Per renúncia expressa.





TÍTOL III

Règim Financer del Pla



Article 25. Sistema de finançament del Pla

El sistema financer-actuarial que adoptarà el present Pla és la capitalització financera individual.

Es constituirà un fons de capitalització integrat per les aportacions i els resultats de les inversions atribuïbles a aquelles, deduïdes les despeses i crebants que els siguen imputables.

Atès que es tracta d'un pla d'aportació definida, el Pla no assumeix la cobertura de cap risc relacionat amb les prestacions previstes, ni garanteix un interès mínim a les persones partícips. El Pla podrà contractar amb una entitat asseguradora el pagament de totes les prestacions que impliquen l'assumpció d'un risc.



Article 26. Informes financers actuarials

El sistema financer i actuarial del Pla serà revisat cada tres anys per actuari independent designat per la Comissió de Control, d'acord a l'article 23 del Reglament de Plans i Fons de Pensions.

El cost de l'informe anirà a càrrec de les entitats promotores amb una partida addicional inclosa en el seu respectiu pressupost.



CAPÍTOL I

Aportacions i contribucions al Pla



Article 27. Aportacions i contribucions al Pla

Les contribucions al Pla vindran determinades per a cada entitat per l'annex que incorpora les condicions particulars relatives a aquella.

Les contribucions seran obligatòries per a les entitats promotores i, atenent a allò que s'ha estipulat en els corresponents annexos, podran ser voluntàries les aportacions de les persones partícips.

1. Contribucions de les entitats promotores.

a) Les contribucions seran obligatòries per a les entitats promotores en els termes i condicions que es fixen en aquestes especificacions. Tindran caràcter irrevocable, des del moment que resulten exigibles, amb independència del seu desembossament efectiu.

b) Cada entitat promotora serà responsable del compliment de les obligacions de contribució, respecte de les seues persones partícips, determinades mitjançant acords o convenis col·lectius, havent de constar en el seu annex d'adhesió al Pla. La quantia global, en còmput anual, no podrà excedir el límit màxim establit per la Llei de Pressupostos de la Generalitat de cada exercici. La distribució individualitzada serà idèntica per a totes les persones partícips, independentment del seu grup o categoria de pertinença i de l'antiguitat en la Institució, però subjecte al que preveuen les lletres d i e d'aquest article.

c) Les contribucions seran realitzades amb periodicitat mensual i es correspondran a la dotzena part de l'import previst l'any, sense perjuí dels ajustos que, si és el cas, es generaren per allò que s'ha estipulat en les lletres d i e d'aquest article.

d) Per al càlcul individualitzat de la contribució, es tindrà en compte el temps real en què la persona particip ha mantingut aquesta condició per la seua vinculació administrativa o contractual amb les entitats promotores, i es ponderarà pel percentatge de jornada efectivament treballat en relació amb la jornada legalment establida. Les persones partícips que causen baixa en les entitats promotores amb anterioritat a l'últim dia hàbil del mes, rebran la seua última contribució en proporció als dies de serveis prestats, comptats des de la data de contribució del mes anterior.

e) En el cas del personal de les entitats promotores que adquirisca la condició de partícip després de l'entrada en vigor del pla, per complir els requisits establits en aquestes especificacions, la data de generació del dret a la contribució serà la del primer dia del mes següent al de l'alta en el pla.

2. Aportacions de les persones partícips.

2.1. Les persones partícips podran realitzar aportacions complementàries exclusivament a càrrec seu en la quantia i en el moment que consideren oportú, sempre que la suma de totes les aportacions directes o imputades a aquest o altres plans de pensions, no excedisca del límit legal establit en la normativa vigent. Aquestes hauran d'efectuar-se directament per pagament de la persona partícip en el compte oberta pel Fons de Pensions en l'entitat dipositària.

Alhora, la persona partícip, una vegada que haja accedit a la situació de jubilació, podrà continuar realitzant aportacions voluntàries, pel seu compte, al Pla per a tot tipus de contingències, sempre que no faça ús de cap tipus de prestació, i en aquest cas només podrà continuar realitzant aportacions per a la contingència de defunció.

Amb periodicitat trimestral l'entitat gestora informarà la Comissió de Control de la quantia individualitzada d'aportacions i mobilitzacions de drets consolidats integrats voluntàriament per les persones partícips en el pla, distingint-se les aportacions periòdiques de les extraordinàries. L'informe trimestral esmentat inclourà, també, dades relatives a l'evolució de tals aportacions i drets, així com totes aquelles que oportunament s'acorden.

2.2. Es podran realitzar aportacions a favor de persones partícips amb un grau reconegut de discapacitat física o sensorial igual o superior al 65 %, psíquica igual o superior al 33 %, així com de partícips que tinguen una incapacitat declarada judicialment, independentment del seu grau, amb les especialitats següents:

a) A l'empara d'aquest règim especial podran efectuar-se tant aportacions directes de la pròpia persona interessada, com a aportacions a favor seu per part dels que hi tinguen una relació de parentiu en línia directa o col·lateral fins al tercer grau inclusivament, així com del seu cònjuge o dels qui la tingueren a càrrec seu en règim de tutela o acolliment.

b) En el cas de les aportacions a favor de persones amb diversitat funcional, aquestes hauran de ser designades beneficiàries de manera única i irrevocable per a qualsevol contingència. En cas de la seua defunció, serà aplicable allò que s'ha establit en aquestes especificacions.

c) En tot cas, la titularitat dels drets consolidats generats per les aportacions efectuades d'acord amb aquestes especificacions a favor d'una persona amb diversitat funcional, correspondrà a aquesta última, i exercirà els drets inherents a la seua condició de partícip per si mateixa o a través del seu representant legal, si fóra menor d'edat o estiguera legalment incapacitada.

d) L'anterior s'entén sense perjuí de les aportacions que puga efectuar la pròpia persona amb diversitat funcional al Pla i de les contribucions realitzades per l'entitat promotora.

3. En cap cas la suma de les contribucions anuals imputades per l'entitat promotora i les aportacions que voluntàriament siguen realitzades per les persones partícips, així com les realitzades a favor de persones amb diversitat funcional partícips del Pla superarà el límit legal establit. A l'efecte:

a) En aconseguir-se el límit esmentat, s'interrompran les aportacions voluntàries periòdiques previstes, així com la possibilitat de realitzar aportacions extraordinàries.

b) Si l'acumulació de les aportacions realitzades directament per la persona partícip al Pla amb altres realitzades per la pròpia persona partícip a un altre o altres plans de pensions, superara el límit màxim legal, aquesta retirarà els excessos d'aportacions de l'altre pla o plans, mantenint les efectuades a aquest Pla.

4. Jubilació parcial.

Quan una persona partícip accedisca a una situació de jubilació parcial podrà accedir a la prestació corresponent a jubilació, i en aquest cas, a partir d'aqueix moment, cessaran les contribucions i les aportacions voluntàries només podran ser per a contingència de defunció.



En el cas que les persones partícips que es troben en situació de jubilació parcial decidisquen no accedir a cap tipus de prestació, les entitats promotores continuaran efectuant aportacions fins a la jubilació total, tenint en compte per al càlcul individualitzat de la contribució el percentatge de jornada efectivament treballat. Així mateix, i en funció del que disposen les presents especificacions, les persones partícips que es troben en aquesta situació podran continuar realitzant aportacions voluntàries pel seu compte.



CAPÍTOL II

Drets consolidats



Article 28. Drets consolidats de les persones partícips

1. Els drets consolidats de les persones partícips consistiran en la quota part del fons de capitalització que li corresponga, determinada en funció de les contribucions i aportacions, i els rendiments generats pels recursos invertits, atenent, si és el cas, a les despeses i crebants que s'hagen generat.

2. Els drets consolidats de les persones partícips en suspens es veuran ajustats per la imputació de rendiments que els corresponguen durant els exercicis del seu manteniment en el pla.

3. Els drets consolidats també es podran fer efectius en casos excepcionals de malaltia greu o desocupació de llarga durada, en les condicions previstes en l'article 30 d'aquestes especificacions.



4. Els drets consolidats no podran ser objecte d'embargament, trava judicial o administrativa fins al moment en què es cause la prestació, o es facen efectius en cas de malaltia greu o desocupació de llarga durada.





Article 29. Mobilitat de drets consolidats a un altre pla

Els drets consolidats podran ser mobilitzats exclusivament en els casos següents:

a) En el cas de trasllat o adscripció a una altra administració pública, o entitat, organisme, ens o empresa pública pertanyent a aquella, es podran mobilitzar els drets consolidats a un altre pla de pensions d'ocupació de què siga promotora aqueixa entitat.

b) En el cas del trasllat o adscripció a qualsevol altra entitat autònoma, organisme amb personalitat jurídica pròpia, empresa pública de la Generalitat, així com consorcis i altres entitats administratives en què partícip aquesta, que no foren entitat promotora del pla, es podran mobilitzar els drets consolidats a un altre pla de pensions d'ocupació de què siga promotora aqueixa entitat.

c) En cas de finalització del pla, els drets consolidats podran ser mobilitzats a un altre o altres plans de pensions d'ocupació de què la persona empleada puga ser partícip, o en cas contrari, a plans de pensions individuals o associats i, a falta d'això, als que designe la Comissió de Control.

d) Per extinció definitiva de la relació laboral o de serveis amb l'entitat promotora. En aquests casos, la mobilització es realitzarà al pla de pensions d'ocupació en què la persona empleada puga ostentar la condició de partícip o, en cas contrari, a plans de pensions individuals o associats.

Per a això, la persona partícip que causa baixa haurà d'entregar a l'entitat gestora o a l'entitat promotora del Pla un certificat de pertinença al pla a què desitge mobilitzar, expedit per l'entitat gestora del fons en què el pla esmentat estiga integrat.

Efectuada la designació esmentada, l'entitat gestora disposarà d'un termini màxim de set dies per a transferir els drets consolidats al fons de pensions corresponent.

En els supòsits de mobilització parcial, els drets consolidats a mobilitzar es calcularan de forma proporcional segons corresponguen a aportacions anteriors i posteriors a 1 de gener de 2007, quan aquestes existisquen, i la persona partícip no haja realitzat una indicació específica.



En el cas que existisquen diverses aportacions dins del període que corresponga, de conformitat amb els criteris indicats en el paràgraf anterior, els drets a mobilitzar s'aplicaran sobre les aportacions més antigues.



Article 30. Liquiditat de drets consolidats en cas de malaltia greu o desocupació de llarga durada

La Comissió de Control podrà autoritzar que les persones partícips facen efectius els seus drets consolidats en els supòsits excepcionals de malaltia greu o desocupació de llarga durada.

1. Es considera malaltia greu a aquests efectes, sempre que es puga acreditar mitjançant certificat mèdic expedit pels serveis competents de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, o entitats concertades que atenguen la persona afectada:

a) Qualsevol malaltia o lesió física o psíquica que incapacite temporalment la persona per a la seua ocupació o activitat habitual durant un període continuat mínim de tres mesos, i requerisca intervenció clínica de cirurgia major en un centre hospitalari o tractament en aquell.



b) Qualsevol malaltia o lesió física o psíquica amb seqüeles permanents que limiten parcialment o impedisquen totalment l'ocupació o activitat normal de la persona afectada, o la incapaciten per a la realització de qualsevol ocupació o activitat, requerisca o no, en aquest cas, assistència d'altres persones per a les activitats més essencials de la vida.

Els supòsits anteriors es reputaran malaltia greu fins que no donen lloc a la percepció per la persona partícip d'una prestació d'incapacitat permanent en qualsevol dels seus graus, conforme al règim de Seguretat Social, i sempre que suposen per a la persona partícip una disminució de la seua renda disponible per augment de despeses o disminució d'ingressos.

Tractant-se de partícips amb un grau reconegut de discapacitat física o sensorial igual o superior al 65 % o psíquica igual o superior al 33 %, així com de persones amb diversitat funcional, independentment del seu grau, que tinguen una incapacitat declarada judicialment, els supòsits de malaltia greu que els afecten, seran aplicables quan no puguen qualificar-se com a contingència.

També es considerarà malaltia greu les situacions que requerisquen, de forma continuada durant un període mínim de tres mesos, el seu internament en residència o centre especialitzat, o tractament i assistència domiciliària.

La persona afectada per la malaltia greu podrà ser la persona partícip, o bé el seu cònjuge, o alguna persona dels seus descendents o ascendents en primer grau, o persona que, en règim de tutela o acolliment, convisca amb la persona partícip, o en depenga.

2. Tindrà la consideració de desocupació de llarga durada, als efectes previstos en aquest article, la situació legal de desocupació de la persona partícip, sempre que estant, inscrita en el moment de la sol·licitud com a demandant d'ocupació en el servei públic d'ocupació corresponent, no perceba prestacions per desocupació en el seu nivell contributiu o s'hagueren esgotat aquestes, llevat que haja de qualificar-se com a situació assimilable a jubilació.

Tractant-se de partícips amb els graus de discapacitat descrits en el punt anterior, el supòsit de desocupació de llarga durada serà aplicable quan la situació afecte la persona partícip amb discapacitat o el seu cònjuge. O, igualment, un o una dels seus parents en línia directa o col·lateral, fins a tercer grau inclusivament, de qui depenga econòmicament, o el tinga a càrrec seu quant a tutela o acolliment.



Es consideren situacions legals de desocupació els supòsits d'extinció de la relació laboral o administrativa i suspensió del contracte de treball, contemplats com a tals situacions legals de desocupació en les normes vigents de la Seguretat Social, complementàries i de desenvolupament.

3. El que disposen els apartats 1 i 2 anteriors estarà subjecte, en tot cas, al que determine la normativa vigent en cada moment que regule les situacions esmentades.

4. Els drets consolidats podran fer-se efectius mitjançant un pagament o pagaments successius, mentre es mantinga tal situació degudament acreditada.

La percepció de drets consolidats per malaltia greu o desocupació de llarga durada serà incompatible amb la realització d'aportacions a qualsevol pla de pensions, mentre es mantinguen les circumstàncies esmentades. No obstant això, sí que serà compatible amb la realització de contribucions de l'entitat promotora en el cas de malaltia greu.



5. La documentació acreditativa, tant de malaltia greu com de desocupació de llarga durada, serà la que determine l'entitat gestora, d'acord amb la normativa vigent en cada cas.



CAPÍTOL III

Prestacions



Article 31. Prestacions

Les prestacions del Pla hauran de ser abonades a la persona o persones beneficiàries previstes en les especificacions o designades, llevat que mitjançara embargament, trava judicial o administrativa, i en aquest cas caldrà ajustar-se al que dispose el manament corresponent.

1. Les contingències que poden donar lloc al pagament de les prestacions del Pla són:

1.1. Jubilació.

a) S'entendrà produïda quan la persona partícip accedisca efectivament a la jubilació en el règim de la Seguretat Social corresponent.



b) Quan no siga possible l'accés d'una persona partícip a la jubilació, la contingència s'entendrà produïda en complir els 65 anys d'edat, en el moment en què aquesta no exercisca o haja cessat en l'activitat laboral o professional, i no es trobe cotitzant per a la contingència de jubilació per a cap règim de la Seguretat Social.

c) Podrà anticipar-se la percepció de la prestació corresponent a partir dels 60 anys d'edat si la persona partícip ha cessat en l'activitat determinant de l'alta en la Seguretat Social, sense perjuí que continue o no assimilada a l'alta en algun règim de la Seguretat Social i que, tenint expectativa d'accedir a la jubilació, encara no reunisca els requisits per a l'obtenció de la prestació de jubilació en el règim de la Seguretat Social corresponent, sense perjuí que continue o no assimilada a l'alta.



d) Quan la persona partícip accedisca a la situació de jubilació parcial.

e) Així mateix, es podrà percebre la prestació de jubilació en el cas que la persona partícip, siga quina en siga l'edat, extingisca la seua relació laboral i passe a la situació legal de desocupació a conseqüència d'expedient de regulació d'ocupació aprovat per l'autoritat laboral.

1.2. Incapacitat.

S'entendrà produïda, en el grau que corresponga, quan siga declarada per part de l'òrgan competent de la Seguretat Social i done lloc a prestacions d'incapacitat permanent total per a la professió habitual, incapacitat permanent absoluta o gran invalidesa.

1.3. Defunció de la persona partícip o de la persona beneficiària.



S'entendrà per aquesta contingència la seua defunció o declaració legal, de la persona partícip o de la persona beneficiària, i pot generar dret a prestacions de viudetat, orfandat o a favor d'altres persones amb dret a heretar-los o persones designades.

1.4. Dependència severa o gran dependència de la persona partícip regulada en la Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència.

2. Contingències del règim especial per a partícips amb discapacitat



Les aportacions realitzades pels qui en siguen partícips amb un grau reconegut de discapacitat física o sensorial igual o superior al 65 %, psíquica igual o superior al 33 %, i les de les persones partícips amb discapacitat, independentment del seu grau, que tinguen una incapacitat declarara judicialment, així com les realitzades a favor seu d'acord amb aquestes especificacions, podran destinar-se a la cobertura de les contingències següents:

2.1. Jubilació:

2.1.1. Jubilació de la persona amb discapacitat d'acord amb allò que s'ha establit en punt 1.1. De no ser possible l'accés a aquesta situació, podrà percebre la prestació corresponent a partir que complisca els 45 anys, sempre que no tinga treball o ocupació professional.

2.1.2. Jubilació, d'acord amb el que preveu el punt 1.1, del seu cònjuge o d'un o una dels seus parents en línia directa o col·lateral, fins a tercer grau inclusivament, de qui depenga econòmicament, o el tinga a càrrec seu quant a tutela o acolliment.

2.2. Incapacitat i dependència d'acord amb el que estableixen els punts 1.2 i 1.4, de la persona amb diversitat funcional o del seu cònjuge; o d'un o una dels seus parent en línia directa o col·lateral fins al tercer grau inclusivament, de qui depenga o el tinguera a càrrec seu en règim de tutela o acolliment. Així mateix, podrà ser objecte de cobertura l'agreujament del grau de discapacitat de la persona partícip que l'incapacite de forma permanent per al treball o ocupació que exercira, o per a tot treball, inclosa la gran invalidesa sobrevinguda, quan no siga possible l'accés a prestació d'acord amb un règim de la Seguretat Social



2.3. Defunció

2.3.1. Defunció de la persona amb diversitat funcional, que pot generar prestacions d'acord amb el que estableix el punt 1.3.

2.3.2. Defunció del o de la cònjuge de la persona amb diversitat funcional, o d'un o una dels seus parents en línia directa o col·lateral fins al tercer grau inclusivament, de qui depenga o el tinguera a càrrec seu en règim de tutela o acolliment.



Article 32. Quantia de les prestacions

Les prestacions es determinaran a partir del dret consolidat de la persona partícip o del dret econòmic de la persona beneficiària en el moment de cobrament de les corresponents prestacions.



Article 33. Forma de cobrament de les prestacions

1. Les prestacions regulades en l'article 31 d'aquestes especificacions, hauran d'ajustar-se a les modalitats previstes en aquest article, excepte la prestació per defunció, que només podrà percebre's d'una sola vegada en forma de capital. En tot cas, les despeses originades com a conseqüència de l'aplicació de qualsevol d'aquestes modalitats no estaran a càrrec del pla, sinó de les persones beneficiàries perceptores de les prestacions.

2. Les prestacions podran percebre's per les persones beneficiàries del pla, a la seua elecció, en forma de:

a) Prestació en forma de capital, consistent en una percepció de pagament únic. El pagament esmentat podrà ser immediat a la data de la contingència o diferit a un moment posterior.

b) Prestació en forma de renda, consistent en la percepció de dos o més pagaments successius amb periodicitat regular, incloent-hi almenys un pagament en cada anualitat.

El pagament de les rendes podrà ser immediat a la data de la contingència o diferit a un moment posterior.

La quantia podrà ser constant o variable en funció d'algun índex o paràmetre de referència predeterminat. Si s'opta per una renda d'aquesta naturalesa, la persona beneficiària definirà el criteri de revaloració, en el moment en què opte per la forma de cobrament de la prestació.

Les prestacions en forma de renda podran adoptar, a elecció de la persona beneficiària, la modalitat de renda financera sense cap tipus de garantia o de renda actuarial. En aquest últim cas el Pla haurà de subscriure amb una companyia asseguradora una pòlissa que assegure el cobrament d'aquestes rendes actuarials.

c) Prestació en forma mixta, consistent en la combinació de qualsevol de les modalitats de renda amb un únic cobrament en forma de capital, havent d'ajustar a allò que s'ha descrit en els apartats anteriors.

3. La persona beneficiària d'una prestació diferida o en curs de pagament, sempre que les condicions d'assegurament ho permeten, podrà sol·licitar, una sola vegada en cada exercici, la bestreta de venciments i quanties inicialment assenyalades.

4. Per als pagaments en forma de capital immediat o diferit, sempre que tinga dret a reducció i no hi haja renunciat, els drets a cobrar correspondran preferentment a les aportacions realitzades amb anterioritat a 1 de gener de 2007, si existiren.

5. Per a la resta de formes de cobrament de la prestació, els drets a cobrar correspondran preferentment a les aportacions realitzades després d'1 de gener de 2007, si existiren. Els criteris anteriors, resultaran d'aplicació sempre que la persona partícip no haja realitzat una indicació específica respecte d'això.

6. En el cas que existisquen diverses aportacions dins del període que corresponga de conformitat amb els criteris indicats, anterior o posterior a 1 de gener de 2007, els drets a cobrar s'aplicaran sobre les aportacions més antigues.

7. Les prestacions derivades de les aportacions realitzades a favor de persones amb diversitat funcional pel seu cònjuge o persones previstes en aquestes especificacions, de les quals la pròpia persona amb diversitat funcional siga beneficiària, hauran de ser en forma de renda. No obstant això, podran percebre's en forma de capital o mixta, d'acord amb el que preveu aquestes especificacions, en els supòsits següents:

a) En el cas que la quantia del dret consolidat al succés de la contingència siga inferior a un import de dues vegades el salari mínim interprofessional anual.

b) En el cas que la persona amb diversitat funcional beneficiària es veja afectada de gran invalidesa, requerint l'assistència de tercera persona per a les activitats més essencials de la vida.



Article 34. Procediment i reconeixement del pagament de prestacions

Produïda la contingència determinant d'una prestació, la persona potencialment titular beneficiària ho posarà en coneiximent de l'entitat gestora del Fons, assenyalant la forma triada per al cobrament de la prestació, havent d'acompanyar la informació necessària i la documentació acreditativa del seu dret a la prestació. Si aquesta informació és rebuda per l'entitat promotora, haurà de fer-la arribar immediatament a l'entitat gestora.

La documentació referida serà examinada per l'entitat gestora, la qual podrà sol·licitar quantes dades complementàries estime necessàries.

L'entitat gestora notificarà a les persones potencialment beneficiàries el reconeixement del seu dret a la prestació, o la denegació si és el cas, en el termini màxim de quinze dies des de la recepció de tota la documentació, indicant-li la forma, modalitat i quantia de la prestació, periodicitat i venciments, formes de revaloració, possibles reversions, i grau d'assegurament o garantia, informant si és el cas del risc a càrrec de la persona beneficiària, i la resta d'elements definitoris de la prestació, d'acord amb l'opció triada per la persona beneficiària. La denegació haurà de ser motivada.

La mateixa notificació cursarà de forma simultània a la Comissió de Control del pla, a què correspon la supervisió del compliment de les normes d'aquest Pla.

Per a qualsevol reclamació que les persones potencialment beneficiàries puguen formular, es dirigiran a la Comissió de Control del pla, a través de la seua secretaria, que ho inclourà en l'ordre del dia de la primera reunió que faça. De l'acord que s'adopte respecte d'això, se'n donarà trasllat a la persona beneficiària, així com a l'entitat gestora del Fons.

Amb la freqüència que decidisca la Comissió de Control del pla, l'entitat gestora del Fons podrà sol·licitar de les persones beneficiàries la documentació necessària perquè acrediten que continuen tenint dret a la percepció de les seues prestacions.





TÍTOL IV

Organització i control



Article 35. La Comissió de Control del Pla

1. La Comissió de Control del Pla és l'òrgan col·legiat que supervisa el funcionament i execució del pla. Estarà integrada per representants de les entitats promotores, les persones partícips i les beneficiàries, de manera que es garantisca la presència de tots els interessos.



2. La Comissió de Control estarà constituïda inicialment per catorze membres; set en representació de les entitats promotores i set en representació de les persones partícips, que assumeixen també la representació de les persones beneficiàries.

3. El càrrec dins de la Comissió de Control del Pla no serà retribuït, sense perjuí de la compensació de les despeses que es produïsquen en l'exercici de les seues funcions.

4. La seu de la Comissió de Control del Pla serà la de l'Oficina d'Atenció al Partícip, que s'ubicarà en dependències de la Generalitat.





Article 36. Designació dels membres de la Comissió de Control



1. La Mesa General de Negociació I del Personal de la Generalitat designarà els qui formaran part de la Comissió de Control, d'acord amb els criteris següents:

a) La representació de les entitats promotores es designarà a proposta de l'Administració i estarà formada, entre altres, per:

– Una persona en representació de l'òrgan directiu que ostente les competències en matèria de Funció Pública.

– Una altra en representació de l'òrgan directiu que ostente les competències en matèria de pressupostos.

– I unes altres més en representació de cada un dels òrgans directius que ostenten les competències en matèria de personal docent no universitari, personal al servei de les institucions sanitàries, i personal al servei de l'Administració de Justícia.

b) La representació de les persones partícips i les beneficiàries es designarà a proposta de les organitzacions sindicals presents en la Mesa General de Negociació I del Personal de la Generalitat, en proporció a la seua representativitat, i els seus components hauran de complir, en tot cas, la condició de persones partícips o persona beneficiàries del pla, garantint-se la presència de tots els sindicats integrants de la Mesa esmentada.

2. El nomenament dels qui integren la Comissió de Control del Pla serà per períodes de quatre anys consecutius, podent ser novament designats. Els qui hagen rebut la designació en substitució d'altres persones que hagen dimitit o hagen sigut revocades, conclouran el seu mandat amb la renovació de la Comissió. La renovació dels qui representen les persones partícips o les persones beneficiàries es realitzarà en la seua totalitat cada quatre anys. La representació, després de ser acceptada, no podrà renunciar-se, excepte causa justificada apreciada per la majoria de la resta d'integrants de la Comissió de Control.



3. Deixarà immediatament de pertànyer a la Comissió qui, havent sigut designat a l'efecte, perda la seua condició de persona partícip o persona beneficiària del pla.

4. No podran pertànyer a la Comissió de Control del Pla aquelles persones físiques que ostenten, directament o indirectament, una participació superior al 5 % del capital social desemborsat d'una entitat gestora de fons de pensions. La pertinença a la Comissió de Control impedeix adquirir drets i accions de l'entitat gestora del seu fons de pensions durant l'exercici del seu càrrec en tal comissió. De mitjançar aquesta adquisició, n'escaurà el cessament en la Comissió de Control.

5. En els sistemes de designació directa previstos en els punts 2 i 3 anteriors, quan la suma de les persones partícips que hagen cessat en la relació laboral amb l'entitat promotora i de les persones beneficiàries supere el 20 % del col·lectiu total del pla, haurà de designar-se almenys un representant en la Comissió de Control que procedisca, d'entre aquests dos grups.

Quan el nombre de persones partícips que hagen cessat la relació laboral amb l'entitat promotora i de persones beneficiàries supere el 20 % del col·lectiu total del pla, haurà d'efectuar-se un procés electoral si així ho sol·liciten almenys un terç d'aquestes.

Article 37. Garanties dels membres de la Comissió de Control

Les persones que componen la Comissió de Control del Pla en representació de les persones partícips i les beneficiàries tindran les mateixes garanties, per a l'exercici de les seues funcions, que la Llei Orgànica de Llibertat Sindical atorga als qui representen les organitzacions sindicals i se'ls dotarà de les hores necessàries per a l'exercici de les seues funcions, sense perjuí de les seues retribucions i independentment del còmput global d'hores sindicals.

Les despeses que es produïsquen en l'exercici de les seues funcions es regiran per la norma del Consell vigent sobre indemnitzacions per raó de servei per al personal de la Generalitat Valenciana.



Article 38. Funcions de la Comissió de Control

Correspon a la Comissió de Control del Pla:

a) Supervisar el compliment de les clàusules del Pla en tot el que es refereix als drets de les persones partícips i les beneficiàries.



b) Seleccionar la persona actuària o actuàries que hagen de certificar la situació i dinàmica del pla, així com qualsevol altre tipus de professional que es considere necessari per al seu desenvolupament, i designar la persona actuària independent per a la revisió del Pla en els termes que preveu la normativa vigent.

c) Proposar i, si és el cas, aprovar les modificacions que estime pertinents sobre les especificacions del pla, de conformitat amb el procediment establit en aquelles.

d) Nomenar les persones representants de la Comissió de Control del Pla de Pensions en la Comissió de Control del Fons de Pensions a què estiga adscrit, i supervisar l'adequació del saldo del compte de posició del Pla en el seu respectiu Fons de Pensions als requeriments del règim financer del propi Pla.

e) Representar judicial i extrajudicialment els interessos col·lectius de les persones partícips i les persones beneficiàries en relació amb el pla.

f) Resoldre les reclamacions que li formulen les persones partícips i les persones beneficiàries i instar, si és el cas, el que escaiga davant del Fons de Pensions o l'entitat gestora.

g) Acordar, si és el cas, la mobilització del compte de posició del Pla en el Fons i decidir-ne la integració en un altre fons distint.

h) Seleccionar la companyia asseguradora que, si escau, puga cobrir les prestacions causades percebudes en forma de renda actuarial.

i) Acordar la finalització del Pla de conformitat amb el que estableixen les presents especificacions.

j) Proposar i, si és el cas, decidir en les altres qüestions, sobre les quals la legislació vigent i les presents especificacions li atribuïsquen la competència.

Per a l'exercici de les seues funcions de control i supervisió, la Comissió de Control podrà requerir de l'entitat gestora i les entitats promotores, de manera individual o agregada, totes les dades, fitxers i llistats referits a les dades necessàries per al desenvolupament del pla.





Article 39. Funcionament de la Comissió de Control

1. En la seua reunió constitutiva, la Comissió de Control triarà d'entre els seus components les persones que seran titulars de la presidència, la vicepresidència, la secretaria i la vicesecretaria. Es procedirà de la mateixa manera en ocasió de cada renovació, en expirar el mandat, que serà pel mateix període de quatre anys que la resta de representants, sent possible la reelecció.

2. La Comissió de Control es reunirà semestralment amb caràcter ordinari degudament convocada per la persona titular de la seua presidència, amb almenys tres dies hàbils d'antelació, acompanyant a la convocatòria l'ordre del dia proposat.

També podrà reunir-se amb caràcter extraordinari quantes vegades siga convocada a iniciativa de la persona que exercisca la presidència, o per sol·licitud d'una quarta part dels que integren la comissió, amb la mateixa antelació.

Podran assistir a les reunions de la Comissió de Control representants de l'entitat gestora, quan la reunió se celebre a petició d'aquesta, o quan havent sol·licitat assistir s'aprove per la majoria dels assistents la seua presència en la sessió. La Comissió de Control del Pla podrà, igualment, invitar d'assistir a les seues reunions representants de l'entitat gestora o dipositària, així com personal tècnic o assessor extern, sempre que ho considere oportú.

3. La Comissió de Control quedarà vàlidament constituïda quan, havent sigut degudament convocada, concórreguen la majoria dels qui la componen, directament o per representació.

No obstant això, si es trobaren congregades totes les persones que integren la Comissió de Control i per unanimitat decidiren fer una reunió, determinant els assumptes a tractar-hi, podran fer-ho vàlidament prescindint de la prèvia convocatòria.

L'assistència a la Comissió de Control podrà ser personal o per representació conferida a un altre component de la Comissió. La representació s'exercitarà mitjançant delegació expressa i escrita per a cada reunió, sense que ningú puga ostentar més d'una representació delegada.

4. Els acords de la Comissió s'adoptaran per majoria simple dels seus membres presents i representats.

Sense perjuí del que disposa el paràgraf anterior, es precisarà el vot favorable de les dues terceres parts (arredonit per excés) de totes les persones que componen la Comissió de Control, per a:

a) L'aprovació de totes i cada una de les modificacions que puguen realitzar-se al Pla.

b) El nomenament de les persones representants de la Comissió de control del Pla en la del Fons.

c) La selecció o canvi de l'entitat gestora, de l'entitat dipositària, de l'entitat asseguradora i de la persona actuària.

d) La finalització i posterior liquidació del pla.

Les decisions que afecten la política d'inversió del Fons de Pensions inclouran, almenys, el vot favorable de la meitat dels qui representen les persones partícips en la Comissió de Control.

Necessàriament es consideren decisions que afecten la política d'inversió els acords que, si és el cas, corresponga adoptar a la Comissió de Control del pla, relatius a:

a) L'elecció i canvi de Fons de pensions.

b) La delegació en l'entitat gestora de funcions i facultats relatives als drets derivats de les inversions, així com la contractació de la gestió i/o dipòsit d'actius amb terceres entitats.

c) L'exercici de drets inherents als títols i la resta d'actius.

d) La selecció, adquisició, disposició, realització o garantia d'actius.



e) La canalització de recursos del Pla a un altre fons o adscripció del Pla a diversos fons.

5. De cada sessió s'alçarà una acta que haurà de ser aprovada pels membres assistents, la qual anirà firmada per la persona titular de la secretaria i amb el vistiplau de la presidència.

6. Els membres de la Comissió de Control, individualment o col·lectivament, estan obligats de guardar absoluta confidencialitat i reserva en allò inherent a càrrec seu, mantenint secret sobre les informacions de caràcter reservat relatives al present Pla o a l'entitat promotora, així com sobre les dades individuals o col·lectives sobre les persones partícips i/o les persones beneficiàries que puguen arribar a conèixer en virtut del seu càrrec. Aquesta obligació roman inclús després de cessar en les seues funcions.

7. La Presidència de la comissió tindrà les funcions següents:

a) La representació legal de la Comissió de Control, exercitant quantes accions administratives i judicials s'estimen oportunes, i sense perjuí de la possibilitat d'atorgar poders a tercers conforme decidisca la pròpia Comissió per majoria o, a falta d'això, informant-la en el menor termini possible als efectes de la seua ratificació.

b) La presidència i direcció de les reunions de la Comissió de Control, moderant-les, fent executar els acords adoptats en aquella i podent delegar aquestes facultats amb caràcter general o particular.



c) La convocatòria de qualsevol classe de reunions, prèvia elaboració i comunicació de l'ordre del dia a totes les persones convocades.

d) Les altres que puga delegar-li la Comissió de Control.

8. Serà funció de la vicepresidència substituir la persona que siga titular de la presidència en cas de quedar-se el lloc vacant i en les seues absències per malaltia, vacances o per delegació d'aquesta.

9. La secretaria de la Comissió tindrà com a funcions:

a) Alçar l'acta corresponent de cada reunió amb el vistiplau de la presidència.

b) Portar registre de les actes, així com de qualsevol mena d'escrits dirigits a la Comissió de Control.

c) Custodiar la documentació relativa al Pla, que físicament romandrà en la seu de la Comissió de Control, llevat que aquesta acorde una altra ubicació.

d) Expedir certificacions, amb el vistiplau de la presidència, sobre les actes i sobre les comunicacions que s'hagen de realitzar a les persones partícips i beneficiàries, o als organismes públics a què siga preceptiu segons la normativa vigent.

e) Les altres que puga delegar-li la presidència o, si és el cas, la mateixa Comissió de Control.

10. S'atribueix a la vicesecretaria la funció de substituir a la secretaria en les seues absències per malaltia, vacances, per delegació, i en cas de quedar-se el lloc vacant.



Article 40. Oficina d'Atenció a la persona partícip

En l'àmbit del present Pla existirà, sota la dependència funcional de la Comissió de Control, una oficina d'atenció a la persona partícip, l'estructura, organització i assignació de recursos de la qual es determinarà, pels òrgans competents de la Generalitat.

Aquesta oficina tindrà com a funcions, entre altres: atendre les consultes que li formulen les persones partícips i les persones beneficiàries, facilitar les relacions de totes elles amb l'entitat gestora del Pla quan així li siga requerit, i qualssevol altres que li siguen expressament conferides per les presents especificacions.

Alhora, autoritzarà, si és el cas, per delegació de la Comissió de Control del Pla i amb el vistiplau de la secretaria, les peticions d'anul·lació de mobilitzacions i/o aportacions del pla derivades d'errors operatius, prèviament confirmats per l'entitat gestora, així com les sol·licituds de liquiditat de drets consolidats en cas de malaltia greu o desocupació de llarga durada, que complisquen els requisits i condicions establides en l'article 30 de les especificacions del Pla de Pensions.







TÍTOL V

Modificació i finalització del Pla



Article 41. Modificació del Pla

1. La proposta de modificació de les presents especificacions del Pla podrà realitzar-se a instàncies de, almenys, el 25 % de les persones integrants de la seua Comissió de Control.

2. Per a l'aprovació de les modificacions es requerirà el vot favorable, almenys, de les tres quartes parts dels qui integren la Comissió de Control, si la modificació afecta les matèries següents:

a) Mobilització del compte de posició del Pla a un altre fons de pensions.

b) Règim d'aportacions i contribucions i el seu criteri d'individualització.

c) Sistema de finançament.

d) Composició i funcionament de la Comissió de Control.

e) Elecció de l'entitat asseguradora.

f) Règim de majories per a l'adopció d'acords.

Així mateix, el règim de prestacions i aportacions del Pla podran ser modificats per acord de negociació col·lectiva.

Les modificacions del pla, efectuades per qualsevol de les vies expressades en els paràgrafs anteriors, hauran de ser comunicades, per la Comissió de Control del pla, als qui tinguen la condició de partícip, partícip en suspens o persona beneficiària.



Article 42. Terminació del Pla

1. Seran causes per a la finalització, i posterior liquidació, del present Pla:

a) Deixar de complir els principis bàsics dels plans i fons de pensions.

b) a paralització de la seua Comissió de Control, de manera que resulte impossible el seu funcionament, en els termes que es fixen en la normativa general aplicable.

c) Impossibilitat manifesta de dur a terme les variacions necessàries derivades de la revisió del pla.

d) Absència de persones partícips i persones beneficiàries en el Pla durant un termini superior a un any.

e) La dissolució de totes les entitats promotores del pla. A aquests efectes, no serà causa de finalització del Pla la dissolució de les entitats promotores per fusió, cessió, escissió o altres situacions anàlogues, absorció o venda total o parcial de la seua activitat, o per qualsevol altre supòsit de cessió del patrimoni. La societat resultant de la fusió o la cessionària del patrimoni se subrogarà en els drets i obligacions de les entitats promotores dissoltes.

f) Per decisió de la Comissió de Control, amb el vot favorable de les dues terceres parts dels seus integrants.

g) Les altres causes establides en la normativa vigent en matèria de plans i fons de pensions.

2. En tot cas seran requisits previs per a la finalització del Pla la garantia individualitzada de les prestacions causades i la integració dels drets consolidats de les persones partícips en un altre pla de pensions d'ocupació, i si no és possible en qualsevol altre pla en què la persona interessada ostente igualment la condició de partícip.

3. Quan alguna de les causes de finalització afecte exclusivament una de les entitats promotores, la Comissió de control del Pla acordarà la baixa de l'entitat promotora en el pla d'ocupació de promoció conjunta, en el termini de dos mesos des que es pose de manifest la causa esmentada.

En aquest cas, la baixa d'una entitat promotora donarà lloc al trasllat dels drets consolidats de les persones partícips i, si és el cas, de les persones beneficiàries, a altres plans de pensions. Els drets consolidats de les persones partícips s'integraran, si és el cas, necessàriament en els plans d'ocupació on puguen ostentar tal condició i, a falta d'això, es traslladaran als plans de pensions que aquells designen.



4. En cas de concórrer alguna de les causes de finalització expressades, es comunicarà la concurrència de la causa específica de finalització del Pla i l'inici dels tràmits de liquidació a les persones partícips i partícips en suspens, així com a les persones beneficiàries afectades.





Article 43. Normes per a la liquidació del Pla

Decidida la finalització del pla, la seua liquidació definitiva es realitzarà d'acord amb les normes següents:

a) La Comissió de Control del Pla comunicarà la finalització del Pla a totes les persones partícips i persones beneficiàries amb una antelació de sis mesos, considerant-se com a data de liquidació a tots els efectes la de l'acta de la Comissió de Control que decidisca iniciar el procés liquidador.

b) Durant el període esmentat, les persones partícips hauran de comunicar a la Comissió de Control del Pla a quins plans d'ocupació, en els quals les persones treballadores puguen ostentar la condició de partícip, o en cas contrari, a quins plans de pensions individuals, desitgen traslladar els seus drets consolidats.

c) Durant el mateix període, les persones beneficiàries, que tindran preferència a l'abonament de les seues prestacions reconegudes, hauran de comunicar a la Comissió de Control del Pla:

– Si desitgen cobrar en forma de capital l'import total dels seus drets econòmics romanents.

– Si desitgen traslladar l'import esmentat a un altre pla de pensions que els garantisca individualment el cobrament de les seues prestacions ja causades.

d) Si arribada la data de finalització del pla, alguna persona partícip o beneficiària no haguera comunicat a la Comissió de Control allò que s'ha indicat en els anteriors apartats, es procedirà al trasllat dels seus drets consolidats i/o econòmics a un altre pla de pensions que haja sigut seleccionat per la Comissió de Control.

e) No obstant això, amb caràcter previ a allò que s'ha indicat amb anterioritat, es disposarà per la Comissió de Control d'una reserva a detraure del valor patrimonial del compte de posició per a fer front a les despeses que es produïsquen en el procés de liquidació. El sobrant, si existira, es prorratejarà entre les persones partícips i en proporció a les quanties dels seus drets consolidats.

f) Una vegada traslladats o percebuts els drets consolidats de totes les persones partícips i beneficiàries, la Comissió de Control del Pla comunicarà a l'entitat gestora del fons a què estava adscrit la finalització definitiva del pla.

g) Finalment, la Comissió de Control del pla, en farà la dissolució.



TÍTOL VI

L'entitat gestora, l'entitat dipositària i el fons de pensions



Article 44. L'entitat gestora

L'entitat gestora serà seleccionada mitjançant concurs convocat per la Comissió Promotora del Pla entre les entitats gestores de fons de pensions autoritzades, segons els criteris de valoració que, d'acord amb la legislació vigent, determine l'esmentada Comissió.



Article 45. L'entitat dipositària

L'entitat dipositària serà seleccionada mitjançant concurs convocat per la Comissió Promotora del Pla entre les entitats dipositàries de fons de pensions autoritzades, tenint en compte els criteris assenyalats en l'article anterior.



Article 46. Fons de pensions

El Pla s'integrarà en el fons de pensions previst en les presents especificacions.

La política d'inversions es regirà d'acord amb el que preveu la legislació vigent.





DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



Única

Amb caràcter excepcional, en la data d'entrada en vigor del Pla s'efectuaran les contribucions corresponents als exercicis 2006, 2007 i 2008, junt amb les relatives a l'exercici en curs. L'import global destinat a aquest concepte en cada un dels exercicis esmentats serà l'equivalent al 0,3 per cent de la massa salarial, segons el que estableixen les corresponents lleis de pressupostos. Per al càlcul individualitzat de la contribució inicial es tindrà en compte el temps que la persona partícip ha estat empleada en cada una de les entitats promotores, d'acord amb el mètode de càlcul previst en les presents especificacions.







Addenda a les especificacions del Pla de Pensions del Personal Empleat Públic de la Generalitat



Relació d'entitats promotores del Pla de Pensions



1. Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms:

Administració de la Generalitat

Servei Valencià d'Ocupació i Formació

Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball

Institut Cartogràfic Valencià

Institut Valencià de la Joventut

Institut Valencià d'Investigacions Agràries

Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària

Institut Valencià d'Administració Tributària



2. Entitats de dret públic de la Generalitat que compten en les seues plantilles amb personal funcionari en actiu (1):

Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva



(1) Als efectes del present Pla, les entitats de dret públic que es ressenyen s'integren com a entitats promotores només pel que fa al personal que hi presta serveis i que, mantenint la seua condició de funcionària o funcionari en actiu o personal laboral de la Generalitat, ocupa llocs de treball inclosos en les relacions de llocs de treball aprovades per la Direcció General de Funció Pública.



3. Altres entitats promotores:

Consell Jurídic Consultiu

Acadèmia Valenciana de la Llengua

Consell Valencià de Cultura

Institut Valencià d'Art Modern

IVACE

Agència Valenciana del Turisme

CulturArts

Consorci Hospital General Universitari de València

ANNEX



Corresponent a … (poseu el nom de l'entitat de què es tracte)

Complint a allò que s'ha estipulat en l'article 39 del Reglament de Plans i Fons de Pensions, s'incorpora el present Annex a les especificacions del Pla de Pensions del Personal Empleat Públic de la Generalitat, en virtut de l'acord de negociació col·lectiva de data … de … de 20 …, una vegada subscrit per l'entitat, que forma part de les entitats promotores, i pels representants del personal.

Com a desenvolupament del que disposen les mencionades especificacions, a continuació, s'arreplega el règim de contribucions a efectuar per l'entitat promotora, així com el de les prestacions a atorgar.

1. entitat promotora

Conforme a l'article 6 de les Especificacions del Pla de Pensions del Personal Empleat Públic de la Generalitat, la … serà, entre altres, entitat promotora del pla, siga quina en siga la denominació social que en el futur puga adoptar, i sense perjuí de les possibles modificacions que pogueren afectar la seua naturalesa jurídica, derivades de fusions, absorcions, escissions, cessions o altres situacions anàlogues, o per qualsevol altre supòsit de cessió global o parcial del patrimoni, que produiran la subrogació en els drets i obligacions de l'entitat promotora originària per part de la nova o noves entitats.

2. PARTÍCIPS DEL PLA

Podrà ser partícip del Pla de Pensions qualsevol persona empleada de l'entitat promotora que complisca els requisits establits en l'article 11 de les Especificacions del pla.

Conforme a l'article 11 i concordants de les Especificacions del present Pla, quan la persona empleada no s'incorpore directament en virtut d'adhesió automàtica pactada en la negociació col·lectiva, perquè explícitament en el termini de dos mesos així ho manifeste, podrà incorporar-se al Pla en qualsevol moment, presentant, degudament omplida, l'oportuna comunicació a l'entitat promotora o a la Comissió de Control del pla, la qual comprovarà si, efectivament, es compleixen les condicions reglamentàries.

3. Contribucions a efectuar per l'entitat promotora

1. Les contribucions de l'entitat promotora es determinaran anualment a partir de la quantitat destinada a aquesta finalitat per la Llei de Pressupostos de la Generalitat de cada exercici, segons els criteris establits en les especificacions del pla.

2. Les contribucions de l'entitat promotora tindran el caràcter d'irrevocables des del moment del seu meritació, encara que no s'hagen fet efectives.

3. En tot cas, les contribucions a càrrec de a l'entitat promotora no podran excedir el límit màxim establit per la legislació vigent en cada moment.

4. Per a les persones partícips de nova incorporació, les contribucions es realitzaran amb efectes del primer dia del mes següent a la data en què complisca les condicions exigibles en les especificacions del pla.



5. Per a les treballadores i treballadors que causen baixa es realitzarà la contribució que corresponga, en el mes en què hagen causat baixament i proporcionalment al temps de prestació de serveis des de l'última contribució realitzada.

4. Prestacions

Les prestacions, consistents en el reconeixement d'un dret econòmic en favor de les persones beneficiàries del present Pla de Pensions, esdevinguda la contingència coberta per aquest, són les establides en el capítol III del títol III de les especificacions del pla.

5. MODIFICACIÓ DEL PLA

El Pla podrà modificar-se per la Comissió de Control segons el procediment assenyalat en l'article 41 de les especificacions.

6. MODIFICACIÓ DEL PRESENT ANNEX

La modificació de les condicions particulars contingudes en el present annex es podrà realitzar per acord de negociació col·lectiva d'eficàcia general, adoptat entre l'entitat promotora i la representació del seu personal, respectant en tot cas les especificacions del Pla de Pensions, i instrumentant la Comissió de Control del pla, de forma immediata, tal modificació.

Mapa web