Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 33/2016, de 18 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7832 de 20.07.2016
Número identificador:  2016/5797
Referència Base de Dades:  005431/2016
 



ORDRE 33/2016, de 18 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat. [2016/5797]

Preàmbul

Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

Article 2. Persones beneficiàries i requisits

Article 3. Procediment de concessió

Article 4. Contingut de les convocatòries

Article 5. Forma i termini de presentació de sol·licituds

Article 6. Instrucció i valoració

Article 7. Resolució

Article 8. Reformulació de sol·licituds

Articule 9. Quantia de la subvenció o criteris per a la seua determinació

Article 10. Modificació de la resolució

Article 11. Subcontractació

Article 12. Termini i forma de justificació

Article 13. Despeses subvencionables

Article 14. Pagament i garanties

Article 15. Concurrència i compatibilitat de subvencions

Article 16. Comunicació a la Comissió Europea

Article 17. Pla de control

Article 18. Reintegrament i graduació d'incompliments

Article 19. Infraccions i sancions

Disposició addicional

Disposició final





PREÀMBUL



L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, aprovat per Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, estableix en l'article 49,1.4t la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de cultura.

El Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat, en l'article 6, assigna a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, entre altres competències, les relacionades amb promoció i patrimoni cultural.

CulturArts Generalitat és una entitat de dret públic de la Generalitat de les previstes en l'article 155 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions (d'ara en avant LHIS), adscrita a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, el departament de la Generalitat amb competències en matèria de cultura, i es configuren com l'organisme que té atribuïda entre les seues funcions la convocatòria i gestió de subvencions, ajudes i incentius de les diferents matèries culturals en aquesta integrades, incloses les subvencions i ajudes per a les societats musicals, o se n'exclouen les escoles de música i escoles d'educands, segons disposa l'article 2.2.l i s) del Decret 5/2013, de 4 de gener, que va aprovar el Reglament d'organització i funcionament de CulturArts Generalitat, modificat per Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOCV 7355, 08.09.2014).

Un dels instruments més intensos sobre els quals descansa la política cultural és el de les subvencions públiques. En el cas de les subvencions culturals la seua importància consisteix, des de la perspectiva quantitativa, en el rellevant pes que aquesta despesa té en les assignacions pressupostàries anuals de CulturArts Generalitat i, d'un altre costat, en el cada vegada major pes que té l'activitat econòmica dels sectors culturals, a la qual van dirigides les subvencions. D'altra banda, des de la perspectiva qualitativa, és un fet diferencial la gran diversitat de manifestacions en què es projecten l'activitat cultural i a les quals es dirigeixen els recursos de les subvencions.

En compliment de les previsions derivades de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (en avant LGS), del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, que va aprovar el Reglament de la Llei General de Subvencions (d'ara en avant RLGS) i en atenció al que disposen els articles 159 i següents de la LHIS, resulta ara necessari elaborar mitjançant una ordre les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts, per a atendre el considerable volum de recursos financers que es canalitzen a través de subvencions de concurrència competitiva i, al mateix temps, a la diversitat de manifestacions culturals de caràcter escènic (teatre, dansa, circ), musical, audiovisual i cinematogràfic, i establir un marc homogeni per a les diverses línies de subvenció que es desenvoluparan per mitjà de les seues convocatòries específiques.

La pròpia LHIS, estableix en l'article 160.2 que la competència per a aprovar mitjançant una ordre les oportunes bases reguladores de la concessió de subvencions correspon a la persona titular de la conselleria competent, també en l'àmbit dels organismes públics vinculats o dependents, com és el cas de CulturArts.

Igualment, en atenció al que preveu l'article 26.3 de la LHIS, es deixa constància que l'aprovació i publicació d'aquesta ordre per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva de les diferents matèries culturals integrades en CulturArts Generalitat, no té incidència pressupostària ni suposa cap increment de despesa, en derivar-se els compromisos econòmics a les diferents convocatòries específiques que s'ajustaran a aquestes bases reguladores.

En virtut d'això, de conformitat amb el que disposa la LGS, en el RLGS, en la LHIS, en el Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat, en el Decret 5/2013, de 4 de gener, que va aprovar el Reglament d'organització i funcionament de CulturArts Generalitat, modificat per Decret 141/2014, de 5 de setembre, del Consell (DOCV 7355, 08.09.2014), i fent ús de les atribucions que em confereix l'article 160.2.b) de la LHIS, amb un informe previ de l'Advocacia de la Generalitat en la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, així com de la Intervenció Delegada en la mateixa Conselleria, després del seu sotmetiment a informació pública per termini de quinze dies i previ dictamen i conforme el Consell Jurídic Consultiu,





ORDENE



Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

1. Aquesta ordre estableix les bases reguladores de les subvencions que concedisca CulturArts Generalitat, en règim de concurrència competitiva, a càrrec dels crèdits dels seus pressupostos, que tinguen per objecte activitats d'interés cultural dins de l'àmbit de competències de l'organisme públic.

2. No serà aplicable aquesta ordre a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva previstes en les ordres de bases reguladores per a actuacions concretes.



Article 2. Persones beneficiàries i requisits

2.1. De caràcter general per a totes les matèries:

2.1.1. Podran obtindre la condició de persones beneficiàries les persones o entitats que es troben en la situació que fonamenta la concessió de la subvenció o en les quals concórreguen les circumstàncies previstes en aquestes bases reguladores, i que complisquen els requisits establits en la LGS, així com en el RLGS, i en la LHIS.

2.1.2. Es podrà estendre la condició de persona beneficiària a:

a) Els membres associats de la persona beneficiària que es comprometen a efectuar la totalitat o part de les activitats que fonamenten la concessió de la subvenció en nom i per compte de la persona beneficiària, en el cas que aquest tinga la condició de persona jurídica.

b) Les agrupacions de persones físiques o jurídiques, tant públiques com privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, encara no tenint personalitat jurídica, puguen dur a terme els projectes, activitats o comportaments o que es troben en la situació que motiva la concessió.

Quan es tracte d'agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades sense personalitat, s'hauran de fer constar expressament en la sol·licitud els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació, així com l'import de subvenció a aplicar per cada un d'aquests, que tindran igualment la consideració de persones beneficiàries. En tot cas, s'haurà de nomenar una persona representant o persona apoderada única de l'agrupació, amb poders suficients per a complir les obligacions que, com a persona beneficiària, corresponen a l'agrupació. No es podrà dissoldre l'agrupació fins que haja transcorregut el termini de prescripció previst en els articles 39 i 65 de la LGS.

2.1.3. No podran obtindre la condició de persona beneficiària les persones o entitats en les quals concórrega alguna de les prohibicions previstes en l'article 13 de la LGS.

La justificació per part de les persones o entitats de no estar incursos en les prohibicions per a obtindre la condició de persona beneficiària es realitzarà en la forma establida en l'article 13.7 de la LGS, i en el títol preliminar, capítol III, secció 3a del RLGS.

No caldrà l'aportació dels certificats acreditatius del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social quan la persona sol·licitant haja manifestat expressament la seua autorització perquè les seues dades siguen demanades per l'òrgan gestor.

2.1.4. Les convocatòries, en atenció a l'objecte, condicions i finalitat de la subvenció, reflectiran les obligacions de la persona beneficiària a què es refereix l'article 14 de la LGS, i es podran establir obligacions singulars no previstes en aquest. De la mateixa manera, les obligacions de la persona beneficiària que es deriven de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana, establides en l'article 3. De manera especial establiran les mesures de difusió que ha d'adoptar la persona beneficiària per a donar l'adequada publicitat al caràcter públic del finançament de l'activitat o del projecte i que sempre hauran d'incorporar en els distints suports utilitzats el logotip oficial facilitat per l'organisme públic concedent, amb les característiques tècniques i la menció específica que es determine en la convocatòria.

2.2. Per a les matèries de Foment de les Arts Escèniques (sectors teatral, circense i de la dansa):

2.2.1. Ajudes a la creació de literatura escènica

Podran sol·licitar aquestes ajudes els autors els textos dels quals no hagen sigut presentats en anteriors convocatòries d'ajudes i que desenvolupen la seua activitat en l'àmbit competencial de la Generalitat.

Les obres que es presenten hauran de ser originals i inèdites. No s'admetran projectes d'obres traduïdes, adaptades o refoses, ja siga de novel·la, cine, televisió, ràdio o fins i tot del propi teatre.

2.2.2. Ajudes a la producció per a un muntatge concret i ajudes a gires

Podran sol·licitar aquestes ajudes empreses professionals que estiguen legalment constituïdes. S'exceptua d'aquesta modalitat d'ajudes les associacions i entitats sense ànim de lucre.

2.2.3. Ajudes a projectes emergents de producció d'un muntatge concret

Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques que es troben en la situació que fonamente la concessió de la subvenció i que no hagen rebut anteriorment cap ajuda de l'ens públic CulturArts, denominat anteriorment Teatres de la Generalitat Valenciana, ni de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a la producció, projectes biennals o gires i que realitzen l'activitat subvencionada en l'àmbit competencial de la Generalitat.

2.2.4. Ajudes a la programació en sales d'exhibició

Només podran sol·licitar aquestes ajudes empreses privades gestores de sales d'exhibició escènica que realitzen l'activitat subvencionada en l'àmbit competencial de la Generalitat.

2.2.5. Ajudes a entitats sense ànim de lucre

Associacions i entitats culturals sense ànim de lucre que exercisquen activitats d'arts escèniques en l'àmbit competencial de la Generalitat i que incidisquen en el sector professional.

2.2.6. Ajudes a la formació, investigació i edició

Persones físiques que desitgen desenvolupar activitats de reciclatge, formació especialitzada o investigació, així com d'edició i difusió general de les arts escèniques, en l'àmbit competencial de la Generalitat. En el cas d'ajudes a l'edició i difusió de les arts escèniques, podran ser també persones beneficiàries les persones jurídiques que realitzen l'activitat subvencionada en l'àmbit competencial de la Generalitat.

2.2.7. Ajudes per a la realització de festivals i mostres

Podran sol·licitar aquesta modalitat d'ajuda els municipis i altres entitats locals, així com els seus organismes autònoms, i les entitats, empreses i associacions que organitzen i realitzen festivals i mostres escèniques en l'àmbit competencial de la Generalitat i que disposen d'estructura i capacitat de gestió suficients per a realitzar l'activitat objecte de subvenció.

2.3. Per a les matèries de foment de l'audiovisual:

2.3.1. Ajudes al desenvolupament de projectes, a la producció, distribució, difusió o exhibició audiovisual.

Podran obtindre estes ajudes les persones físiques, agrupacions d'interés econòmic i xicotetes i mitjanes empreses de qualsevol estat membre de la Unió Europea, o de l'Espai Econòmic Europeu, en l'àmbit competencial de la Generalitat. Només podran optar a estes ajudes els productors independents d'acord amb la denominació de l'article 4.n de la Llei 55/2007, de 28 de desembre, del cine.

Les petites i mitjanes empreses (PIMES) podran ser beneficiàries si s'ajusten a la definició establida en el Reglament (CE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014.

Als efectes d'aquestes bases, es considerarà empresa a tota entitat, independentment de la seua forma jurídica, que exercisca una activitat econòmica. En particular, es consideraran empreses les entitats que exercisquen una activitat artesanal o altres activitats a títol individual o familiar, així com les societats de persones i les associacions que exercisquen una activitat econòmica de forma regular i que reunisca els requisits següents:

La categoria de microempreses, petites i mitjanes empreses (PIME) està constituïda per les empreses que ocupen a menys de 250 persones i el volum de negocis anual de les quals no excedeix de 50 milions d'euros o el balanç general anual de les quals no excedeix de 43 milions d'euros.

En la categoria de les PIME, es defineix a una petita empresa com una empresa que ocupa a menys de 50 persones i el volum de negocis anual de la qual o el balanç general anual de la qual no supera els 10 milions d'euros.

En la categoria de les PIME, es defineix a una microempresa com una empresa que ocupa a menys de 10 persones i el volum de negocis anual de la qual o el balanç general anual de la qual no supera els 2 milions d'euros.

Aquestes ajudes no es poden aplicar a les empreses que estiguen subjectes a una ordre de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió que haja declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat interior. Tampoc a les empreses en crisi, tenint en compte la definició de l'article 2.18 del Reglament (UE) núm. 651/2014, de la comissió, de 17 de juny.

2.3.2. Ajudes a l'escriptura de guió

Podran sol·licitar aquestes ajudes, les persones físiques que desitgen realitzar el treball de creació del guió d'un llargmetratge cinematogràfic, en l'àmbit competencial de la Generalitat.

2.3.3. Ajudes per a la realització de festivals i esdeveniments singulars de caràcter audiovisual

Podran sol·licitar aquestes ajudes les corporacions locals, organismes dependents d'aquestes pertanyents al sector públic i les entitats sense ànim de lucre amb personalitat jurídica, dins de l'àmbit competencial de la Generalitat, que organitzen i duguen a terme festivals i esdeveniments singulars de caràcter audiovisual.

2.4. Per a les matèries de foment d'activitats musicals:

2.4.1. Ajudes per a activitats musicals com a festivals, cursos, concursos, projectes de caràcter singular, gires fora de la Comunitat Valenciana i projectes de producció.

Podran obtindre aquestes ajudes per a les activitats de festivals, cursos, concursos i projectes de caràcter singular, les administracions públiques, entitats, empreses i associacions que les organitzen en l'àmbit competencial de la Generalitat. En les activitats de gires i projectes de producció només les empreses de caràcter musical, tant si són persones físiques com jurídiques, que estiguen legalment constituïdes. En els cursos destinats al perfeccionament musical s'haurà d'acreditar, amb el certificat oficial, estar cursant el grau superior.

Pel que fa a les societats musicals i bandes de música, com a associacions, també podran obtindre les ajudes per a les activitats musicals referides especialment aquells projectes singulars vinculats a centenaris o commemoracions semblants, però quedant excloses aquelles que protagonitzen únicament les seues pròpies agrupacions o altres de similars pertanyents a qualssevol societats musicals.



Igualment, aquestes ajudes no es podran aplicar a les empreses que operen en els sectors determinats en el punt 1 de l'article 1r del Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013).

2.4.2. Ajudes per al foment de la discografia.

Podran obtindre aquestes ajudes només els projectes presentats per les empreses discogràfiques o els professionals que es troben donats d'alta en el Cens d'Obligats Tributaris, en el corresponent epígraf d'Activitats de Producció i/o Edició Discogràfica, per a projectes de producció i edició que continguen obres de compositors valencians o interpretades per músics valencians.

Igualment, aquestes ajudes no es podran aplicar a les empreses que operen en els sectors determinats en el punt 1 de l'article 1r del Reglament UE núm. 1407/2013, de la Comissió, de 18 de desembre de 2013 (DOUE L 352, 24.12.2013).

2.4.3. Ajudes per a l'adquisició i reposició d'instruments musicals.



Podran obtindre aquestes ajudes les associacions musicals de la Comunitat Valenciana que hagen adquirit o pretenguen adquirir instruments musicals, que complisquen els requisits següents:

– Que en el moment de la finalització del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria, figuren inscrites en el registre que legalment corresponga, com a associacions o fundacions, sense ànim de lucre, la finalitat de les quals siga la divulgació i promoció cultural de la música.

– Que el seu domicili social estiga radicat en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

– Que formen part, com a entitat associada, de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.



Article 3. Procediment de concessió

1. Les subvencions seran concedides, d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació i, per mitjà del procediment de concurrència competitiva, i es podran dur a terme per convocatòria i procediment selectiu únic o per mitjà de convocatòria oberta amb diversos procediments selectius al llarg de l'any per a una mateixa línia de subvencions.

La convocatòria oberta, a més dels requisits generals establits en aquestes bases, haurà d'establir el nombre de resolucions successives, i per a cada una d'aquestes concretar els extrems que exigeix l'article 59 del RLGS.

Quan a la finalització d'un període s'hagen concedit subvencions i no s'haja esgotat l'import màxim a atorgar, la quantitat no aplicada es podrà traslladar a resolucions de concessió posteriors i es distribuirà el romanent a parts iguals entre el nombre de períodes restants.



2. El procediment de concessió s'iniciarà d'ofici per mitjà de convocatòria pública aprovada per l'òrgan competent i que es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

3. Els criteris objectius d'atorgament de les subvencions, segons les matèries, seran els següents:

3.1. Per a les matèries de foment de les Arts Escèniques (sectors teatral, circense i de la dansa) que es puntuaran fins a un màxim de 100 punts:

3.1.1. Ajudes a la creació de literatura escènica

3.1.1.1. El text dramàtic o el corpus textual del projecte escènic es valorarà fins a un màxim de 70 punts, i es tindran en compte els apartats següents:

– Construcció de personatges: concordança entre personatge i discurs.

– Potencialitats escèniques: possibilitats de posada en escena.

– Congruència expositiva i adequació històrica.

– Complexitat / senzillesa de la trama.

– Utilització de fonts documentals.

– Integració d'altres llenguatges: audiovisuals, plàstics, musicals, etc.

– Ús de didascàlies, acotacions, descripcions, etc.

– Utilització d'innovacions tecnològiques.

– Ús d'espais de representació alternatius o polivalents.

– Originalitat de l'exposició.

– Correcció sintàctica.

3.1.1.2. La trajectòria professional i currículum es valorarà fins a un màxim de 20 punts.

3.1.1.3. La utilització del valencià es valorarà fins a un màxim de 10 punts.

La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.1 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

3.1.2. Ajudes a la producció per a un muntatge concret i ajudes a gires

3.1.2.1. El projecte de producció d'un muntatge escènic o de gira es valorarà fins a un màxim de 60 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Congruència, projecció, rellevància, i creació contemporània valenciana (segles XX i XXI).

– Creació i foment de públics i gèneres escènics específics.

– Nombre d'intèrprets.

– Experiència professional del director.

– Producció subvencionada per altres institucions públiques.

– Companyia resident en una sala pròpia.

– Utilització del valencià en l'espectacle, documentació, promoció o comunicació.

– Viabilitat econòmica del projecte tenint en compte l'adequació pressupostària, el pla de finançament i explotació, i l'equilibri entre ingressos i despeses. També el percentatge d'autofinançament, és a dir, la relació percentual existent entre el cost total del projecte, d'una banda, i la suma de les aportacions privades, d'una altra.

3.1.2.2. La trajectòria artística, professional i de gestió de l'empresa es valorarà fins a un màxim de 20 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Contractacions artístiques i de tècnics realitzades en l'exercici anterior.

– Trajectòria artística de l'empresa: Busca en nous formats escènics. Busca en noves relacions amb l'espectador i l'espai escènic. Busca en nous processos creatius. Recolzament i divulgació de dramatúrgies contemporànies. Esforç per internacionalitzar els espectacles. Investigació i desenvolupament de projectes pedagògics, de creació de públic, d'interacció amb altres professionals del sector i altres disciplines. Suport i potenciació de la creació femenina en tots els àmbits, en especial l'autoria i la direcció. Repercussió social dels projectes. Desenvolupament d'una creació crítica amb la realitat actual des de la reflexió sobre els problemes, les injustícies o les denúncies. Repercussió acadèmica de les creacions. Premis rebuts, etc.



– Antiguitat dedicada a la mateixa activitat artística.

3.1.2.3. La memòria d'activitats de l'exercici anterior es valorarà fins a un màxim de 20 punts i es tindran en compte els següents apartats



– Nombre de funcions realitzades l'exercici anterior a la Comunitat Valencianes gires i representacions en espais escènics de sala o de carrer.

– Nombre de funcions fora de la Comunitat Valenciana.

– Nombre de funcions en l'estranger.

La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.1 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

3.1.3. Ajudes a projectes emergents de producció d'un muntatge concret

3.1.3.1. El projecte de producció d'un muntatge escènic es valorarà fins a un màxim de 70 punts i es tindran en compte els apartats següents:



– Interés estètic i grau d'innovació i de risc. Busca en nous formats escènics. Busca de noves relacions amb l'espectador i l'espai escènic. Busca de nous processos creatius. Suport i divulgació de dramatúrgies contemporànies. Desenvolupament de projectes pedagògics, de creació de públic, d'interacció amb altres professionals del sector i altres disciplines. Recolzament de la creació femenina, etc.



– Creació i foment de públics i gèneres escènics específics.

– Experiència professional del director.

– Producció subvencionada per altres institucions públiques.

– Companyia resident en una sala pròpia.

– Nombre d'intèrprets.

– Utilització del valencià en l'espectacle, documentació, promoció o comunicació

– Viabilitat econòmica del projecte tenint en compte l'adequació pressupostària, el pla de finançament i explotació, i l'equilibri entre ingressos i despeses. També el percentatge d'autofinançament, és a dir, la relació  percentual existent entre el cost total del projecte, d'una banda, i la suma de les aportacions privades, de l'altra.

3.1.3.2. La trajectòria artística es valorarà fins a un màxim de 30 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Currículum dels components de la companyia i, si és el cas, memòria d'activitats de la companyia.

La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.1 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

3.1.4. Ajudes a la programació en sales d'exhibició

3.1.4.1. Les característiques de la temporada d'exhibició realitzada durant l'exercici anterior es valorarà fins a un màxim de 30 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Nombre de funcions de companyies professionals.

– Nombre de funcions en valencià.

– Quantitat total abonada a les companyies valencianes en concepte de pagament de l'exhibició: caixet, percentatge sobre la taquilla, o qualsevol altra modalitat.

– Repercussió i foment de l'ocupació de professionals valencians.



– Plantilla de personal de gestió i administració de la sala.

3.1.4.2. El projecte d'explotació i programació es valorarà fins a un màxim de 60 punts i es tindran en compte els apartats següents:



– Nombre de funcions de companyies professionals.

– Nombre de funcions de companyies professionals radicades a la Comunitat Valenciana.

– Nombre de funcions en valencià.

– Creació i foment de públics i gèneres escènics específics.

– Promoció de les noves creacions d'autoria contemporània o recuperació del patrimoni escènic valencià.

– Coherència artística i interés cultural i social.

– Viabilitat econòmica del projecte tenint en compte l'adequació pressupostària, el pla de finançament i explotació, i l'equilibri entre ingressos i despeses. També el percentatge d'autofinançament, és a dir, la relació  percentual existent entre el cost total del projecte, d'una banda, i la suma de les aportacions privades, de l'altra.

3.1.4.3. Les característiques de la sala es valoraran fins a un màxim de 10 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Percentatge d'ocupació i incidència en el públic.

– Actualització de permisos administratius. Adequació a les tecnologies multimèdia. Accessibilitat que facilite l'assistència de persones amb discapacitat.

La proposta que eleve la Comissió Tècnica Avaluadora establida en l'articule 6.3.1 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

3.1.5. Ajudes a entitats sense ànim de lucre

3.1.5.1. El projecte de contingut i programació de les activitats es valorarà fins a un màxim de 60 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Interés i projecció de les activitats: coherència artística i interés social. Espai territorial de projecció: internacional, estatal, autonòmic o local. Implicació de les institucions municipals en ajuda econòmica o cogestió d'activitats. Congruència programàtica. Participació ciutadana.



– Quantificació de les activitats: nombre de dies, actes públics, convocatòries, publicacions, etc.

– Repercussió i foment de l'ocupació de professionals valencians:



Incidència sobre autors, directors, actors, tècnic, companyies, espais d'exhibició, etc.

– Incidència i influència territorial: local, comarcal, autonòmica, estatal.

– Presència del valencià en el projecte presentat i en la seua execució (promoció, publicitat, activitats, publicacions, etc.)

– Viabilitat econòmica del projecte tenint en compte l'adequació pressupostària, el pla de finançament i explotació, i l'equilibri entre ingressos i despeses. També el percentatge d'autofinançament, és a dir, la relació  percentual existent entre el cost total del projecte, d'una banda, i la suma de les aportacions privades, de l'altra.

3.1.5.2. La trajectòria artística, professional i de gestió de l'associació es valorarà fins a un màxim de 30 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Memòria d'activitats de l'exercici anterior i resultats obtinguts en la gestió dels projectes: publicacions, convocatòries públiques, assemblees de socis, presència externa, etc.

– Antiguitat.

– Presència del valencià en l'execució de les activitats: promoció, publicitat, publicacions, convocatòries i actes públics, etc.

3.1.5.3. La repercussió sobre el teixit associatiu valencià es valorarà fins a un màxim de 10 punts i es tindran en compte els apartats següents:



– Nombre de socis, incidència sobre autors, directors, actors, companyies, espais d'exhibició, etc.

La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'articule 6.3.1 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

3.1.6. Ajudes a la formació, investigació i edició

3.1.6.1. El contingut de l'acció formativa, del projecte d'investigació o del projecte editorial es valorarà fins a un màxim de 60 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Interés i projecció de les activitats formatives, d'investigació o d'edició: coherència artística i interés social.

– Espai territorial de projecció: internacional, estatal, autonòmic o local. Implicació de les institucions municipals en ajuda econòmica o cogestió d'activitats. Congruència programàtica. Participació ciutadana.



– Qualitat de l'acció formativa o del projecte d'investigació o edició.

– Incidència en el foment d'ocupació de la persona sol·licitant o de persones professionals del sector.

– Desenvolupament del projecte en un altre país o en un altre idioma diferent del castellà o valencià.

– Presència del valencià en l'acció formativa o en el projecte d'investigació.

– Viabilitat econòmica del projecte tenint en compte l'adequació pressupostària, el pla de finançament i explotació, i l'equilibri entre ingressos i despeses. També el percentatge d'autofinançament, és a dir, la relació  percentual existent entre el cost total del projecte, d'una banda, i la suma de les aportacions privades, de l'altra.

3.1.6.2. El currículum de les persones sol·licitants es valorarà fins a un màxim de 20 punts.

3.1.6.3. El fet que les activitats o projectes que es presenten estiguen avalats es valorarà en 20 punts i es tindrà en compte que l'aval puga ser d'entitats o organismes que habitualment desenvolupen programes de formació o investigació, especialment si són en els sectors del teatre, la dansa i el circ. En cas d'edició, que col·laboren altres entitats editorials o educatives.

La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.1 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

3.1.7. Ajudes per a la realització de festivals i mostres

3.1.7.1. El projecte de contingut i programació de les activitats es valorarà fins a un màxim de 70 punts i es tindran en compte els apartats següents:

– Interés i projecció de les activitats: coherència artística i interés social. Espai territorial de projecció: internacional, estatal, autonòmic o local. Implicació de les institucions municipals en ajuda econòmica o cogestió d'activitats. Congruència programàtica. Participació ciutadana.



– Quantificació de la programació: nombre de dies, actes públics, convocatòries, publicacions, etc.

– Creació i foment de públics i gèneres escènics específics: obres dirigides específicament al públic familiar i juvenil. Espectacles acompanyats d'activitats pedagògiques. Espectacles de fusió o innovació. Espectacles de titelles, de dansa, d'objectes, de circ, etc.

– Repercussió i foment de l'ocupació de professionals valencians:



Incidència sobre autors, directors, actors, tècnics, companyies, espais d'exhibició, etc.

– Repercussió i acceptació social: incidència i influència territorial: local, comarcal, autonòmica, estatal. Assistència de públic. Assistència de professionals del sector.

– Presència del valencià en el projecte presentat i en la seua execució (promoció, publicitat, activitats, publicacions, nombre de funcions, etc.)

– Viabilitat econòmica del projecte tenint en compte l'adequació pressupostària, el pla de finançament i explotació, i l'equilibri entre ingressos i despeses. L'import total de la inversió. El percentatge d'autofinançament, és a dir, la relació  percentual existent entre el cost total del projecte, d'una banda, i la suma de les aportacions privades, de l'altra. I, finalment, l'import total de la inversió.

3.1.7.2. La trajectòria artística i memòria de l'edició anterior es valorarà fins a un màxim de 30 punts, i es tindran en compte els apartats següents:

– Nombre de funcions de companyies valencianes.

– Nombre de funcions de companyies procedents d'altres territoris de l'Estat espanyol.

– Nombre de funcions de companyies internacionals.

– Especialització del programa, memòria de les activitats paral·leles.

– Presència del valencià en l'execució de les activitats: promoció, publicitat, publicacions, convocatòries i actes públics, etc.

– Antiguitat.

La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.1 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 50 punts.

3.2. Per a les matèries de foment de l'audiovisual:

3.2.1. Ajudes a l'escriptura de guions cinematogràfic

3.2.1.1. El tractament presentat es valorarà fins a un màxim de 40 punts, i es tindran en compte els apartats següents:

– Originalitat/ premissa (en el cas de ficció, documental i animació).



– Estil/tècnica (en el cas de ficció, documental i animació).

– Trama/desenvolupament (en el cas de ficció, documental i animació).

– Personatges (en el cas de ficció).

– Disseny/concepte (en el cas d'animació).

3.2.1.2. La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.2 no podrà incloure cap sol·licitud que no haja aconseguit una puntuació mínima en conjunt de 25 punts.

3.2.2. Ajudes al desenvolupament de projectes

3.2.2.1. El projecte presentat es valorarà fins a un màxim de 40 punts, i es tindran en compte els apartats següents:

– Guió:

– Originalitat/premissa (en el cas de ficció, documental i animació).



– Estil/Tècnica (en el cas de ficció, documental i animació).

– Trama /desenvolupament (en el cas de ficció, documental i animació).

– Personatges (en el cas de ficció).

– Disseny/concepte (en el cas d'animació).

– Coherència entre el guió i el disseny de producció.

– Obtenció d'una ajuda prèvia a escriptura de guió, concedida per qualssevol Administració pública o entitat.

– Historial de l'empresa productora, del guionista, del productor executiu i del director.

3.2.2.2. La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.2 no podrà incloure cap sol·licitud que no haja aconseguit una puntuació mínima de 25 punts, i les ordenaran en funció de la puntuació obtinguda.

3.2.3. Ajudes a la producció, distribució, difusió o exhibició audiovisual

3.2.3.1. El projecte presentat es valorarà fins a un màxim de 100 punts, i es tindran en compte els apartats següents:

– La qualitat del guió. La convocatòria podrà establir un filtre en aquest apartat per a seleccionar un percentatge dels projectes millor valorats. Es farà una mitjana de les valoracions de guió dels projectes presentats, i només superarà la fase de guió un percentatge dels projectes en funció de la seua major valoració. Els projectes que queden fora d'aqueix percentatge seran desestimats.

– L'obtenció d'una ajuda prèvia a escriptura de guió o a desenvolupar de projecte.

– Que el guió estiga basat en una obra literària o teatral.

– Que la dona desenvolupe un paper protagonista.

– El finançament del projecte.

– El rodatge a la Comunitat Valenciana.

– La participació d'equips tècnics i artístics valencians.

– L'historial de l'empresa i del productor executiu (excepte en curtmetratges i projectes multiplataforma).

– Treballs realitzats per empreses de serveis, persones físiques o jurídiques, domiciliades a la Comunitat Valenciana.

– Premis i participació en festivals del director o productor executiu.



– Que la versió original siga en valencià.

3.2.3.2. En alguns dels apartats que es valoren caldrà obtindre una puntuació mínima. En el cas de no obtindre aqueixa puntuació mínima la valoració en aquest apartat serà de 0 punts. La convocatòria establirà els apartats en què s'exigirà una puntuació mínima.



3.2.4. Ajudes per a la realització de festivals i esdeveniments singulars de caràcter audiovisual

3.2.4.1. El projecte presentat es valorarà fins a un màxim de 40 punts, i es tindran en compte els apartats següents:

– Projecte del festival o interés cultural de l'activitat

– Especialització del festival

– Pressupost de despeses del festival

– La incidència social de la proposta de festival

– Nombre d'edicions celebrades anteriorment

3.2.4.2. La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.2 no podrà incloure cap sol·licitud que no haja aconseguit una puntuació mínima de 25 punts.

3.3. Per a les matèries de foment d'activitats musicals, que es puntuaran fins a un màxim de 100 punts.

3.3.1. Festivals, cursos, concursos, projectes de caràcter singular, gires fora de la Comunitat Valenciana i projectes de producció:

3.3.1.1. Projecte de l'activitat que es tracte, que es valorarà fins a un màxim de 60 punts. Es tindran en compte els següents apartats:



– Nivell artístic o docent dels grups i solistes programats, del professorat dels cursos, dels membres dels tribunals, del projecte singular i del seu impacte social, de la gira, del projecte de producció i dels professionals que participen, així com de la seua especialització.



– Coherència artística del programa del festival, curs, concurs o projecte singular i la seua especialització i singularitat, així com el nivell exigit a l'alumnat, als concursants o als professionals participants, si és el cas.

– Coherència dels programes presentats en gira en la resta de l'estat i en l'estranger i la seua contribució a l'oferta musical.

– Caràcter escènic de la proposta de producció presentada i nivell de professionalitat i innovació i la seua contribució a l'oferta musical.



– Pressupost de despesa del festival, cursos, concursos, projectes de caràcter singular, gires i projectes de producció i se singularitzaran les diferents activitats i la capacitat organitzativa del peticionari.

3.3.1.2. Interés cultural del projecte que es tracte, que es valorarà fins a un màxim de 30 punts.

En el supòsit de festivals, cursos, concursos, projectes musicals de caràcter singular i projectes de producció musical, es tindrà present la seua adequació a la població, a la realitat sociocultural i a la situació econòmica del territori on vaja a tindre lloc l'activitat proposada, sempre que es potencien els interessos culturals en l'àmbit competencial de la Generalitat i l'activitat puga tindre un impacte generador de noves iniciatives culturals i de creació de nous públics, afavorir el desenvolupament local o potenciar l'atracció turística, amb una escala entre 25 i 30 punts.

En el supòsit de la modalitat de gires fora de la Comunitat Valenciana, es valorarà l'interés cultural en funció dels llocs receptors de la gira, que genere una imatge de les potencialitats culturals de la cultura valenciana, amb una escala entre 25 i 30 punts.

3.3.1.3. Nombre d'edicions celebrades anteriorment i qualitat mitjana d'aquestes: fins a un màxim de 10 punts, i es valoraran amb 0,20 punts cada edició celebrada.

Aquest criteri només s'aplicarà a les modalitats de festivals, cursos, concursos i projectes de caràcter singular.

La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.3 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 65 punts.

3.3.2. Ajudes per al foment de la discografia.

3.3.2.1. Projecte musical a registrar, fins a un màxim de 45 punts. Es valoraran, amb caràcter particular, els aspectes següents: interés i qualitat del projecte, nombre d'intèrprets que intervinguen en la gravació del CD/DVD, nombre d'obres de recuperació del patrimoni musical valencià o de creació contemporània valenciana.

3.3.2.2. Trajectòria professional dels intèrprets, fins a un màxim de 30 punts.Es valoraran, amb caràcter particular, els aspectes següents: activitat professional continuada dels intèrprets o agrupació que intervinga en la gravació, projecció nacional i internacional dels intèrprets que intervinguen en la gravació, activitat professional complementària com a realització de festivals o cicles de concerts propis, segell discogràfic, cursos o activitatsformatives.

3.3.2.3. Experiència en producció i edició discogràfica de l'empresa sol·licitant, fins a un màxim de 25 punts. Es valorarà el catàleg de l'empresa discogràfica editora, fins a un màxim de 20 punts i la memòria de distribució i comercialització nacional i internacional de la producció discogràfica que se sol·licita, fins a un màxim de 5 punts.



La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.3 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 65 punts.

3.3.3. Ajudes per a l'adquisició i reposició d'instruments musicals.



3.3.3.1. Projecte d'adquisició de l'instrument o instruments, fins a un màxim de 75 punts. Es valoraran els aspectes següents: característiques tècniques dels instruments a adquirir i la seua adequació a l'inventari existent i necessitats d'ús; capacitat organitzativa de la persona sol·licitant segons memòria d'activitats musicals i pedagògiques d'anys anteriors; nivell de participació federal ajustada segons els criteris aprovats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana; impacte social del projecte d'adquisició o reposició.



3.3.3.2. Interés cultural del projecte d'adquisició, fins a un màxim de 25 punts.

En aquest apartat es podrà valorar la seua adequació a la realitat sociocultural i situació econòmica del territori on s'ubique l'associació musical que realitze l'adquisició proposada, sempre que aquesta puga tindre un impacte generador de noves iniciatives que contribuïsquen a l'impuls i promoció social, econòmica i cultural de les bandes de música i de les associacions musicals, i a la difusió i protecció de la música, i es tindrà en compte el criteri de població referit al padró d'habitants.



La proposta que eleve la comissió tècnica avaluadora establida en l'article 6.3.3 no podrà incloure cap projecte que no haja aconseguit una puntuació mínima de 80 punts.



Article 4. Contingut de les convocatòries

En la convocatòria figuraran, sense perjudici que es concreten també altres aspectes previstos en aquestes bases, com a mínim, els punts següents:

a) La referència a aquestes bases reguladores amb indicació del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana en què es publiquen, així com la normativa complementària que poguera ser aplicada.

b) Els crèdits pressupostaris dels Pressupostos de la Generalitat als quals s'imputen les subvencions convocades i la quantia total màxima d'aquestes dins dels crèdits disponibles o, a falta d'això, quantia estimada de les subvencions.

Excepcionalment, i amb subjecció a les regles de l'article 58.2 del RLGS, la convocatòria podrà fixar, a més de la quantia total màxima dins dels crèdits disponibles, una quantia addicional l'aplicació de la qual a la concessió de subvencions no requerirà d'una nova convocatòria.

c) L'objecte, condicions i la finalitat de les subvencions, d'acord amb l'àmbit de competències de CulturArts Generalitat, i s'hi inclouran les distintes activitats, comportaments o projectes subvencionables, i s'especificaran, si és el cas, les distintes classes o modalitats a què siga aplicable un mateix règim.

d) La determinació que la concessió s'efectua en règim de concurrència competitiva.

e) En el cas que es permeta l'extensió de la condició de persones beneficiàries als supòsits previstos en l'article 2.1.2, haurà, així mateix, de contemplar la forma d'acreditar la personalitat tant en la sol·licitud com en la resolució de concessió, els compromisos dels membres, l'import assignat a cada persona beneficiària, l'obligació de designació d'un representant o apoderat i els seus requisits, la impossibilitat de dissoldre l'agrupació fins al terme del termini de prescripció previst en la LGS, i quants aspectes es consideren necessaris per a garantir la correcta destinació de la subvenció.

f) Model, forma i termini de presentació de sol·licituds i òrgan a què s'han de dirigir. A les sol·licituds els serà aplicable el que preveu l'article 23.3 de la LGS.

Així mateix, podrà establir un nombre màxim d'activitats o projectes a presentar per una mateixa persona sol·licitant.

En la convocatòria es podrà admetre la substitució de la presentació de determinats documents per una declaració responsable de la persona sol·licitant. En aquest supòsit, l'òrgan instructor, amb anterioritat a efectuar la proposta de resolució de concessió de la subvenció, haurà de requerir la presentació de la documentació que acredite la realitat de les dades contingudes en l'esmentada declaració en un termini no superior a quinze dies.

g) El termini màxim per a resoldre i notificar el procediment, especificant el caràcter desestimatori de la falta de resolució en termini.

h) La indicació que la resolució que acorde o denegue la concessió de la subvenció posa fi a la via administrativa, així com els recursos que procedeixen i l'òrgan davant el qual hauran d'interposar-se.



i) Els criteris de valoració de les sol·licituds que hauran de garantir la publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no-discriminació en la concessió de les subvencions.

Cada convocatòria de subvencions podrà introduir criteris específics i addicionals per a la ponderació de què s'apliquen en cada cas.



Quan es prenga en consideració més d'un criteri, s'haurà de precisar la ponderació relativa atribuïda a cada un d'aquests. En el cas que el procediment de valoració s'articule en diverses fases, s'indicarà igualment en quines d'aquestes s'aplicaran els distints criteris, així com el llindar mínim de puntuació exigit a la persona sol·licitant per a continuar en el procés de valoració. Quan per raons degudament justificades en la pròpia convocatòria no siga possible precisar la ponderació atribuïble a cada un dels criteris triats, es considerarà que tots aquests tenen el mateix pes relatiu.

j) Els mitjans de notificació o publicació, de conformitat amb el que preveu la legislació del Procediment Administratiu Comú.

k) Les obligacions que assumeix la persona beneficiària, tant les genèriques com les específiques.

l) Pagament i règim de garanties.

m) Concurrència i compatibilitat de subvencions.

n) Incompliments, criteris de graduació, responsabilitat i règim sancionador.



Article 5. Forma i termini de presentació de sol·licituds

1. Una vegada publicada la convocatòria, les persones interessades que desitgen sol·licitar la subvenció hauran de presentar la sol·licitud corresponent en model normalitzat, així com la documentació requerida en les corresponents convocatòries en el Registre General de CulturArts, plaça de Viriat, s/n, 46001, de València o en qualsevol dels llocs establits en la legislació del Procediment Administratiu Comú.

2. La sol·licitud també es podrà presentar electrònicament, a través de la seu electrònica de la Generalitat, Prop, en la URL: http://seu.gva.es, sempre que es posseïsca un sistema de firma electrònica amb plena validesa i estiga previst en la norma reguladora del registre esmentat.

3. El termini de presentació de sol·licituds serà el que s'establisca en la convocatòria, i no podrà ser inferior a quinze dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació de la respectiva convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

4. Si la sol·licitud no reuneix els requisits establits en la convocatòria o faltara documentació, l'òrgan competent requerirà la persona interessada perquè l'esmene en el termini màxim i improrrogable de 10 dies, i se li informarà que si no ho fera se'l tindrà per desistida de la seua sol·licitud, prèvia resolució que haurà de ser dictada en els termes que preveu la legislació del Procediment Administratiu Comú.



Article 6. Instrucció i valoració

1. L'òrgan competent per a l'ordenació e Instrucció del procediment de concessió de les ajudes és el director general de CulturArts Generalitat.

2. Les convocatòries respectives podran establir una fase de preavaluació en què l'òrgan instructor verificarà el compliment dels requisits necessaris per a adquirir la condició de persona beneficiària. En tot cas tal fase només podrà afectar aquells requisits que siguen d'apreciació automàtica i la concurrència dels quals no requerisca de cap valoració. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds es podrà fer pública, de la manera que es determine, una llista provisional d'admesos i exclosos i els motius de l'exclusió per a cada cas.

3. L'avaluació serà duta a terme per una comissió tècnica de valoració. Aquesta comissió variarà en la seua composició en funció de les matèries objecte de subvenció:

3.1. Per a les matèries de foment de les Arts Escèniques (sectors teatral, circense i de la dansa) la comissió estarà presidida per la persona titular de la Direcció General de CulturArts o persona en qui delegue, que serà la persona titular de la Subdirecció General de Teatre i Dansa, si és el cas, i formada per un mínim de cinc vocals, entre els quals estarà la persona titular del servei d'ajudes de CulturArts Generalitat. Actuarà com a secretari/ària, amb veu i sense vot, un tècnic/a o administratiu/va de CulturArts Generalitat. La resta de vocals seran: una persona provinent d'una altra Administració pública amb competències de gestió sobre arts escèniques, una persona representant de la societat civil de reconegut prestigi i trajectòria, les dos proposades per l'òrgan instructor, i dos representants d'organitzacions i associacions l'activitat del qual estiga vinculada amb l'objecte de la subvenció o persones expertes independents de provada qualificació, aquestes dos últimes a proposta de les organitzacions i associacions i, totes elles, nomenades per l'òrgan competent.

3.2. Per a les matèries de foment de l'Audiovisual, la comissió estarà presidida pel director general de CulturArts o persona en qui delegue, que serà la persona titular de la Subdirecció General d'Audiovisual i Cinematografia, si és el cas, i formada per un mínim de cinc vocals, entre els quals estarà la persona titular del Servei d'Ajudes de CulturArts Generalitat. Actuarà com a secretari/ària, amb veu i sense vot, un tècnic/a o administratiu/va de CulturArts Generalitat. La resta de vocals s'integrarà:

– Per a les convocatòries destinades a l'escriptura de guió, desenvolupament de projectes, a la producció, distribució, difusió, doblatge o exhibició audiovisual: per un/a tècnic/a de la Subdirecció d'Audiovisual i Cinematografia, proposat/ada per l'òrgan instructor i per tres representants d'organitzacions i associacions l'activitat del qual estiga vinculada amb l'objecte de la subvenció o persones expertes independents de provada qualificació professional, aquests tres últimes a proposta de les organitzacions i associacions i, totes elles, nomenades per l'òrgan competent.

– Per a les convocatòries destinades a la realització de festivals de cine i esdeveniments i activitats de caràcter audiovisual: per quatre representants de CulturArts Generalitat, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i dels seus organismes públics, d'altres departaments de la Generalitat o d'altres Administracions públiques, a proposta de l'òrgan instructor i nomenades, totes elles, per l'òrgan competent.

3.3. Per a les matèries de foment d'activitats musicals, la comissió estarà presidida pel director general de CulturArts o persona en qui delegue, que serà la persona titular de la Subdirecció General de Música, si és el cas, i formada per un mínim de cinc vocals, entre els quals estarà la persona titular del Servei d'Ajudes de CulturArts Generalitat. Actuarà com a secretari/ària, amb veu i sense vot, un tècnic/a o administratiu/va de CulturArts Generalitat. La resta de vocals s'integrarà:

– Per a les convocatòries per al foment de festivals, cursos, concursos, projectes de caràcter singular, gires i projectes de producció, per les tres persones titulars de les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport d'Alacant, Castelló i València, o persones en les quals deleguen, i per un/a tècnic/a en representació de la Federació Valenciana de Municipis i províncies, nomenat/ada per l'òrgan competent a proposta de l'expressada federació.

– Per a les convocatòries per al foment de la discografia, per quatre personalitats de reconeguda solvència en el camp de la música, de les quals la meitat seran tècnics/iques de l'Administració, proposats per l'òrgan instructor i nomenats per l'òrgan competent.

– Per a les convocatòries per a l'adquisició i reposició d'instruments musicals per les tres persones titulars de les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport d'Alacant, Castelló i València, o persones en les quals deleguen, per un/a tècnic/a expert en instruments musicals, proposat/ada per l'òrgan instructor i nomenat/ada per l'òrgan competent, i per una persona en representació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a proposta d'aquesta i nomenat/ada per l'òrgan competent.

3.4. Quan així es justifique per l'existència d'un elevat nombre de sol·licituds, la dispersió territorial, l'existència de múltiples entitats representatives de sectors afectats, la diversitat de criteris singulars determinants per a la valoració o altres raons de naturalesa anàloga, les convocatòries podran preveure l'existència de distints òrgans col·legiats o la incorporació parcial de membres per a valorar determinats aspectes dels exigits en la convocatòria de la subvenció.



4. En allò no previst expressament en aquestes bases o en la convocatòria, el funcionament de la comissió es regirà pel que preveu la legislació del Procediment Administratiu Comú.

5. La comissió de valoració, després de la comparació de les sol·licituds presentades d'acord amb els criteris de valoració fixats en la convocatòria, emetrà un informe en què es concretarà el resultat de l'avaluació i una prelació de les sol·licituds.

6. L'òrgan instructor, a la vista de l'expedient i de l'informe de la comissió de valoració, emetrà un informe en què conste que de la informació que es troba en el seu poder es desprén que les persones beneficiàries compleixen amb tots els requisits necessaris per a accedir a les subvencions, i, al seu torn, efectuarà la proposta de resolució provisional, degudament motivada, que serà notificada a les persones interessades en la forma que determine la convocatòria i es concedirà un termini de 10 dies per a presentar al·legacions.

7. Es podrà prescindir del tràmit d'audiència quan no figuren en el procediment ni siguen tinguts en compte altres fets ni altres al·legacions i proves que les adduïdes per les persones interessades, i en aquest cas la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiva.

8. Finalitzat si és el cas el tràmit d'audiència, l'òrgan instructor formularà la proposta de resolució definitiva en què s'expressarà la persona sol·licitant o relació de persones sol·licitants per als quals es proposa la concessió de subvencions i la seua quantia, i s'especificarà la seua avaluació d'acord amb els criteris de valoració aplicats.



Article 7. Resolució

1. Quan la convocatòria de subvencions es realitze a càrrec dels crèdits de CulturArts la resolució de concessió o de denegació correspondrà a la persona titular de la presidència de l'organisme.

El termini per a resoldre el procediment de concessió serà de quinze dies des de la data d'elevació de la proposta de resolució.

2. La resolució haurà de ser motivada d'acord amb el que dispose la convocatòria, farà al·lusió als criteris de valoració de les sol·licituds, i determinarà les persones beneficiàries i la quantia de l'ajuda. La resolució acordarà tant l'atorgament de les subvencions, com la desestimació i la no concessió, per desistiment, renúncia al dret o impossibilitat material sobrevinguda.

3. La resolució de concessió a més de contindre les persones sol·licitants a qui es concedeix la subvenció i la desestimació expressa de la resta de sol·licituds, podrà incloure una relació ordenada de totes les sol·licituds que, complint amb les condicions administratives i tècniques establides en les bases reguladores per a adquirir la condició de persona beneficiària, no hagen sigut estimades per sobrepassar-se la quantia màxima del crèdit fixat en la convocatòria, amb indicació de la puntuació atorgada a cada una d'elles en funció dels criteris de valoració previstos en aquesta.

En aquest supòsit, si es renunciara a la subvenció per algun de les persones beneficiàries, o es minoraren aquestes per qualsevol motiu, l'òrgan concedent acordarà, sense necessitat d'una nova convocatòria, la concessió de la subvenció a la persona o persones sol·licitants següents a aquell en ordre de la seua puntuació, sempre que amb la renúncia per part d'alguna de les persones beneficiàries, s'haja alliberat crèdit suficient per a atendre almenys una de les sol·licituds denegades.

L'òrgan concedent de la subvenció comunicarà aquesta opció a les persones interessades, a fi que accedisquen a la proposta de subvenció en el termini improrrogable de 10 dies. Una vegada acceptada la proposta per part de la persona o persones sol·licitants, l'òrgan administratiu dictarà l'acte de concessió.

4. La resolució del procediment es dictarà i notificarà en el termini màxim de sis mesos a comptar de la publicació de la corresponent convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

El venciment del termini màxim sense haver-se notificat la resolució, legitima a les persones interessades per a entendre desestimada per silenci administratiu la sol·licitud de concessió de la subvenció.

5. La resolució de concessió posarà fi a la via administrativa i contra la mateixa es podrà interposar, potestativament, el recurs de reposició, davant del president de CulturArts Generalitat, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seua publicació, o, bé directament, recurs contenciós administratiu, davant de la sala del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seua publicació, sense perjuí de qualsevol altre que s'estime pertinent.

6. El règim de publicitat de les subvencions concedides serà l'establit en l'article 18 de la LGS.



Article 8. Reformulació de sol·licituds

1. Quan en la proposta de resolució provisional l'import de la subvenció siga inferior a què figura en la sol·licitud presentada es podrà instar de la persona beneficiària, si així ho contemplara la convocatòria específica, la reformulació de la seua sol·licitud durant el termini d'al·legacions per a ajustar els compromisos i condicions a la subvenció atorgable i haurà d'identificar, d'entre les actuacions proposades, aquelles el compromís de les quals manté i que seran objecte de subvenció.

2. En tot cas la reformulació de sol·licituds haurà de respectar l'objecte, condicions i finalitat de la subvenció i haurà de comptar amb la conformitat de la comissió de valoració, i s'haurà de mantindre el percentatge de finançament cas de ser exigit per la convocatòria.



Article 9. Quantia de la subvenció o criteris per a la seua determinació

Les quanties individualitzades màximes de les subvencions o els criteris per a la seua determinació seran els següents:

9.1. Per a les matèries de foment de les Arts Escèniques (sectors teatral, circense i de la dansa): 9.1.1. Ajudes a la creació de literatura escènica, 3.000 €

9.1.2. Ajudes a la producció de teatre i circ per a un muntatge concret, 40.000 €, i ajudes a gires de teatre i circ, 25.000 €.

9.1.3. Ajudes a la producció coreogràfica per a un muntatge concret, 35.000 €, i ajudes a gires de dansa, 20.000 €.

9.1.4. Ajudes a projectes emergents de producció escènica per a un muntatge concret, 20.000 €.

9.1.5. Ajudes a projectes emergents de producció coreogràfica per a un muntatge concret, 15.000 €.

9.1.6. Ajudes a la programació en sales d'exhibició, 90.000 €.

9.1.7. Ajudes a entitats sense ànim de lucre de teatre i circ, 20.000 €.



9.1.8. Ajudes a entitats sense ànim de lucre de dansa, 15.000 €.

9.1.9. Ajudes a la formació, investigació i edició, 5.000 €.

9.1.10. Ajudes per a la realització de festivals i mostres de teatre i circ, 50.000 €.

9.1.11. Ajudes per a la realització de festivals i mostres de dansa, 25.000 €.

9.2. Per a les matèries de foment de l'Audiovisual:

9.2.1. Ajudes al desenrotllament i preparació de projectes, 16.000 €.

9.2.2. Ajudes a l'escriptura de guió, 8.000 €.

9.2.3. Ajudes per a la realització de festivals i esdeveniments singulars de caràcter audiovisual, 6.000 €.

9.2.4. Ajudes a la producció, distribució, difusió o exhibició audiovisual. Criteris per a la seua determinació.

L'import de la subvenció serà el sol·licitat en el pla de finançament amb el límit de la línia pressupostària i amb els següents màxims:



D'acord amb les disposicions de la Unió Europea en esta matèria, s'exceptuen de l'aplicació d'estos límits les produccions que tinguen la consideració d'obra audiovisual difícil. Tindran la consideració d'obra audiovisual difícil:

a) Els pilots de sèrie d'animació, curtmetratges i projectes multiplataforma, que podran rebre ajudes públiques fins al 75 per 100 del cost reconegut.

b) Les obres audiovisuals rodades en alguna de les llengües cooficials distintes al castellà que es projecten a Espanya en el dit idioma cooficial o subtitulat, que podran rebre ajudes públiques fins al 60 per 100 del cost reconegut.

c) Les llargmetratges o tvmovies culturals de categoria dirigides per un nou realitzador el pressupost de producció del qual no supere els 300.000 euros, que podran rebre ajudes públiques fins al 70 % del cost reconegut amb el limit de 210.000 €.

d) Els llargmetratges o tvmovies culturals amb un pressupost entre 300.001 i 1.000.000 d'euros que podran rebre un màxim de 300.000 euros.

e) Els llargmetratges o tvmovies culturals amb un pressupost superior al 1.000.000 d'euros que podran rebre un màxim de 350.000 euros.



f) Els llargmetratges industrials que podran rebre un màxim de 375.000 euros.

g) Els llargmetratges i sèries d'animació que podran rebre un màxim de 400.000 euros.

h) Els llargmetratges documentals que podran rebre un màxim de 90.000 euros.

i) Els curtmetratges, pilots de sèrie d'animació i projectes multiplataforma que podran rebre un màxim de 40.000 euros.

Només serà possible l'acumulació de les ajudes a la producció audiovisual amb ajudes estatals sense costos subvencionables identificables fins al llindar més elevat de finançament total pertinent fixat per a les circumstàncies concretes de cada cas en el Reglament (UE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny, o en una decisió o un reglament d'exempció per categories adoptat per la Comissió.

No podran acumular-se les ajudes a la producció audiovisual amb ajudes de minimis relatives als mateixos costos subvencionables si tal acumulació dóna lloc a una intensitat de l'ajuda superior a l'establida en el capítol III del Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny.

En el cas de produir-se sobre finançament o sobrepassar-se la intensitat màxima de l'ajuda permesa per una possible acumulació amb altres règims d'ajudes per a la mateixa producció, es procedirà a reduir l'import de l'ajuda atorgat a fi d'ajustar-ho a l'import màxim d'ajuda permés.

Seran subvencionables els costos globals de la producció d'obres audiovisuals, inclosos els costos per a millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat.

Una sola empresa no podrà acumular més del 10 % del pressupost total de la convocatòria. No hi haurà límit de projectes a subvencionar en cap de les categories.

No podran accedir a estos incentius els projectes que, en el moment de la decisió de la comissió avaluadora corresponent, ja s'hagen realitzat i estrenat comercialment. Els projectes que hagen sigut subvencionats en convocatòries anteriors no podran accedir novament a estes subvencions, llevat que hagen renunciat dins del termini i la forma escaient a la subvenció anterior.

S'exigix una territorialització de la despesa, d'almenys, l'import de l'ajuda concedida, inferior al màxim del 160 % de l'import que permet el Reglament General d'Exempció per Categories (RGEC II): Reglament (UE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny (DOUE L187, 26.11.2014). L'import de l'ajuda no es calcula en funció d'un percentatge de la despesa territorial realitzada. No s'exigix que es duga a terme en el territori un nivell mínim d'activitat. Són subvencionables els costos globals de la producció d'obres audiovisuals, inclosos els costos per a millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat. La intensitat d'ajuda per a la producció d'obres audiovisuals no excedix del 50 % dels costos subvencionables. El règim d'ajudes permet que la intensitat de l'ajuda puga incrementar-se fins al 60 % dels costos subvencionables en el cas de produccions transfrontereres finançades per més d'un Estat membre i en les que participen productors de més d'un Estat membre; i fins al 100 % dels costos subvencionables en el cas de les obres audiovisuals difícils i les coproduccions en què participen països de la llista del Comité d'Ajuda al Desenvolupament (CAD) de l'OCDE, segons es reflectix i definix en la base primera de la convocatòria.



Estes ajudes no es reserven per a activitats de producció específiques o parts individuals de la cadena de valor de la producció. Estes ajudes no es destinen a infraestructures d'estudis cinematogràfics. Estes ajudes no estan reservades als nacionals del país ni s'exigix als beneficiaris que siguen empreses establides conforme al Dret mercantil nacional, conforme s'especifica en la base tercera de la convocatòria.



Estes ajudes no es poden aplicar a les empreses que estiguen subjectes a una orde de recuperació pendent després d'una decisió prèvia de la Comissió que haja declarat una ajuda il·legal i incompatible amb el mercat interior. Tampoc a les empreses en crisi tenint en compte la definició de l'article 2.18 del Reglament (UE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny.

9.3. Per a les matèries de foment d'Activitats Musicals:

9.3.1. Ajudes per a activitats musicals com a festivals, cursos, concursos, projectes de caràcter singular, gires fora de la Comunitat Valenciana i projectes de producció, 15.000 €.

9.3.2. Ajudes per al foment de la discografia, 5.000 €.

9.3.3. Ajudes per a l'adquisició i reposició d'instruments musicals, 10.000 €.

9.4. La normativa reguladora de la subvenció podrà exigir un import de finançament propi per a cobrir l'activitat subvencionada. En aquest cas, l'aportació de fons propis al projecte o acció subvencionada haurà de ser acreditada en els termes que preveu l'article 30 de la LGS.



El pressupost de l'activitat presentada per la persona sol·licitant, o les seues modificacions posteriors, serviran de referència per a la determinació de l'import de la subvenció, i es podrà calcular aquest com un percentatge del cost final de l'activitat. En aquest cas, l'eventual excés de finançament públic es calcularà prenent com a referència la proporció que ha d'aconseguir aquesta aportació respecte del cost total, de conformitat amb la normativa reguladora de la subvenció i les condicions de la convocatòria. En aquests casos procedirà el reintegrament proporcional si el cost efectiu final de l'activitat resulta inferior al pressupostat.



Article 10. Modificació de la resolució

1. Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de les subvencions i l'obtenció concurrent de subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió, en els termes establits en la seua normativa reguladora, d'acord amb el que preveu l'article 19.4 de la LGS.

2. Les persones beneficiàries podran sol·licitar a l'òrgan concedent amb caràcter excepcional la modificació de la resolució de concessió quan apareguen circumstàncies imprevistes que alteren o dificulten l'execució de l'activitat o projecte subvencionable o quan siguen necessàries per al bon fi de l'actuació. La sol·licitud podrà ser autoritzada sempre que no s'altere l'objecte o finalitat de la subvenció i no es danyen drets de tercers i s'haurà de presentar abans que concloga el termini per a la realització de l'activitat.



Article 11. Subcontractació

1. La realització de l'activitat subvencionada és obligació personal de la persona beneficiària sense altres excepcions que les establides en aquestes bases reguladores, dins dels límits i amb els requisits fixats en els articles 29 de la LGS, i 68 del RLGS.

2. Les convocatòries de subvencions podran establir que la persona beneficiària concerte amb tercers l'execució de l'activitat subvencionada fins a un límit màxim del 50 % de l'import d'aquesta, i sumaran els preus de tots els subcontractes.

Amb la sol·licitud prèvia de la persona beneficiària, quan concórreguen circumstàncies que així ho justifiquen, i a proposta de l'òrgan encarregat d'instruir el procediment, el president de CulturArts podrà autoritzar de forma singular la subcontractació de fins a un màxim del 75 % de l'import de l'activitat subvencionada.

3. En tot cas caldrà l'autorització prèvia i la celebració del contracte per escrit, quan la subcontractació excedisca del 20 % de l'import de la subvenció i aquest import siga superior a 60.000 euros.





Article 12. Termini i forma de justificació

1. La persona beneficiària està obligada a presentar la justificació del compliment de les condicions imposades i de la consecució dels objectius previstos en l'acte de concessió de la subvenció.

Junt amb la presentació de la justificació, en les modalitats de producció audiovisual i producció discogràfica, es farà entrega de còpia del material produït per a la seua comprovació i, en el cas de l'audiovisual, conservació.

2. Amb caràcter general la justificació per la persona beneficiària adoptarà la forma de compte justificatiu amb aportació de justificants de despesa a què es refereix l'article 72 del RLGS.

El compte estarà format per la memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts, i per la memòria econòmica justificativa del cost de les activitats realitzades. Aquesta última contindrà, necessàriament, les relacions i els documents que es mencionen en els apartats a), b), d), i e) de l'article 72.2 i, quan procedisca, els dels apartats c), f) i g) de l'article esmentat.



Quan per raó de l'objecte o de la naturalesa de la subvenció no s'estime necessari exigir de la persona beneficiària tota la documentació a què es refereix el paràgraf anterior, podran refondre's o suprimir-se alguns dels documents ressenyats, i es determinarà en la convocatòria el contingut concret del compte justificatiu.

Les despeses es justificaran amb factures i la resta de documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, en original o fotocòpia compulsada. L'acreditació del pagament es realitzarà per mitjà de l'original o fotocòpia compulsada del document que ho acredite.

3. Es podrà utilitzar com a modalitat de justificació la de compte justificatiu amb aportació d'un informe d'auditor de comptes inscrit com a exercent en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes dependents de l'Institut de comptabilitat i auditoria de comptes, quan la subvenció tinga un import igual o superior a 60.000 €. El compte justificatiu, acompanyat de l'informe d'auditor, incorporarà, a més de la memòria d'actuació a què es referix l'article 72.1 del RLGS, una memòria econòmica abreviada que contindrà un estat representatiu de les despeses incorregudes en la realització de les activitats subvencionades, degudament agrupades, i, si és el cas, les quantitats inicialment pressupostades i les desviacions succeïdes.

En el supòsit de l'article 74.3 del RLGS, la designació de l'auditor es realitzarà per la persona beneficiària. La despesa derivada de la revisió del compte tindrà la condició de despesa subvencionable amb el límit màxim del 5 % de l'import de l'ajuda.

L'auditor haurà de sotmetre's al que estableix l'Ordre EHA/1434/2007, de 17 maig, per la qual s'aprova la norma d'actuació dels auditors de comptes en la realització dels treballs de revisió de comptes justificatius de subvencions, en l'àmbit del sector públic estatal, previstos en l'article 74 del RLGS.

Esta modalitat de compte justificatiu amb aportació d'un informe d'auditor de comptes també podrà aplicar-se, en les subvencions a la producció audiovisual per a subvencions d'import inferior a 60.000 €.



4. Per a subvencions per import inferior a 60.000 euros, la justificació podrà realitzarse per mitjà de la presentació del compte justificatiu simplificat regulat en l'article 75 del RLGS. El compte contindrà la informació que exigeixen els apartats a, b i c i, si és el cas, d, de l'apartat 2 de l'esmentat article.

Per mitjà de la tècnica de mostreig estratificat combinat l'òrgan concedent requerirà a les persones beneficiàries els justificants que crega oportuns a fi d'obtindre evidència raonable de l'adequada aplicació de la subvenció. L'import d'aquests justificants haurà de ser almenys del 25 % del cost total de la quantitat subvencionada, i la seua elecció es realitzarà tant de forma aleatòria com concreta, prèvia divisió d'aquests en estrats en atenció al seu import, tipus de despesa, o altres de semblants característiques.

5. En la modalitat de producció discogràfica la subvenció es podrà justificar per mitjà de la presentació d'estats comptables quan la informació necessària per a determinar la quantia de la subvenció es puga deduir directament dels estats financers incorporats a la informació comptable d'obligada preparació per la persona beneficiària o l'esmentada informació comptable haja sigut auditada conforme al sistema previst en l'ordenament jurídic a què estiga sotmesa la persona beneficiària.

A més, quan es considere que la informació continguda en els estats comptables no és prou, es podrà exigir l'entrega d'un informe complementari elaborat per l'auditor de comptes, i es concretarà l'abast d'aquest informe complementari a dur a terme per la persona auditora respecte de la informació comptable que servisca de base per a determinar la quantia de la subvenció. En aquest cas, la retribució addicional que corresponga percebre la persona auditora de comptes tindrà la condició de despesa subvencionable fins al límit de l'1 % de l'import total de la subvenció.

6. Quan la subvenció es concedisca a entitats locals, així com als seus organismes i entitats públiques vinculades o dependents d'aquestes, en atenció a la naturalesa jurídica pública de la persona beneficiària, la justificació estarà formada pels documents següents:

a) La memòria d'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts.

b) La relació classificada de les despeses i inversions de l'activitat, amb indicació del creditor i del document, el seu import, data d'emissió i data de pagament. En el cas que la subvenció s'atorgue d'acord amb un pressupost, s'indicaran les desviacions succeïdes. Aquesta relació haurà d'estar certificada per l'interventor/a o autoritat competent de l'Administració pública o organisme beneficiari de la subvenció amb categoria, almenys, de subdirector/a general o equivalent.

c) Un detall d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada, amb indicació de l'import i la procedència.

d) Si és el cas, carta de pagament de reintegrament en el supòsit de romanents no aplicats, així com dels interessos derivats d'aquests.

Per mitjà de la tècnica de mostreig estratificat combinat l'òrgan concedent requerirà a les persones beneficiàries els justificants que crega oportú a fi d'obtindre evidència raonable de l'adequada aplicació de la subvenció. L'import d'aquests justificants haurà de ser almenys del 25 % del cost total de la quantitat subvencionada, i la seua elecció es realitzarà tant de forma aleatòria com concreta, prèvia divisió d'aquests en estrats en atenció al seu import, tipus de despesa, o altres de semblants característiques.

7. El termini per a la presentació de la justificació, amb caràcter general, serà d'un mes des de la finalització de l'activitat i, en tot cas, abans de l'últim dia hàbil de l'any de la convocatòria.

En les ajudes a producció audiovisual, distribució audiovisual, i realització d'activitats de caràcter audiovisual el termini de justificació finalitzarà l'últim dia hàbil de l'exercici de la convocatòria. En el cas d'ajudes plurianuals el termini de justificació serà l'últim dia hàbil de cada exercici en funció de la subvenció concedida per a cada anualitat.



8. Si vençut el termini de justificació no es presenta el corresponent compte justificatiu o aquest és insuficient, s'entendrà incomplida l'obligació de justificar, amb les conseqüències previstes en l'article 37 de la LGS.



Article 13. Despeses subvencionables

1. Les despeses subvencionables es regiran pel que disposa l'article 31 de la LGS.

2. Es considerarà despesa realitzada la que haja sigut efectivament pagada amb anterioritat a la finalització del període de justificació. Excepcionalment, per a les despeses de seguretat social corresponents a l'últim mes de l'exercici econòmic anual, es considerarà la despesa realitzada amb el criteri de la meritació.

3. Les despeses financeres, les despeses d'assessoria jurídica o financera, les despeses notarials i registrals i les despeses pericials per a la realització del projecte subvencionat i els d'administració específics podran ser subvencionables si estan directament relacionats amb l'activitat subvencionada i són indispensables per a l'adequada preparació i execució d'aquesta.

4. Les convocatòries podran establir com a despesa subvencionable costos indirectes per estar associats a l'exercici de l'activitat. La fracció que s'impute no podrà excedir el 25 % de la quantitat subvencionada, i en aquest cas la fracció no requerirà una justificació addicional, i se substituirà per una declaració responsable de la persona beneficiària.



5. Quan la subvenció es concedisca per a finançar inversions o despeses de distinta naturalesa, en la convocatòria o en la resolució de concessió, es podrà establir la compensació d'uns conceptes amb altres.





Article 14. Pagament i garanties

1. La convocatòria podrà recollir la possibilitat de realitzar pagaments a compte o anticipats de conformitat amb allò que disposa l'article 171 de la LHIS.

2. Quan la convocatòria admeta la realització de pagaments a compte o anticipats o quan es considere necessari per a assegurar el compliment dels compromisos assumits per la persona beneficiària podrà contemplar, si és el cas, l'exigència d'un règim de garanties que es regiran pel que estableix l'article 171 de la LHIS, i 42 i següents del RLGS.



3. La convocatòria podrà establir l'exempció, si és el cas, de l'obligació de constituir garantia per a les persones o entitats el domicili de les quals es trobe radicat fora del territori nacional i no tinguen establiment permanent en aquest territori.



Article 15. Concurrència i compatibilitat de subvencions

1. La convocatòria podrà admetre la percepció d'altres subvencions procedents de qualssevol Administracions o ens públics o privats, nacionals o internacionals, sempre que l'import d'aquestes siga de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, no supere el cost de l'activitat subvencionada o implique una disminució de l'import del finançament propi exigit, si és el cas, per a cobrir l'activitat subvencionada.

2. Perquè les subvencions que es concedisquen a entitats empresarials estiguen sotmeses al règim de minimis, d'acord amb el que preveu el Reglament (UE) número 1407/2013, de la Comissió Europea, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L 352, 24.12.2013), en cap cas podran superar l'import màxim total d'ajuda de minimis actualment establit en 200.000 euros durant un període de tres exercicis fiscals per a una mateixa empresa, ni individualment, ni com a resultat de l'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides a la mateixa empresa.

Als efectes del que disposa el paràgraf anterior s'entén per «empresa», amb independència del seu estatut jurídic i del seu mode de finançament, qualsevol entitat que exercisca una activitat econòmica o que oferisca béns o serveis en un determinat mercat, i queden expressament incloses en aquest concepte les entitats sense ànim de lucre.



3. De conformitat amb l'article 5 del Reglament (UE) número 1407/2013, de la Comissió Europea, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L 352, de 24.12.2013), aquestes ajudes podran acumular-se amb:

– altres ajudes de minimis concedides d'acord amb el Reglament (UE) núm. 360/2012, de la Comissió, fins al límit màxim establit en aquest últim Reglament.

– altres ajudes de minimis concedides d'acord amb altres reglaments de minimis fins al límit màxim de 200.000 € en tres exercicis fiscals.



4. Les ajudes de minimis no s'acumularan amb cap ajuda estatal en relació amb les mateixes despeses subvencionables o amb ajuda estatal per a la mateixa mesura de finançament de risc, si aquesta acumulació excedira de la intensitat de l'ajuda o de l'import d'ajudes superior corresponent fixat en les circumstàncies concretes de cada cas per un reglament d'exempció per categories o una decisió adoptada per la comissió. Les ajudes de minimis que no es concedisquen per a costos subvencionables específics, ni puguen atribuir-se a costos subvencionables específics es podran acumular amb altres ajudes estatals concedides en virtut d'un reglament d'exempció per categories o d'una decisió adoptada per la comissió.

5. Als efectes de control dels límits anteriorment exposats, s'exigirà als participants en el projecte una declaració responsable d'ajudes en què s'indiquen totes les que tinguen concedides o sol·licitades per al mateix projecte. Així mateix, s'inclouran en aquesta declaració totes les ajudes que hagen sigut concedides d'acord amb un règim expressament designat com de minimis, i que l'entitat tinga concedides o sol·licitades durant l'exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors.





Article 16. Comunicació a la Comissió Europea

1. Les ajudes que, d'acord amb l'article 3.4 i 7.4 del Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, queden excloses de l'aplicació del principi d'incompatibilitat amb el mercat interior formulat en l'apartat 1 de l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, no estaran sotmeses a l'obligatorietat de notificació a la Comissió Europea, en la mesura que aquestes ajudes vagen dirigides a entitats que no exercisquen activitats econòmiques i, per tant, no complixen amb el requisit d'avantatge econòmic per a una empresa, ni amb el de falsejament de la competència que afecta els intercanvis comercials entre els estats membres de la Unió Europea.



2. Les ajudes que pel seu import no suposen un falsejament de la competència, que afecte els intercanvis comercials entre els estats membres es podran acollir al règim de minimis establit en el Reglament (UE) número 1407/2013, de la Comissió Europea, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L 352, de 24.12.2013), i no precisaren ser notificats a la Comissió Europea.



S'acolliran al règim de minimis, amb caràcter enunciatiu i no limitador, les ajudes de foment del desenvolupament de llargmetratges cinematogràfics, les de festivals cinematogràfics, les d'escriptura de guions cinematogràfics, les de foment de les arts escèniques de la dansa, les de producció discogràfica, les de foment d'activitats musicals, les d'adquisició i millora d'instruments musicals, i les de creació de nous públics. De la mateixa manera, la modalitat de formació, investigació i edició d'entre les de foment de les arts escèniques del teatre i circ.



3. Conforme al Decret 147/2007, de 7 de setembre, del Consell, i d'acord amb el Reglament General d'Exempció per Categories (RGEC II): Reglament (UE) núm. 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny (DOUE L 187, 26.11.2014), pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat, aquest règim d'ajudes es troba exempt de notificació a la Comissió Europea i és compatible amb el mercat interior d'acord amb l'article 107, apartat 3 del Tractat, en complir tots els requisits de l'article 54 i del capítol I del Reglament 651/2014 esmentat.



S'acolliran a aquest règim d'exempció per categories, amb caràcter enunciatiu i no limitador, les de foment de les arts escèniques del teatre i circ, així com les de foment i promoció de l'audiovisual valencià o producció audiovisual.



Article 17. Pla de control

De conformitat amb el que establix l'apartat 3r de l'article 169 de la LHIS, es durà a terme un pla de control de la realització de les activitats subvencionades per mitjà de la comprovació i control de la documentació de caràcter econòmic, justificativa de l'import concedit, i de la memòria d'actuació justificativa relativa a l'activitat subvencionada, que a aquest efecte s'ha establit en aquestes bases com a aportació preceptiva per la persona beneficiària per al pagament de l'ajuda.



Igualment es podran realitzar controls sobre el terreny, durant l'execució de l'activitat o a posteriori, i/o de qualitat i realitzar mostres aleatòries dirigides o de risc sobre un percentatge mínim del total concedit en cada línia, que determinarà l'òrgan concedent.



Article 18. Reintegrament i graduació d'incompliments

1. Procedirà el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora corresponent des del moment del pagament de la subvenció fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament, en els casos previstos en l'article 37 de la LGS.

2. El procediment de reintegrament de subvencions es regirà per les disposicions generals sobre procediments administratius contingudes en la legislació del Procediment Administratiu Comú, sense perjudici de les especialitats que s'estableixen en la LGS, i en el RLGS, així com en l'article 172 de la LHIS.

3. Quan el compliment per la persona beneficiària s'aproxime de manera significativa al compliment total i s'acredite per aquest una actuació inequívocament tendent a la satisfacció dels seus compromisos, la quantitat a reintegrar vindrà determinada pel número o grau d'incompliment de l'activitat objecte de subvenció, respectant el principi de proporcionalitat.



Article 19. Infraccions i sancions

1. El règim d'infraccions i sancions administratives aplicables serà l'establit en el títol IV de la LGS, així com els articles 173 a 177 de la LHIS.

2. La imposició de les sancions en matèria de subvencions s'efectuarà per mitjà d'expedient administratiu en què, en tot cas, es donarà audiència a la persona interessada abans de dictar-se l'acord corresponent i que serà tramitat d'acord amb el que disposa la legislació del Procediment Administratiu Comú.

3. L'expedient administratiu sancionador a què es refereix el punt anterior serà el regulat pel Reglament del procediment per a l'exercici de la potestat sancionadora, aprovat per Reial Decret 1398/1993, de 4 d'agost, tant en la seua modalitat d'ordinari com simplificat, amb les especialitats previstes en la LGS, i en el RLGS.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Regla de no despesa

A efectes del que disposa l'article 26.3 de la LHIS, s'indica que l'aplicació i execució d'aquestes bases reguladores no comporta increment de despesa pública, més enllà dels crèdits consignats a aquest efecte, en els pressupostos anuals de la Generalitat, dins del corresponent programa i línies pressupostàries per a finançar les distintes convocatòries.



DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 18 de juliol de 2016



El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ IBÁÑEZ

Mapa web