Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 17 de maig de 2021, del vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, per la qual es dona publicitat a la convocatòria 2/2021, de proves selectives per a la provisió definitiva d'un lloc de treball de tècnic o tècnica especialistes en premsa i comunicació, torn lliure general, corresponents a l'oferta d'ocupació pública de 2019 per al personal laboral de l'Agència Valenciana de la Innovació.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9090 de 24.05.2021
Número identificador:  2021/5453
Referència Base de Dades:  004728/2021
 



RESOLUCIÓ de 17 de maig de 2021, del vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, per la qual es dona publicitat a la convocatòria 2/2021, de proves selectives per a la provisió definitiva d'un lloc de treball de tècnic o tècnica especialistes en premsa i comunicació, torn lliure general, corresponents a l'oferta d'ocupació pública de 2019 per al personal laboral de l'Agència Valenciana de la Innovació. [2021/5453]



Per la Resolució de 9 de desembre de 2019, del vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (DOGV 24 de desembre), es dona publicitat a l'oferta d'ocupació pública per a l'exercici 2019, l'article 3 de la qual indica que les convocatòries es farien en el termini màxim d'un any a comptar de la publicació de l'OPO.



No obstant això, la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va declarar l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 (BOE 14.03.2020) va ordenar la suspensió del còmput dels terminis administratius, amb aplicació a tot el sector públic definit en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Amb efectes des de l'1 de juny de 2020, va quedar derogada la disposició addicional tercera del Reial decret 463/2020, de 14 de març. Tot això ha motivat que es posposaren els terminis previstos en la Resolució de 9 de desembre de 2019.

És aplicable a aquesta convocatòria la Resolució de 15 de maig de 2018, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es dicten instruccions i es disposa la publicació del II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat en matèria de criteris generals d'aplicació a les ofertes d'ocupació pública i les convocatòries en el sector públic instrumental de la Generalitat en els apartats seté a nové, que estableixen com a procediment d'accés el de concurs oposició segons el que s'estableix en l'article 19.3 de la Llei 1/2017, d'1 de febrer, de la Generalitat, per la qual es crea aquesta agència, i en l'article 25.3 del Decret 106/2017, de 28 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'organització i funcionament de l'Agència Valenciana de la Innovació, que estableix que: «La selecció del personal laboral fix, en execució d'oferta d'ocupació pública anual, es farà mitjançant els sistemes selectius i amb els requisits establits per a aquest personal en la normativa vigent. Quan resulte aplicable, la valoració de la fase de concurs serà proporcionada i, en cap cas, la puntuació d'aquesta determinarà per si sola el resultat del procediment.»



No és procedent convocar processos de promoció interna, ja que, com que aquesta agència és de creació recent, la totalitat dels llocs de treball estan proveïts amb contractes de treball de naturalesa temporal després de la convocatòria pública per a la constitució de borses d'ocupació temporal per mitjà de les resolucions de 14 de novembre de 2017 i 28 de juny de 2018.

Ateses les consideracions exposades i de conformitat amb l'article 9.k de l'esmentada Llei 1/2017, amb l'aprovació prèvia pel Consell de Direcció de l'AVI, en la reunió de 28 de gener de 2021, i la negociació prèvia amb les organitzacions sindicals més representatives de la Comunitat Valenciana, resolc:



Primer

Publicar la convocatòria de proves selectives d'accés pel sistema de concurs oposició torn lliure general i procediment ordinari d'un lloc de treball tècnic o tècnica especialistes en premsa i comunicació.





Segon

Les proves selectives es regiran pel que s'estableix en el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; en la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana; en el II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat en matèria de criteris generals d'aplicació a les ofertes d'ocupació pública i les seues convocatòries en el sector públic instrumental de la Generalitat, en les altres normes de general i pertinent aplicació, i pel que es disposa en les següents:



Bases de la convocatòria



1. Objecte de la convocatòria

L'objectiu d'aquesta convocatòria és la selecció de personal, mitjançant el sistema de concurs oposició, per a cobrir un lloc de treball de tècnic o tècnica especialistes en premsa i comunicació, de naturalesa laboral, que figura en l'annex I d'aquesta resolució d'acord amb l'oferta d'ocupació pública publicada en el DOGV el 24 de desembre de 2019.



2. Requisits generals de les persones aspirants

2.1. Per a l'admissió a aquestes proves selectives, serà necessari complir els requisits següents:

a) Nacionalitat. Tindre la nacionalitat espanyola o d'un estat membre de la Unió Europea, o d'algun estat al qual siga aplicable la llibertat de circulació de treballadors. Independentment de la nacionalitat, el cònjuge de les espanyoles i els espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, i quan així ho preveja el tractat corresponent, el cònjuge dels nacionals d'algun estat en els quals siga aplicable la llibertat de circulació dels treballadors, sempre que no estiguen separats de dret. Així mateix, i amb les mateixes condicions que els cònjuges, podran participar els seus descendents i els del seu cònjuge, menors de 21 anys o majors d'aquesta edat, que visquen a expenses seues.



b) Ser major de 16 anys i no haver arribat a l'edat de jubilació.

c) Estar en possessió, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, de les titulacions que s'indiquen en l'annex I, o en condicions d'obtindre-les.

Les persones aspirants amb titulacions acadèmiques o professionals obtingudes a l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió de la corresponent credencial que, si és el cas, n'acredite l'homologació.

d) Posseir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'exercici de les corresponents funcions o tasques.



e) No haver sigut objecte de separació del servei, o de revocació del nomenament com a personal empleat públic, amb caràcter ferm mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública o òrgan constitucional o estatutari, ni trobar-se inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de qualssevol funcions públiques o d'aquelles pròpies del cos, agrupació professional o escala objecte de la convocatòria.



Les persones aspirants que no tinguen la nacionalitat espanyola no han d'estar sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedisca, en el seu estat, l'accés a l'ocupació pública.

2.2. Les condicions per a l'admissió a les proves s'hauran de reunir en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantindre's durant tot el procés selectiu, fins al moment de la presa de possessió.

2.3. L'Agència Valenciana de la Innovació podrà requerir a les persones aspirants que acrediten la veracitat dels requisits exigits per a participar, i també de tots els documents que puguen aportar en aquest procés selectiu. Si els requisits no s'acrediten en el termini de 10 dies hàbils següents a la notificació del requeriment, la persona aspirant podrà quedar exclosa del procés selectiu.



3. Persones aspirants amb diversitat funcional

3.1. L'òrgan tècnic de selecció (OTS) establirà, per a les persones amb diversitat funcional que ho sol·liciten, les adaptacions necessàries per a la realització de les proves. A aquest efecte, les persones interessades hauran de formular la petició corresponent en la sol·licitud de participació en aquest concurs oposició.

3.2. Si en el desenvolupament del procés selectiu se susciten dubtes raonables a l'OTS respecte a la compatibilitat funcional d'una persona admesa, podrà sol·licitar el corresponent dictamen a la Comissió d'Estudi de la Diversitat Funcional, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública; en aquest cas, la persona admesa inicialment podrà participar condicionalment en el procés selectiu, i queda en suspens la resolució definitiva sobre l'admissió o exclusió del procés selectiu fins a la recepció del dictamen.

3.3. Qui sol·licite mesures d'adaptació haurà d'aportar aportar, en el moment del registre electrònic de la sol·licitud, informe acreditatiu de la seua necessitat, i també de les mesures d'adaptació que necessite per a fer la prova selectiva (temps i/o mitjans), expedit pel centre d'avaluació de persones amb diversitat funcional de la direcció territorial de la província corresponent.



4. Forma i termini de presentació de sol·licituds

4.1. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

4.2. Les sol·licituds es presentaran via electrònica, d'acord amb el que s'estableix en l'article 14 del Decret 3/2017, i s'emplenaran utilitzant el formulari habilitat en portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/

La presentació electrònica requerirà el compliment dels passos següents:

a) L'emplenament i inscripció en línia.

b) El pagament dels drets d'examen, per mitjà d'ingrés o transferència al compte que es publicarà en el portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/, i presentació del justificant d'ingrés o transferència realitzat.

c) El registre electrònic de la sol·licitud.

4.3. No seran admeses i, consegüentment, quedaran excloses del procés selectiu aquelles persones que, encara que hagen abonat els drets d'examen, no hagen registrat la sol·licitud electrònicament, sense perjudici del que s'indica en l'apartat següent.

Quan, per motius tècnics no imputables a les persones interessades a participar en el present procediment selectiu i havent abonat els drets d'examen corresponents de manera telemàtica, no siga possible completar el procés de signatura i registre de la sol·licitud via electrònica i, consegüentment, no figuren en la relació provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves, hauran d'esmenar la sol·licitud en la forma prevista en la base 6.3 d'aquesta convocatòria.



4.4. Les persones aspirants amb diversitat funcional que requerisquen mesures d'adaptació per a la realització de l'exercici hauran d'observar les prescripcions següents quan emplenen la sol·licitud:



4.4.1. Indicar en la sol·licitud el tipus de diversitat funcional que tenen indicant el que corresponga en cada cas, segons siga: (F) Física, (P) Psíquica, (S) Sensorial.

4.4.2. Concretar el tipus de mesures que necessiten, per a la qual cosa han de fer constar en l'apartat corresponent de la sol·licitud les que necessita, entre les que figuren en la sol·licitud, que són:

a) Eliminació de barreres arquitectòniques i taula adaptada a la cadira de rodes.

b) Ampliació del temps de duració de la prova. Per a l'aplicació d'aquesta mesura, les persones aspirants hauran d'adjuntar, obligatòriament, certificat expedit per l'òrgan oficial competent en el qual s'especifique el diagnòstic i el temps d'ampliació que necessita, expressat en nombre de minuts.

c) Augment de la grandària dels caràcters del qüestionari, per dificultat de visió.

d) Necessitat d'intèrpret, a causa de diversitat funcional auditiva.

e) Sistema braille d'escriptura, o ajuda d'una persona per invidència.

f) Altres. S'haurà d'especificar quines en la casella corresponent.



5. Drets d'examen

5.1. Els drets d'examen seran de 30,00 euros.

5.2. El pagament dels drets d'examen no s'eximirà, en cap cas, del tràmit de registre electrònic de la sol·licitud.

La falta de justificació de l'abonament dels drets d'examen o de la presentació dins del termini i en la forma escaient en el registre electrònic corresponent de la sol·licitud determinarà l'exclusió de la persona aspirant.

5.3. Exempcions. Estan exemptes del pagament dels drets d'examen:

5.3.1. Les persones que acrediten un grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %. Serà aplicable automàticament quan es faça la presentació i el registre electrònic de la sol·licitud i es marque l'apartat d'«Exempcions diversitat» de la sol·licitud telemàtica.

5.3.2. Les persones que acrediten formar part d'una família nombrosa de categoria especial o d'una família monoparental de categoria especial. Serà aplicable automàticament quan es faça la presentació i el registre electrònic de la sol·licitud i es marque l'apartat d'exempcions «Família nombrosa especial» de la sol·licitud telemàtica.

5.3.3. Les dones víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, integral contra la violència sobre la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i també les qui acrediten trobar-se en situació d'exclusió social mitjançant el corresponent document expedit per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència. Serà aplicable automàticament quan es faça la presentació i el registre electrònic de la sol·licitud i es marque l'apartat «Altres» de la sol·licitud telemàtica.

5.4. Bonificacions:

Les persones que acrediten formar part d'una família nombrosa de categoria general o d'una família monoparental de categoria general tindran una bonificació del 50 % de la quota íntegra, per a la qual cosa hauran de marcar l'apartat de «Bonificacions» de la sol·licitud telemàtica i s'aplicarà quan es faça el pagament, la presentació i el registre electrònic de la sol·licitud.

5.5. Juntament amb la presentació de la sol·licitud haurà de presentar-se la documentació acreditativa de les exempcions o bonificacions aplicades.

5.6. Serà procedent la devolució dels drets d'examen únicament en els supòsits i procediments previstos en l'article 1.2-6 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes.



6. Admissió de les persones aspirants

6.1. Les persones aspirants queden vinculades a les dades que hagen fet constar en les seues sol·licituds; podran demanar únicament la modificació d'aquestes dades mitjançant escrit motivat, a través del portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/.

6.2. Acabat el termini de presentació de sol·licituds, prèvia verificació que s'ha fet el pagament dels drets d'examen, l'òrgan convocant dictarà resolució, que es publicarà en portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/, que contindrà la relació provisional de persones admeses i excloses a la realització de les proves.

6.3. Les persones aspirants podran, en cas d'error o exclusió, esmenar els defectes en què hagen incorregut en la sol·licitud, o fer les al·legacions que consideren convenients en el termini de 10 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de la relació provisional de persones admeses i excloses, d'acord amb el que s'estableix en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

6.4. En tot cas, per tal d'evitar errors i, en cas que n'hi haja, possibilitar que s'esmenen dins del termini i en la forma adequada, les persones aspirants comprovaran no solament que no figuren en la relació provisional de persones excloses, sinó, a més, que les seues dades personals consten correctament en les relacions de persones admeses.



6.5. Transcorregut el termini anterior, vistes les al·legacions i esmenats els defectes, si és procedent, es dictarà resolució per l'òrgan convocant elevant a definitiva la llista de persones admeses i excloses a la realització de les proves, que es publicarà en el portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/

6.6. En la resolució mitjançant la qual es faça pública la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves s'establirà, amb almenys 15 dies hàbils d'antelació, la data i l'hora de celebració i començament de les proves.

6.7. Les proves es faran a Alacant.



7. Proves selectives

7.1. El procediment de selecció serà el de concurs oposició i constarà d'una fase d'oposició, de caràcter obligatori i eliminatori, i d'una fase de concurs, de caràcter obligatori.

7.2. Desenvolupament de la fase d'oposició.

L'oposició constarà de dos exercicis obligatoris i eliminatoris, que es realitzaran el mateix dia.

7.2.1 Primer exercici

S'haurà de contestar per escrit un qüestionari tipus test de 90 preguntes, sobre matèries comunes recollides en l'annex II (part general), amb quatre respostes alternatives de les quals només una serà la correcta.

El temps de realització de l'examen serà determinat prèviament per l'òrgan tècnic de selecció i en cap cas serà inferior a un minut per pregunta.

7.2.2 Segon exercici

Constarà de dues parts, que es faran en una mateixa sessió. Les persones aspirants no podran utilitzar textos legislatius o material de consulta de cap tipus per a resoldre les preguntes.

a) Primera part. S'hauran de contestar per escrit 10 preguntes teoricopràctiques de resposta breu sobre el temari específic de l'annex II (part especial). Es faran preguntes de tots els blocs en els quals s'ha dividit la part especial del temari. El temps de realització serà determinat prèviament per l'OTS i, en cap cas, serà inferior a 1 hora.



b) Segona part. Consistirà a resoldre per escrit un supòsit pràctic referit a les matèries contingudes en la totalitat del temari de l'annex II (part general i part especial). El temps de realització serà determinat prèviament per l'OTS i, en cap cas, serà inferior a 1 hora i 30 minuts.

7.3. Qualificació dels exercicis.

La puntuació màxima que es pot obtindre en la fase d'oposició serà de 60 punts, que es distribuirà de la manera següent:

7.3.1. Primer exercici: la qualificació del primer exercici serà de 0 a 20 punts i per a superar-lo s'ha d'obtindre un mínim de 10 punts.



El nivell de coneixements mínims exigits per a aconseguir els 10 punts en l'exercici serà respondre el 50 % de respostes correctes netes.



Les respostes errònies es valoraran negativament amb una penalització equivalent a un terç del valor de cada resposta correcta i les contestacions en blanc ni puntuen ni penalitzen.

La fórmula de correcció serà: respostes correctes netes = nre. d'encerts – (nre. d'errors/3).

Una vegada establides les respostes correctes netes es convertiran en puntuacions finals mitjançant una distribució proporcional.

En cas de no superar aquest exercici no es procedirà a la correcció del segon exercici.

7.3.2. Segon exercici: l'exercici es qualificarà de 0 a 40 punts, dels quals 20 punts correspondran a les preguntes teoricopràctiques i 20 punts al cas pràctic. Per a superar-lo s'ha d'obtindre un mínim de 10 punts en les preguntes teoricopràctiques i un mínim de10 punts en la resolució del cas pràctic.

7.3.3 En cas de no superar la puntuació mínima de 10 punts en la primera part de l'exercici (preguntes teoricopràctiques) no es procedirà a la correcció de la segona part (supòsit pràctic).

7.4. Qualificació final de la fase d'oposició.

Per a superar la fase d'oposició serà necessari obtindre un mínim de 30 punts, puntuació que estarà determinada per la suma de les puntuacions parcials obtingudes en els exercicis esmentats.

7.5. Fase de concurs

7.5.1. Només podran participar en la fase de concurs les persones admeses que hagen superat la fase d'oposició.

Els mèrits al·legats per les persones participants hauran d'haver sigut obtinguts o computats abans de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

7.5.2. La puntuació màxima en la fase de concurs serà de 40 punts, que es distribuiran d'acord amb el barem que figura en l'annex III, en compliment de l'apartat nové de la Resolució de 15 de maig de 2018, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es dicten instruccions i es disposa la publicació del II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat en matèria de criteris generals d'aplicació a les ofertes d'ocupació pública i les seues convocatòries en el sector públic instrumental de la Generalitat.



7.6. Puntuació final del concurs oposició

La puntuació final del concurs oposició s'obtindrà sumant la puntuació obtinguda en les dues fases.

A continuació, es configurarà una llista, ordenada per puntuació de major a menor, que s'interromprà quan el nombre de persones de la llista coincidisca amb el nombre de llocs convocats per cadascun dels processos selectius. Aquesta llista serà la llista definitiva de persones aprovades.

Els casos d'empat que es produïsquen es dirimiran de la manera següent: s'atendrà, en primer lloc, la major puntuació obtinguda en la fase d'oposició i, si persisteix l'empat, aquest es dirimirà per la major puntuació obtinguda en els diferents apartats del barem del concurs, pel mateix ordre en què figuren.

En cas de persistir l'empat s'atendrà, en tercer lloc, a favor de la persona amb diversitat funcional acreditada, i si l'empat es produeix entre aquestes persones, es triarà qui tinga acreditat un major percentatge de discapacitat; en quart lloc, si l'empat és entre persones de diferent sexe, es dirimirà a favor del sexe infrarepresentat dins de la plantilla de l'Agència Valenciana de la Innovació en la data de publicació d'aquesta resolució.

Si encara persisteix l'empat, aquest es dirimirà finalment per ordre alfabètic del primer cognom de les persones aspirants empatades; l'ordre s'iniciarà per la lletra F d'acord amb el resultat del sorteig celebrat el dia 21 de gener de 2019 (DOGV 8473, 28.01.2019).



8. Desenvolupament de les proves selectives

8.1. Les proves selectives no es faran fins que hagen transcorregut un mínim de 3 mesos a comptar de la data de la publicació d'aquesta convocatòria, i es faran a Alacant, en el lloc, data i hora que s'establisca en la resolució per la qual s'aprove i publique en el portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/ la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves; hi haurà d'haver un termini no inferior a 15 dies hàbils des de la publicació i la data de realització de la prova.



8.2. Les persones admeses seran convocades per a fer les proves selectives en crida única. Perdran el dret de presentar-se a les proves quan es personen en els llocs de celebració una vegada iniciades les proves o si no hi assisteixen, encara que es dega a causes justificades.



No obstant això, en el supòsit de concórrer causa de força major, l'OTS podrà apreciar les circumstàncies al·legades i admetre la persona aspirant, sempre que es posen de manifest amb la deguda antelació, no haja finalitzat l'exercici corresponent i aquesta admissió no menyscabe el principi d'igualtat.

Especialment, si alguna de les persones aspirants no pot completar el procés selectiu a causa d'embaràs de risc o part, degudament acreditat, la seua situació quedarà condicionada a la finalització d'aquest i a la superació de la fase que haja quedat ajornada, i aquesta no podrà demorar-se de manera que es menyscabe el dret de la resta de les persones aspirants a una resolució del procés ajustada a temps raonables, la qual cosa haurà de ser valorada per l'OTS i, en tot cas, la realització d'aquesta tindrà lloc abans de la publicació de la llista d'aspirants que han superat el procés selectiu.

Idèntica previsió és aplicable a les víctimes de violència de gènere quan acrediten degudament que no poden assistir per motius de seguretat.

8.3. Les persones aspirants hauran d'observar en tot moment les instruccions dels membres de l'OTS o del personal ajudant o assessor durant la celebració de les proves, per tal de facilitar l'adequat desenvolupament de les proves. Qualsevol alteració en el normal desenvolupament de les proves per part d'una persona aspirant quedarà reflectida en l'acta corresponent; aquesta persona aspirant podrà continuar el desenvolupament de l'exercici amb caràcter condicional fins que l'OTS resolga sobre l'incident.

Abans de l'inici de cada exercici i sempre que es considere convenient durant el desenvolupament d'aquest, els membres de l'OTS, el personal ajudant o assessor comprovaran la identitat de les persones admeses mitjançant la presentació del DNI, NIE, del passaport o del permís de conduir emés a Espanya; tampoc seran vàlides per a aquest efecte les fotocòpies compulsades d'aquests documents ni tampoc, si és el cas, l'exemplar de la sol·licitud d'admissió a les proves de la persona interessada.

8.4. Els dos exercicis de la fase d'oposició previstos en la base anterior es faran el mateix dia.

8.5. En totes les proves, l'òrgan tècnic de selecció prendrà les mesures que siguen necessàries per a garantir l'anonimat en la valoració d'aquestes, de manera que s'anul·laran tots aquells exercicis en els quals hi haja alguna marca que puga identificar-ne l'autoria.

8.6. L'OTS podrà requerir l'acreditació dels requisits exigits en qualsevol moment del procés selectiu. Si els requisits en qüestió no s'acrediten en el termini dels 10 dies hàbils següents a la notificació del requeriment, l'OTS en farà proposta d'exclusió, en la qual s'indicaran les inexactituds o falsedats formulades per la persona aspirant a l'òrgan convocant, el qual, després de les verificacions prèvies oportunes, dictarà resolució motivada en què exclourà la persona admesa del concurs oposició.



9. Llistes de persones aprovades i relació definitiva

9.1. En finalitzar els exercicis de la fase d'oposició, l'òrgan tècnic de selecció publicarà en el portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/, la relació de persones que han superat la prova amb expressió del seu nom, cognoms, tres últims números del document nacional d'identitat i la puntuació obtinguda. S'entendrà que han superat la prova únicament aquelles persones aspirants que hagen obtingut la puntuació mínima exigida per a superar els exercicis.

Les persones aspirants disposaran d'un termini de 3 dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de les llistes d'aprovats de cada exercici, per a la presentació d'al·legacions a través del portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/.

Transcorregut el termini anterior, i vistes les al·legacions, l'Òrgan Tècnic de Selecció publicarà la llista definitiva de persones que han superat la fase d'oposició https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/.



9.2. A les persones incloses en les llistes que hagen superat la fase d'oposició, se'ls concedirà un termini de 5 dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació de les llistes d'aprovats, perquè presenten, obligatòriament, un currículum acompanyat de tots aquells documents acreditatius dels mèrits previstos en l'annex III, degudament compulsats.



Si els mèrits que s'al·leguen ja consten en el registre de personal de l'Agència Valenciana de la Innovació, únicament serà necessari mencionar-los en el currículum, i no caldrà aportar els documents corresponents. Només es valoraran els mèrits al·legats en el currículum.

9.3. Una vegada baremats els mèrits, l'OTS publicarà en el portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/, les llistes provisionals de persones aspirants amb la puntuació obtinguda en la fase de concurs, desglossada en els diferents apartats del barem, i els concedirà un termini de 5 dies hàbils, a partir de l'endemà de la publicació, perquè formulen les reclamacions que consideren pertinents en relació amb la baremació.



9.4. Resoltes les possibles reclamacions, l'OTS, mitjançant anunci, publicarà en el portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/, les llistes definitives amb la puntuació obtinguda en la fase de concurs, desglossada en els diferents apartats del barem; aquesta publicació servirà de notificació a les persones interessades, així com la relació definitiva de persones aprovades per procés selectiu per ordre de puntuació total.



9.5. L'OTS no podrà declarar, en cap cas, que han aprovat el procés selectiu un nombre superior al de llocs de treball convocats.



10. Relació definitiva i presentació de documents

10.1. L'OTS elevarà a l'òrgan convocant, perquè la publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, la relació definitiva de persones aprovades per ordre de puntuació total, perquè en el termini de 20 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació, aporten a l'Agència Valenciana de la Innovació els documents següents:



a) Fotocòpia compulsada del DNI o NIE.

b) Fotocòpia compulsada del títol acadèmic oficial exigible o certificació acadèmica oficial que acredite haver realitzat tots els estudis per a l'obtenció del títol.

En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, fotocòpia compulsada de la credencial que acredite l'homologació que corresponga.

c) Declaració jurada de no haver sigut separada o separat, o haver-se revocat el nomenament com a empleat públic, amb caràcter ferm mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública o òrgan constitucional o estatutari, ni trobar-se inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de qualssevol funcions públiques o d'aquelles pròpies del cos, agrupació professional o escala objecte de la convocatòria.

Les persones aspirants que no tinguen la nacionalitat espanyola han de declarar, igualment, no estar sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedisca, en el seu estat, l'accés a l'ocupació pública.

d) Certificat mèdic acreditatiu de posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions dels llocs de treball oferits.



e) Qui supere les proves selectives ha d'acreditar els coneixements de valencià mitjançant la presentació dels certificats, diplomes o títols que hagen sigut homologats per la Generalitat, o mitjançant la realització d'un exercici específic a aquest efecte. El personal que no puga acreditar aquests coneixements haurà de fer els cursos de perfeccionament que l'AVI organitze a aquest efecte.

Segons el que es preceptua en l'article 20 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, les persones que superen les proves selectives acreditaran els seus coneixements de valencià en el corresponent grau mitjà o C1, mitjançant certificat expedit o homologat per Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

f) Si la persona que ha superat les proves va sol·licitar una de les exempcions establides en aquesta convocatòria, hauran de presentar fotocòpia compulsada dels documents acreditatius d'aquesta exempció.

10.2. Les persones aspirants seleccionades que, dins del termini indicat i excepte casos de força major, no presenten la documentació acreditativa o d'aquesta es dedueix que falten algun dels requisits exigits no podran ser nomenades personal de l'Agència Valenciana de la Innovació, sense perjudici de la responsabilitat en què puguen haver incorregut per falsedat en les seues sol·licituds de participació.





11. Formalització del contracte com a personal laboral fix

11.1. Segons el que s'ha exposat en l'apartat anterior, l'òrgan convocant resoldrà l'adjudicació per a l'exercici dels llocs de treball a les persones que hagen obtingut la major puntuació en el concurs oposició. Aquesta resolució es publicarà en el DOGV.

11.2. Formalitzat el contracte laboral indefinit, una còpia d'aquest contracte s'entregarà a la persona treballadora en un termini màxim de 15 dies des que es va iniciar l'activitat.

11.3. El personal de nou ingrés haurà de superar un període de prova de 4 mesos, durant el qual l'òrgan amb competències en matèria de personal de l'Agència Valenciana de la Innovació avaluarà el correcte exercici del lloc de treball.

La situació d'incapacitat temporal durant el període de prova interromprà el còmput d'aquest.

Queden exempts del període de prova els treballadors i treballadores que hagen exercit ja les mateixes funcions amb anterioritat en l'Agència Valenciana de la Innovació, en qualsevol modalitat de contractació, per un període igual o superior a aquesta.



12. Òrgan tècnic de selecció

12.1. D'acord amb l'apartat 12 de la Resolució de 15 de maig de 2018, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es dicten instruccions i es disposa la publicació de l'II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat en matèria de criteris generals d'aplicació a les ofertes d'ocupació pública i les seues convocatòries en el sector públic instrumental de la Generalitat, l'òrgan tècnic de selecció d'aquesta convocatòria, designat per resolució de la persona titular de la Sotssecretaria de la Conselleria d'Innovació Universitats, Ciència i Societat Digital, estarà integrat per:



– Presidència: una persona funcionària de carrera o personal laboral fix de la Generalitat, el seu sector públic instrumental o d'altres administracions públiques que ocupen places els requisits de formació i funcions assignades de les quals siguen equivalents o similars al de l'objecte d'aquesta convocatòria.

– Dos vocals: que hauran de ser personal funcionari de carrera o personal laboral fix de la Generalitat, el seu sector públic instrumental o d'altres administracions públiques que ocupen places els requisits de formació i funcions assignades de les quals siguen equivalents o similars al de l'objecte d'aquesta convocatòria.

– Secretaria: una persona funcionària de carrera o personal laboral fix la titulació de la qual siga igual o superior a la de la categoria laboral objecte de la present convocatòria.

12.2. Aquesta resolució serà publicada amb una antelació mínima d'un mes a la data de començament de les proves, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, una vegada hagen sigut publicades les llistes provisionals de persones admeses i excloses.

12.3. El seu funcionament se subjectarà al que s'estableix en l'Apartat Dotzé del citat II Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat i al que s'estableix en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

12.4. Les persones integrants de cada òrgan tècnic de selecció, així com el personal assessor, s'hauran d'abstindre i podran ser recusades per les persones interessades quan hi concórreguen circumstàncies de les previstes en els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Així mateix, s'hauran d'abstindre aquells membres que hagen fet tasques de preparació de persones aspirants en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria.



12.5. A l'efecte de comunicacions i de qualssevol altres incidències, la seu de l'OTS estarà situada en la seu de l'Agència Valenciana de la Innovació (Rambla de Méndez Núñez 41-13, 03002 d'Alacant)

12.6. L'OTS, a l'efecte de gratificacions i indemnitzacions, es regirà pel que es disposa en el Decret 95/2014, de 13 de juny, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, i el Decret 175/2006, de 24 de novembre (DOGV 7229, 19.06.2014).

12.7. La situació d'emergència generada per l'evolució de la pandèmia a causa del coronavirus SARS-CoV-2 i com a mesura necessària per a eliminar o minimitzar en tot el que siga possible la potencial exposició al virus i seguint el que s'estableix en el Pla de contingència de l'Agència Valenciana de la Innovació, les reunions de l'òrgan tècnic de selecció es faran, en la mesura que siga possible, prioritàriament, de manera telemàtica.



13. Publicitat

Totes les resolucions que dicte l'òrgan competent, així com els acords i/o notes informatives emesos per l'OTS es publicaran en el portal https://innoavi.es/treballa-amb-nosaltres/, així com en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, quan siga preceptiu.



14. Borsa

14.1. Finalitzat el procés selectiu, es constituirà una borsa d'ocupació temporal, per a cobrir les necessitats de contractació temporal per al personal de la categoria convocada, amb l'ordre de prelació següent: en primer lloc, amb els candidats o candidates que hagen superat el segon exercici de la fase d'oposició per ordre de puntuació, incloent-hi l'obtinguda en la fase de concurs; a continuació, amb els candidats o candidates que hagen superat el primer exercici de la fase d'oposició per ordre de puntuació.

14.2. Aquesta borsa substituirà qualsevol borsa anterior de la mateixa categoria.

14.3. El règim de constitució i funcionament d'aquesta borsa s'ajustarà al que disposa la Resolució de 31 de juliol de 2018, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es dicten instruccions i es disposa la publicació del III Acord de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat relatiu a criteris generals d'aplicació a la constitució i funcionament de les borses d'ocupació temporal en el sector públic instrumental de la Generalitat.





15. Recursos

15.1. Aquesta resolució posa fi a la via administrativa. De conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones interessades poden interposar un recurs de reposició, amb caràcter potestatiu, davant de l'òrgan que ha dictat aquesta resolució, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de ser publicada.

15.2. Alternativament, si no es recorre en reposició, i d'acord amb els articles 8, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, pot interposar-se un recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de la ciutat de València, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució.



València, 17 de maig de 2021. – El vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació. Andrés García Reche.





ANNEX I



Núm. lloc: 9

Denominació del lloc: cap de Premsa i Comunicació

Grup professional: A.

Retribucions complementàries: 26 E049.

Adscripció orgànica: secretari o secretària general

Requisits: llicenciatura en Periodisme o equivalent, llicenciatura en Comunicació Audiovisual o equivalent; o bé, títol universitari oficial de grau que d'acord amb els plans d'estudi vigent es corresponga amb les àrees professionals o funcionals de les llicenciatures previstes.



Funcions: dirigir, programar, estudiar, proposar, coordinar, gestionar, controlar, inspeccionar, assessorar i, en general, aquelles de nivell superior pròpies de la professió relacionada amb les activitats de comunicació i relacions. Dirigir i coordinar les unitats inferiors

Tipus de contracte: laboral indefinit.

Localitat: València





ANNEX II

Temari part general



I. DRET CONSTITUCIONAL

1. La Constitució Espanyola de 1978. Títol preliminar. Títol primer. Dels drets i deures fonamentals.

2. La Constitució Espanyola de 1978. Títol II. La Corona. Títol III. De les Corts Generals. Capítol I. De les cambres i capítol II. De l'elaboració de les lleis. Títol X. De la reforma constitucional.

3. La Constitució Espanyola de 1978. Títol IV. Del Govern i l'Administració. Títol V. De les relacions entre el Govern i les Corts Generals.

4. La Constitució Espanyola de 1978. Títol VI. el Poder judicial. Títol IX. Del Tribunal Constitucional.

5. La Constitució Espanyola de 1978. Títol VIII. De l'organització territorial de l'Estat.



II. DRET AUTONÒMIC

6. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

7. La Llei 1/1987, de 31 de març, electoral valenciana. Títol I. Dret de sufragi. Títol II. Sistema electoral. Títol III. Convocatòria d'eleccions.

8. La Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell. Títol I. El president de la Generalitat. Títol II. Del Consell. Capítol I. Composició. Capítol II. Les atribucions. Capítol III. Del funcionament. Capítol VI. La iniciativa legislativa, els decrets legislatius i la potestat reglamentària del Consell. Títol III. Relacions entre el Consell i les Corts.



9. La Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell. Títol II. Del Consell. Capítol IV. De la Conselleria i dels consellers. Capítol V. Estatut personal dels consellers. Títol IV. De l'Administració pública de la Generalitat. Títol V. De la responsabilitat dels membres del Consell i de l'Administració pública de la Generalitat.

10. Institucions de la Generalitat i la seua llei reguladora: el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Consell Jurídic Consultiu, el Consell Valencià de Cultura, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i el Comité Econòmic i Social.

11. La Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector instrumental i de subvencions. Títol I. De l'àmbit d'aplicació i organització del sector públic de la Generalitat. Capítol I. Àmbit d'aplicació i organització del sector públic. Títol II. Dels pressupostos de la Generalitat. Capítol III. Contingut, elaboració i estructura. Títol IX. Sector públic instrumental de la Generalitat.





III. LA UNIÓ EUROPEA

12. Característiques de l'ordenament jurídic de la Unió Europea. Fonts del dret de la Unió Europea. Tractats constitutius. Actes jurídics de la Unió. Els reglaments. Les directives.

13. Les institucions de la Unió Europea. El Parlament Europeu. El Consell Europeu. El Consell. La Comissió Europea. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea. El Banc Central Europeu. El Tribunal de Comptes.



IV. DRET ADMINISTRATIU

14. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: Títol preliminar, Disposicions generals; Títol I, Dels interessats en el procediment; Títol II, De l'activitat de les administracions públiques.

15. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: Títol III, Dels actes administratius; Títol IV, De les disposicions sobre el procediment administratiu comú, Títol VI, De la iniciativa legislativa i la potestat per a dictar reglaments i altres disposicions.

16. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: Títol V, De la revisió dels actes en via administrativa.

17. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic: Títol preliminar, Capítol I: Disposicions generals; Capítol II: Els òrgans de les administracions públiques. Títol III, Relacions interadministratives.

18. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Títol preliminar. Capítol III. Principis de la potestat sancionadora. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Procediment per a l'exercici de la potestat sancionadora.

19. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Títol preliminar. Capítol III. De la responsabilitat patrimonial de l'Administració pública. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Procediment de la responsabilitat patrimonial i responsabilitat de les autoritats i del personal al seu servei.

20. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Títol preliminar. Capítol I. Disposicions generals. Objecte i àmbit d'aplicació. Capítol II. Contractes del sector públic. Secció 1a. Delimitació de tipus contractuals. Llibre primer. Configuració general de la contractació del sector públic i elements estructurals dels contractes. Títol III. Objecte, pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte i la seua revisió. Llibre segon. Dels contractes de les administracions públiques. Títol I. Capítol I. Secció 1a. De la preparació dels contractes de les administracions públiques.

21. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.



V. FUNCIÓ PÚBLICA

22. El text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.



23. La Llei d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

24. La Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana.



VI. AGÈNCIA VALENCIANA DE LA INNOVACIÓ

25. Llei 1/2017, d'1 de febrer, de la Generalitat, per la qual es crea l'Agència Valenciana de la Innovació.

26. Decret 106/2017, de 28 de juliol, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'organització i funcionament de l'Agència Valenciana de la Innovació.



VII. TEMES TRANSVERSALS

27. La Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. Títol preliminar. Objecte de la llei. Títol I. El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació. Títol II. Polítiques públiques per a la igualtat. La Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la igualtat de dones i homes.

28. La Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere. Títol preliminar. Títol I. Mesures de sensibilització, prevenció i detecció. Títol II. Drets de les dones víctimes de violència de gènere.

29. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Títol preliminar. Títol I. Transparència de l'activitat pública. Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.

30. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Principis i drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament. Delegació de protecció de dades. Garantia dels drets digitals en matèria de protecció de dades.







PART ESPECIAL



I. DRET A LA INFORMACIÓ, MODELS DE MITJANS I RÈGIM JURÍDIC (I)

1. Els drets de la informació i la comunicació en l'àmbit internacional i europeu. Instruments normatius internacionals. Normatives i polítiques de la comunicació a Europa.

2. Els drets de la informació i la comunicació en la Constitució Espanyola de 1978. Les garanties i suspensió d'aquests drets i llibertats. Els drets de la personalitat en la Constitució de 1978 i la seua incidència en la comunicació pública. La responsabilitat civil i penal.



3. El model espanyol dels mitjans de comunicació (I). La llibertat de creació d'empreses. Organització i règim jurídic de la premsa escrita. L'accés a les activitats de comunicació audiovisual i els prestadors del servei de comunicació audiovisual.

4. El model espanyol dels mitjans de comunicació (II). La regulació d'internet i els drets informatius i de comunicació a través de la xarxa. Les autoritats independents.

5. Organització i règim jurídic dels mitjans públics. Règim jurídic general i estructura dels mitjans públics (I). La ràdio i la televisió pública d'àmbit estatal.

6. Organització i règim jurídic dels mitjans públics. Règim jurídic general i estructura dels mitjans públics (II). La ràdio i la televisió pública d'àmbit autonòmic. La ràdio i la televisió pública d'àmbit local. El control parlamentari dels mitjans de comunicació públics.



7. Organització i règim jurídic de les ràdios i televisions privades. Règim jurídic general i estructura de les ràdios i televisions privades. La televisió privada d'àmbit estatal. La televisió privada d'àmbit autonòmic. La televisió privada d'àmbit local. La radiodifusió sonora en la banda d'ones mètriques amb modulació de freqüència (FM). La radiodifusió en altres sistemes de difusió (OM, digital, xarxa).





II. DRET A LA INFORMACIÓ, MODELS DE MITJANS I RÈGIM JURÍDIC (II)

8. Règim jurídic dels mitjans de comunicació a la Comunitat Valenciana. El marc constitucional i competències autonòmiques sobre mitjans de comunicació. El desenvolupament competencial i les concessions de ràdio i televisió.

9. El Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana. Regulació i funcions.

10. La creació i regulació de ràdio i televisió pública autonòmica. La creació i regulació de les ràdios i televisions públiques d'àmbit local a la Comunitat Valenciana.

11. Els drets del públic i dels i les professionals davant els continguts dels mitjans. L'autoregulació sobre els continguts. Les reclamacions i accions davant de la transgressió d'aquests drets. El dret de rectificació. La clàusula de consciència i el secret professional dels comunicadors i de les comunicadores. Codis deontològics. Estatuts de redacció.









III. PUBLICITAT I PROPIETAT INTEL·LECTUAL EN ELS MITJANS

12. Principis i normes sobre publicitat. Principis i normes sobre l'emissió de la publicitat. Les comunicacions comercials en les emissions audiovisuals. Els continguts i les prohibicions en les comunicacions comercials. Les comunicacions comercials dirigides a menors.



13. La llei de Publicitat institucional per a l'interés ciutadà i la concepció col·lectiva de les infraestructures públiques (I). Principis rectors i normes.

14. La llei de Publicitat institucional per a l'interés ciutadà i la concepció col·lectiva de les infraestructures públiques (II). Garanties i drets dels ciutadans.

15. La regulació a Espanya de la propietat intel·lectual. Els drets de la propietat intel·lectual en l'àmbit de la comunicació.

16. La publicitat. La creació del missatge publicitari. Elaboració d'una campanya de comunicació institucional. Planificació i seguiment. Estratègies promocionals. Avaluació de l'impacte.

17. La contractació en matèria de publicitat institucional (I). Determinació dels mitjans de difusió. Prohibicions. La publicitat en campanya electoral.

18. La contractació en matèria de publicitat institucional (II). El Pla de mitjans.



IV. ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ, ESTRUCTURA DE LA COMUNICACIÓ

19. L'estructura de la comunicació a Espanya. Principals mitjans de comunicació i grups mediàtics. Evolució i tendències actuals del periodisme d'àmbit valencià i estatal. internet i el seu impacte en les pràctiques periodístiques. Efectes de la crisi econòmica en l'ecosistema periodístic.

20. L'estructura de la comunicació en la Comunitat Valenciana. Principals mitjans de comunicació i grups mediàtics. Evolució i tendències actuals del periodisme d'àmbit valencià. internet i el seu impacte en les pràctiques periodístiques. Efectes de la crisi econòmica en l'ecosistema periodístic.

21. Els mitjans escrits a Espanya i a la Comunitat Valenciana. La premsa diària i no diària. Estructura, funcions i rutines productives. Edicions digitals de mitjans impresos. Mitjans de comunicació especialitzats per temàtica, destinataris i destinatàries i/o àmbit geogràfic

22. Mitjans natius digitals a Espanya i a la Comunitat Valenciana. Estructura, funcions i rutines productives. Elements comuns i diferenciadors respecte als mitjans de comunicació tradicionals.



23. Les agències informatives a Espanya i a la Comunitat Valenciana. Estructura, funcions i rutines productives. Principals característiques de la informació d'agència. Repercussions de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el periodisme d'agència.



24. La ràdio i la televisió a Espanya i a la Comunitat Valenciana. Estructura, funcions i rutines productives. Nous formats. La radiodifusió i televisió a través de serveis de comunicació electrònica.



V. ELS NOUS FORMATS EN LA COMUNICACIÓ

25. La WWW. Web 2.0 i Web 3.0: aplicacions en la comunicació corporativa. Interactivitat. Disseny, usabilitat i accessibilitat. Cercadors i posicionament web: estratègies en les institucions públiques per a l'optimització de resultats en els motors de cerca.

26. Nous formats en la comunicació institucional. Disseny d'estratègies de comunicació en línia en institucions públiques. L'ús d'internet per a la millora de la comunicació de les institucions amb la ciutadania.



27. Innovació en periodisme. Noves aplicacions tecnològiques per a l'organització d'equips periodístics i la distribució de continguts. Eines tecnològiques per al periodisme de dades.

28. Les xarxes socials (I). Origen, desenvolupament i interaccions amb el periodisme tradicional.

29. Les xarxes socials (II). Implantació i desenvolupament en la comunicació institucional. Estratègies en l'àmbit de les institucions públiques. Diversificació de perfils i adequació segons els públics i el missatge.



30. Les xarxes socials (III). Creació de continguts digitals aplicats a les xarxes socials en l'àmbit de la comunicació institucional. Eines de gestió de xarxes socials. Avaluació i seguiment de resultats. Les xarxes socials en la Generalitat Valenciana.



VI. GÈNERES PERIODÍSTICS, ESTIL, COMUNICACIÓ POLÍTICA, AUDIÈNCIES

31. Gèneres periodístics. Teoria i classificacions. Evolució i tendències. La notícia: estructura i criteris de selecció del fet noticiós. El reportatge i l'entrevista: evolució i models. Gèneres d'opinió: evolució i models.

32. Els manuals d'estil en els mitjans de comunicació. L'ús de llenguatge inclusiu i no sexista en la comunicació periodística i institucional.

33. La figura del o de la periodista. Rutines de treball, producció de la informació i seguiment de l'actualitat. Les fonts informatives. Tipus de fonts. Verificació i identificació de les fonts en el treball periodístic.



34. La comunicació política. Característiques i tendències. Agenda de mitjans i agenda pública. Campanyes electorals i mitjans de comunicació.

35. Els estudis d'audiència a Espanya. Mesurament en premsa, ràdio, televisió i publicacions digitals. L'Oficina per a la Justificació de la Difusió. L'Estudi General de Mitjans.



VII. GABINETS DE COMUNICACIÓ, COMUNICACIÓ INSTITUCIONAL

36. Els gabinets de comunicació (I). Estructura, funcions i objectius. Sistemes de treball. Elaboració, gestió i recepció de material informatiu. Informacions escrites i audiovisuals en una oficina de premsa.



37. Els gabinets de comunicació (II). El pla de comunicació: contingut, objectius i cronograma de desenvolupament. Comunicació interna: tipologia. Comunicació de crisi.

38. Els gabinets de comunicació (III). Gabinets de comunicació en empreses, partits polítics i organitzacions.

39. Els gabinets de comunicació en institucions públiques (I). Gèneres i formats en la informació institucional. Fluxos de treball. Influència de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en la comunicació institucional i en l'organització de tasques.

40. Els gabinets de comunicació en institucions públiques (II). Les relacions de les institucions públiques i els mitjans de comunicació: canals formals i informals. Preparació de trobades de representants institucionals amb i en els mitjans de comunicació (rodes de premsa, intervencions en mitjans de comunicació, entrevistes).

41. Els gabinets de comunicació en institucions públiques (III). La comunicació d'acords i accions de govern. La figura del o de la portaveu.

42. Els gabinets de comunicació en institucions públiques (IV). Avaluació, anàlisi i seguiment informatiu. Documentació. Gestió d'arxiu.



43. Els gabinets de comunicació en institucions públiques (V). La comunicació institucional en situacions de crisi. Comunicació interna en les administracions públiques.

44. Els canals informatius de la comunicació institucional en la Generalitat Valenciana (I). Continguts i eines. La comunicació de la Generalitat Valenciana amb els mitjans de masses.

45. Els canals informatius de la comunicació institucional en la Generalitat Valenciana (II). Els gabinets de comunicació de les conselleries i de la Presidència. La informació a la ciutadania.



VIII. SISTEMA DE GESTIÓ DE CONTINGUTS, MATERIAL GRÀFIC

46. Sistemes de gestió de continguts. WordPress. Fonaments bàsics i principals funcionalitats.

47. Fonaments bàsics sobre producció, realització i edició de continguts informatius audiovisuals.

48. Continguts multimèdia en la comunicació corporativa. Disseny i execució de projectes audiovisuals per a institucions públiques. Nous formats aplicats a projectes audiovisuals en comunicació institucional.



49. Fonaments bàsics sobre fotografia digital i tractament de la imatge. Retoc fotogràfic.

50. L'ús de material gràfic en la comunicació institucional.



IX. TRANSPARÈNCIA, IMATGE CORPORATIVA, MANUALS D'IDENTITAT

51. La transparència en l'àmbit de les institucions públiques. El dret d'accés a la informació pública. Marc legal a Espanya i a la Comunitat Valenciana. El portal de transparència de la Generalitat Valenciana i de l'Agència Valenciana de la Innovació.

52. Organització i protocol d'un acte institucional. Normativa. Aplicació en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

53. La imatge corporativa institucional. Principis de màrqueting i construcció de marca (branding). El disseny gràfic en la comunicació corporativa: tendències actuals.

54. El manual d'identitat corporativa: funció i elements. La imatge corporativa de l'Agència Valenciana de la Innovació. Aplicacions en la comunicació institucional.



X. LA COMUNICACIÓ EN MATÈRIA D'INNOVACIÓ

55. Sistema Valencià de la Innovació. Fonaments, diagnòstic i indicadors. Principals agents i distribució geogràfica.

56. Entitats públiques que donen suport a la innovació en l'Administració de la Generalitat i l'Administració general de l'Estat. Principals agents.

57. Estratègia d'innovació a la Unió Europea. Objectius. Programa Horitzó Europa. Plataforma d'Especialització Intel·ligent. European Institute of Innovation and Technology. European Innovation Council.



58. Fonaments de les tecnologies habilitadores per a la nova economia. Definició i impacte en el teixit productiu. Capacitats tecnològiques a la Comunitat Valenciana.



59. Polítiques, línies d'actuació i incentius a la Innovació en l'Agència Valenciana de la Innovació. Compra pública innovadora. Diàlegs tecnològics. Casos d'èxit i accions significatives.

60. Òrgans de participació de l'Agència Valenciana de la Innovació. Consell Valencià de la Innovació. Comité Estratègic d'Innovació. Comités estratègics d'innovació empresarial especialitzats.





ANNEX III

Barem del concurs



En la fase de concurs a què es refereix en el resolc 7.5 d'aquesta convocatòria, la valoració dels mèrits s'efectuarà d'acord amb el barem següent:

a) Experiència professional: màxim 30 punts.

1. Es valorarà l'experiència professional de les persones participants d'acord amb el barem següent:

1.1. Per treballs realitzats en l'Agència Valenciana de la Innovació, en llocs classificats en el mateix grup professional amb funcions de premsa i comunicació, a raó de 0,40 punts per cada mes complet de servei en actiu.

1.2. Per treballs realitzats en l'Administració de la Generalitat Valenciana o en qualssevol altres entitats i fundacions del sector públic instrumental de la generalitat, en llocs classificats en el mateix grup/subgrup de titulació amb funcions de premsa i comunicació, a a raó de 0,20 punts per mes complet de serveis en actiu.

1.3. Per treballs realitzats en societats públiques mercantils i fundacions públiques o en el sector privat, en treballs per compte d'altri, autònoms i professionals, en llocs amb les funcions de premsa i comunicació, a raó de 0,15 punts per mes complet de serveis en actiu.



En cap cas es valorarà l'experiència professional obtinguda en l'exercici de llocs de treball reservat al personal eventual, regulat en l'article 20 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana.

1.1. L'experiència professional s'acreditarà sempre mitjançant certificat de vida laboral i certificat oficial de l'òrgan competent de l'Administració pública o de l'entitat del sector públic instrumental de la Generalitat de què es tracte.

1.2. La resta dels treballs per compte d'altri, mitjançant el contracte de treball en el qual s'especifique la categoria i el certificat o vida laboral que acredite haver cotitzat a la Seguretat Social durant tot el temps que s'al·legue en el grup de cotització corresponent a la categoria de les places convocades.

1.3. Per al supòsit de professionals i autònoms, llicència fiscal o IAE on s'acrediten els epígrafs corresponents a la categoria convocada, així com certificat o vida laboral que acredite haver cotitzat a la Seguretat Social durant tot el temps que s'al·legue. Quan siga procedent, i en substitució d'aquests documents, s'aportarà certificat oficial que acredite haver cotitzat en el règim especial o la mutualitat corresponent.



En tot cas, la puntuació màxima a aconseguir, per experiència, no podrà superar els 30 punts.

b) Formació: màxim 10 punts.

1. Valencià: màxim 4 punts.

El coneixement del valencià es valorarà fins a un màxim de 4 punts, prèvia acreditació d'estar en possessió del corresponent certificat expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià, d'acord amb l'escala següent:

– Nivell B1: 1 punts

– Nivell B2: 2 punts

– Nivell C1: 3 punts

– Nivell C2: 4 punts

La valoració del coneixement del valencià s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

2. Idiomes comunitaris: màxim de 2 punts.

Es valorarà el coneixement de llengües oficials de la Unió Europea que no constituïsquen requisits d'accés al lloc, que s'acreditarà documentalment mitjançant títols, diplomes i certificats expedits per les escoles oficials d'idiomes, per les universitats espanyoles que seguisquen el model d'acreditació d'exàmens de l'Associació de Centres de Llengües d'Educació Superior (ACLES), així com tots aquells indicats en l'annex del Decret 61/ 2013, de 17 de maig, del Consell, pel qual s'estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres a la Comunitat Valenciana, tenint en compte les seues modificacions posteriors per ordre de la conselleria competent en matèria d'educació.

El coneixement de cada idioma comunitari es valorarà fins a un màxim de 2 punts, puntuant per curs o la seua equivalència si es tracta de cicles de l'escola oficial d'idiomes, o de nivells o certificats segons el Marc europeu comú de referència (nivell bàsic, nivell intermedi i nivell avançat), conformement a l'escala que es detalla en la taula adjunta a aquest punt.

La valoració del coneixement de l'idioma comunitari s'efectuarà puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut en cadascun dels idiomes comunitaris.

Les equivalències entre els ensenyaments regulats pel Reial decret 967/1988, de 2 de setembre, i les regulades pels Reials decrets 944/2003 i 1629/2006, de 29 de desembre (Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig) i per la disposició final 1a del Decret 138/2014, de 29 d'agost (Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre), són les que es detallen en la taula adjunta al present punt.

3. Titulació acadèmica: màxim 4 punts.

Per la possessió de títols acadèmics oficials iguals o superiors a l'exigit en la convocatòria, excloent-ne el necessari per a l'accés, fins a un màxim de 4 punts, a raó de:

– Títol de màster oficial d'especialització de postgrau (d'almenys 90 crèdits) o segona llicenciatura o grau, 1,5 punts.

– Títol de màster oficial d'especialització de postgrau de menys de 90 crèdits, 1 punt.

– Grau de doctor, 2 punts.

En el cas dels màsters oficials d'especialització de postgrau, s'aportarà certificat de la institució que l'haja expedit, en el qual s'indicaran els crèdits totals cursats en aquest. Si s'ha cursat a l'estranger, s'aportarà certificat d'homologació per l'autoritat educativa espanyola.



En cap cas es puntuaran els cursos pertanyents a la carrera universitària, cursos de doctorat, diplomes d'estudis avançats (doctorat), i els de diferents instituts de les universitats quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que s'ocupen.

4. Formació complementària: màxim 4 punts.

Es valoraran els cursos de formació i perfeccionament, el contingut del qual estiga relacionat amb les funcions de les places que es convoquen, de duració igual o superior a 15 hores, que hagen sigut cursats per la persona aspirant i que hagen sigut convocats o homologats per qualsevol centre o organisme públic de formació, conformement a l'escala següent:

De 100 o més hores: 0,25 punts.

De 75 o més hores: 0,20 punts.

De 50 o més hores: 0,15 punts.

De 25 o més hores: 0,10 punts.

De 15 o més hores: 0,05 punts.

Així mateix, es valoraran els títols propis de les universitats, relacionats amb les funcions de les places que es convoquen, de 60 crèdits o més: 1 punt.

En cap cas es puntuaran els cursos de valencià i d'idiomes, ni els cursos pertanyents a una carrera universitària, cursos de doctorat i els dels diferents instituts de les universitats quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que s'ocupen.

Mapa web