Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 1/2023, de 28 d'abril, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'aproven les bases reguladores de concessió de subvencions destinades a la realització d'accions d'implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9588 de 04.05.2023
Número identificador:  2023/4755
Referència Base de Dades:  004612/2023
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 05.05.2023
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
    Grup temàtic: Legislació, Ajudes
    Matèries: Associacions Administració local Transparència administrativa
    Descriptors:
      Temàtics: ajuda al desenvolupament, desenvolupament sostenible



ORDRE 1/2023, de 28 d'abril, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual s'aproven les bases reguladores de concessió de subvencions destinades a la realització d'accions d'implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana. [2023/4755]



ÍNDEX

PREÀMBUL

Primer. Objecte

Segon. Bases i convocatòria

Tercer. Delegació i facultat d'execució

Quart. No-incidència econòmica

Cinqué. Eficàcia



ANNEX

Bases reguladores de les subvencions destinades a la realització d'accions d'implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana.



Base primera. Objecte

Base segona. Entitats beneficiàries

Base tercera. Actuacions subvencionables

Base quarta. Obligacions de les entitats beneficiàries

Base cinquena. Convocatòria i procediment de concessió

Base sisena. Criteris objectius d'atorgament de la subvenció

Base setena. Criteris per a la determinació de la quantia individualitzada de la subvenció

Base huitena. Sol·licituds i documentació

Base novena. Ordenació i instrucció del procediment i comissió de valoració

Base desena. Resolució de la convocatòria

Base onzena. Supòsits i criteris de modificació de la resolució



Base dotzena. Ordenació del pagament i justificació de les subvencions

Base tretzena. Incompliments, reintegraments i sancions

Base catorzena. Pla de control





PREÀMBUL



L'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) constitueixen un marc universal que ha d'orientar els esforços per al desenvolupament sostenible del conjunt de la humanitat en els àmbits governamental i no governamental i des del nivell local al global. La seua implementació i seguiment ocupen un espai creixent en el debat públic i suposen un programa universal, que planteja reptes al conjunt de polítiques públiques en tots els països, i que connecta la mateixa acció de govern amb els problemes globals.

L'any 2020 va marcar l'inici de la «Dècada d'Acció» perquè governs, empreses i ciutadania conjuminen esforços per a complir amb l'Agenda 2030. Malgrat els avanços experimentats en algunes àrees –per exemple, s'ha reduït a la meitat la pobresa extrema i la mortalitat infantil en tot el món i s'ha duplicat l'accés a l'electricitat en els països en desenvolupament–, encara queden reptes urgents com el canvi climàtic o les desigualtats, en què fins i tot s'ha retrocedit. Si els objectius marcats són ambiciosos, també han de ser-ho les accions posades en marxa per a aconseguir-los. En aquest sentit, és necessari elevar el nivell d'ambició de tots els actors implicats a través de compromisos i mesures clares, concretes i mesurables que contribuïsquen als 17 ODS. La crida de Nacions Unides apel·la directament als governs descentralitzats pel paper central que juguen com a responsables polítics, com a catalitzadors del canvi i com el nivell de govern millor situat per a vincular els objectius globals amb els contextos més pròxims a la ciutadania.



Al mateix temps, la «Dècada d'Acció» s'ha enfrontat a dues de les crisis més importants de la nostra història recent: la crisi global generada per la pandèmia de Covid-19, i la guerra a Ucraïna, amb un impacte econòmic, social, ambiental i geopolític que a penes comencem a veure. En els dos casos, l'experiència demostra que enfrontar-se a esdeveniments excepcionals d'aquesta naturalesa depén d'un canvi sistèmic basat en polítiques interrelacionades i complementàries en els àmbits socioeconòmic, polític i mediambiental. Ara més que mai es requereixen idees i solucions realment innovadores que siguen capaces d'afavorir canvis en el nostre model de producció i consum amb acords d'ampli espectre entre governs, empreses, món acadèmic i societat civil.



L'Agenda 2030 interpel·la múltiples destinataris. Reclama la participació de les institucions en tots els seus nivells i en tots els seus àmbits sectorials, i també la de les organitzacions, siguen empreses o agents de la societat civil. Aquesta col·laboració d'ampli espectre constitueix la premissa fonamental per a fer de la sostenibilitat, en totes les seues multifacètiques dimensions, el factor de mesurament i rendició de comptes de tot el que calga fer en les interaccions socials i econòmiques. L'Agenda 2030 insta finalment a la implicació de cada ciutadà i ciutadana. Cada persona, al llarg de tot el seu cicle vital, és un agent de canvi que pot realitzar una aportació des del seu àmbit d'influència i la seua vida quotidiana a un desenvolupament sostenible global. La nostra manera de viure, conviure, consumir, actuar o compartir forma part activa de l'impuls de transformació global que representen els ODS.

La Llei 18/2017, de 14 de desembre, de la Generalitat, de cooperació i desenvolupament sostenible, estableix que correspon a la conselleria competent en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, «d'acord amb el principi de coherència de polítiques per al desenvolupament sostenible, alinear, difondre i avaluar quantitativament i qualitativament les polítiques del Consell per a la consecució dels objectius de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.»

Per la seua part, el Decret 179/2020, de 30 d'octubre, del Consell (DOGV 26.11.2020), pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, assenyala que la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament és l'òrgan directiu al qual li correspon coordinar, impulsar i realitzar el seguiment i l'avaluació de la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.



L'Ordre 1/2021, de 20 d'abril, de la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, per la qual es desplega el Decret 179/2020, de 30 d'octubre, del Consell, ha concretat en el nivell administratiu les unitats que assumeixen les funcions de desenvolupar la competència d'implementació transversal i seguiment de l'Agenda 2030, i així l'article 5.3 assenyala que la Subdirecció General per a la Implementació i el Seguiment de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, dependent de la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, «assumeix les funcions d'assessorar en l'elaboració i la implementació dels plans i les estratègies necessàries que garantisquen el compliment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible en el territori de la Comunitat Valenciana, difondre i sensibilitzar la ciutadania valenciana en els objectius de desenvolupament sostenible i coordinar tots els agents públics i privats».

De conformitat amb el que es disposa en l'article 3.1 del Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell (DOGV 8153, 20.10.2017), pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, que estableix que no serà obligatòria la notificació o comunicació dels projectes d'ajudes als quals no els siga aplicable l'article 107, apartat 1, del TFU, es fa constar que les subvencions regulades per la present ordre de bases no estan subjectes a la notificació prevista en l'article 108 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, per no reunir tots els requisits de l'article 107.1 del mateix tractat.

En el pròxim pla estratègic de subvencions de la conselleria, previst per al període del 2023 a 2025, s'inclouen els objectius d'impulsar la territorialització dels ODS en el marc de l'Aliança de Ciutats Sostenibles per al Desenvolupament, facilitar la formació dels agents socials i la promoció de programes específics de sensibilització en l'àmbit local i contribuir a la divulgació i la comunicació per a l'apropiació de l'Agenda 2030 per part del conjunt de la ciutadania valenciana, finançant actuacions relatives als instruments de promoció dels ODS de l'Agenda 2030 en l'àmbit local i cofinançant projectes, programes i microprojectes d'implementació de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.



Per tot això, vista la proposta de la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, i de conformitat amb aquesta; segons l'article 165 la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions,





ORDENE



Primer. Objecte

L'objecte de la present ordre és aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a la realització d'accions de promoció, de foment i d'implementació de l'Agenda 2030, i de divulgació i sensibilització dels objectius de desenvolupament sostenible a la Comunitat Valenciana. Aquestes bases reguladores tenen una duració determinada i estan vinculades a la duració del Pla estratègic de subvencions 2023-2025 de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.



Segon. Bases i convocatòria

1. El contingut d'aquestes bases reguladores és el que consta en l'annex únic de la present ordre.

2. El procediment de concessió de les subvencions regulades per les bases que s'aproven en la present ordre s'iniciarà mitjançant la corresponent resolució de convocatòria. Aquesta resolució de convocatòria serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.





Tercer. Delegació i facultat d'execució

1. S'autoritza la persona titular de l'òrgan directiu competent en matèria d'implementació i seguiment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible perquè dicte les resolucions i instruccions necessàries per a l'aplicació i la interpretació de la present ordre, i es delega en la mateixa persona la resolució d'incidències que puguen produir-se amb posterioritat a la resolució de les subvencions, incloent-hi els errors materials, aritmètics o de fet.



Quart. No-incidència econòmica

La present ordre no té incidència econòmica; no obstant això, la despesa corresponent a les convocatòries basades en aquesta ordre haurà d'estar dotada, en tot cas, en els pressupostos de la Generalitat dels exercicis que siguen procedents.



Cinqué. Eficàcia

La present ordre produirà efectes l'endemà de publicar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Contra aquesta ordre, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 114.c de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones interessades podran interposar els recursos següents:

a) Potestativament, un recurs de reposició davant de l'òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de publicar-se, de conformitat amb el que estableixen els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

b) Directament, recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta ordre, de conformitat amb el que es disposa en els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. En cap cas podrà simultaniejar-se la presentació dels dos recursos.



València, 28 d'abril de 2023.– La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica: Rosa Pérez Garijo.





ANNEX

Bases reguladores de les subvencions destinades a la realització d'accions de promoció, de foment de difusió i d'implementació dels ODS de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana.



Base primera. Objecte

1. L'objecte de les presents bases és establir els requisits i el procediment per a subvencionar la realització d'accions d'implementació i de promoció dels objectius de desenvolupament sostenible (d'ara en avant ODS) de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana.

2. Aquestes subvencions es concediran pel procediment de concurrència competitiva, d'acord amb l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Base segona. Entitats beneficiàries

1. Podran ser beneficiàries de les subvencions objecte de regulació per aquesta ordre:

a) Les entitats locals d'àmbit inferior a la província de la Comunitat Valenciana.

b) Les associacions i organitzacions sense ànim de lucre amb domicili social a la Comunitat Valenciana, legalment constituïdes i inscrites, en la data de publicació de la corresponent convocatòria, en el registre corresponent segons la seua naturalesa jurídica, amb més de quatre anys d'activitat i que disposen de seu central o de delegació permanent en el territori de la Comunitat Valenciana.

2. Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions podran subcontractar l'execució de l'activitat en els percentatges i amb les limitacions previstes en l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. Els tercers relacionats amb l'objecte de la subvenció o la seua justificació estaran obligats a prestar col·laboració i facilitar tota la documentació que els siga requerida en l'exercici de les funcions de control que corresponen a l'òrgan concedent, de conformitat amb el que s'assenyala en l'article 46 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. Per a obtindre la condició de beneficiària, les entitats sol·licitants no han d'estar incurses en cap prohibició per a obtindre aquesta condició de les assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5. Els requisits indicats en l'apartat anterior s'acreditaran mitjançant una declaració responsable inclosa en la sol·licitud de subvenció efectuada per part de la persona que exercisca la representació legal de l'entitat sol·licitant.

6. De conformitat amb l'article 22.4 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, la presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l'autorització del sol·licitant perquè l'òrgan concedent obtinga de manera directa l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) i l'Agència Tributària Valenciana (ATV), i de les obligacions amb la Seguretat Social, a través de certificats telemàtics, i en aquest cas el sol·licitant no haurà d'aportar el certificat corresponent. No obstant això, el sol·licitant podrà denegar expressament el consentiment, i llavors haurà d'aportar els certificats corresponents.



Base tercera. Actuacions subvencionables

1. Les ajudes previstes en les presents bases es dirigiran a finançar les actuacions següents, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana:



A. Accions d'implementació, territorialització i agenda urbana.

B. Accions de formació, sensibilització i comunicació.

C. Accions de treball en xarxa i aliances.

2. Les subvencions regulades mitjançant aquestes bases són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa o anàloga finalitat, procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats, estatals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals. L'import de les subvencions regulades en aquestes bases en cap cas podrà ser d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions o altres ens públics o privats, supere el cost de l'activitat desenvolupada per la beneficiària.



3. Respecte de les despeses subvencionables, caldrà ajustar-se al que es disposa en l'article 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, d'acord amb l'especificació establida en cada resolució de convocatòria, que, conforme a la seua naturalesa, s'ha de correspondre amb:

a) Costos directes:

1. Costos directes corrents:

1.1. Despeses vinculades a la formulació, l'avaluació del projecte i l'informe d'auditoria. El total de la despesa imputada a la Generalitat Valenciana per aquests conceptes serà com a màxim d'un 12 % de la subvenció concedida.

Les despeses derivades de l'informe d'auditoria previst en la base dotzena de la present ordre tindran un límit de 2.000 euros.

1.2. Altres serveis tècnics i professionals.

1.3. Materials i subministraments.

1.4. Viatges, allotjaments i dietes. El total de la despesa subvencionada per aquest concepte no podrà superar la quantia del 15 % de la subvenció concedida per la Generalitat Valenciana.

1.5. Personal. El total de la despesa subvencionada per aquest concepte no podrà superar la quantia del 50 % de la subvenció concedida per la Generalitat.

b) Costos indirectes. La suma dels costos indirectes imputats a la intervenció no podrà superar el 10 % dels costos directes de la subvenció concedida per la Generalitat.

4. A aquest efecte seran despeses elegibles aquelles despeses reals abonades amb càrrec al beneficiari, realitzades necessàriament per a l'execució de l'actuació subvencionada efectivament executada, pagada i operativa, amb anterioritat a la finalització del període de justificació i conforme a la normativa aplicable i a la present ordre de bases.



En cap cas el cost de les despeses subvencionables podrà ser superior al valor de mercat.

Queden expressament excloses d'aquestes ajudes les despeses de restauració i el lliurament d'obsequis que puguen derivar-se de la realització de les activitats assenyalades en el primer apartat d'aquest article.

Les subvencions que puguen concedir-se per a contribuir a finançar les despeses derivades del pagament a persones ponents i moderadores per la seua intervenció en qualsevol de les activitats ressenyades en aquest apartat, s'atindran als límits establits per a aquestes categories per la normativa autonòmica sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris.



Base quarta. Obligacions de les entitats beneficiàries

1. Les entitats beneficiàries estan subjectes a les obligacions generals derivades de la normativa vigent sobre ajudes o subvencions públiques, i en particular a aquelles a què fa referència l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com, si és el cas, a les exigències que determina la normativa vigent en matèria de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

2. En concret, són obligacions de cada entitat beneficiària:

a) Realitzar l'actuació o les actuacions que fonamenten la concessió de la subvenció en el període establit en cada convocatòria.

b) Justificar davant de l'òrgan concedent la realització de l'actuació o actuacions subvencionades, així com el compliment dels requisits i condicions que determinen la concessió o l'obtenció de la subvenció.



c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació que efectue l'òrgan concedent, així com a qualsevol altra de comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control i fiscalització competents, així com a les actuacions de comprovació mitjançant el pla de control d'aquestes subvencions que efectue l'òrgan concedent amb l'objecte i la destinació de l'ajuda concedida. A aquest efecte hauran d'aportar tota la informació que es requerisca en l'exercici d'aquestes actuacions, d'acord amb el que estableixen l'article 46 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol III del títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

d) Conservar, almenys durant quatre anys a comptar de la data de la presentació de la justificació, els documents (incloent-hi els electrònics) que justifiquen l'aplicació dels fons rebuts, mentre puguen ser objecte de control, els quals han de ser originals o còpies certificades conforme a aquests.

e) Comunicar a l'òrgan concedent l'obtenció d'altres subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat, així com qualsevol incidència o variació que es produïsca en relació amb la subvenció concedida.

f) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits contemplats en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; en l'article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i en la base tretzena d'aquesta ordre.

g) En aplicació de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern; la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, i l'article 18 de la Llei general de subvencions, hauran de complir les següents obligacions de transparència:

1r. Les entitats públiques hauran de complir amb les obligacions de transparència que, en virtut de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i de la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, els corresponen com a entitats públiques.

2n. Les entitats privades beneficiàries de la subvenció hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, quan:

a) Perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques per una quantia superior a 100.000 euros.

b) Perceben durant el període d'un any natural ajudes o subvencions de les entitats públiques de la Comunitat Valenciana recollides en l'article 3 de la Llei 1/2022 per una quantia superior a 50.000 euros.

c) Les ajudes o subvencions percebudes representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros.

En particular, hauran de publicar, en els termes previstos en els principis generals de l'article 5 de la Llei 19/2013, la informació institucional i organitzativa de l'article 6 i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta llei. Aquesta publicació es realitzarà a través de la pàgina web de l'entitat, o bé a través de la plataforma TEP – Transparència entitats privades, de GVA Oberta, a la qual es pot accedir en gvaoberta.gva.es/tep.

Aquesta informació s'haurà de publicar a partir de l'any següent a aquell en què s'hagen superat els llindars establits, i haurà de mantindre's publicada durant almenys quatre anys naturals.

3r. Sense perjudici de les obligacions previstes en els apartats anteriors, totes les entitats beneficiàries de subvencions hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció incloent-hi el logotip de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l'activitat subvencionada.

4t. Totes les entitats beneficiàries de subvencions estan obligades a subministrar a l'entitat concedent, previ requeriment, en el termini de quinze dies hàbils des del requeriment, tota la informació que siga necessària per al compliment per aquesta de les obligacions previstes en la Llei de transparència. Una vegada transcorregut el termini conferit en el requeriment sense que haguera sigut atés, l'òrgan que ha realitzat el requeriment podria acordar, prèvia advertència i audiència amb l'interessat, la imposició de multes coercitives en els termes previstos en l'article 5 de la Llei 1/2022.

5é. Els nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l'administració de la Generalitat s'han de disposar, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.

3. L'incompliment de les obligacions anteriors, així com de les que específicament establisquen les corresponents convocatòries, produirà la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció atorgada, així com el reintegrament de les quantitats percebudes, deixarà la subvenció sense efecte i donarà lloc, si és el cas, a l'exigència de les responsabilitats que corresponguen d'acord amb la legislació vigent, i de manera especial atenent el que es disposa en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.





Base cinquena. Convocatòria i procediment de concessió

1. Les subvencions seran concedides respectant els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació, en règim de la concurrència competitiva a què es refereixen l'article 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. El procediment de concessió s'iniciarà d'ofici mitjançant una convocatòria pública de la conselleria competent en matèria de cooperació internacional al desenvolupament, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS), d'acord amb les consignacions previstes en la llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici econòmic corresponent.

Les disposicions de la convocatòria detallaran, almenys, el contingut mínim previst en l'article 166 de la Llei 1/2015, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

3. Les bases recollides en aquesta ordre seran aplicables a les convocatòries de subvencions per a entitats locals i entitats sense ànim de lucre, en el marc de la consecució i difusió dels ODS de l'Agenda 2030, vinculades expressament al Pla estratègic de subvencions 2023-2025 de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

4. Aquestes subvencions es finançaran amb càrrec a les aplicacions i programes pressupostaris que s'indiquen en les convocatòries corresponents a aquesta classe d'actuacions, inclosos en el pressupost de la Generalitat per a l'exercici d'aplicació, en els percentatges i imports que permeta la Llei 1/2015, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i amb les excepcions previstes en la llei de pressupostos vigent o les normes que la modifiquen.

5. Si la convocatòria corresponent així ho preveu, la quantia total màxima que s'hi fixe podrà ser incrementada amb una quantia addicional, l'aplicació de la qual no requerirà una nova convocatòria, d'acord amb el que s'estableix en l'article 11.2 del Decret 77/2019, de 7 de juny, del Consell, de regulació del procediment de gestió del pressupost de la Generalitat.



Base sisena. Criteris objectius d'atorgament de la subvenció

1. En la valoració de les actuacions regulades en les presents bases, es podrà obtindre un màxim de 100 punts, d'acord amb els següents criteris objectius:

a) Bloc 1. Criteris relacionats amb la valoració de la qualitat del projecte, fins a un màxim de 70 punts:

– Contextualització, diagnòstic i justificació de l'actuació.

– Qualitat del disseny del projecte, pertinència al context i sostenibilitat.

– Viabilitat tècnica i financera de l'actuació.

– Incorporació al projecte dels enfocaments transversals.

– Adequació de l'actuació a les prioritats de la Generalitat.

– Repercussió del pla d'actuacions a realitzar.

b) Bloc 2. Alineació de l'entitat sol·licitant amb l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, fins a un màxim de 30 punts:

– Iniciatives, actuacions i projectes desenvolupats en matèria de desenvolupament sostenible.

– Pertinença a xarxes que impulsen la sostenibilitat.

– Disposar d'un codi ètic i/o d'òrgans específics per a vetlar per l'adopció i l'aplicació efectiva dels programes sobre els ODS de l'Agenda 2030.

2. En cas d'empat, seran d'aplicació successiva els criteris següents:



a) El percentatge superior de persones treballadores amb diversitat funcional contractades respecte de la plantilla total de l'entitat sol·licitant, o l'adopció d'altres mesures alternatives (art. 8 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les persones amb discapacitat, i art. 6 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat, pel qual es regulen mesures en els procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat).

b) Disposar d'un pla d'igualtat, amb l'abast i el contingut establit en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, quan no li siga exigible per aplicació de la normativa o, si escau, comptar amb un pla d'igualtat dels previstos en l'article 46 de la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la igualtat entre dones i homes.

c) El percentatge superior de persones en situació d'exclusió social contractades per l'entitat en relació amb la plantilla total d'aquesta, de conformitat amb l'article 24 de la Llei 19/2017, de 20 de desembre, de la Generalitat, de renda valenciana d'inclusió. A l'efecte, es consideren persones en situació d'exclusió les descrites en l'article 13 d'aquesta llei.

d) En cas que persistira l'empat, una vegada aplicats els criteris anteriors, aquest es resoldrà mitjançant sorteig

3. La convocatòria fixarà la ponderació dels criteris definits en els apartats anteriors.



Base setena. Criteris per a la determinació de la quantia individualitzada de la subvenció

1. La quantia individualitzada de les ajudes la determinarà la puntuació total obtinguda per cadascuna de les entitats, d'acord amb els criteris de valoració establits en la base sisena de la present ordre, amb un màxim global de finançament per a totes determinat per la disponibilitat pressupostària establida en la convocatòria corresponent. S'estableix una quantia màxima d'ajuda a percebre per cada entitat beneficiària de:



– 50.000 € (cinquanta mil euros), per a les accions d'implementació, territorialització i agenda urbana.

– 25.000 € (vint-i-cinc mil euros), per a les accions de formació, sensibilització i comunicació.

– 25.000 € (vint-i-cinc mil euros), per a les accions de treball en xarxa i aliances.

En cap cas les subvencions que es concedisquen podran superar la quantitat sol·licitada.

2. Les subvencions seran de quantia variable, determinada a partir de la puntuació obtinguda en virtut dels criteris de valoració i distribució establits en la base sisena de la present ordre. Per a obtindre l'ajuda, serà necessari haver obtingut la puntuació mínima de 65 punts.



3. L'import de les subvencions en cap cas podrà ser d'una quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions per a la mateixa finalitat, supere el cost de l'activitat subvencionada.

4. Si les disponibilitats pressupostàries ho permeten, es concediran les subvencions pel total de les peticions de subvenció, però si això no fora possible, i d'acord amb el principi de suficiència del finançament de les actuacions, la comissió de valoració determinaria a partir de quina puntuació mínima obtinguda se subvencionarien actuacions en la convocatòria. En el cas que diverses sol·licituds tinguen la mateixa puntuació, i a causa de la falta de disponibilitat pressupostària haja de desempatar-se per a poder distribuir les subvencions, en la convocatòria s'haurà de determinar quin serà l'apartat o apartats dels criteris de valoració rellevants per a desempatar.

5. La comissió de valoració podrà determinar que les sol·licituds que, havent obtingut la puntuació mínima de l'apartat 2 d'aquesta base, d'acord amb els criteris de valoració corresponents, no resulten seleccionades en el corresponent procediment per insuficiència del crèdit assignat, puguen constituir-se en una llista de reserva degudament ordenada d'acord amb la puntuació obtinguda, en els casos que la renúncia expressa d'alguna de les entitats beneficiàries o l'aparició de circumstàncies en les entitats beneficiàries proposades que posaren de manifest l'incompliment dels requisits exigits per a concórrer a la convocatòria alliberaren el crèdit suficient.

6. La comissió, una vegada finalitzada la valoració dels projectes, emetrà l'informe previst en l'article 164.f de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector instrumental i de subvencions.



Base huitena. Sol·licituds i documentació

1. La sol·licitud de subvenció, signada per la persona a qui corresponga la representació legal de l'entitat, es formalitzarà en els models i els terminis que es determinen en la convocatòria, es presentarà a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es) i es dirigirà a la direcció general de Cooperació Internacional al Desenvolupament. Aquesta sol·licitud s'acompanyarà de la documentació especificada en la convocatòria.

2. El formulari de sol·licitud incorporarà, com a mínim, el contingut següent:

a) Declaració responsable en què la persona representant de l'entitat manifesta, sota la seua responsabilitat, que totes les dades incloses en la sol·licitud són verídiques i que es troba en possessió de la documentació que així ho acredita, quedant a disposició de la Generalitat per a la comprovació, control i inspecció que s'estimen oportuns. D'acord amb el que es disposa en l'article 69 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la inexactitud, la falsedat o l'omissió de caràcter essencial de qualsevol dada o manifestació en aquesta declaració responsable, així com la falta d'acreditació dels requisits exigits, determinaran la impossibilitat de continuar la tramitació de la sol·licitud.

b) Declaració responsable que acredite que l'entitat sol·licitant no està incursa en cap de les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei general de subvencions per a ser beneficiària de les subvencions que s'estableixen en aquesta ordre, i que no té pendent cap pagament per reintegrament de subvencions.

c) Autorització perquè l'Administració obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social previstes en els articles 18 i 19, respectivament, del Reglament de la Llei general de subvencions. En cas que no done aquesta autorització, l'entitat sol·licitant haurà d'incloure en la seua sol·licitud aquesta documentació.

3. Rebudes les sol·licituds, s'incoarà d'ofici un expedient per cada sol·licitud, i la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, com a òrgan instructor, procedirà a verificar que la sol·licitud reuneix els requisits exigits i que s'acompanya de la documentació que siga exigible segons el que s'estableix en la convocatòria corresponent.

4. Seran causes d'exclusió no corregibles les següents:

a) La presentació de la sol·licitud fora del termini establit en la convocatòria corresponent.

b) La petició de subvenció exclusivament per a activitats no previstes en l'objecte de la convocatòria.

5. La gestió de les subvencions previstes en les presents bases requerirà el tractament de dades de caràcter personal, per a la qual cosa s'hauran de complir les mesures i garanties que recull la normativa de referència en la matèria, especialment el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de les dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i en la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.



Base novena. Ordenació i instrucció del procediment i comissió de valoració

1. L'òrgan encarregat de l'ordenació i la instrucció del procediment serà la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, que, d'ofici, acordarà totes les actuacions necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals ha de pronunciar-se la resolució.

2. Les resolucions de convocatòria d'aquestes subvencions inclouran la forma i el termini en què han de presentar-se les sol·licituds i altres consideracions que no es preveuen en les presents bases, d'acord amb l'article 166 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



3. Si després de la recepció de la sol·licitud i la documentació que l'acompanya s'observa que falten documents o dades essencials per a la resolució de l'expedient, es requerirà l'entitat sol·licitant perquè, en el termini màxim de deu dies hàbils, puga esmenar la falta o adjuntar els documents preceptius, amb la indicació que si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la seua petició, de conformitat amb l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. Una vegada complets els expedients, les sol·licituds admeses a tràmit seran avaluades per la comissió de valoració. De conformitat amb l'article 165 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, la composició de la comissió de valoració que ha de formular la proposta de concessió d'aquestes subvencions estarà composta per personal funcionari de la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, i serà presidida per la persona titular de la direcció general competent en matèria d'implementació i seguiment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, o funcionari o funcionària en qui podrà delegar. D'entre els membres de la comissió, s'elegirà la persona responsable d'exercir la secretaria, amb les obligacions establides en l'article 16 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

En tot cas, la composició de la comissió de valoració, d'acord amb el que s'estableix en l'article 14.4 de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, complirà el principi de participació equilibrada de dones i homes.

5. La comissió se sotmetrà, quant al seu règim de funcionament, al que es disposa per als òrgans col·legiats, d'acord amb el que es preveu en la normativa estatal vigent sobre el règim del sector públic aplicable.



6. Com a element de deliberació, la comissió podrà utilitzar els informes tècnics elaborats pel personal de l'òrgan gestor, o bé per una entitat externa contractada a aquest efecte, o entitat col·laboradora. En la contractació d'aquesta entitat se seguiran els tràmits preceptius establits en la legislació sobre contractes del sector públic. Els informes tècnics elaborats es basaran en el compliment dels criteris objectius de la base sisena d'aquesta ordre.

7. A l'efecte de determinar prèviament la quantia de les peticions proposades de subvencions, els informes tècnics previstos en l'apartat anterior inclouran, d'acord amb el que estableix l'article 170 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector instrumental i de subvencions, la comprovació del valor de mercat de les despeses subvencionables en la memòria econòmica inicial presentada o esmenada.



8. Des de la comissió de valoració es podrà instar les entitats beneficiàries a reformular les seues sol·licituds en els termes previstos per l'article 27 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en relació amb l'article 61 del seu reglament de desplegament.

9. Després d'avaluar totes les sol·licituds admeses a tràmit, la comissió de valoració elevarà a l'òrgan competent per a resoldre una proposta motivada de resolució, en la qual:

a) Figuraran, per ordre decreixent de puntuació obtinguda, les entitats i organitzacions a les quals podria atorgar-se la subvenció, així com la quantia a atorgar, amb el límit màxim establit en la corresponent convocatòria i sense que en cap cas se supere el crèdit total disponible.



b) Es faran constar, si és el cas, les condicions, les obligacions i les determinacions accessòries a les quals haja de subjectar-se l'entitat beneficiària.

c) Figuraran les sol·licituds que hagen de ser denegades, així com les causes de denegació.



Base desena. Resolució de la convocatòria

1. Una vegada realitzat el tràmit de l'apartat anterior, i a la vista de les al·legacions presentades, la comissió de valoració elevarà la proposta de resolució definitiva a la persona titular de la conselleria que tinga assignada la competència d'implementació i seguiment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, que resoldrà la concessió o denegació de les subvencions sol·licitades.

2. La resolució de concessió ha de ser motivada i s'hi farà constar, almenys, la partida o partides pressupostària a què s'imputa la despesa, la relació d'entitats sol·licitants a les quals es concedeix la subvenció, la seua quantia, el títol de les actuacions i la puntuació obtinguda en la valoració. Haurà de contindre també la relació de les entitats sol·licitants a les quals s'han desestimat les sol·licituds, i d'aquelles que n'han desistit. La resolució de concessió es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

3. El termini màxim per a tramitar, resoldre i notificar les resolucions de concessió serà de sis mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria corresponent. Transcorregut aquest termini sense que s'haja notificat resolució expressa, les entitats interessades podran considerar desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu. Tot això, sense perjudici que subsistisca l'obligació legal de l'Administració de resoldre expressament la petició formulada.

La resolució tindrà els efectes i el contingut previstos en l'article 25 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i es publicarà en la Base de Dades Nacional de Subvencions, d'acord amb el procediment establit en l'article 20 de l'esmentada llei, i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. Aquesta publicació tindrà els efectes de notificació a les entitats interessades, d'acord amb el que es disposa en l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

4. Les resolucions de l'òrgan concedent esgoten la via administrativa.



Base onzena. Supòsits i criteris de modificació de la resolució



1. La modificació o l'alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o ens públics o privats podran donar lloc a la modificació de la resolució de concessió i, si és el cas, a la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció.

2. Si es produeix una variació de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció per les causes de reintegrament que estableix l'article 37 de la Llei general de subvencions, correspondrà exigir el reintegrament total o parcial de les quantitats percebudes, previ informe de l'òrgan competent de control de la subvenció i després del tràmit d'audiència legalment establit.

3. En els supòsits de subvencions concurrents, quan es tinga coneixement de la concessió d'una ajuda per un altre organisme o entitat amb el mateix objecte, es dictarà, en tot cas, una resolució de minoració de l'ajuda, tenint en compte la quantitat concedida per altres ens públics o privats.



Base dotzena. Ordenació del pagament i justificació de les subvencions

1. Les entitats beneficiàries hauran de justificar el compliment de les condicions imposades i el grau de consecució dels objectius previstos en la resolució de concessió de la subvenció. El termini de justificació vencerà en la data que es determine per a cada exercici en la convocatòria corresponent.

2. La justificació de la subvenció es dirigirà a la direcció general amb competències en matèria d'implementació i seguiment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, i s'efectuarà en el termini que determine la convocatòria, que en cap cas serà ampliable.

3. L'aplicació de l'import de la subvenció serà justificada per l'entitat beneficiària mitjançant la presentació del compte justificatiu, acompanyat d'un informe d'auditoria realitzat per un o una professional inscrits en el Registre oficial d'auditors de comptes, dependent de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes, que contindrà els documents següents:

a) Una memòria d'actuació, subscrita per la beneficiària, justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb la indicació de les activitats realitzades, del període de temps durant el qual s'ha desenvolupat cada activitat i dels resultats obtinguts.

b) Una memòria econòmica abreujada justificativa de la despesa realitzada, que incloga la documentació següent:

– Detall de les quantitats inicialment pressupostades per a cada activitat i, si és el cas, de les desviacions produïdes.

– Relació detallada de les activitats realitzades amb personal propi, especificant-hi per a cadascuna el personal que ha intervingut, la identificació de la nòmina corresponent amb la indicació del mes o període, el percentatge imputat a aquesta i el desglossament d'imports (brut, net, retenció IRPF, Seguretat Social a càrrec del treballador, Seguretat Social a càrrec de l'entitat).

– Relació classificada de la resta de despeses produïdes a conseqüència de la realització de l'activitat subvencionada, amb la identificació del creditor i del document, del concepte de despesa, del seu import desglossat (base imposable, IVA no recuperable o compensable, IRPF), de la data d'emissió i de la data de pagament.

– Detall d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada amb la indicació de l'import i la seua procedència.

c) Certificats acreditatius que l'entitat beneficiària es troba al corrent en les seues obligacions tributàries i de Seguretat Social, o autorització perquè aquesta conselleria els obtinga de manera telemàtica.



d) Declaració responsable del fet que l'entitat sol·licitant no està incursa en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària establides en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i que no té la condició de deutora per reintegrament de subvencions.

e) Relació, si és el cas, de les factures i justificants de despesa utilitzats en aquest compte justificatiu que hagen sigut emprats amb la mateixa finalitat davant d'altres entitats públiques o privades, amb la indicació de la quantia afectada.

f) Declaració, si és el cas, que l'entitat beneficiària no té la possibilitat de recuperar ni de compensar l'IVA corresponent.

4. L'informe d'auditoria haurà d'ajustar-se al que es disposa en l'Ordre EHA/1434/2007, de 17 de maig, per la qual s'aprova la norma d'actuació dels auditors de comptes en la realització dels treballs de revisió de comptes justificatius de subvencions, en l'àmbit del sector públic estatal. En l'emissió de l'informe, l'auditor o auditora haurà de comprovar:

a) L'adequació del compte justificatiu de la subvenció presentada per la beneficiària i que ha sigut subscrita per una persona amb poders suficients per a fer-ho.

b) La concordança entre la informació continguda en la memòria d'actuació i els documents que han servit de base per a realitzar la revisió de la justificació econòmica.

c) L'efectiva realització pel beneficiari de les activitats subvencionades mitjançant, entre altres, els següents procediments o recursos:



– Quan es tracte d'elaborar estudis, informes i protocols, aquests seran requerits.

– Per a les activitats formatives es requerirà la convocatòria, el programa de l'activitat i l'avaluació realitzada per les persones assistents o destinatàries de les activitats.

– Per a les activitats de difusió i divulgació, es requerirà el corresponent enregistrament, imatge, document o qualsevol altre suport utilitzat.

d) Que la informació continguda en la memòria econòmica abreujada té com a suport una relació classificada de les despeses de l'activitat subvencionada, en els termes previstos en la clàusula corresponent d'aquestes bases.

e) Que l'entitat disposa de documents originals acreditatius de les despeses i pagaments realitzats conforme al que es disposa en l'article 30.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i que aquests documents han sigut reflectits en els registres comptables.

f) Que els costos indirectes s'imputen a l'activitat subvencionada d'acord amb els límits establits i que el seu import ha sigut convenientment desglossat en el compte justificatiu.

g) Que les despeses que integren la relació compleixen els requisits per a tindre la consideració de despesa subvencionable conforme al que s'estableix en l'article 31 de la Llei general de subvencions i en la clàusula corresponent d'aquestes bases; que s'han classificat correctament, i que es produeix la necessària coherència entre les despeses justificades i la naturalesa de les activitats subvencionades.

h) Que l'entitat disposa d'ofertes de diferents proveïdors en els supòsits previstos en l'article 31.3 de la Llei general de subvencions, i d'una memòria que justifique raonablement l'elecció del proveïdor en aquells casos en què no haja correspost a la proposta econòmica més avantatjosa.

i) Que no s'han realitzat subcontractacions de l'activitat subvencionada, fora dels casos permesos en l'article 29 de la Llei general de subvencions i article 68 del seu reglament.

j) Que s'ha complit amb l'obligació de donar l'adequada publicitat al finançament obtingut de la Generalitat a través d'aquesta subvenció.



Una vegada finalitzat el seu treball, l'auditor o auditora sol·licitarà a l'entitat beneficiària una carta, signada per la persona que va subscriure el compte justificatiu, en què s'indique que s'ha informat l'auditor sobre totes les circumstàncies que puguen afectar la correcta percepció, aplicació i justificació de la subvenció. Així mateix, s'hi inclouran les manifestacions que siguen rellevants i que servisquen d'evidència addicional a l'auditor o auditora sobre els procediments realitzats.

Aquest informe contindrà els punts i l'estructura establits en l'article 7 de l'esmentada Ordre EHA/1434/2007. S'hi detallaran les comprovacions realitzades i s'hi faran constar tots aquells fets o excepcions que puguen suposar un incompliment per part de l'entitat beneficiària de la normativa aplicable o de les condicions imposades per a la percepció de la subvenció, proporcionant la informació amb suficient detall i precisió perquè l'òrgan gestor puga concloure sobre aquest tema, amb la indicació expressa, si és el cas, dels imports que cal minorar.



5. En el cas dels projectes d'entitats locals, s'aportarà un certificat expedit per un habilitat o habilitada nacional amb competències en matèria d'intervenció en què s'indiquen detalladament les despeses i la seua quantia amb càrrec a cada actuació.

6. Les subvencions que atorgue la Generalitat per a la realització d'accions d'implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 es podran abonar íntegrament de manera anticipada a la justificació, en els termes que assenyalen les respectives convocatòries i la legislació vigent en la matèria, i no serà procedent la constitució de garanties.

7. La no presentació de la justificació de la despesa en el termini fixat donarà lloc a la pèrdua de la subvenció, i, així mateix, l'entitat o l'organització beneficiària podrà ser exclosa en les convocatòries en anys successius, sense perjudici que es concedisca, amb caràcter previ a l'adopció de qualsevol decisió, el tràmit d'audiència legalment establit.



8. La conselleria competent en matèria d'implementació i seguiment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, a través de la direcció general competent en aquesta matèria, podrà comprovar mitjançant tècniques de mostreig aleatori, o per raó de l'import o el concepte de despesa, els justificants que estime oportuns i que permeten obtindre evidència raonable sobre l'adequada aplicació de la subvenció, i a aquest efecte podrà requerir a l'entitat beneficiària l'enviament dels justificants de despesa seleccionats.



Base tretzena. Incompliments, reintegraments i sancions

1. L'incompliment total o parcial dels requisits i obligacions establits en les presents bases i en altres normes aplicables comportarà, prèvia audiència a l'entitat beneficiària, deixar sense efecte la subvenció concedida, o la seua minoració, en cas d'incompliment parcial de l'actuació, o justificació per una quantia inferior a la concedida.

2. També serà procedent el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora corresponent, des del moment del pagament de la subvenció fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament, en els supòsits establits en l'article 37 de la Llei 38/2003, general de subvencions. En particular, seran causes d'incompliment les següents:

a) Incompliment de l'obligació de justificació en els termes establits o la justificació insuficient d'aquesta.

b) Incompliment de la finalitat per a la qual va ser concedida la subvenció.

c) Quan resulte acreditada, a través del seguiment de les accions subvencionades efectuat per l'òrgan concedent corresponent, la inadequació de la despesa efectivament realitzada a l'actuació per la qual s'ha proposat i adjudicat la subvenció.

3. Quan de l'exercici de les funcions d'inspecció o control es deduïsquen indicis de la incorrecta obtenció, gaudi o destinació de l'ajuda percebuda, les unitats administratives encarregades d'aquestes funcions podran acordar la retenció de les factures, documents equivalents o substitutius i de qualsevol altre document relatiu a les operacions en què es manifesten aquests indicis.

4. El règim sancionador serà el previst en els articles 173 i següents de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

5. Els danys i perjudicis que puguen sobrevindre en les activitats objecte de subvenció seran a compte i risc de l'entitat beneficiària de la subvenció.



Base catorzena. Pla de control

1. L'òrgan concedent durà a terme la comprovació i el seguiment del compliment dels objectius de les actuacions desenvolupades segons el que es preveu en aquestes bases.

2. La persona titular de la direcció general competent en matèria d'implementació i seguiment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible aprovarà un pla de control per a garantir la realització material de l'activitat subvencionada, en els termes establits en l'article 169.3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

L'òrgan concedent podrà designar, si és el cas, els òrgans, les comissions o les persones expertes que estime necessaris per a realitzar les oportunes actuacions de comprovació i seguiment de l'aplicació de la subvenció.

3. Així mateix, des de la direcció general competent en matèria d'implementació i seguiment de l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, es podrà requerir a l'entitat beneficiària l'enviament de tots aquells elements o materials (fullets, cartells publicitaris, programes, publicacions, etc.) relacionats amb totes les activitats subvencionades.



4. L'entitat beneficiària estarà sotmesa a les actuacions de comprovació que efectue l'òrgan concedent, així com a les de control realitzades per la Intervenció General de la Generalitat i per la Sindicatura de Comptes.

Mapa web