Ficha disposicion

Ficha disposicion





CORRECCIÓ d'errades de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9030 de 01.03.2021
Número identificador:  2021/1947
Referència Base de Dades:  004568/2021
 



CORRECCIÓ d'errades de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. [2021/1947]

Advertides diverses errades en la resolució de referència, publicada en el DOGV núm. 9029, de 26 de febrer de 2021, s'esmenen tal com segueix:



Primer

En el punt resolutiu primer, punt 2, epígraf 1.b, «Mesures relatives al tancament preventiu i la suspensió d'activitats, establiments i espais i obertura de terrasses a l'aire lliure», de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.



On diu:

«….

b) Els interiors dels establiments i activitat d'hostaleria i restauració, bars, cafeteries, restaurants i establiments d'oci i entreteniment, llevat que en els mateixos es preste servei de recollida de menjar i/o beguda en el local o enviament a domicili. Queden exceptuats d'aquesta mesura aquells locals, establiments i activitats que en virtut de les seus especials característiques presten un servei que es puga considerar essencial o no substituïble:

– Serveis d'hostaleria d'hospitals i clíniques, per a ús de professionals, i acompanyants i familiars de pacients.

– Serveis d'hostaleria i restauració d'establiments hotelers i allotjaments turístics, per a ús exclusiu de la clientela allotjada en aquests.



– Servei d'hostaleria i restauració en centres educatius, per a ús exclusiu del personal docent i no docent i de l'alumnat del centre, i en els centres residencials, diürns i ambulatoris del servei públic valencià de serveis socials.

– Serveis de restauració en àrees de servei de vies de comunicació, o llocs que no sent considerats com a àrees de servei es troben pròxims o confrontants a les carreteres bé de manera directa en el cas de carreteres convencionals, bé a través d'enllaços en cas d'autovies i que presten servei, tots ells, de manera habitual als transportistes. En el seu interior, podran atendre el personal pertanyent als serveis essencials de qualsevol tipus, inclosos els serveis de conservació i manteniment de carreteres, o resta de personal en cas de causes imprevistes estrictament justificades. A partir de la conclusió de l'horari establit per a la limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn, que estableix el Decret de Presidència de la Generalitat, l'accés als establiments citats només estarà permés, excepte causes imprevistes estrictament justificades, a les persones incloses en els col·lectius anteriorment referits.



Les activitats de restauració de servei a domicili, o de recollida de menjar i/o beguda per la clientela en l'establiment amb cita prèvia, es podrà dur a terme durant l'horari d'obertura habitual de l'establiment.



En els supòsits excepcionats del tancament, quedarà suspés el servei en barra i el seu aforament màxim serà d'un (1/3) terç del fixat, romanent les mesures establides en la normativa quant a distàncies de seguretat, nombre de persones per taula o agrupació.

…»



Ha de dir:

«…

b) Els interiors dels establiments i activitat d'hostaleria i restauració, bars, cafeteries, restaurants i establiments d'oci i entreteniment, llevat que s'hi preste servei de recollida de menjar i/o de beguda per al local mateix o per a enviament a domicili. Queden exceptuats d'aquesta mesura els locals, establiments i activitats que, per les seues especials característiques, presten un servei que es puga considerar essencial o no substituïble:

– Serveis d'hostaleria d'hospitals i clíniques, per a ús de professionals i acompanyants i familiars de pacients.

– Serveis d'hostaleria i restauració d'establiments hotelers i allotjaments turístics, per a ús exclusiu de la clientela que hi estiga allotjada.



– Serveis d'hostaleria i restauració situats en empreses i llocs de treball, per a ús exclusiu per als empleats i les empleades.

– Servei d'hostaleria i restauració en centres educatius, per a ús exclusiu del personal docent i no docent i de l'alumnat del centre, i en els centres residencials, diürns i ambulatoris del servei públic valencià de serveis socials.

– Serveis de restauració en àrees de servei de vies de comunicació, o llocs que, tot i no ser considerats com a àrees de servei, estiguen pròxims a les carreteres o hi confronten, bé de manera directa en el cas de carreteres convencionals, bé a través d'enllaços en cas d'autovies, i que presten servei, tots, de manera habitual als transportistes. A l'interior podran atendre al personal que pertanya als serveis essencials de qualsevol tipus, inclosos els serveis de conservació i manteniment de carreteres, i a la resta de personal en cas de causes imprevistes estrictament justificades. A partir de la conclusió de l'horari establit per a la limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn, que estableix el decret de Presidència de la Generalitat, l'accés als establiments esmentats només estarà permés, excepte causes imprevistes estrictament justificades, a les persones incloses en els col·lectius esmentats anteriorment.

Les activitats de restauració de servei a domicili, o les de recollida de menjar i/o de beguda per part de la clientela en l'establiment amb cita prèvia, es podran realitzar durant l'horari d'obertura habitual de l'establiment.

En els casos exceptuats del tancament, quedarà suspés el servei en barra i l'aforament màxim serà d'un terç (1/3) del que estiga fixat, i es mantindran les mesures establides en la normativa quant a distàncies de seguretat, nombre de persones per taula o agrupació.

…»



Segon

En el punt resolutiu primer, punt 5, epígraf 4.b, «Competicions esportives», de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.



On diu:

«….

b) Podran celebrar-se les següents competicions esportives d'àmbit autonòmic:

– Les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que atorguen un dret d'ascens a campionats o competicions d'àmbit estatal.



– Les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d'àmbit estatal.

– I la competició professional de «pilota valenciana» masculina i femenina.

….»



Ha de dir:

«…

b) Podran celebrar-se les següents competicions esportives d'àmbit autonòmic:

– Les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que atorguen un dret d'ascens a campionats o competicions d'àmbit estatal.



– Les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d'àmbit estatal.

– La competició professional de pilota valenciana i la màxima competició en categoria femenina.

...»



Tercer

En el punt resolutiu primer, punt 5, epígraf 5, «Instal·lacions esportives», de la Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorden noves mesures a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.



On diu:

«5. Instal·lacions esportives

a) En les instal·lacions esportives obertes podrà realitzar-se l'activitat física i esportiva regulada en els punts anteriors, i en les condicions que s'estableixen en aquests.

b) Continuaran tancades, per a l'ús de la població en general, les instal·lacions esportives tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos, …) excepte aquelles que siguen necessàries per al desenvolupament de les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució i els seus entrenaments.

Les persones esportistes que hagen d'accedir a les instal·lacions tancades, per a competir o entrenar, hauran de disposar d'un certificat de la Federació corresponent, que acredite la participació de la persona esportista en alguna de les competicions expressament autoritzades per aquesta resolució i els respectius entrenaments.

c) En les instal·lacions esportives, l'aforament màxim permés serà d'una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l'ús esportiu. Aquest càlcul s'aplicarà per a cadascuna de les dependències d'ús esportiu de la instal·lació. Els aforaments dels altres serveis no esportius de quins puga disposar la instal·lació es regiran per la seua normativa específica.

d) Les persones o entitats titulars de la instal·lació seran les responsables d'establir les mesures necessàries per a garantir el compliment dels aforaments, i senyalitzaran de manera visible, i en els accessos de cadascuna de les dependències, tant els metres quadrats disponibles en la zona com l'aforament màxim permés.

e) La persona o entitat titular de la instal·lació haurà d'establir un sistema d'accés que evite l'acumulació de persones i un sistema de torns que permeta la pràctica de l'activitat física en condicions de seguretat i protecció sanitària.

f) Amb caràcter general, s'haurà de realitzar una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions, com a mínim dues vegades en el dia. Així mateix, es netejarà i desinfectarà el material utilitzat per les persones esportistes en finalitzar cada torn d'entrenament i a la finalització de la jornada.

g) Amb caràcter general, no està permés l'ús de vestuaris i de dutxes.

Excepcionalment, en les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució, i en els seus entrenaments, es podran utilitzar els vestuaris i les dutxes, respectant les mesures generals de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.

A l'efecte d'aquest apartat es considera instal·lació esportiva, aquell espai obert esportiu no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de tres parets o murs.»





Ha de dir:

«5. Instal·lacions esportives

a) En les instal·lacions esportives obertes podrà realitzar-se l'activitat física i esportiva regulada en els punts anteriors, i en les condicions que s'estableixen en aquests.

A l'efecte d'aquest apartat, es considera instal·lació esportiva oberta, l'espai obert esportiu no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de tres parets o murs.



b) Continuaran tancades, per a l'ús de la població en general, les instal·lacions esportives tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos…), excepte les que siguen necessàries per al desenvolupament de les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució i els entrenaments d'aquestes.

Les persones esportistes que hagen d'accedir a les instal·lacions tancades per a competir o entrenar, hauran de disposar d'un certificat de la federació corresponent, que acredite la participació de la persona esportista en alguna de les competicions expressament autoritzades per aquesta resolució, i els respectius entrenaments.

c) A les instal·lacions esportives, l'aforament màxim permés serà d'una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l'ús esportiu. Aquest càlcul s'aplicarà per a cadascuna de les dependències d'ús esportiu de la instal·lació. Els aforaments dels altres serveis no esportius de què puga disposar la instal·lació es regiran per la seua normativa específica.

d) Les persones o entitats titulars de la instal·lació seran les responsables d'establir les mesures necessàries per a garantir el compliment dels aforaments, i senyalitzaran de manera visible, i en els accessos de cadascuna de les dependències, tant els metres quadrats disponibles en la zona com l'aforament màxim permés.

e) La persona o entitat titular de la instal·lació haurà d'establir un sistema d'accés que evite l'acumulació de persones i un sistema de torns que permeta la pràctica de l'activitat física en condicions de seguretat i protecció sanitària.

f) Amb caràcter general, s'haurà de realitzar una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions, com a mínim dues vegades en el dia. Així mateix, es netejarà i desinfectarà el material utilitzat per les persones esportistes en finalitzar cada torn d'entrenament i a la finalització de la jornada.

g) Amb caràcter general, no està permés l'ús dels vestidors ni de les dutxes.

Excepcionalment, en les competicions autoritzades en el punt 5.4 de la present resolució, i en els entrenaments d'aquestes, es podran utilitzar els vestidors i les dutxes respectant les mesures generals de prevenció i higiene indicades per les autoritats sanitàries.»



València, 26 de febrer de 2021.– La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló Chico.

Mapa web