Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ d'11 de març de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual modifica la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorda noves mesures addicionals en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9040 de 12.03.2021
Número identificador:  2021/2705
Referència Base de Dades:  004407/2021
 



RESOLUCIÓ d'11 de març de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual modifica la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorda noves mesures addicionals en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. [2021/2705]

Antecedents de fet



A conseqüència de la situació d'emergència de salut pública, ocasionada per la Covid-19, i després de la finalització del primer estat d'alarma declarat pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, i les seues successives pròrrogues, el Consell, en la seua sessió de 19 de juny de 2020, va ordenar mitjançant Acord un conjunt de mesures necessàries per a fer front a la crisi sanitària causada pel SARS-CoV-2.

En este Acord, en el seu Annex I, va establir mesures de prevenció, mesures d'higiene i mesures específiques per sectors, assenyalant que les mateixes estaven subjectes a revisió en funció de l'evolució dels indicadors epidemiològics i sanitaris.

En el propi Acord de 19 de juny de 2020, del Consell, en el seu apartat seté, s'assenyala que estes mesures podran ser modificades o suprimides mitjançant acord del Consell o resolució de la persona titular de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i que correspon a esta adoptar les mesures necessàries per a l'aplicació de l'acord i establir, de conformitat amb la normativa aplicable i a la vista de l'evolució de la situació sanitària, totes aquelles mesures addicionals o complementàries que siguen necessàries.

Fruit d'això i durant tot este període, en funció de la situació epidemiològica i sanitària existent a cada moment, s'han anat dictant diverses resolucions que han modificat, addicionat o establit noves mesures excepcionals amb la finalitat de fer front a la crisi sanitària.

Este Reial decret 926/2020, ha ordenat mesures de diversa naturalesa per a fer front a l'expansió del virus, mesures relatives a la limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn (article 5), limitació de l'entrada i eixida del territori (article 6), limitació de la permanència de grups de persones en espais públics i privats (article 7) i limitació a la permanència de persones en llocs de culte (article 8). Precisant que durant el període de vigència de l'estat d'alarma activat i les seues successives pròrrogues, en cada comunitat autònoma i ciutat amb Estatut d'autonomia, l'autoritat competent delegada serà qui ostente la presidència de la comunitat autònoma o ciutat amb Estatut d'autonomia, quedant les autoritats competents delegades habilitades per a dictar per delegació del Govern de la Nació, les ordres, resolucions i disposicions per a l'aplicació del que es preveu en els articles 5 a 11 del Reial decret 926/2020. Fruit d'això i per diferents Decrets del President de la Generalitat s'ha ordenat i s'estan ordenant estes concretes mesures.

El mateix Reial decret 926/2020 determina en el seu article 12 que, sense perjudici les competències que té l'autoritat competent delegada en cada Comunitat Autònoma, cada Administració conserva les competències que li atorga la legislació vigent per a adoptar les mesures que estime necessàries, així com la gestió dels seus serveis i del seu personal.

Les mesures que s'han dictat i es dicten segueixen els criteris i pautes establits en el document «Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de Covid-19, del Ministeri de Sanitat», de 22 d'octubre de 2020, elaborat per la Ponència de Alertas i Plans de Preparació i Resposta, aprovat per la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i acordat pel Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.



Este document estableix cinc nivells d'alerta sanitària en els quals es pot situar un territori a conseqüència de l'avaluació de risc, dels quals el primer nivell (nivell d'alerta 0) correspon a una situació de nova normalitat, en la qual es donen casos esporàdics i amb bona traçabilitat, normalment importats, i sense que s'identifique l'existència de transmissió comunitària, nivell en el qual mentre perdure la situació de crisi sanitària causada per la Covid-19, serà necessari mantindre de manera basal una sèrie de mesures preventives. Per a la resta de nivells d'alerta (1, 2, 3 i 4) s'estableixen mesures gradualment més restrictives en funció del risc avaluat i de l'evidència generada sobre la seua eficiència per a baixar la transmissió de la Covid-19.

També recull este document els indicadors principals per a l'avaluació del risc i s'estableixen llindars per a determinar si el risc és baix, mitjà, alt o molt alt sobre la base de cadascun d'ells.

Entre estos indicadors esta la Incidència Acumulada (IA), nombre de casos diagnosticats en 14 dies/100.000 habitants. Si el nombre de casos està entre 50 a 150 el risc és mitjà; si és superior a 150, és alt; i molt alt quan supera els 250 casos per 100.000 habitants. Seguint les recomanacions del Consell Europeu, Centre Europeu per al Control de Malalties (ECDC), s'ha establit un llindar d'incidència acumulada en 14 dies de 25 casos per 100.000 habitants per a considerar que el risc comença a incrementar-se, i un límit superior de 150 per a considerar que el risc és molt elevat. Per a Espanya, s'ha establit un llindar addicional, incidència superior a 250 per 100.000, per a assenyalar situacions de risc extrem en les quals es requerisquen accions addicionals si les implementades amb incidències de més de 150 no aconseguiren controlar la transmissió.

En estos moments la situació per la pandèmia Covid-19 en la Comunitat Valenciana, reflectida en informe de data 10 de març de 2021 de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental, mostra una franca millora.

D'acord amb este informe, amb dades consolidades fins al 9 de març (actualització Ministeri de Sanitat), la Comunitat Valenciana en el seu conjunt es troba en nivell d'alerta 2, és a dir, de transmissió comunitària sostinguda i generalitzada amb pressió del sistema sanitari, i la incidència acumulada a 14 dies és de 63,61 per 100.000 habitants, quan a data de l'última resolució dictada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en matèria de mesures de salut pública, de 25 de febrer de 2021, era 202,77 per 100.000 habitants.

No obstant això a això, cal ressaltar que encara es manté la pressió d'ocupació de llits i de les UCI, que es troben en nivell de risc alt. A data del referit informe el nombre de pacients ingressats en llits d'aguts és de 596 i en unitats de crítics de 363, la qual cosa suposa una ocupació del 4,93% i 17,22% respectivament (dades publicades pel Ministeri de Sanitat el 9 de març). I d'acord amb la guia del Ministeri se li assigna a la Comunitat Valenciana una situació respecte a la capacitat assistencial de nivell de risc alt atés que per a llits de crítics el risc és alt quan es troba entre el 10 i 25%.

Així mateix la presència dels nous llinatges del SARS-CoV-2 en la Comunitat Valenciana (llinatge B.1.1.7 o variant britànica i llinatge B.1.351 o variant sud-africana), suposa un major risc de propagació. Segons els informes, la variant britànica pot condicionar un augment de la incidència i, possiblement, de la taxa d'hospitalització i letalitat ja que ha mostrat una gran capacitat per a desplaçar a les variants circulants, així com un major nivell de transmissibilitat i amb això la probabilitat d'una nova ona epidèmica. La variant sud-africana, si bé encara s'han detectat pocs casos, preocupa especialment per la reducció parcial de l'eficàcia vacunal. El Centre Europeu per al Control de Malalties (ECDC) ha assenyalat en la seua última Avaluació Ràpida de Risc, que el risc associat amb una major propagació de les noves variants del SARS-CoV-2 a la Unió Europea es considera alt a molt alt per a la població en general i molt alt per a les persones vulnerables.

L'informe d'epidemiologia assenyala que «Atés que la incertesa en l'evolució de la pandèmia persisteix i el risc continua sent palés, és necessari aplicar el principi de precaució i continuar mantenint mesures no farmacològiques excepcionals i transitòries per a contindre l'epidèmia i minimitzar la transmissió comunitària a fi de disminuir, en la mesura que siga possible, el risc d'una nova ona epidèmica. Per a això és necessari continuar amb un procés de desescalada pausat i això exigeix lentitud en la flexibilització de les mesures».

La Comunitat Valenciana en el seu conjunt es troba en nivell d'alerta 2, és a dir, de transmissió comunitària sostinguda i generalitzada amb pressió sobre el sistema sanitari. L'evolució de la pandèmia és de franca millora, tant en els indicadors de nivell de transmissibilitat com en la capacitat assistencial, quan es comparen amb els nivells aconseguits en els mesos de gener i febrer. No obstant això, cal ressaltar que l'ocupació de llits de crítics es manté en nivells de risc alt i el descens està sent lent.

Atés que la incertesa en l'evolució de la pandèmia persisteix i el risc continua sent palés, és necessari aplicar el principi de precaució i continuar mantenint mesures no farmacològiques excepcionals i transitòries per a contindre l'epidèmia i minimitzar la transmissió comunitària a fi de disminuir, en la mesura que siga possible, el risc d'una nova ona epidèmica. Per a això és necessari continuar amb un procés de desescalada pausat i això exigeix lentitud en la flexibilització de les mesures.

Les mesures adoptades des del mes de gener han mostrat ser molt efectives pel que, si bé sembla lògic procedir a una certa flexibilització, és adequat continuar mantenint mesures que afavorisquen la disminució de les relacions socials com són, entre altres, el control de la mobilitat, especialment el confinament perimetral de la Comunitat i la limitació de l'horari nocturn; limitacions en interacció social, evitant les aglomeracions de persones i restringint activitats així com la permanència de grups de persones en espais, tant públics com privats, en llaures a una acció de protecció de la salut i seguretat de la ciutadania. Així mateix, també sembla adequat anar disminuint les restriccions adoptades en els sectors d'hostaleria i restauració, i en l'activitat esportiva, ampliant aforaments de manera progressiva. No obstant això, la flexibilització de mesures ha de realitzar-se amb cautela ja que la proximitat de San José, festes molt tradicionals en molts municipis, i la Setmana Santa conviden a una major mobilitat i, per tant, una major interacció social.



Tot això reflecteix que, en esta labor de seguiment continu de l'evolució de la pandèmia, les mesures fins ara dictades en l'últim període que afavoreixen la disminució de la interacció social, han de continuar mantenint-se, per prudència i per raons bàsiques de salut pública, evitant les aglomeracions de persones i la permanència de grups de persones en espais, tant públics com privats, en llaures a una acció de protecció de la salut i seguretat de la ciutadania. Però també en este itinerari d'actuacions amb el solo objectiu de defensa de la salut pública, i davant l'actual situació epidemiològica, es poden anar ampliant l'activitat de determinats sectors com l'hostaleria i la restauració, i l'activitat esportiva, ampliant aforaments de manera progressiva.



La present resolució recull, d'acord amb la situació actual epidemiològica, les mesures específiques per sectors, que es consideren en estos moments idònies, adequades i proporcionals amb l'actual realitat epidemiològica que viu la Comunitat Valenciana, són mesurades exigibles i legitimades per la defensa de la salut pública i suposen un major benefici per a l'interés general en la cura de la salut pública.



Fonaments de dret



1. La Generalitat, mitjançant la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, té competència exclusiva en matèria d'higiene, de conformitat amb l'article 49.1.11 a) de l'Estatut d'Autonomia, i competència exclusiva en matèria d'organització, administració i gestió de totes les institucions sanitàries públiques dins del territori de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb l'article 54.1 del mateix text legal.

2. El Reial decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per a contindre la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2 (BOE de 5.10.2020), assenyala en la seua exposició que durant la vigència de l'estat d'alarma, les administracions sanitàries competents en salut pública, en el no previst en esta norma, hauran de continuar adoptant les mesures necessàries per a afrontar la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19, conformement a la legislació sanitària, en particular, la Llei orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública, la Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat i la Llei 33/2011, de 4 d'octubre, General de Salut Pública, així com en la normativa autonòmica corresponent.



Este Reial decret ha sigut prorrogat per Reial decret 956/2020, de 3 de novembre, des de les 0.00 hores del dia 9 de novembre de 2020 fins a les 00.00 hores del dia 9 de maig de 2021 (BOE de 4.11.2020).

3. La Llei orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de mesures especials en matèria de salut pública, estableix en l'article 1 que «amb la finalitat de protegir la salut pública i previndre la seua pèrdua o deterioració, les autoritats sanitàries de les diferents administracions públiques podran, dins de l'àmbit de les seues competències, adoptar les mesures previstes en la present llei quan així ho exigisquen raons sanitàries d'urgència o necessitat», i en l'article 3, més en concret, que «amb la finalitat de controlar les malalties transmissibles, l'autoritat sanitària, a més de realitzar les accions preventives generals, podrà adoptar les mesures oportunes per al control dels malalts, de les persones que estiguen o hagen estat en contacte amb estos i del medi ambient immediat, així com les que es consideren necessàries en cas de risc de caràcter transmissible».



4. L'article 26.1 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, preveu: «En cas que existisca o se sospite raonablement l'existència d'un risc imminent i extraordinari per a la salut, les autoritats sanitàries adoptaran les mesures preventives que estimen pertinents, com la confiscació o immobilització de productes, suspensió de l'exercici d'activitats, tancaments d'empreses o les seues instal·lacions, intervenció de mitjans materials i personals i totes les altres que es consideren sanitàriament justificades».

5. La Llei 33/2011, de 4 d'octubre, General de Salut Pública, per part seua, estableix en l'article 54.1 que «sense perjudici de les mesures previstes en la Llei orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de mesures especials en matèria de salut pública, amb caràcter excepcional, i quan així ho requerisquen motius d'extraordinària gravetat o urgència, l'Administració general de l'Estat i les de les comunitats autònomes i ciutats de Ceuta i Melilla, en l'àmbit de les seues competències respectives, podran adoptar les mesures que siguen necessàries per a assegurar el compliment de la llei», i en l'apartat 2, que «en particular, sense perjudici del qual preveu la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, l'autoritat competent podrà adoptar, mitjançant una resolució motivada, les següents mesures:

a) La immobilització i, si és procedent, el decomís de productes i substàncies.

b) La intervenció de mitjans materials o personals.

c) El tancament preventiu de les instal·lacions, establiments, serveis i indústries.

d) La suspensió de l'exercici d'activitats.

e) La determinació de condicions prèvies en qualsevol fase de la fabricació o comercialització de productes i substàncies, així com del funcionament de les instal·lacions, establiments, serveis i indústries a què es refereix esta llei, amb la finalitat de corregir les deficiències detectades.

f) Qualsevol altra mesura ajustada a la legalitat vigent si hi ha indicis racionals de risc per a la salut, inclosa la suspensió d'actuacions d'acord amb el que estableix el títol II d'aquesta llei».

En l'apartat 3 de l'esmentat precepte s'estableix: «Les mesures s'adoptaran prèvia audiència dels interessats, excepte en cas de risc imminent i extraordinari per a la salut de la població, i la seua duració no excedirà del temps exigit per la situació de risc que les va motivar. Les despeses derivades de l'adopció de mesures cautelars previstes en el present article aniran a càrrec de la persona o empresa responsable».

6. L'article 83.2 de la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, estableix: «Així mateix, les activitats públiques i privades que, directament o indirectament, puga derivar-se un risc per a la salut i seguretat de les persones, incloses les de promoció i publicitat, se sotmetran a les mesures d'intervenció que reglamentàriament s'establisquen».

I l'article 86.2.b de l'esmentada Llei de Salut de la Comunitat Valenciana, de regulació de les mesures especials cautelars i definitives, assenyala: «Quan l'activitat exercida poguera tindre una repercussió excepcional i negativa en la salut, les autoritats públiques sanitàries, a través dels seus òrgans competents en cada cas, podran procedir a l'adopció de les mesures especials que siguen necessàries per a garantir la salut i seguretat de les persones, que tindran caràcter cautelar o, després del corresponent procediment contradictori, caràcter definitiu.

Sense perjudici del que es disposa en la normativa bàsica estatal, les mesures que pot utilitzar l'Administració seran, entre altres, les següents:

a) El tancament d'empreses o les seues instal·lacions.

b) La suspensió de l'exercici d'activitats.

(...)».

7. L'Acord de 19 de juny de 2020, del Consell, sobre mesures de prevenció enfront de la Covid-19, assenyala que cap l'adopció de mesures extraordinàries en salvaguarda de la salut pública a causa de la pandèmia per coronavirus SARS-CoV2 per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. De manera exacta l'Acord disposa:



«Seté. Seguiment

Les mesures preventives recollides en este acord seran objecte de seguiment per a garantir la seua adequació a la situació epidemiològica i sanitària. A este efecte, podran ser modificades o suprimides mitjançant acord del Consell o resolució de la persona titular de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Així mateix, correspon a la persona titular de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública adoptar les mesures necessàries per a l'aplicació del present acord i establir, d'acord amb la normativa aplicable i a la vista de l'evolució de la situació sanitària, totes aquelles mesures addicionals o complementàries que siguen necessàries».



Sobre la base de l'exposat, de conformitat amb l'article 81.1 b) de la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, resolc:



Primer

Modificar les següents mesures addicionals per sectors en l'àmbit de la Comunitat Valenciana recollides en la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorda noves mesures addicionals en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.



1r. Es modifica el punt 1. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«1. Mesures en relació a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones.

1.1. No se celebraran esdeveniments de cap índole que impliquen aglomeració o concentració de persones. En conseqüència, no es permet la realització de cap esdeveniment o activitat amb concentració de persones, que es desenvolupe tant a l'aire lliure com en espai tancat. Es consideren com a tals esdeveniments i activitats, els espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d'animals i celebracions populars.

1.2. No tindran consideració d'esdeveniments i activitats a l'efecte d'aquest punt, aquells actes culturals inclosos en la programació ordinària, habitual dels locals i establiments culturals i artístics com a sales de conferències, museus i sales d'exposicions, sales polivalents, sales socioculturals, espectacles cinematogràfics, cinemes, cinemes d'estiu, autocinemes. espectacles teatrals i musicals, teatres, amfiteatres, auditoris, sales multifuncionals, sales d'arts escèniques i altres espais de naturalesa anàloga l'activitat ordinària de la qual siga cultural i que compten amb protocols suficients per al desenvolupament de la seua activitat, així com la celebració de proves selectives o exàmens realitzats per organismes oficials o centres educatius. Estos actes hauran de tindre una naturalesa d'acord amb la dels actes ordinaris programats en l'espai cultural en qüestió. Les sales i espais multiusos polivalents amb programació ordinària habitual hauran d'elaborar i presentar un pla d'actuació que incloga l'adopció de mesures de prevenció i control aplicable a tota la seua programació. La celebració de seminaris, congressos, assemblees, jornades i altres activitats d'aquestes característiques que se celebren en locals l'activitat ordinària de les quals siga la d'albergar este tipus de trobades, no seran considerats esdeveniments a l'efecte del punt anterior.

Totes estes activitats hauran de complir amb les limitacions d'aforament del 50% i altres exigències contingudes en les resolucions vigents.



1.3. No es permeten els espectacles itinerants. Es consideren espectacles itinerants o de «desfilada» aquells esdeveniments en els quals públic i espectacle es mouen al mateix temps, segons la redacció donada per la Resolució de 17 de juliol de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, de modificació i adopció de mesures addicionals i complementàries de l'Acord de 19 de juny, del Consell, sobre mesures de prevenció enfront del Covid-19.

1.4. Per als altres esdeveniments i activitats permesos, respecte dels quals no s'estableix aforament o ordenació específica en esta Resolució o en disposicions i resolucions en vigor, se seguiran les normes d'aforament tant per a espais interiors com exteriors o a l'aire lliure que es preveuen en l'Acord de 19 de juny, del Consell i en la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, i s'estarà a les condicions establides en estes».



2n. Es modifica el punt 4. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«4. Mesures relatives a vetles i enterraments.

4.1. Les vetles podran realitzar-se en tota mena d'instal·lacions, públiques o privades, limitant amb un aforament del 30% amb un límit màxim de 20 persones en espais a l'aire lliure o de 15 persones en espais tancats, siguen o no convivents i sempre que es puga garantir la distància de seguretat.

4.2 La participació en la comitiva per a l'enterrament o comiat per a cremació de la persona morta, es restringeix a un màxim de 20 persones en espais a l'aire lliure o de 15 persones en espais tancats, entre familiars i persones reunides».



3r. Es modifica el punt 5. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«5. Mesures relatives a celebracions.

5.1. Les cerimònies no religioses podran realitzar-se en tota mena d'instal·lacions, públiques o privades, ja siga en espais a l'aire lliure o espais tancats, sempre que no se supere 1/3 del seu aforament, amb un màxim de 20 persones en espais a l'aire lliure o de 15 persones en espais tancats, entre familiars i persones reunides, i que es puga garantir la distància interpersonal de seguretat i mesures d'higiene.

5.2. Les celebracions que impliquen servei d'hostaleria, restauració, en salons de banquets o en qualsevol altre establiment d'hostaleria o espai privat, s'ajustaran al regulat en esta matèria, amb un màxim de 20 persones en espais a l'aire lliure o de 15 persones en espais tancats, entre familiars i persones reunides».



4t. Es modifica el punt 6. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«6. Mesures relatives a activitats d'oci educatiu, educació en el temps lliure, escoles d'animació juvenil, parcs i zones d'esplai lliure.

1. Els parcs, jardins i zones d'esplai a l'aire lliure podran romandre oberts excepte en el període horari que limita la mobilitat o circulació de les persones que regula el Decret del president de la Generalitat, no estant permés el seu ús durant la franja horària diferent a l'autoritzada.

Durant el seu temps d'obertura, es mantindran les mesures de distanciament físic seguretat interpersonal i higiene i prevenció, i vigilància que es compleixen les mesures d'agrupació o reunió socialment previstes.



2. Als parcs infantils recreatius a l'aire lliure, castells inflables, tobogans i altres jocs infantils hauran de respectar-se les mesures de seguretat i higiene establides per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la Covid-19, mantenint la neteja segons els protocols a este efecte aprovats per l'autoritat de salut pública corresponent.



3. S'autoritzen les activitats d'oci educatiu i educació en el temps lliure, i escoles d'animació juvenil, organitzades tant per les administracions com per les entitats o associacions juvenils d'educació no formal. En les instal·lacions interiors o exteriors on es desenvolupen estes activitats no es podrà superar l'aforament del 30% del seu aforament. Les activitats hauran de realitzar-se en grups de fins a un màxim de 10 persones, a més de la persona monitora.



En qualsevol cas, hauran de respectar-se les mesures de seguretat i distanciament físic, seguretat interpersonal, higiene, neteja, prevenció, i seguint les indicacions contingudes en els protocols establits a este efecte per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la Covid-19.

Es consideren inclosos en este apartat, les ludoteques i tots aquells establiments d'activitats recreatives infantils i juvenils».



5é. Es modifica el punt 7. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«7. Mesures relatives a locals comercials i de prestació de serveis.

7.1. Els establiments i locals comercials i d'activitats de serveis professionals, amb independència de la seua superfície útil d'exposició i venda, hauran de reduir al 50% l'aforament total en els establiments i locals. En el cas d'establiments o locals distribuïts en diverses plantes, la presència de clientela en cadascuna d'elles, haurà de guardar esta mateixa proporció.

7.2. Tots els establiments i locals comercials i d'activitats de serveis professionals que disposen d'aparcaments o espais destinats a l'estacionament de vehicles dels seus clients, reduiran al 50% la capacitat d'aquests aparcaments i espais.



7.3. En els locals comercials i les superfícies comercials l'activitat de les quals siga la venda de productes i articles, no es podrà vendre a partir de les 20.00 hores, excepte aquells considerats essencials per a la venda de productes d'alimentació, begudes, productes higiènics, establiments farmacèutics, sanitaris, òptiques, productes ortopèdics, serveis de perruqueria i d'aliments per a animals de companyia, únicament per a la venda d'aquests productes.

En els supòsits d'establiments que presten o desenvolupen activitats diferents en un mateix espai, hauran de delimitar clarament cadascun d'ells, respectant els límits per a cada sector de productes segons el seu aforament establit. En tot cas, s'establiran les mesures adequades a través de l'ordenació corresponent amb senyalització del sentit de circulació o barreres físiques que delimiten cada espai. No serà aplicable l'anterior als supermercats, autoserveis i altres xicotets comerços d'alimentació. Haurà de limitar-se l'aforament en cadascun dels establiments i locals comercials situats en ells. L'aforament màxim permés estarà visible en l'entrada. En els locals comercials i de prestació de serveis, inclosos els situats en els centres comercials, no està permés l'ús de zones comunes i recreatives de parcs comercials, excepte per al trànsit entre establiments comercials.



7.4. A l'efecte d'aquest punt, no estan inclosos en el mateix els establiments l'activitat principal dels quals és la prestació de serveis professionals i els centres en els quals s'imparteix formació no reglada».



6é. Es modifica el punt 9. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«9. Mesures relatives a establiments de restauració i hostaleria.

9.1. S'inclou en este punt a totes les activitats hostaleres i de restauració, que tenen per objecte la prestació de servei de begudes i menjar elaborat per al seu consum a l'interior o exterior dels locals. Entre els quals es troben amb caràcter enunciatiu, restaurants, café, bar, cafeteries, establiments públics situats en zona marítim-terrestre, saló-lounge, salons, cafés teatre, cafés concerte, cafés-cantant, activitats d'oci i entreteniment.

9.2. En estos establiments, l'aforament permés a l'interior de local és del 30%, sempre respectant un compliment estricte de les mesures de ventilació i climatització en espais interiors.

A les terrasses a l'aire lliure l'aforament és del 100%. Es considera «terrasses a l'aire lliure», tot espai no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de dues parets, murs o paraments.



9.3. En estos establiments:

- L'horari de tancament d'aquests establiments serà a les 18.00 hores.

- L'ocupació de les taules serà d'un màxim de 4 persones per taula o agrupacions de taules.

- La distància entre taules serà de 2 metres en interior d'establiments i 1,5 en terrasses exteriors.

- El consum serà sempre assegut en taula.

- L'ús de màscara serà necessari quan no s'estiga consumint.



- L'aforament màxim permés ha d'estar visible en l'entrada.

- Es respectaran les mesures generals i addicionals d'higiene, recollides respectivament, en els apartats 2.1 i 2.2 i 2.4. de l'Acord del 19 de juny, del Consell.



9.4. No queda permés en els establiments de restauració i hostaleria:

- L'ús de la barra.

- Els serveis tipus self service o bufet.

- Fumar.

- El ball, ni en interiors ni en exteriors.

- Les activitats o màquines recreatives i els jocs d'atzar en taula.



9.5. S'exceptuen del límit horari de tancament previst en este apartat els establiments, locals i activitats que en virtut dels seus especials característiques presten un servei que es puga considerar essencial o no substituïble:

- Serveis d'hostaleria d'hospitals i clíniques, per a ús de professionals, i acompanyants i familiars de pacients.

- Serveis d'hostaleria i restauració d'establiments hotelers i allotjaments turístics, per a ús exclusiu de la clientela allotjada en estos.

- Serveis d'hostaleria i restauració situats en empreses i llocs de treball, per a ús exclusiu per al personal ocupat.

- Servei d'hostaleria i restauració en centres educatius, per a ús exclusiu del personal docent i no docent i de l'alumnat del centre, i en els centres residencials, diürns i ambulatoris del servei públic valencià de serveis socials.

- Serveis de restauració en àrees de servei de vies de comunicació, o llocs que no sent considerats com a àrees de servei es troben pròxims o confrontants a les carreteres bé de manera directa en el cas de carreteres convencionals, bé a través d'enllaços en cas d'autovies i que presten servei, tots ells, de manera habitual als transportistes, o al personal pertanyent als serveis essencials de qualsevol tipus, inclosos els serveis de conservació i manteniment de carreteres, o a la resta de personal en cas de causes imprevistes estrictament justificades.

En els casos exceptuats en este punt 9.5., a partir de la conclusió de l'horari establit per a establiments de restauració i hostaleria, estos podran continuar la seua activitat sol i exclusivament per a les persones usuàries d'aquests, fins al seu horari de tancament habitual. Sense perjudici de la subjecció a la resta de mesures establides per als establiments de restauració i hostaleria.



9.6. Les activitats de restauració de servei a domicili, o de recollida de menjar i/o beguda per la clientela en l'establiment amb cita prèvia, es podrà dur a terme durant l'horari d'obertura habitual de l'establiment.



9.7. Es manté la suspensió de l'activitat pròpia de discoteques, sales de ball i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe, pubs, ciber-café, cafés teatre, cafés concerte, cafés cantant, ni la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant. Tot això sense perjudici de l'autoritzat en la Resolució de 9 de desembre de 2020, de les conselleres de Sanitat Universal i Salut Pública i de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual s'acorden mesures addicionals relatives als locals d'oci nocturn, amb les mesures i limitacions previstes en esta Resolució per als establiments de restauració i hostaleria, i en la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública. Es permet música ambiental i no es permet el ball en estos establiments, ni en interiors ni en exteriors».



7é. Es modifica el punt 12. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«12. Mesures relatives a l'activitat física, l'esport, les instal·lacions esportives i les competicions esportives.

12.1. Activitat física i esportiva de caràcter general.

a) Es podrà practicar, amb caràcter general, activitat física i esportiva, a l'aire lliure i en instal·lacions esportives obertes o tancades, sense contacte físic i en les modalitats individuals i les que es practiquen per parelles.

b) La pràctica d'activitat física i esportiva de modalitats individuals, a l'aire lliure o en instal·lacions obertes i tancades, practicada per lliure o dirigida per un professional, podrà realitzar-se en grups màxims de 4 persones, sense contacte físic i mantenint la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries.

c) Per a la realització d'activitat esportiva a l'aire lliure o en instal·lacions esportives obertes, i sempre que siga possible mantindre la distància de seguretat, no serà obligatori l'ús de màscara.

La màscara serà obligatòria en zones o espais amb gran afluència de persones, on no siga possible mantindre la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries amb la resta de persones esportistes o vianants.

d) Per a la realització d'activitat esportiva en instal·lacions tancades serà obligatori l'ús de màscara.



12.2. Activitat física i esportiva de la població en edat escolar de les etapes educatives d'Infantil i Primària fora de la jornada escolar.

12.2.1. Activitats esportives de grup i entrenaments esportius.

a) La població en edat escolar de les etapes educatives d'Infantil i Primària podrà participar fora de la jornada escolar en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de 10 persones esportistes amb les limitacions que estableix l'apartat següent.

b) En tot cas, les activitats esportives grupals i els entrenaments esportius es desenvoluparan en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d'activitat o d'entrenament. Així mateix, es podran realitzar únicament dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic, que permeten garantir en tot moment la distància de seguretat entre els esportistes participants.

Per a la realització d'activitat esportiva en instal·lacions tancades serà obligatori l'ús de màscara.

c) Les activitats esportives grupals i els entrenaments esportius es desenvoluparan, en tot cas, sense públic. Els acompanyants dels menors que participen en les activitats no podran romandre en les instal·lacions esportives i evitaran en tot cas romandre als voltants de les instal·lacions i generar situacions d'aglomeració de persones.

d) L'activitat física i la pràctica esportiva que es realitze en activitats lectives, extraescolars o complementaries durant la jornada escolar, se sotmetrà a les disposicions dels Protocols vigents a cada moment per als centres escolars, adoptats per la Conselleria competent en matèria d'Educació i per la Conselleria competent en matèria de Sanitat.



12.2.2. Participació en competicions esportives.

No es permet la participació de persones escolaritzades en les etapes educatives d'Infantil i Primària en esdeveniments i en competicions esportives, amb l'excepció de les competicions expressament autoritzades en el punt 12.4 de la present resolució.



12.3. Entrenaments de l'esport federat, dels Campionats d'Esport Universitari, i dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de l'educació secundària.

a) Les persones esportistes federades, les inscrites al Campionat d'Esport Universitari, o als Jocs esportius de la Comunitat Valenciana podran realitzaran els entrenaments esportius, amb les limitacions que s'estableixen en els apartats següents.

b) Els entrenaments esportius es desenvoluparan en grups estables i evitant els contactes amb altres grups d'entrenament. Així mateix, sempre que siga possible es promouran dinàmiques esportives individuals i sense contacte físic garantint el màxim temps possible la distància de seguretat.

c) Els entrenaments esportius es desenvoluparan, en tot cas, sense públic. Els acompanyants dels menors que participen en els entrenaments no podran romandre en les instal·lacions esportives i evitaran en tot cas romandre als voltants de les instal·lacions i generar situacions d'aglomeració de persones.

d) Els entrenaments dels esportistes que participen en les competicions autoritzades en el punt 12.4 de la present Resolució, es desenvoluparan amb les dinàmiques esportives habituals, aplicant els protocols federatius de prevenció de la Covid- 19.

e) Els entrenaments en els quals participen persones en edat escolar de les etapes educatives d'Infantil i Primària se sotmetran en tot cas a les limitacions específiques que s'estableixen en el punt 12.4 de la present resolució, amb l'excepció prevista en el paràgraf anterior.

12.4. Competicions esportives.

a) Continuen suspeses totes les competicions, activitats i esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, excepte les que s'estableixen en els paràgrafs següents.

b) Podran celebrar-se les següents competicions esportives d'àmbit autonòmic:

- Les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que atorguen un dret d'ascens a campionats o competicions d'àmbit estatal.

- Les competicions oficials federatives d'àmbit autonòmic que siguen imprescindibles per a obtindre la classificació oficial per a campionats d'àmbit estatal.

- La competició professional de pilota valenciana i la màxima competició en categoria femenina.

c) Així mateix, podran celebrar-se en el territori de la Comunitat Valenciana, les competicions oficials professionals d'àmbit internacional i estatal, i les competicions oficials no professionals d'àmbit internacional i estatal.

d) La federació corresponent haurà de disposar d'un protocol públic de desenvolupament de la competició que garantisca el seguiment de les mesures de seguretat i d'higiene requerides per a la prevenció de la Covid-19. Amb la finalitat de garantir la protecció de la salut de les persones esportistes i del personal necessari per al desenvolupament de la competició, el protocol podrà ser requerit per l'autoritat sanitària.

12.5. Instal·lacions esportives

a) En les instal·lacions esportives obertes i tancades podrà realitzar-se l'activitat física i esportiva regulada en els punts anteriors, i en les condicions que s'estableixen en estos.

A l'efecte d'aquesta Resolució, es considera instal·lació esportiva oberta, aquell espai obert esportiu, no cobert o tot espai que, estant cobert, estiga envoltat lateralment per un màxim de tres parets o murs.

b) En les instal·lacions esportives obertes, l'aforament màxim permés serà d'una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l'ús esportiu. Este càlcul s'aplicarà globalment i per a cadascuna de les dependències d'ús esportiu de la instal·lació. Els aforaments dels altres serveis no esportius de quins puga disposar la instal·lació es regiran per la seua normativa específica.

c) En les instal·lacions esportives tancades, l'aforament màxim permés serà d'un 30% respecte a l'aforament ordinari de la instal·lació.

A l'efecte d'aquesta resolució, s'entén per aforament ordinari aquell que establisca la normativa específica aplicable, i en defecte d'això el d'una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l'ús esportiu.

Este càlcul s'aplicarà globalment i per a cadascuna de les dependències d'ús esportiu de la instal·lació. Els aforaments dels altres serveis no esportius de quins puga disposar la instal·lació es regiran per la seua normativa específica.

Les instal·lacions esportives tancades conclouran la seua activitat a les 20.00 hores, no podent romandre les persones usuàries en el seu interior fora de l'horari permés.

d) En les piscines, l'aforament màxim permés serà d'un 30% respecte a l'aforament ordinari de la instal·lació i del got de la piscina.

A l'efecte d'aquesta resolució, s'entén per aforament ordinari aquell que establisca la normativa específica aplicable, i en defecte d'això el d'una persona usuària per cada 4 m² de làmina d'aigua.

e) Les persones o entitats titulars de la instal·lació seran les responsables d'establir les mesures necessàries per a garantir el compliment dels aforaments, i senyalitzaran de manera visible, i en els accessos de cadascuna de les dependències, tant els metres quadrats disponibles en la zona com l'aforament màxim permés.

f) La persona o entitat titular de la instal·lació haurà d'establir un sistema d'accés que evite l'acumulació de persones i un sistema de torns que permeta la pràctica de l'activitat física en condicions de seguretat i protecció sanitària.

g) Amb caràcter general, s'haurà de realitzar una neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions, com a mínim dues vegades en el dia. Així mateix, es netejarà i desinfectarà el material utilitzat per les persones esportistes en finalitzar cada torn d'entrenament i a la finalització de la jornada.

h) Es permet l'ús de vestuaris, amb un aforament màxim permés d'un 30% respecte a l'aforament ordinari.

A l'efecte d'aquesta resolució, s'entén per aforament ordinari aquell que establisca la normativa específica aplicable, i en defecte d'això el d'una persona usuària per cada 3 m² de superfície útil.

Es podran utilitzar les dutxes quan estes siguen individuals i complint sempre amb el protocol establit a este efecte per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

12.6. Esdeveniments esportius

a) Amb caràcter general no es permet la celebració d'esdeveniments esportius, amb l'excepció de les competicions que expressament permet el punt 12.4 de la present Resolució.

b) En les competicions esportives que se celebren en instal·lacions esportives o a l'aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes de manera simultània.

c) Les competicions d'àmbit autonòmic que permet l'apartat b) del punt 12.4 de la present resolució se celebraran sense públic.

d) La resta de competicions autoritzades se sotmetran a les limitacions que estableixen els punts 14.1 i 14.2 de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorda noves mesures addicionals a la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Excepcionalment, amb autorització expressa de la Conselleria competent en matèria de salut pública, podrà autoritzar-se una major presència de públic en competicions oficials no professionals d'àmbit internacional i en finals de competicions oficials no professionals d'àmbit estatal, que se celebren en el territori de la Comunitat Valenciana».



8é. Es modifica el punt 15. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«15. Mesures relatives a residències i altres allotjaments similars.

15.1. Es considera inclòs en este apartat les residencies estudiants, residències escolars, campaments i albergs per a treballadors.

15.2. En les residències i allotjaments recollides en este punt, l'obertura de zones comunes es permet fins a 30% de l'aforament, garantint les mesures de distanciament, higiene prevenció i afavorint l'ús de zones ben ventilades, sense servei de bufet ni acte-servei. Poden establir-se torns en el menjador, sempre garantint les mesures de distanciament i higiene i de prevenció, i se suspenen les visites.

15.3. Els allotjaments que ofereixen habitacions i serveis col·lectius, les persones de diferents grups de convivència no poden pernoctar en la mateixa estada ni utilitzar cuines compartides».



9é. Es modifica el punt 16. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«16. Mesures relatives a activitats recreatives d'atzar.

Es manté la suspensió cautelar d'activitats en establiments i espais dedicats a activitats recreatives i d'atzar, entre els quals s'inclouen, casinos de joc, sales de bingo, salons recreatius de màquines d'atzar, salons de joc, tómboles i salons cíber».



10é. Es modifica el punt 24. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«24. Mesures relatives a piscines i platges.

24.1. Les piscines per a ús recreatiu, piscines d'hotels, allotjaments turístics i piscines d'urbanitzacions hauran de respectar el límit del 30% de la seua capacitat d'aforament tant quant al seu accés com a la pràctica recreativa.

24.2. Es podrà fer ús dels vestuaris. Però no es podrà fer ús de les dutxes ni de les fonts d'aigua.



24.3. Es permet l'accés a les platges per a passejar o fer activitat física i esportiva a l'aire lliure, mantenint les mesures de distanciament físic i higiene i de prevenció, sempre dins de la limitació a la llibertat de circulació i mobilitat i del nombre màxim de persones que puguen romandre en grup, que s'estableix per Decret del President de la Generalitat. L'ús de la màscara en platges i piscines és obligatori en tot moment per a totes les persones majors de sis anys, excepte durant el bany».



11é. Es modifica el punt 25. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«25. Mesures relatives a activitats festeres tradicionals.

Es manté el tancament preventiu i la suspensió cautelar d'activitats, establiments, espais o centres on es desenvolupen activitats festeres tradicionals, de les previstes en el Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regulen les condicions i tipologia de les seus festeres tradicionals situades en els municipis de la Comunitat Valenciana. Amb suspensió en estos centres o locals de les activitats festeres tradicionals».

12é. Es modifica el punt 26. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, queda redactat com segueix:

«26. Mesures relatives a centres de persones majors i de persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental.

26.1 En relació amb els centres de persones majors, s'estarà al que es disposa en l'ordenació que realitze la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableix el pla d'actuació en les residències de persones majors dependents, els centres de dia, els habitatges tutelats i els CEAM/CIM, de la Comunitat Valenciana, en el context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

26.2. En relació amb els centres de persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental s'estarà al que es disposa en l'ordenació que realitze la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableix el pla d'actuació en els centres i recursos dirigits a persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental de la Comunitat Valenciana, en el context de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

26.3 L'obertura dels centres i la represa de les activitats, en espais, referits a centres recreatius de majors o activitats en altres centres sociosanitaris, centres de dia i centres de diversitat funcional, correspondrà a les administracions competents en la matèria, de conformitat amb el que dispose per a la seua ordenació la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusive».



Segon. Mesures vigents.

En tot el no previst en esta Resolució, i en el que siga compatible amb ella, seran aplicable, en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana:

- Les mesures que, amb caràcter general, s'estableixen en els Decrets del President de la Generalitat, vigents a cada moment, de mesures de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 de la declaració de l'estat d'alarma activat pel Govern de la Nació.

- L'Acord de 19 de juny, del Consell, sobre mesures de prevenció enfront de la Covid-19 (DOGV 20.06.2020), en tot allò que no s'opose a la present Resolució.

- La Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorda noves mesures addicionals en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 (DOGV 05.12.2020), en tot allò que no s'opose a la present Resolució.

– La Resolució de 9 de desembre de 2020, de les conselleres de Sanitat Universal i Salut Pública i de Justícia, Interior i Administració Pública, per la qual s'acorden mesures addicionals relatives als locals d'oci nocturn (DOGV 09.12.2020), en tot allò que no s'opose a la present Resolució.



Tercer. Mesures que queden sense efecte.

Queden sense efecte les següents mesures i resolucions:

- Els punts 11. i 13. del resolc Primer de la Resolució de 5 de desembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorda noves mesures addicionals en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 (DOGV 05.12.2020).

- La Resolució de 19 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'estableixen mesures excepcionals i addicionals en l'àmbit de la Comunitat Valenciana a conseqüència de l'agreujament de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 (DOGV 20.01.2021).

– La Resolució de 29 de gener de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual es prorroguen diverses resolucions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid19, i es modifiquen i addicionen altres mesures excepcionals (DOGV 30.01.2021).



– La Resolució de 25 de febrer de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorden noves mesures, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.



Quart. Col·laboració.

Donar trasllat de la present resolució a la Delegació del Govern la Comunitat Valenciana, i als Ajuntaments de la Comunitat Valenciana, a l'efecte de recaptar la seua cooperació i col·laboració, en el seu cas, a través dels cossos i forces de seguretat i de la policia local, per al control i aplicació de les mesures adoptades.



Cinqué. Règim sancionador.

L'incompliment de les mesures de la present resolució quedarà subjecte al procediment de l'activitat inspectora i al règim sancionador establit en el Decret llei 11/2020, de 24 de juliol, del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores dels mesures de prevenció davant la Covid-19.



Sisé. Eficàcia de la resolució.

La present resolució produirà efectes des de les 0.00 hores del dia 15 de març de 2021 i mantindrà la seua vigència fins a les 23.59 hores del 12 d'abril de 2021.



S'adverteix que la present resolució posa fi a la via administrativa podent interposar-se recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà al de la seua notificació, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que s'estableix en els articles 10.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció contenciosa administrativa, o recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Tot això sense perjudici que puga interposar-se qualsevol altre recurs dels previstos en la legislació vigent.



València, 11 de març de 2021.– La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública: Ana Barceló Chico.

Mapa web