Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 3/2018, d'11 d'abril, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió d'ajudes a entitats locals per a programes de joventut i equipament en tecnologia de la informació i la comunicació



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8276 de 18.04.2018
Número identificador:  2018/3781
Referència Base de Dades:  003833/2018
 



ORDRE 3/2018, d'11 d'abril, de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió d'ajudes a entitats locals per a programes de joventut i equipament en tecnologia de la informació i la comunicació (TIC). [2018/3781]

ÍNDEX

Preàmbul

Ordene

Article 1. Objecte

Article 2. Programes de joventut subvencionables

Article 3. Equipaments TIC subvencionables

Article 4. Entitats beneficiàries

Article 5. Obligacions de les entitats beneficiàries

Article 6. Compatibilitats

Article 7. Procediment de concessió

Article 8. Criteris de valoració per a la concessió d'aquestes ajudes

Article 9. Requisits de qualitat mínims de les sol·licituds i repartiment de les ajudes segons el pes poblacional

Article 10. Càlcul individualitzat de cada ajuda

Article 11. Sol·licituds

Article 12. Esmena de sol·licituds

Article 13. Ordenació i instrucció

Article 14. Comissió d'avaluació

Article 15. Resolució i termini

Article 16. Criteris de modificació de la resolució

Article 17. Informació i publicitat de les subvencions concedides

Article 18. Pagament de la subvenció

Article 19. Despeses subvencionables i subcontractació

Article 20. Forma de justificació de les ajudes

Article 21. Termini de justificació de les ajudes

Article 22. Pla de control

Article 23. Reintegrament i minoració de les ajudes

Article 24. Règim sancionador





PREÀMBUL



L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) té com a principal finalitat impulsar la participació de la joventut d'una forma lliure i eficaç, propiciant el marc adequat per al seu desenvolupament social, polític, econòmic i cultural, tal com estableix l'article 48 de la Constitució Espanyola, en exercici de la competència exclusiva que en matèria de joventut té atribuïda la Comunitat Valenciana per l'article 49.1.25 de l'Estatut d'Autonomia.

La nova Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut recalca la importància del dret a l'oci i a la participació de la joventut en l'article 4. Així mateix, estableix en l'article 5 que les administracions públiques es comprometen a garantir el dret a l'oci educatiu, a assegurar la participació directa de les persones joves i a potenciar el voluntariat juvenil.



La mateixa llei per a impulsar aqueixes polítiques determina en l'article 7 que és funció de l'IVAJ impulsar la prestació de serveis a la joventut, des del sector públic, i fomentar les relacions i la cooperació amb els ajuntaments, així com entre els municipis. Aquesta funció és la gènesi de les ajudes que es regulen en aquesta ordre de bases.

D'altra banda, el 15 d'abril de 2016 en finalitzar la 1a Trobada d'oci educatiu de la Comunitat Valenciana es va donar lectura al Manifest en què es reivindica l'oci educatiu com a instrument per a la inclusió, la igualtat, la participació i el creixement personal i comunitari, especialment en la infància, l'adolescència i la joventut. Aquesta declaració assumida per totes les persones assistents, entre les quals hi havia representants d'entitats sense ànim de lucre, associacions juvenils, empreses i administracions que treballen en aquest àmbit, proclama a la societat valenciana que «volem treballar perquè per mitjà de l'oci educatiu s'ajude a formar persones madures, solidaris i felices.»

Per a la consecució d'aquests objectius i per al compliment del que preveu l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'IVAJ considera necessari donar suport a les entitats locals perquè puguen oferir activitats d'oci educatiu de qualitat a la joventut de les seues respectives localitats. D'aquesta manera es compleixen els principis de necessitat i eficàcia en possibilitar que es presten aquests serveis per l'Administració local, sempre més pròxima al ciutadà.

Amb aquest finalitat, aquesta ordre, d'acord amb el principi de transparència, ofereix a totes les entitats locals inferiors a la província, la possibilitat d'optar a unes ajudes per a la posada en marxa, o per a la consolidació, si és el cas, de polítiques educatives per mitjà de l'oferta de serveis d'oci educatiu. La participació en les convocatòries es realitzarà de manera telemàtica el que contribuirà a facilitar la seua tramitació i a fer efectiu el principi d'eficiència, evitant càrregues administratives innecessàries i racionalitzant la gestió dels recursos públics.

Aquestes bases permeten que es complisca el principi de seguretat jurídica, ja que totes les entitats locals podran participar en igualtat de condicions en les respectives convocatòries. A més es disposen sistemes de correcció per a assegurar que tots els municipis, siga quina en siga la població, puguen concórrer en igualtat de condicions i es puga fer una distribució proporcional dels recursos disponibles. D'aquesta manera es pretén iniciar una política nova en molts municipis i refermar les ja desenvolupades per uns altres del territori valencià, de manera que es vaja percebent entre la ciutadania que les activitats projectades amb un programa adequat són un instrument excepcional per a educar la joventut en valors, al mateix temps que un dret.



Totes les actuacions que nasquen de les futures convocatòries d'ajudes s'integraran en la Xarxa Valenciana d'Oci Educatiu prevista per l'article 44 de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut. Aquesta integració permetrà donar a conéixer a tota la ciutadania els recursos disponibles per a la joventut.

Les ajudes regulades en la present ordre van dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana. Per ser administracions públiques que desenvoluparan polítiques socials relacionades amb els joves, és evident que no hi ha cap tipus d'ànim de lucre ni comercial. Per això aquestes subvencions no necessiten notificació a la Comissió Europea, per no ajustar-se a allò que exigeix l'article 107.1 del Tractat de funcionament de la Unió Europea, atés que per la seua naturalesa, àmbit local d'actuació i limitat pressupost no suposen un falsejament de la competència que afecte els intercanvis comercials entre estats membres.



Una vegada que s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8104, d'11 d'agost de 2017, un anunci d'informació pública perquè la ciutadania en general fera arribar a l'administració diferents opinions i suggeriments, i ateses les observacions realitzades per les conselleries de la Generalitat, l'informe de l'Advocacia General de la Generalitat d'1 de desembre de 2017, i amb un informe previ de la Intervenció Delegada en la Conselleria d'Igualtat i Politiques Inclusives de 16 de gener de 2018, en virtut de la competència atribuïda per l'article 165.1 de la Llei 1/2015 de, 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, en relació amb l'article 3 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual determina les conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat, i Decret 14/2018, de 23 de febrer, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.







ORDENE



Article 1. Objecte

La present ordre estableix les bases reguladores de la concessió de subvencions a entitats locals perquè desenvolupen programes de joventut i/o doten el seu servei d'informació juvenil d'equipament en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).



Article 2. Programes de joventut subvencionables

1. Són subvencionables els programes de joventut dirigits a les persones amb la condició legal de joves segons l'article 2 de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut. Aquests programes podran estar integrats per:

a) Activitats d'oci educatiu. Cada convocatòria podrà establir un tipus concret d'activitats d'oci educatiu que poden ser subvencionables en el corresponent exercici. En cap cas es considerarà oci educatiu als efectes d'aquesta ordre de bases, aquelles activitats que consistisquen en festes, revetles, celebracions gastronòmiques, concerts, pràctica d'esports o semblants, no justificades en el corresponent projecte previst en l'apartat 4 d'aquest article.

b) Activitats de promoció del voluntariat jove i programes d'aprenentatge-servei. Les entitats locals també podran sol·licitar ajudes per a desenvolupar activitats dirigides a la creació d'un esperit de solidaritat en la joventut, com ara camps de treball o programa d'aprenentatge-servei, en possible col·laboració amb entitats de voluntariat.



c) Activitats de Fòrum Jove organitzades per entitats locals, que d'acord amb l'article 20 de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut, es constituïsquen com a ferramenta de participació de duració concreta, a través de les quals la població jove dialogue i treballe amb l'administració per a construir les polítiques públiques territorials i sectorials.

2. No seran subvencionables aquells programes en què s'incloga:



a) Activitats que promoguen o justifiquen qualsevol forma de discriminació per raó de raça, sexe, religió, ideologia o qualsevol altra que atempte contra els drets fonamentals de la persona o la seua dignitat.



b) Activitats amb finalitat lucrativa.

c) Activitats que fomenten o puguen incitar, directament o indirectament, a la violència, a l'ús de drogues, alcohol, tabac, a les que realitzen apologia del consum d'aquestes, o en les quals es puga preveure raonablement el seu consum.

d) Activitats que incomplisquen qualsevol tipus de legislació.

3. No se subvencionaran activitats dirigides a la millora de l'ocupabilitat de les persones o accions que conduïsquen a titulacions formatives.

4. La petició d'una ajuda per al desenvolupament de qualsevol d'aquestes activitats haurà d'anar acompanyada del corresponent projecte que contindrà:

a) Estudi sintètic de la joventut del municipi o àmbit territorial de la corresponent entitat local.

b) Descripció de les necessitats detectades en la població juvenil del municipi amb especial atenció a situacions de risc d'exclusió social.



c) Descripció detallada del contingut del programa que done resposta a les necessitats detectades, objectius educatius, participants, accions concretes, personal que el desenvolupe amb la seua titulació, llocs, materials necessaris, requisits legals (assegurances, certificats exigits al personal…) i cronograma.

d) Sistema d'avaluació final i d'elaboració de conclusions.



Article 3. Equipaments TIC subvencionables

Les entitats locals que presten un servei d'informació juvenil inscrit en el cens de la xarxa de serveis d'informació juvenil de la Comunitat Valenciana, com a centre d'informació juvenil, podran sol·licitar ajudes per a l'adquisició d'equipament en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) relacionat amb el programa de joventut que desenvolupen. En cap cas es podrà subvencionar més del 80 % del cost d'adquisició.



Article 4. Entitats beneficiàries

1. Podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les entitats locals d'àmbit inferior a la província. Així, podran presentar les corresponents sol·licituds tant els ajuntaments com els òrgans de govern i administració d'entitats supramunicipals i d'entitats locals menors, d'acord amb les seues competències.

2. Les entitats locals hauran d'adherir-se a la Declaració per l'oci educatiu «ens reunim amb uns altres valors» (2016), que es troba disponible en la pàgina web de l'IVAJ, en la http://www.ivaj.gva.es/va/ocio-educativo. La finalitat no és una altra que fer partícips els responsables de les administracions sol·licitants de la importància de l'oci educatiu com a instrument per a l'educació no formal de la joventut valenciana i obtindre el seu suport perquè es reconega com un dret de totes les persones joves, D'acord amb el que preveu l'article 4 de la Llei 15/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de polítiques integrals de joventut.

3. No podran obtindre la condició de beneficiari les entitats incurses en alguna de les prohibicions contingudes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Article 5. Obligacions de les entitats beneficiàries

A més de les obligacions que amb caràcter general s'estableixen en l'art. 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, s'estableixen les següents obligacions dels beneficiaris:

1. Realitzar el programa subvencionat en la forma, condicions i termini que s'hi estableixen, i en tot cas abans del 31 d'octubre de l'exercici a què s'aplica la subvenció.

2. Realitzar les activitats incloses en el programa amb personal que dispose de la titulació de director/a i de monitor/a d'activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil i els seus equivalents en aquells casos en què siga necessari.

3. Acreditar davant de l'IVAJ la realització de l'activitat, així com el compliment dels requisits i condicions que determina l'atorgament o gaudi de l'ajuda, en la forma que estableix la present ordre.



4. Sotmetre's a les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General, en relació amb les subvencions i ajudes concedides.

5. Comunicar a l'IVAJ la sol·licitud i la concessió d'ajudes, per a la mateixa finalitat, per part d'altres administracions i organismes públics o privats, tant nacionals com internacionals.

6. Comunicar a l'IVAJ les modificacions que es produïsquen en el desenvolupament del programa subvencionat.

7. Prestar la col·laboració i presentar la documentació que siga necessària a l'IVAJ, a fi de comprovar l'execució del programa objecte de subvenció.

8. Donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de l'activitat que fonamenta la concessió de la subvenció, incloent-hi el logotip de l'IVAJ en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals. En aquells casos en què l'entitat local dispose de pàgina web, s'utilitzarà aquest mitjà per a donar publicitat a la subvenció concedida, tot això d'acord amb el que disposa la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.



9. Quan una entitat local resulte beneficiària d'una ajuda per a l'adquisició de qualsevol equipament TIC, haurà d'adherir-li en lloc ben visible una etiqueta en què figure la llegenda «Equip finançat per l'IVAJ» i el logo de l'IVAJ. (Disponible en la web de l'IVAJ).

10. D'acord amb el que estableix l'article 16 de la Llei 4/1983, de 23 de novembre d'ús i ensenyament del valencià, les activitats executades a càrrec d'aquesta subvenció seran desenvolupades per personal que tinga coneixement suficient del valencià per a atendre el servei que s'ofereix a la joventut.

11. Les entitats locals beneficiàries vetlaran pel compliment del que estableix l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor, de modificació parcial del Codi Civil i de la Llei d'enjudiciament civil que estableix que «serà requisit per a l'accés i exercici a les professions, oficis i activitats que impliquen contacte habitual amb menors, no haver sigut condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i abús sexual, assetjament sexual, exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com tràfic de sers humans. A aquest efecte, qui pretenga l'accés a aquestes professions, oficis o activitats haurà d'acreditar aquesta circumstància per mitjà de l'aportació d'una certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals.» Amb aquesta finalitat, l'entitat local requerirà aquests certificats i els custodiarà, i es responsabilitzarà d'aquesta exigència legal.

12. Els equipaments TIC adquirits amb ajudes de les regulades en la present ordre hauran de ser destinats almenys tres anys als fins concrets per als quals es va concedir aquesta subvenció.



Article 6. Compatibilitats

Les ajudes són compatibles amb altres que, per a la mateixa finalitat, siguen convocades per qualsevol administració o entitat pública o privada, sempre que la totalitat de les ajudes concedides no superen el 100 % del pressupost del programa subvencionat.



Article 7. Procediment de concessió

1. El procediment de concessió d'aquestes ajudes serà el de concurrència competitiva.

2. Les subvencions seran convocades per resolució de la Direcció General de l'IVAJ i publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, d'acord amb les consignacions previstes en la Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici econòmic corresponent.



Article 8. Criteris de valoració per a la concessió d'aquestes ajudes

1. Per a la concessió d'ajudes al programa de joventut es procedirà a l'estudi i la puntuació per part de la comissió de valoració de les sol·licituds presentades. La puntuació global màxima de cada sol·licitud serà de 100 punts, d'acord amb els criteris de valoració següents:



a) Anàlisi de la joventut de l'entitat local. Es concediran 4 punts per l'emplenament de cada un dels epígrafs que s'indiquen a continuació, fins a un màxim de 20 punts:

Primer. Població juvenil i desglossament per gènere.

Segon. Desglossament per trams d'edat: de 12 a 16 anys, de 17 a 22 anys i de 23 a 30 anys.

Tercer. Nombre d'estudiants per trams d'edat: de 12 a 16 anys, de 17 a 22 i de 23 a 30 anys.

Quart. Relació d'instal·lacions per a ús juvenil amb una breu descripció.

Cinqué. Relació i tipus d'associacions juvenils implantades al municipi.

b) Necessitats detectades en la població juvenil del municipi amb especial atenció a situacions de risc d'exclusió social. Aquestes necessitats juntament amb la metodologia utilitzada per a la seua detecció es descriuran d'una manera concreta i succinta. Es concediran 8 punts per cada necessitat descrita fins a un màxim de 40 punts.

c) Accions concretes del programa presentat que donen resposta a les necessitats detectades a què fa referència l'apartat anterior. Només es valoraran si són coherents. Es concediran 8 punts per cada acció del programa fins a un màxim de 40 punts.

2. Per a la concessió d'ajudes per a equipaments en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) es procedirà a l'estudi i puntuació per part de la comissió de valoració de les sol·licituds presentades. La puntuació global màxima de cada sol·licitud serà de 100 punts, d'acord amb els criteris de valoració següents:

a) Relació de les activitats informatives desenvolupades en el servei d'informació juvenil de l'entitat local durant l'any anterior a aquell que es convoquen les ajudes: es concediran 8 punts per acció fins a un màxim de 40 punts.

b) Relació d'activitats informatives a desenvolupar en l'exercici en què es concedeix l'ajuda: es concediran 10 punts per acció fins a un màxim de 60 punts.



Article 9. Requisits de qualitat mínims de les sol·licituds i repartiment de les ajudes segons el pes poblacional

1. Per a poder resultar beneficiària d'una ajuda la corresponent sol·licitud haurà d'obtindre un mínim de 50 punts. En el cas de sol·licituds per a ajudes a programes de joventut, d'eixos 50 punts, almenys 24 punts hauran de provindre de l'apartat c de l'article 8.1.

2. L'import total de cada convocatòria es repartirà en cinc quanties segons els percentatges que es detallen a continuació i que corresponen al percentatge de la població que alberguen respecte a la total de la Comunitat Valenciana. La quantia resultant serà la utilitzada per a calcular el valor del punt de cada sol·licitud, segons el tram a què corresponga el municipi que la presenta.

1r grup. Municipis de menys de 10.000 habitants: 25 %

2n grup. Municipis de 10.001 – 20.000 habitants: 10 %

3r grup. Municipis de 20.001 – 50.000 habitants: 25 %

4t grup. Municipis de 50.001 – 100.000 habitants: 15 %

5é grup. Municipis de més de 100.000 habitants: 25 %

3. En el cas de sol·licituds presentades per entitats supramunicipals, l'operació anterior es realitzarà prenent com a referència la suma de la població dels municipis que en formen part i es finançarà a càrrec del segment corresponent.

4. En el cas que en un dels trams no s'esgote la quantia disponible entre els sol·licitants de les ajudes, el sobrant s'assignarà al tram immediatament anterior.



Article 10. Càlcul individualitzat de cada ajuda

1. Per a calcular l'ajuda a concedir a cada entitat sol·licitant es procedirà primer a dividir la quantia total d'acord amb els percentatges establits en l'article anterior. Després es repartirà l'import corresponent a cada un dels trams de manera proporcional a la puntuació obtinguda per les entitats sol·licitants que reunisquen els requisits de nombre d'habitants d'acord amb la fórmula següent:

X = P x Vp

X = Subvenció concedida.

P = Puntuació obtinguda per sol·licitud.

Vp = Valor econòmic del punt, que serà el resultant de dividir l'import global de cada un dels trams de l'article 9.2 entre el nombre total de punts obtinguts per totes les sol·licituds admeses d'acord amb l'article 9.1 i que complisquen el respectiu requisit poblacional.



2. Cada convocatòria podrà preveure una limitació del nombre d'ajudes pels tipus previstos en l'article 2.1, dels que puga beneficiar-se un municipi, independentment que les haja sol·licitat individualment o a través d'una entitat supramunicipal.

3. La quantia de la subvenció es distribuirà atenent els criteris establits fins a intentar esgotar el crèdit pressupostari.

4. En cap cas cap entitat podrà rebre una ajuda major a la sol·licitada.



Article 11. Sol·licituds

1. Les sol·licituds es formularan en els models i terminis que es determinen en la corresponent convocatòria.

2. Junt amb la documentació específica que determine la convocatòria, els sol·licitants hauran de presentar:

a) Declaració responsable de no concórrer en l'entitat sol·licitant les circumstàncies assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

b) Acreditació de trobar-se al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. Per a això, el sol·licitant podrà autoritzar l'òrgan instructor perquè obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social a través de certificats telemàtics, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic. Els que no atorguen la dita autorització hauran d'aportar la documentació acreditativa que es troben al corrent de les esmentades obligacions.

c) Justificació de trobar-se al corrent en l'obligació de rendiment dels seus comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes, que serà acreditat per mitjà de certificació emesa a aquest efecte per l'esmentada entitat, segons el que disposa l'Acord de 21 de maig de 2015, del Consell de la Sindicatura de Comptes.

d) Projecte amb els requisits de l'article 2.4.

e) Adhesió de l'ajuntament en ple en el cas de municipis o del seu òrgan de govern en la resta d'entitats locals a la Declaració per l'oci educatiu «ens reunim amb uns altres valors».



f) Model de domiciliació bancària.

3. La sol·licitud i la resta de tràmits es realitzaran d'acord amb el que estableix l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



Article 12. Esmena de sol·licituds

1. Rebudes les sol·licituds i incoat l'expedient, l'òrgan instructor les verificarà i podrà realitzar d'ofici les actuacions que considere necessàries per a la determinació, el coneixement i la comprovació de les dades en virtut de les quals s'ha de pronunciar la resolució.

2. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits o no s'acompanye la documentació que, d'acord amb aquesta ordre, resulte exigible es notificarà a l'entitat sol·licitant la causa que impedeix la continuació del procediment, i se la requerirà perquè, de conformitat amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini de 10 dies, esmene la falta o acompanye els documents preceptius, amb indicació que, si així no ho fa, es considerarà que ha desistit de la seua petició, amb una resolució prèvia que haurà de ser dictada en els termes que preveu l'article 21 de la llei esmentada.



Article 13. Ordenació i instrucció

1. L'ordenació i instrucció del procediment de concessió correspondran a la Direcció General de l'IVAJ, que rebrà les sol·licituds presentades i verificarà que reuneixen els requisits per a poder ser tramitades.



2. L'òrgan competent per a la instrucció de l'expedient, a la vista de la documentació que es troba en poder d'aquest i de les obligacions que s'adquirisquen amb la concessió de l'ajuda, podrà demanar els informes dels organismes i entitats que crega oportú i efectuar les comprovacions necessàries sobre l'exactitud de tot això.



Article 14. Comissió d'avaluació

1. Una vegada examinades les sol·licituds i per a la valoració i proposta de concessió de les ajudes, la direcció general de l'IVAJ nomenarà una comissió d'avaluació que estarà integrada pels membres següents:



– Presidència: persona titular de l'Àrea de l'IVAJ o qui la substituïsca.

– Cinc vocals: tres persones funcionàries de l'IVAJ, un membre del Consell Valencià de la Joventut, a proposta de la seua comissió permanent i una persona representant de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

– Secretaria: una persona funcionària de l'IVAJ, que actuarà amb veu però sense vot.

No serà obstacle per a la constitució de la comissió que el Consell Valencià de la Joventut o la Federació Valenciana de Municipis i Províncies no proposen els seus representants en el termini que s'establisca.

2. La comissió elaborarà una relació ordenada de sol·licitants de les ajudes convocades de conformitat amb els criteris establits en aquestes bases i les condicions de concessió que s'establisquen en la convocatòria corresponent. A continuació, proposarà a l'òrgan competent per a la concessió de les ajudes la relació de beneficiaris en què figurarà la puntuació obtinguda i la quantia que li correspon segons la puntuació obtinguda. Així mateix farà la relació de les sol·licituds denegades i el seu motiu.

3. La comissió d'avaluació actuarà com a òrgan col·legiat de conformitat amb el que preveu l'article 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, als efectes d'elevar a l'òrgan concedent la proposta de resolució de les ajudes.





Article 15. Resolució i termini

1. El termini màxim perquè el director general de l'IVAJ resolga i es notifique la resolució serà de sis mesos comptats des de la publicació de la convocatòria.

2. Transcorregut el termini abans mencionat sense que s'haja notificat resolució expressa, les persones interessades podran entendre desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu. Tot això, sense perjudici que subsistisca l'obligació legal de l'Administració de resoldre expressament sobre la petició formulada.

3. La resolució del procediment es notificarà als interessats ajustant-se al que disposa l'article 40 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La pràctica de la notificació o publicació s'ajustarà les disposicions contingudes en l'article 41 i següents de l'esmentada llei.



4. La resolució de concessió esgota la via administrativa i contra aquesta es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la notificació, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius competents, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la notificació. Tot això, de conformitat amb el que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es crega oportuna.





Article 16. Criteris de modificació de la resolució

Tota alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de l'ajuda i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions públiques o ens públics o privats, tant nacionals com internacionals, quan superen el 100 % del programa subvencionat, donarà lloc a la modificació de la resolució de concessió.



Article 17. Informació i publicitat de les subvencions concedides

1. La resolució de la concessió es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. Es trametrà a la Base de Dades Nacionals de Subvencions informació sobre la resolució de concessió d'acord amb el que estableix l'article 18.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3. Les entitats beneficiàries hauran de donar publicitat de les subvencions i ajudes percebudes en els termes i condicions que estableix la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

4. Les entitats beneficiàries hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol tipus que siguen objecte de subvenció, en els termes reglamentàriament establits. Així mateix, hauran de donar a conéixer de manera inequívoca que es tracta d'una acció subvencionada per l'IVAJ. Amb aquest fi hauran d'incorporar el corresponent logo d'aquest ens en tots els materials que s'elaboren.



Article 18. Pagament de la subvenció

1. El pagament de les ajudes de despesa corrent finançades amb el capítol 4 dels pressupostos per a l'any corresponent es podrà realitzar de la manera següent:

a) El 30 per cent de l'import total s'abonarà anticipadament després de la notificació de la resolució de concessió de la subvenció. Aquestes entitats quedaran exonerades de l'obligació de prestar la corresponent garantia per estar dins dels supòsits d'exempció previstos en l'article 171.5.f) de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

b) La resta s'abonarà amb la presentació prèvia de la justificació prevista en l'article 20.

2. El pagament de les ajudes d'inversió per a l'adquisició d'equipament TIC finançades amb el capítol 7 dels pressupostos per a l'any corresponent es realitzarà en un únic abonament després de la seua justificació.

3. No obstant això, amb caràcter previ al pagament de la subvenció, el beneficiari haurà de trobar-se al corrent en l'obligació de rendiment dels seus comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes, que serà acreditat per mitjà de certificació emesa a aquest efecte per l'esmentada entitat, segons el que disposa l'Acord de 21 de maig de 2015, del Consell de la Sindicatura de Comptes.

4. Així mateix, haurà d'estar al corrent en el compliment d'obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social i aportar declaració responsable de no ser deutor per resolució de procediment de reintegrament de subvencions.



Article 19. Despeses subvencionables i subcontractació

1. Per a programes de joventut, seran subvencionables les despeses corrents i de personal derivades de les activitats previstes en el programa subvencionat. Així mateix, seran subvencionables despeses derivades d'assegurances relacionades amb l'exercici de l'activitat.

No seran subvencionables despeses de personal funcionari o d'un altre tipus que siga fix de les entitats locals. Tampoc seran subvencionables costos indirectes o d'alimentació i begudes, despeses de lloguer de locals, llum, aigua, neteja o telefonia.

Es podrà subcontractar totalment l'activitat, d'acord amb el que disposa l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2. Per a equipaments (TIC) seran subvencionables les despeses derivades de les inversions realitzades per a l'adquisició dels mateixos.

3. En tot cas s'haurà d'acreditar el compliment de la legislació de contractació del sector públic.



Article 20. Forma de justificació de les ajudes

Les ajudes concedides es justificaran per mitjà de la presentació de la següent documentació

1. Memòria justificativa de les activitats realitzades que són objecte de la subvenció. Haurà de detallar en el seu cas:

a) Les activitats realitzades amb la seua descripció, data i lloc/ Data d'adquisició de l'equipament TIC

b) El nombre de participants per cada una d'elles, amb especificació d'edat i sexe

c) Cost

d) Annex fotogràfic de cada actuació, en format paper o digital. En el cas d'equipament TIC s'aportarà fotografia de l'etiqueta que es col·locarà en l'equipament amb la llegenda «Equip finançat per l'IVAJ» i el seu logo

e) Publicitat efectuada

f) Avaluació detallada de la consecució dels objectius i resultats previstos. En el cas de l'equipament TIC s'indicarà la data d'instal·lació en el centre d'informació juvenil

2. Relació de documents de despesa o factures amb la firma de la persona titular de la secretaria o intervenció de l'entitat local, la qual certificarà tant la seua veracitat com que tota aquesta documentació no ha sigut utilitzada per a justificar cap altra subvenció. Aquesta relació contindrà:

a) Número d'ordre

b) Data d'emissió

c) Forma de pagament

d) Proveïdor

e) NIF

f) Concepte

g) Total factura

h) Import imputat a la subvenció.

Els documents originals d'aqueixes despeses o factures podran ser requerits en qualsevol moment per l'IVAJ. L'entitat local es compromet a custodiar-los durant 5 anys.

3. En cas de contractació que supere les quanties del contracte menor haurà de complir-se el que estableix l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i presentar les tres ofertes demanades.

4. Quan les activitats hagen sigut finançades, a més de la subvenció, amb fons propis o altres subvencions o recursos, haurà d'acreditar-se en la justificació l'import, procedència i aplicació d'aquests fons a les activitats subvencionades d'acord amb el que estableix l'article 30.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.





Article 21. Termini de justificació de les ajudes

El termini de justificació serà el comprés entre l'endemà del dia en què tinga lloc la recepció de la notificació de la resolució de concessió de l'ajuda i el dia 31 d'octubre de l'exercici a què s'aplica la subvenció, ambdós inclosos. Si el termini comprés entre l'endemà del dia en què tinga lloc la notificació de la resolució de concessió i el dia 31 d'octubre és inferior a 10 dies hàbils, la data final del termini es prorrogarà automàticament fins al dia en què es complisquen 10 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la notificació de la resolució de concessió.





Article 22. Pla de control

Es durà a terme un pla de control de la realització de l'activitat subvencionada per mitjà de la comprovació de la documentació de caràcter econòmic justificativa de l'import concedit i de la memòria tècnica relativa a l'actuació subvencionada, que a aquest efecte s'ha establit en les presents bases com d'aportació preceptiva per l'entitat beneficiària, per al pagament de l'ajuda, de conformitat amb el que estableix l'article 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.





Article 23. Reintegrament i minoració de les ajudes

1. A més del que preveu l'article 36 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, pertocarà el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora corresponent des del moment del pagament de la subvenció fins a la data en què s'acordre la procedència del reintegrament, en els casos enumerats en l'article 37 de la llei esmentada.

2. La tramitació del procediment garantirà l'audiència a l'entitat local interessada.

3. El termini màxim per a resoldre i notificar la resolució procedent serà de dotze mesos comptats des de la data de l'acord d'iniciació.

4. La resolució d'aquest procediment esgota la via administrativa i contra aquesta es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant del mateix òrgan que el va dictar en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la notificació, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratiu competents, en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la notificació. Tot això, de conformitat amb el que estableixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i en els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es crega oportuna.



Article 24. Règim sancionador

El règim sancionador s'aplicarà per la comissió d'infraccions administratives prevista en la normativa bàsica estatal a aquells subjectes que en siguen responsables i es regirà pel que disposa el capítol IV del títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Incidència pressupostària

La present ordre no suposa increment de la despesa, per tant la seua aprovació no ocasiona cap incidència pressupostària.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 11 d'abril de 2018



La vicepresidenta del Consell

i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives,

MÓNICA OLTRA JARQUE

Mapa web