Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 20 de març de 2024, de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, per la qual es convoquen ajudes per a la contractació d'educadors i educadores ambientals en les entitats locals, en el marc del Pla integral de residus en la Comunitat Valenciana, per a l'exercici de 2024.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9835 de 24.04.2024
Número identificador:  2024/3280
Referència Base de Dades:  003474/2024
 



RESOLUCIÓ de 20 de març de 2024, de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, per la qual es convoquen ajudes per a la contractació d'educadors i educadores ambientals en les entitats locals, en el marc del Pla integral de residus en la Comunitat Valenciana, per a l'exercici de 2024. [2024/3280]



L'Orde 19/2021, de 4 d'octubre de 2021, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, establix les bases reguladores per a la concessió d'ajudes destinades a la contractació d'educadors i educadores ambientals en les entitats locals, en el marc del Pla integral de residus en la Comunitat Valenciana (d'ara en avant PIRCVA), i així complix el que es disposa en l'apartat 2 de l'article 9 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Esta convocatòria de subvencions es finança amb els ingressos de l'Impost Estatal a l'Abocament, cedit a les comunitats autònomes, per la qual cosa és coherent introduir criteris que garantisquen que les entitats locals beneficiàries potencials de la subvenció es troben al corrent del pagament de l'impost indicat. La cessió de l'Impost Estatal a l'Abocament previst en la Llei 7/2022, de 8 d'abril, estatal de residus, es va realitzar mitjançant la Llei 35/2022, de 27 de desembre, per la qual es modifica la Llei 23/2010, de 16 de juliol, del règim de cessió de tributs de l'Estat a la Comunitat Valenciana i de fixació de l'abast i condicions d'esta cessió (article 1.1.o).

D'altra banda, i segons disposa l'apartat 2 de l'article 23 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la iniciació del procediment de concessió de les ajudes es farà mitjançant una convocatòria aprovada per l'òrgan competent. Les ajudes públiques que es convoquen no requerixen notificació a la Comissió Europea, ja que no reunixen tots els requisits de l'article 107 del Tractat de funcionament de la Unió Europea (TFUE), atés que les entitats beneficiàries no exercixen una activitat empresarial destinada a aconseguir un benefici econòmic, i les ajudes no afavorixen determinades empreses d'un sector o determinades produccions.

Per tant, a fi que s'inicie el procediment de sol·licitud i tramitació de les ajudes, en compliment de l'article 160 i 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, resolc:



Primer. Objectiu

L'objectiu d'esta resolució és la convocatòria de les ajudes per al finançament de la contractació d'educadores i educadors pel que fa a la formació, informació, difusió i sensibilització a la ciutadania i a empreses generadores de residus, en la gestió dels residus domèstics.





Segon. Entitats beneficiàries

1. Seran entitats beneficiàries de les ajudes regulades per estes bases les entitats locals de la Comunitat Valenciana que, en virtut de la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, i de la Llei 5/2022, de 29 de novembre, de la Generalitat, de residus i sòls contaminats per al foment de l'economia circular a la Comunitat Valenciana, presten, com a servici obligatori, la recollida, el transport i el tractament dels residus domèstics generats a les llars, comerços i servicis dels seus respectius àmbits territorials.



2. Les ajudes podran ser sol·licitades per les entitats locals que presten tals servicis, bé de manera independent (municipis) o mitjançant una associació de diverses entitats locals (àrees metropolitanes, mancomunitats, o diputacions provincials), de conformitat amb el que es disposa en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i en l'article 12.5 de la Llei 7/2022.

3. També es consideraran entitats beneficiàries de les ajudes els consorcis i les entitats metropolitanes constituïts per a l'execució dels plans zonals de residus establits en el Pla de residus de la Comunitat Valenciana (d'ara en avant PIRCVA) i en les ordes d'aprovació d'estos, en virtut del que es disposa en l'article 7.3 de la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats i en l'article 108 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana (d'ara en avant Llei de règim local CV).



4. Així mateix, podran ser beneficiàries de les ajudes les diputacions provincials, en virtut de les competències que tenen atribuïdes per l'article 7 de l'LRCV i en l'article 50 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de règim local de la Comunitat Valenciana. Les diputacions provincials podran presentar una sol·licitud per cada encomanda de gestió grupal de servicis que tinga encomanada.



Tercer. Requisits

Els requisits i obligacions de les entitats beneficiàries seran els establits en la base tercera de l'Orde 19/2021, de 4 d'octubre de 2021.





Quart. Finançament de les ajudes

L'import global màxim serà de 441.892,26 €, i es finançaran amb càrrec al crèdit de la línia S0528 del capítol IV, programa pressupostari 442B00 Qualitat i educació ambiental, aplicació G01080203.442B00, dels pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2024.





Quint. Gastos subvencionables

Seran gastos subvencionables els salaris i costos socials corresponents a la contractació de personal educador ambiental efectuats des de l'1 de desembre de 2023 fins al 30 d'octubre de 2024. En el cas de subcontractació del servici d'educació ambiental, seran subvencionables els costos del contracte que es formalitze amb esta finalitat.



Sext. Quantia de l'ajuda

La quantia de l'ajuda que es podrà rebre sobre el gasto elegible no podrà ser superior a 40.000 € per cada sol·licitud.

L'article 14 del PIRCVA establix la disposició d'un nombre determinat de persones educadores amb què cada entitat local haurà de comptar. Independentment d'això, cada entitat local establirà el gasto elegible (nombre de persones educadores a finançar la seua contractació) per a esta convocatòria. En les entitats locals supramunicipals, es computarà la població per la suma de la de les entitats locals que la componen.



Els municipis de menys de 5.000 habitants podran agrupar-se per a compartir este educador ambiental.

Per a municipis de més de 5.000 habitants censats segons l'INE, s'haurà de disposar de més d'un educador ambiental, segons la proporció següent:

a) Fins a 5.000 habitants, dada INE: mínim 1 persona educadora ambiental a jornada completa.

b) Entre 5.001 habitants i 9.999 habitants, dada INE: mínim 2 persones educadores ambientals a jornada completa.

c) Entre 10.000 habitants i 50.000 habitants, dada INE: mínim 3 persones educadores ambientals a jornada completa.

d) Entre 50.001 habitants i 99.999 habitants, dada INE: mínim 4 persones educadores ambientals a jornada completa.

e) Entre 100.000 habitants i 199.999 habitants, dada INE: mínim 5 persones educadores ambientals a jornada completa.

f) Entre 200.000 habitants i 299.999 habitants, dada INE: mínim 6 persones educadores ambientals a jornada completa.

g) Entre 300.000 habitants i 399.999 habitants, dada INE: mínim 7 persones educadores ambientals a jornada completa.

h) Entre 400.000 habitants i 1.000.000 habitants, dada INE: mínim 8 persones educadores ambientals a jornada completa.



Sèptim. Terminis

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Octau. Sol·licitud

1. La sol·licitud s'ha de presentar telemàticament, de conformitat amb el que s'establix en l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, així com les esmenes o les aportacions documentals posteriors a la presentació de la sol·licitud i els altres tràmits associats al procediment de concessió. Per a això s'haurà d'utilitzar el procediment habilitat en la seu electrònica de la Generalitat, a la qual pot accedir-se des de l'adreça d'internet sede.gva.es/es/va/proc22048, així com els corresponents models normalitzats disponibles en esta. Si alguna entitat presenta la seua sol·licitud presencialment, es requerirà l'entitat interessada perquè la presente per mitjà de la seu electrònica de la Generalitat. A este efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual s'haja realitzat la presentació telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat.

Per a accedir de manera telemàtica al procediment, la persona sol·licitant ha de disposar de firma electrònica avançada, amb el certificat qualificat de representant d'entitat emés per l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica de la Comunitat Valenciana (ACCV). Així mateix, es podrà utilitzar qualsevol altre sistema de firma electrònica admés per la seu electrònica de la Generalitat (sede.gva.es/va/sede_certificados).

En cas que es vulga tramitar un procediment en representació d'altres persones físiques o jurídiques, es podrà atorgar esta representació a través del Registre de representants de l'ACCV (https://www.accv.es/vl/servicios/ciudadanos-y-autonomos/registro-de-representantes/). L'accés al Registre de representants per part de les persones representades pot fer-se utilitzant un certificat de representant d'entitat.

Les sol·licituds presentades han de firmar-se amb el certificat digital de la persona jurídica que presenta la sol·licitud o, si és el cas, amb el certificat digital del seu representant. Així mateix, els que siguen competents per a fer-ho firmaran electrònicament els documents que s'hi adjunten quan la firma siga obligatòria.



Nové. Documentació per a aportar juntament amb la sol·licitud

1. Totes les sol·licituds s'acompanyaran, amb caràcter obligatori i a fi d'establir l'orde de prelació, de la documentació següent:



1.a.

– Acreditació de la identitat de la persona sol·licitant, en cas que no se n'autoritze la consulta a l'òrgan gestor del procediment.

– Acreditació, quan siga procedent, de la identitat de la persona que exercisca la representació legal, quan esta representació s'efectue per una persona jurídica, en cas de no autoritzar la seua consulta per l'òrgan gestor del procediment.

– Acreditació de la representació, si és procedent.

– Acreditació d'estar al corrent de les obligacions tributàries, estatals i autonòmiques i amb la Seguretat Social, en cas de no autoritzar la consulta per l'òrgan gestor del procediment o oposar-s'hi.

1.b. Certificat de l'acord de l'òrgan de govern competent, d'aprovació de la documentació i de presentació de la sol·licitud a la convocatòria.

1.c. Declaració responsable de l'òrgan de govern competent de l'entitat sol·licitant sobre altres subvencions rebudes o sol·licitades per als mateixos gastos elegibles.

1.d. Certificat de la intervenció de l'entitat sol·licitant de disponibilitat pressupostària del gasto objecte de l'ajuda.

1.e. Memòria explicativa, que haurà d'incloure:

– Descripció de les activitats d'educació ambiental que desenvoluparan les persones educadores ambientals que es contractaran.

– Procediment de contractació del personal, en cas de subcontractació, procediment de contractació.

– Calendari previst de desenvolupament de l'actuació dividit, si és el cas, per actuacions o fases d'implantació o desenvolupament.

– Cens de la població afectada per l'actuació actualitzada abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

– Pressupost de l'actuació que es durà a terme firmat per la persona sol·licitant o representant.

1.f. En el cas que una entitat local supramunicipal (diputació, consorci o mancomunitat) sol·licite ajuda per a la contractació de persones educadores per a un determinat nombre de municipis compresos en la seua àrea d'influència i una de les entitats locals municipals compresa en l'esmentada entitat local supramunicipal també sol·licite ajuda per a la contractació de persones educadores per al seu municipi, cal el certificat de la secretaria de l'entitat local municipal i/o supramunicipal que l'ajuda sol·licitada per les dos no suposa doble finançament per a la mateixa activitat, sinó que l'ajuda per a la contractació de les persones educadores és independent i no concorre amb l'ajuda sol·licitada per cap d'estes.

Si bé s'annexaran els següents documents addicionals i també necessaris per a establir l'orde de prelació, mitjançant l'enllaç abans indicat de la seu electrònica de la Generalitat:

A) Les entitats locals municipals i mancomunitats:

Certificat de la persona que ocupe la secretaria de l'entitat local d'aprovació definitiva del pla local de gestió de residus domèstics d'acord amb el que prescriu el PIRCVA abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds. L'aprovació definitiva del pla local suposa la publicació definitiva del mateix en el BOP corresponent.



B) Els consorcis de residus

1. Certificat del consorci que acredite l'aprovació d'un preu públic diferenciat de la fracció de residus domèstics mesclats per la gestió separada de bioresidus abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2. Certificat dels municipis, que formen part del consorci corresponent, i que han donat la seua conformitat perquè la prestació del servici de persones educadores ambientals l'efectue l'entitat abans de la data establida per a la finalització del termini de presentació de sol·licituds.



C) Les diputacions provincials

Certificat de l'entitat local d'aprovació del pressupost en el qual s'inclou la partida de gasto destinat a fomentar la gestió separada de bioresidus abans de la data establida per a la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2. Sense perjuí de la documentació requerida anteriorment i en el supòsit de totes les entitats sol·licitants, la documentació següent haurà d'aportar-se amb caràcter obligatori, abans de la proposta de concessió, i no serà considerada inicialment essencial per a establir l'orde de prelació de sol·licituds:

2.a. Acreditar estar al corrent del pagament de l'Impost sobre el Depòsit de Residus en Abocadors, la Incineració i la Coincineració de Residus. S'haurà d'aportar la certificació del contribuent de l'impost en què conste que el municipi està al corrent de l'abonament de l'impost traslladat.

En el cas d'entitats beneficiàries que siguen administracions públiques municipals o supramunicipals, les entitats locals beneficiàries sol·licitants hauran d'estar al corrent de les seues obligacions en relació amb el contribuent de l'impost, en relació amb l'Impost sobre el Depòsit de Residus en Abocadors, la Incineració i la Coincineració de residus previst en la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats (articles 84 a 97 de la indicada llei estatal), així com les seues disposicions de desplegament a la Comunitat Valenciana, per mitjà de la llei 5/2022, de 29 de novembre, de la Generalitat, de residus i sòls contaminats per al foment de l'economia circular a la Comunitat Valenciana (disposició addicional, sic, novena). Esta previsió inclou municipis, mancomunitats, EMTRE i consorcis quan paguen la part de l'impost d'ecoparcs de gestió consorciada.

Així mateix, les entitats locals beneficiàries hauran d'acreditar la posada en marxa de les previsions del nou gravamen addicional de depòsit en abocador previst en l'Orde TED/789/2023, de 7 de juliol, per la qual s'establix el mètode de càlcul del cost d'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle en abocador (BOE 15.07.2023). Esta orde TED només afecta entitats locals que gestionen, directament o indirectament, abocadors.

Finalment, per a tindre accés a la subvenció, en el cas d'entitats locals supramunicipals beneficiàries, els municipis integrants del consorci o entitat local supramunicipal competent dels servicis de valorització i eliminació de residus domèstics, hauran d'estar també al corrent de les seues obligacions davant del contribuent de l'impost estatal a l'abocament, Impost sobre el Depòsit de Residus en Abocadors, la Incineració i la Coincineració de residus previst en la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats (articles 84 a 97 de la indicada llei estatal), així com les seues disposicions de desplegament a la Comunitat Valenciana, a través de la Llei 5/2022, de 29 de novembre, de la Generalitat, de residus i sòls contaminats per al foment de l'economia circular a la Comunitat Valenciana (disposició addicional, sic, novena). Això significa que els municipis pertanyents als consorcis i EMTRE hauran d'estar també al corrent pel que fa als pagaments, en el cas que siguen els municipis els responsables del pagament de l'impost per ser ells les entitats locals de recollida (fem de la via pública principalment).



2. b. Acreditar estar al corrent del pagament de les quotes al corresponent consorci del Pla zonal de residus. Este aspecte es podrà acreditar amb el certificat del secretari del consorci en el qual es constate que està al corrent del pagament de la quota corresponent.

3. L'acreditació de la documentació indicada en l'apartat anterior s'ha d'efectuar sense perjuí del que establix l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Quan l'administració actuant consulte o reculla dades o documents en l'àmbit dels fins de la convocatòria que estiguen en el seu poder o que haja elaborat qualsevol altra administració, el règim aplicable serà el següent:

a) L'òrgan gestor del procediment haurà d'estar autoritzat per la persona interessada per a poder consultar les dades d'estar al corrent dels pagaments amb l'Agència Tributària, estatal i autonòmica. En cas contrari, la persona interessada haurà d'aportar els documents acreditatius corresponents.

b) L'òrgan gestor del procediment té potestat per a consultar les dades d'estar al corrent amb la Tresoreria de la Seguretat Social. No obstant això, si la persona interessada s'hi vol oposar, és imprescindible que indique la informació concreta de la consulta a la qual s'oposa i els motius que ho justifiquen. Si s'hi oposa, queda obligada a aportar els documents acreditatius corresponents.

c) L'òrgan gestor podrà verificar l'exactitud de les dades declarades per la persona interessada, d'acord amb el que establix la disposició addicional octava de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre; l'article 4 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. Les persones sol·licitants hauran de subscriure les següents declaracions responsables, segons corresponga:

a) Que complixen la normativa d'integració laboral de persones amb discapacitat o, si és el cas, l'exempció d'esta obligació, segons establix el Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell, pel qual es regulen procediments de contractació administrativa i de concessió de subvencions per al foment de l'ocupació de les persones amb discapacitat.

b) Que complixen la normativa sobre igualtat efectiva entre hòmens i dones (Llei orgànica 3/2007 i Llei 9/2003 de la Generalitat).

c) Que complixen el que s'establix en la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana.

d) Que estan al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

e) Que disposen de prou capacitat econòmica, financera i operativa per a garantir l'execució de l'operació proposada.

f) Que complixen les obligacions per reintegrament de subvencions.

g) Que proposen i executen els projectes que corresponga amb les línies d'actuació indicades i que complixen els requisits i les condicions que establixen esta resolució i les convocatòries respectives.

h) Que han informat les persones de les quals aporta dades o documentació en este procediment sobre:

– La comunicació d'estes dades a l'Administració per a tractar-les en l'àmbit de les seues competències i d'acord amb les finalitats del procediment.

– La possibilitat que l'Administració faça consultes relacionades amb les seues dades per a comprovar, entre altres aspectes, la veracitat d'estes. Si esta consulta requerix l'autorització per llei de les persones les dades de les quals es consultaran, la persona sol·licitant o el seu representant legal hauran d'haver recaptat esta autorització, que estarà disponible a petició de l'Administració en qualsevol moment.

– La possibilitat i la manera d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació del tractament o oposició que l'assistixen en relació amb el tractament de les seues dades personals.



Dècim. Instrucció

1. La instrucció del procediment correspon a la Subdirecció General de Qualitat i Educació Ambiental de la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental

2. L'avaluació de les sol·licituds presentades a fi de la seua admissió serà duta a terme per una comissió d'avaluació, que es constituirà d'acord amb l'especificat en la base novena de l'Orde 19/2021, de 4 d'octubre de 2021.

3. La concessió de les subvencions s'ha de fer mitjançant el procediment de concurrència competitiva a què es referix l'article 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; l'article 22 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 55 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions.

4. Per a l'atorgament de les subvencions a l'efecte d'establir l'orde de prelació entre les sol·licituds admeses a tràmit, la comissió d'avaluació tindrà en compte exclusivament l'orde de presentació de la sol·licitud fins a l'esgotament dels fons. A este efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual la sol·licitud estiga completa; per tant, en cas que es requerisca una millora de la sol·licitud o una esmena d'esta, es prendrà com a data de presentació aquella en la qual s'haja efectuat l'esmena.



5. La comissió d'avaluació elaborarà la proposta de concessió de subvencions, que contindrà la llista de les sol·licituds admeses en els termes indicats en l'apartat anterior. En la proposta de concessió s'inclouran totes les entitats sol·licitants admeses, el gasto elegible, la quantia de l'ajuda que es proposa concedir i la motivació. Així mateix, es proposarà una llista amb les entitats no beneficiàries de l'ajuda amb els motius de l'exclusió. Així mateix, s'establirà una llista de reserva, amb les sol·licituds admeses però no proposades per a concessió en virtut de la limitació de crèdit pressupostari assenyalat en la convocatòria.



6. L'òrgan instructor formularà la proposta de resolució provisional de concessió de les ajudes, que es notificarà a les entitats sol·licitants, perquè, si és el cas, formulen les al·legacions que procedisquen en el termini de 10 dies hàbils.

7. La proposta de resolució provisional no atorga a l'entitat cap dret per a obtindre la subvenció. En cas que alguna entitat proposada no ho accepte o desistisca de la seua sol·licitud, es concedirà la subvenció a l'entitat o entitats de la llista de reserva segons la seua orde, en la quantia màxima establida o la quantitat que corresponga fins a esgotar el crèdit disponible.



Onzé. Resolució i notificació

1. Es delega, en la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat ambiental, la competència per a resoldre les convocatòries corresponents.

2. En la resolució definitiva de concessió de les ajudes figuraran, com a mínim, l'import de l'ajuda, el tipus d'ajuda, el termini d'execució i les actuacions subvencionables.

3. Les sol·licituds d'ajuda que no puguen ser ateses per haver-se adjudicat l'import global màxim de la convocatòria, seran desestimades, conforme al que s'establix en l'article 39 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de Subvencions, sense perjuí del que s'establix en esta convocatòria referent a la llista de reserva.

4. En la resolució de desestimació per falta de disponibilitat pressupostària, s'haurà de fer constar la incorporació i la posició de la persona sol·licitant en la llista de reserva i les condicions que es deriven de la seua inclusió.

5. La resolució definitiva de concessió, que serà motivada i tindrà els efectes i el contingut previstos en l'article 25 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en un termini màxim de tres mesos comptats a partir de la finalització del termini per a la presentació de les sol·licituds, d'acord amb el que s'establix en la normativa reguladora del procediment administratiu comú.



Dotzé. Justificació econòmica

1. La justificació de l'ajuda es durà a terme en la forma prevista en l'Orde de bases 19/2021, de data 4 d'octubre, de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per a la contractació d'ajudes per a educadors i educadores ambientals de les entitats locals en el marc del PIRCVA, i això pot donar lloc a minoració, resolució o revocació.

2. En tot cas, el compte justificatiu referent a les activitats i actuacions objecte de la subvenció que, d'acord amb el resolc quint hauran de tindre termini de finalització com a màxim el 31 d'octubre de 2024, anirà dirigit a la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, i haurà de ser presentat juntament amb la sol·licitud de pagament, com a màxim el 31 de novembre de 2024, i haurà d'incloure:

a) Memòria d'actuació justificativa i acreditativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb la indicació de les activitats dutes a terme i els resultats obtinguts.



b) Memòria econòmica justificativa del cost de les activitats efectuades, que contindrà la llista desglossada dels gastos de l'activitat acompanyada d'original o còpia compulsada de les factures dels mateixos i el certificat de l'interventor que audite el pagament o reconeixement de l'obligació d'este, i caldrà adjuntar-hi igualment la còpia dels corresponents documents comptables i vincular-los de manera unívoca a l'actuació realment executada. L'aportació dels documents esmentats inclourà, entre altres, les nòmines dels salaris abonats i les cotitzacions a la Seguretat Social.

c) Declaració responsable amb indicació de si percep o no altres fons per a la realització de les mateixes actuacions objecte d'estes ajudes.

En cas afirmatiu, aportarà la llista exhaustiva de les subvencions, ajudes, ingressos o altres recursos públics o privats que pogueren afectar la compatibilitat de les ajudes, i indicarà la procedència dels fons i el seu import, així com el percentatge d'imputació de cada subvenció al gasto.

d) Estar al corrent en el compliment de l'obligació de rendició dels comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes. Este requisit es considerarà complit si l'entitat local figura en el certificat que publica mensualment en la seua pàgina web la Sindicatura de Comptes.

D'acord amb l'article 70.3 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, una vegada transcorregut el termini màxim per a la justificació sense que s'haja presentat davant de l'òrgan administratiu competent, es requerirà a l'entitat beneficiària que, en el termini improrrogable de 15 dies hàbils, la presente. La falta de presentació de la justificació en el termini establit comporta la revocació de l'ajuda i l'exigència de les responsabilitats establides en la Llei general de subvencions.

3. La quantia de les ajudes es recalcularà una vegada revisada la justificació dels gastos corresponents a les accions dutes a terme per l'entitat beneficiària, que podrà patir una minoració respecte a la quantia adjudicada inicialment.

4. Les actuacions dutes a terme pels beneficiaris hauran d'estar completament executades i pagades amb anterioritat a la justificació econòmica.



Tretzé. Transparència, subministrament d'informació i dades obertes



Sense perjuí de les obligacions de transparència que té com a entitat pública, en virtut de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, les entitats beneficiàries tenen les obligacions següents:



1. Fer la publicitat adequada del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol mena que siguen objecte de subvenció, i incloure el logotip de la Generalitat Valenciana en mitjans de difusió, com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà publicitari que es faça de l'activitat subvencionada.

2. Subministrar a l'entitat concedent, amb el requeriment previ, tota la informació que siga necessària perquè complisca les obligacions que preveu la Llei 1/2022, de 13 d'abril, en el termini de 15 dies hàbils des del requeriment.

3. La disposició dels nous conjunts de dades que es generen per la formalització i el desenvolupament de les subvencions atorgades per l'Administració de la Generalitat, sempre que siga possible, com a conjunt de dades obertes.

Catorzena. Protecció de dades de caràcter personal i transparència



1. La gestió de les ajudes comporta el tractament de dades de caràcter personal en el marc del que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'estes dades, i de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

2. D'acord amb el que preveuen els articles 13 i 14 del Reglament (UE) 2016/679, i l'article 11 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, respecte del tractament de dades de caràcter personal, cal informar sobre:

a) Nom del tractament: ajudes en matèria de qualitat ambiental.

b) Identitat del responsable del tractament: persona titular de la subsecretaria de la conselleria amb competències en matèria de medi ambient.

c) Finalitat del tractament: tramitació d'ajudes en matèria de qualitat ambiental i canvi climàtic.

d) Exercici de drets: les persones interessades tenen dret a sol·licitar l'accés, la rectificació i la supressió de les seues dades de caràcter personal, així com a sol·licitar la limitació o l'oposició al tractament d'estes i a no ser objecte de decisions individuals automatitzades, de manera presencial o telemàtica, de conformitat amb el que preveu l'adreça d'internet següent: sede.gva.es/va/proc19970.

e) Reclamacions: sense perjuí de qualsevol altre recurs administratiu o acció judicial, si la persona interessada considera vulnerat el seu dret a la protecció de dades, pot reclamar davant de la Delegació de Protecció de Dades de manera presencial o telemàtica, de conformitat amb el que preveu l'adreça d'internet sede.gva.es/va/proc22094, sense perjuí de la possibilitat de reclamar davant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades.

f) Es pot obtindre informació més detallada en l'enllaç següent: https://agroambient.gva.es/va/registre-de-tractaments

3. Quan l'entitat sol·licitant, o el seu representant legal, aporte dades de caràcter personal de terceres persones en el procediment administratiu, té l'obligació d'informar-les dels aspectes següents:



a) La comunicació d'estes dades a l'Administració per al tractament en l'àmbit de les seues competències i d'acord amb les finalitats del procediment.

b) La possibilitat que l'Administració faça consultes relacionades amb les seues dades per a comprovar-ne, entre altres aspectes, la veracitat. Si esta consulta requerix autorització per llei de les persones les dades de les quals es consultaran, la persona sol·licitant o el seu representant legal hauran d'haver obtingut esta autorització, que estarà disponible a petició de l'Administració en qualsevol moment.

c) La possibilitat i la manera d'exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, limitació del tractament o oposició que l'assistixen en relació amb el tractament de les seues dades personals.



Quinzé. Recursos contra la convocatòria

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, podrà interposar-se, en el termini d'un mes, un recurs potestatiu de reposició davant de l'òrgan que haja dictat la resolució, de conformitat amb el que establixen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé, en el termini de dos mesos, un recurs contenciós administratiu, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb el que preveuen els articles 10 i concordants de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjuí que puga interposar-se qualsevol altre recurs que s'estime oportú.



Setzé. Efectes

Esta resolució tindrà efectes des de l'endemà de la publicació de l'extracte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.





València, 20 de març de 2024.– La consellera de Medi Ambient, Aigües, Infraestructura i Territori: Salomé Pradas Ten.

Mapa web