Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 25 de març de 2021, de la Unversitat d'Alacant, per la qual es convoquen proves selectives per a l'ingrés en la escala de tècnic o técnica Mitjans d'aquesta universitat



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9054 de 06.04.2021
Número identificador:  2021/3205
Referència Base de Dades:  002984/2021
 



RESOLUCIÓ de 25 de març de 2021, de la Unversitat d'Alacant, per la qual es convoquen proves selectives per a l'ingrés en la escala de tècnic o técnica Mitjans d'aquesta universitat (grup A, subgrup A2). Referència B02/21. [2021/3205]

En compliment del que disposen els articles 183 i 184 dels Estatuts d'aquesta Universitat, aprovats per Decret 25/2012, de 3 de febrer, del Consell (DOGV 9 de febrer), i amb la finalitat d'atendre les necessitats de personal d'administració i serveis, aquesta Universitat, en ús de les competències que li estan atribuïdes en l'article 2.2 e) de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, així com en els Estatuts d'aquesta Universitat i publicats els acords del Consell de Govern de la Universitat pels quals s'aprova l'oferta d'ocupació pública per l'any 2018, en el DOGV de data 3 d'agost de 2018 i les modificacions d'aquest, acorda convocar proves selectives per a cobrir 1 plaça de la taxa addicional per al procés d'estabilització d'ocupació temporal prevista en la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressupostos generals de l'Estat per a aqueix mateix any, a través de l'ingrés en l'escala tècnic mitjà de la Universitat d'Alacant (grup A, subgrup A2). L'oferta d'ocupació ha sigut informada per la Direcció General de Costos de Personal i Pensions Públiques del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.





Bases de la convocatòria



1. Normes generals

1.1. Es convoquen proves selectives per a cobrir 1 plaça del grup A, subgrup A2, escala tècnic mitjà (referència B02/21), pel sistema general d'accés lliure, per a ocupar llocs de l'itinerari professional d'administració especial infraestructures, en el Servei d'Infraestructures i Serveis de la Universitat d'Alacant.

D'acord amb el que preveu l'acord de Consell de Govern de la Universitat d'Alacant de 17 de desembre de 2013, pel qual s'aprova el II Pla d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de la Universitat d'Alacant, es fa constar que existeix infrarepresentació de dones en l'escala tècnic mitjà, itinerari professional d'administració especial infraestructures. Per la qual cosa la Universitat d'Alacant, compromesa amb principi d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes, anima especialment al col·lectiu de dones a participar en aquesta convocatòria.



1.2. A aquesta convocatòria hi seran aplicables la Llei orgànica 6/2001, d'universitats, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, la Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, el Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, el Decret 25/2012, de 3 de febrer, del Consell, pel qual s'aprova l'Estatut de la Universitat d'Alacant (DOGV 9 de febrer), la Normativa Interna de la Universitat d'Alacant per la qual es regula el sistema de selecció a través del concurs oposició, per a les convocatòries d'ingrés a les diferents escales administratives de la Universitat d'Alacant pel sistema general d'accés lliure (aprovada i modificada per acord de Consell de Govern de data 25 d'octubre de 2019 i 20 de febrer de 2020, respectivament), la Instrucció de Secretaria General i de la Gerència de la Universitat d'Alacant de data 8 de novembre de 2019, per la qual s'estableix l'obligatorietat d'utilitzar mitjans electrònics per a la presentació de sol·licituds, les comunicacions, les notificacions i la resta de la tramitació en els processos de selecció per a l'accés a les escales funcionarials del personal d'administració i la resta de normativa d'aplicació general.



1.3. El procediment de selecció serà el de concurs oposició, i constarà d'una fase d'oposició, de caràcter obligatori i eliminatori, i una fase de concurs.

1.4. L'oposició estarà formada pels exercicis següents:

Primer exercici: Consistirà en un qüestionari amb 4 respostes alternatives en cada pregunta de les quals només una serà la correcta, en què es contestaran preguntes relacionades amb la totalitat del temari i que contindrà un 20 % del total de les preguntes referents a la part I de l'annex I. Constarà com a màxim de 150 preguntes i la duració de l'exercici no podrà ser superior a 3 hores. Es valorarà de 0 a 10 punts. Cada pregunta contestada erròniament tindrà una penalització d'un terç sobre les correctes i les contestacions en blanc no penalitzaran.

La puntuació mínima per a superar l'exercici serà de 5 punts.

Segon exercici: Consistirà en el desenvolupament per escrit de dos temes triats pel tribunal, d'entre quatre extrets per sorteig en presència dels opositors, dels continguts de la part II del temari que figura en l'annex I. La duració no podrà ser superior a 4 hores. Es valorarà de 0 a 10 punts

La puntuació mínima per a superar aquest exercici serà de 5 punts.

Tercer exercici: Exercici pràctic o teoricopràctic relacionat amb la part II del temari que figura en l'Annex I, que podrà realitzar-se per escrit o amb els mitjans instrumentals que el tribunal decidisca, que proporcionarà el material, els mitjans i les instruccions que considere adequats per a dur a terme aquestes proves.

La realització de l'exercici, sense incloure la presentació oral, no podrà tindre una duració superior a 4 hores. Es valorarà de 0 a 10 punts.

La puntuació mínima per a superar aquest exercici serà de 5 punts.

1.5. Fase de concurs: Es valoraran els mèrits acreditats per les persones aspirants que hagen superat la fase d'oposició. Només podran ser considerats aquells mèrits obtinguts fins a la data en què finalitze el termini de presentació de sol·licituds d'admissió a les proves selectives d'aquesta convocatòria, i únicament computaran fins a aquest moment.



El concurs, que no tindrà caràcter eliminatori, farà referència a aptituds, coneixements i experiència de les candidates o els candidats d'acord amb el barem següent:

Titulació: 1 punt per tenir o haver abonat els drets per a l'expedició del títol d'Enginyer Industrial o Grau més Màster en Enginyeria Industrial.

La titulació s'acreditarà amb una còpia del títol acadèmic o del justificant d'haver abonat els drets d'expedició d'aquest.

Experiència: Fins a un màxim de 14 punts en llocs de treball en qualsevol administració pública o universitat pública, a raó de:

– 0,10 per cada mes complet de serveis en qualsevol cos, escala o categoria pertanyent al mateix subgrup de titulació que l'escala que es convoca.

– 0,05 per cada mes complet de serveis en qualsevol cos, escala o categoria pertanyent a altres subgrups de titulació que l'escala que es convoca.

En cap cas es valorarà l'experiència professional com a personal eventual.

L'experiència serà acreditada mitjançant certificat-full de serveis i haurà de contenir tant el subgrup de titulació de la categoria/escala/cos en la qual s'han prestat els serveis com la mena de règim jurídic o classe de personal empleat públic.

Coneixements de valencià: Fins a un màxim de 3 punts segons l'escala següent:



Nivell Puntuació

B1 0,5 punts

B2 1 punt

C1 2 punts

C2 3 punts





Es valorarà l'acreditació de coneixements de valencià, mitjançant les certificacions establides per la normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats.

La valoració del coneixement del valencià es farà puntuant exclusivament el nivell més alt acreditat, i sempre que no constituïsca un requisit en la convocatòria. En aquest cas, els nivells obtinguts es valoraran igualment, però es restarà la puntuació corresponent al nivell establit com a requisit.



Idioma estranger: Fins a un màxim de 2 punts. Es valorarà el coneixement d'anglés, segons els nivells del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCER) especificades. S'acreditarà documentalment d'acord amb el que s'estableix en la normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de llengües estrangeres de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats, aprovada en Consell de Govern de 29.09.2020, BOUA de 29.09.2020 (https://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=5972.pdf).



En el cas de cursos realitzats pel Centre Superior d'Idiomes de la Universitat d'Alacant s'haurà d'acreditar l'equivalència d'aquests cursos amb el nivell del MECR. Per a això s'haurà d'adjuntar el títol amb el revers d'aquest, on conste tal circumstància. El personal de la UA també podrà acreditar-la a través del certificat electrònic disponible en UACloud/eAdministració/Tràmits laborals/Certificat de Formació/ Certificat, on s'especifica aquesta equivalència.

La valoració es realitzarà segons la taula següent:



Nivell Puntuació

A1 0,10 punts

A2 0,25 punts

B1 0,75 punts

B2 1 punt

C1 1,5 punts

C2 2 punts





Es puntuarà exclusivament el nivell més alt acreditat per a cada idioma, i sempre que no constituïsca un requisit de la convocatòria. En aquest cas, el nivell obtingut es valorarà igualment, però es restarà la puntuació corresponent al nivell establit com a requisit.

1.6. La qualificació resultant de la totalitat dels exercicis estarà determinada per la suma de puntuacions obtingudes en cadascun d'aquests.

Amb el resultat de l'últim exercici de la fase d'oposició, el tribunal exposarà al públic en els llocs previstos en la base 10, la relació d'aspirants que, per haver superat tots els exercicis eliminatoris passen a la fase de concurs, i els emplaçarà perquè en el termini de deu dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de les qualificacions, presenten còpia de la documentació acreditativa dels mèrits previstos en la base 1.5. Per a això hauran d'accedir al seu expedient d'Administració Electrònica i adjuntar els documents acreditatius en els apartats Titulació, Experiència, Coneixements de Valencià i Idioma Estranger.



No seran valorats aquells mèrits que no es troben prou acreditats, i no s'admetrà cap documentació presentada fora del termini dels deu dies hàbils establits en el paràgraf anterior.

1.7. Finalitzat el termini de presentació de documentació establit en la base anterior, el tribunal publicarà en els llocs previstos en la base 10, la llista provisional de valoracions de la fase de concurs i concedirà un termini de deu dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació perquè les persones interessades formulen les reclamacions i les al·legacions que consideren pertinents en relació amb la seua baremació accedint al seu expedient d'Administració electrònica.

1.8. Resoltes les reclamacions i les al·legacions possibles, el tribunal dictarà resolució i fixarà la relació definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu i que seran proposats per al seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

Per a la confecció d'aquesta relació se sumaran les qualificacions obtingudes per cada aspirant en la fase d'oposició i en la fase de concurs. A continuació, s'ordenaran per ordre de puntuació de major a menor, i s'interromprà la relació quan el nombre d'aspirants coincidisca amb el del nombre de places convocades, sense que en cap cas puga contenir un nombre superior al de places convocades.

No obstant això, i amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les vacants convocades, sempre que els òrgans de selecció hagen proposat el nomenament d'igual nombre d'aspirants que el de vacants convocades, quan es produïsquen renúncies o concórrega alguna de les causes de pèrdua de la condició de personal funcionari en les persones proposades abans del nomenament o presa de possessió d'aquestes, l'òrgan convocant requerirà de l'òrgan de selecció una relació complementària d'aspirants aprovats que seguisquen les persones proposades, per al seu nomenament possible com a personal funcionari de carrera.

Els casos d'empat que es produïsquen es dirimiran de la manera següent:

1r Els empats es resoldran en favor de les persones amb diversitat funcional. Si l'empat es produeix entre aquestes persones, es resoldrà a favor de qui tinga acreditat un percentatge de discapacitat més alt, i s'atendrà al que disposa l'article 18.6 del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.



2n Si continua l'empat, l'ordre s'establirà segons la major puntuació obtinguda per cada aspirant en el tercer exercici.

3r Si es manté l'empat, caldrà atenir-se a la major puntuació en el segon exercici.

4t Si persistira aquest empat, caldrà atenir-se a la major puntuació en el primer exercici.

5è Si continua l'empat, caldrà atenir-se a la major puntuació en la fase de concurs.

6è Si persistira l'empat, si aquest fora entre persones de sexe diferent, es dirimirà a favor del sexe que estiga infrarepresentat d'acord amb les instruccions per a resoldre empats en processos selectius, aprovades en Consell de Govern de 26 d'octubre de 2016 (BOUA de 28 d'octubre).

7è En el cas que l'empat fora entre persones del mateix sexe o no existira infrarepresentació de cap dels gèneres, aquest es dirimirà per ordre alfabètic del primer cognom de les persones aspirants empatades, i s'iniciarà aquest ordre per la lletra determinada en la Resolució dictada per la Conselleria que tinga atribuïda la competència en matèria de funció pública, mitjançant la qual es determine l'ordre d'intervenció dels aspirants a totes les proves selectives que es facen durant l'any.



En el cas que el nombre d'aspirants aprovats fora inferior al de places convocades, les sobrants seran declarades desertes.



2. Requisits de les candidates o els candidats

2.1. Per a ser admès a la realització de les proves selectives, les aspirants o els aspirants hauran de reunir els requisits següents:

2.1.1. Tenir la nacionalitat espanyola, ser nacional dels estats membres de la Unió Europea o estar inclòs en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya en els quals siga aplicable la lliure circulació de treballadors, en els termes establits en l'apartat 1 de l'article 54 de la Llei 10/2010, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana. També podran participar el cònjuge dels espanyols i dels nacionals d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguen separats de dret i els seus descendents i els del seu cònjuge sempre que no estiguen separats de dret, siguen menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat dependents.



2.1.2. Tenir complits els setze anys i no excedir l'edat màxima de jubilació forçosa.

2.1.3. Disposar o haver abonat els drets per a l'expedició del títol de diplomatura, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica, grau o equivalent. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, caldrà tenir la credencial que n'acredite l'homologació o l'equivalència.



2.1.4. Estar en possessió del títol que habilite per a exercir la professió regulada d'enginyer tècnic o enginyera tècnica industrial.

2.1.5. Tenir les capacitats i les aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'acompliment de les corresponents funcions o tasques.

2.1.6. No haver sigut separada o separat mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública, universitat pública, o òrgan constitucional o estatutari, ni trobar-se inhabilitat o inhabilitada penalment per a l'exercici de funcions públiques. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se en inhabilitació o en situació equivalent ni haver sigut sotmesa o sotmés a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.

2.1.7. No pertànyer com a personal funcionari de carrera a la mateixa escala objecte de la convocatòria.

2.2. Tots els requisits enumerats en la base 2.1. hauran de complir-se en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-los fins al moment de la presa de possessió com a personal funcionari de carrera.



3. Sol·licituds

3.1. En virtut de la Instrucció de Secretaria General i de la Gerència de la Universitat d'Alacant per la qual s'estableix l'obligatorietat d'utilitzar mitjans electrònics (https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/documentos/normativa/instruccions-mitjans-electronics-processos-pas.pdf), qui vulga prendre part en aquest procés selectiu presentarà, en el termini de 20 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Boletín Oficial del Estado, la sol·licitud corresponent que es formalitzarà a través de la seu electrònica: https://seuelectronica.ua.es/ o en l'adreça següent: https://cvnet.cpd.ua.es/eadmua/Tramites?pIdioma=valenciano, seleccionant el tràmit establit: Sol·licitud per a oposicions del PAS.

En aquesta mateixa aplicació haurà d'adjuntar-se la documentació que s'indica en la base 3.3. Haurà d'adjuntar-se escanejada en format JPG, JPEG, PDF, DOC i DOCX. Es recomana una resolució de 200ppp i escaneig en blanc i negre. La grandària màxima de tota la documentació que cal adjuntar no podrà superar els 50 MB.

Els mitjans electrònics que s'empraran en la tramitació de les sol·licituds seran els determinats en la Seu Electrònica. En la ‘Guia per al tràmit de sol·licitud per a oposicions del PAS', que es troba disponible en la pàgina web del Servei de Selecció i Formació, Selecció i Provisió PAS, pot consultar-se tota la informació relativa al procés de presentació de sol·licituds.

La Universitat d'Alacant garantirà almenys un punt d'accés general en Registre General, en l'horari d'atenció al públic, a través del qual es facilite, de forma senzilla, l'accés electrònic a la informació i serveis de la seua competència, presentació de sol·licituds i recursos o l'accés a les notificacions i comunicacions.

3.2. Drets d'examen i forma de pagament

3.2.1. Els drets d'examen seran de 25 euros.

Podrà abonar-se amb targeta directament des de l'aplicació quan faça la sol·licitud o accedir posteriorment des del seu expedient d'Administració electrònica.

Si no voleu fer el pagament amb targeta, podrà obtenir la carta de pagament i fer el pagament de les taxes en les entitats financeres: Sabadell, Santander, CaixaBank i Bankia directament en l'oficina bancària, en els caixers o bé en la banca online.

3.2.2. D'acord amb l'article 18.1-2. de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, estan exempts del pagament de la taxa establida en el punt anterior:

a) Les aspirants o els aspirants amb una discapacitat igual o superior al 33 %. Per a gaudir d'aquesta exempció hauran d'adjuntar certificació de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives o òrgans competents d'altres administracions públiques, que acredite discapacitat igual o superior al 33 %.

b) Els membres de famílies nombroses de categoria especial o de famílies monoparentals de categoria especial. Per a gaudir de l'exempció hauran d'adjuntar a la sol·licitud la fotocòpia de la documentació oficial en vigor que acredite aquesta condició.

c) Les víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en l'article 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, integral contra la violència sobre la dona en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

d) Les persones que estiguen en situació d'exclusió social i aquesta s'acredite per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència.

e) Així mateix, estaran exemptes del pagament de la taxa establida en la base 3.2.1 les persones que figuren com a demandants d'ocupació durant el termini d'almenys un mes abans de la data de la convocatòria. Per al gaudi de l'exempció serà requisit que no hagen rebutjat, en el termini referit, una oferta d'ocupació adequada ni s'hagen negat a participar, excepte causa justificada, en accions de promoció, formació o reconversió professionals i que, a més, manquen de rendes superiors, en còmput mensual, al salari mínim interprofessional. La certificació relativa a la condició de demandant d'ocupació, amb els requisits previstos en la llei, caldrà sol·licitar-la en l'oficina del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) corresponent. Quant a les rendes, s'hauran d'acreditar amb una declaració escrita de la persona sol·licitant en la qual s'afirme que no es perceben rendes superiors al salari mínim interprofessional. Tots dos documents hauran d'adjuntar-se inexcusablement a la sol·licitud de participació en aquestes proves selectives (article 17 de la Llei 50/1998).

3.2.3. D'acord amb el que estableix l'article 18.1-6 de la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat, de taxes, gaudiran d'una bonificació del 50 % de la taxa els membres de famílies nombroses de categoria general o de famílies monoparentals de categoria general.



3.2.4. Si el pagament fet no es correspon amb l'import de la taxa, per a esmenar-lo haurà de fer el pagament de la taxa completa que corresponga i posteriorment sol·licitar la devolució de la quantitat abonada inicialment.

3.2.5. En cap cas el pagament de la taxa serà substitutiu de la presentació dins del termini i en la forma escaient de la sol·licitud.

3.2.6. Només procedirà la devolució dels drets d'examen si el procés selectiu no es realitza per causa imputable a l'Administració convocant, o en cas de renúncia de la persona aspirant a continuar participant en el procés sempre que aquesta es produïsca durant el termini de presentació de sol·licituds, o que la taxa abonada siga superior, i en aquest cas es retornarà la resta.

3.3. Documentació que cal adjuntar a la sol·licitud en l'apartat ‘Documents adjunts', en format JPG, JPEG, PDF, DOC i DOCX, i amb una resolució recomanada de 200ppp i escaneig en blanc i negre:

3.3.1. Fotocòpia del DNI. Els qui no tinguen la nacionalitat espanyola i tinguen dret a participar en el procés hauran de presentar fotocòpia del document que n'acredite la nacionalitat i, si escau, els documents que acrediten el vincle de parentiu i el fet de viure o estar a càrrec del nacional d'un altre estat amb el qual tinguen aquest vincle. A més, hauran de presentar una declaració jurada o promesa que no hi ha una separació de dret de la o el cònjuge i, si escau, del fet que l'aspirant viu o està al seu càrrec. La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘DNI' o ‘Altre document identificatiu'.





3.3.2. En el cas d'exempció del pagament de la taxa o de reducció d'aquesta, haurà d'adjuntar la documentació requerida en els punts 3.2.2 o 3.2.3 en l'apartat ‘Justificant exempció / bonificació taxes'.

3.3.3. Les persones aspirants amb discapacitat que vulguen sol·licitar l'adaptació del temps o els mitjans per a la realització dels exercicis hauran d'indicar-ho en la sol·licitud, i caldrà, en aquest cas, aportar l'informe sobre adaptació de la prova selectiva (temps i/o mitjans), expedit pel centre d'Avaluació de Persones amb Diversitat Funcional de la Direcció Territorial de la província corresponent. En el cas de no poder adjuntar-lo en el moment de la presentació de la sol·licitud el podrà adjuntar fins al dia final de presentació d'esmenes a la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses. La documentació requerida en aquest punt haurà de ser adjuntada en l'apartat ‘Adaptació realització exercicis'.

3.4. Els mers errors de fet que es detecten en la sol·licitud podran esmenar-se en qualsevol moment, d'ofici o a petició de les persones interessades.

3.5. Les dades de caràcter personal que consten en la sol·licitud seran tractats per la Universitat d'Alacant, en el seu caràcter de responsable i incorporats a l'activitat de tractament «160 – Gestió de Processos Selectius i Provisió de Llocs de treball». La finalitat d'aquest tractament de dades personals serà la gestió i resolució de la convocatòria. La legitimació d'aquest tractament es basa en el compliment d'una missió d'interès públic i en el consentiment de la persona interessada.



En el marc dels tractaments esmentats, les seues dades no se cediran a tercers excepte obligació legal.

Es podrà exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió i portabilitat de les seues dades, de limitació i oposició al seu tractament, així com a no ser objecte de decisions basades únicament en el tractament automatitzat de les seues dades, quan procedisca, davant la Gerència de la Universitat en el Registre General de la Universitat d'Alacant, o bé a través de la seua Seu Electrònica (https://seuelectronica.ua.es/va/).





4. Admissió d'aspirants

4.1. Expirat el termini de presentació d'instàncies, la rectora de la Universitat d'Alacant dictarà resolució, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 10, que contindrà la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses, amb indicació de la causa d'exclusió.

4.2. Les persones aspirants excloses disposaran d'un termini de 10 dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, per a poder esmenar el defecte que n'haja motivat l'exclusió, o accediran al seu expedient en Administració electrònica.

En qualsevol cas, per a evitar errors i possibilitar l'esmena dins del termini, les o els aspirants hauran de comprovar no solament que figuren en la relació provisional de persones aspirants admeses i excloses, sinó que a més el seu nom i DNI hi consten correctament.



4.3. Una vegada conclòs aquest termini, es publicarà la resolució en la qual, a més de declarar aprovada la relació definitiva de persones admeses i excloses, s'inclourà el lloc, la data i l'hora de començament del primer exercici, amb una antelació mínima de 15 dies hàbils. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 10.

4.4. En qualsevol moment del procés selectiu, si el tribunal tinguera coneixement que alguna de les persones no compleix la totalitat dels requisits exigits en aquesta convocatòria, prèvia audiència de la persona interessada, haurà de proposar-ne l'exclusió a la rectora de la Universitat, i li comunicarà també les inexactituds o falsedats formulades per l'as-pirant en la sol·licitud d'admissió a les proves selectives, als efectes procedents.

Contra l'exclusió de l'aspirant podrà interposar-se recurs d'alçada davant la mateixa autoritat indicada en el paràgraf anterior.



5. Tribunals

5.1. Els membres del tribunal i el personal assessor se cenyiran al règim i al funcionament establits en l'article 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, a les causes generals d'abstenció i recusació contingudes en aquesta llei i a l'article 28 i següents del Decret 3/2017, de 13 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana.



Els membres del tribunal hauran de reunir, a més, els requisits previstos en l'article 57 de la Llei 10/2010, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana.

5.2. Després de la convocatòria de la presidenta o el president, es constituirà el tribunal, que requerirà l'assistència de la presidenta o el president, la secretària o el secretari i la de la meitat, almenys, dels membres titulars o suplents.

5.3. Durant el procés selectiu, el tribunal resoldrà tots els dubtes que puguen sorgir en l'aplicació d'aquestes normes, com també el que s'ha de fer en els casos no previstos.

5.4. El tribunal podrà disposar la incorporació als seus treballs de personal d'assessorament especialitzat per a les proves corresponents dels exercicis que considere pertinents, la col·laboració del qual es limitarà a les seues especialitats tècniques. La designació d'aquest personal haurà de comunicar-se a la rectora de la Universitat i fer-se pública.

5.5. El tribunal qualificador adoptarà les mesures necessàries, si escau, de manera que les persones amb discapacitat gaudisquen de condicions similars a les de la resta de persones participants per al desenvolupament dels exercicis. En aquest sentit s'establiran, per a les persones amb discapacitat que ho sol·liciten, les adaptacions possibles quant al temps i els mitjans de realització. Si en qualsevol moment del procés selectiu el tribunal tinguera dubtes respecte de la capacitat d'una persona aspirant per a l'exercici de les activitats desenvolupades habitualment pel personal funcionari de l'escala a la qual es refereixen aquestes proves, podrà obtenir el dictamen dels òrgans competents de la comunitat autònoma corresponent. En aquest cas, podrà participar condicionalment en el procés selectiu i quedarà en suspens la resolució definitiva sobre l'admissió o exclusió de les proves fins a la recepció del dictamen



5.6. El tribunal qualificador de les proves adoptarà les mesures oportunes per a garantir que els exercicis de la fase d'oposició siguen corregits sense que es conega la identitat del personal aspirant. En seran excloses aquelles persones en els fulls de l'examen de les quals figuren noms, trets, marques o signes que permeten conèixer-ne la identitat.



5.7. El tribunal vetlarà perquè queden garantits els principis de mèrit, capacitat i igualtat d'oportunitats i de tracte entre dones i homes.



5.8. A l'efecte de la comunicació i d'altres incidències, el tribunal tindrà la seu en el Servei de Selecció i Formació de la Universitat d'Alacant, campus de Sant Vicent, telèfon 965 90 39 39.

5.9. Els membres del tribunal percebran les gratificacions per assistències fixades en el Decret 24/1997 d'11 de febrer, del govern valencià, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris (DOGV 17.02.1997)

5.10. El tribunal, titular i suplent, el nomenament del qual es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 10, amb una antelació mínima d'un mes a la data de començament de les proves, estarà compost per: la presidenta o el president, la secretària o el secretari i 3 vocals.



6. Desenvolupament de la fase oposició

6.1. El primer exercici es realitzarà en el lloc, la data i l'hora que s'establisca en la resolució a la qual es refereix la base 4.3.

6.2. Les persones aspirants seran convocades per a cada exercici en crida única. Seran excloses de l'oposició aquelles persones que no hi compareguen i perdran el seu dret encara que es personen en els llocs de celebració una vegada iniciades les proves o per no assistir-hi, encara que siga per causes justificades.



6.3. Excepcions a la base 6.2.

Es podrà sol·licitar l'ajornament de les proves quan concórrega alguna de les circumstàncies següents:

a) Situació d'embaràs de risc o part

b) Víctimes de violència de gènere que no puguen assistir per motius de seguretat

c) Situacions excepcionals derivades de la COVID-19, descrites en l'acord de la mesa negociadora de 28 d'octubre del 2020 (https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/documentos/normativa/acorde-mesa-negociadora-convocatoria-segona-prova.pdf) o aquell que estiga vigent a la data de realització dels exercicis.

Si alguna de les persones aspirants no poguera iniciar o completar el procés selectiu per les causes descrites, podran sol·licitar l'ajornament de l'exercici corresponent abans del dia establit per a la realització inicial d'aquest mitjançant escrit dirigit al tribunal a través del procediment d'instància genèrica disponible en la seu electrònica de la Universitat d'Alacant https://seuelectronica.ua.es/es/registro-electronico.html, i caldrà indicar en l'apartat EXPOSA la referència d'aquesta convocatòria i la unitat a la qual va dirigida (Selecció i Provisió del PAS) a l'efecte que el tribunal adopte la decisió que considere oportuna.



Per a ser tinguda en compte haurà d'acompanyar la justificació acreditativa de la situació en la qual es trobe. Si no pot ser presentada juntament amb l'escrit de comunicació, caldrà fer-ho en els 5 dies hàbils següents.

Aquesta fase d'oposició no podrà demorar-se de manera que es menyscabe el dret de la resta de les persones aspirants a una resolució del procés selectiu ajustada als temps previstos, la qual cosa haurà de ser valorada pel tribunal. En tot cas, la realització d'aquestes proves ajornades tindrà lloc abans de la publicació de la llista de les persones aspirants que hagen superat el procés selectiu.

6.4. En el cas de proves orals o d'altres de caràcter individual i successiu, l'ordre d'actuació del personal aspirant serà el determinat en la resolució dictada per la conselleria que tinga atribuïda la competència en matèria de funció pública, mitjançant la qual es determina l'ordre d'intervenció de les persones aspirants a totes les proves selectives que es realitzen durant l'any.

6.5. En cada exercici, el personal aspirant de nacionalitat espanyola haurà d'acreditar la seua identitat exclusivament mitjançant la presentació del DNI, del passaport, o del permís de conduir. Les persones aspirants que no tinguen la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar la seua identitat mitjançant el document original que en el país del qual són nacionals els ha estat expedit a aquest efecte. L'incompliment d'aquest requisit determinarà l'exclusió de les proves. En cap cas seran vàlides les còpies o fotocòpies d'aquests documents.

6.6. En qualsevol moment els membres del tribunal podran demanar a les persones aspirants que acrediten la seua identitat.



6.7. El personal aspirant haurà d'observar en tot moment les instruccions dels membres del tribunal o del personal ajudant o assessor durant la realització de les proves, perquè es desenvolupen adequadament.



6.8. Després de la realització de cadascuna de les proves, el tribunal farà pública en els llocs previstos en la base 10, la llista d'aspirants que les han superades.

6.9. El tribunal publicarà els anuncis successius de realització del segon i restants exercicis en els llocs previstos en la base 10, amb 2 dies, almenys, d'antelació a la data d'inici assenyalada. Quan es tracte del mateix exercici, l'anunci de celebració s'haurà d'efectuar amb vint-i-quatre hores, almenys, d'antelació.





7. Llista de persones aspirants aprovades

Finalitzat el procés selectiu, el tribunal remetrà a la Rectora, per a la publicació mitjançant resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en els llocs previstos en la base 10, la relació definitiva d'aspirants que hagen superat el procés selectiu per ordre de puntuació total, confeccionada segons el que preveu la base 1.8 d'aquesta convocatòria i que seran proposats per al nomenament com a personal funcionari de carrera, que en cap circumstància podrà ser superior al de places convocades.



8. Presentació telemàtica de documents i nomenament de personal funcionari

8.1. Publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la relació definitiva de les persones aspirants que han superat el procés selectiu, aquestes, en el termini de 20 dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació, hauran de presentar telemàticament mitjançant instància, a través del registre electrònic de la Universitat d'Alacant, la documentació següent:

a) DNI o certificació de naixement expedida per l'organisme oficial corresponent, escanejat i annexat a aquesta instància. Les persones que no tinguen la nacionalitat espanyola hauran d'annexar escanejat el document que acredite la seua nacionalitat i, si escau, els documents que acrediten el vincle de parentiu i el fet de viure a expenses de o estar a càrrec de la persona nacional d'un altre Estat amb el qual tinguen aquest vincle. Així mateix, hauran de presentar declaració jurada o promesa que no hi ha una separació de dret del cònjuge i, si escau, del fet que la persona aspirant viu a expenses de o està a càrrec seu.

b) Autorització perquè la Universitat d'Alacant obtinga la verificació de la inscripció en el Registre Nacional de Títols (RNT) mitjançant la generació del codi corresponent, del títol acadèmic exigible segons aquesta convocatòria o certificació acadèmica que acredite haver realitzat tots els estudis per a l'obtenció del títol acadèmic i document justificatiu d'haver abonat els drets per a l'expedició del títol, si aquest títol es troba en procés de ser registrat en el RNT. Les instruccions per a l'obtenció del codi d'autorització es troben disponibles en la pàgina web del Servei de Gestió de Personal.



En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, haurà de presentar-se, a més de l'autorització perquè la Universitat puga consultar el títol, la credencial que n'acredite l'homologació o l'equivalència.

c) Declaració jurada de no haver sigut separat/da, mitjançant procediment disciplinari, de cap Administració pública, universitat pública o òrgan constitucional o estatutari, com de no trobar-se inhabilitat/da penalment per a l'exercici de les funcions públiques, segons el model que apareix com annex II. Les persones que no tinguen la nacionalitat espanyola, a més, hauran de fer una declaració jurada de no trobar-se inhabilitades o en situació equivalent ni haver sigut sotmeses a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu Estat i en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública segons el model que apareix com annex III en aquesta convocatòria.

d) Certificat mèdic, escanejat i annexat, que acredite tenir les capacitats i aptituds físiques i psíquiques que siguen necessàries per a l'acompliment de les corresponents funcions. A aquest efecte, els reconeixements seran fets pel Servei de Prevenció de la Universitat d'Alacant.

e) L'acreditació dels coneixements de valencià que estableix l'article 20 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana. Es realitzarà amb la declaració que apareix com annex IV d'aquesta convocatòria, acompanyada, si escau, de l'acreditació de coneixements de valencià mitjançant les certificacions establides per la Normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats. Qui no estiga en possessió del nivell de coneixements exigit, quedarà compromès o compromesa a assistir als cursos de perfeccionament que a aquest efecte siguen organitzats.



f) Les persones aprovades que hagen fet valdre la condició de discapacitat/da, qualsevol que siga el contingent o torn pel qual hagen accedit, hauran de presentar, a més dels documents anteriors, certificació electrònica o, en defecte d'això escanejada i annexada, de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives o òrgan competent d'altres administracions públiques que acredite aquesta condició en grau igual o superior al 33 %, com també informe de capacitat per a exercir les tasques i funcions corresponents a l'escala. En el supòsit de participar pel contingent reservat a persones amb diversitat funcional de caràcter intel·lectual, a més hauran d'annexar escanejat el dictamen tècnic facultatiu en el qual es catalogue la discapacitat acreditada com intel·lectual.



g) Acreditació mitjançant document electrònic de qualsevol altre requisit establit en la base 2.1 no recollit en els apartats anteriors.



8.2. Les persones que tinguen la condició de personal funcionari de carrera o de personal laboral de plantilla estaran exemptes de justificar documentalment les condicions i altres requisits ja provats per a obtenir l'anterior nomenament, però hauran de presentar certificació del Ministeri o organisme del qual depenguen per a acreditar aquesta condició.

8.3. Les persones que, dins el termini fixat i excepte els casos de força major, no presenten la documentació o de l'examen d'aquesta es deduïsca que manca algun dels requisits assenyalats en la base 2.1, no podran ser nomenades personal funcionari de carrera i quedaran anul·lades les seues actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què hagueren incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

8.4. Una vegada transcorregut el termini de presentació de documentació, es dictarà resolució, que serà publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, amb la qual es procedirà al nomenament com a personal funcionari de carrera de l'escala convocada.

Amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les places convocades, quan es produïsquen renúncies de les persones seleccionades abans del nomenament o de la presa de possessió, o en el cas que aquestes no compliren els requisits exigits o no presentaren la documentació referida en la base 8.1 en el termini establit, la rectora podrà requerir al tribunal una relació complementària de les persones que seguisquen les proposades per al possible nomenament com a personal funcionari de carrera.

8.5. La presa de possessió de les persones aspirants aprovades tindrà lloc en el termini d'un mes comptador des de la data de publicació del nomenament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



9. Borsa de treball

La borsa de treball es formarà tal com s'estableix en el primer paràgraf de l'article 3 del Reglament de Confecció de Borses de Treball de la Universitat d'Alacant, amb el personal aspirant que haja superat algun dels exercicis que constitueixen el procés selectiu, segons l'ordre de prioritat resultant del total de la puntuació obtinguda, inclosa la fase de concurs, en el cas de les persones que hi arriben, i amb preferència d'aquelles que hagen aprovat un major nombre d'exercicis. En el cas d'empat s'aplicaran els mateixos criteris de desempat tinguts en compte en l'elaboració de la relació d'aspirants que han superat el procés selectiu. En aquesta relació, s'inclourà cada vint persones, una persona discapacitada atenent l'acord adoptat en el si de la Taula Negociadora per a afavorir la integració de les persones discapacitades.







10. Informació i notificacions al personal aspirant

D'acord amb l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, les publicacions detallades en aquestes bases, així com la informació d'altres actes que es deriven d'aquesta convocatòria i que requerisquen publicació, inclosos els recursos en via administrativa, es faran en Seu electrònica, en l'apartat Altres documents generals de l'expedient de l'aspirant associat a aquesta convocatòria i podran consultar-se, a títol informatiu, en la direcció de la pàgina web del Servei de Selecció i Formació https://ssyf.ua.es/va/seleccionpas/oposiciones/actual/oposicions.html, que substitueix la notificació a les persones interessades i produeix els mateixos efectes.



En el cas d'haver de fer alguna notificació individual es farà a través del sistema de notificació electrònica de la UA.



11. Norma final

Contra aquesta resolució i la resta d'actes administratius que se'n deriven, que esgoten la via administrativa, es podrà interposar un recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu d'Alacant que en siga competent, en el termini de dos mesos a partir de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que estableix l'article 114 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, 6.4 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i també es podrà interposar recurs de reposició en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació, davant la rectora, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015. Tot això sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.





Davant de les actuacions definitives del tribunal, es podrà interposar un recurs d'alçada previst en l'article 121 de la Llei 39/2015, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de les seues publicacions o notificacions. El recurs es podrà interposar davant de l'òrgan que va dictar l'acte que s'impugna o davant de la rectora com a òrgan competent per a resoldre'l.

No es podrà presentar recurs davant d'aquelles resolucions o actes que, per establir un termini d'esmenes, reclamacions o al·legacions, no siguen definitives. Les resolucions que es produïsquen després d'aquest tràmit, sí que seran susceptibles del recurs corresponent.



Alacant, 25 de març de 2021.– La rectora, p. d., el gerent (R 15.01.2021): Francesc Vañó Beneyto.

 



ANNEX I

Temari



PART I

Tema 1. La Constitució Espanyola de 1978: Títol preliminar i Títol I (Dels drets i deures fonamentals).

Tema 2. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana: Títol I (La Comunitat Valenciana) i Títol III (La Generalitat).

Tema 3. Reglament de seu electrònica de la Universitat d'Alacant. Reglament de registre electrònic de la Universitat d'Alacant.

Tema 4. Reglament de procediment, document i expedient electrònic. Reglament de notificació electrònica de la Universitat d'Alacant.



Tema 5. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: títol preliminar (Disposicions generals), títol I (Dels interessats en el procediment), títol II (De l'activitat de les administracions públiques), títol III (Dels actes administratius), títol IV (De les disposicions sobre el procediment administratiu comú) i títol V (De la revisió dels actes en via administrativa).



Tema 6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic: títol preliminar (Disposicions generals, principis d'actuació i funcionament del sector públic) i títol III (Relacions interadministratives)

Tema 7. Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana: títol I (Objecte, principis i àmbit d'aplicació de la llei), títol III (Personal al servei de les administracions públiques), capítol II (Ordenació dels llocs de treball) del títol IV, títol V (Naixement i extinció de la relació de servei) i títol VI (Drets, deures i incompatibilitats del personal empleat públic).



Tema 8. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes: títol preliminar (Objecte i àmbit de la llei), títol I (El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació); capítol I (Principis generals); articles 23, 24 i 25 del capítol II (Acció administrativa per a la igualtat) del títol II; capítol I (Igualtat de tracte i oportunitats en l'àmbit laboral), capítol II (Igualtat i conciliació); capítol III (Els plans d'igualtat de les empreses i altres mesures de promoció de la igualtat) del títol IV; capítol I (Criteris d'actuació de les administracions públiques) del títol V.

Tema 9. Llei orgànica 3/2018 de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals: Títol I (Disposicions Generals), Títol II (Principis de protecció de dades) i Títol III (Drets de les persones).

Tema 10. Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats: títols: preliminar (De les funcions i autonomia de les universitats), I (De la naturalesa, creació, reconeixement i règim jurídic de les universitats) i IV (Coordinació, cooperació i col·laboració universitària).



Tema 11. Decret 25/2012, de 3 de febrer, del Consell, pel qual s'aproven els Estatuts de la Universitat d'Alacant: títol preliminar (Naturalesa, principis i finalitats), títol I (De l'estructura de la Universitat d'Alacant), títol II (Del govern i representació de la Universitat), títol III (De les activitats de la Universitat), títol IV (De la comunitat universitària) i títol V (Del règim econòmic i financer).



Tema 12. Normativa que regula la jornada de treball, horaris, permisos, llicències i vacances del PAS de la Universitat d'Alacant.



PART II

Tema 13. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Títol preliminar: capítol I: secció 1a Objecte i àmbit d'aplicació de la Llei i secció 2a Negocis i contractes exclosos.

Tema 14. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Títol preliminar: capítol II. Contractes del sector públic: secció 1a Delimitació dels tipus contractuals i secció 2a Contractes subjectes a regulació harmonitzada. Art. 118. Expedient de contractació en contractes menors. Art. 119. Tramitació urgent de l'expedient. Art. 120. Tramitació d'emergència.

Tema 15. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre primer: títol II. Parts en el contracte: capítol I. Òrgan de contractació i capítol II. Capacitat i solvència de l'empresari.

Tema 16. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre primer: títol III: capítol I. Normes generals: objecte del contracte, pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte i capítol II. Revisió de preus en els contractes de les entitats del sector públic: procedència i límits, revisió en casos de demora en l'execució, pagament de l'import de la revisió.



Tema 17. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon: títol I: capítol I: secció 1a De la preparació dels contractes de les administracions públiques: consultes preliminars del mercat, subsecció 1a Expedient de contractació i subsecció 2a plecs de clàusules administratives i de prescripcions tècniques.



Tema 18. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon: títol I: capítol I: secció 2a De l'adjudicació dels contractes de les administracions públiques: subsecció 1a Normes generals, subsecció 2a Procediment obert, subsecció 3a Procediment restringit, subsecció 4a Procediments amb negociació i subsecció 7a Normes especials aplicables als concursos de projectes.



Tema 19. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon: títol I: capítol I: secció 3a: subsecció 4a Modificació dels contractes i títol II: capítol I: secció 3a Modificació del contracte d'obres.

Tema 20. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon: títol I: capítol II. Racionalització tècnica de la contractació: secció 2a Acords marc i secció 3a Sistemes dinàmics d'adquisició.

Tema 21. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon. Títol II. Capítol I. Del contracte d'obres: secció 1a Actuacions preparatòries del contracte d'obres, secció 2a Execució del contracte d'obres, secció 3a Modificació del contracte d'obres, secció 4a Compliment del contracte d'obres i secció 5a Resolució del contracte d'obres.

Tema 22. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon: títol II: capítol IV. Del contracte de subministrament: secció 1a Regulació de determinats contractes de subministrament, secció 2a Execució del contracte de subministrament, secció 3a Compliment del contracte de subministrament i secció 4a Resolució del contracte de subministrament.

Tema 23. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon: títol II: capítol V. Del contracte de serveis: secció 1a Disposicions generals: determinació i justificació del preu del contracte, secció 2a Execució dels contractes de serveis, secció 3a Resolució dels contractes de serveis i secció 4a De l'esmena d'errors, indemnitzacions i responsabilitats en el contracte d'elaboració de projectes d'obres.



Tema 24. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014: Llibre segon: títol II: capítol III. Del contracte de concessió de serveis: secció 1a Delimitació del contracte de concessió de serveis, secció 2a Règim jurídic, secció 3a Execució del contracte de concessió de serveis, secció 4a Modificació del contracte de concessió de serveis, secció 5a Compliment i efectes del contracte de concessió de serveis, secció 6a Resolució del contracte de concessió de serveis i secció 7a Subcontractació del contracte de concessió de serveis.

Tema 25. El projecte d'obres, supervisió per les oficines o unitats de supervisió de projectes. Funcions de les oficines o unitats de supervisió de projectes. Comprovació de compliment de la memòria de necessitats. L'estudi de seguretat i salut. plec de clàusules generals i particulars. plec de prescripcions tècniques. Supervisió, aprovació i replanteig del projecte.

Tema 26. El contracte d'obres. Concepte i modalitats. Actuacions prèvies a la contractació: projectes i avantprojectes d'obres, llicència d'obres, Pla de Seguretat i Salut, obertura de centre de treball, acta de comprovació de replanteig, Pla d'Implantació i ordenació d'obra. Contingut i responsabilitat derivada de l'elaboració.



Tema 27. Finalització del contracte d'obres. Recepció i termini de garantia. Acta d'amidament final i certificació final de les obres. Obligacions de la persona contractista durant el termini de garantia. Ocupació o posada en servei de les obres. Liquidació del contracte d'obres. Responsabilitat per vicis ocults.

Tema 28. La direcció tècnica de les obres: atribucions, llibre d'ordres i assistències. Informes de seguiment de l'obra. Les certificacions d'obra. Els preus contradictoris. El certificat final d'obra, l'acta d'amidament final d'obra i la recepció de l'obra. Posada en marxa i ús de l'edifici. Garantia i període de garantia.

Tema 29. Reial decret 486/1997, de 14 d'abril, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball.

Tema 30. Codi tècnic de l'edificació: document bàsic SI – Seguretat en cas d'incendi.

Tema 31. Codi tècnic de l'edificació: document bàsic HR – Protecció davant el soroll.

Tema 32. Codi tècnic de l'edificació: document bàsic HE – Estalvi d'energia.

Tema 33. Codi tècnic de l'edificació: document bàsic HS – Salubritat.

Tema 34. Codi tècnic de l'edificació: document bàsic SUA – Seguretat d'utilització i accessibilitat.

Tema 35. Instal·lacions elèctriques de baixa tensió. Tipologia, disseny i càlcul. Reial decret 842/2002, de 2 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament electrotècnic per a baixa tensió i les instruccions tècniques complementàries.

Tema 36. Instal·lacions elèctriques d'alta tensió i centres de transformació. Reial decret 337/2014, de 9 de maig, pel qual s'aprova el Reglament sobre condicions tècniques i garanties de seguretat en instal·lacions elèctriques d'alta tensió i les instruccions tècniques complementàries.

Tema 37. Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament d'instal·lacions tèrmiques en els edificis. Normativa addicional de correcció d'errors i adaptacions. Instal·lacions tèrmiques en edificis: climatització i equips de producció de fred i calor, instal·lacions frigorífiques i unitats de tractament d'aire. Instal·lacions de calefacció i aigua calenta sanitària. Caracterització de projectes. Tipologies de disseny d'instal·lacions: instal·lacions d'aigua de dos tubs, instal·lacions d'aigua de quatre tubs, instal·lacions VRV. Gasos refrigerants. La bomba de calor. Aerotèrmia. Geotèrmia.

Tema 38. Eficiència energètica. Sistemes de gestió de l'energia. Auditories energètiques. Desenvolupament d'una auditoria energètica. Protocol de mesura i verificació. Mesurament de consums energètics. Identificació d'oportunitats per a l'estalvi energètic. Eficiència energètica en il·luminació d'espais docents.

Tema 39. Instal·lacions interiors de subministrament d'aigua. Normativa bàsica. Tecnologies i ús de diferents materials per a distribució interior. Instal·lacions de tractament d'aigua per a usos tècnics en àmbit d'investigació. Aigua ultrapura/aigua purificada tipus I-II. Osmosi. Descalcificació.

Tema 40. Xarxes de distribució d'aigua potable. Traçat. Tipologia i estructura. Classificació, materials i elements d'una conducció. Proves en canonades. Actuacions sobre conduccions existents. Excavacions, transport, maneig i col·locació. Recepció de xarxes de proveïment d'aigua.

Tema 41. Estructura de xarxes de clavegueram i drenatge. Traçat. Tipus i consideracions constructives. Conduccions. Unions i juntes. Peces especials. Elements de registre i connexió de servei. Sobreeixidors i dipòsits auxiliars.

Tema 42. Instal·lacions de gas. Reglamentació, tramitació i autoritzacions. Instal·lacions de distribució de combustibles gasosos per canalització. Instal·lacions d'envasos de gasos liquats del petroli (GLP) per a ús propi. Instal·lacions receptores de gasos combustibles. Aparells de gas. Instal·lació tipus.

Tema 43. Emmagatzematge de productes químics. Reial decret 656/2017, de 23 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'emmagatzematge de productes químics i les instruccions tècniques complementàries: art. 3. Comunicació de la posada en servei de les instal·lacions. Art. 4. Contingut del projecte de la instal·lació. Art. 5. Control de les instal·lacions. Art. 7. Obligacions i responsabilitats de les persones titulars. Art. 10. Emmagatzematge conjunt, Instrucció tècnica complementària MIE APQ-1 Emmagatzematge de líquids inflamables i combustibles en recipients fixos, Instrucció tècnica complementària MIE APQ-3 Emmagatzematge de clor, Instrucció tècnica complementària MIE APQ-5 Emmagatzematge de gasos en recipients de pressió mòbils, Instrucció tècnica complementària MIE APQ-6 Emmagatzematge de líquids corrosius en recipients fixos, Instrucció tècnica complementària MIE APQ-7 Emmagatzematge de líquids tòxics en recipients fixos i Instrucció tècnica complementària MIE APQ-10 Emmagatzematge en recipients mòbils.

Tema 44. Aparells de pressió. Reial decret 2060/2008, de 12 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament d'equips de pressió i les instruccions tècniques complementàries. Condicions que s'han de complir en la redacció de projectes per a la instal·lació d'aparells de pressió. Productes subjectes a homologació i certificació. Instal·lacions de gasos especials utilitzats en laboratoris d'investigació. Prescripcions especials de seguretat per a hidrogen, monòxid de carboni i propà. Sistemes de detecció i alarma de gasos especials. Disseny de caseta de gasos. Instal·lacions d'aire comprimit i buit. Qualitat de l'aire comprimit: compressors i dispositius que cal instal·lar per a millorar la qualitat de l'aire comprimit.

Tema 45. Estructura bàsica del manteniment: el manteniment preventiu i correctiu. Generalitats. L'organigrama intern del Servei de Manteniment. Tipus de manteniment. El concepte de manteniment preventiu. Rendibilitat i ús del manteniment preventiu. Model de manteniment preventiu. El manteniment correctiu. Relació de manteniment preventiu-correctiu.

Tema 46. El manteniment modificatiu: el manteniment en la fase de projecte. El manteniment de condicionaments sistemàtics. Manteniment selectiu. Objectius del manteniment modificatiu. Components del manteniment modificatiu i fiabilitat-mantenibilitat. Disponibilitat d'una màquina instal·lació.

Tema 47. Optimització de la gestió econòmica del manteniment integral: importància econòmica del manteniment. Objectius econòmics de les funcions de manteniment. El cost integral de manteniment. Corba de vida d'una màquina o instal·lació. Previsió del cost de manteniment d'instal·lacions. Renovació o reconstrucció d'una màquinainstal·lació, criteris. El life cycle cost i la reforma o renovació de la maquinària. Definició d'alguns conceptes sobre la vida, deterioració i obsolescència de les màquines i les instal·lacions.

Tema 48. Optimització de la gestió humana del manteniment: el manteniment contractat i per administració. La relació amb la plantilla fixa. Optimització del procés. Ràtios i relacions de plantilla de personal. Criteris de polivalència de manteniment. Seguretat i manteniment. Responsabilitat civil i penal en els treballs de manteniment. El manteniment tècnic legal.

Tema 49. Manteniment d'instal·lacions en edificis públics. instal·lacions de fontaneria i sanejament, instal·lacions interiors de baixa tensió, instal·lacions interiors de veu i dades, instal·lacions interiors d'il·luminació, instal·lacions interiors de climatització-calefacció i aigua calenta sanitària, control d'instal·lacions i gestió de consums, instal·lacions interiors de gas, instal·lacions interiors de gasos especials, instal·lacions de protecció contra incendis, instal·lacions de detecció i alarma de gasos especials, instal·lacions de seguretat antiintrusió i control d'accessos, parallamps, ascensors, sistemes d'alimentació ininterrompuda. El manteniment tècnic legal i la gestió documental aplicada al manteniment d'instal·lacions d'edificis públics.



Tema 50. Manteniment d'instal·lacions d'infraestructures públiques, instal·lacions d'enllumenat exterior i els sistemes de control, centres de transformació, xarxes de distribució d'aigua potable, xarxes de distribució d'aigua de reg, xarxes de distribució elèctriques de baixa tensió, xarxes de distribució elèctriques de mitjana-alta tensió, xarxes de distribució d'enllumenat exterior, xarxes de distribució de sanejament d'aigües pluvials, xarxes de distribució de sanejament d'aigües fecals, xarxes de distribució de fibra òptica i veu-dades. El manteniment tècnic legal i la gestió documental aplicada al manteniment d'instal·lacions d'infraestructures públiques.

Tema 51. Manteniment energètic i ambiental dels edificis. Fonts de subministrament d'energia. Unitats i equivalències. Manteniment energètic elèctric. Manteniment energètic d'elements estàtics de l'edifici. Manteniment energètic d'ascensors. Manteniment energètic d'una caldera. Manteniment energètic de calefacció, ventilació i aire condicionat. Eficiència energètica. Sistemes de gestió de l'energia. Auditories energètiques. Desenvolupament d'una auditoria energètica. Protocols de mesura i verificació.

Tema 52. Contractació del manteniment integral externalitzat mitjançant licitació pública. Sistemes de gestió del manteniment assistit per ordinador (GMAO). Bases de dades i manteniment preventiu. Inventaris d'infraestructures i instal·lacions i la influència en el disseny de la base de dades per a la GMAO. Gestió i dimensionament de recursos humans sobre la base de la planificació anual del manteniment integral. Gestió de recursos materials i control d'estoc de magatzems. Obtenció del cost del manteniment integral externalitzat. Gestió d'ordres de treball amb fluxos de treball. Sistema de recepció de sol·licituds. Definició d'objectius. Control de qualitat mitjançant indicadors de compliment d'objectius. Manteniment tècnic legal i la gestió documental.



Tema 53. Contractació de l'energia elèctrica i gas natural mitjançant licitació pública. Tarifes. La contractació a preu fix. La contractació a preu variable. El preu de mercat. Obtenció dels preus unitaris de licitació i el preu de licitació. Comparativa d'ofertes econòmiques i elecció de la millor oferta econòmica.

Tema 54. Decret llei 14/2020, de 7 d'agost, del Consell, de mesures per a accelerar la implantació d'instal·lacions per a l'aprofitament de les energies renovables per l'emergència climàtica i la necessitat de la urgent reactivació econòmica. Instal·lacions fotovoltaiques de generació per a consum propi. La generació distribuïda.

Tema 55. Contractació d'un sistema de comunicacions unificades mitjançant licitació pública: transició d'un sistema de comunicacions analògic convencional a un sistema de comunicacions unificat. El teletreball i les comunicacions unificades. Integració de telefonia IP, telefonia mòbil, xarxa privada i accés a internet. Eines orientades al treball col·laboratiu.

Tema 56. Integració social dels discapacitats: principis generals. Normativa d'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, urbanístiques i d'edificació a la Comunitat Valenciana.

Tema 57. Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació.

Notes:

1. La normativa legal que empara el contingut d'aquests temes és la que es trobe en vigor en el moment de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.





ANNEX II

Declaració que ha de presentar tot el personal aspirant aprovat



(nom i cognoms)

amb domicili a

i document nacional d'identitat número

declara, a l'efecte de ser nomenada o nomenat personal funcionari de l'escala

que no ha sigut separat/da mitjançant procediment disciplinari de cap administració pública, universitat pública o òrgan constitucional o estatutari i que no es està inhabilitat/da penalment per a l'exercici de les funcions públiques.



, de de 20





ANNEX III

Declaració que ha de presentar, a més, tot el personal aspirant aprovat la nacionalitat del qual no siga l'espanyola



(nom i cognoms)

amb domicili a

i (document d'acreditació de nacionalitat) número

declara, a l'efecte de ser nomenada o nomenat personal funcionari de l'escala

que no està inhabilitada o inhabilitat o en situació equivalent, ni es troba sotmesa o sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedisca, en el seu Estat i en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.





, de de 20

ANNEX IV

Declaració sobre l'acreditació de coneixements de valencià



(nom i cognoms)

amb domicili a

i document nacional d'identitat número

declara, a l'efecte de ser nomenada o nomenat personal funcionari de l'escala

– que compleix el nivell de coneixements de valencià exigit en l'article 20 del Decret 3/2017, de 13 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de selecció, provisió de llocs de treball i mobilitat del personal de la funció pública valenciana, i haurà d'aportar l'acreditació de coneixements de valencià mitjançant les certificacions establides per la normativa per la qual s'estableixen els certificats de coneixement de valencià que expedeix el Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant i les equivalències d'altres títols, diplomes i certificats, segons aquest detall:



- Certificat de nivell C1 per a accedir als subgrups A1 o A2.

- Certificat de nivell B1 per a accedir als subgrups C1 o C2.

– que, en cas de no estar en possessió del nivell de coneixements exigit, es compromet a assistir als cursos de perfeccionament que a aquest efecte s'organitzen.



, de de 2

Mapa web