Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 8 de març de 2022, de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es convoquen per a l'exercici 2022 les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, modalitat B.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9296 de 11.03.2022
Número identificador:  2022/1997
Referència Base de Dades:  002059/2022
 



RESOLUCIÓ de 8 de març de 2022, de la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es convoquen per a l'exercici 2022 les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, modalitat B. [2022/1997]



En data 29 de desembre de 2017 es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana núm. 8201 l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

L'objecte de la present resolució és convocar la concessió de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, en la modalitat B.

El procediment de concessió de les subvencions econòmiques es tramitarà en règim de concurrència competitiva d'acord amb els criteris de valoració fixats en la mencionada Ordre.

Sobre la base d'això, a l'efecte d'inici del procediment de tramitació i del consegüent termini de presentació de sol·licituds a les ajudes a dalt referenciades, resolc:



Primer. Objecte

1. Convocar per a l'exercici 2022, les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, modalitat B, regulades per l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre, de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

2. Els objectius específics als quals hauran d'adequar-se els projectes i programes de la modalitat B són promoure les intervencions orientades a la sensibilització de la societat en el seu conjunt, o determinats sectors d'aquesta, en particular que promoguen i augmenten la conscienciació i el compromís ciutadà solidari amb la consecució del consum ecològic i responsable compromés amb la lluita contra el canvi climàtic, així com amb la transició cap a un nou model agroalimentari inclusiu, equitatiu i sostenible.





Segon. Finançament de les ajudes

D'acord amb la Llei de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2022, la dotació pressupostària, amb càrrec a la partida pressupostària 12.02.02, programa 542.20, línia S7294000 Estratègies agroecològiques de dinamització per a emprenedors en el món rural, és de dos-cents cinquanta mil euros (250.000 €), el 30 per 100 dels quals es destinarà a les subvencions de la modalitat B, segons el que es disposa en la base quinzena apartat 1.b de l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre i que ascendeix a 75.000 €.



Tercer. Beneficiaris

1. Podran sol·licitar les subvencions objecte de regulació de l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre les entitats associatives agràries, associacions, fundacions i empreses del sector agroalimentari que complisquen i acrediten els requisits per a obtindre la condició de beneficiari segons el que s'estableix en la base segona i tercera de la mencionada ordre.



2. No podran ser beneficiàries les entitats associatives agràries, associacions, fundacions ni empreses del sector agroalimentari que incórreguen en alguna de les prohibicions establides en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Quart. Termini i lloc de presentació de les sol·licituds d'ajuda

1. El termini de presentació de les sol·licituds de les subvencions destinades a programes i projectes educatius i de formació i divulgació per a estratègies de dinamització agroecològiques en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en la modalitat B serà de vint dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. Només es podrà presentar una sol·licitud per convocatòria.

3. Les persones sol·licitants són persones jurídiques obligades a relacionar-se amb la Generalitat a través de mitjans electrònics, en els termes de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, per la qual cosa presentaran les sol·licituds i la documentació que s'hi adjunta telemàticament a través de la seu electrònica de la Generalitat en la següent adreça

https://sede.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18691

Per a poder presentar la sol·licitud de manera telemàtica, l'entitat sol·licitant haurà de disposar de certificat qualificat de representant d'entitat, emés per l'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana (ACCV), i podrà fer servir, així mateix, qualsevol altre sistema de signatura electrònica admés per la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es/va/sede_certificados).

Si alguna entitat presenta la seua sol·licitud presencialment, es requerirà a l'interessat perquè la presente a través de la Seu Electrònica de la Generalitat. A aquest efecte, es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud aquella en la qual haja sigut realitzada la presentació telemàtica en la Seu Electrònica de la Generalitat.

Les esmenes o les aportacions documentals posteriors a la presentació de la sol·licitud hauran de realitzar-se a través del següent URL: https://sede.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18536

4. No seran admeses a tràmit les sol·licituds que es presenten fora del termini establit en la convocatòria, i es resoldrà la inadmissió d'aquestes, que haurà de ser notificada als interessats en els termes establits en els articles 40 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.





Cinqué. Documentació que ha d'adjuntar-se a la sol·licitud

1. A les sol·licituds caldrà adjuntar la següent documentació, segons models normalitzats:

a) Formulari de sol·licitud.

b) Còpia de la inscripció en el registre corresponent que acredite estar legalment constituïda l'entitat, associació, fundació o empresa.



c) Còpia de l'acta fundacional o escriptura de constitució i estatuts de l'entitat, associació, fundació o empresa, així com modificacions ulteriors inscrites com cal en el registre corresponent.

d) Acreditació de la personalitat jurídica del sol·licitant, de l'entitat, associació, fundació o empresa i capacitació del seu representant, en cas de no haver autoritzat la seua consulta a l'òrgan gestor.

e) Declaració responsable d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social en la forma establida reglamentàriament.

f) Declaració responsable de no estar sotmés a les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, general de subvencions, que determina la prohibició per a obtindre la condició de beneficiari de subvencions.

g) En cas d'haver sigut beneficiari d'ajudes subjectes al règim de minimis, que l'import total d'ajuda de minimis acollida no supere l'import màxim total de 200.000 euros durant un període de tres exercicis fiscals, ni individualment ni com a resultat d'acumulació amb altres ajudes de minimis concedides al mateix beneficiari, tal com estableix el Reglament (UE) número 1407/2013 de la Comissió de 18 de desembre de 2013 relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis (DOUE L352, 24.12.2013), i la seua modificació conforme amb el Reglament (UE) número 2020/972, de la Comissió, de 2 de juliol de 2020, pel qual es modifiquen el Reglament (UE) número 1407/2013 pel que fa a la seua pròrroga i el Reglament (UE) número 651/2014 pel que fa a la seua pròrroga i els ajustos pertinents.

h) Declaració responsable, en cas d'haver sigut beneficiari d'altres ajudes procedents d'altres administracions o ens públics o privats per als mateixos costos subvencionables, així com d'altres ajudes públiques concedides en virtut d'un reglament d'exempció o d'una decisió adoptada per la Comissió Europea.

i) Projecte que haurà d'incloure, necessàriament, les característiques establides en el base dotzena de l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre, per a poder ser avaluats.

Respecte al que s'estableix en la clàusula tretzena per a la redacció dels projectes, aquests hauran d'incloure els següents apartats:



– Capacitat de gestió i experiència de l'entitat sol·licitant.

– Anàlisi i justificació del projecte.

– Identificació del col·lectiu de destinataris del projecte.

– Qualitat i adequació de les eines.

– Pressupost desglossat del projecte.

– Instruments de comunicació i coordinació per a dur a terme el projecte.

La redacció del projecte haurà de presentar-se amb la lletra Times New Roman o amb l'Arial amb una grandària de lletra 11.

j) En cas que l'entitat tinga alguna exempció tributària s'ha d'acreditar la concessió efectiva de l'esmentada exempció.



Sisé. Criteris de valoració dels programes i projectes

1. L'avaluació es realitzarà a partir dels criteris de valoració establits en l'annex II de l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre, i serà la ponderació en l'avaluació tècnica dels projectes de la modalitat B d'un màxim de 100 punts, distribuïts d'acord amb els criteris de valoració següents, desenvolupats en l'annex II:

a) 30 punts, com a màxim, per la capacitat de gestió i experiència de l'entitat sol·licitant.

b) 70 punts, com a màxim, per la valoració del projecte.

Perquè se supere l'avaluació tècnica serà necessari una puntuació mínima global de 60 punts.



Seté. Criteris per a determinar la quantia individual i pagament de la subvenció econòmica concedida

1. L'import màxim de la subvenció per a cada projecte de la modalitat B no podrà ser superior a 25.000 euros.

2. En el supòsit que una vegada valorades i adjudicades les subvencions no s'esgotara la quantia disponible en alguna de les modalitats, es podrà incrementar el romanent en la restant.

3. El pagament de l'ajuda al beneficiari s'efectuarà, després de la sol·licitud d'aquest, quan l'òrgan instructor comprove el compliment de les obligacions previstes.

A l'efecte de justificació de les despeses realitzades no s'admetran els pagaments en efectiu.

4. Els interessats presentaran les sol·licituds de pagament de l'ajuda a través del model normalitzat que estarà publicat en la seu de la Generalitat https://sede.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18691

5. A l'imprés de sol·licitud de pagament hauran d'annexar-se o incorporar els documents relacionats en la base setzena de l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre.

6. No podrà realitzar-se el pagament en tant el beneficiari no es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i enfront de la Seguretat Social o, siga deutor per resolució que declare la procedència de reintegrament, i no caldrà aportar noves certificacions pels interessats o efectuar noves comprovacions per l'Administració, segons els casos, si no hagueren transcorregut els sis mesos de la seua validesa o tal termini des que es van realitzar les oportunes comprovacions.

7. El termini màxim per a la presentació de la documentació justificativa de l'aplicació de l'ajuda serà en tot cas fins al 15 de novembre de 2022.



Huité. Competència per a la resolució de les ajudes

1. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds presentades correspon per delegació a la persona titular de la Direcció General de Desenvolupament Rural.

2. La resolució de concessió determinarà la quantia concedida i incorporarà les condicions, obligacions i determinacions accessòries a què haja de subjectar-se el beneficiari.

3. La resolució de la convocatòria amb la relació dels programes o projectes seleccionats, l'especificació de la denominació de les entitats i les dotacions econòmiques corresponents, es publicarà en la pàgina web de la conselleria competent en matèria de producció ecològica, innovació i tecnologia i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



4. La resolució de la concessió posarà fi a la via administrativa i contra aquesta podrà interposar-se potestativament un recurs de reposició davant la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos des de l'endemà de la notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, tot això sense perjudici que els interessats puguen presentar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.





Nové. Pèrdua o minoració de la subvenció i reintegrament de la subvenció

1. Respecte a les causes de pèrdua o minoració de la subvenció concedida caldrà ajustar-se al que es disposa en la base vintena de l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre.

2. Per a les causes i procediment de reintegrament de la subvenció caldrà ajustar-se al que es disposa en la base vint-i-unena de l'Ordre 32/2017, de 26 de desembre.



Desé. Sobre transparència i protecció de dades de caràcter personal

1. En compliment de l'article 3 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, de l'article 3 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana i de l'article 18 de la Llei general de subvencions, les entitats beneficiàries d'una subvenció hauran de complir les següents obligacions de transparència:



1.1. En el cas d'entitats privades que perceben durant el període d'un any ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 100.000 euros o quan, almenys, el 40 % del total dels seus ingressos anuals tinguen caràcter d'ajuda o subvenció pública, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros, hauran de complir les obligacions de publicitat activa recollides en el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 9 de desembre. En particular, hauran de publicar en els termes previstos en els principis generals de l'article 5 d'aquesta llei la informació institucional i organitzativa de l'article 6 i l'econòmica i pressupostària de l'article 8 d'aquesta.

1.2. En el cas d'entitats que perceben, durant el període d'un any, ajudes o subvencions, de l'administració autonòmica o de qualsevol altra entitat enumerada en l'article 2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, per import superior a 10.000 euros, haurà de donar l'adequada publicitat a aquesta, indicant almenys l'entitat pública concedent, l'import rebut i el programa, activitat, inversió o actuació subvencionada. La difusió d'aquesta informació es realitzarà preferentment a través de les corresponents pàgines web. En cas que no disposen de pàgina web on realitzar aquesta publicitat, podran complir amb aquesta obligació a través del portal que pose a la seua disposició l'òrgan concedent. Per a això, durant el període de justificació de l'ajuda concedida haurà de comunicar-ho a l'entitat concedent perquè li done publicitat en la web corresponent.

1.3. Sense perjudici de les obligacions previstes en els anteriors apartats, tots els beneficiaris de la subvenció hauran de donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament de programes, activitats, inversions o actuacions de qualsevol classe que siguen objecte de subvenció, fins i tot el logotip de la Generalitat Valenciana en mitjans de difusió com ara cartells, materials impresos, mitjans electrònics o audiovisuals i en qualsevol altre mitjà de publicitat que es realitze de l'activitat subvencionada.

2. La sol·licitud de les ajudes comporta el tractament de dades de caràcter personal en el marc del que es disposa en el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril

de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

3. La informació relativa al tractament de les dades de caràcter personal es troba disponible en el Registre d'Activitats de Tractament publicat en la pàgina web de la conselleria competent en matèria d'agricultura. En concret, la informació bàsica del tractament és la següent:



Nom del tractament: Ajudes en matèria agrícola, agroalimentària i desenvolupament rural de la conselleria competent en matèria d'agricultura.

Identitat del responsable del tractament: persona titular de la sotssecretaria de la conselleria amb competències en matèria d'agricultura.

Finalitat del tractament: Gestionar les ajudes en matèria agrària, agroalimentària i desenvolupament rural.

Exercici de dret: pot exercir el dret d'accés, rectificació, supressió, limitació, oposició i portabilitat de les seues dades de caràcter personal de manera presencial o telemàtica de conformitat amb el que preveu l'enllaç següent: http://www.gva.es/va/proc19970.

Reclamacions: sense perjudici de qualsevol altre recurs administratiu o acció judicial, qualsevol persona interessada té dret a presentar una reclamació en l'Agència Espanyola de Protecció de Dades si considera que el tractament de dades personals que la concerneixen infringeix la normativa en matèria de protecció de dades.

4. Quan al llarg del procediment administratiu la persona sol·licitant o, el seu representant legal, aporte dades de caràcter personal de terceres persones en el procediment administratiu, tindrà l'obligació d'informar-los d'aquestes circumstàncies:

– La comunicació d'aquestes dades a l'Administració per al seu tractament en l'àmbit de les seues competències i d'acord amb els fins del procediment.

– La possibilitat que l'Administració realitze consultes relacionades amb les seues dades per a comprovar, entre altres coses, la seua veracitat. Si aquesta consulta requereix autorització per llei per part de les persones les dades de les quals es consultaran, la persona sol·licitant o, el seu representant legal haurà d'haver recaptat aquesta autorització, que estarà disponible a requeriment de l'Administració en qualsevol moment.

– Del dret d'oposició que li assisteix al fet que l'Administració tracte les seues dades, i en aquest cas, haurà de comunicar aquesta oposició a l'Administració als efectes oportuns.

5. L'òrgan gestor del procediment ha d'estar autoritzat per l'interessat per a poder consultar les dades d'identitat fiscal, així com les dades d'estar al corrent d'obligacions tributàries. En cas contrari, l'interessat haurà d'aportar els documents acreditatius corresponents.



L'òrgan gestor d'aquest procediment està autoritzat per a procedir a la consulta d'estar al corrent d'obligacions amb la seguretat social. No obstant això, si l'interessat desitja oposar-se a això, és imprescindible que indique la informació concreta a la consulta de la qual s'oposa i els motius que ho justifiquen. Si s'hi oposa, queda obligat a aportar els documents acreditatius corresponents.

6. D'acord amb el que s'estableix en la disposició addicional huitena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, i en l'article 4 de la Llei 40/2015, d'octubre, l'òrgan gestor podrà verificar aquelles dades manifestades per les persones interessades amb la finalitat de comprovar l'exactitud d'aquestes.

La potestat de verificació implica l'accés a les següents dades que consten en la Base de dades nacional de subvencions: consulta de concessions i ajudes, consulta d'inhabilitacions i, si escau, consulta de concessions i ajudes per la regla de minimis.

Contra aquesta resolució de convocatòria, que esgota la via administrativa, podrà interposar-se potestativament un recurs de reposició davant la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos des de l'endemà de la notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, de conformitat amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, tot això sense perjudici que els interessats puguen presentar qualsevol altre recurs que estimen pertinent.





València, 8 de març de 2022.– La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica: Mireia Mollà Herrera.

Mapa web