Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 17 de febrer de 2017, de la directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, per la qual es disposa la publicació de l'Acord de creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7985 de 22.02.2017
Número identificador:  2017/1402
Referència Base de Dades:  001750/2017
 



RESOLUCIÓ de 17 de febrer de 2017, de la directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, per la qual es disposa la publicació de l'Acord de creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat. [2017/1402]

En el marc de l'Acord de legislatura de la mesa general de negociació del personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat (MGN I) de 9 de juny de 2016, i de conformitat amb el que preveu el seu apartat 6, punt tercer, la Generalitat i les organitzacions sindicals van subscriure, amb data 21 de juliol de 2016, l'Acord de creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat.



En compliment del que assenyala el punt nové de l'Acord de 21 de juliol de 2016 es disposa la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del dit Acord de creació de la Comissió de Diàleg Social de la Generalitat, que figura com a annex d'aquesta resolució.





València, 17 de febrer de 2017.– La directora general del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni: Empar Martínez Bonafé.







ANNEX

Acord de 21 de juliol de 2016, de creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat



El passat 24 de juny, es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, l'Acord de 17 de juny de 2016, del Consell, de ratificació de l'Acord de legislatura de la mesa general de negociació del personal funcionarial, estatutari i laboral de la Generalitat (MGN I) de 9 de juny de 2016.

En el punt tercer apartat 6 del dit acord es preveu la creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat, establint que la representació sindical s'establirà d'acord amb els resultats electorals obtinguts en el conjunt del sector.



En línia amb aquest compromís, el Consell és conscient de la importància del diàleg social, com a mecanisme de millora dels serveis públics que permet aprofundir en la construcció d'una administració més moderna i eficaç.

La creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental suposa instaurar un òrgan en què debatre i estudiar qüestions laborals de caràcter col·lectiu que puguen sorgir en relació amb les entitats que conformen el sector públic instrumental de la Generalitat.



En relació amb la delimitació de l'àmbit d'aquesta Comissió s'ha considerat que no ha de comprendre ni als organismes autònoms atés que el seu funcionament és més equiparable a les conselleries, ni als consorcis, atés que són formes personificades de col·laboració entre diferents administracions. Tampoc comprén a entitats el personal del qual és íntegrament funcionari de la Generalitat.

Per tot això, reunits d'una part el conseller d'Hisenda i Model Econòmic en virtut de les competències de l'article 4 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel que determina les conselleries en què s'organitza l'administració de la Generalitat, del títol III del Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, que estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, del Decret 153/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i de l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i d'una altra les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit del sector públic Instrumental de la Generalitat, segons el que estableix els articles 6 i 7 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical,







ACORDEN



Primer. Creació

La creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat com a òrgan de consulta, debat i participació quant a les qüestions de treball comú que puguen afectar el personal del conjunt dels ens del sector públic instrumental de la Generalitat, amb les següents especificacions.



Segon. Àmbit

L'àmbit d'actuació de la Comissió serà el dels ens del sector públic instrumental de la Generalitat que no estiguen formalment en extinció o liquidació, a excepció dels organismes autònoms i consorcis. El llistat d'ens a data del present Acord es detalla en l'annex I.



Dit llistat s'ampliarà automàticament en el cas de creació de noves entitats de dret públic, entitats públiques empresarials, societats mercantils de la Generalitat i fundacions del seu sector públic, des de la data de la seua creació per llei per a entitats de dret públic o entitats públiques empresarials o des de la data de la seua inscripció en el Registre Mercantil per a les societats mercantils o en el Registre de Fundacions per a les fundacions del sector públic.

Al contrari, el llistat es reduirà automàticament en el cas d'extinció, des de la data en què per llei s'establisca en el cas d'entitats de dret públic i entitats públiques empresarials o en la data en què s'acorde l'extinció per la junta general en el cas de mercantils o pel patronat en el cas de fundacions.



Tercer. Funcions

Les funcions de la Comissió, sense perjuí de què corresponguen als òrgans de negociació i participació previstos en l'Estatut dels treballadors i la resta de normativa laboral, llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, i la resta de normativa d'aplicació, seran les següents:

a) Estudi, debat i elaboració de criteris i recomanacions, si és el cas, sobre les qüestions de caràcter col·lectiu que puguen sorgir en els ens del sector públic instrumental en el seu conjunt, sense perjuí de la seua posterior negociació i aprovació en els seus respectius àmbits.

b) Promoure el desenrotllament harmònic dels recursos humans en l'àmbit del sector públic instrumental, a través de propostes d'actuació que seran transmeses als òrgans de decisió corresponents.

c) Estudi, debat i proposta sobre l'estructura de la negociació col·lectiva en el sector públic instrumental, d'acord amb la legislació laboral i de gestió de la funció pública que siga aplicable.

d) Anàlisi i debat sobre el disseny del nou model de sector públic instrumental, la seua reordenació, racionalització i marc normatiu, en especial, el text de la Llei del sector públic instrumental de la Generalitat.

Les condicions de treball del personal que ocupa llocs de caràcter directiu del sector públic instrumental no tindran la consideració de matèria objecte d'aquesta Comissió.



Quart. Composició

La Comissió serà de composició paritària i estarà integrada per 12 membres amb la distribució següent:

a) Per l'Administració:

– La persona titular de la conselleria amb competències en matèria de sector públic, que exercirà la presidència i tindrà vot de qualitat.

– La persona titular de la secretaria autonòmica amb competències en matèria de sector públic, que exercirà la vicepresidència.

– La persona titular de la direcció general amb competències en matèria de sector públic.

– La personal titular de la direcció general amb competències en matèria de pressupostos.

– La persona titular de la direcció general amb competència en matèria de funció pública.

– La personal titular de la direcció general amb competència en matèria de treball.

b) Per la part social hi haurà sis representants de les organitzacions sindicals que ostenten la condició de més representatives en el conjunt del sector públic instrumental de la Generalitat.



Quint. Funcionament

La comissió acordarà les normes de funcionament intern i, a falta d'això, seran aplicables la normativa dels òrgans col·legiats de les administracions públiques.

La Presidència de la comissió, a iniciativa pròpia o a proposta de qualsevol de les parts intervinents en la Comissió, podrà:

a) constituir grups de treball i determinar la seua composició i règim de funcionament.

b) invitar a assistir amb veu però sense vot a la Comissió o als grups de treball a altres càrrecs i persones de conselleries, dels ens del sector públic instrumental o d'altres organitzacions sindicals amb representació en els dits ens, si considera que la seua assistència pels temes a tractar és rellevant.



Sisé. Suport

La comissió serà assistida en el seu funcionament pel personal de les conselleries competents en matèria d'administració pública i sector públic. El suport material serà prestat per la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.



Seté. Incidència econòmica en la dotació de despesa

Les funcions que desenrotllen les persones integrants de la Comissió no seran retribuïdes. L'aplicació i desenrotllament d'aquesta Resolució no podrà tindre cap incidència en la dotació de tots i cada un dels capítols de despesa assignats a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.



Huité. Actualització

La composició de la representació social s'actualitzarà cada dos anys durant el mes de juny, segons els resultats actualitzats a 31 de maig, que es deriven del certificat expedit a aquest efecte per la direcció general competent en matèria de treball.

En l'actualització de la representació social es tindran en compte les variacions quant al llistat d'ens que siguen objecte d'operacions de reestructuració del sector públic.



Nové. Publicació

El present acord serà objecte de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Desé. Vigència

El període de vigència serà des de la seua constitució i fins que qualsevol de les dues parts que ho componen, l'administració o la part social, denuncie, per escrit, l'acord de creació, amb comunicació a la resta de les parts.



València, 21 de juliol de 2016



Per la Generalitat,

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic: Vicent Soler i Marco





Per les organitzacions sindicals,

CCOO-PVUGT-PVIntersindical Valenciana





ANNEX I



CulturArts Generalitat

Instituto Valencià d'Acció Social (IVAS)

Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)

Entitat  d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE)

Institut Valencià d'Art Modern (IVAM)

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)

Institut Valencià de Finances (IVF)

Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la CV (EPSAR).

Agència Valenciana de Turisme (AVT)

Patronat del Misteri d'Elx

Ciutat de les Arts i les Ciències, SAU (CACSA)

Circuit del Motor i Promoció Esportiva, SAU (CMPDSA)

Societat de Projectes Temàtics de la CV, SAU (SPTCV)

Ciutat de la Llum, SAU

Aeroport de Castelló, SL

Construccions d'Infraestructures Educatives de la Generalitat, SAU (CIEGSA)

Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus, SAU (VAERSA)



Reciclatges Residus Marina Alta, SA

Parc Empresarial de Sagunt, SL

Pla Cabanyal-Canyamelar, SA

Fundació de la CV Palau de les Arts Reina Sofía

Fundació de la CV d'Atenció a les víctimes de delicte (FAVIDE)

Fundació per a la Investigació de l'Hospital Universitari La Fe de la CV

Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínico de la CV, Fundación INCLIVA

Fundació de la CV-Regió Europea

Fundació de la CV per a la investigació agroalimentària (Agroalimed)

Fundació de la CV Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM)

Fundació de la CV de Foment Estudis Superiors (Fundación FES)



Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la CV (FISABIO)

Fundació Institut Portuari d'Estudis i Cooperació de la CV (FEPORTS)

Fundació de la CV Jaume II El Just

Mapa web