Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 15 de gener de 2018, del president de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8218 de 23.01.2018
Número identificador:  2018/542
Referència Base de Dades:  000731/2018
 



RESOLUCIÓ de 15 de gener de 2018, del president de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), per la qual es convoquen ajudes per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics, a càrrec del pressupost de l'exercici 2018. [2018/542]

Pel Decret 4/2013, de 4 de gener, del Consell, s'aprova el reglament d'organització i funcionament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), en el qual s'estableixen les seues funcions i, entre aquestes, l'anàlisi, l'assessorament i l'execució de mesures en matèria de conservació, estalvi i diversificació energètica, el foment de l'ús racional de l'energia i la promoció de les energies renovables i de la qualitat del subministrament energètic; així mateix, es reconeix a l'IVACE la funció de promoure i fomentar la mobilitat sostenible. D'acord amb aquests fins, en la disposició esmentada es reconeix igualment a l'IVACE la facultat d'establir, gestionar i tramitar línies d'ajuda i incentius dirigits a la conservació, estalvi, diversificació i eficiència energètica.



El sector transport és el sector de més consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d'aquest consum prové del petroli. Per això, cal dur a terme polítiques actives d'estalvi i eficiència energètica en aquest sector que contribuïsquen a la reducció del seu consum i a la disminució de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle associades.

Una de les mesures que es potencia des de la Generalitat per a afrontar aquests problemes és l'impuls de la mobilitat elèctrica. A més, és una solució per a donar resposta als elevats nivells de contaminació atmosfèrica local que pateixen bona part de les aglomeracions urbanes, i també les poblacions pròximes a les grans infraestructures urbanes.



Aquesta actuació s'emmarca dins de l'estratègia de la Comunitat Valenciana en matèria d'estalvi i eficiència energètica en el sector transport per a l'horitzó 2020 i en el Pla d'impuls del vehicle elèctric i desplegament de la infraestructura de recàrrega a la Comunitat Valenciana, que desenvolupa l'IVACE, en el qual es realitza una anàlisi de la situació actual (nombre de vehicles i estacions elèctriques, tecnologia actual, barreres per a l'impuls de la mobilitat elèctrica, etc.), s'estableixen els objectius per als pròxims anys i es desenvolupa un pla de desplegament en què se seleccionen els principals nuclis de població, els seus corredors i el repartiment de les estacions de recàrrega.



Respecte a la infraestructura de recàrrega es diferencien tres tipus: la recàrrega vinculada, que són aquells punts situats en llocs on el vehicle estaciona habitualment, amb potències de recàrrega baixes; la recàrrega semiràpida, amb potències mitjanes i un cost moderat que permet recarregar el vehicle per a allargar els recorreguts mitjans, situada principalment en establiments comercials, d'oci, sanitaris i en espais urbans, i, finalment, la recàrrega ràpida, una xarxa amb un elevat cost per la necessitat de garantir potències molt altes i permetre la simultaneïtat de recàrrega a diversos vehicles al mateix temps. Els tres tipus de recàrrega són necessaris per a avançar cap a una mobilitat més eficient, més neta i menys dependent del petroli.

Encara que aquest tipus d'actuacions són molt interessants des del punt de vista energètic i mediambiental, la rendibilitat econòmica d'aquestes continua sent un handicap per al seu desenvolupament.

Per això, l'IVACE, mitjançant aquesta resolució, pretén incorporar un incentiu econòmic que anime les entitats i les empreses a implantar estacions de recàrrega de vehicles elèctrics que contribuïsquen a millorar la qualitat ambiental de les ciutats, i disminuir les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i gasos nocius, i a incrementar l'eficiència energètica en aquest sector.

Aquesta actuació està en consonància amb el que estableix la Directiva 2014/94/UE, del Parlament Europeu i del Consell, relativa a la implantació d'una infraestructura per als combustibles alternatius, que estableix que els estats membres han de fer el que calga perquè es cree un nombre adequat de punts de recàrrega accessibles al públic abans del 31 de desembre de 2020, a fi que els vehicles elèctrics puguen circular almenys en les aglomeracions urbanes o suburbanes i altres zones densament poblades i, si escau, en les xarxes determinades pels estats membres esmentats. La mobilitat elèctrica és un element important per a aconseguir els ambiciosos objectius de la Unió en matèria d'energia i canvi climàtic per a 2020. De fet, la Directiva 2009/28/CE, relativa al foment de l'ús d'energies procedents de fonts renovables, va fixar, per a l'any 2020, l'objectiu d'una quota de mercat del 10 % per a les energies renovables en el transport. Aquesta introducció de les energies renovables en el sector del transport només és possible per mitjà de la progressiva electrificació del sector.

Per això i en virtut del que disposen l'article 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública del sector públic instrumental i de subvencions, i l'article 3 de l'Ordre 9/2017, de 5 de maig, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes de l'IVACE en matèria d'estalvi i eficiència energètica, resolc:





Article 1. Objecte de la resolució

1. L'objecte d'aquesta resolució és convocar les ajudes de l'IVACE per a la instal·lació d'infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics, a través d'actuacions encaminades a complir els compromisos internacionals en matèria d'estalvi, diversificació energètica i respecte al medi ambient, a càrrec del pressupost de l'exercici 2018.

2. Les bases reguladores d'aquesta convocatòria són les aprovades per l'Ordre 9/2017, de 5 de maig, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en matèria d'estalvi i eficiència energètica, publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8035, de 9 de maig de 2017; en aquestes bases s'estableixen les condicions de les ajudes en allò no previst en aquesta convocatòria.





Article 2. Dotació pressupostària

1. D'acord amb el que estableix la Llei 22/2017, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2018, el pressupost per a la concessió de les ajudes previstes en aquesta resolució serà de 500.000 euros, a càrrec de la línia pressupostària S6849000, «Estalvi i eficiència energètica».

2. En qualsevol cas, es podrà incrementar el finançament quan es produïsca un augment del crèdit disponible procedent d'altres convocatòries en què s'hagen resolt sol·licituds per import inferior a la despesa inicialment prevista, o de les quals es deriven obligacions liquidades o reconegudes per import inferior a l'ajuda que va ser concedida en el seu moment, o bé quan aquest augment siga conseqüència d'una generació, ampliació o incorporació de crèdit. L'efectivitat de la quantia addicional queda condicionada a la declaració de disponibilitat del crèdit, a l'aprovació de la modificació pressupostària que siga procedent i a la publicació en la Base Nacional de Dades de Subvencions (BNDS) i en els butlletins que corresponga amb caràcter previ a la resolució de concessió. En aquests casos, s'aprovaran les corresponents modificacions de la convocatòria que seran publicades en la Base Nacional de Dades de Subvencions (BNDS) i en els butlletins que corresponga, sense necessitat d'obertura d'un termini addicional per a presentar noves sol·licituds.





Article 3. Actuacions objecte de suport i ajudes previstes

1. L'actuació objecte d'ajuda Inversions en estacions de recàrrega elèctrica (T29B) està entre les previstes en l'apartat 1.c de l'article 5 de l'Ordre 9/2017, de 5 de maig.

La descripció i les particularitats d'aquesta actuació s'especifiquen en l'annex d'aquesta resolució.

2. Les ajudes que s'estableixen en aquesta resolució tindran la consideració de subvenció, i el percentatge màxim d'ajuda a aplicar sobre el cost subvencionable del projecte és l'establit en cada cas en l'annex de la resolució, d'acord amb el que disposa l'Ordre 9/2017, de 5 de maig.



3. En tot cas, les ajudes descrites estaran subjectes al Reglament (UE) número 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajudes compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat (DO L187/1, del 26.06.2014) i, en particular, a l'article 36 de l'esmentat reglament; no obstant això, en el cas que les beneficiàries siguen entitats públiques o entitats sense ànim de lucre i donen suport a activitats no econòmiques d'aquestes que no comporten un avantatge econòmic per a una empresa, les ajudes esmentades queden excloses del principi d'incompatibilitat amb el mercat comú formulat en l'article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea. Les ajudes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) en matèria d'estalvi i eficiència energètica han sigut registrades per la Comissió Europea, amb número d'identificació d'ajuda estatal SA.48335.

4. Els projectes s'hauran d'executar en el marc d'un desenvolupament sostenible i de foment de la protecció i millora del medi ambient.



Article 4. Restriccions i acumulació d'ajudes

1. Les ajudes concedides en el marc d'aquesta resolució, exemptes en virtut del Reglament (UE) número 651/2014, de la Comissió, de 17 de juny de 2014, podran acumular-se amb qualsevol altra ajuda corresponent parcialment o totalment als mateixos costos subvencionables únicament si aquesta acumulació no supera la intensitat d'ajuda o l'import d'ajuda més elevat aplicable a l'esmentada ajuda en virtut del Reglament (UE) número 651/2014; així mateix, podran acumular-se amb ajudes de minimis sempre que aquesta acumulació no done lloc a una intensitat d'ajuda superior a l'establida en el capítol III de l'esmentat reglament.

2. No obstant això, no seran objecte d'ajuda aquells projectes els costos subvencionables dels quals hagen sigut finançats amb fons de la Generalitat a través d'algun programa d'ajudes d'aquesta o qualsevol altra entitat.



Article 5. Entitats beneficiàries

1. Podran acollir-se a aquestes ajudes les empreses i entitats de naturalesa pública o privada, sempre que complisquen els requisits previstos en l'annex.

2. A l'efecte d'aquesta resolució, es considerarà pime, segons l'annex I del Reglament (UE) número 651/2014, tota entitat, independentment de la seua forma jurídica, que exercisca una activitat econòmica que tinga els requisits següents:

– Que ocupe menys de 250 persones.

– Que tinga un volum de negoci anual no superior a 50.000.000 d'euros, o bé un balanç general no superior a 43.000.000 d'euros.

Així mateix, quan calga distingir entre xicotetes empreses i mitjanes empreses, s'entendrà per xicoteta empresa aquella unitat econòmica que ocupe menys de 50 persones i que tinga un volum de negoci anual o un balanç general no superior a 10.000.000 d'euros; microempresa es considera aquella empresa que ocupe menys de 10 persones i el seu volum de negoci o el seu balanç general anual no supere els 2.000.000 d'euros.



El còmput dels efectius i límits assenyalats, en el cas d'empreses associades o vinculades, s'efectuarà tal com disposa l'esmentat annex I del Reglament (UE) número 651/2014. Aquests criteris de còmput es poden consultar en la pàgina web http://www.ivace.es.

3. Així mateix, seran aplicables les condicions i els requisits previstos en l'article 4 de l'Ordre 9/2017, de 5 de maig.



Article 6. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i finalitzarà el 8 de març de 2018.





Article 7. Presentació de sol·licituds i documentació annexa

1. Les sol·licituds i la documentació annexa s'han de presentar en el Registre Electrònic de la Generalitat.

La sol·licitud d'ajudes s'ha d'adequar al model normalitzat disponible en la pàgina web http://www.ivace.es. Una vegada presentada la sol·licitud davant del Registre Electrònic, aquest emetrà automàticament un resguard acreditatiu de la presentació de la sol·licitud, que podrà ser arxivat o imprés per l'interessat, en els termes que preveu el Decret 220/2014, de 12 de desembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament d'Administració electrònica de la Comunitat Valenciana.



2. Cada empresa o entitat sol·licitant haurà de presentar la documentació següent:

2.1. Sol·licitud d'ajuda. La sol·licitud s'ha d'adequar al model normalitzat disponible en la pàgina web http:www.ivace.es. A més de les dades generals previstes en aquesta, haurà d'emplenar-se:

a) Declaració responsable referent a totes les ajudes, subvencions, ingressos o recursos procedents de qualsevol administració o ens públic o privat per als mateixos costos subvencionables que els previstos en aquesta convocatòria.

b) Declaració responsable de no estar incursa en cap de les prohibicions de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

c) Ubicació exacta del projecte, amb indicació de les coordenades UTM de la instal·lació.

d) Declaració responsable sobre el compliment de la normativa d'integració laboral de persones amb diversitat funcional o, si escau, l'exempció d'aquesta obligació, en els termes establits en l'article 5 del Decret 279/2004, de 17 de desembre, del Consell de la Generalitat.



2.2. Documentació que ha d'adjuntar la sol·licitud. Aquesta documentació s'haurà igualment de presentar utilitzant els mitjans telemàtics proporcionats per l'IVACE:

a) Memòria tècnica. La memòria tècnica s'ha d'adequar al model normalitzat disponible en la pàgina web http://www.ivace.es. La memòria servirà de referent per a aplicar els criteris de valoració, per tant un defectuós o deficient emplenament, o la seua difícil comprensió, generaran una minusvaloració del projecte.

b) Dades d'identificació i compliment de obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. La presentació de la sol·licitud comportarà l'autorització de l'entitat o empresa sol·licitant, excepte manifestació en contra, perquè l'IVACE obtinga directament les dades relatives al compliment de les obligacions tributàries davant de l'Administració i les obligacions davant de la Seguretat Social; si no ho autoritza, s'hauran d'aportar aquests certificats. Si la sol·licitant és una entitat o organisme públic, podrà presentar una declaració responsable sobre el compliment d'aquestes obligacions, en virtut del que estableix l'article 24.6 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, relatiu a la simplificació de l'acreditació del compliment d'obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

En relació amb la documentació relativa a la personalitat de qui sol·licita l'ajuda, quan utilitze un sistema de firma electrònica avançada, la seua identitat s'entendrà ja acreditada per mitjà de l'acte de la firma.

Igualment, i depenent del tipus d'entitat que sol·licite l'ajuda, hauran de presentar:

i) Empreses i entitats sense ànim de lucre.

– Quan es tracte de sol·licitants la inscripció dels quals en el Registre Mercantil no siga obligatòria, hauran de presentar còpia del poder de representació registrat de qui firme la sol·licitud o, si escau, document equivalent segons les prescripcions legals. Igualment hauran de presentar còpia del contracte-acta de constitució i estatuts vigents registrats. Quan siga una societat, la inscripció de la qual en el Registre Mercantil siga obligatòria, l'IVACE obtindrà la informació relativa a la personalitat jurídica de l'empresa sol·licitant, si bé li podrà requerir directament la presentació d'algun document concret.



– Còpia d'un extracte o certificat bancari que justifique la titularitat del compte de cobrament de l'ajuda, que haurà de ser titularitat de qui sol·licite l'ajuda.

ii) Entitats públiques.

– Acreditació de la representació legal de qui firme la sol·licitud.

– Còpia d'un extracte o certificat bancari que justifique la titularitat del compte de cobrament de l'ajuda. La titularitat del compte haurà de correspondre a l'entitat sol·licitant.

– Document de l'entitat que reflectisca que hi ha una partida pressupostària per a l'execució del projecte objecte de subvenció.

c) Sol·licitud de tres ofertes. Quan l'import d'una despesa subvencionable supere, IVA exclòs, la quantia de 49.999,99 euros, en el cas de cost per execució d'obra, o de 17.999,99 euros, en el cas de subministrament de béns d'equip o prestació de serveis per empreses de consultoria o assistència tècnica, s'haurà d'aportar també justificació d'haver sol·licitat com a mínim tres ofertes de diferents empreses proveïdores, sense vinculació entre elles, llevat que per les especials característiques de les despeses subvencionables no hi haja en el mercat suficient nombre d'entitats que els subministren o presten, i així es faça constar en un informe firmat pel seu representant legal que haurà de contindre almenys:



– Quines van ser les característiques de les despeses que van fer impossible la localització d'un mínim de tres ofertes.

– Una explicació de com es va realitzar la recerca d'empreses proveïdores.

Aquest informe no serà admés com a justificant de la no-presentació de tres ofertes si el seu argument es basa en:

· Les característiques de l'empresa proveïdora.

· Les característiques genèriques del bé o servei.

· Les característiques genèriques de l'empresa o entitat beneficiària.

Així mateix, hauran d'adjuntar un annex a l'informe que documente com s'ha realitzat la recerca d'empreses proveïdores del bé o servei.



En tot cas, caldrà que les ofertes complisquen els requisits següents:



– Requisits materials: les ofertes han d'estar suficientment detallades, i especificar els treballs que s'han de realitzar i el seu preu.

– Requisits formals: les ofertes han d'estar datades, i han de contindre les dades que permeten la correcta identificació del remitent, juntament amb el logo o el segell de l'empresa.

La selecció de les ofertes haurà de realitzar-se entre empreses de les quals, almenys dues d'aquestes, no siguen empreses associades a l'entitat beneficiària i no formen part de la seua Junta Directiva o Consell d'Administració, ni tinguen drets de vot superiors al 50 %. L'elecció entre les ofertes presentades haurà de recaure en la més econòmica, i s'ha de justificar en un informe l'elecció en un altre sentit.

Les tres ofertes hauran d'haver-se sol·licitat amb caràcter previ a la contractació del compromís per a la prestació del servei o l'entrega del bé. Únicament quedaran excloses del compliment d'aquest requisit aquelles entitats públiques que liciten l'actuació subvencionada pel procediment negociat o obert d'acord amb legislació contractual administrativa en vigor.

d) Per a aquells projectes amb una inversió superior a 1.000.000 €, les entitats privades hauran d'incloure en la memòria tècnica un pla específic de finançament del projecte on es realitze una anàlisi de la capacitat que té l'entitat beneficiària per a escometre'l i en el qual es detallen aspectes com ara la relació entre el cost del projecte i el balanç general anual, el cost del projecte i el fons de maniobra, etc.

En substitució d'aquest document, les entitats públiques han de presentar el document previst en el subapartat 2.2.b.ii d'aquest article en què es reflectisca l'existència d'una partida pressupostària per a l'execució del projecte objecte de subvenció.

e) Si escau, certificat expedit per l'entitat sol·licitant de l'ajuda, on es faça constar el percentatge de persones contractades amb diversitat funcional per damunt del mínim legal establit en el Reial decret legislatiu 1/2013, de 29 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social, segons el model disponible en la pàgina web http:www.ivace.es.



3. El sistema de control que l'IVACE aplicarà en relació amb les declaracions responsables presentades, serà per mostreig, d'acord amb el que estableix l'article 6.4 del Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell.

4. Examinada la documentació aportada, si aquesta no posseeix els requisits exigits es requerirà l'entitat sol·licitant perquè, en un termini de 10 dies, esmene la falta o adjunte la documentació necessària amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la sol·licitud.



Els requeriments als quals fa referència aquest article, i també qualsevol altre que poguera realitzar l'IVACE i que siguen necessaris per a la resolució de l'expedient, s'efectuaran de forma telemàtica, sense perjudici del que estableix l'article 41 i següents de la Llei 39/2015. Els requeriments, les notificacions, les comunicacions o la documentació dels procediments emesos per mitjà de firma electrònica avançada gaudiran de validesa i eficàcia, en els termes que preveu la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les notificacions que es realitzen per mitjans electrònics s'entendran efectuades o rebutjades en els termes que s'indiquen en l'article 43 de la Llei 39/2015.

L'aportació de documents en contestació als requeriments indicats s'haurà de realitzar a través de Registre Electrònic accedint a l'adreça web http://www.ivace.es.

Així mateix, es podrà requerir a cada sol·licitant qualssevol altres dades, documents i informes complementaris que siguen necessaris per a la resolució de l'expedient.

5. Les sol·licituds hauran de presentar-se abans de l'inici del projecte, amb la qual cosa es garanteix l'efecte incentivador de l'ajuda. Les empreses i entitats sol·licitants podran executar els projectes una vegada presentada la sol·licitud, sense esperar que la concessió de l'ajuda es produïsca i sense que això prejutge la decisió que finalment s'adopte.

6. Es delega en les persones que tinguen la direcció de l'àrea o, si escau, departament o servei competent per a gestionar la convocatòria, la resolució de les incidències produïdes amb anterioritat a la concessió, en especial les referides a desistiments, canvi de sol·licitant i/o canvi de projecte.



Article 8. Instrucció de sol·licituds

L'òrgan instructor del procediment de concessió d'ajudes serà la Unitat IVACE Energia.

El procediment de concessió de subvencions regulades en aquesta resolució serà el de concurrència competitiva, d'acord amb el que estableixen l'article 164 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, i l'article 22 de la Llei 38/2003, general de subvencions, d'acord amb els principis de publicitat, transparència, igualtat i no-discriminació; per tant, la concessió de les ajudes es realitzarà per mitjà de la comparació de les sol·licituds presentades, a les quals s'aplicaran els criteris de valoració per a l'atorgament de les ajudes fixats en l'annex en cada una de les actuacions, i s'establirà una prelació segons la puntuació obtinguda respectant els límits pressupostaris disponibles.



L'òrgan instructor verificarà de cada sol·licitant i dels projectes presentats el compliment dels requisits exigits en la convocatòria i, si són concordes amb aquesta, analitzarà els projectes presentats i aplicarà els criteris de l'actuació. Com a resultat, l'òrgan instructor emetrà una preavaluació que serà elevada a la Comissió a què fa referència l'article següent.

El òrgan instructor podrà requerir del sol·licitant l'aportació addicional de qualssevol altres documents, informes o dades complementàries que estime necessaris per a resoldre la sol·licitud presentada.



Article 9. Comissió d'avaluació i concessió de les ajudes

1. Després dels actes d'instrucció i l'aplicació dels criteris de valoració, previstos en l'annex a aquesta resolució, realitzats per l'òrgan instructor, la preavaluació resultant serà sotmesa a una comissió d'avaluació.

2. Aquesta comissió estarà composta per la persona que ocupe la Direcció General de l'IVACE, la qual assumirà la presidència de l'òrgan; per tres integrants de la Unitat IVACE Energia, una de les quals assumirà la secretaria de la comissió, i per una integrant de l'Àrea de Suport de l'IVACE, totes aquestes designades per la persona que ocupe la presidència de l'IVACE.

En l'exercici de les seues competències, la comissió podrà disposar de l'assistència tècnica que considere necessària.

3. Si bé perquè un projecte puga ser aprovat haurà de tindre una puntuació mínima de 30 punts, la comissió podrà, quan el nombre de sol·licituds que superen aquest llindar mínim no permeta concedir el percentatge màxim d'ajuda en funció del pressupost disponible:



– Mantindre el percentatge màxim d'ajuda, ajustant per a això la nota de tall a l'alça, de manera que s'equilibre el pressupost disponible amb l'import total de les sol·licituds de subvenció que han superat el llindar mínim (en els casos de sol·licituds amb idèntica puntuació, es tindrà en compte, als efectes de resoldre l'empat, la puntuació obtinguda criteri a criteri seguint un ordre decreixent, segons ítems de més ponderació, fins que es produïsca el desempat), o bé,

– Distribuir el pressupost disponible segons la puntuació obtinguda reduint el percentatge d'ajuda concedida proporcionalment a l'esmentada puntuació, a fi d'arribar a un nombre major d'entitats beneficiàries.

La comissió optarà per una o altra mesura valorant el màxim efecte de les ajudes.

En cas d'empat, s'utilitzaran els criteris previstos en l'Ordre 9/2017, de 5 de maig.

4. De les reunions de la comissió s'elevarà l'acta, amb la proposta d'adjudicació que hi continga, a la presidència de l'IVACE.

5. Vista la proposta continguda en l'acta de la comissió, la presidència de l'IVACE resoldrà sobre l'adjudicació de les ajudes, fixarà expressament la quantia i incorporarà, si escau, les condicions i les obligacions a què haja d'ajustar-se el beneficiari de l'ajuda.

6. La resolució motivada de concessió es notificarà de forma individualitzada a cada interessat.

7. L'adjudicació de les ajudes es publicarà en la pàgina web de l'IVACE i, en compliment del que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, sobre publicitat de les subvencions concedides, en la Base de Dades Nacionals de Subvencions disponible en l'enllaç http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index.

8. El termini màxim per a resoldre i notificar la concessió d'ajudes serà de sis mesos comptadors des del dia de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Transcorregut el termini sense que s'haguera notificat resolució expressa, els sol·licitants entendran desestimades les seues sol·licituds per silenci administratiu, tot això sense perjudici de l'obligació de resoldre expressament que correspon a l'Administració.

9. La resolució de concessió i/o denegació posa fi a la via administrativa; es delega en la Direcció General de l'IVACE la resolució dels recursos de reposició.



Article 10. Obligacions de les entitats beneficiàries

Sense perjudici del que disposa l'article 12 de l'Ordre 9/2017, de 5 de maig, seran obligacions de les entitats beneficiàries:

a) Realitzar l'activitat objecte de la subvenció i acreditar la seua realització en la forma fixada en la notificació de l'ajuda i en el manual d'instruccions de justificació d'ajudes aprovat a aquest efecte per resolució de la Direcció General de l'IVACE, que serà publicat en la pàgina web http://www.ivace.es. L'entitat beneficiària haurà de realitzar el projecte objecte de subvenció en la forma descrita en la memòria presentada juntament amb la sol·licitud normalitzada, i de manera que es complisca la finalitat de les ajudes, respectant els costos subvencionables indicats en la notificació de concessió i pels imports que s'hi s'especifiquen. L'execució del projecte haurà de respectar en tot cas el calendari marcat en la memòria inicial o en les seues reformulacions posteriors.

Qualsevol modificació del projecte, incloent-hi el canvi d'entitat beneficiària a qui competisca la seua execució, haurà de tindre l'aprovació prèvia de l'IVACE, sol·licitada i justificada per escrit abans de la finalització del termini de justificació del projecte, i no podrà comportar en cap cas una alteració del contingut essencial del projecte o d'algun dels aspectes que van ser tinguts en compte per a la seua valoració. Podran validar-se, sense necessitat d'autorització prèvia, aquelles modificacions que comporten una variació en els imports basats per concepte de despesa inferior o igual al 20 % de la quantitat a justificar dels dits conceptes, o no afecten qüestions fonamentals, sempre que es justifique adequadament en l'informe final perquè, a criteri del personal tècnic de l'IVACE que verifica la justificació de l'ajuda, puga admetre's.



b) Respondre de la veracitat dels documents aportats.

c) Actualitzar la documentació presentada que haguera patit alguna modificació o la vigència de la qual haguera finalitzat, i comunicar altres ajudes públiques o privades que hagueren obtingut o sol·licitat per als mateixos costos subvencionables.

d) Complir les seues obligacions fiscals i amb la Seguretat Social de manera que quede acreditada aquesta circumstància en el moment previ a l'atorgament de l'ajuda i al del reconeixement de l'obligació per IVACE, en els termes establits en la normativa vigent en la matèria.



e) Acreditar la seua personalitat jurídica, referida al moment de sol·licitud de l'ajuda, en la forma i el termini que establisca l'IVACE.

f) Disposar de llibres comptables i registres diligenciats i la resta de documents degudament auditats en els termes exigits per la legislació mercantil, i també els estats comptables.

g) Indicar si el projecte està subjecte a declaració d'impacte ambiental d'acord amb la legislació vigent.

h) Executar les instal·lacions d'acord amb els reglaments i les normatives que els siguen aplicables i disposar de les llicències i autoritzacions administratives corresponents.

i) Respectar en els projectes els principis següents:

– Les inversions subvencionades hauran de mantindre's inalterables d'acord amb els terminis previstos en l'article 12 de l'Ordre 9/2017, de 5 de maig.

– Els resultats del projecte hauran de mantindre's en el territori de la Comunitat Valenciana.

– L'execució dels projectes no haurà de vulnerar en cap cas el principi de no-discriminació per raó de sexe, raça, origen ètnic, religió, conviccions, minusvalideses, edat o orientació sexual, i hauran de facilitar, o almenys no impedir, l'accessibilitat per a les persones amb diversitat funcional.

j) Inserir en el material divulgatiu relacionat amb la difusió del projecte el logotip d'IVACE disponible en http://www.ivace.es, i complir les obligacions relatives a la publicitat indicades en l'article 13 d'aquesta resolució.

k) Els documents justificatius de les despeses corresponents al projecte subvencionat hauran de conservar-se durant un període de dos anys comptador des del moment del pagament de l'ajuda.

l) Quan l'entitat beneficiària siga una entitat local, haurà d'acreditar estar al corrent en el compliment de l'obligació de retre els seus comptes anuals davant de la Sindicatura de Comptes.

m) Les entitats beneficiàries que reben subvencions o ajudes, pel període d'un any, per imports superiors a 100.000 euros, o quan almenys el 40 % del total dels seus ingressos anuals tinguen caràcter d'ajuda o subvenció pública i assolisquen com a mínim la quantitat de 5.000 euros, o a 10.000 euros, hauran de complir les exigències establides respectivament en l'article 3, apartats 1.b i 2 de la Llei 2/2015, de 2 d'abril, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana per a aquests casos.

Així mateix, s'hauran de complir les obligacions específiques que s'estableixen en l'annex a aquesta resolució.



Article 11. Termini per a la realització i documentació justificativa de les inversions

1. La liquidació de les ajudes s'efectuarà una vegada executat el projecte en la seua totalitat o en les fases previstes, d'acord amb la sol·licitud presentada i en els termes fixats en la notificació de la concessió de l'ajuda. A l'efecte d'aquesta resolució, es considerarà que l'actuació o projecte està executat en la seua totalitat quan els equips instal·lats, i també, si escau, les instal·lacions receptores o de consum final de l'energia estan en funcionament o, almenys, en capacitat de funcionar. En qualsevol cas, serà el criteri de l'IVACE el que prevaldrà en cas de dubte.

2. Les entitats beneficiàries hauran d'acreditar la realització de l'actuació objecte de subvenció amb data límit 20 de desembre de 2018, llevat que per circumstàncies concurrents es determine un termini distint en la resolució de concessió de l'ajuda; l'acreditació es realitzarà en la forma fixada en la notificació de l'ajuda i en el manual d'instruccions de justificació d'ajudes que serà publicat en la pàgina web http://www.ivace.es.

3. A l'efecte d'acreditar la realització de l'actuació objecte de subvenció, les entitats beneficiàries hauran de presentar:

a) Justificants de despesa, segons el que s'indique en la notificació de concessió de l'ajuda, a través de factures que hauran de complir el que disposa el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació, aprovat pel Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre, i la resta de normativa vigent.

b) Justificants de pagament, que seran vàlids els següents, llevat que s'especifique d'una altra forma en alguna actuació:

– Pagaments per mitjà d'entitat financera: còpia de l'extracte bancari juntament amb còpia del xec nominatiu o de l'ordre de transferència que acredite que el destinatari del pagament coincideix amb l'emissor de la factura.

– En el cas que l'ordre de transferència i/o l'apunt de l'extracte bancari siga global i, per tant, estiguen referits a diversos justificants de despesa, relacionats o no amb el projecte, serà necessari adjuntar una relació d'aquestes degudament detallada en la qual figuren el destinatari, la identificació del justificant de la despesa (el número de la factura o el concepte d'aquesta) i l'import pagat. Aquesta relació haurà de ser emesa o segellada per l'entitat financera.

– No podran ser subvencionades les despeses que siguen finançades per mitjà de mecanismes d'arrendament financer, lísing, rènting o semblants, ni aquelles accions finançades per tercers, per mitjà de convenis o contractes en què la propietat dels béns objecte de l'acció no pertanga al beneficiari dins del període subvencionable.

– No es consideraran vàlids els pagaments en efectiu ni els ingressos bancaris per caixa.

– Només es consideraran vàlids els justificants de pagament que acrediten que el pagament ha sigut realitzat per l'entitat sol·licitant de l'ajuda. En el cas de transferències bancàries, en el compte d'origen haurà de constar com a titular la persona beneficiària de l'ajuda.

– No s'acceptaran els pagaments efectuats a través de modalitats de finançament que suposen la transferència directa de fons des de l'entitat financera a l'emissor de la factura.

– No s'acceptaran aquells documents de pagament que, fins i tot sent conformes amb els requisits formals indicats anteriorment, no permeten identificar clarament a quines factures estan vinculats.

– Les despeses presentades en la justificació hauran de documentar-se per mitjà de factures pagades en la seua totalitat. Aquest requisit s'aplicarà amb independència del percentatge d'imputació d'una despesa al projecte, per tant, les factures parcialment pagades no seran admeses.

c) Fotografies de la instal·lació i dels equips principals en la ubicació definitiva.

d) Compte justificatiu de les inversions, i també el document sobre relació d'apunts comptables, i els dos models seran facilitats per l'IVACE.

e) Declaració responsable d'altres ajudes, subvencions, ingressos o recursos públics o privats que hagueren obtingut o sol·licitat per als mateixos costos subvencionables que els presentats a l'IVACE per a la justificació del projecte.

f) Memòria tècnica de disseny o projecte segons el que estableix la ITC-BT-04 i ITC-BT-52.

g) Certificat de la instal·lació firmat per un persona física o jurídica autoritzada i registrada en l'òrgan competent de la Comunitat Valenciana.

4. Només seran tinguts en compte els justificants de despesa i de pagament de data posterior al registre d'entrada del document de sol·licitud d'ajuda, per a garantir l'efecte incentivador de l'ajuda concedida.

5. La liquidació de l'ajuda a aquells projectes subjectes a declaració d'impacte ambiental d'acord amb la legislació vigent es farà efectiva amb presentació prèvia del document acreditatiu de la seua resolució, emesa per l'òrgan competent.

6. Quan siga una entitat pública la beneficiària, a més de sol·licitar almenys les tres ofertes indicades en l'article 8, haurà de presentar un certificat de l'òrgan competent del fet que el procediment de contractació utilitzat ha respectat la normativa vigent, fer referència a la norma aplicada, el procediment utilitzat, la justificació d'aquest, les dades relatives a la publicació, si escau, i el número/codi de l'expedient de contractació. En tot cas, haurà de compatibilitzar-se i aplicar-se simultàniament el contingut de la Llei general de subvencions i de la Llei de contractes del sector públic.



Article 12. Resolució d'incidències

1. L'alteració d'algunes de les característiques del projecte la subvenció del qual haja sigut aprovada, incloent-hi la disminució de l'estalvi energètic realment obtingut, l'incompliment de condicions i terminis establits en la resolució, l'execució parcial de la inversió, la insuficient justificació de les despeses efectivament realitzades i la concessió després de la presentació de la sol·licitud d'altres ajudes públiques o privades, que en conjunt excedisquen els límits establits, podrà donar lloc a la minoració de la subvenció concedida. Aquests criteris seran aplicables per a determinar la quantitat que finalment haja de percebre l'entitat beneficiària i hauran de respondre al principi de proporcionalitat.

2. L'incompliment per l'entitat beneficiària de qualsevol dels requisits, condicions i la resta de circumstàncies que van donar lloc a l'atorgament de la subvenció, la variació de la finalitat de l'actuació o la falta de justificació de la realització del projecte, podrà donar lloc a la revocació de la subvenció i l'obligació de reintegrar les ajudes percebudes i els interessos de demora des del moment de pagament d'aquesta, d'acord amb el que disposa el títol II de la Llei 38/2003, general de subvencions. De conformitat amb aquesta normativa, l'incompliment de l'obligació de reintegrament tindrà, entre altres efectes, la impossibilitat de ser empresa beneficiària en successives convocatòries, sempre que estiga en període executiu.

3. Es delega en les persones que ocupen la direcció d'àrea, o, si escau, departament o servei de l'IVACE competents per a la gestió de les ajudes, la resolució de les incidències que es produïsquen després de la concessió, sense que en cap cas puguen comportar una modificació de la baremació efectuada per a l'adjudicació, en concret les referides a renúncies, canvi de beneficiari, possibles pròrrogues per a l'execució i/o justificació d'aquest, canvi de projecte i possibles compensacions entre costos; la resolució relativa a les possibles minoracions o revocacions de les subvencions concedides es delega en la Direcció General de l'IVACE.



Article 13. Publicitat del projecte. Obligacions

1. Per a complir les obligacions relatives a la publicitat, l'entitat beneficiària haurà:

a) D'inserir la imatge corporativa de l'IVACE en tota la documentació tècnica i administrativa, en tot el material publicitari i de difusió (com ara fullets explicatius del sistema, cartelleria associada al projecte, etc.), en el mobiliari adscrit a l'actuació (punts de recàrrega, marquesines, etc.), incloent-hi qualsevol tipus de suport publicitari (falques radiofòniques, notes de premsa, webs, espots televisius, etc.). El logotip de l'IVACE estarà disponible en http://www.ivace.es, i no es podrà utilitzar un altre distint. Tots els logotips seran tractats amb idèntic rang de grandària i ubicació.

L'entitat beneficiària haurà de fer públic el finançament de l'IVACE en les presentacions públiques del projecte, en especial en les relatives a la seua posada en marxa, i comunicar la realització de l'esdeveniment prèviament a l'IVACE.

b) Durant l'execució del projecte haurà:

– D'incorporar en la seua pàgina web (en el cas que en tinga) una breu descripció del projecte subvencionat amb els seus objectius i resultats, i destacar el suport d'IVACE i inserir el seu logotip.

– De col·locar un cartell informatiu sobre el projecte (d'una grandària mínima A3) en el qual s'esmente el suport d'IVACE en un lloc visible al públic. Aquest cartell haurà de mantindre's almenys fins al moment del pagament de l'ajuda.

c) Conservar constància gràfica, documental o digital de les obligacions recollides en aquest article perquè l'IVACE la tinga en el moment de la justificació del projecte, o de qualsevol òrgan de control que la requerisca.





DISPOSICIONS FINALS



Primera

Es faculta la Direcció General de l'IVACE per a dictar les resolucions necessàries per al desenvolupament, eficàcia i execució d'aquesta convocatòria.



Segona

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).



València, 15 de gener de 2018.– El president de l'IVACE: Rafael Climent González.











ANNEX



Actuació T29B: estacions de recàrrega elèctriques

a) Descripció de l'actuació. Actuacions objecte de suport

El programa té la finalitat de promoure la implantació d'estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. Es considera estació de recàrrega el conjunt d'elements necessaris per a efectuar la connexió del vehicle elèctric a la instal·lació elèctrica fixa, necessària per a la realització i gestió de la càrrega de les seues bateries. Aquestes estacions poden incloure una o diverses places específiques d'estacionament de vehicles elèctrics per a la recàrrega (punt de recàrrega).

En aquesta actuació es diferencien els tipus de projectes següents:

1. Estacions de recàrrega ràpida d'accés públic per a vehicles elèctrics (tipus 1)

Es considera estació de recàrrega ràpida d'accés públic aquella que té una potència elèctrica de 50 kW (DC) i de 44 kW (AC), que disposa d'ús exclusiu per a la recàrrega de vehicles elèctrics, que és accessible per qualsevol usuari, que no és d'ús privat i que està dotada del corresponent sistema de connexió del vehicle a la xarxa elèctrica per a la seua càrrega i gestió.

Així mateix, aquestes estacions de recàrrega han de tindre les característiques tècniques següents:

– Disposar d'un sistema de pagament integrat físic (TPV) o telemàtic incorporat en la gestió d'usuaris, el qual l'ha de poder desbloquejar qualsevol persona usuària del vehicle elèctric sense intervenció de terceres persones i sense necessitat d'estar donat d'alta prèviament en cap servei.

– Donar servei a qualsevol tipus de vehicle elèctric estàndard i a qualsevol usuari.

– En el cas de voler cobrar pel servei de recàrrega elèctrica, l'estació de recàrrega haurà d'estar gestionada per un gestor de càrrega autoritzat.



– Han d'estar situades en la via pública o en un lloc directament accessible des de la via pública, i han d'incloure indicacions de la seua ubicació.

– Condicions tècniques mínimes de les estacions:

· Condicions ambientals. Temperatura: – 10 ºC a + 40 ºC i ubicació exterior.

· Normativa: REBT 2002 (RD 842/2002) ITC-BT-52, normes europees amb marcatge CE i normes específiques que li siguen d'aplicació.

· Connectors disponibles a l'estació de recàrrega: CHAdeMO (JEVS G105-1993) + CCS COMBO 2 (IEC 62196) + tipus 2 (VDE-AR-@E 2623-2-2). Capacitat de càrrega simultània 1 veh x DC i 1 veh x AC. Sistema intel·ligent de càrrega (balanç de potència, limitació de potència de càrrega, preferència de càrrega, analitzador de xarxes amb acumulació de dades elèctriques, etc.).

· Protocol OCPP >= 1,5 o protocol semblant.

· Potència elèctrica mínima en DC de 50 kW i en AC de 44 kW.

· No és necessària l'envolupant única, i una estació pot ser configurada per mitjà de dos equips complementaris.

· Proteccions elèctriques: proteccions curtcircuits i sobrecàrregues, i la protecció diferencial corresponent en funció del mode de recàrrega de l'estació. Control d'aïllament i seguretats. Disponibilitat d'un servei tècnic autoritzat.

· Pantalla amb sistema tàctil, lectura diürna i protecció solar o sistema semblant d'indicacions de l'estat de la càrrega.

2. Estacions de recàrrega semiràpida d'accés públic per a vehicles elèctrics (tipus 2).

Es considera estació de recàrrega semiràpida d'accés públic aquella que té una potència elèctrica disponible superior als 20 kW en corrent continu o altern, que disposa d'ús exclusiu per a la recàrrega de vehicles elèctrics, que és accessible per qualsevol usuari, que no és d'ús privat i que està dotada del corresponent sistema de connexió del vehicle a la xarxa elèctrica per a la seua càrrega i gestió.

Així mateix, aquestes estacions de recàrrega han de tindre les característiques tècniques següents:

– Disposar d'un sistema de pagament integrat físic (TPV) o telemàtic incorporat en la gestió d'usuaris, que podrà estar actiu o no, el qual l'ha de poder desbloquejar qualsevol persona usuària del vehicle elèctric sense intervenció de terceres persones i sense necessitat d'estar donat d'alta prèviament en cap servei.

– Donar servei a qualsevol tipus de vehicle elèctric estàndard i a qualsevol persona usuària. S'inclouen en aquest tipus d'estacions, tant les que no tenen cap tipus de restricció prèvia a l'accés a l'estació, com les que sí que en tenen (per exemple, aparcaments públics de pagament, terciaris amb restricció d'accés, etc.).

– En el cas que es cobre pel servei de recàrrega elèctrica, l'estació de recàrrega haurà d'estar gestionada per un gestor de recàrrega autoritzat.

– Han d'estar situades en la via pública o en un lloc directament accessible des de la via pública, i han d'incloure indicacions de la seua ubicació.

– Condicions tècniques mínimes de les estacions:

· Condicions ambientals. Temperatura: – 10 ºC a + 40 ºC i ubicació exterior.

· La potència mínima dels equips ha de ser de 20 kW, funcionar en mode 3 o en mode 3 i 4 (IEC 61851-1) i ha de disposar d'un sistema intel·ligent de càrrega (balanç de potència, limitació de potència de càrrega, preferència de càrrega, analitzador de xarxes amb acumulació de dades elèctriques, etc.).

· En el cas que l'estació de recàrrega només funcione en mode 3, ha de permetre que hi haja dos vehicles carregant de manera simultània, és a dir, l'estació de recàrrega ha de disposar com a mínim de dos connectors tipus 2 (UNE IEC6296).

· En el cas que l'estació funcione en mode 3 i 4, haurà de disposar de la possibilitat d'utilitzar un connector tipus 2 (UNE IEC6296) i connectors CHAdeMO i CCS COMBO 2 en el mode 4.

· Normativa: REBT 2002 (RD 842/2002), normes europees amb marcatge CE i normes específiques aplicables.

· Protocol OCPP >=1,5 o protocol semblant.

· No és necessària l'envolupant única, i una estació pot ser configurada per mitjà de dos equips complementaris.

· Proteccions elèctriques: proteccions curtcircuits i sobrecàrregues, i la protecció diferencial corresponent en funció del mode de recàrrega de l'estació. Control d'aïllament i seguretats requisits per l'òrgan competent en matèria d'energia i seguretat industrial a la Comunitat Valenciana.

· Pantalla amb sistema tàctil, lectura diürna i protecció solar o sistema semblant d'indicacions de l'estat de la càrrega.

3. Estacions de recàrrega vinculades per a vehicles elèctrics (tipus 3)

En aquesta tipologia s'inclouen totes aquelles estacions que donen servei de recàrrega a vehicles elèctrics, no incloses en les tipologies anteriors.

No seran subvencionables els punts de recàrrega elèctrica instal·lats en habitatges i els punts de recàrrega destinats específicament a elevadors, carretons elèctrics i vehicles elèctrics semblants.

El punt de recàrrega haurà de complir la normativa vigent del Reglament electrotècnic de baixa tensió, la instrucció tècnica ITC-BT-52 i disposar de les autoritzacions corresponents per a ser legalitzada.



b) Potencials entitats beneficiàries

Per a les estacions de recàrrega tipus 1 podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les administracions públiques i els gestors de càrrega que es reconeguen segons la normativa vigent. Per a les estacions de recàrrega tipus 2 i tipus 3, podran ser beneficiàries d'aquestes ajudes les administracions públiques i les empreses.

c) Cost subvencionable

Es considera cost subvencionable els costos d'inversió addicionals necessaris per a anar més enllà de les normes de la Unió Europea aplicables. Aquests costos d'inversió addicionals es calcularan per diferència entre la inversió elegible del projecte, definida segons el paràgraf següent, i la inversió d'una instal·lació convencional equivalent, menys respectuosa amb el medi ambient i que s'hauria pogut realitzar de forma creïble sense l'ajuda.

En el cas de les ajudes dirigides a activitats no econòmiques d'entitats sense ànim de lucre i administracions públiques, el cost subvencionable serà la inversió elegible del projecte.

Es considera inversió elegible del projecte:

– L'estació de recàrrega de vehicle elèctric que complisca el que s'ha especificat en l'apartat a d'aquest annex.

– El cablejat i obra d'instal·lació d'aquest des del quadre elèctric final del qual deriva el circuit fins al dispositiu o sistema on es connecta el vehicle per a la recàrrega, incloent-hi aquest.

– Sistema de pagament integrat en l'estació de recàrrega.

– Senyalització de les estacions de recàrrega, marquesina i auxiliars.

– Sistema de gestió, control i seguretat.

– Obra civil i costos d'enginyeria i direcció d'obra.

No es considera inversió elegible:

– Els comptadors intel·ligents, que hauran de ser facilitats per les companyies elèctriques, generalment sota règim de lloguer.

– L'IVA satisfet per l'adquisició de béns i serveis facturats i, en general, qualsevol impost pagat.

– Les despeses financeres conseqüència de la inversió, les de personal propi i les d'adquisició d'immobles i terrenys.

– Els costos d'adquisició de béns d'equip de segona mà.

– Cost del transport dels materials.

– Dietes del personal relacionat amb el projecte i formació del personal a càrrec de les instal·lacions.

d) Quantia de l'ajuda:

El suport màxim per a aquesta actuació tindrà un límit del 40 % del cost subvencionable, i es podrà incrementar fins a 10 punts percentuals més en el cas de les ajudes concedides a xicotetes i mitjanes empreses o les activitats no econòmiques de les entitats i institucions sense ànim de lucre; i fins a 40 punts percentuals més per a les ajudes dirigides a les activitats no econòmiques que desenvolupen ajuntaments i entitats públiques. No obstant això, es consideraran els costos subvencionables màxims i límits d'ajuda per a la disposició de les estacions de recàrrega següents:



Tipologia estació de recàrrega elèctrica Cost subvencionable

màxim (€) Ajuda màxima (€)

Ràpida. Tipus 1 45.000 36.000

Semiràpida. Tipus 2 15.000 12.000

Privada. Tipus 3 4.000 3.200





En el cas de punts de recàrrega per a autobusos de transport públic urbà inclosos en el tipus 3, el cost subvencionable màxim serà de 15.000 euros i l'ajuda màxima de 12.000 euros.

e) Criteris de valoració en l'aplicació d'ajudes públiques.

A. Reducció d'emissions i tipus d'actuació (màxim 50 punts).

A1. Emissions de CO2 evitades (màxim 20 punts).

Es valoraran amb major puntuació aquelles actuacions que tinguen una major ràtio emissions evitades/inversió elegible (t CO2/€).

A2. Tipus d'estació de recàrrega (màxim 25 punts).

Es valoraran amb major puntuació les estacions de recàrrega tipus 1 davant de les estacions de recàrrega tipus 2 sense restricció d'accés, tipus 2 amb algun tipus de restricció d'accés i les estacions de recàrrega tipus 3, en aquest ordre.

A3. Tipologia de recàrrega elèctrica (màxim 5 punts).

S'atorgaran 5 punts a les estacions de recàrrega de corrent continu i 2 punts a l'estació de recàrrega de corrent altern.

B. Impacte en la mobilitat de l'àrea afectada pel projecte (màxim 47 punts).

B1. Nombre de persones afectades per la mesura (màxim 37 punts).



S'atorgaran 5 punts per cada 10.000 habitants del municipi on està instal·lada l'estació de recàrrega, fins a un màxim de 20 punts.



S'atorgaran addicionalment 5 punts per cada eix viari al qual done servei l'estació de recàrrega en un radi de 5 km. Es considera eix viari la xarxa d'autopistes, autovies i la xarxa bàsica de carreteres de la Comunitat Valenciana, fins a un màxim de 17 punts.

B2. Ús d'energies renovables (màxim 10 punts).

Es valoraran amb 10 punts les estacions de recàrrega dotades amb sistemes de generació elèctrica renovable.

C. Percentatge de persones treballadores amb diversitat funcional per damunt del mínim legal (màxim 3 punts).

Es valoraran amb 3 punts les entitats que empren un percentatge de treballadors amb diversitat funcional per damunt del mínim legal exigit en l'article 42 del Reial decret 1/2013.

En tot cas, perquè un projecte puga ser aprovat haurà de tindre una puntuació mínima de 30 punts.

Mapa web