Ficha disposicion

Ficha disposicion





Decret 28/1986, de 10 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea l'"Alta Distinció de la Generalitat Valenciana".



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 361 de 09.04.1986
Referència Base de Dades:  0411/1986
 



Decret 28/1986, de 10 de març, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es crea l'"Alta Distinció de la Generalitat Valenciana".

Consolidat el procés autonòmic i assentades les institucions dins del marc de l'Estatut d'Autonomia, aprovat per Llei Orgànica 5/1982, d'1 de juliol, cal arbitrar els mitjans suficients amb els quals reconéixer totes les actuacions o serveis eminents que s'hagen realitzat en defensa dels interessos generals i peculiars de la Comunitat Valenciana, tant per persones físiques com entitats, associacions i col·lectivitats.

Per això, a proposta del Conseller de Cultura, Educació i Ciència, i amb la deliberació prèvia del Consell en sessió de 10 de març de 1986,

DECRETE:

Article primer

Es crea l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana per a premiar persones físiques o jurídiques que s'hagen distingit en l'activitat al servei dels interessos generals i peculiars de la Comunitat Valenciana.

Article segon

La l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana serà atorgada per Decret, amb l'acord previ del Consell.

Article tercer

Les propostes per a concedir-la podran fer-se:

a) Per iniciativa del President o de qualsevol dels membres del Consell.

b) Per propostes raonades d'institucions, corporacions o entitats de prestigi reconegut dins de la Comunitat Valenciana.

Article quart

L'Alta Distinció tindrà una categoria única i es concedirà fins un màxim de tres per any natural.

Article cinquè

Reglamentàriament es determinarà el model i característiques de la distinció, així com les insígnies que ostentaran les persones distingides.

Article sisé

Per a acreditar l'atorgament d'aquesta distinció s'expedirà el títol corresponent, autoritzat amb la signatura del President de la Generalitat, i s'inscriurà al Llibre Registre d'Honors i Distincions de la Generalitat Valenciana.

DISPOSICIO FINAL

El Present Decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

València, a 10 de març de 1986.

El President de la Generalitat

JOAN LERMA I BLASCO

quals quedarà establerta en els termes següents:

Mapa web