Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE de 24 d'octubre de 2003, de la Conselleria de Territori i Habitatge, per la qual es declaren 12 microreserves vegetals a la província de València.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4630 de 14.11.2003
Número identificador:  2003/M11993
Referència Base de Dades:  5001/2003
 



ORDRE de 24 d'octubre de 2003, de la Conselleria de Territori i Habitatge, per la qual es declaren 12 microreserves vegetals a la província de València. [2003/M11993]

Per mitjà del Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià (DOGV núm. 2.379, de 3 de novembre de 1994), es va crear la figura de protecció d'espècies denominada microreserva vegetal.

Posteriorment, l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient (DOGV núm. 2.658, de 2 de gener de 1995), va establir la regulació de la senyalització d'aquestes microreserves.

Els distints estudis realitzats durant diversos anys per investigadors especialistes sobre la situació de les poblacions dels tàxons vegetals endèmics, rars o amenaçats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, han orientat sobre les prioritats per a l'establiment de microreserves.

Prospeccions recents sobre terrenys de titularitat pública han acabat de perfilar les parcel·les que es consideren òptimes per a formar part de la xarxa de microreserves de flora de la Comunitat Valenciana.

Des de 1996 s'han establit distintes línies de subvenció destinades a propietaris de terrenys no inclosos en el Catàleg de Forests d'Utilitat Pública per a la incorporació voluntària en la xarxa de microreserves.

Durant la tramitació de la present ordre s'han complit els passos procedimentals establits en l'article 5 del Decret 218/1994, i totes les microreserves que es declaren compleixen els requisits exigits en l'article 3 d'aquest decret.

Per tot l'anterior, vist el que estableix el Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià, pel qual es crea la figura de protecció d'espècies denominada microreserva vegetal i a proposta de la Direcció General de Gestió del Medi Natural,

ORDENE

Primer

Es declaren a la província de València les microreserves vegetals enunciades a continuació:

Alto del Viso

Barranco de Escaiz

Barranco de la Hoz

Barranco de las Balsillas

Barranco Jiménez

Camino Rampete

Casa del Pino

La Caballera

Llacuna del Fartet

Peñas Altas

Rambla de Alcotas

Torberes de l'Almardà B

Aquestes microreserves queden definides en l'annex, on s'especifiquen els termes següents:

Denominació

Límits. quan s'indiquen coordenades, aquestes es refereixen a la projecció UTM sobre el fus 30, datum europeu.

Superfície projectada, expressada en hectàrees

Terme municipal

Titularitat del terreny

Espècies i unitats de vegetació que són objecte prioritari de conservació. Per a les unitats de vegetació s'especifica el corresponent codi Natura 2000 de la Directiva 97/62/CEE i del Reial Decret 1.193/1998, de 12 de juny (BOE núm. 151, del 25.06.98). Els codis amb asterisc identifiquen tipus d'hàbitats prioritaris a nivell europeu.

Pla de gestió: actuacions de conservació i limitacions d'ús.

Segon

No es consideraran com a part de les microreserves, les pistes forestals o carreteres i les construccions (edificacions, vèrtexs geodèsics, antenes...) preexistents dins dels límits establits per a cadascuna d'aquestes.

Tercer

D'acord amb l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, per la qual es regula la senyalització de les microreserves de flora (DOGV núm. 2.658, de 2 de gener de 1995), s'instal·laran els corresponents senyals i elements d'indicació de límits.

Quart

Sense minva de la possibilitat d'aplicar altres mesures addicionals, la conservació de la microreserva comportarà l'execució de les actuacions indicades en els plans de gestió, dins de les possibilitats que permeten les lleis anuals de pressuposts generals de la Generalitat Valenciana. Igualment, per a l'adequada conservació i gestió d'aquestes, s'estableixen, en els plans de gestió, limitacions d'ús.

Cinqué

L'existència de la microreserva no implica prohibició per a l'exercici de la caça. No obstant això, a iniciativa dels titulars de l'aprofitament cinegètic, tramitada i informada des del Servei Territorial, podrà establir-se una resolució de la Direcció General de Gestió del Medi Natural per la qual s'eximisca del pagament de la part de matrícula del vedat corresponent la superfície ocupada per la microreserva i el perímetre addicional que puguen proposar a l'efecte, que constituiran una zona de reserva cinegètica amb caràcter permanent, sense que això implique una reducció de la superfície del terreny tancat del qual forma part.

Sisé

Per a evitar el trepig generalitzat de les microreserves, que podria perjudicar el normal desenvolupament de les poblacions de plantes rares, endèmiques o amenaçades, queda prohibit eixir de les sendes o camins existents. Atés el paper substancial que els invertebrats i els fongs tenen a l'hora d'assegurar el correcte funcionalisme de les microreserves, queda prohibida la seua captura o recol·lecció. Es podran autoritzar excepcions a aquestes prohibicions generals amb fins educatius, científics o conservacionistes.

Seté

Correspon la gestió d'aquestes microreserves al Servei Territorial de la Conselleria de Territori i Habitatge a València. Igualment, correspon al director territorial concedir les autoritzacions corresponents per a desenvolupament d'activitats educatives, científiques i conservacionistes que s'hagen de realitzar a la microreserva, o per a l'alçament excepcional de prohibicions establides en aquesta ordre. En el cas que es tracte de peticions d'activitats per a diverses zones entre les que estiga inclosa la microreserva, i que afecten dues o més províncies, correspondrà concedir les autoritzacions a la Direcció General de Gestió del Medi Natural,

València, 24 d'octubre de 2003

El conseller de Territori i Habitatge,

RAFAEL BLASCO CASTANY

ANNEX

MICRORESERVA: ALTO DEL VISO

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següents:

Vèrtex X Y

1 671056 4427625

2 671125 4427590

3 671399 4427605

4 671544 4427687

5 671373 4427786

Superfície projectada: 5 ha.

Terme municipal: Alpuente.

Titularitat: forest consorciada V-3009 propietat de l'Ajuntament d'Alpuente, núm. 40 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Juniperus thurifera, Juniperus savina, Juniperus communis, Thymus godayanus, Erinacea anthyllis, Festuca hystrix.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Boscs mediterranis endèmics de Juniperus thurifera (codi Natura 2000: 9560).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforç de la població de Juniperus thurifera.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es prevegen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarides postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes en l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: BARRANCO DE LAS BALSILLAS

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següents:

Vèrtex X Y

1 655878 4421117

2 655964 4421318

3 656005 4421423

4 656064 4421561

5 656205 4421545

6 655943 4420993

7 655694 4420867

8 655671 4420991

Superfície: 10 ha.

Terme municipal: Aras de los Olmos.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament d'Aras de los Olmos, núm. 42 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Pinus nigra subsp salzmanii, Arctostaphyllos uva-ursi, Cephalanthera longifolia, Epipactis kleinii, Amelanchier ovalis, Ononis aragonensis, Brachypodium retusum.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Pinars mediterranis amb pins negres endèmics (codi Natura 2000: 9530*).

– Pendent rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Recol·lecció de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Introducció de frondoses caducifòlies: Acer opalus subsp. granatense, Acer monspessulanum, Quercus faginea.

Introducció de Taxus baccata.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es prevegen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarides postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes en l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: BARRANCO DEL ESCAIZ

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següents:

Vèrtex X Y

1 662291 4425759

2 662065 4425701

3 661874 4425836

4 661954 4425967

Superfície: 5,1 ha.

Terme municipal: Aras de los Olmos.

Titularitat: Forest propietat de l'Ajuntament d'Aras de los Olmos, núm. V42 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Pinus nigra subsp. Salzmanii, Juniperus thurifera, Juniperus phoenicea, Plantago serpentina, Sideritis mugronensis, Satureja intricata subsp. Intrincata, Salix purpurea, Salix alba, Epipactis kleinii, Dactylorrhiza fuchsii.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Boscs mediterranis endèmics de Juniperus thurifera (codi Natura 2000: 9560*)

– Boscs mediterranis de pins negres endèmics (codi Natura 2000:9530*)

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Tractament silvícola de millora de Juniperus thurifera.

Eliminació de fems de l'interior de la microreserva.

Aclarida del pinar.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es prevegen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarides postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes, tant en l'interior de la cova com en la resta de la microreserva.

MICRORESERVA: BARRANCO DE LA HOZ

Límits: La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següent:

Vèrtex X Y

1 659955 4435697

2 660521 4436350

3 660837 4436302

4 660964 4436095

5 660557 4436086

6 660040 4435673

Superfície projectada: 19,3 ha

Terme municipal: Puebla de San Miguel.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de la Puebla de San Miguel, núm. 55 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Rhamnus alpinus, Rhamnus pumilus, Phyteuma charmelii, Taxus baccata, Sorbus aria, Saponaria glutinosa, Erysimum javalambrensis, Androsace màxima, Thymus godayanus, Acer monspessulanum.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Boscs mediterranis de Taxus baccata (codi Natura 2000: 9580*).

– Pinars sud-mediterranis de pins negres endèmics (codi Natura 2000: 9530*)

– Pendent rocoses calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 5210)

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Cens, seguiment periòdic de les poblacions de Taxus baccata i recol·lecció de llavors.

Reforç poblacional de l'espècie Taxus baccata.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es prevegen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarisdes postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes a l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: BARRANCO JIMÉNEZ

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següents:

Vèrtex X Y

1 657890 4433251

2 657614 4433255

3 657597 4433443

4 657900 4433393

Superfície projectada: 4,7 ha.

Terme municipal: Puebla de San Miguel.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Puebla de San Miguel, núm. 55 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Taxus baccata, Pinus nigra subsp. salzmanii, Juniperus thurifera.

Unitats de vegetació prioritàries:

– .Boscs mediterranis de Taxus baccata (codi Natura 2000: 9580*).

– .Boscs de Pinus nigra subsp. salzmanni (codi Natura 2000: 9530*).

– .Boscs mediterranis endèmics de Juniperus thurifera (codi Natura 2000: 9560*).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Recollida de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries.

Reforç poblacional de l'espècie Taxus baccata.

Limitacions d'ús:

En cas d'observar-se una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es prevegen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarides postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes a l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: CAMINO RAMPETE

Límits: La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següents:

Vèrtex X Y

1 735456 4389468

2 735275 4389700

3 735478 4389817

4 735638 4389656

Superfície: 6,3 ha.

Terme municipal: Sagunt.

Titularitat: terrenys propietat de la Generalitat Valenciana.

Espècies prioritàries: Limonium dufourii, Arthrocnemum fruticosum, Spergularia rubra, Aster tripolium, Artemisia gallica, Thalictrum maritimum.

Unitats de vegetació prioritàries:

Saladar litoral amb Limonium dufourii (Artemisio gallicae-Limonietum angustibracteati) (codi Natura 2000: 1510*)

Pastius salins mediterranis (Juncetalia maritimi) (codi Natura 2000: 1410)

Vegetació anual pionera amb Salicornia (codi Natura 2000: 1310)

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Limonium dufourii.

Recollida de llavors de Limonium dufourii i depòsit en banc de germoplasma que garantisca la seua conservació.

Realització d'assaigs de reforç de les poblacions de les espècies prioritàries amb material procedent d'aquesta microreserva.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

En el cas que l'activitat de pasturatge oví cause danys en la microreserva pel fet de brostejar amb intensitat les espècies de major interés o per remoció i nitrificació excessiva del substrat, podran establir-se mesures específiques per a evitar l'impacte o reduir-lo.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes a l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: CASA DEL PINO

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següent:

Vèrtex X Y

1 638506 4359045

2 638569 4359026

3 638778 4359089

4 638822 4359087

5 638893 4359129

6 638926 4359065

7 638822 4359055

8 638654 4359029

9 638505 4358992

Superfície: 1,4 ha.

Terme municipal: Venta del Moro.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, núm. 149 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Limonium sucronicum, Limonium cofrentanum, Fumana scoparia.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Estepes gipsoses amb Limonium sucronicum (codi Natura 2000: 1520*).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Reforç de la població de Limonium sucronicum, mitjançant plantes obtingudes a partir de llavors recollides en la mateixa microreserva.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es prevegen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarides postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes a l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: LA CABALLERA

Límits: La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següents:

Vèrtex X Y

1 657762 4414545

2 657815 4414483

3 657855 4414421

4 657753 4414297

5 657688 4414315

6 657745 4414382

7 657780 4414376

8 657789 4414433

9 657728 4414490

10 657762 4414545

Superfície: 1,5 ha.

Terme municipal: Titaguas.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Titaguas, núm. 58 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Saxifraga longifolia, Equisetum arvense, Buxus sempervirens, Epipactis kleinii, Epipactis parviflora, Limodorum abortivum, Ruscus aculeatus, Populus alba.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Comunitats pioneres sobre sòls calcaris superficials que es poden adscriure a l'Alysso-Sedion albi (codi Natura 2000: 6110*).

– Pendent rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

– Carrascars amb heura propis de zones subhumides (Hedero helicis-Quercetum rotundifoliae) (codi Natura 2000: 9340).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartell informatiu amb recomanacions.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Cens, seguiment periòdic i recol·lecció de llavors de Saxifraga longifolia.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es prevegen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarides postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes a l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: LLACUNA DEL FARTET

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre el fus 30 següents:

Vèrtex X Y

1 734180 4389794

2 734583 4390043

3 734647 4389968

4 734444 4389846

5 734360 4389778

6 734338 4389800

7 734228 4389710

Superfície: 4,5 ha.

Terme municipal: Sagunt.

Titularitat: terrenys propietat de la Generalitat Valenciana.

Espècies prioritàries: Cladium mariscus, Thalictrum maritimum, Iris xiphyum.

Unitats de vegetació prioritàries:

Llacunes costeres amb Chara spp. (codi Natura 2000: 1150*)

Torberes pantanoses amb Cladium mariscus (codi Natura 2000: 7210*)

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries.

Realització d'assaigs de reforç de les poblacions de les espècies prioritàries.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

En el cas que l'activitat tradicional de pasturatge oví cause danys en la microreserva pel fet de brostejar de manera intensa les espècies de major interés o per remoció i nitrificació excessiva del substrat, podran establir-se mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes a l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: PEÑAS ALTAS

Límits: La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següents:

Vèrtex X Y

1 716993 4400422

2 717162 4400318

3 717050 4400112

4 716827 4400256

Superfície projectada: 5,3 ha

Terme municipal: Serra

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, núm. 13 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Quercus suber, Cistus populifolius, Centaurea spachi, Erica escoparia, Erica arborea.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Pastius de la Thero-Brachypodietea (codi Natura 2000: 6220*)

– Suredes de Quercus suber (Asplenio onopteridis-Quercetum suberis) (codi Natura 2000: 9330).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Cens i seguiment periòdic de la població de Quercus suber.

Recol·lecció de llavors i reforç poblacional de l'espècie Quercus suber.

Limitacions d'ús:

En cas d'observar-se una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

Queden prohibides les labors silvícoles que no es preveuen en les activitats de conservació, exceptuant els casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris o per a prevenció de danys per caiguda sobre persones o poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

b. Aclarides postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals.

En el cas que es realitzen en els voltants de la microreserva aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de combustibilitat, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes en l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: RAMBLA DE ALCOTAS

Límits: la microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre el fus 30 següents:

Vèrtex X Y

1 675537 4404859

2 675585 4404883

3 675417 4404509

4 675270 4404413

5 675177 4404478

6 674942 4404506

7 674791 4404542

8 674672 4404490

9 674504 4404480

10 674312 4404276

11 674247 4404296

12 674425 4404526

13 674506 4404583

14 674636 4404579

15 674806 4404677

16 674999 4404691

17 675345 4404586

Superfície: 18,2 ha

Terme municipal: Calles i Chelva.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Calles, núm. 45 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Forest propietat de l'Ajuntament de Chelva, núm. 51 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Cistus ladanifer, Salix atrocinerea, Erica arborea, Tamarix canariensis, Ophrys apifera, Molinia caerulea, Ruscus aculeatus.

Unitats de vegetació prioritàries:

– estepars bruguerals silicícoles secs (codi Natura 2000: 4030)

– Pastius vivaços de la Thero-Brachypodietea (codi Natura 2000:6220*)

– Cursos d'aigua intermitents amb Molinia caerulea i Holoschoenus nigricans (codi Natura 2000: 3290)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries.

Realització d'assaigs de reforç de les poblacions de les espècies prioritàries.

Limitacions d'ús:

En el cas que s'observe una degradació de la vegetació existent en la microreserva com a conseqüència d'un excés de visitants, es regularan les visites, donant prioritat a les de caràcter científic.

En el cas que l'activitat tradicional de pasturatge oví cause danys en la microreserva pel fet de brostejar de manera intensa les espècies de major interés o per remoció i nitrificació excessiva del substrat, podran establir-se mesures específiques per a evitar l'impacte o reduir-lo.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Queda prohibit l'abocament de runes a l'interior de la microreserva.

MICRORESERVA: TORBERES DE L'ALMARDÀ– B

Límits: La microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtexs del qual tenen les coordenades UTM sobre fus 30, datum europeu següent:

Vèrtex X Y

1 739506 4399860

2 739579 4399860

3 739592 4399794

4 739521 4399788

Superfície: 0,5 ha

Terme municipal: Sagunt.

Titularitat: propietat de la Generalitat Valenciana.

Espècies prioritàries: Lythrum hyssopyfolia, Myriophyllum spicatum, Ceratophyllum demersum, Kickxia elatine, Potamogetum pectinatus.

Unitats de vegetació prioritàries:

– Torberes pantanoses amb Cladium mariscus (Cladietum marisci) (codi Natura 2000: 7210).

– Llacunes costeres amb macròfits (Myriophyllum spicatum) (codi Natura 2000: 1150*).

Pla de gestió:

Actuacions de conservació:

Instal·lació d'un cartell informatiu amb recomanacions.

Mostratge fitosociològic de les unitats de vegetació prioritàries.

Introducció de Nymphaea alba.

Limitacions d'ús:

Queden prohibides les labors silvícoles en l'interior de la microreserva. En el cas que aquestes es realitzen fora de la microreserva, haurà de respectar-se un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre d'aquesta en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

No es podrà realitzar en la microreserva qualsevol activitat que comporte una remoció del substrat o un dany a les plantes, inclosa la recol·lecció de qualsevol tipus de material vegetal que tinga una finalitat diferent de la científica.

Es prohibeix realitzar actuacions i obres d'extracció d'aigua o altres en aquest lloc i el seu entorn immediat, que puguen generar una disminució del nivell de l'aigua o afectar físicament el sistema.

Mapa web