Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE d'1 de març de 2007, de la Conselleria de Sanitat, per la qual crea i regula la Comissió de Formació Especialitzada en Ciències de la Salut de la Conselleria de Sanitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5479 de 28.03.2007
Número identificador:  2007/3432
Referència Base de Dades:  4035/2007
 



La Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, establix que les administracions públiques, a través dels servicis de salut i dels òrgans competents en cada cas, entre les seues actuacions han de millorar i adequar les necessitats de la formació del personal al servici de l'organització sanitària.

La Llei 16/2003, de 28 de maig, de Cohesió i Qualitat del Sistema Nacional de Salut, exigix que la formació i el desplegament de la competència tècnica dels professionals han d'orientar-se a la millora de la qualitat del Sistema Nacional de Salut. En la llei esmentada es crea la Comissió de Recursos Humans, a la qual s'atribuïx el desplegament de les activitats generals de planificació, disseny de programes de formació i modernització dels recursos humans del Sistema Nacional de Salut, i la definició dels criteris bàsics d'avaluació de les competències dels professionals sanitaris, sense perjuí de les competències de les comunitats autònomes.

El Reial Decret 182/2004, de 30 de gener, determina la composició de la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut esmentada, i establix com a funcions les que li assignen els articles 35 a 43 de la Llei 16/2003, les que li atribuïxen la resta de les normes legals i les que li puga encomanar, en matèria de recursos humans, inclosa la formació, el Ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Està pendent de desplegament la Llei 44/2003, d'Ordenació de les Professions Sanitàries, en concret el capítol III, Formació especialitzada en ciències de la salut, corresponent al títol II, La formació de les professions sanitàries, segons les propostes de la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de Salut.

Este desplegament normatiu implica establir l'àmbit legislatiu de les comunitats autònomes en aspectes relacionats amb la Iniciativa per a la creació d'unitats docents, comissions de docència (creació, dependència funcional, composició, renovació i funcions o per a organitzar i coordinar les activitats docents), sistemes i procediments d'acreditació i renovació periòdica de l'acreditació de tutors, participació en l'avaluació continuada o formativa, plans de qualitat autonòmics, i altres.

La Llei 3/2003, de 6 de febrer, d'Ordenació Sanitària de la Comunitat Valenciana, conscient de l'avanç de les ciències de la salut i de les seues constants i noves aplicacions pràctiques, estimula i vetla per la formació del personal dels servicis sanitaris.

Per a això, tot el sistema sanitari valencià ha d'estar en disposició de poder ser utilitzat per a la docència pregraduada, postgraduada i continuada dels professionals del sistema i ha de fomentar les activitats d'investigació sanitària, com a element bàsic del sistema.

La Generalitat vetla per l'actuació coordinada dels seus departaments, pel que fa a la formació dels recursos humans necessaris per al funcionament adequat del Sistema Sanitari Valencià.

Per tot açò, es fa necessària la creació d'una comissió que permeta abordar la complexitat de la formació especialitzada en ciències de la salut, amb la participació de tots els departaments que hi intervenen, per la qual cosa

ORDENE

Article 1. Creació i objecte

Es crea la Comissió de Formació Especialitzada en Ciències de la Salut de la Conselleria de Sanitat, com a òrgan col·legiat assessor de la Conselleria de Sanitat en esta matèria, dependent de la direcció general competent en matèria d'ordenació sanitària.

Article 2. Composició

2.1 La Comissió de Formació Especialitzada en Ciències de la Salut de la Conselleria de Sanitat està integrada pels membres següents:

President: el director general amb competència en matèria d'ordenació sanitària o la persona que designe.

Vicepresident: el director general amb competència en matèria de recursos humans.

Vocals:

- El cap de l'àrea competent en matèria d'ordenació sanitària, o la persona que designe.

- El cap del servici amb funcions d'ordenació sanitària, o la persona que designe.

- Tres representants de l'Agència Valenciana de Salut, nomenats pel director gerent de l'Agència Valenciana de Salut, amb rang de direcció d'àrea o servici, que necessàriament han de tindre competència en matèria d'assistència sanitària, de recursos humans i de recursos econòmics, respectivament.

- Un representant de la Direcció General de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut, nomenat pel director general de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut, amb rang de direcció d'àrea o servici.

- Un representant de l'Advocacia General de la Generalitat, nomenat per l'Àrea de Sanitat de l'Advocacia General de la Generalitat.

- Un representant dels presidents de les comissions de docència de la Comunitat Valenciana, nomenat per la Direcció Gerència de l'Agència Valenciana de Salut.

Secretari: un representant del servici que fa les funcions d'ordenació sanitària, amb rang almenys de direcció de secció, nomenat pel president de la comissió.

2.2 Es pot convocar a les reunions de la Comissió de Formació Especialitzada en Ciències de la Salut els experts que es considere adequat, segons els assumptes que s'hagen de tractar que figuren en l'orde del dia.

Article 3. Funcions

3.1 La Comissió de Formació Especialitzada en Ciències de la Salut du a terme les funcions següents:

a) Assessorar els òrgans directius de la Conselleria de Sanitat o de l'Agència Valenciana de la Salut en matèria de formació especialitzada en ciències de la salut, quan se li requerisca.

b) Avaluar i informar els expedients i les propostes del Ministeri de Sanitat i Consum relatius a la formació especialitzada en l'àmbit de la Comunitat Valenciana que se sotmeten a la seua consideració. Per a això, pot demanar els informes que estime necessaris dels organismes, institucions, corporacions, associacions o professionals que estime interessants.

c) Fer propostes d'estratègies i línies d'actuació de la Conselleria de Sanitat davant de l'administració de l'Estat en matèria de formació especialitzada, quan se li sol·licite.

d) Fer propostes de nomenament de representants de la Comunitat Valenciana per a integrar-se en grups de treball d'esta matèria coordinats per l'administració de l'Estat, quan se li requerisca.

e) Fer propostes de nomenament dels tutors de les distintes unitats docents, quan se li requerisca.

f) Assessorar en matèria de regulació de la composició de les comissions de docència.

g) Assessorar en matèria de regulació dels procediments d'acreditació i renovació periòdica de l'acreditació de tutors.

h) Proposar les mesures que estime adequades per a afavorir una dedicació adequada dels tutors a l'activitat docent, quan se li sol·licite.

i) Assessorar en matèria de procediments necessaris d'avaluació de les funcions de tutoria i regular els sistemes de reconeixement específic de l'acció tutorial, quan se li sol·licite.

j) Assessorar per a la fixació dels termes per a la designació del cap d'estudis d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei 44/2003, quan se li requerisca.

k) Proposar les mesures que estimen adequades per a possibilitar que els caps d'estudis disposen dels recursos adequats per al desplegament de les seues funcions, amb mesures específiques d'incentivació per a ells, si és el cas, quan se li sol·licite.

3.2 Els acords, informes i propostes adoptats per la Comissió de Formació Especialitzada en Ciències de la Salut no tenen caràcter vinculant ni preceptiu.

Article 4. Convocatòries i sessions

1. El president de la comissió pot acordar la convocatòria d'una sessió extraordinària amb caràcter urgent, de forma motivada, amb una antelació mínima de 24 hores.

2. La comissió es reunix amb caràcter ordinari almenys dos vegades a l'any.

3. El president de la comissió pot acordar la convocatòria de sessions a instància dels òrgans directius de la Conselleria de Sanitat i de l'Agència Valenciana de la Salut.

4. En allò que no preveu esta orde quant a convocatòries i sessions de la comissió, cal adaptar-se al que establix l'article 26 del capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

DISPOSICIÓ FINAL

Esta orde entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

València, 1 de març de 2007

El conseller de Sanitat

RAFAEL BLASCO CASTANY

Mapa web