Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE de 4 de maig de 1999, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es declaren 33 microreserves vegetals a la província d'Alacant i 29 microreserves vegetals a la província de València.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3505 de 28.05.1999
Número identificador:  1999/X4785
Referència Base de Dades:  1661/1999
 



ORDRE de 4 de maig de 1999, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual es declaren 33 microreserves vegetals a la província d'Alacant i 29 microreserves vegetals a la província de València. [1999/X4785]

Mitjançant el Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià (DOGV núm. 2.379, de 3 de novembre de 1994), es va crear la figura de protecció d'espècies denominada Microreserva vegetal.

Posteriorment, l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient (DOGV núm. 2.658, de 2 de gener de 1995), va establir la regulació de la senyalització d'aquestes microreserves.

Els distints estudis realitzats durant diversos anys per investigadors especialistes sobre la situació de les poblacions dels tàxons vegetals endèmics, rars o amenaçats en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, han orientat sobre les prioritats per a l'establiment de microreserves.

Prospeccions recents sobre terrenys de titularitat pública han acabat de perfilar les parcel·les que es consideren òptimes per a formar part de la xarxa de microreserves de flora de la Comunitat Valenciana.

Durant la tramitació d'aquesta ordre s'han complit els passos procedimentals establits en l'article cinqué del Decret 218/1994, i totes les microreserves que es declaren compleixen els requisits exigits en l'article tercer d'aquest decret.

Per tot això, atés el que estableix el Decret 218/1994, de 17 d'octubre, del Govern Valencià, pel qual es crea la figura de protecció d'espècies denominada Microreserva vegetal, i a proposta de la Direcció General per al Desenvolupament Sostenible,

ORDENE

Primer

A la província d'Alacant es declaren les 33 microreserves vegetals enunciades tot seguit:

Alt de les Xemeneies

Bec de l'Àguila

Cabecicos de Villena

Cabeçó de la Sal-A

Cabeçó de la Sal-B

Cala Bassetes

Cala Fustera

Cap de la Nau

Cap de les Hortes

Cap de Sant Antoni

Cim de Crevillent

Coll de la Xau

Coll de Sant Juri

Corrals del Marqués

Cova de l'Aigua

Cova del Canelobre

Cueva del Lagrimal

El Mascarat

El Menejador

El Reconco de Biar

Font del Teix

Les Rotes-A

Les Rotes-B

Les Rotes-C

Monte Hurchillo

Penyal d'Ifac-Vessant Nord

Penyal d'Ifac-Vessant Nord-Est

Peñón de la Lobera

Platja del Portitxol

Rambla de las Estacas

Rincón de Bonanza

Serra del Cabeçó d'Or

Teixera d'Agres

A la província de València es declaren les 29 microreserves vegetals enunciades tot seguit:

Alts de la Drova

Barranco de las Macheras

Barranc del Saragatillo

Cap de Cullera

Castillo de Jalance

Cim del Montdúver

Cruz de los Tres Reinos

El Cabezo-A

El Cabezo-B

El Caroche

El Picaio

El Picarcho

El Rodeno

Fuente del Puntalejo

La Hunde-Palomeras-A

La Hunde-Palomeras-B

La Hunde-Palomeras-C

Marjal dels Moros-A

Marjal dels Moros-B

Penyeta de l'Heura

Pico Calderón

Pico Ropé

Port de Tous

Puntal de l'Abella

Rambla de las Salinas

Rincón del Jinete

Serra del Castell de Xàtiva

Umbría de la Fuente de Roser

Umbría de las Carrasquillas

Aquestes microreserves queden definides en l'annex I, on s'especifiquen els termes següents:

- Denominació

- Límits

- Superfície projectada, mesurada en hectàrees

- Terme municipal

- Titularitat del terreny

- Espècies i unitats de vegetació que són objecte prioritari de conservació. Per a les unitats de vegetació s'especifica el corresponent codi Natura 2000 de la Directiva 97/62/CEE i del Real Decret 1193/1998 (BOE núm. 151, de 25 de juny de 1998). Els codis amb asterisc identifiquen tipus d'hàbitats prioritaris a nivell europeu.

- Pla de gestió: actuacions de conservació i limitacions d'ús.

Segon

No es consideraran com a part de les microreserves, les pistes forestals o carreteres i les construccions (edificacions, vèrtex geodèsics, antenes...) preexistents dins dels límits establits per a cadascuna d'aquestes.

Tercer

D'acord amb l'Ordre de 7 de desembre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, per la qual es regula la senyalització de les microreserves de flora (DOGV núm. 2658, de 2 de gener de 1995), s'instal·laran els corresponents senyals i els elements d'indicació de límits.

Quart

Sense minva de la possibilitat d'aplicar altres mesures addicionals, la conservació de la Microreserva comportarà l'execució de les actuacions indicades en els plans de gestió, dins de les possibilitats que permeten les lleis anuals de pressupostos generals de la Generalitat Valenciana. Igualment, per a l'adequada conservació i gestió, s'estableixen, en els plans de gestió, limitacions d'ús.

Cinqué

L'existència de la Microreserva no implica cap prohibició per a l'exercici de la caça. Això no obstant, a iniciativa dels titulars de l'aprofitament cinegètic, tramitada i informada des del servei territorial, podrà establir-se una resolució de la Direcció General per al Desenvolupament Sostenible per la qual s'eximesca del pagament de la part de matrícula del vedat corresponent a la superfície ocupada per la Microreserva i al perímetre addicional que poden proposar amb aquest fi, que constituiran una zona de reserva cinegètica amb caràcter permanent, sense que això implique una reducció de la superfície del terreny vedat del qual forma part.

Sisé

Per evitar el trepig generalitzat de les microreserves, que podria perjudicar el normal desenvolupament de les poblacions de plantes rares, endèmiques o amenaçades, queda prohibit eixir de les sendes o els camins existents. Atés el paper substancial que els invertebrats i els fongs tenen a l'hora d'assegurar el correcte funcionament ecològic de les microreserves, en queda prohibida la captura o recol·lecció. Es podran autoritzar excepcions a aquestes prohibicions generals amb fins educatius, científics o conservacionistes.

Seté

La gestió d'aquestes microreserves correspon als serveis territorials de la Conselleria de Medi Ambient a Alacant i València. Igualment, correspon als directors territorials concedir les autoritzacions corresponents per al desenvolupament d'activitats educatives, científiques i conservacionistes que s'hagen de fer a la Microreserva, o per a l'alçament excepcional de prohibicions establides en aquesta ordre. En el cas que es tracte de peticions d'activitats per a diverses zones entre les quals estiga inclosa la Microreserva, i que afecten dues o més províncies, correspondrà concedir les autoritzacions a la Direcció General per al Desenvolupament Sostenible.

València, 4 de maig de 1999

El conseller de Medi Ambient,

JOSÉ MANUEL CASTELLÁ ALMIÑANA

Annex I

Província d'Alacant

Microreserva: Alt de les Xemeneies

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 704943 4265261

2 705323 4264983

3 705321 4265050

4 705133 4265192

Superfície projectada: 1,957 ha

Terme municipal: Tibi

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Tibi, Ragil i el Maigmó, núm. 16 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Centaurea spachii, Cytisus scoparius subsp. reverchonii i Iberis carnosa subsp. hegelmaieri.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Alzinars, Quercetum rotundifoliae, (codi Natura 2000: 9340).

- Zones subestèpiques de gramínies i anuals, Teucrio-Brachypodietum ramosi, (codi Natura 2000: 6220*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Recol·lecció periòdica de llavors de Centaurea spachii, Cytisus scoparius subsp. reverchonii i Iberis carnosa subsp. hegelmaieri, i depòsit en banc de germoplasma.

Mostreig fitosociològic periòdic de les principals unitats de vegetació existents.

Col·locació d'una cadena que tanque l'últim tram de la pista per evitar un accés massiu a la Microreserva, i reduir el perill d'incendi de la zona.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran fer-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, exceptuats els casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació de l'alzinar de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de la vegetació ja consolidada.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Bec de l'Àguila

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 716449 4259480

2 716514 4259509

3 716550 4259404

4 716429 4259349

Superfície projectada: 1,114 ha

Terme municipal: Mutxamel

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1048, Bec de l'Àguila, núm. 41 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Vella lucentina.

Unitats de vegetació prioritàries: matolls termomediterranis i preestèpics, Stipo-Sideritetum leucanthae (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de la població de Vella lucentina.

Recol·lecció periòdica de llavors de Sideritis leucantha subsp. leucantha, Teucrium carolipaui, Thymus moroderi i Vella lucentina, i depòsit en banc de germoplasma.

Desenvolupament de l'experiència de reforçament poblacional de Vella lucentina.

Mostreig fitosociològic periòdic de les principals unitats de vegetació existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibit eixir de les sendes o camins existents.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran fer-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, exceptuats els casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge oví cause danys significatius a la vegetació o a les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per a evitar o reduir l'impacte.

Microreserva: Cabecicos de Villena

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 683559 4279843

2 683587 4279588

3 683475 4279553

Superfície projectada: 2,393 ha

Terme municipal: Villena.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1060, Cabezó.

Espècies prioritàries: Artemisia lucentica, Herniaria fruticosa, Gypsophila struthium subsp. struthium, Limonium supinum i Teucrium libanitis.

Unitats de vegetació prioritàries: vegetació gipsícola ibèrica, Helianthemo-Teucrietum verticillati (codi Natura 2000: 1520*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Reforçament poblacional de Teucrium libanitis.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació progressiva dels peus introduïts de Pinus halepensis.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Cabeçó de la Sal-A

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 673092 4250574

2 673050 4250561

3 672995 4250598

4 673018 4250642

5 673077 4250626

Superfície projectada: 0,500 ha

Terme municipal: Pinoso.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1059, Cabeçó de la Sal, núm. 82 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Elaeoselinum tenuifolium, Herniaria fruticosa, Limonium thiniense i Teucrium libanitis.

Unitats de vegetació prioritàries: vegetació gipsícola ibèrica, Helianthemo-Teucrietum verticillati (codi Natura 2000: 1520*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de la població de Limonium thiniense.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació progressiva dels peus introduïts de Pinus halepensis.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, se respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Cabeçó de la Sal-B

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 673375 4251005

2 673437 4250960

3 673301 4250894

4 673282 4250937

Superfície projectada: 0,783 ha

Terme municipal: Pinoso.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1059, Cabeçó de la Sal, núm. 82 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Elaeoselinum tenuifolium, Herniaria fruticosa, Limonium thiniense i Teucrium libanitis.

Unitats de vegetació prioritàries: vegetació gipsícola ibèrica, Helianthemo-Teucrietum verticillati (codi Natura 2000: 1520*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació progressiva dels peus introduïts de Pinus halepensis.

Eliminació dels 3-4 peus d'ametllers i oliveres que hi ha dins de la Microreserva per a naturalitzar la zona.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Cala Bassetes

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 768807 4284120

2 768836 4284101

3 768829 4284079

4 768836 4284037

5 768792 4283974

6 768775 4283989

Superfície projectada: 0,480 ha

Terme municipal: Benissa.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Helianthemum caput-felis i Thymbra capitata.

Unitats de vegetació prioritàries: matolls termomediterranis i preestèpics, Erico-Saturejetum fontanesii, (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Col·locació d'una tanca perimetral mitjançant estaques de fusta unides amb una corda.

Neteja i retirada de runes presents dins de la Microreserva.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Helianthemum caput-felis i Thymbra capitata.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reforç poblacional de Thymbra capitata.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació dels peus introduïts d'espècies al·lòctones (Aptenia cordifolia).

Limitacions d'ús:

Queda prohibit el vessament de runes en la Microreserva o en la rodalia.

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística a la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d'oci marítim, etc.) que afectaria irremeiablement les poblacions d'espècies esmentades.

L'accés a la Microreserva queda restringit als camins ja existents amb el fi d'evitar els processos erosius en la resta de la Microreserva.

Microreserva: Cala Fustera

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 768914 4284420

2 768917 4284404

3 768903 4284383

4 768887 4284383

5 768865 4284349

6 768839 4284354

7 768864 4284370

Superfície projectada: 0,117 ha

Terme municipal: Benissa.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Helianthemum caput-felis i Thymbra capitata.

Unitats de vegetació prioritàries: matolls termomediterranis i preestèpics, Erico-Saturejetum fontanesii, (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Col·locació d'una tanca perimetral mitjançant estaques de fusta unides amb una corda.

Neteja i retirada de runes presents dins de la Microreserva.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Helianthemum caput-felis i Thymbra capitata.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reforç poblacional de Thymbra capitata.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació dels peus introduïts d'espècies al·lòctones (Aptenia cordifolia).

Limitacions d'ús:

Queda prohibit el vessament de runes en la Microreserva o en la rodalia.

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d'oci marítim, etc.) que afectaria irremeiablement les poblacions d'espècies esmentades.

L'accés a la Microreserva queda restringit als camins ja existents amb el fi d'evitar els processos erosius en la resta de la Microreserva.

Microreserva: Cap de la Nau

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 780934 4292315

2 780927 4292419

3 780980 4292375

4 780987 4292316

Superfície projectada: 4,180 ha

Terme municipal: Xàbia.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Centaurea rouyi, Scabiosa saxatilis, Sarcocapnos saetabensis i Teucrium buxifolium subsp. hifacense.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Matoll termomediterrani, Erico-Lavanduletum dentatae (codi Natura 2000: 5330).

- Pendents rocosos calcícoles, Hippocrepido-Scabiosetum saxatilis (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Microreserva: Cap de les Hortes

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 725637 4248378

2 725635 4248355

3 725581 4248431

4 725303 4248407

5 725322 4248442

6 725594 4248474

Superfície projectada: 1,232 ha

Terme municipal: Alacant.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Limonium furfuraceum.

Unitats de vegetació prioritàries: matolls halòfils mediterranis, Senecioni-Limonietum furfuracei (codi Natura 2000: 1420).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Establiment de cartells informatius amb recomanacions.

Neteja i retirada de runes presents dins de la Microreserva.

Cens i seguiment periòdic de la població de Limonium furfuraceum.

Recol·lecció periòdica de llavors de Limonium furfuraceum i depòsit en banc de germoplasma.

Reintroducció de Senecio auricula.

Estabilització i millora dels camins prèviament existents per evitar l'erosió actual i per a canalitzar el trànsit de les persones per l'interior de la Microreserva.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d'oci marítim, etc.) que afectaria irremeiablement les poblacions d'espècies esmentades.

L'accés a la Microreserva queda restringit als camins ja existents amb el fi d'evitar els processos erosius en la resta de la Microreserva.

Microreserva: Cap de Sant Antoni

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 777763 4300038

2 777704 4300091

3 777639 4300117

4 777565 4300113

5 777472 4300086

6 777534 4300170

7 777587 4300190

8 777693 4300202

9 777796 4300163

10 777848 4300083

Superfície projectada: 2,994 ha

Terme municipal: Xàbia.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Centaurea rouyi, Dianthus hispanicus subsp. fontqueri, Hippocrepis valentina, Scabiosa saxatilis i Succowia balearica.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Penya-segats amb vegetació de les costes mediterrànies amb Limonium spp. endèmics, Crithmo-Limonietum rigualii (codi Natura 2000: 1240).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Hippocrepido-Scabiosetum saxatilis (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Col·locació d'una tanca perimetral mitjançant estaques de fusta unides amb una corda.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Hippocrepis valentina i Succowia balearica.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Les establides en la normativa aplicable en el Parc Natural del Montgó, on es troba inclosa la Microreserva.

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Microreserva: Cim de Crevillent

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 687169 4238699

2 687466 4238917

3 687091 4239172

4 686928 4239021

Superfície projectada: 12,326 ha

Terme municipal: Crevillent.

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament de Crevillent Al-3055, la Serra, núm. 44 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Caralluma munbyana subs. hispanica, Centaurea spachii, Phlomis crinita i Rhamnus lycioides subsp. borgiae.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Rhamno-Teucrietum rivasii, (codi Natura 2000: 8210).

- Boscos escleròfils mediterranis, Quercetum rotundifoliae, (codi Natura 2000: 9340).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de la població de Phlomis crinita.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Reforç poblacional de Bupleurum gibraltaricum present molt a prop de la Microreserva.

Col·locació d'una cadena en el últim tram de la pista per a reduir el nombre de visites als excursionistes que pugen a peu, i així eliminar gran part de les possibles agressions a la flora o la vegetació de la Microreserva, com també el risc d'incendi.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, exceptuats els casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Coll de la Xau

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 706558 4264764

2 706670 4264371

3 706193 4264878

Superfície projectada: 6,560 ha

Terme municipal: Tibi

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Tibi, Ragil i el Maigmó, núm. 16 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Biscutella lucentina, Crepis albida subsp. scorzoneroides, Erodium saxatile i Scabiosa turolensis.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Alzinars, Quercetum rotundifoliae, (codi Natura 2000: 9340).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Jasonio-Teucrietum thymifolii, (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Recol·lecció periòdica de llavors de Biscutella lucentina, Crepis albida subsp. scorzoneroides, Erodium saxatile, Scabiosa turolensis, Teucrium thymifolium, i depòsit en banc de germoplasma.

Mostreig fitosociològic periòdic de les principals unitats de vegetació existents.

Col·locació d'una cadena que tanque l'últim tram de la pista per evitar un accés massiu a la Microreserva, i reduir el perill d'incendi de la zona.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, exceptuats els casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació de l'alzinar de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de la vegetació ja consolidada.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en el qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Coll de Sant Juri

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 686645 4238284

2 686698 4238375

3 686784 4238370

4 686791 4238277

Superfície projectada: 1,082 ha

Terme municipal: Crevillent.

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament de Crevillent Al-3055, la Serra, núm. 44 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Astragalus hispanicus, Erucastrum virgatum subsp. baeticum, Thymus moroderi i Sideritis leucantha subsp. leucantha.

Unitats de vegetació prioritàries: matolls termomediterranis i preestèpics, Stipo-Sideritetum leucanthae, (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de la població d'Erucastrum virgatum subsp. baeticum.

Reforç poblacional de Bupleurum gibraltaricum present molt a prop de la Microreserva.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, exceptuats els casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació de l'alzinar de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de la vegetació ja consolidada.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Corrals del Marqués

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 717216 4260525

2 717267 4260573

3 717350 4260466

4 717276 4260477

Superfície projectada: 0,618 ha

Terme municipal: Alacant

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1070, Corrals del Marqués, núm. 26 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Artemisia lucentica.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Matolls termomediterranis i preestèpics, Stipo-Sideritethum leucanthae (codi Natura 2000: 5330).

- Vegetació gipsícola ibèrica, Helianthemo-Teucrietum verticillati (codi Natura 2000: 1520*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de la població d'Artemisia lucentica.

Recol·lecció periòdica de llavors de Sideritis leucantha subsp. leucantha, Teucrium carolipaui i Thymus moroderi, i depòsit en banc de germoplasma.

Desenvolupament d'experiències de reintroducció i reforçament poblacional de Vella lucentina.

Mostreig fitosociològic periòdic de les principals unitats de vegetació existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, exceptuats els casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

En el cas que s'observe que l'activitat tradicional de pasturatge oví cause danys significatius a la vegetació o a les espècies de major interés, podran establir-se mesures específiques per evitar o reduir l'impacte.

Microreserva: Cova de l'Aigua

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 769864 4301177

2 770038 4301180

3 770055 4300930

4 769881 4300927

Superfície projectada: 4,362 ha

Terme municipal: Dénia.

Titularitat: terrenys propietat de la Generalitat Valenciana.

Espècies prioritàries: Carduncellus dianius, Hippocrepis valentina i Linaria cavanillesii.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Hippocrepido-Scabiosetum saxatilis (codi Natura 2000: 8210).

- Matolls termomediterranis i preestèpics, Querco-Pistacietum lentisci, (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Carduncellus dianius, Hippocrepis valentina i Linaria cavanillesii.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Reforçament poblacional de Carduncellus dianius i Linaria cavanillesii.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Estabilització i millora dels camins prèviament existents per evitar l'erosió actual i per a canalitzar el trànsit de les persones per les proximitats de la Microreserva.

Limitacions d'ús:

Les establides en la normativa aplicable en el Parc Natural del Montgó, on es troba inclosa la Microreserva.

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, que afectaria irremeiablement les poblacions d'espècies esmentades.

L'accés a la Microreserva queda restringit als camins ja existents amb el fi d'evitar els processos erosius en la resta de la Microreserva.

Microreserva: Cova del Canelobre

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 725814 4265643

2 725786 4265746

3 725926 4265811

4 725970 4265683

Superfície projectada: 1,8945 ha

Terme municipal: Busot

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Busot Al-3012, Cabeçó, núm. 61 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Satureja obovata subsp. canescens, Teucrium buxifolium subsp. rivasii i Teucrium homotrichum.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Rhamno-Teucrietum rivasii, (codi Natura 2000: 8210).

- Zones subestèpiques de gramínies i anuals, Teucrio-Brachypodietum ramosi, (codi Natura 2000: 6220*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Recol·lecció periòdica de llavors de Dianthus broteri subsp. valentinus, Rhamnus lycioides subsp. borgiae, Teucrium buxifolium subsp. rivasii i Teucrium homotrichum, i depòsit en banc de germoplasma.

Mostreig fitosociològic periòdic de les principals unitats de vegetació existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Cueva del Lagrimal

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 672661 4264552

2 672719 4264568

3 672723 4264620

4 672687 4264700

5 672622 4264590

Superfície projectada: 0,848 ha

Terme municipal: Villena

Titularitat: domini públic hidràulic.

Espècies prioritàries: Centaurea antennata i Sarcocapnos saetabensis.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Alzinars, Quercetum rotundifoliae, (codi Natura 2000: 9340).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Jasonio-Teucrietum thymifolii, (codi Natura 2000: 8210).

- Matolls termomediterranis i preestèpics, Helianthemo-Thymetum piperellae, (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Recol·lecció periòdica de llavors de Centaurea antennata i Sarcocapnos saetabensis, i depòsit en banc de germoplasma.

Mostreig fitosociològic periòdic de les principals unitats de vegetació existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació de l'alzinar de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i de la vegetació ja consolidada.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: El Mascarat

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 761798 4281071

2 761946 4281090

3 761956 4281007

4 761808 4280989

Superfície projectada: 1,23 ha

Terme municipal: Calp.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1026, el Mascarat, núm. 106 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Hippocrepis valentina, Teucrium buxifolium subsp. hifacense, Scabiosa saxatilis i Succowia balearica.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Matolls termomediterranis i preestèpics, Erico-Lavanduletun dentatae, (codi Natura 2000: 5330).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Hippocrepido-Scabiosetum saxatilis (codi Natura 2000: 8210).

- Boscos endèmics de Juniperus spp, Chamaeropo-Juniperetum phoeniceae (codi Natura 2000: 9560*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Hippocrepis valentina, Teucrium buxifolium subsp. hifacense, Scabiosa saxatilis i Succowia balearica.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reintroducció experimental d'Asperula paui subsp. dianensis i Thymus webbianus.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Microreserva: El Menejador

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 714208 4282127

2 713984 4282052

3 714180 4282011

Superfície projectada: 1,197 ha

Terme municipal: Alcoi.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament d'Alcoi, el Carrascar i finca Tetuan, núm. 12 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Armeria alliacea subsp. alliacea, Centaurea mariolensis, Cirsium valentinum, Crepis albida subsp. scorzoneroides, Iberis carnosa subsp. hegelmaieri Leucanthemum gracilicaule, Salvia blancoana subsp. mariolensis, i Saxifraga corsica subsp. cossoniana.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Rouredes de Quercus faginea, Aceri granatensi-Quercion faginae (codi Natura 2000: 9240).

- Alzinars de Quercus ilex i Quercus rotundifolia, Quercetum rotundifoliae (codi Natura 2000: 9340).

- Pendents rocosos calcícoles, Jasionetum foliosae (codi Natura 2000: 8210).

- Despreniments mediterranis occidentals i termòfils Armerio-Salvietum mariolensis, (codi Natura 2000: 8130).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Les establides en la normativa aplicable en el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, on es troba inclosa la Microreserva.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: El Reconco de Biar

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 699224 4278483

2 698656 4278329

3 698460 4278442

4 698475 4278532

5 699153 4278590

6 699464 4278854

Superfície projectada: 14,517 ha

Terme municipal: Biar.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1021, Conjunt de Forests de Biar, núm. 8 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Centaurea spachii, Genista mugronensis subsp. mugronensis, Salvia blancoana subsp. mariolensis i Thymus piperella.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles, Jasonio-Teucrietum thymifolii (codi Natura 2000: 8210).

- Despreniments rocosos mediterranis occidentals, Resedetum valentinae, (codi Natura 2000: 8130).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Genista mugronensis subsp. mugronensis, Salvia blancoana subsp. mariolensis i Thymus piperella.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Col·locació d'una cadena que tanque l'últim tram de la pista per evitar un accés massiu a la Microreserva, i reduir el perill d'incendi de la zona.

Reforç poblacional de Genista mugronensis subsp. mugronensis.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació progressiva dels peus introduïts de Pinus halepensis.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Font del Teix

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 747178 4286755

2 747378 4286774

3 747332 4286585

4 747124 4286683

Superfície projectada: 2,092 ha

Terme municipal: Guadalest.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1043, Barranc de les Àguiles, núm. 35 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Daphne oleoides, Jasione foliosa, Saxifraga longifolia, Taxus baccata.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles, Jasionetum foliosae (codi Natura 2000: 8210).

- Despreniments rocosos mediterranis occidentals, Resedetum valentinae, (codi Natura 2000: 8130).

- Boscos mediterranis de Taxus baccata (codi Natura 2000: 9580*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Daphne oleoides, Jasione foliosa, Saxifraga longifolia i Taxus baccata.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Reforç poblacional d'Acer opalus subsp. granatense, Fraxinus ornus, Sorbus aria i Taxus baccata.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserves: Les Rotes

Amb aquesta denominació es defineixen 3 microreserves (les Rotes-A, les Rotes-B i les Rotes-C) les característiques comunes de les quals són les següents:

Terme municipal: Dénia.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Limonium rigualii i Limonium scopulorum.

Unitats de vegetació prioritàries: penya-segats amb vegetació de les costes mediterrànies amb Limonium spp. endèmics, Crithmo-Limonietum rigualii (codi Natura 2000: 1240).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Col·locació d'una tanca perimetral mitjançant estaques de fusta unides amb una corda.

Neteja i retirada de runes presents dins de la Microreserva.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Limonium rigualii i Limonium scopulorum.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reforç poblacional de Limonium rigualii i Limonium scopulorum.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d'oci marítim, etc.) que afectaria irremeiablement a les poblacions d'espècies esmentades.

Dades diferencials de la Microreserva les Rotes-A:

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 772475 4303205

2 772388 4303212

3 772462 4303232

Superfície projectada: 0,111 ha

Dades diferencials de la Microreserva les Rotes-B:

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 772812 4303048

2 773177 4303001

3 773162 4303019

4 772958 4303038

5 772936 4303072

Superfície projectada: 0,569 ha

Dades diferencials de la Microreserva les Rotes-C:

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 774203 4302218

2 774401 4302095

3 774395 4302162

4 774332 4302155

5 774316 4302201

6 774253 4302210

7 774245 4302225

Superfície projectada: 0,663 ha

Microreserva: Monte Hurchillo

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 682140 4213978

2 682205 4214011

3 682129 4214343

4 681951 4214267

Superfície projectada: 4,493 ha

Terme municipal: Orihuela.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1053, Hurchillo, núm. 6 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Centaurea lagascae, Sideritis murgetana subsp. murgetana, Teucrium buxifolium subsp. rivasii, Thymus hyemalis i Thymus membranaceus.

Unitats de vegetació prioritàries: Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Rhamno-Teucrietum rivasii, (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Centaurea lagascae i Thymus membranaceus.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Reforç poblacional de Centaurea lagascae i Thymus membranaceus

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació progressiva dels peus introduïts de Pinus halepensis.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserves: Penyal d'Ifac

Amb aquesta denominació es defineixen 2 microreserves (Penyal d'Ifac-Vessant Nord i Penyal d'Ifac-Vessant Nord-Est) les característiques comuns dels quals són les següents:

Terme municipal: Calp.

Titularitat: terrenys propietat de la Generalitat Valenciana.

Espècies prioritàries: Asperula paui subsp. dianensis, Kundmannia sicula, Silene hifacensis i Thymus webbianus.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Matolls termomediterranis i preestèpics, Erico-Lavanduletun dentatae, (codi Natura 2000: 5330).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Hippocrepido-Scabiosetum saxatilis (codi Natura 2000: 8210).

- Boscos endèmics de Juniperus ssp, Chamaeropo-Juniperetum phoeniceae (codi Natura 2000: 9560*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Col·locació d'una tanca perimetral mitjançant estaques de fusta unides amb una corda.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Asperula paui subsp. dianensis, Kundmannia sicula, Silene hifacensis i Thymus webbianus.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reforç poblacional d'Asperula paui subsp. dianensis, Silene hifacensis i Thymus webbianus.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Col·locació d'estaques de fusta unides amb corda separant clarament la Microreserva de la senda de pujada.

Limitacions d'ús:

Les establides en la normativa aplicable en el Parc Natural del Penyal d'Ifac, on es troben incloses les 2 microreserves.

L'accés a les microreserves queda restringit als camins ja existents amb el fi d'evitar els processos erosius.

Dades diferencials de la Microreserva Penyal d'Ifac-Vessant Nord-Est:

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 767873 4281022

2 767825 4280979

3 767857 4280944

4 767905 4280986

Superfície projectada: 0,309 ha

Dades diferencials de la Microreserva Penyal d'Ifac-Vessant Nord:

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 767667 4281105

2 767697 4280987

3 767833 4281021

4 767803 4281140

Superfície projectada: 1,719 ha

Microreserva: Peñón de la Lobera

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 681601 4223397

2 681605 4223305

3 681864 4223251

4 681949 4223180

5 681975 4223041

6 681944 4222901

7 681973 4222780

8 682124 4222696

9 682126 4222590

10 682154 4222448

11 682198 4222333

12 681823 4222212

13 682024 4222062

14 682301 4222367

15 682257 4222391

16 682216 4222527

17 682228 4222655

18 682267 4222783

19 682131 4222883

20 682097 4223049

21 681931 4223247

22 681861 4223354

Superfície projectada: 19,375 ha

Terme municipal: Redován.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-3019, La Sierra, núm. 91 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Centaurea saxicola, Genista valentina subsp. murcica, Lavandula multifida, Periploca angustifolia, Satureja obovata subsp. canescens, Sideritis glauca, Teucrium buxifolium subsp. rivasii, Thymus hyemalis i Withania frutescens.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Centaureo-Sideritetum glaucae (codi Natura 2000: 8210)

- Matolls termomediterranis i preestèpics, Saturejo-Cistetum albidi, (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Centaurea saxicola, Genista valentina subsp. murcica, Periploca angustifolia i Sideritis glauca.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Platja del Portitxol

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 780270 4294521

2 780429 4294609

3 780447 4294660

4 780346 4294639

Superfície projectada: 0,842 ha

Terme municipal: Xàbia.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Diplotaxis ibicensis i Limonium rigualii.

Unitats de vegetació prioritàries: penya-segats amb vegetació de les costes mediterrànies amb Limonium spp. endèmics, Crithmo-Limonietum rigualii (codi Natura 2000: 1240).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Col·locació d'una tanca perimetral mitjançant estaques de fusta unides amb una corda.

Neteja i retirada de runes presents dins de la Microreserva.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Diplotaxis ibicensis i Limonium rigualii.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reintroducció experimental de Cheirolophus lagunae.

Eliminació dels peus d'Agave americana.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol actuació urbanística en la zona, tant en la part terrestre (passejos marítims, urbanitzacions, etc.) com en la part marítima (ports esportius, instal·lacions d'oci marítim, etc.) que afectaria irremeiablement les poblacions d'espècies esmentades.

L'accés a la Microreserva queda restringit als camins ja existents amb el fi d'evitar els processos erosius en la resta de la Microreserva.

Microreserva: Rambla de las Estacas

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 699885 4200624

2 699819 4200687

3 699802 4200672

4 699879 4200605

Superfície projectada: 0,195 ha.

Terme municipal: Orihuela.

Titularitat: domini públic hidràulic.

Espècies prioritàries: Helianthemum caput-felis, Sideritis murgetana subsp. littoralis i Thymus hyemalis.

Unitats de vegetació prioritàries: matolls termomediterranis i preestèpics, Sideritido-Helianthemetum caput-felicis, (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'una tanca perimetral mitjançant estaques de fusta unides amb una corda.

Neteja i retirada de runes presents dins de la Microreserva.

Establiment de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població d'Helianthemum caput-felis.

Recol·lecció periòdica de llavors de Helianthemum caput-felis, Serratula leucantha, Sideritis murgetana subsp. littoralis i Thymus hymealis, i depòsit en banc de germoplasma.

Limitacions d'ús:

Queda prohibit el vessament de runes en la Microreserva.

Queda prohibida qualsevol actuació en qualsevol de les parts del perfil del barranc (fons, talussos laterals i coronació), respectant una distància mínima de construcció i urbanització de 25 metres respecte del centre del llit.

Atesa la presència en la Microreserva dels gasteròpodes Pomatias sulcatus, en queda prohibida la captura o recol·lecció, tret que s'execute per a fins científics o conservacionistes per persones degudament autoritzades a l'efecte.

Microreserva: Rincón de Bonanza

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 677574 4219399

2 678032 4219581

3 677955 4219791

4 677482 4219596

Superfície projectada: 11,064 ha

Terme municipal: Orihuela.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1052, La Sierra i ampliacions, núm. 5 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Centaurea saxicola, Genista valentina subsp. murcica, Lafuentea rotundifolia i Sideritis glauca.

Unitats de vegetació prioritàries: pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Centaureo-Sideritetum glaucae, (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de la població de Centaurea saxicola, Genista valentina subsp. murcica i Sideritis glauca.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Serra del Cabeçó d'Or

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 725991 4267654

2 725983 4267425

3 726205 4267368

4 726238 4267730

Superfície projectada: 6,905 ha

Terme municipal: Busot

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Busot Al-3012, Cabeçó, núm. 61 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Sarcocapnos saetabensis, Scabiosa saxatilis i Teucrium buxifolium subsp. hifacensis.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Matolls termomediterranis i preestèpics, Rhamno-Quercetum cocciferae, (codi Natura 2000: 5330).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica, Hippocrepido-Scabiosetum saxatilis, (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de la població de Scabiosa saxatilis.

Recol·lecció periòdica de llavors de Scabiosa saxatilis, Teucrium buxifolium subsp. rivasii i Teucrium homotrichum, i depòsit en banc de germoplasma.

Mostreig fitosociològic periòdic de les principals unitats de vegetació existents.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'activitats d'escalada en l'àmbit de la Microreserva, excepte autorització expressa per motius científics o conservacionistes.

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Microreserva: Teixera d'Agres

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 717875 4294869

2 717272 4294830

3 717414 4294577

4 717467 4294581

Superfície projectada: 8,587 ha

Terme municipal: Agres.

Titularitat: forest de la Generalitat Valenciana Al-1003, Ombria o Mariola, núm. 47 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Daphne oleoides, Jasione foliosa, Salvia blancoana subsp. mariolensis i Taxus baccata.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles, Jasionetum foliosae (codi Natura 2000: 8210).

- Despreniments rocosos mediterranis occidentals, Resedetum valentinae, (codi Natura 2000: 8130).

- Boscos mediterranis de Taxus baccata (codi Natura 2000: 9580*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Daphne oleoides, Jasione foliosa, Salvia blancoana subsp. mariolensis i Taxus baccata.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Neteja i retirada de runes presents dins de la Microreserva.

Col·locació d'una cadena que tanque l'últim tram de la pista per evitar un accés massiu a la Microreserva, i reduir el perill d'incendi de la zona.

Reforç poblacional d'Acer opalus subsp. granatense, Fraxinus ornus, Sorbus aria i Taxus baccata.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Eliminació progressiva dels peus introduïts d'espècies al·lòctones (Robinia pseudoacacia).

Limitacions d'ús:

Queda prohibida la realització d'aprofitaments fusters.

No podran realitzar-se aclarides o tasques silvícoles dins de la Microreserva, tret dels casos següents:

a. Programació de tasques de naturalització i recuperació dels matolls característics de la zona, amb eliminació selectiva i progressiva dels peus menys desenvolupats dels pins, evitant l'alteració del perfil del sòl i del matoll ja consolidat.

b. Extraccions per motius fitosanitaris o per evitar danys per caiguda sobre les persones o les poblacions d'espècies protegides o amenaçades.

c. Aclarides del pinar postincendi, en el cas que la zona sofrisca incendis forestals. Aquestes aclarides hauran d'estar previstes en un programa específic multianual.

En el cas que es dissenyen o realitzen en les immediacions aclarides de vegetació o altres mesures de reducció de la combustibilitat, es respectarà un radi mínim de 100 metres al voltant del perímetre de la Microreserva dins de la forest d'utilitat pública, en la qual aquestes activitats estiguen sensiblement atenuades.

Província de València

Microreserva: Alts de la Drova

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 736182 4321765

2 736075 4321900

3 736131 4322024

4 736266 4321772

Superfície projectada: 2,132 ha.

Terme municipal: Xeresa

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament de Xeresa, V-3027, Montdúver i els Ullals, núm. 85 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum i Anthyllis onobrychioides.

Unitats de vegetació prioritàries: matoll esclerofil·le termomediterrani i preestèpic (codi Natura 2000:5330)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les espècies prioritàries.

Recol·lecció de llavors d'Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum i depòsit en banc de germoplasma.

Reforçament poblacional d'Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum.

Mostreig fitosociològic periòdic.

Experiències de control de la vegetació arbustiva amb aclarides successives i estudi de l'efecte sobre l'evolució de la flora i la vegetació existent.

Limitacions d'ús:

Els projectes de millora, ampliació o modificació de la pista forestal contigua hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la Microreserva.

Microreserva: Barranco de las Macheras

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 657563 4339334

2 657691 4339448

3 657746 4339406

4 657699 4339311

5 657622 4339279

Superfície projectada: 1,558 ha.

Terme municipal: Jalance.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Jalance, Zacaé, núm. 28 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Cistus creticus, Lonicera splendida, Quercus faginea, Buxus sempervirens i Acer granatense.

Unitats de vegetació prioritàries: matoll termomediterrani preestèpic arbrat (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Cistus creticus i Lonicera splendida.

Recol·lecció de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Estudi de l'efecte de l'eliminació selectiva de la vegetació arbustiva sobre la població de Cistus creticus.

Limitacions d'ús:

Si s'observa una degradació en la vegetació, com a conseqüència de l'impacte produït per l'excés de visitants, es regularan les visites a la Microreserva, donant prioritat a les de caràcter científic, cultural o didàctic.

Microreserva: Barranc del Saragatillo

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 717106 4399437

2 716927 4399516

3 716790 4399660

4 716812 4399681

5 716858 4399632

6 717008 4399943

7 717128 4399852

8 717158 4399700

Superfície projectada: 9,870 ha.

Terme Municipal: Serra.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, V-1002, Portaceli, núm. 13 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Dianthus multiaffinis, Centaurea saguntina.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Sureres (codi Natura 2000: 9330)

- Vegetació rupícola sobre roca silícia (codi Natura 2000: 8220)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de les espècies prioritàries

Recollida de llavors de Quercus suber, Dianthus multiaffinis i Centaurea saguntina, i depòsit en banc de germoplasma.

Experiències d'aclarides de Pinus pinaster i Cistus sp. pl. en la meitat inferior de la vessant ocupada per la Microreserva, amb la finalitat d'afavorir la regeneració natural del bosc de Quercus suber.

Limitacions d'ús:

Queden prohibides les actuacions silvícoles diferents a les descrites anteriorment.

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals d'aquesta.

En el cas d'observar-se impactes negativament significatius en la Microreserva, com conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, donant prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Cap de Cullera

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 740448 4341380

2 740478 4341408

3 740388 4341429

4 740395 4341411

Superfície projectada: 0,191 ha.

Terme Municipal: Cullera.

Titularitat: domini públic maritimoterrestre.

Espècies prioritàries: Limonium dufourii.

Unitats de vegetació: penya-segats amb vegetació de les costes mediterrànies amb Limonium spp endèmics de la Crithmo-Limonietalia (codi Natura 2000: 1240).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Limonium dufourii.

Recol·lecció de llavors de Limonium dufourii i depòsit en banc de germoplasma.

Retirada periòdica de fems i adequació de les sendes al voltant del far de Cullera.

Limitacions d'ús:

Si se observa una degradació en la vegetació, com a conseqüència de l'impacte produït per l'excés de visitants, es regularan les visites a la Microreserva, i es donaran prioritat a les de caràcter científic, cultural o didàctic.

Microreserva: Castillo de Jalance

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 665696 4339957

2 665694 4339875

3 665736 4339890

4 665754 4339985

Superfície projectada: 0,415 ha.

Terme municipal: Jalance.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, V-1025, Pico de la Muela, núm 134 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Limonium sucronicum, Ononis tridentata subsp. angustifolia, Helianthemum squamatum, Gypsophila struthium subsp. struthium.

Unitats de vegetació: vegetació gipsícola ibèrica (Gypsophiletalia) (codi Natura 2000: 1520*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Limonium sucronicum.

Recol·lecció de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Vigilància dels possibles processos erosius i, si escau, establiment de les mesures correctores oportunes.

Limitacions d'ús:

En el cas d'observar-se impactes significatius en la Microreserva com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir, i es donarà prioritat a les visites de caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Cim del Montdúver

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 736761 4321700

2 736802 4321730

3 736794 4321592

4 736674 4321569

Superfície projectada: 0,948 ha.

Terme municipal: Xeresa.

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament de Xeresa, V-3027, Montdúver i els Ullals, núm. 85 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum, Scabiosa saxatilis subsp. saxatilis, Quercus faginea, Armeria alliacea subsp. alliacea, Potentilla caulescens, Centaurea spachii.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Matoll termomediterrani i preestèpic (codi Natura 2000: 5330)

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum i Armeria alliacea subsp. alliacea.

Recol·lecció de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reforçament poblacional d'Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum, Scabiosa saxatilis subsp. saxatilis i Armeria alliacea subsp. alliacea.

Mostreig fitosociològic periòdic de les unitats de vegetació prioritàries existents.

Experiències de control de la vegetació arbustiva amb aclarides successives i estudi de l'efecte d'aquestes sobre l'evolució de la flora i vegetació existent.

Limitacions d'ús:

Els projectes de millora, ampliació o modificació de la pista forestal contigua hauran d'evitar la producció d'alteracions significatives en la Microreserva.

Microreserva: la Cruz de los Tres Reinos

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 632236 4445236

2 632369 4445142

3 632574 4445050

4 632523 4444954

5 632177 4445178

Superfície projectada: 3,430 ha.

Terme municipal: Castielfabib.

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament de Castielfabib, V-3053, La Muela, núm. 48 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Thymus borgiae, Artemisia assoana i Reseda barrelieri.

Unitats de vegetació prioritàries: zones subestèpiques de gramínies i anuals de la Thero-Brachypodietea (codi Natura 2000: 6220*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Thymus borgiae.

Recol·lecció de llavors de les espècies Thymus borgiae, Artemisia assoana i Reseda barrelieri i depòsit en banc de germoplasma.

Realització d'assajos de reintroducció i reforçament poblacional de Thymus borgiae a partir de material procedent de la mateixa Microreserva.

Realització d'experiències encaminades a determinar l'efecte del pasturatge sobre la comunitat vegetal, amb especial atenció a les espècies prioritàries anteriorment esmentades. Aquestes experiències es realitzaran a partir de l'establiment d'una tanca (tan integrats en el medi i poc agressius amb el medi físic com siga possible) que delimitaran parcel·les control sense pasturatge.

Limitacions d'ús:

L'àrea de la Microreserva queda exclosa de la realització de repoblacions forestals consistents en la plantació d'espècies arbòries.

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserves: El Cabezo

Amb aquesta denominació es defineixen 2 microreserves (El Cabezo-A i El Cabezo-B) les característiques comunes dels quals són les següents:

Terme municipal: Aras de Alpuente.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament d'Aras de Alpuente, Dehesa del Rebollo, núm. 42 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Cytisus heterochrous, Globularia vulgaris subsp. valentina, Arbutus unedo, Viburnum tinus, Buxus sempervirens, Salix alba i Fraxinus angustifolia.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Coscollars amb Juniperus (codi Natura 2000: 5210).

- Galeries i matolls riberencs termomediterranis (codi Natura 2000: 92D0).

- Rius mediterranis de cabal permanent del Paspalo-Agrostidion amb cortines vegetals riberenques de Salix i Populus alba.(codi Natura 2000: 3280).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Seguiment periòdic de les formacions vegetals esmentades.

Limitacions d'ús:

Com que la zona ha sigut designada reserva forestal sense aprofitament i com que no s'hi han fet tasques forestals durant almenys l'últim segle, es proposa continuar amb la supressió dels aprofitaments i tractaments silvícoles en l'interior de l'àrea designada com a Microreserva. Per tant, no es realitzaran activitats d'aclarida ni tasques silvícoles de qualsevol índole, tret dels casos següents:

a. Extraccions per motius fitosanitaris en el cas que es detecten plagues que amenacen o condicionen el correcte desenvolupament de les espècies forestals.

b. Aclarides postincendi en cas d'incendi forestal, encaminades a accelerar la regeneració de les comunitats forestals esmentades.

c. Aclarides per a reducció de combustibilitat en les immediacions de la pista forestal.

Queda limitada qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas d'observar-se impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés se podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Dades diferencials de la Microreserva El Cabezo-A:

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 654515 4420029

2 654723 4419977

3 655009 4419869

4 654933 4419713

5 654937 4419620

6 654393 4419687

7 654414 4419822

Superfície projectada: 17,070 ha.

Dades diferencials de la Microreserva El Cabezo-B:

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 654394 4419687

2 654936 4419617

3 654955 4419322

4 654849 4419165

5 654641 4419696

6 654452 4419544

Superfície projectada: 15,740 ha.

Microreserva: el Caroche

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 680318 4329259

2 680348 4329224

3 680404 4329203

4 680481 4329199

5 680476 4329162

6 680387 4329172

7 680337 4329171

8 680315 4329215

Superfície projectada: 0.680 ha.

Terme municipal: Teresa de Cofrentes.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana V-1057, La Pascuala, Sadroñal i altres.

Espècies prioritàries: Chaenorrhinum tenellum i Sarcocapnos saetabensis.

Unitats de vegetació prioritàries: comunitats rupícoles sobre penyals calcaris en ombria (codi Natura 2000:8220).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'un cartell amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Chaenorrhinum tenellum.

Recol·lecció de llavors de les espècies Sarcocapnos saetabensis, Saxifraga latepetiolata i Chaenorrhinum tenellum; i depòsit d'aquestes en banc de germoplasma.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas d'observar-se impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: el Picaio

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 730575 4391962

2 730506 4391924

3 730492 4391916

4 730434 4391950

Superfície projectada: 0,269 ha.

Terme municipal: Sagunt.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Sagunt, Gausa, núm. 103. del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Dianthus multiaffinis, Centaurea saguntina, Crassula campestris, Arenaria montana subsp. intricata i Arbutus unedo.

Unitats de vegetació prioritàries: pendents rocosos silicis amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8220).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Dianthus multiaffinis i Crassula campestris.

Recol·lecció de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Eliminació de l'espècie al·lòctona Opuntia maxima (figa palera) que altera el normal equilibri de les plantes autòctones de la Microreserva. Les restes de l'eliminació d'aquesta planta hauran de depositar-se en un abocador controlat.

Experiències de reforçament de la població de Crassula campestris.

Limitacions d'ús:

Col·locació d'una cadena on acaba el camí asfaltat en les antenes, per evitar l'accés de vehicles sobre la Microreserva.

Atés que és una zona freqüentment visitada, en el cas que s'observen impactes significatius en la Microreserva com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: el Picarcho

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 653238 4411448

2 653316 4411421

3 653436 4411378

4 653442 4411015

5 653251 4411012

Superfície projectada: 7,770 ha.

Terme municipal: Tuéjar

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Tuéjar, El Monte, núm. 61 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Quercus pyrenaica, Cytisus scoparius subsp. scoparius, Cistus ladanifer i Polygonatum odoratum.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Roureda de Quercus pyrenaica (codi Natura 2000: 9230)

- Estepars de Cistus laurifolius (codi Natura 2000: 4030)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Quercus pyrenaica.

Recollida de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Reforç poblacional de Quercus pyrenaica, a partir de material provinent de la pròpia Microreserva o d'àrees immediates.

Aclarides periòdiques dels individus de Pinus pinaster, destinades a afavorir la regeneració de la forest de Quercus pyrenaica.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol activitat silvícola no esmentada anteriorment.

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: el Rodeno

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 644220 4451818

2 644297 4451737

3 644334 4451689

4 644287 4451587

5 644203 4451528

6 644168 4451544

Superfície projectada: 2,600 ha.

Terme municipal: Castielfabib.

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament de Castielfabib, V-3052, El Rato, Peña Blanca i altres, núm. 49 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Biscutella atropurpurea

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pinars de pinastre amb sotabosc d'estepar-bruguerar silicícola (codi Natura 2000: 9540)

- Pendents rocosos silicis amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8220).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Mostreig periòdic i inventariat de la vegetació existent en la zona.

Cens i seguiment periòdic de la població de Biscutella atropurpurea.

Realització d'assajos de reforçament de la població de Biscutella atropurpurea.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Fuente del Puntalejo

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 681148 4321261

2 681205 4321248

3 681192 4321191

4 681135 4321205

Superfície projectada: 0,063 ha.

Terme municipal: Ayora

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana V-1057, La Pascuala, Sadroñal i altres.

Espècies prioritàries: Allium moly, Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum, Orchis elata subsp. sesquipedalis, Narcissus radinganorum i Erica erigena.

Unitats de vegetació prioritàries: comunitats rupícoles de Jasonio-Teucrietum thymifolii (codi Natura 2000: 8210)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'un cartell amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Arenaria aggregata subsp. pseudoarmeriastrum, Narcissus radinganorum i Erica erigena.

Control de l'estat de les poblacions rupícoles, realització d'inventaris florístics periòdics.

Recol·lecció periòdica de llavors d'espècies prioritàries i depòsit en el banc de germoplasma.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que puga comportar un deteriorament de les plantes, les roques, o el sòl de la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: la Hunde-Palomeras-A

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 654751 4326219

2 654769 4326353

3 654697 4326299

Superfície projectada: 0,431 ha.

Terme municipal: Ayora.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, V-1007, La Hunde i Palomeras, núm. 154 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Narcissus radinganorum, Hieracium loscosianum, Linaria cavanillesii, Polygonatum odoratum, Saxifraga cuneata subsp. paniculata, Erica erigena i Acer granatense.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Praderies seques seminaturals i fàcies de matoll sobre substrats calcaris de l'Alysso-Sedion albi (codi Natura 2000: 6110*).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8220)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Narcissus radinganorum i Erica erigena.

Recol·lecció periòdica de llavors de l'espècie Narcissus radinganorum i depòsit en banc de germoplasma.

Realització d'assajos de reforçament de la població de Narcissus radinganorum.

Limitacions d'ús:

Les generals establides en el Decret 218/1994 i en l'article sisé d'aquesta ordre.

Microreserva: la Hunde-Palomeras-b

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 654186 4326872

2 654377 4326782

3 654444 4326968

Superfície projectada: 2,089 ha.

Terme Municipal: Ayora.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, V-1007, La Hunde i Palomeras, núm. 154 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Narcissus radinganorum, Polygonatum odoratum, Hieracium loscosianum, Acer granatense, Linaria cavanillesii, Saxifraga cuneata subsp. paniculata i Erica erigena.

Unitats de vegetació prioritàries: pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Narcissus radinganorum i Erica erigena.

Limitacions d'ús:

Les generals establides en el Decret 218/1994 i en l'article sisé d'aquesta ordre.

Microreserva: la Hunde-Palomeras-c

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 653930 4327042

2 653949 4326976

3 653853 4326880

4 653785 4327935

Superfície projectada: 1,172 ha.

Terme municipal: Ayora.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana, V-1007, La Hunde i Palomeras, núm. 154 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Narcissus radinganorum, Iberis carnosa subsp. hegelmaieri, Erica erigena, Hieracium loscosianum, Linaria cavanillesii, Saxifraga cuneata subsp. paniculata, Acer granatense, Teucrium thymifolium, Scabiosa turolensis subsp turolensis. i Linaria repens subsp. blanca.

Unitats de vegetació prioritàries: matoll termomediterrani i preestèpic (codi Natura 2000: 5330)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Narcissus radinganorum i Erica erigena.

Recol·lecció periòdica de llavors de l'espècie Narcissus radinganorum i depòsit en banc de germoplasma.

Realització d'assajos de reforçament de la població de Narcissus radinganorum.

Limitacions d'ús:

Les generals establides en el Decret 218/1994 i en l'article sisé d'aquesta ordre.

Microreserva: Marjal dels Moros-A

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 735778 4389943

2 735841 4389885

3 735757 4389691

4 735682 4389724

Superfície projectada: 18,460 ha.

Titularitat: terrenys propietat de la Generalitat Valenciana.

Terme municipal: Sagunt.

Espècies prioritàries: Limonium dufourii i Iris xiphium.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Saladar litoral amb Limonium dufourii (Artemisio gallicae-Limonietum angustibracteati) (codi Natura 2000: 1510)

- Vegetació anual pionera amb Salicornia (codi Natura 2000: 1310).

- Pastius salins mediterranis (Juncetalia maritimi) (codi Natura 2000: 1410).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Limonium dufourii.

Recollida de llavors de Limonium dufourii i Iris xiphium i depòsit en banc de germoplasma.

Realització d'assajos de reforçament de les poblacions de les espècies prioritàries amb material procedents de la mateixa Microreserva o, si hi manca, de poblacions tan properes com siga possible.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Marjal dels Moros-B

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 736096 4390401

2 736161 4390354

3 736007 4390130

4 735942 4390167

5 736035 4390334

Superfície projectada: 2,320 ha.

Terme municipal: Sagunt.

Titularitat: terrenys propietat de la Generalitat Valenciana.

Espècies prioritàries: Limonium dufourii.

Unitats de vegetació prioritàries: comunitats de saladar litoral amb Limonium dufourii (Artemisio gallicae-Limonietum angustibracteati) (codi natura. 2000: 1510).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Limonium dufourii.

Recollida de llavors de Limonium dufourii i depòsit en banc de germoplasma que en garantisca la conservació.

Realització d'assajos de reforçament de les poblacions de les espècies prioritàries amb material procedents de la mateixa Microreserva o, si hi manca, de poblacions tan properes com siga possible.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Penyeta de l'Heura

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 721223 4300698

2 721129 4300705

3 721109 4300605

4 721295 4300593

Superfície projectada: 1,340 ha.

Termes municipals: Bufali i Palomar.

Titularitat: forests propietat de la Generalitat Valenciana, V-1029 i V-1030, la Serra, núm. 135 i 19 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Biscutella montana i Centaurea spachii.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210).

- Matoll termomediterrani i preestèpic (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les espècies prioritàries.

Control de l'estat de la vegetació.

Limitacions d'ús:

Les generals establides en el Decret 218/1994 i en l'article sisé d'aquesta ordre.

Microreserva: Pico Calderón

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 662945 4438275

2 662826 4438394

3 662660 4438041

4 662756 4437955

Superfície projectada: 4,026 ha.

Terme municipal: Puebla de San Miguel.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Puebla de San Miguel, Puebla de San Miguel, núm. 55 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública

Espècies prioritàries: Galium idubedae, Thymus godayanus, Androsace vitaliana subsp. assoana, Ribes alpinum, Paeonia officinalis subsp. microcarpa, Biscutella turolensis, Dianthus turolensis, Juniperus sabina, Armeria alliacea subsp. alliacea, Centaurea pinae i Teucrium expassum.

Unitats de vegetació prioritàries: praderies seques seminaturals i fàcies de matoll sobre substrats calcaris (Festuco-Brometalia) (codi Natura 2000: 6210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Control periòdic de l'estat de la vegetació de la Microreserva, amb especial atenció als pastius vivaços i a la vegetació de pinar-sabinar supra i oromediterrani.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions d'Androsace vitaliana subsp. assoana, Paeonia officinalis subsp. microcarpa i Juniperus sabina.

Recol·lecció periòdica de les llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Introducció experimental d'exemplars de l'espècie Erodium celtibericum. El material objecte de reintroducció haurà de procedir de poblacions de l'espècie tan properes com siga possible.

Limitacions d'ús:

Les generals establides en el Decret 218/1994 i en l'article sisé d'aquesta ordre.

Microreserva: Pico Ropé

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 673943 4388037

2 673940 4387895

3 673508 4387879

4 673506 4387955

Superfície projectada: 4,740 ha.

Terme municipal: Chera.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament de Chera, Burgal i altres, núm. 116 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Taxus baccata, Lonicera splendida, Polygonatum odoratum, i Arctostaphyllos uva-ursi.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Boscos mediterranis amb Taxus baccata (codi Natura 2000: 9580*).

- Pendents rocosos calcícoles amb vegetació casmofítica (codi Natura 2000: 8210)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'un cartell amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Taxus baccata i Lonicera splendida.

Recol·lecció de llavors de les espècies prioritàries. Depòsit d'aquestes en banc de germoplasma.

Reforçament de les poblacions de Taxus baccata, Lonicera splendida i Arctostaphyllos uva-ursi.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas d'observar-se impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Port de Tous

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 707110 4335318

2 707092 4335343

3 706957 4335300

4 706991 4335270

Superfície projectada: 0,430 ha.

Terme municipal: Alzira.

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament d'Alzira V-3017, la Garrofera, núm. 125 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Urginea undulata subsp. caeculi i Lapiedra martinezi.

Unitats de vegetació prioritàries: espartar de Stipa tenacissima, amb Urginea undulata. (codi Natura 2000: 5330).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'un cartell amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població d'Urginea undulata subsp. caeculi.

Control periòdic de la vegetació mitjançant la toma d'inventaris florístics.

Recol·lecció de llavors d'Urginea undulata subsp. caeculi, i depòsit de les mateixes en banc de germoplasma.

Reforçament experimental de la població d'Urginea undulata subsp. caeculi, en l'àrea de la Microreserva.

Limitacions d'ús:

Queden prohibides les repoblacions forestals amb espècies arbòries o arbustives en l'àrea de la Microreserva.

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas d'observar-se impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Puntal de l'Abella

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 724288 4397157

2 724401 4397150

3 724402 4397060

4 724289 4397083

Superfície projectada: 0,920 ha.

Terme municipal: Estivella.

Titularitat: forest propietat de l'Ajuntament d'Estivella, el Garbí, núm. 102 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Dianthus multiaffinis, Dianthus x carolipaui, Centaurea saguntina, Centaurea antennata i Calluna vulgaris.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Bruguerar-estepar silicícola amb Pinus pinaster (codi Natura 2000: 4030).

- Vegetació rupícola sobre penyals silicis (codi Natura 2000: 8220)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'un cartell amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les poblacions de Dianthus multiaffinis i Centaurea antennata.

Col·locació en la part baixa de la Microreserva d'una tanca oberta, realitzada amb rolls de fusta i corda gruixuda, per a delimitar la zona.

Recol·lecció de llavors de Dianthus multiaffinis, Dianthus x carolipaui, Arenaria montana subsp. intricata, Centaurea antennata, i Centaurea saguntina . Depòsit d'aquestes en banc de germoplasma.

Plantació d'exemplars de Quercus ilex subsp. ballota per a afavorir la regeneració de la coberta arbòria.

Limitacions d'ús:

Queden prohibides les actuacions silvícoles diferents a les descrites anteriorment.

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva en l'àrea de la Microreserva.

En el cas d'observar-se impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Rambla de las Salinas

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 657598 4354570

2 657559 4354555

3 657719 4354166

4 657710 4354074

5 657750 4354068

6 657739 4354186

Superfície projectada: 1,690 ha.

Terme municipal: Requena.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana V-1044, Ciscar i la Matachosa, núm. 148 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Limonium sucronicum, Moricandia moricandioides.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Tamarius de Tamarix gallica (Tamaricetum gallicae) (codi Natura 2000: 92D0)

- Comunitats gipsícoles amb Limonium sucronicum i Moricandia moricandioides (codi Natura 2000: 1520* i 1510*).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació de cartells amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Limonium sucronicum.

Control de l'estat de la vegetació mitjançant la presa periòdica d'inventaris florístics.

Recollida de llavors de Limonium sucronicum i Moricandia moricandioides i depòsit en banc de germoplasma.

Realització d'assajos de germinació i reforçament de les poblacions de Limonium sucronicum i Moricandia moricandioides.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Rincón del Jinete

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 682950 4330010

2 682964 4329936

3 682878 4329880

4 682833 4329952

Superfície projectada: 0,900 ha.

Terme municipal: Bicorp.

Titularitat: forest conveniada propietat de l'Ajuntament de Bicorp 461/4010, El Monte, núm. 70 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Dictamnus hispanicus i Cirsium valentinum.

Unitats de vegetació: matoll termomediterrani i preestèpic (codi Natura 2000: 5330)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Instal·lació de cartells informatius amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de les espècies prioritàries.

Recol·lecció periòdica de llavors de Dictamnus hispanicus per a ser depositades en banc de germoplasma.

Experiències de control de la vegetació arbustiva amb aclarides successives i estudi de l'efecte d'aquestes sobre l'evolució de la flora i vegetació existent.

Limitacions d'ús:

Les generals establides en el Decret 218/1994 i en l'article sisé d'aquesta ordre.

Microreserva: Serra del Castell de Xàtiva

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 715088 4318189

2 714665 4318118

3 714640 4318094

4 715115 4318063

Superfície projectada: 3,370 ha.

Terme municipal: Xàtiva.

Titularitat: terrenys propietat de la Generalitat Valenciana.

Espècies prioritàries: Silene diclinis, Sarcocapnos saetabensis i Chaenorrhinum origanifolium subsp. crassifolium.

Unitats de vegetació prioritàries:

- Comunitats rupícoles sobre murs (codi Natura 2000: 8210).

- Pastius vivaços secs amb Silene diclinis (codi Natura 2000: 6210).

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'un cartell amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Silene diclinis.

Recol·lecció de llavors de Silene diclinis i Sarcocapnos saetabensis i depòsit en banc de germoplasma.

Reforçament de les poblacions d'aquestes dues espècies.

Rompuda experimental de petites parcel·les de terreny per a estudiar l'efecte sobre la població de Silene diclinis.

Limitacions d'ús:

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Umbría de la Fuente de Roser

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 675862 4365678

2 675834 4365666

3 675823 4365394

4 675853 4365402

Superfície projectada: 0,790 ha

Terme municipal: Buñol.

Titularitat: forest consorciada propietat de l'Ajuntament de Buñol V-3003, La Cabrera, Sierra de Malacara i El Quixal, núm. 66 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Trisetum velutinum.

Unitats de vegetació prioritàries: matoll de rebrot en tallafocs (Fraxino orni-Quercetum fagineae) (codi Natura 2000: 9240)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Col·locació d'un cartell amb recomanacions.

Cens i seguiment periòdic de la població de Trisetum velutinum.

Control de l'estat de la vegetació mitjançant la presa periòdica d'inventaris florístics.

Recollida de llavors de l'espècie Trisetum velutinum i depòsit en banc de germoplasma.

Manteniment del tallafocs mitjançant l'eliminació de les espècies piròfites. Quedaran excloses de les eventuals aclarides en tots els casos les espècies de frondoses (Acer granatense i Fraxinus ornus). En cap cas el manteniment del tallafocs implicarà tasques que comporten l'alteració, remoguda o destrucció del sòl de la Microreserva.

Limitacions d'ús:

Queden prohibides les activitats silvícoles diferents a les exposades en l'apartat anterior.

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

En el cas que s'observen impactes negativament significatius en la Microreserva, com a conseqüència de l'elevat nombre de visitants, l'accés es podrà restringir gradualment, i es donarà prioritat a les visites que tinguen caràcter científic, cultural o educatiu.

Microreserva: Umbría de las Carrasquillas

Límits: la Microreserva queda delimitada pel polígon els vèrtex del qual tenen les següents coordenades UTM sobre el fus 30:

Vèrtex X I

1 686226 4379348

2 686175 4379377

3 686137 4379290

4 686201 4379264

Superfície projectada: 0,580 ha.

Terme municipal: Chiva.

Titularitat: forest propietat de la Generalitat Valenciana V-1046, Fuente del Sapo, núm. 146 del Catàleg de Forests d'Utilitat Pública.

Espècies prioritàries: Fraxinus ornus i Acer granatense.

Unitats de vegetació prioritàries: Matoll amb Fraxinus ornus i Acer granatense (codi Natura 2000: 8210)

Pla de gestió

Actuacions de conservació:

Reforçament de les poblacions de Fraxinus ornus i Acer granatense.

Recol·lecció periòdica de llavors de les espècies prioritàries i depòsit en banc de germoplasma.

Limitacions d'ús:

Queden prohibides les actuacions silvícoles.

Queda prohibida qualsevol pràctica esportiva que comporte un deteriorament de les plantes o el sòl en la Microreserva o en les zones marginals.

Mapa web