Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 7/2022, de 15 de juny, de modificació de l'Ordre 8/2021, de 22 d'abril, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es desplega el Decret 176/2020, de 30 d'octubre, del Consell.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9364 de 17.06.2022
Número identificador:  2022/5686
Referència Base de Dades:  005425/2022
 



ORDRE 7/2022, de 15 de juny, de modificació de l'Ordre 8/2021, de 22 d'abril, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es desplega el Decret 176/2020, de 30 d'octubre, del Consell. [2022/5686]

PREÀMBUL



Mitjançant el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell (DOGV 8590) i les seues modificacions (DOGV 8951 i DOGV núm. 8953), es va establir l'estructura orgànica bàsica de la presidència i de les conselleries.

Així mateix, el Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat (DOGV 8572), pel qual es determina el nombre i la denominació de les conselleries i les seues atribucions, assigna a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica les competències en matèria d'agricultura, ramaderia, pesca, alimentació, desenvolupament rural, política agrària comuna, medi ambient, recursos hídrics, canvi climàtic i prevenció d'incendis.

D'altra banda, el Decret 7/2019, de 20 de juny, del president de la Generalitat (DOGV 8576), va determinar les secretaries autonòmiques adscrites a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Pel Decret 176/2020, de 30 d'octubre, del Consell (DOGV 8961), es va aprovar el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

En desplegament del Decret 176/2020, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, va dictar l'Ordre 8/2021, de 22 d'abril.

El Decret 176/2020, de 30 d'octubre, del Consell, desplega l'atribució de competències de la conselleria i disposa el nivell superior i directiu, i habilita en el seu article 2.1 la persona titular de la Conselleria, a desenvolupar-ne mitjançant ordre el nivell administratiu. Per tot això, sent necessari reestructurar aquest nivell administratiu, i de conformitat amb el que estableixen els articles 28.e, 37 i 65 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, i amb els informes previs de les conselleries d'Hisenda i Model Econòmic, i de Justícia, Interior i Administració Pública,





ORDENE



Article únic. Modificació de determinats preceptes de l'Ordre 8/2021, de 22 d'abril, per la qual es desplega el Decret 176/2020, de 30 d'octubre, del Consell

Es modifiquen els articles del 15 al 18, i del 22 al 23, s'afigen els articles 16bis i 18bis, i es deixa sense contingut l'article 24 de l'Ordre 8/2021, de 22 d'abril, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual es desenvolupa el Decret 176/2020, de 30 d'octubre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que queden tots ells redactats en els termes que figuren en l'annex.







DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



Única. Derogació normativa

Queden derogades quantes disposicions d'igual o inferior rang s'oposen al que es disposa en la present ordre.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 15 de juny de 2022



La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural,

Emergència Climàtica i Transició Ecològica,

MIREIA MOLLÀ HERRERA





ANNEX

Modificació de l'Ordre 8/2021



Article 15. Nivell administratiu de la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental

1. Per al desenvolupament de les seues funcions, la Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental s'estructura en les unitats administratives següents:

– Subdirecció General del Medi Natural i Avaluació Ambiental.

– Subdirecció General d'Espais Naturals i Biodiversitat.

2. S'adscriu a la Direcció General del Medi Natural i Avaluació Ambiental, el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF), creat pel Decret 19/2005, de 28 de gener, del Consell.





Article 16. Subdirecció General del Medi Natural i Avaluació Ambiental

A la Subdirecció General del Medi Natural i Avaluació Ambiental correspon planificar, dirigir, coordinar i supervisar l'activitat dels serveis sota la seua dependència, que es relacionen:

1. Servei de Caça i Pesca, al qual corresponen les funcions següents:



a) Estudiar i elaborar propostes de directrius per a l'ordenació i gestió de la caça i pesca continental per a un aprofitament sostenible.



b) Tramitar els períodes hàbils de caça i pesca; vedes especials.

c) Gestionar autoritzacions i plans tècnics de caça i pesca; reserves i vedats; i aqüicultura continental.

d) Fomentar i controlar les espècies cinegètiques i piscícoles.

e) Gestionar la caça i la pesca en els espais en què les tinga encomanades.

f) Gestionar els espais cinegètics que, per raó de la seua naturalesa, li siguen atribuïts.

g) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

2. Servei d'Ordenació i Gestió Forestal, al qual corresponen les funcions següents:

a) Realitzar una ordenació integrada i gestió sostenible dels recursos forestals, i especialment de les muntanyes d'utilitat pública i de les muntanyes patrimonials de la Generalitat; la seua gestió, l'aprofitament de les rendes forestals.

b) Gestionar la conservació i la defensa hidrològica forestal, el control de l'erosió i la lluita contra la desertificació; les vies pecuàries, les ordenacions integrals de muntanyes i els tractaments silvícoles i les estadístiques forestals, sense perjudici de les competències que en aquesta matèria puguen correspondre a la direcció general competent en matèria de prevenció d'incendis forestals.

c) Realitzar el control integrat de plagues i malalties en terrenys forestals; les obres de restauració i millora paisatgística d'ecosistemes forestals.

d) Elaborar i aplicar l'instrument de planificació i ordenació forestal de la Comunitat Valenciana.

e) Gestionar l'ordenació de l'ús públic sostenible de les muntanyes.

f) Gestionar les tasques que se li encomanen en matèria de legalitat de la comercialització de la fusta i dels productes forestals i productes derivats.

g) Tramitar i inspeccionar les ajudes a propietaris o titulars d'explotacions forestals.

h) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

3. Servei d'Avaluació Ambiental Estratègica, al qual corresponen les funcions següents:

a) Tramitar l'avaluació ambiental de plans i programes.

b) Aquelles altres funcions que se li encomanen en matèria de la seua competència sempre que no siguen expressament atribuïdes a altres serveis.



Article 16 bis. Subdirecció General d'Espais Naturals i Biodiversitat

A la Subdirecció General d'Espais Naturals i Biodiversitat correspon planificar, dirigir, coordinar i supervisar l'activitat dels serveis i unitats administratives sota la seua dependència que es relacionen:



1. Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000, al qual corresponen les funcions següents:

a) Realitzar les actuacions de conservació i l'avaluació de repercussions de plans i projectes sobre la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000.

b) Realitzar el seguiment, estudi, protecció i recuperació de les espècies silvestres de fauna i flora.

c) Mantindre actualitzat el Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana i dels catàlegs d'espècies amenaçades.

d) Realitzar la gestió i planificació de la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000.

e) Gestionar les microreserves de flora i reserves de fauna.

f) Elaborar i gestionar els plans i programes de recuperació d'espècies.

g) Realitzar el seguiment, control i erradicació d'espècies invasores.



h) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

2. Servei de Gestió d'Espais Naturals Protegits, al qual corresponen les funcions següents:

a) Realitzar la gestió de Reserves Naturals, Parcs Naturals amb excepció del Parc Natural de l'Albufera, paisatges protegits, monuments naturals, coves catalogades i zones humides catalogades.

b) Col·laborar amb els ajuntaments en la gestió dels paratges naturals municipals, i àrees naturals protegides per instruments internacionals.

c) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

3. Servei de Gestió del Parc Natural de l'Albufera i el seu entorn, al qual corresponen les funcions següents:

a) Realitzar la gestió del Parc Natural de l'Albufera.

b) Ostentar la Direcció del Parc Natural de l'Albufera.

c) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.



Article 17. Nivell administratiu de la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental

1. Per al desenvolupament de les seues funcions, la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental s'estructura en les unitats administratives següents:

– Subdirecció General de Qualitat i Educació Ambiental.

– Subdirecció General de la Inspecció Mediambiental.

2. S'adscriu a la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, el Centre d'Informació i Documentació Ambiental (CIDAM), unitat administrativa les funcions de la qual venen regulades pel Decret 97/2010, d'11 de juny, del Consell, pel qual es regula l'exercici del dret d'accés a la informació ambiental i de participació pública en matèria de medi ambient de la Comunitat Valenciana.



Article 18. Subdirecció General de Qualitat i Educació Ambiental



A la Subdirecció General de Qualitat i Educació Ambiental, li correspon planificar, dirigir, coordinar i supervisar l'activitat dels serveis i unitats administratives sota la seua dependència que es relacionen:



1. Servei de Prevenció i Control Integrat de la Contaminació, al qual corresponen les funcions següents:

a) Tramitar els expedients d'autoritzacions ambientals integrades i gestionar el registre d'emissions i fonts contaminants (PRTR).



b) Col·laborar amb altres centres directius per al desenvolupament de les funcions de la seua competència segons se li encomane.

c) I qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

2. Servei de Residus, al qual corresponen les funcions següents:



a) Gestionar el règim d'autorització o inscripció de les operacions de producció o gestió de residus.

b) Tramitar expedients de trasllats de residus.

c) Tramitar expedients relatius a la normativa de sòls contaminats i restauració ambiental d'espais degradats.

d) Gestionar el règim d'utilització de residus inerts adequats.



e) Realitzar les actuacions d'execució, seguiment i impuls dels plans zonals de residus i la seua planificació territorial incloses les accions de sensibilització i foment dels plans zonals, així com la coordinació dels organismes encarregats de la seua execució.

f) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

3. Servei de Protecció de l'Atmosfera, al qual corresponen les funcions següents:

a) Realitzar funcions d'explotació i gestió del sistema de vigilància i control de la qualitat de l'aire.

b) Gestionar les actuacions relatives al comerç de drets d'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle.

c) Realitzar les actuacions relatives a les activitats potencialment contaminadores de l'atmosfera.

d) Formular proposta d'actuacions en matèria de contaminació acústica.

e) Tramitar la concessió de l'etiqueta ecològica europea.

f) Tramitar les certificacions de les convalidacions per inversions mediambientals.

g) Gestionar el registre de centres segons el Reglament relatiu al sistema comunitari de gestió i auditoria mediambientals (EMAS) així com el registre d'entitats col·laboradores en matèria de qualitat ambiental.



h) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

4. Servei de Prevenció, Reutilització, Foment del Reciclatge i Gestió Circular de Recursos, al qual corresponen les funcions següents:



a) Establir el règim de les actuacions de prevenció i minimització de residus.

b) Tramitar les autoritzacions administratives de reutilització i preparació per a la reutilització de residus.

c) Tramitar les autoritzacions administratives de reutilització de residus per a convertir-los en recursos.

d) Gestionar llots de depuració i material bioestabilitzat quan tenen la consideració de residu.

e) Fomentar l'educació ambiental en l'àmbit de les competències de la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental.

f) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

5. Servei d'Avaluació d'Impacte Ambiental, al qual corresponen les funcions següents:

a) Tramitar les avaluacions d'impacte ambiental de projectes públics i privats.

b) Aquelles altres funcions que se li encomanen en matèria de la seua competència sempre que no siguen expressament atribuïdes a altres serveis.



Article 18 bis. Subdirecció General de la inspecció Mediambiental



A la Subdirecció General de la Inspecció Mediambiental, li correspon planificar, dirigir, coordinar i supervisar l'activitat del servei i unitats administratives sota la seua dependència, que es relacionen:



Al Servei d'Inspecció Mediambiental, al qual corresponen les funcions següents:

a) Realitzar la inspecció, vigilància i control del compliment de les matèries pròpies de la direcció general, en particular la proposta del Pla i el Programa anual d'inspecció en matèria de qualitat ambiental.



b) Instruir i tramitar expedients sancionadors i, quan siga escaient, de responsabilitat mediambiental en les matèries competència de la direcció general.

c) Tramitar els recursos contra els actes dictats en l'exercici d'aquestes funcions.

d) Fomentar la formació i informació en matèria sancionadora, en particular a agents de l'autoritat i altres administracions públiques.

e) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.



Article 22. Nivell administratiu de la Direcció General del Canvi Climàtic

1. Per al desenvolupament de les seues funcions, la Direcció General del Canvi Climàtic s'estructura en la unitat següent:

– Subdirecció General del Canvi Climàtic.

2. S'adscriu a la Direcció General del Canvi Climàtic el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).



Article 23. Subdirecció General del Canvi Climàtic

A la Subdirecció General del Canvi Climàtic li correspon planificar, dirigir, coordinar i supervisar l'activitat dels serveis i unitats administratives sota la seua dependència, que es relacionen:

1. Servei de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic, al qual corresponen les funcions següents:

a) Vetlar pel compliment de la Declaració d'Emergència Climàtica, aprovada pel Consell el 6 de setembre de 2019.

b) Impulsar les actuacions necessàries per a l'assoliment dels objectius continguts en la Declaració d'Emergència Climàtica.

c) Fer el seguiment i avaluació dels diferents indicadors de l'Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia 2030, i del compliment dels seus objectius.

d) Revisar la legislació vigent amb la finalitat d'identificar aquelles normes que afavorisquen l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle, o dificulten combatre els efectes del canvi climàtic.

e) Elaborar nous projectes normatius de mitigació i lluita contra el canvi climàtic.

f) Coordinar i impulsar plans i programes en relació amb les mesures i estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

g) Coordinar accions amb altres administracions públiques en la lluita contra el canvi climàtic; en particular, fer costat als municipis de la Comunitat Valenciana en el desenvolupament dels seus plans d'adaptació de clima i energia; i alinear polítiques i estratègies autonòmiques amb els plans nacionals existents.

2. Servei d'Educació Ambiental, al qual corresponen les funcions següents:

a) Impulsar, dissenyar, desenvolupar i coordinar el projecte d'educació ambiental necessari per a dur a terme el que s'estableix en la Guia d'Acció d'Educació Ambiental (Educació Ambiental en Ruta– EAR), així com les seues revisions.

b) Dissenyar i desenvolupar programes formatius entorn de l'educació ambiental.

c) Recopilar i difondre la informació i el coneixement necessaris per a impulsar i secundar amb rigor científic les iniciatives d'educació ambiental.

d) Impulsar la innovació en educació ambiental.

e) Promoure i impulsar espais de trobada i treball per a l'intercanvi d'experiències i coneixements amb tots els actors relacionats amb la matèria.

f) Establir mecanismes de col·laboració amb altres departaments de la Generalitat que duguen a terme accions en matèria d'educació ambiental.

g) Promoure aliances amb entitats públiques i privades que duguen a terme accions d'educació ambiental, així com participar en programes i iniciatives nacionals i internacionals en la matèria.

h) Mantindre i gestionar el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

i) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.

3. Servei d'Agenda Climàtica 2030, al qual corresponen les funcions següents:

a) Realitzar el desenvolupament, seguiment i emplenament de l'Agenda 2030 a la Comunitat Valenciana, en l'àmbit de les competències pròpies d'aquesta conselleria, amb la necessària col·laboració amb Presidència i la conselleria competent en matèria de cooperació internacional en les seues respectives atribucions.

b) Realitzar les actuacions dirigides a l'adequada coordinació de les activitats que es desenvolupen en el marc de l'Agenda 2030, en l'àmbit de les competències pròpies d'aquesta Conselleria.

c) Qualssevol altres funcions d'anàloga finalitat que li siguen encomanades.



Article 24

<<>>

Mapa web