Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. RESOLUCIÓ de 16 de desembre de 2020, del director general d'Esport, per la qual es convoquen subvencions a federacions esportives per al desenvolupament del programa «Esport a l'escola» en 2021.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8979 de 21.12.2020
Número identificador:  2020/11024
Referència Base de Dades:  010454/2020
 



RESOLUCIÓ de 16 de desembre de 2020, del director general d'Esport, per la qual es convoquen subvencions a federacions esportives per al desenvolupament del programa «Esport a l'escola» en 2021.

[2020/11024]

En compliment del que s'estableix en l'Ordre 31/2017, de 17 de juliol, de 2017, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a federacions esportives per al desenvolupament del programa «Esport a l'escola» (DOGV 8088, 20.07.2017), es convoquen aquestes subvencions per a l'any 2021.

Les ajudes convocades per aquesta resolució no requereixen notificació a la Comunitat Europea perquè no reuneixen els requisits de l'article 107 del TFUE, segons el que s'estableix en el Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, ja que aquestes no suposen cap avantatge econòmic, atés que les entitats a les quals van dirigides les subvencions no desenvolupen activitats econòmiques en les quals s'oferisquen al mercat béns o serveis, per la qual cosa no hi ha possibilitat de falsejament de la competència.

Per això, i en virtut dels articles 41 i 160.4 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i la disposició addicional segona de l'Ordre 31/2017, de 17 de juliol, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es deleguen determinades atribucions en el director general d'Esport, resolc:



Primer. Objecte

Convocar les subvencions destinades a federacions esportives per al desenvolupament del programa «Esport a l'escola» en centres educatius durant l'any 2021.



Segon. Entitats beneficiàries

Podran sol·licitar aquestes subvencions les federacions esportives que desenvolupen l'activitat dins de l'àmbit competencial de la Generalitat, exclusivament per al desenvolupament del programa «Esport a l'escola», i que complisquen tots els requisits que estableix l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. La documentació que ho acredite s'adjuntarà a la corresponent sol·licitud de subvenció, segons l'article 4 de l'ordre de bases i l'article 6 d'aquesta convocatòria.



Tercer. Finalitat

1. Aquestes subvencions, a través d'unitats didàctiques amb sis sessions teoricopràctiques desenvolupades durant l'horari de la classe d'Educació Física, tenen les finalitats següents: fomentar la pràctica de l'activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l'àmbit escolar, i formar en hàbits saludables i educació en valors.



2. El programa es desenvoluparà en els centres educatius promotors de l'activitat física i l'esport (CEPAFE) reconeguts per la Generalitat, i va dirigit a alumnes que cursen 5é o 6é d'Educació Primària i/o 1r o 2n d'Educació Secundària Obligatòria.

3. Les modalitats esportives preferents seran les següents: atletisme, escacs, bàdminton, handbol, beisbol, esports adaptats, esgrima, frontenis, hoquei, judo, karate, orientació, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, tenis de taula, tir amb arc, triatló i voleibol.

4. Es podran ampliar i atendre altres modalitats en funció de la dotació pressupostària si hi ha recursos no disposats i d'acord amb les valoracions fetes pel professorat d'Educació Física en les enquestes realitzades.



Quart. Crèdit pressupostari

1. La quantia total màxima estimada a concedir en aquesta convocatòria per a l'exercici 2021 és de 500.000 euros.

2. Aquesta convocatòria de subvencions es realitza pel procediment de tramitació anticipada d'expedient de despesa, previst en l'Ordre de 26 de setembre de 1994, de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

3. El projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2021 preveu una línia de subvenció S7890000, en l'aplicació pressupostària 09.03.02.457.10.4, dotada amb un import de 500.000 euros.

4. No obstant això, l'import global màxim de les ajudes convocades per aquesta resolució quedarà condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient per a atendre-les en la llei de pressupostos de la Generalitat que resulte aprovada per a l'exercici 2021.

5. Una vegada aprovada i publicada la llei de pressupostos, per resolució del director general d'Esport, es donarà publicitat a la línia pressupostària concreta i als imports globals màxims definitius destinats a la concessió de les subvencions previstes en aquesta convocatòria, en cas que aquests imports siguen superiors a la dotació que per a l'esmentada línia figuren en els paràgrafs anteriors.





Cinqué. Forma i termini de presentació de les sol·licituds

1. El representant de la federació emplenarà les sol·licituds i utilitzarà exclusivament els mitjans electrònics facilitats per la Generalitat, d'acord amb el que s'estableix en l'article 14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Per a fer-ho, s'accedirà a l'apartat de serveis en línia de la seu electrònica de la Generalitat, accessible en la pàgina https://sede.gva.es, i es buscarà en l'àrea d'«Ajudes, beques i subvencions» el procediment corresponent a aquesta convocatòria, o bé accediran directament per mitjà de l'adreça d'internet: http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18046. A continuació seleccionaran l'opció «Tramitar amb certificat» i emplenaran les dades del formulari genèric de sol·licitud. Per a tot això s'haurà de disposar d'algun dels sistemes de signatura electrònica admesos en la seu electrònica de la Generalitat.



2. El termini per a la presentació de sol·licituds s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i finalitzarà el 20 de gener de 2021. L'incompliment d'aquest termini o la presentació de la sol·licitud de manera diferent a la telemàtica prevista en aquest apartat determinarà l'exclusió de la convocatòria.



Sisé. Documentació

1. En la presentació de la sol·licitud, que s'ha de tramitar per mitjans electrònics, les entitats han d'adjuntar la documentació següent:



a) Projecte i descripció de les unitats didàctiques en què s'incloga:



a.1) Justificació i objectius de la unitat didàctica i adequació a les característiques de la convocatòria, seguiment i avaluació d'aquesta.

a.2) Sessions a desenvolupar detallades, metodologia, seguiment i avaluació.

a.3) Necessitats de material, instal·lacions.

a.4) Personal tècnic. Titulació acadèmica i/o esportiva,

b) Pressupost del programa, que inclourà:

– Pressupost d'ingressos i despeses per a l'organització del programa objecte de sol·licitud de subvenció, en el qual ha de figurar la relació de totes les ajudes o subvencions sol·licitades i/o concedides per qualsevol de les administracions o ens públics i privats a fi de finançar aquesta activitat.

– Certificat de l'acord de l'òrgan administratiu corresponent en el qual s'incloga el compromís de l'entitat organitzadora de finançament de la part del pressupost no subvencionat i necessari per al desenvolupament de l'activitat (inclòs en el model de pressupost).

c) Cessió de drets de propietat intel·lectual. Els autors dels programes seleccionats es comprometen a cedir gratuïtament i per escrit a la Generalitat els drets de reproducció, distribució, comunicació pública (modificació d'obra incloent-hi les traduccions) d'aquests per al seu exercici en l'àmbit territorial de l'Estat espanyol en els termes establits en el Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de propietat intel·lectual, que regularitza, aclareix i harmonitza les disposicions legals vigents sobre la matèria (BOE 97, 22.04.1996). S'haurà d'aportar la declaració de cessió de propietat intel·lectual.

d) Model de domiciliació bancària, que està disponible en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, o en l'Ordre 18/2011, de 17 de juny, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual es regula la comprovació i el procediment de registre de comptes bancaris de les persones físiques i jurídiques que es relacionen econòmicament amb l'Administració de la Generalitat. No serà necessari si s'ha presentat en una altra convocatòria, però s'haurà d'indicar en quina i el número de compte.

e) Declaració responsable de no estar incurs en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari, assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Aquesta declaració estarà incorporada en el formulari de la sol·licitud.

2. Documentació acreditativa del fet que es troben al corrent de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

Amb caràcter general, d'acord amb el que es disposa en l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en absència d'oposició expressa per part de l'entitat interessada, l'òrgan gestor del procediment estarà autoritzat a obtindre directament l'acreditació del compliment de les obligacions amb la Seguretat Social. En cas d'oposar-se al fet que l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, ho haurà de manifestar expressament en la sol·licitud i estarà obligada a aportar els documents corresponents.

No obstant això, respecte a l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries estatals i autonòmiques, d'acord amb el que es disposa en l'article 28.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i 95.1 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, és necessària autorització expressa per part de l'entitat interessada perquè l'òrgan gestor del procediment puga obtindre directament l'acreditació del compliment de les obligacions esmentades. En aquest cas, si no es dona en la sol·licitud la corresponent autorització expressa perquè l'òrgan gestor obtinga directament aquesta informació, l'entitat interessada estarà obligada a aportar els documents acreditatius.

3. Els models corresponents a la documentació necessària en aquest tràmit de sol·licitud estan disponibles en el punt d'accés electrònic de la convocatòria, en la seu electrònica.

4. A més de la documentació assenyalada en aquest apartat, el Servei de Promoció de l'Esport i Activitat Física, com a òrgan instructor, podrà, en qualsevol moment de la tramitació de l'expedient, demanar qualsevol altra informació que considere necessària per al millor coneixement i comprensió de l'aplicació de la subvenció.

5. Durant el procediment, les entitats beneficiàries podran presentar la documentació i la informació que es considere necessària a través de la seu electrònica, des del punt d'accés del procediment de la convocatòria, accedint al tràmit electrònic d'aportació de documentació disponible.



Seté. Barem aplicable

1. La valoració de les sol·licituds l'efectuarà la comissió tècnica d'avaluació atenent els criteris establits en l'article 5 de les bases reguladores d'aquesta convocatòria, fins a un màxim de 100 punts i segons el detall següent:

a) Justificació i objectius de la unitat didàctica i adequació a les característiques de la convocatòria, seguiment i avaluació d'aquesta, fins a un màxim de 20 punts.

– Concreció i claredat en la justificació i objectius. Màxim 5 punts.



Inclusió de programes esportius coeducatius que fomenten, entre altres, actituds i valors que afavorisquen la igualtat de gènere, que potencien el joc net, l'educació en valors i els hàbits saludables. Màxim 10 punts.

– Metodologia, seguiment i avaluació de la unitat didàctica. Màxim 5 punts.

b) Sessions a desenvolupar detallades, metodologia, seguiment i avaluació, fins a un màxim de 20 punts.

– Temporalització i objectius de les sessions. Màxim 5 punts.

– Calfament, part principal i la tornada a la calma. Màxim 10 punts.



– Metodologia, seguiment i avaluació de les sessions. Màxim 5 punts.

c) Necessitats de material, instal·lacions, fins a un màxim de 20 punts.

– Instal·lacions necessàries per a la realització de les sessions. Màxim 10 punts.

– Aportació per part de les federacions de més material específic. Màxim 10 punts.

d) Personal tècnic. Titulació acadèmica i/o esportiva, fins a un màxim de 20 punts.

– Nombre de personal tècnic qualificat. Màxim 10 punts.

– Nivell de qualificació professional del personal tècnic amb titulació mínima de Tècnic o Tècnica Superior en Animació d'Activitats Físiques i Esportives. Màxim 10 punts.

e) Pressupost detallat d'ingressos, despeses i recursos necessaris. Nivell d'autofinançament. Capacitat de generar finançament amb fons propis o altres ajudes o recursos: fins a un màxim de 20 punts. Com més autofinançament de les federacions esportives hi haja per a la unitat didàctica proposada, més puntuació se'ls atorgarà.

2. Finalitzada la valoració, l'import total màxim fixat en aquesta convocatòria es distribuirà entre les entitats beneficiàries atenent els criteris especificats en el barem.

3. L'ajuda màxima per programa d'una modalitat esportiva s'estableix en 25.100 euros per a un mínim de 85 unitats didàctiques, segons el desglossament per conceptes següent:

– Personal tècnic, incloent-hi tècnics per a la coordinació, fins a un màxim de 260 euros per unitat didàctica de 6 sessions. Mínim de 85 unitats didàctiques per un total de 22.100 euros.

– Material esportiu, fins a un màxim de 3.000 euros.

4. Les federacions esportives podran proposar una altra distribució per conceptes i també augmentar les unitats didàctiques. Aquesta distribució haurà de ser aprovada per la comissió tècnica d'avaluació.

5. Es podran augmentar les unitats didàctiques i la màxima ajuda per programa, en cas de disponibilitat pressupostària, una vegada valorades totes les sol·licituds presentades.

6. Així mateix, en cas de produir-se renúncies o revocacions, es podrà prorratejar l'import desafectat entre les entitats beneficiàries de les ajudes, respectant en tot cas els criteris de valoració establits en les bases reguladores.



Huité. Termini per a resoldre i notificar

1. El termini màxim per a resoldre i notificar aquesta convocatòria serà de sis mesos a comptar del dia en què es publique en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb l'article 6 de les bases que regulen aquesta convocatòria. No obstant això, les sol·licituds sobre les quals no recaiga resolució expressa en el termini de sis mesos des de la publicació de la convocatòria es podran considerar desestimades o denegades, sense perjudici de l'obligació legal de resoldre establida en l'article 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. La Direcció General d'Esport notificarà a les entitats interessades la resolució de concessió o denegació de les sol·licituds presentades dins del mateix termini de sis mesos.



Nové. Obligacions de les entitats beneficiàries

Sense perjudici del que es disposa en l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, són, a més, obligacions de l'entitat beneficiària les establides en l'article 8 de les bases que regulen aquesta convocatòria.



Desé. Justificació i pagament de la subvenció

1. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport abonarà la subvenció prèvia presentació, a través dels mitjans electrònics http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18542, d'un compte justificatiu amb la documentació següent:

a) Memòria d'actuació justificativa del compliment de les activitats detallades en la unitat didàctica, amb indicació de:

– Justificació i objectius de la unitat didàctica.

– Sessions desenvolupades detallades.

– Metodologia, seguiment i avaluació.

– Material i instal·lacions utilitzats.

– Personal tècnic. Titulació acadèmica i/o esportiva,

b) Memòria econòmica justificativa: liquidació detallada d'ingressos i despeses amb una relació classificada de tots els ingressos i despeses ocasionades per la realització de totes les activitats incloses en el programa, amb indicació del creditor, concepte, import i data d'emissió.



b.1) Relació de despeses degudament ordenades i numerades, amb especificació de qui les percep, imports corresponents i data de pagament, en què es farà constar que les factures justificatives corresponen efectivament a pagaments realitzats i derivats de la finalitat per a la qual va ser concedida la subvenció.

2. Si l'activitat subvencionada es finança amb la subvenció i, a més, amb fons propis o altres ajudes o recursos, s'haurà d'acreditar en la justificació l'import, la procedència i l'aplicació d'aquests fons a l'activitat subvencionada.

3. Els justificants integrants de cada compte justificatiu han de complir els requisits establits en el Reial decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació.

4. Estan excloses de la possibilitat de justificació les despeses per adquisició d'immobilitzat.

5. El venciment del termini de presentació de les justificacions requerides serà el 30 de novembre de 2021. Si fora necessari retardar aquesta data, s'indicaria en la resolució de concessió; però no pot ser posterior a la conclusió de l'exercici pressupostari 2021.



Onzé. Pla de control

Les subvencions concedides estaran sotmeses a les actuacions que s'incloguen en el pla de control de 2021 que aprovarà la Direcció General d'Esport en el primer semestre de 2021, d'acord amb l'article 169 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Dotzé. Notificació o publicació dels tràmits del procediment



1. La notificació de cadascun dels tràmits d'aquest procediment es farà per mitjans electrònics. Es realitzarà en la seu electrònica de la Generalitat, https://sede.gva.es, i en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport http://www.ceice.gva.es/va/web/deporte/ayudas, excepte la notificació de la resolució de concessió, que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

2. L'extracte d'aquesta convocatòria s'ha de publicar en la Base de Dades Nacional de Subvencions, de conformitat amb l'article 7 de l'Ordre 31/2017, de 17 de juliol, de 2017, d'aprovació de les bases que regulen aquesta convocatòria.

3. De conformitat amb l'article 3.2 de la Llei 2/2015, de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana, les entitats beneficiàries que perceben en convocatòries de l'Administració autonòmica o qualsevol entitat enumerada en l'article 2 de la Llei 2/2015 una subvenció total per un import superior a 10.000 euros, hauran de donar l'adequada publicitat a aquesta, en la qual hauran d'indicar, almenys, l'entitat pública concedent, l'import rebut i el programa subvencionat. Aquesta difusió es realitzarà preferentment a través de les pàgines web corresponents.



Tretzé. Protecció de dades

Les subvencions objecte de la convocatòria requereixen el tractament de dades de representants de les entitats sol·licitants, membres de la comissió tècnica d'avaluació i de tercers, en els termes següents:

a) Responsable del tractament: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport

b) Categoria i origen de les dades a tractar: dades personals identificatives, de contacte i de qualsevol altra naturalesa que siguen recollides bé a través de formularis o de consulta a plataformes autonòmiques d'interoperabilitat (d'ara endavant, PAI) o a altres administracions públiques, mitjançant documentació que s'entregue per representants de les entitats sol·licitants.

Si la documentació presentada conté dades de terceres persones, prèviament a la comunicació d'aquestes dades a la Conselleria, les persones representants de les entitats sol·licitants han d'informar aquestes persones del tractament de les seues dades per part de la Conselleria, en els termes previstos en aquest apartat.

c) Fins del tractament i base jurídica: amb base jurídica en el compliment d'una missió realitzada en interés públic, exercici de poders públics i en el compliment de les obligacions legals segons les bases reguladores d'aquesta convocatòria i altres normes aplicables, incloent-hi les que regulen el tràmit electrònic, les dades personals es tractaran per a tramitar i gestionar la subvenció. En compliment dels principis de publicitat i transparència, les subvencions concedides seran publicades en el DOGV a l'efecte de notificació, en la pàgina web de la Conselleria http://www.ceice.gva.es, en el portal de transparència de la Generalitat Valenciana i en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions.

d) Destinataris de les dades: les dades personals podran ser comunicades tant a la PAI, per a comprovar les dades de sol·licitants o situacions socioeconòmiques previstes per a la baremació, com a altres administracions i institucions públiques, entre les quals es troben, sense caràcter limitatiu, òrgans de caràcter autonòmic, local, estatal i de la UE, òrgans judicials i Ministeri Fiscal, Tribunal de Comptes, Corts Valencianes, Sindicatura de Compte, IGAE, Defensor del Poble, Síndic de Greuges, Agència Valenciana Antifrau, Delegació de Protecció de Dades i altres tercers subjectes de dret privat amb interés legítim i/o dret d'accés en el procediment. Si és el cas, les dades podran ser tractades per tercers encarregats del tractament.

e) Les dades no seran objecte de transferències internacionals.

f) Totes les dades sol·licitades a través del formulari de sol·licitud, així com la documentació vinculada, són necessàries per a poder tramitar la sol·licitud. La falta de comunicació d'aquestes dades a la Conselleria comportarà les conseqüències previstes per l'ordenament jurídic.

g) Termini de conservació de dades: les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a complir la finalitat per a la qual se sol·liciten i pels terminis establits en les normes vigents per a complir obligacions i responsabilitats legals, i seran suprimides d'acord amb el que es preveu en la normativa d'arxius i documentació.

h) Drets: la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació del tractament, portabilitat i no ser objecte d'una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, per mitjà de les vies següents:

– Tràmit electrònic accessible en l'adreça següent: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19970

– Enviant la petició a qualsevol de les adreces següents:

Postal: avinguda de Campanar, 32 46015 València – Adreça electrònica: protecciodedadeseducacio@gva.es

– De manera presencial a través del registre.

L'exercici dels drets requereix la identificació inequívoca de la persona interessada o del seu representant.

i) Dret a reclamar: la persona interessada pot presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, a través de la seu electrònica accessible en l'adreça https://www.aepd.es, si considera no atesos els seus drets o vulnerat el tractament de les seues dades personals. Prèviament, pot contactar amb el delegat o delegada de Protecció de Dades de la Generalitat en dpd@gva.es o dirigint-se al passeig de l'Albereda, 16 – 46010 València.

Més informació en www.ceice.gva.es/va/registre-de-tractament-de-dades.



De conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs potestatiu de reposició o plantejar directament un recurs contenciós administratiu en els terminis i davant els òrgans que s'indiquen a continuació:

a) El recurs potestatiu de reposició s'haurà d'interposar davant del conseller d'Educació, Cultura i Esport en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

b) El recurs contenciós administratiu s'haurà d'interposar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 16 de desembre de 2020. El director general d'Esport: Josep Miquel Moya Torres.

Mapa web