Ficha disposicion

Ficha disposicion





Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. RESOLUCIÓ d'1 d'octubre de 2019, de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, per la qual es convoquen els cursos presencials de formació lingüística i tècnica inclosos en el Pla d'acompanyament lingüístic al personal de l'Administració de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8650 de 07.10.2019
Número identificador:  2019/9381
Referència Base de Dades:  008756/2019
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: cursos



RESOLUCIÓ d'1 d'octubre de 2019, de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, per la qual es convoquen els cursos presencials de formació lingüística i tècnica inclosos en el Pla d'acompanyament lingüístic al personal de l'Administració de la Generalitat. [2019/9381]

El títol quart de la Llei 4/1983, de 23 de novembre, d'ús i ensenyament de valencià, preveu que els poders públics han de facilitar el coneixement del valencià als funcionaris i empleats públics i n'han de fomentar l'ús en totes les actuacions administratives.

El 12 de maig de 2017, el Consell, reunit en ple, va aprovar el Decret d'usos institucionals i administratius de les llengües oficials; el 23 de maig de 2017 se'n va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el text íntegre. D'acord amb la disposició final segona, el «decret entrarà en vigor als sis mesos d'haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana».

Amb la finalitat que el personal de la Generalitat siga competent en les dues llengües oficials, caldrà fer una actuació en profunditat en matèria de formació. Per això, el decret, en la disposició addicional segona (Formació del personal empleat públic), estableix el següent: «Les conselleries competents en matèria de política lingüística, d'una banda, i en matèria de formació del personal de l'Administració de la Generalitat, de l'altra, organitzaran les activitats de formació i acompanyament lingüístics destinades al personal empleat públic per a garantir l'aplicació d'aquest decret.»

La Direcció General de Funció Pública, dins del Pla de formació per al personal empleat públic al servei de la Generalitat, integra els plans de formació de l'Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP), de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES), de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional i de les universitats públiques de la Comunitat. Els cursos de coneixements de valencià inclosos en aquests plans de formació es duen a terme sota la modalitat d'autoformació en línia.

D'acord amb el Decret 186/2017, de 24 de novembre (DOGV 8192, 18.12.2017), del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, correspon al Servei d'Acreditació i Assessorament, que forma part de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, realitzar, dirigir i coordinar cursos i activitats per a l'extensió dels coneixements de valencià, amb especial atenció al personal de les diferents administracions públiques.

Per això, i d'acord amb les competències atribuïdes a aquesta direcció general, resolc:



Primer. Oferta de cursos

1. Es convoquen els cursos de formació lingüística i tècnica corresponents a la campanya 2019-2020 per al personal de l'Administració de la Generalitat.

2. S'ofereixen cursos presencials en centres de treball, organitzats en les diferents conselleries i organismes dependents de la Generalitat.





Segon. Coordinació i organització dels cursos

La coordinació i l'organització de l'oferta dels cursos en centres de treball corresponen a la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, a través del Servei d'Acreditació i Assessorament.

La persona responsable de la formació de cada conselleria o organisme dependent de la Generalitat haurà de designar un coordinador o coordinadora dels cursos.

En els centres o organismes que no disposen de responsable de formació, la persona responsable del departament corresponent haurà de designar un coordinador o coordinadora dels cursos.



Tercer. Modalitat de cursos

1. Els cursos oferits podran ser:

– Cursos de coneixements de valencià corresponents als nivells del MECRL (A2, B1, B2, C1, C2),

– Cursos d'actualització de coneixements de valencià de nivell C1,

– Cursos de preparació per a les proves dels certificats de capacitació tècnica: llenguatge administratiu.



Quart. Cursos en centres de treball

1. Coordinació i organització dels cursos

Les conselleries i els organismes dependents de la Generalitat podran organitzar els cursos que consideren necessaris per al personal del centre de treball.

El coordinador o coordinadora dels cursos s'encarregarà de posar-los en funcionament, de buscar-ne el professorat, d'elaborar el calendari i l'horari de les sessions formatives i comunicar-los al professorat, de matricular-hi l'alumnat i de gestionar-ne el tancament.

Per tal que aquests cursos s'incloguen en la campanya 2019-2020, el coordinador o coordinadora de cada conselleria o organisme dependent de la Generalitat haurà de trametre la proposta organitzativa, segons el model disponible en l'annex I d'aquesta resolució i en la pàgina web http://www.ceice.gva.es/va/web/dgplgm/empleats-publics al Servei d'Acreditació i Assessorament de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme per tràmit telemàtic o per qualsevol dels procediments que arreplega la llei de procediment administratiu.



2. Professorat

La Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme nomenarà el professorat que impartirà els cursos autoritzats.

El professorat proposat haurà d'estar en possessió del grau en Filologia Catalana o del títol equivalent, i formar part del personal examinador de les proves de la JQCV, preferentment.

El professorat s'encarregarà del control i seguiment de l'assistència de l'alumnat mitjançant la plataforma eFormació, així com del tancament de l'edició del curs, de conformitat amb les instruccions que rebrà des del Servei d'Acreditació i Assessorament.

3. Dedicació lectiva, període de realització i nombre d'alumnes

Els cursos tindran una duració entre cinquanta i huitanta hores lectives i no s'autoritzaran cursos inferiors a cinquanta hores. El calendari lectiu dels cursos s'haurà de realitzar entre els mesos de desembre de l'any actual i setembre de l'any següent, i hauran de ser confirmats per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

El nombre màxim d'alumnes per curs serà de quaranta. No hi haurà un mínim d'alumnes.

4. Vacants

Si queden places vacants en els cursos, podran ser ocupades per personal d'altres conselleries o organismes dependents de la Generalitat.



5. Pagament

El pagament del professorat que impartirà els cursos anirà a càrrec de les conselleries o dels organismes que els oferisquen.



Cinqué. Termini de sol·licitud

El termini per a la presentació de les propostes organitzatives és de quinze dies a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Sisé. Autorització

L'autorització per a la impartició dels cursos de formació lingüística i tècnica per part dels centres o entitats que ho sol·liciten es farà per mitjà d'una resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i signada pel director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.



Seté. Certificats

El Servei d'Acreditació i Assessorament expedirà un certificat de participació a les persones admeses oficialment que superen el 85 % d'assistència.

Els certificats seran d'un còmput d'hores senceres, i només se certificaran els cursos autoritzats pel Servei d'Acreditació i Assessorament.



No se certificaran cursos de menys de cinquanta hores.



Huité

Aquesta resolució tindrà efectes l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, les persones interessades hi poden interposar un recurs d'alçada davant de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que disposen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, sense perjudici que utilitzen qualsevol altra via que consideren oportuna.



València, 1 d'octubre de 2019.– El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme: Rubén Trenzano Juan.

Mapa web