Ficha disposicion

Ficha disposicion





ACORD de 5 de juny de 2019, del Consell de la Sindicatura de Comptes, pel qual es convoca concurs oposició per a cobrir, pel torn de promoció interna, una plaça d'ajudant o ajudanta de la unitat d'auditoria de sistemes d'informació, subgrupo A2, sector administració general. Convocatòria 03/2019.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8580 de 28.06.2019
Número identificador:  2019/6470
Referència Base de Dades:  006108/2019
 



ACORD de 5 de juny de 2019, del Consell de la Sindicatura de Comptes, pel qual es convoca concurs oposició per a cobrir, pel torn de promoció interna, una plaça d'ajudant o ajudanta de la unitat d'auditoria de sistemes d'informació, subgrupo A2, sector administració general. Convocatòria 03/2019. [2019/6470]

De conformitat amb el que s'estableix en l'oferta pública d'ocupació per a l'any 2019, publicada en el DOGV núm. 8560, de 31 de maig de 2019, i en el BOC núm. 3, de 31 de maig de 2019, en exercici de la competència atribuïda per l'article 19.c de la Llei de la Generalitat Valenciana 6/1985, d'11 de maig, el Consell de la Sindicatura de Comptes acorda convocar aquest concurs oposició, que es regirà per les següents:



Bases de la convocatòria



1. Objecte de la convocatòria i normes generals

1.1. Aquesta convocatòria té per objecte la selecció de personal, mitjançant el sistema de concurs oposició, per a cobrir, pel torn de promoció interna, una plaça d'ajudant de la unitat d'auditoria de sistemes d'informació, del subgrup A2, sector administració general.



1.2. La convocatòria es regeix pel que es disposa en aquestes bases i, en allò que no s'hi haja previst, és aplicable la normativa que es considera en l'article 33.2 de la Llei 6/1985, d'11 de maig, de Sindicatura de Comptes.

1.3. El personal que obtinga plaça a través d'aquesta convocatòria no pot compatibilitzar-la amb l'acompliment d'un segon lloc de treball, càrrec o activitat en el sector públic, ni tampoc amb activitats de caràcter privat, llevat dels supòsits d'excepció que s'estableixen en les disposicions vigents en matèria d'incompatibilitats.

1.4. Als efectes de les disposicions de l'article 45.1.b de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, es considera efectuada l'oportuna notificació a les persones interessades mitjançant la publicació en els mitjans que s'estableixen en aquesta convocatòria. A més, tots els anuncis que s'efectuen s'inclouran en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana: www.sindicom.gva.es.



2. Condicions dels aspirants

2.1. Per a l'admissió en el torn de promoció interna, a més de les condicions generals previstes en l'article 59 de l'Estatut de Personal de les Corts, s'exigeix ser funcionari de carrera de la Sindicatura de Comptes, pertànyer a un grup de places de qualsevol grup o subgrup de titulació inferior o igual que el de la plaça convocada, amb almenys dos anys de servei actiu en el grup de places des del qual accedisca, i estar en possessió del títol de diplomat universitari, enginyer tècnic, arquitecte tècnic o equivalent, o bé títol universitari oficial de grau o complides les condicions per a obtenir-lo bans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds i que es dispose del certificat que ho acredite. Els aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger han d'acreditar que estan en possessió de la convalidació corresponent o de la credencial que acredite, si és el cas, l'homologació.



2.2. Les condicions per a l'admissió a les proves han de reunir-se en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se durant tot el procés selectiu, fins al moment de la presa de possessió.



3. Aspirants amb diversitat funcional

3.1. El tribunal establirà, per a les persones amb diversitat funcional que així ho sol·liciten, les adaptacions necessàries per a realitzar les proves. A aquest efecte, les persones interessades han de formular la petició corresponent en la sol·licitud que presenten per a participar en el present concurs oposició, seguint les instruccions establides en la base 6.3.2.



3.2. Si, en el desenvolupament del procés selectiu, se susciten dubtes raonables en el tribunal pel que fa a la compatibilitat funcional d'una persona admesa, es podrà demanar el dictamen corresponent de la Comissió Mixta d'Estudi de les Discapacitats, en aquest cas la persona admesa inicialment pot participar condicionalment en el procés selectiu, i quedarà en suspens la resolució definitiva sobre l'admissió o exclusió del procés selectiu fins a la recepció del dictamen.



4. Sol·licituds

Els qui desitgen prendre part en aquestes proves selectives han d'emplenar la sol·licitud d'alguna de les maneres següents:

– Sol·licitud presencial: a través del model que figura en l'annex III, que han de presentar en el registre d'entrada de la Sindicatura de Comptes, situat al carrer de Sant Vicent, núm. 4, 46002 València.

– Sol·licitud telemàtica: a través del formulari habilitat en la pàgina web de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana.



5. Drets d'examen

5.1. Els drets d'examen són 25,00 euros i s'ingressaran en el compte del Banc Sabadell, IBAN ES66 0081 0693 6000 0224 8428, del qual és titular la Sindicatura de Comptes. El pagament de la taxa s'ha d'acreditar per mitjà del justificant oportú que l'entitat bancària emet d'acord amb la modalitat de pagament triada per l'aspirant.

5.2. La falta de justificació de l'abonament dels drets d'examen determina l'exclusió de l'aspirant, llevat que hi concórrega alguna de les circumstàncies següents i així es faça constar en la sol·licitud de participació:

5.2.1. Les persones amb diversitat funcional igual o superior al 33 %. Per a això han de marcar amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Grau de diversitat funcional igual o superior al 33 %», de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.2. Els membres de famílies nombroses o monoparentals de categoria especial. Per a això han de marcar amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Família nombrosa especial», de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.3. Els membres de famílies nombroses o monoparentals de categoria general gaudiran d'una bonificació del 50 % de l'import total de la taxa. Per a això han de marcar amb una ics (X) l'apartat de bonificacions «Família nombrosa general», de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.4. Les víctimes d'actes de violència sobre la dona que acrediten aquesta condició mitjançant qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral contra la Violència sobre la Dona en l'Àmbit de la Comunitat Valenciana. Per a això han de marcar amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Altres», de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.5. Les persones que estiguen en situació d'exclusió social i aquesta l'acredite l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència. Per a això han de marcar amb una ics (X) l'apartat d'exempcions «Altres», de la sol·licitud presencial o telemàtica.

5.2.6. S'aplica una bonificació del 10 % de l'import total de la taxa, acumulable a la bonificació del subapartat 5.2.3, quan la sol·licitud de participació en les proves es realitze per mitjans telemàtics.

5.3. La devolució de les taxes per drets d'examen únicament és procedent en els supòsits i procediments previstos en l'article 9 del text refós de la Llei de Taxes de la Generalitat, aprovat pel Decret Legislatiu 1/2005, de 25 de febrer.



6. Presentació de sol·licituds

6.1. Les sol·licituds s'han d'adreçar al síndic major de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana.

6.2. El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies hàbils comptadors des de l'endemà de l'última publicació d'aquesta convocatòria, que ha d'aparéixer en el Butlletí Oficial de les Corts i en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Les sol·licituds han de presentar-se d'una de les maneres següents:

– Sol·licitud presencial: la persona interessada presenta la sol·licitud en el registre d'aquesta institució, que està obert al públic els dies laborables, de dilluns a divendres, de les 9 hores a les 14 hores, i té la seu en el núm. 4 del carrer de Sant Vicent, 46002 València, o en la forma que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

– Sol·licitud telemàtica: la persona interessada ha de presentar la sol·licitud a través de la seu electrònica de la Sindicatura de Comptes, mitjançant la signatura electrònica, una vegada emplenat el formulari i realitzat el pagament de la taxa que es fixa en la base 5.1. S'ha d'adjuntar un document PDF amb el justificant de pagament emés per l'entitat bancària. En el cas que siga procedent l'exempció o bonificació del pagament de la taxa perquè hi concorre algun dels supòsits previstos en la base 5.2, s'hi ha d'adjuntar un PDF amb els documents acreditatius d'aquesta exempció o bonificació.

6.3. Els aspirants, en l'emplenament de la seua sol·licitud, han d'observar les instruccions següents:

6.3.1. En l'apartat número 29 de l'imprés de sol·licitud presencial, «Forma d'accés», els aspirants han de marcar una ics (X) sobre les lletres «PI» (promoció interna). En la sol·licitud telemàtica s'ha de triar l'opció corresponent en el desplegable de l'apartat «Forma d'accés».



6.3.2. Les persones amb diversitat funcional que sol·liciten mesures d'adaptació han de marcar una ics (X) en la casella número 30 de la sol·licitud presencial, el tipus de diversitat funcional: (F) física, (P) psíquica, (S) sensorial. Poden sol·licitar les mesures d'adaptació que necessiten previstes en els apartats 31 i 32 de l'imprés de sol·licitud presencial, d'acord amb la classificació següent:

1. Eliminació de barreres arquitectòniques i taula adaptada a la cadira de rodes.

2. Ampliació del temps de duració de la prova. Per a poder dur a terme aquesta mesura d'adaptació, els aspirants hi han d'adjuntar obligatòriament el certificat expedit per l'òrgan oficial competent que especifique el diagnòstic i el temps (nombre de minuts) d'ampliació que sol·licita.

3. Augment de la grandària dels caràcters del qüestionari, per dificultat de visió.

4. Necessitat d'intèrpret a causa de sordesa.

5. Altres, especificant-ne quines en el tràmit que s'habilitarà a aquest efecte.

En la sol·licitud telemàtica, les persones amb diversitat funcional que sol·liciten mesures d'adaptació han de marcar les caselles habilitades a aquest efecte en l'apartat 25 «Diversitat funcional».

6.3.3. Les persones de nacionalitat diferent a l'espanyola han d'emplenar els apartats 10 a 15 de la sol·licitud presencial. En cas de la sol·licitud telemàtica, s'han d'emplenar les caselles dels apartats 9 a 12 «Dades de residència».

6.3.4. Quan hi concórrega una de les causes d'exempció o bonificació del pagament dels drets d'examen, d'acord amb les disposicions de la base 5.2 i tant en el cas de sol·licitud presencial com telemàtica, cal adjuntar a la intància de participació la documentació següent:



– Discapacitat igual o superior al 33 %: certificat de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, o dels òrgans competents d'altres administracions públiques, que acredite discapacitat igual o superior al 33 %.

– Membres de famílies nombroses de categoria especial o general, o famílies monoparentals: hi han d'adjuntar el títol de família nombrosa en vigor, expedit per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, o pels òrgans competents d'altres administracions públiques.

– Les víctimes d'actes de violència sobre la dona: qualsevol dels mitjans de prova previstos en els articles 9.1 i 9.2 de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral contra la Violència sobre la Dona en l'Àmbit de la Comunitat Valenciana.

– Les persones que estiguen en situació d'exclusió social: document acreditatiu expedit per l'òrgan competent en matèria de benestar social de l'ajuntament de residència.

6.3.5. En cap cas el pagament de les taxes, en l'entitat de crèdit, pot representar la substitució del tràmit de presentació davant la Sindicatura de Comptes, dins del termini i en la forma corresponent, de la sol·licitud presencial o telemàtica d'acord amb les disposicions de la base 6.2.

6.4. Les persones aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola i, d'acord amb la base 7.7, estiguen exemptes de realitzar la prova de castellà, han de fer-ho constar amb una ics (X) en l'apartat 35 de la sol·licitud presencial o en l'apartat 30 de la sol·licitud telemàtica.



7. Admissió d'aspirants

7.1. Les persones aspirants queden vinculades a les dades que hagen fet constar en les seues sol·licituds i únicament poden demanar modificar-les per mitjà d'un escrit motivat, dins del termini establit en la base 6.2 per a la presentació de sol·licituds.

7.2. Una vegada acabat el termini de presentació de sol·licituds, amb la verificació prèvia que s'ha realitzat el pagament dels drets d'examen, el síndic major dictarà una resolució, que es publicarà en el Butlletí Oficial de les Corts i que contindrà la llista provisional de persones admeses i excloses a realitzar les proves.

7.3. Les persones aspirants poden, en el cas d'error o exclusió, esmenar els defectes en què hagen incorregut en la seua sol·licitud, o realitzar les al·legacions que consideren convenients, en el termini de deu dies hàbils comptats a partir del següent al de la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses, d'acord amb el que s'estableix en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

7.4. En tot cas, a fi d'evitar errors i, en el cas que es produïsquen, possibilitar-ne l'esmena dins del termini establit i en la forma escaient, les persones aspirants han de comprovar no solament que no figuren recollits en la llista provisional de persones excloses sinó, a més, que els seus noms i dades consten correctament en les llistes pertinents de persones admeses.

7.5. Transcorregut el termini anterior, vistes les al·legacions i esmenats els defectes, si és el cas, el síndic major dicta una resolució que ha de contenir la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses a la realització de les proves, que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Corts.

7.6. En la resolució en què es faça pública la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves, s'ha d'establir, amb almenys quinze dies hàbils d'antelació, la data, el lloc de celebració i l'hora de començament de la primera part del primer exercici, així com l'ordre de crida de les persones admeses, que s'ha d'iniciar en la lletra «F», de conformitat amb la Resolució de 21 de gener de 2019, de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, per la qual es determina la lletra per a fixar l'ordre d'intervenció de les persones aspirants i, si és el cas, dirimir els empats en tots els processos selectius que es convoquen durant l'any 2019 en el conjunt de les administracions públiques valencianes (DOGV, núm. 8473, de 28.01.2019).

7.7. Es durà a terme una prova de coneixement del castellà per a les persones admeses que no posseïsquen la nacionalitat espanyola.

Amb caràcter previ a la realització de les proves de la fase d'oposició, les persones admeses que no posseïsquen la nacionalitat espanyola, i que de l'origen dels quals no es desprenga el coneixement del castellà, han d'acreditar el coneixement d'aquesta llengua per mitjà de la realització d'una prova, per la qual cosa s'ha de comprovar que posseeixen un nivell adequat de comprensió i expressió oral i escrita en castellà.

El contingut d'aquesta prova s'ha d'ajustar al que es disposa en el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, pel qual s'estableixen diplomes acreditatius del coneixement de l'espanyol com a llengua estrangera.

La prova es qualifica d'apte o no apte; és necessari obtenir la valoració d'apte per a passar a realitzar els exercicis de la fase d'oposició.



El lloc i data de realització d'aquesta prova es donarà a conéixer en la mateixa resolució en què es faça pública la llista definitiva de persones aspirants admeses.

Estan eximits de realitzar aquesta prova els qui estiguen en possessió del Diploma Superior d'Espanyol com a Llengua Estrangera regulat en el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o del Certificat d'Aptitud en Espanyol per a Estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes, o acrediten estar en possessió d'una titulació acadèmica espanyola expedida per l'òrgan oficial competent en el territori espanyol.



8. Proves selectives

8.1. El procediment de selecció és el de concurs oposició, que consta d'una fase d'oposició, de caràcter eliminatori (excepte el tercer exercici, que és obligatori però no eliminatori), i d'una fase de concurs, de caràcter obligatori.

8.2. Desenvolupament de la fase d'oposició

La fase d'oposició consta de dos exercicis obligatoris i eliminatoris (el primer i el segon), i d'un tercer exercici obligatori i no eliminatori.

8.2.1. Primer exercici. Té caràcter teòric i consta de dues parts:

La primera part consisteix a contestar per escrit, durant un temps mínim de 60 minuts i màxim de 80 minuts, segons determine tribunal, un qüestionari de 60 preguntes tipus test amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, sobre els continguts següents del temari que figura en l'annex I: «Matèries part general» (temes 1 a 22) i, de la part específica, «Informàtica» (temes 1 a 8).

Els qui es presenten pel torn de promoció interna i pertanguen als subgrups A2 o C1 estan exempts d'examinar-se de «Matèries part general» (temes 1 a 22), i disposen d'un temps mínim de 24 minuts i màxim de 32 minuts, segons determine el tribunal, per a contestar un qüestionari de 24 preguntes tipus test amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, sobre els continguts següents de la part específica del temari que figura en l'annex I: «Informàtica» (temes 1 a 8).

La segona part consisteix en el desenvolupament per escrit, durant un temps de 3 hores, de dos temes referits a la part específica del temari. Un el trien els aspirants entre dos extrets a l'atzar de la part corresponent als temes 17 a 45 de «Informàtica». L'altre tema es tria entre dos extrets a l'atzar de la part relativa als temes 46 a 60 d'«Auditoria».



8.2.2. Segon exercici. Té caràcter pràctic i consisteix a resoldre per escrit, durant un temps mínim de 4 hores i màxim de 6 hores, segons determine el tribunal, tres supòsits pràctics referits a la part específica del temari. Dos supòsits versen sobre els temes 1 a 45 d'«Informàtica». L'altre supòsit versa sobre els temes 46 a 60 d'«Auditoria». Per a la realització d'aquest exercici, els opositors poden servir-se únicament dels textos legals de què vagen proveïts. En relació amb els textos legals admesos, cal utilitzar les edicions d'ús comú, encara que incorporen notes a peu de pàgina o una referència breu de jurisprudència.



8.2.3. Tercer exercici. Consisteix en una prova a determinar pel tribunal sobre coneixements de valencià, amb una duració de 30 minuts. Aquest exercici té caràcter obligatori però no eliminatori.

8.3. Lectura dels exercicis

La part segona del primer exercici de la fase d'oposició l'han de llegir els opositors davant el tribunal i s'ajusta a les normes següents: una vegada que els opositors hagen acabat d'escriure, han d'introduir les quartilles o folis que hagueren redactat en un sobre, la solapa del qual ha de signar la persona interessada juntament amb les persones que exercisquen la presidència i la secretaria del tribunal, sota la custòdia del qual han de quedar tots els sobres. En l'anvers del sobre, el personal aspirant mateix anotarà el seu nom i cognoms. El tribunal ha de convocar els opositors per a la lectura pública de l'exercici, iniciant-se l'ordre per la lletra «F». Els aspirants han d'obrir el sobre signat per ells davant el tribunal i llegir exclusivament el contingut dels folis tal com els hagen redactats. Perdran tots els seus drets els aspirants que no complisquen el que prescriu aquesta norma. El tribunal pot formular preguntes aclaridores. El lloc, així com les dates i horari de lectura de l'exercici els ha d'anunciar el tribunal, amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores hàbils, en el tauler d'anuncis de la seu de la Sindicatura de Comptes i en el seu web.

La primera part del primer exercici i els exercicis segon i tercer de la fase d'oposició els ha de llegir directament el tribunal, que adoptarà les mesures necessàries amb vista a garantir que en la correcció no es conega la identitat de les persones aspirants. El tribunal en pot excloure aquells opositors en els fulls d'examen dels quals figuren noms, trets, marques o signes que permeten conéixer la identitat dels autors.



8.4. Qualificació dels exercicis

La puntuació màxima que es pot obtenir en la fase d'oposició és de 65 punts, que es distribueixen de la manera següent:

8.4.1. Primer exercici: la qualificació del primer exercici és de 30 punts. La puntuació final de l'exercici la determina la suma de les puntuacions obtingudes en cadascuna de les parts de què consta. Per a superar el primer exercici i passar a realitzar el segon, cal obtenir la puntuació mínima exigida per a cadascuna de les seues parts, i que de la suma d'ambdues resulte una puntuació total mínima de 15 punts.



Les dues parts del primer exercici es qualifiquen de la manera següent:

a) La primera part es puntua fins a un màxim de 12 punts, i és necessari un mínim de 5 punts per a superar-la. El nivell de coneixements mínims exigits per a aconseguir 5 punts és contestar 5/12 parts de respostes correctes netes. Les contestacions errònies es valoren negativament amb una penalització equivalent a un terç del valor de cada contestació correcta i les contestacions en blanc no puntuen. La fórmula de correcció és:

Respostes correctes netes = nombre d'encerts – (nombre d'errors/3)

Una vegada establides les respostes correctes netes, es convertiran en puntuacions finals mitjançant una distribució proporcional.

Després de realitzar la primera part del primer exercici, abans de fer-ne la correcció, el tribunal ha de fer pública, en el tauler d'anuncis i en el web de la Sindicatura de Comptes, la plantilla de respostes correctes que serveix per a fer la correcció. Aquesta plantilla té caràcter provisional. Els aspirants disposen d'un termini de cinc dies hàbils, comptats des de l'endemà de la publicació de la plantilla provisional, per a formular-hi al·legacions. La resolució de les al·legacions que tinga en compte el tribunal i la plantilla definitiva es faran públiques juntament amb la llista de persones aprovades i la convocatòria a la realització de la segona part del primer exercici, que només poden dur a terme els que hagen superat la primera part. Es consideren desestimades totes aquelles al·legacions que no s'esmenten en aquesta publicació.



Ni contra la plantilla provisional ni contra la que resulte de l'estimació de les al·legacions es pot recórrer de manera independent a la publicació de les llistes de persones aprovades.

b) La segona part es puntua fins a un màxim de 18 punts, i és necessari un mínim de 8 punts per a superar-la. Cadascun dels dos temes a desenvolupar és qualifica de 0 a 9 punts.

8.4.2. Segon exercici: la qualificació del segon exercici és de 31 punts i és necessari obtenir un mínim de 15,50 punts per a superar-lo. Cadascun dels tres supòsits és valorat conformement als criteris que fixe el tribunal i que es comuniquen als aspirants d'acord amb el que es preveu en la base 9.4.

8.4.3. Tercer exercici: Aquest exercici té caràcter obligatori però no eliminatori i es qualifica de 0 a 4 punts.

8.5. Qualificació final de la fase d'oposició

La qualificació de la fase d'oposició la determina la suma aritmètica de les puntuacions corresponents als tres exercicis. A continuació es configurarà una llista, ordenada per puntuació de major a menor, que contindrà totes les persones admeses que hagen superat els exercicis de la fase d'oposició, d'acord amb les bases d'aquesta convocatòria.



8.6. Fase de concurs

Només poden participar en la fase de concurs les persones admeses que hagen superat la fase d'oposició.

Els mèrits al·legats pels participants han d'haver sigut obtinguts o computats fins a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies.

La puntuació màxima en la fase de concurs és de 35 punts, que es distribueixen d'acord amb el barem que figura en l'annex II.

8.7. Puntuació final del concurs oposició

La qualificació del concurs oposició la determinada la suma de les puntuacions obtingudes en les fases de concurs i oposició.



A continuació es configura una llista ordenada per puntuació de major a menor que s'interromp quan el nombre de persones incloses coincidisca amb el nombre de llocs convocats. Aquesta constitueix la llista definitiva de persones aprovades.

Els casos d'empat que es produïsquen es dirimeixen de la manera següent: s'aten, en primer lloc, la major puntuació obtinguda en la fase d'oposició i, si persisteix l'empat, aquest es dirimeix per la major puntuació obtinguda en els diferents apartats del barem del concurs, pel mateix ordre en el qual figuren relacionats. En cas de persistir l'empat, s'atén la major puntuació obtinguda en el segon exercici. Si encara persisteix l'empat, la major puntuació obtinguda en el primer exercici i, subsidiàriament, en el tercer. En sisé lloc, si l'empat fora entre persones de diferent sexe, l'empat es dirimeix a favor del sexe infrarepresentat dins del col·lectiu de titulars de places d'ajudants de la unitat d'auditoria de sistemes d'informació, en la data de la publicació d'aquesta convocatòria. En cas de persistir l'empat, es decidirà l'adjudicació de la plaça a l'atzar.





9. Desenvolupament de les proves selectives

9.1. La primera part del primer exercici es realitza en el lloc, data i hora que s'establisca en la resolució per la qual s'aprove la llista definitiva de persones admeses a la realització de les proves i es publique en el Butlletí Oficial de les Corts. Els aspirants que no superen aquesta prova no seran cridats a realitzar la segona part del primer exercici. La fase d'oposició no començarà abans de cinc mesos des de l'última publicació de la convocatòria. Des de la publicació de les notes de cada part o exercici, fins al començament de la següent part o exercici, ha de transcórrer un termini mínim de quaranta-vuit hores hàbils i un màxim de trenta dies hàbils.

9.2. Les persones admeses són convocades per a cada exercici o prova en crida única. Han d'observar en tot moment les instruccions dels membres del tribunal o del personal ajudant o assessor durant la celebració dels exercicis, a fi que es desenvolupen adequadament. Qualsevol alteració en el desenvolupament normal dels exercicis per part d'un aspirant ha de quedar reflectida en l'acta corresponent, i aquesta persona continuarà admesa en el desenvolupament de l'exercici amb caràcter condicional fins que el tribunal resolga sobre l'incident.

Abans de l'inici de cada exercici o prova, i sempre que s'estime convenient durant el seu desenvolupament d'aquest, els membres del tribunal, els seus ajudants o assessors han de comprovar la identitat de les persones admeses per mitjà de la presentació del document d'identitat o passaport sense que a aquest efecte siga vàlida la fotocòpia compulsada d'aquests documents.

Si en qualsevol moment del procés arriba a coneixement de l'òrgan tècnic de selecció que alguna de les persones admeses no posseeix la totalitat de requisits exigits, li ha de requerir l'acreditació d'aquests requisits. Si els requisits en qüestió no foren acreditats en el termini de deu dies hàbils següents a la notificació del requeriment, el tribunal realitzarà una proposta d'exclusió d'aquesta persona, amb indicació de les inexactituds o falsedats formulades per l'aspirant a l'òrgan convocant, qui, prèvies les verificacions oportunes, dicta resolució motivada d'exclusió de la persona admesa del concurs oposició.

Les persones admeses perden del seu dret si es presenten en el lloc de celebració quan ja s'hagen iniciat els exercicis o per la inassistència a aquests, encara que siga per causes justificades. Quan es tracte de la lectura pública de la segona part del primer exercici, atés que té caràcter individual i successiu, el tribunal pot apreciar les causes al·legades i admetre la persona aspirant, sempre que la lectura no haja finalitzat i aquesta admissió no menyscabe el principi d'igualtat amb la resta del personal.

Les persones admeses poden utilitzar, en el desenvolupament de les proves selectives, qualsevol de les llengües oficials en la Comunitat Valenciana.

Per a realitzar les proves previstes en aquesta convocatòria està totalment prohibit, per a les persones aspirants, l'ús de dispositius electrònics com ara telèfons mòbils, tauletes, telèfons i rellotges intel·ligents o qualssevol altres elements tecnològics de característiques similars que puguen interferir en el seu desenvolupament. El tribunal pot verificar en tot moment aquesta circumstància i resoldre en conseqüència, de manera motivada en cada cas, per a garantir aquest compliment.



9.3. Una vegada començades les proves, el tribunal ha d'anunciar la celebració de la segona part del primer exercici i dels exercicis segon i tercer en el tauler d'anuncis i en el web de la Sindicatura de Comptes, amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores hàbils.

9.4. El tribunal ha de publicar en el tauler d'anuncis i en el web de la Sindicatura de Comptes, amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores hàbils a la realització de la segona part del primer exercici i dels exercicis segon i tercer, els criteris de valoració d'aquests.





10. Publicitat de les llistes

10.1. En acabar cadascun dels exercicis o proves de la fase d'oposició, el tribunal ha de publicar, al tauler d'anuncis i el web de la Sindicatura de Comptes, la llista de persones que han superat l'exercici o prova amb expressió del seu nom, cognoms i la puntuació obtinguda. S'entendrà que han superat la fase d'oposició únicament aquelles persones que hagen obtingut la puntuació mínima exigida per a superar cadascun dels exercicis i proves, segons les disposicions de la base 8.4.

10.2. Una vegada finalitzada la fase d'oposició, el tribunal, mitjançant anunci, ha de publicar, en el tauler d'anuncis i en el web de la Sindicatura de Comptes, la llista amb la qualificació final de persones admeses que han superat la fase d'oposició, per ordre de puntuació, i que han de passar a la fase de concurs a què fa referència la base 8.5.



A les persones incloses en aquesta llista se'ls concedirà un termini de deu dies hàbils perquè presenten un currículum acompanyat dels documents acreditatius dels mèrits previstos en l'annex II. Si els mèrits al·legats ja constaven en el registre de personal de la Sindicatura de Comptes, únicament és necessari esmentar-los en el currículum, sense aportar els documents corresponents. Només es valoraran els mèrits al·legats en el currículum.

10.3. Una vegada baremats els mèrits, el tribunal exposarà, en el tauler d'anuncis i en el web de la Sindicatura de Comptes, la llista d'aspirants amb la puntuació obtinguda en la fase de concurs, desglossada en els diferents apartats del barem, i els concedirà un termini de 10 dies hàbils perquè formulen les reclamacions i esmenes que estimen pertinents en relació amb la baremació.

10.4. Una vegada resoltes les possibles al·legacions i esmenes, el tribunal, mitjançant anunci, ha de publicar, en el tauler d'anuncis i en el web de la Sindicatura de Comptes, la llista definitiva d'aspirants aprovats per l'ordre de puntuació total a què es refereix la base 8.7.

En cap cas el tribunal pot declarar que han aprovat el procés selectiu un nombre superior d'aspirants al de llocs convocats.





11. Llista definitiva i presentació de documents

11.1. El tribunal de selecció elevarà al Consell de la Sindicatura de Comptes la llista definitiva d'aspirants aprovats, per ordre de puntuació total, a fi que l'aprove i la publique en el Butlletí Oficial de les Corts, perquè en el termini de vint dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació aporten davant la Secretaria General de la Sindicatura de Comptes els documents següents:



11.1.1. Fotocòpia compulsada del document nacional d'identitat o certificació de naixement expedida pel registre civil corresponent, o document equivalent per a les persones nacionals d'altres estats a què fa referència la base 6.2.

11.1.2. Fotocòpia compulsada del títol acadèmic exigible segons el que s'estableix en la base 2.1.c d'aquesta convocatòria o certificació acadèmica que acredite haver realitzat tots els estudis per a l'obtenció del títol. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, fotocòpia compulsada de la credencial que acredite l'homologació que corresponga.

11.1.3. Declaració de no haver sigut separat mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració o ocupació pública, així com de no trobar-se inhabilitat penalment per a l'exercici de funcions públiques.



Per a les persones aspirants que no posseïsquen la nacionalitat espanyola, aquesta declaració es refereix a no estar sotmeses a sanció disciplinària o condemna penal que impedisca, si és el cas, l'accés a la funció pública.

11.1.4. Certificat mèdic acreditatiu de posseir les capacitats físiques i psíquiques necessàries per a l'acompliment de les funcions dels llocs oferits.

11.2. Les persones seleccionades que dins del termini indicat, i excepte casos de força major, no presenten la documentació acreditativa o que se'n deduïsca que els falta dels requisits exigits, no poden ser nomenades personal funcionari de carrera de la Sindicatura de Comptes, sense perjudici de la responsabilitat en què puguen haver incorregut per falsedat en les seues sol·licituds de participació.

11.3. A fi d'assegurar la cobertura de les places convocades, quan es produïsquen renúncies dels aspirants seleccionats, abans del seu nomenament o presa de possessió, l'òrgan convocant pot requerir a l'òrgan de selecció una llista complementària dels aspirants que seguisquen als proposats, per al seu possible nomenament com a personal funcionari de carrera.



12. Nomenament i adscripció de personal funcionari

12.1. Una vegada transcorregut el termini de presentació de la documentació, el Consell de la Sindicatura de Comptes dictarà un acord, que es publica en el Butlletí Oficial de les Corts, i procedirà al nomenament com a personal funcionari de carrera de la Sindicatura de Comptes.

12.2. El personal funcionari que supere les proves selectives serà adscrit al lloc vacant d'ajudant de la unitat d'auditoria de sistemes d'informació (lloc número 94).



13. Tribunal de selecció

13.1. El tribunal de selecció d'aquesta convocatòria és designat pel Consell de la Sindicatura de Comptes, tenint en compte el que es preveu en l'article 75.2 del seu Reglament de Règim Interior (DOGV 8308, d'1.06.2018), està compost per cinc membres, amb el mateix nombre de suplents, i té la composició següent: president, vocal secretari i tres vocals. A més, pot assistir a les sessions del tribunal, amb veu però sense vot, un representant del Consell de Personal.



13.2 La composició del tribunal ha de tendir a la paritat entre dones i homes.

13.3. La llista nominal dels membres del tribunal es publicarà en el Butlletí Oficial de les Corts.

13.4. El tribunal, per a realitzar les proves, pot designar el personal col·laborador, ajudant i assessor especialista que estime oportú.

13.5. Els integrants del tribunal, així com el personal assessor, s'han d'abstenir i poden ser recusats per les persones interessades quan hi concórreguen circumstàncies de les previstes en els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.



Així mateix, s'han d'abstenir els qui hagen fet tasques de preparació d'aspirants en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria.

13.6. S'entén que el tribunal està vàlidament constituït quan hi assistisquen la majoria dels seus membres, entre els quals han de figurar en tot cas el president i el vocal secretari o els seus suplents respectius. El president disposa del vot de qualitat en cas d'empat. D'altra banda, el funcionament del tribunal s'ha d'adaptar al que estableix la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, per als òrgans col·legiats.

13.7. Correspon al tribunal determinar el contingut dels exercicis i la seua qualificació, tant en la fase de concurs com en la d'oposició, com també, en general, adoptar totes les mesures que calga perquè el desenvolupament de les proves selectives siga el correcte, per a la qual cosa disposa de la facultat d'interpretar aquestes bases.

13.8. El tribunal, als efectes de gratificacions i indemnitzacions, es regeix per les disposicions del Decret 95/2014, de 13 de juny, del Consell, que modifica el Decret 24/1997, d'11 de febrer, i el Decret 175/2006, de 24 de novembre (DOGV 7229, 09.06.2014).

13.9. A l'efecte de comunicacions i de qualsevol altra incidència, el tribunal té la seua seu en la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, en el núm. 4 del carrer de Sant Vicent, 46002 València.



14. Borsa de treball

En acabar el procés selectiu, el Consell de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana constituirà la borsa de treball d'acord amb les previsions que conté el reglament que regula la cobertura temporal de llocs de treball de la Sindicatura de Comptes (DOGV 8094, 28 de juliol de 2017, i BOC núm. 201, de 31.07.2017).



15. Recursos

15.1. Aquesta convocatòria, les seues bases i tots els actes administratius que es dicten per a desenvolupar-la, excepte les actuacions del tribunal, els poden impugnar les persones interessades mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. No obstant això, es pot interposar potestativament recurs de reposició davant el mateix òrgan que va dictar l'acte contra el qual es recorre, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, o qualsevol altre recurs que s'estime procedent. Tot això de conformitat amb el que s'estableix en els articles 112, 114, 115, 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i els articles 10, 14.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

15.2. Contra els actes del tribunal es pot interposar recurs d'alçada davant el Consell de la Sindicatura de Comptes, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la seua notificació o publicació.



València, 21 de juny de 2019.– El síndic major: Vicent Cucarella Tormo.







ANNEX I

Matèries part general



1. La Constitució espanyola de 1978: característiques generals i estructura. Les Corts Generals. El Govern. El poder judicial. El Tribunal Constitucional.

2. L'organització territorial de l'Estat en la Constitució. Les comunitats autònomes: estructura i competències. L'Administració local en la Constitució. Classes d'ens locals. Organització i competències del municipi.

3. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

4. Les Corts. El sistema electoral i estatut dels diputats. Organització i funcionament. Competències.

5. El president de la Generalitat. Elecció i estatut personal. Atribucions. El Consell. Composició, procés de formació i funcions. La potestat reglamentària. Relacions entre el Consell i les Corts.

6. Govern i Administració. Els consellers. Estatut personal. L'Administració pública de la Generalitat. Organització, competència i estructura. Organització territorial de les conselleries. L'Administració institucional de la Generalitat.

7. La Llei 1/2015, de 6 de febrer de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Instrumental i de Subvencions: àmbit d'aplicació, el sector públic de la Generalitat, estructura i règim econòmic bàsic.



8. El sector públic instrumental de la Generalitat. Els organismes públics: organismes autònoms i entitats de dret públic. Societats mercantils de la Generalitat. Fundacions del sector públic de la Generalitat. Consorcis de la Generalitat.

9. El Compte General de la Generalitat: contingut, formació, remissió a la Sindicatura per a fer-ne l'examen i comprovació. Els comptes anuals del sector públic de la Generalitat: contingut i principis aplicables, informació periòdica i rendició de comptes.

10. La Unió Europea: principis generals, polítiques i accions. L'ordenament jurídic comunitari. Les institucions de la Unió Europea. El Consell de Ministres. La Comissió Europea. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes.

11. Llei 10/2010, de 9 de juliol, de la Generalitat, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana. El personal al servei de la Generalitat: ingrés, provisió de llocs de treball i promoció professional. Situacions administratives. Drets, deures i incompatibilitats. Règim de retribucions i indemnitzacions.

12. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques: disposicions generals. Òrgans col·legiats.

13. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: àmbit d'aplicació i principis generals. Els interessats en el procediment. L'activitat de les administracions públiques. Normes generals. Termes i terminis.

14. Els actes administratius. Requisits. Eficàcia dels actes. Nul·litat i anul·labilitat. Revisió dels actes administratius.

15. Disposicions generals sobre els procediments administratius. Iniciació. Ordenació. Instrucció. Finalització. Execució.

16. La Llei 2/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. Principis i contingut. Dret d'accés a la informació pública.

17. Legislació sobre societat de la informació i signatura electrònica. Autoritats de certificació. Certificats de signatura electrònica. El DNI electrònic.

18. L'Administració electrònica i normativa de desenvolupament. La gestió electrònica dels procediments administratius. El document electrònic i el seu cicle de vida. Metadades. Instruments per a l'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics. Transparència, dades obertes i participació.

19. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals. Principis i drets de les persones. Responsable i encarregat del tractament. Delegat de protecció de dades. Garantia dels drets digitals.

20. El control intern de la gestió economicofinancera en la Generalitat: competències. Objectius del control. Principis d'actuació i prerrogatives. Deures i facultats del personal controlador. La funció interventora: definició, àmbit d'aplicació, modalitats, omissió de la fiscalització.



21. El control extern de l'activitat financera: concepte, classes i competències. Els òrgans institucionals de control extern a nivell autonòmic, estatal i europeu. El Tribunal de Comptes: organització i funcions. La coordinació dels òrgans autonòmics de control extern amb el Tribunal de Comptes. Organitzacions internacionals d'entitats fiscalitzadores: INTOSAI, EUROSAI i EURORAI.

22. La Sindicatura de Comptes: organització i funcionament. Competències, funcions, composició i atribucions. Membres de la Sindicatura i personal al seu servei. Informes anuals. Informes especials. Relacions entre la Sindicatura de Comptes i les Corts.



Matèries part específica

I. Informàtica

1. Tecnologies actuals d'ordinadors: grid, clúster, MPP, SMP, arquitectures multinucli i altres. Arquitectures escalables. Dispositius mòbils.



2. Conceptes de sistemes operatius. Estructures, components i funcions. Característiques i evolució. Característiques tècniques i funcionals dels sistemes operatius: Windows, Linux, Unix i altres. Sistemes operatius per a dispositius mòbils.

3. Llenguatges i paradigmes actuals de programació. Característiques tècniques.

4. Arquitectures client-servidor. Tipologia. Components. Arquitectura multicapa. Serveis web (WS). Protocol SOAP. Avantatges i inconvenients.

5. El model ISO/OSI: arquitectura i nivells. TCP/IP: arquitectura, capes, interfícies, protocols, adreçament i encaminament.

6. Llenguatges de marca o etiqueta. Característiques i funcionalitats. SGML, HTML, XML i les seues derivacions. Llenguatges de script.

7. Gestió de l'atenció a clients i usuaris: centres de contacte, CRM. Servei d'informació multicanal. Sistemes de resposta interactiva (IVR).



8. Programari lliure i programari propietari. Característiques i tipus de llicències. La protecció jurídica dels programes d'ordinador. Tecnologies de protecció de drets digitals.

9. Adquisicions de béns i serveis TIC. Tècniques d'avaluació d'alternatives i anàlisis de viabilitat. Pressupost i control de costos d'un projecte informàtic.

10. Gestió i arxiu electrònic de documents. Sistemes de gestió documental. Gestors de continguts. Sindicació de contingut. Cerca d'informació: robots, aranyes, altres. Posicionament i cercadors (SEO).



11. Gestió del procés de desenvolupament. Objectius del desenvolupament. Models de cicle de vida. Metodologies de desenvolupament d'aplicacions. La metodologia gvLOGOS.

12. Estratègies de determinació de requeriments. Tècniques d'anàlisi de dades i processos. Disseny de programes. Diagrames estructurats. Anàlisi de transformació i de transacció. Cohesió i acoblament. Diagrames de flux de dades. Disseny amb prototips.

13. Concepte i components d'un entorn de bases de dades. Sistemes de gestió de bases de dades relacionals. Estàndards de connectivitat: ODBC i JDBC. Bases de dades no estructurades.

14. Disseny de bases de dades. L'arquitectura ANSI/SPARC. El model lògic relacional. El llenguatge SQL. Normalització. Disseny lògic. Disseny físic. Problemes de concurrència d'accés. Mecanismes de resolució de conflictes.

15. Tipus abstractes de dades i estructures de dades. Taules, llistes i arbres. Algorismes: ordenació, cerca. Grafs. Organitzacions de fitxers.



16. Les proves de dades. La GPF-OCEX 5370. Què són. Etapes o fases d'una prova de dades. Avantatges i inconvenients. Planificació i disseny. Anàlisi de resultats. Documentació de la prova. Comprensió de la representació i tipus de dades (ISSAI 5300).

17. Aplicacions web de contingut dinàmic. Disseny web multiplataforma/ multidispositiu. Tecnologies de programació: Javascript, miniaplicacions, miniaplicacions de servidor, ASP, JSP i PHP. L'eina gvHIDRA.

18. La qualitat del programari i la seua mesura. Models, mètriques, normes i estàndards.

19. Proves. Planificació i documentació. Proves de caixa negra. Proves de caixa blanca. Utilització de dades de prova. Proves de programari, maquinari, procediments i dades.

20. Construcció del sistema. Recepció i instal·lació. Avaluació del sistema. Estàndards de documentació. Manuals d'usuari i manuals tècnics. Formació d'usuaris i personal tècnic. Manteniment postimplementació.

21. Mineria de dades. Magatzem de dades. Aplicació a la resolució de problemes de gestió. Tecnologia i algorismes. Processament analític en línia (OLAP). Eines de Business Intelligence (BI). Big data.

22. Administració de servidors basats en entorn Microsoft. Gestió de dominis. Gestió d'usuaris. Gestió de dispositius.

23. Operatòria de sistemes. Els llenguatges de control de treballs. Les tècniques i eines d'operació automàtica. Avaluació del rendiment. Planificació de la capacitat. Anàlisi de la càrrega. Eines i tècniques utilitzables.

24. Planificació d'un centre de processament de dades. Vulnerabilitats, risc i protecció. Dimensionament d'equips. Factors a considerar. Virtualització de plataforma i de recursos.

25. Emmagatzematge massiu de dades. Sistemes SAN, NAS i DAS: components, protocols, gestió i administració. Virtualització de l'emmagatzematge. Gestió de volums.

26. Mitjans de transmissió. Cables metàl·lics. Cable coaxial. Fibra òptica. Tipologia de xarxes de cable. Mitjans sense fils. Sistemes de transmissió per satèl·lit.

27. Teleinformàtica. Xarxes locals. Tipologia. Mitjans de transmissió. Mètodes d'accés. Dispositius d'interconnexió. Monitoratge i control de tràfic. Gestió SNMP.

28. Commutació. Commutació de circuits i paquets. Evolució històrica: X25, Frame Relay, ATM. Integració veu-dades sobre FR, IP, ATM. Protocols d'encaminament. Ethernet commutada. MPLS. Qualitat de servei (QOS).

29. La xarxa internet: arquitectura de xarxa. Principis de funcionament. Serveis: evolució, estat actual i perspectives de futur. La web 2.0. Sistemes col·laboratius i de treball en grup.

30. Comunicacions emergents: IP mòbil i PLC (Power Line Comunications). Característiques tècniques. Modes d'operació. Seguretat. Normativa reguladora. Avantatges i inconvenients. Televisió i radiodifusió sonora digital.

31. Plataformes de validació i interconnexió de xarxes. Esquema Nacional d'Interoperabilitat. Normes tècniques d'interoperabilitat. La xarxa SARA (Sistemes d'Aplicacions i Xarxes per a les Administracions). Plataforma Autonòmica d'Interoperabilitat de la Generalitat Valenciana (PAI).

32. El control intern. La GPF-OCEX 1316. Concepte, naturalesa i característiques del control intern. Controls rellevants per a l'auditoria. Naturalesa i extensió del coneixement dels controls rellevants. Components del control intern.

33. El control intern en un entorn informatitzat. Controls generals i controls d'aplicació. Les GPF-OCEX 5330 i 5340. Nivells de controls generals. Interrelació dels controls generals amb els controls d'aplicació. Categories de controls generals. Controls rellevants. Avaluació de les deficiències de control detectades.

34. Els controls generals de tecnologies de la informació (I). La GPF-OCEX 5330. Àrea de marc organitzatiu: objectius i activitats de control. Àrea de gestió de canvis: objectius i activitats de control. Àrea d'operacions dels sistemes d'informació: objectius i activitats de control.

35. Els controls generals de tecnologies de la informació (II). Àrea de controls d'accés a dades i programes: objectius i activitats de control. Àrea de continuïtat del servei: objectius i activitats de control.



36. Seguretat informàtica. Normativa sobre seguretat de la informació. Normativa autonòmica valenciana sobre seguretat informàtica. Aspectes bàsics de l'Estratègia de Ciberseguretat Nacional i principals entitats actores en relació amb el sector públic i privat.

37. Estratègies i tècniques de seguretat de sistemes d'informació. Control d'accés a sistemes xarxes. Tècniques criptogràfiques d'emmagatzematge i comunicació de la informació. Models de signatura digital. Mecanismes i sistemes específics de seguretat: tallafocs, seguretat en els dispositius d'usuari, xarxes privades virtuals, gestió d'intrusions.



38. Pla de seguretat informàtica. Pla de contingències. Pla de recuperació. Polítiques de salvaguarda. Externalització de serveis de seguretat informàtica.

39. Seguretat física i lògica d'un sistema d'informació. Riscos, amenaces i vulnerabilitats. Mesures de protecció i assegurament.

40. L'Esquema Nacional de Seguretat. Principis bàsics i requisits mínims. Auditoria de l'ENS.

41. Ciberseguretat, seguretat de la informació i auditoria externa: la GPF-OCEX 5311. Ciberresiliència. Tipus d'auditories de seguretat de la informació.

42. Els controls bàsics de ciberseguretat: la GPF-OCEX 5313. Controls, objectius de control, alineació amb l'ENS. Per què són importants.



43. COBIT 5. Què és. Metes. Principis. Estructura.

44. Mapatge de COBIT 5 amb els estàndards i marcs de treball relacionats més rellevants.

45. La factura electrònica i FACE. El Registre Comptable de Factures, validacions automàtiques, controls i verificacions.

II. Auditoria

46. L'enfocament d'auditoria basat en l'anàlisi dels riscos. La GPF-OCEX 1315. Risc d'auditoria: concepte i components. Procediments de valoració del risc.

47. Els controls d'aplicació: la GPF-OCEX 5340. Finalitat. Concepte. Principals tipus i les seues característiques.

48. Auditoria dels controls d'aplicació. Objectius de l'auditor. Principals procediments.

49. Les interfícies. Concepte. Riscos d'auditoria. Controls. Procediments d'auditoria aplicables.

50. L'evidència d'auditoria. La GPF-OCEX 1500. Evidència d'auditoria suficient i adequada. Informació que s'utilitzarà com a evidència d'auditoria. Mètodes de selecció dels elements sobre els quals es realitzaran proves per a obtenir evidència d'auditoria. Procediments d'auditoria per a obtenir evidència d'auditoria.

51. L'evidència electrònica d'auditoria. Característiques. Els documents electrònics en la Llei 39/2015. Procediments d'auditoria aplicables per a obtenir-los. La factura electrònica.

52. Les auditories de TI. La ISSAI 5300. Definició. Requisits generals específicament relacionats amb les auditories de TI: enfocament d'auditoria basada en riscos, materialitat, documentació i competència.



53. Planificació d'auditories de TI: estratègica, anual i de l'encàrrec. Objectius de l'auditoria de TI. Abast. Execució de l'auditoria. Supervisió i revisió.

54. Tècniques i eines d'auditoria de TI. Tècniques de planificació i d'execució. Preservació de la informació. Eines d'auditoria de TI. Informes.

55. Els mapes de processos i fluxogrames (MFSC 2812).

56. Realització i documentació de proves de recorregut o pas a pas (MFSC 2811).

57. Les despeses de personal. Afirmacions. Riscos i controls interns. Segregació de funcions. Avaluació dels controls generals i dels controls d'aplicació.

58. Les despeses de compres, despeses i proveïdors. Afirmacions. Riscos i controls interns. Segregació de funcions. Avaluació dels controls generals i dels controls d'aplicació.

59. Els ingressos i les vendes. Afirmacions. Riscos i controls interns. Avaluació dels controls generals i dels controls d'aplicació.



60. La tresoreria. Afirmacions. Riscos i controls interns. Avaluació dels controls generals i dels controls d'aplicació.





ANNEX II

Barem de la fase de concurs



En la fase de concurs a què es refereix la base 8.6 d'aquesta convocatòria, la valoració dels mèrits s'efectua d'acord amb el barem següent:



A). Experiència professional. Aquest concepte es valora fins a un màxim de 20 punts, d'acord amb els criteris següents:

1. Per cada mes complet de servei en actiu en òrgans de control extern de les administracions públiques, exercint llocs de treball del grup A2, o superior, directament relacionats amb la fiscalització i auditoria externes del sector públic: 0,16 punts.

2. Per cada mes complet de servei actiu en òrgans de control extern i en administracions i institucions públiques, en l'exercici de llocs de treball no previstos en l'apartat anterior, amb funcions directament relacionades amb la fiscalització i auditoria del sector públic: 0,13 punts.



3. Per cada mes complet de servei en actiu en les administracions i institucions públiques o òrgans de control extern, en l'exercici de llocs de treball no inclosos en els dos subapartats anteriors: 0,11 punts.



B). Formació. Aquest concepte es valora fins a un màxim de 15 punts, d'acord amb els criteris següents:

1. Titulació acadèmica: màxim 6 punts.

Per cada titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigida per a pertànyer al subgrup A2, exclosa la que servisca per a això: 3 punts. A aquest efecte es puntua el nivell més alt de titulació acreditada, i s'hi entén que s'hi inclouen aquelles altres titulacions necessàries per a obtenir-la. Únicament es valoren les titulacions que estiguen relacionades directament amb les funcions pròpies de les places convocades.

2. Formació complementària: màxim 8 punts.

2.1. Es valoren els cursos de formació i perfeccionament que estiguen relacionats directament amb les funcions pròpies de les places convocades segons la relació de llocs de treball de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, conformement a l'escala següent:

De 100 o més hores: 1,50 punts

De 75 o més hores: 1,25 punts

De 50 o més hores: 1 punt

De 25 o més hores: 0,75 punts

De 15 o més hores: 0,50 punts

Només es valoren per aquest concepte els cursos que hagen sigut convocats, organitzats o homologats pels òrgans de control extern, universitats, fundacions universitàries, instituts o escoles oficials, les comissions de formació dels òrgans de control extern de les administracions públiques, o qualsevol centre o organisme públic de formació. En cap cas s'adjudicarà cap puntuació per activitats de naturalesa diferent dels cursos, com ara seminaris, jornades, trobades, taules redones, debats o anàlegs.

En cap cas es puntuaran en aquest subapartat, ni en l'apartat anterior de titulació acadèmica, els cursos de valencià i d'idiomes, ni els cursos pertanyents a una carrera universitària, cursos de doctorat i els dels diferents instituts de les universitats quan formen part del pla d'estudis del centre, ni els cursos derivats de processos selectius, promoció interna, plans d'ocupació i adaptació del règim jurídic a la naturalesa dels llocs que s'ocupen.

2.2. Màsters universitaris

Es valoren els màsters universitaris oficials o propis de cada universitat no inclosos en l'apartat de titulació, que estiguen directament relacionats amb les funcions pròpies de les places convocades, conformement amb l'escala següent:

Per màster de menys de 90 crèdits: 1 punt

Per màster de 90 o més crèdits: 2 punts

3. Valencià: màxim 6 punts.

El coneixement del valencià es valora fins a un màxim de 6 punts, amb l'acreditació prèvia d'estar en possessió del certificat corresponent expedit o homologat per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, conformement amb l'escala següent:

Coneixement oral: 1 punt

Grau elemental: 2 punts

Grau mitjà: 4 punts

Grau mitjà + llenguatge administratiu o llenguatge en els mitjans de comunicació: 5 punts

Grau superior: 6 punts

La valoració del coneixement del valencià s'efectua puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut.

4. Llengües oficials de la Unió Europea: màxim de 4 punts.

Es valorarà el coneixement de llengües oficials de la Unió Europea, diferents de la llengua espanyola segons els nivells especificats, i s'acreditarà documentalment mitjançant títols, diplomes i certificats expedits per les escoles oficials d'idiomes, per les universitats espanyoles que seguisquen el model d'acreditació d'exàmens de l'Associació de Centres de Llengües d'Educació Superior (ACLES), així com tots aquells indicats en l'annex del Decret 61/2013, de 17 de maig, del Consell, pel qual s'estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres a la Comunitat Valenciana, tenint en compte les modificacions posteriors per una ordre de la conselleria competent en matèria d'educació.

El coneixement de cada llengua oficial de la Unió Europea es valorará fins a un màxim de 2 punts, i puntua per curs o la seua equivalència si es tracta de cicles de l'escola oficial d'idiomes, o de nivells o certificats segons el Marc Europeu Comú de Referència (nivell bàsic, nivell intermedi i nivell avançat), de conformitat amb l'escala que es detalla en la taula adjunta a aquest punt.

La valoració del coneixement de la llengua europea s'efectua puntuant exclusivament el nivell més alt obtingut en cadascuna de les llengües oficials de la Unió Europea.

Les equivalències entre els ensenyaments regulats pel Reial decret 967/1988, de 2 de setembre, i les regulades pels reials decrets 944/2003 i 1629/2006, de 29 de desembre (Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig) i per la disposició final primera del Decret 138/2014, de 29 d'agost (Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre), són les que es detallen en la taula adjunta a aquest punt.

Mapa web