Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 3 de juny de 2022, del rector de la Universitat Politècnica de València, de 3 de juny de 2022, per la qual es disposa la publicació de l'oferta d'ocupació pública del personal docent i investigador per a l'any 2022.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9360 de 13.06.2022
Número identificador:  2022/5336
Referència Base de Dades:  005220/2022
 



RESOLUCIÓ de 3 de juny de 2022, del rector de la Universitat Politècnica de València, de 3 de juny de 2022, per la qual es disposa la publicació de l'oferta d'ocupació pública del personal docent i investigador per a l'any 2022. [2022/5336]

L'article 20.1.3., lletra I) de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressupostos generales de l'estat per a l'any 2022, fixa una taxa de reposició del 120 % en el col·lectiu de personal docent i investigador de les universitats.

Dins del límit de la taxa de reposició corresponent, la Universitat està obligada a destinar un mínim del 15 % del total de places que s'oferisquen a la incorporació en aquella categoria per a la qual estiga acreditat el personal investigador doctor que haja obtingut el certificat I3 dins del marc del Programa Ramón y Cajal. En el cas que no s'utilitzen totes les places previstes en aquesta reserva, aquestes es podran oferir a altre personal investigador de programes d'excel·lència, nacionals o internacionals i que hagen obtingut el certificat I3. 



D'altra banda, l'article 62.2 de la LOU disposa que les universitats poden convocar places de promoció interna per a l'accés al cos de càtedres d'universitat, en un nombre màxim que no supere el de places per a accés als cossos docents que siguen objecte d'oferta d'ocupació pública en aquest mateix any. Així mateix, l'apartat b de l'article 20.1.6, de la Llei 22/2021 disposa que no computaran dins del límit màxim de places derivat de la taxa de reposició d'efectius les places que es convoquen per a la provisió mitjançant processos de promoció interna.



D'una altra part, les baixes i altes del personal docent i investigador de caràcter permanent produïdes durant l'exercici 2021 han sigut 122 places.

L'apartat 2 del citat article 20 de la Llei de pressupostos condiciona la validesa de l'autorització continguda en la norma al fet que les places resultants de l'aplicació de la taxa de reposició d'efectius s'incloguen en una oferta d'ocupació pública que, tal com disposa l'apartat 2 de l'article 70 del text refós de la llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, ha de ser aprovada pels òrgans de govern respectius de les administracions públiques i publicar-se en el butlletí oficial de la comunitat autònoma o, si s'escau, de l'estat, abans de la finalització de l'any 2022.



Per tot això, d'acord amb tots els criteris anteriorment indicats, la taxa de reposició total és de 146 places, sense perjudici del nombre de places que conformaran l'OOP del personal docent i investigador per a l'any 2022.

De conformitat amb el que es disposa en la normativa citada, i a proposta de la Comissió de Promoció del Professorat, amb la negociació prèvia al si de la Taula Delegada de Negociació del Personal Docent i Investigador d'aquesta Universitat, el Consell de Govern de la Universitat Politècnica de València, va acordar en la reunió de data 2 de juny del 2022, l'aprovació de l'Oferta d'ocupació pública del personal docent i investigador per a l'any 2022.

En virtut de tot l'exposat, per mitjà de la present resolució, resolc:



Primer. Oferta d'ocupació pública per a l'any 2022

Publicar l'oferta d'ocupació pública de personal docent i investigador per a l'any 2022, que conté setanta-vuit (78) places d'accés lliure i quaranta-quatre (44) places d'accés per promoció interna, d'acord amb el detall que figura a continuació:

Segon. Convocatòries

L'aprovació i publicació d'aquesta oferta d'ocupació pública comporta l'obligació de convocar els corresponents processos selectius per a la cobertura de les places relacionades; està previst efectuar les convocatòries durant el present any 2022. En tot cas, l'execució d'aquesta oferta d'ocupació pública ha de desenvolupar-se dins del termini improrrogable de tres anys establit per la normativa.

D'acord amb el que s'estableix en l'article 20.1.3., lletra I) de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressupostos generals de l'estat per a l'any 2022, s'ha obtingut de la Generalitat Valenciana la preceptiva autorització per a efectuar les convocatòries de les places contingudes en aquesta oferta d'ocupació pública.



Tercer. Sistema d'accés i procediment de selecció

Les places de personal funcionari es cobriran d'acord amb el procediment de selecció establit en l'article 62 de la LOU i amb el que es defineix en la Normativa sobre concursos d'accés a cossos docents universitaris d'aquesta Universitat, aprovada per acord del Consell de Govern de 25 de setembre de 2008 i modificada per acord del Consell de Govern de 19 de juliol de 2018. Les places de personal contractat es cobriran d'acord amb el procediment de selecció establit en la Normativa de contractació i criteris d'avaluació per a la selecció de PDI contractat per la UPV, aprovada per acord del Consell de Govern de 24 de juliol de 2007 i modificada pels acords del Consell de Govern de 14 d'abril de 2011 i 23 de desembre del 2021.





Quart. Entrada en vigor

Contra aquesta resolució, que esgota la via administrativa, es pot interposar potestativament recurs de reposició davant el rector, en el termini d'un mes, o bé directament recurs contenciós administratiu, davant els òrgans de la jurisdicció contenciosa administrativa de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos. Tots dos terminis es computen des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 3 de juny de 2022.– El rector: José Esteban Capilla Romá.

Mapa web