Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 25 d'octubre de 2012, del conseller de Sanitat, per la qual es convoca el Curs de Diplomat en Salut Pública.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6906 de 20.11.2012
Número identificador:  2012/10599
Referència Base de Dades:  010567/2012
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Sanitat
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: cursos



RESOLUCIÓ de 25 d'octubre de 2012, del conseller de Sanitat, per la qual es convoca el Curs de Diplomat en Salut Pública. [2012/10599]

Mitjançant esta resolució, la Conselleria de Sanitat (Escola Valenciana d'Estudis de la Salut - EVES) convoca la realització del Curs de Diplomat en Salut Pública, per a l'exercici d'activitats formatives per als professionals sanitaris i l'accés d'estos a la documentació i fons bibliogràfics.

La finalitat d'este curs és la de proporcionar als professionals de salut, i preferentment als qui presten servicis en l'Administració pública sanitària, un coneixement més profund de les diverses disciplines de la salut pública i donar-los a conéixer els instruments imprescindibles que s'utilitzen per a la interpretació, control i avaluació dels problemes de salut. La realització del curs s'ha de subjectar a les bases següents:





1. Normes generals

1.1. El curs regular consta de 275 hores lectives, repartides entre 200 teòriques i 75 pràctiques. De les 200 hores teòriques, una part serà de formació en línia i la resta de formació presencial.

Es realitzarà una edició del curs, que tindrà lloc a l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut.

El nombre total de places convocades és de 40.

De les 40 places oferides, 8 es reserven per a llicenciats o llicenciades, diplomats o diplomades o graus en els últims tres anys, o bé per a titulats o titulades superiors o mitjans en els últims tres anys, i 1 per a persones amb discapacitat en un grau igual o superior al 33%, de conformitat amb el que establix la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat, sobre l'Estatut de les Persones amb Discapacitat.

Les places convocades es cobriran per concurs de mèrits, segons el barem de selecció que consta en l'annex I, si el nombre de sol·licituds excedix de les places oferides.

A més de les places oferides, se'n podran reservar fins a cinc més per a professionals que estiguen exercint funcions en salut pública als servicis de salut de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana.



2. Requisits

2.1. El curs va adreçat a titulats o titulades universitaris superiors i mitjans, que pertanguen al sistema sanitari o que pretenguen accedir-hi.

2.2. L'obtenció d'alguna de les titulacions exigides ha de ser anterior al moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds.





3. Sol·licituds

3.1. La sol·licitud per a prendre part en el curs s'ha d'ajustar al model oficial, que figura en l'annex II. L'autovaloració de mèrits, per part del sol·licitant, s'ha de realitzar en el model que figura en l'apartat F de l'annex II, i no s'admetrà en models diferents dels indicats en esta resolució, que haurà d'anar acompanyada del currículum personal detallat i actualitzat i dels documents acreditatius dels requisits i mèrits aportats. Quan s'aporten fotocòpies, estes hauran d'estar legalitzades davant d'un notari o compulsades pels òrgans de cada administració pública que tinguen atribuïdes les competències d'expedició de còpies autèntiques de documents públics privats segons l'article 46 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



3.2. Les sol·licituds s'han d'adreçar a la Subdirecció General de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut, carrer de Juan de Garay, 21, 46017 València. Es poden presentar a esta escola, a les direccions territorials de la Conselleria de Sanitat o en la forma que establix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

3.3. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils, comptador des de l'endemà de la publicació d'esta resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

4. Comissió de selecció

4.1. La selecció dels aspirants s'efectuarà d'acord amb el barem de mèrits que s'adjunta com a annex I a esta convocatòria i la portarà a terme una comissió que estarà constituïda per:

a) La persona titular de la Subdirecció General de l'EVES, que actuarà com a president.

b) La persona titular de la direcció del Servici de Gestió Administrativa de l'EVES, que actuarà com a secretari o secretària.

c) La persona titular de la direcció del Servici de Docència de l'EVES.

d) Dos tècnics o tècniques de l'EVES.

En tots els casos els titulars de la comissió tindran suplents.

4.2. Els membres de la comissió de selecció s'han d'abstindre d'intervindre, notificant-ho a l'autoritat convocant, quan concórreguen en ells les circumstàncies que disposa l'article 28 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú. Així mateix, els aspirants podran recusar els membres de la comissió quan concórreguen les circumstàncies establides en l'article 29 d'este text legal.

4.3. La comissió es constituirà amb la convocatòria prèvia del president, i es requerirà la presència del president i secretari o, si pertoca, dels qui els substituïsquen, i la de la mitat, almenys, dels seus membres.



5. Procés de selecció

5.1. Després d'haver finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la comissió estudiarà les sol·licituds, i es publicarà la llista provisional de sol·licituds admeses, admeses condicionals i exclosos, amb la indicació de les causes d'exclusió, així com de la puntuació obtinguda en la baremació.

La llista esmentada serà exposada en la pàgina web de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut i al tauler d'anuncis de l'EVES.

5.2. En la llista provisional s'especificarà el termini, no superior a 10 dies naturals, perquè les persones interessades esmenen les faltes o acompanyen els documents acreditatius dels mèrits al·legats, amb l'advertència que si no ho fan, se les tindrà per desistides en la seua sol·licitud, de conformitat amb el que establixen els articles 71.1 i 42.1 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

5.3. Una vegada transcorregut el termini d'esmena d'errors i al·legacions, el subdirector general de l'EVES dictarà la resolució que fixa la relació definitiva d'aspirants per orde de puntuació, que serà exposada en el mateix lloc on hagen sigut exposades les provisionals.

5.4 Contra esta resolució, es pot interposar un recurs d'alçada davant del subsecretari de la Conselleria de Sanitat en el termini d'un mes, de conformitat amb el que disposen els articles 107 i 114 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic d'Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.



6. Formalització

6.1. L'alumnat seleccionat ha de formalitzar la seua inscripció al Servici de Gestió Administrativa de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut en els 10 dies següents hàbils a la publicació de la llista definitiva, i ha de presentar el resguard corresponent a la formalització de la matrícula del curs. Per a això, cal omplir el model 046-9970, pagar la taxa en les entitats col·laboradores en la recaptació de tributs de la Generalitat, bé de forma telemàtica o presencial, i presentar el model de taxa pagada.

Des de l'adreça d'Internet que s'indica a continuació es pot descarregar el model 046-9970, així com pagar la taxa de forma telemàtica.



<http://portales.gva.es/c_economia/web/html/portal_v.htm?nodo=Tributos_Impuestos_Declaraciones_Tasas_046_ConsSanidad>

6.2. La no-formalització de la inscripció en el termini concedit per a això suposarà l'admissió de les següents persones sol·licitants per orde correlatiu de puntuació.



7. Data de començament

7.1. La data de començament del curs s'anunciarà amb un mínim de 10 dies naturals d'antelació en la pàgina web de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut i al tauler d'anuncis de l'EVES.

8. Programa

8.1. El Curs de Diplomat en Salut Pública comprén el programa següent:

Mòdul 1. Introducció al concepte de salut pública.

Mòdul 2. Vigilància en salut pública. Sistemes d'informació sanitària i indicadors de salut.

Mòdul 3. Mètodes i tècniques d'estudi, identificació i anàlisi de problemes de salut.

Mòdul 4. Planificació, programació i gestió sanitària.

Mòdul 5. Polítiques de salut i organització sanitària.

Mòdul 6. Protecció de la salut i prevenció de la malaltia.

Mòdul 7. Investigació i comunicació científica.

Mòdul 8. Treball pràctic.



9. Obtenció del diploma

9.1. L'alumnat matriculat està obligats a assistir a les classes teòriques i pràctiques. Un nombre de faltes superior al 10% del total d'hores presencials comportarà la pèrdua de tots els drets de l'alumne o alumna, incloent-hi l'import de la matrícula.

9.2. El sistema d'avaluació de la part teòrica és continu i consta d'un examen tipus test per mòdul, i serà imprescindible superar tots els mòduls. Es durà a terme una segona convocatòria de l'examen, a la qual es podran presentar aquells alumnes que no hagen superat algun dels mòduls del curs. La part teòrica tindrà un valor del 70% sobre la nota final.

L'avaluació de la part pràctica consistix en un treball pràctic que l'alumne ha de defendre públicament per mitjà de la presentació oral davant del tribunal d'avaluació constituït a este efecte. El treball pràctic tindrà un valor del 30% sobre la nota final.

Per a accedir al títol de diplomat en Salut Pública és imprescindible haver superat la part teòrica i pràctica.

9.3. Als efectes anteriors, el tribunal qualificador estarà constituït pel subdirector general de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut, que el presidirà, el director del curs, que actuarà com a secretari, un representant de l'Escola Nacional de Sanitat, dos representants del professorat del curs designats per l'EVES.

En tots els casos els titulars del tribunal tindran un suplent.



10. Recursos

Contra esta resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar potestativament un recurs de reposició davant del mateix òrgan que ha dictat l'acte, en el termini d'un mes des de l'endemà del dia que es publique, de conformitat amb el que establixen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, o bé un recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptador des de l'endemà del dia que es publique, de conformitat amb el que establixen els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa. Tot això sense perjuí que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



València, 25 d'octubre de 2012.- El conseller de Sanitat: Luis Eduardo Rosado Bretón.





ANNEX I



Barem de selecció del Curs de Diplomat en Salut Pública



1. Mèrits acadèmics:

1.1. Per a titulats o titulades superiors:

- Doctorat: 2 punts.

1.2. Per a titulats o titulades mitjans:

- Premi extraordinari de fi de carrera: 2 punts.



2. Activitats professionals com a titulat o titulada mitjà o superior:

Per servicis prestats en l'Administració pública, en l'àrea d'atenció primària i/o salut pública, en jornada laboral completa: 0,1 punt per mes complet fins a un màxim de 10 punts.

Per servicis prestats fora de l'Administració pública directament relacionats amb els àmbits d'atenció primària i/o salut pública, en jornada laboral completa: 0,025 punts per mes complet fins a un màxim de 10 punts. El mateix període no podrà ser valorat dos vegades. La puntuació màxima en este apartat no pot excedir 10 punts.



Cal aportar l'informe de la vida laboral que acredite l'aspecte esmentat. Han de constar amb precisió les característiques i funcions dels llocs de treball exercits en atenció primària i/o salut pública, o directament relacionats en eixos àmbits, i no es consideraran aquells certificats que no ho expressen.



3. Cursos de salut pública i/o atenció primària, impartits o expedits per centres oficials de formació: universitats, Conselleria de Sanitat (EVES), escoles de salut pública i Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP).

Només es consideraran els cursos en què s'especifique el nombre d'hores lectives i/o crèdits: 0,1 punt per cada crèdit (10 hores) fins a un màxim de 5 punts.



4. Publicacions d'atenció primària i/o salut pública.

- Comunicacions en congressos: 0,1 punt.

- Ponències a congressos: 0,2 punts.

- Capítols en llibres o monografies: 0,3 punts.

- Cartes i articles breus publicats en revistes indexades en bases de dades (Medline, IBECS, IME, Embase): 0,4 punts.

- Articles originals i revisions publicades en revistes indexades en bases de dades (Medline, IBECS, IME, Embase): 0,5 punts.

Fins a un màxim de 3 punts.



5. Docència en atenció primària i/o salut pública, en centres oficials de formació: universitats, Conselleria de Sanitat (EVES), escoles de salut pública i Institut Valencià d'Administració Pública (IVAP). No es valoraran com a docència les tutories.

Per cada 10 hores de docència: 0,1 punt.

Fins a un màxim d'1 punt.

Només es consideraran aquells certificats en què s'expresse el nombre d'hores de docència.



6. Altres mèrits en salut pública: beques, participació oficial en projectes d'investigació, etc., que el tribunal valorarà, fins a un màxim d'1 punt.

El tribunal, amb la finalitat de comprovar la veracitat dels documents aportats i que s'adequen als requisits que s'establixen en este barem, pot utilitzar tots els mitjans de prova que considere procedents.



<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web