Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 129/2017, de 6 d'octubre, del Consell, pel qual crea la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l'aportació valenciana a la construcció d'Europa.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8144 de 07.10.2017
Número identificador:  2017/8849
Referència Base de Dades:  008751/2017
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: Legislació, Premis
    Matèries: Promoció cultural
    Descriptors:
      Temàtics: distinció honorífica , monografies



DECRET 129/2017, de 6 d'octubre, del Consell, pel qual crea la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l'aportació valenciana a la construcció d'Europa. [2017/8849]

La Generalitat compta amb distincions i premis que reflecteixen el reconeixement en l'àmbit de la cultura, la solidaritat, la investigació científica, l'esport o el servei als interessos generals. Per a això es van crear en el seu moment l'Alta Distinció de la Generalitat, la Distinció de la Generalitat, la Distinció de la Generalitat al mèrit cultural, les medalles i plaques al mèrit esportiu i la Distinció de la Generalitat al mèrit científic, la Distinció de la Generalitat al mèrit empresarial i social, o la Distinció de la Generalitat al mèrit per accions a favor de la Igualtat i per una societat inclusiva, els quals, al llarg dels anys, han reconegut la dedicació, el talent i l'excel·lència.

Això no obstant, en l'actualitat, no és possible comprendre la realitat de la Comunitat Valenciana sense vincular-la a l'àmbit europeu que hui impregna tots els espais de la convivència social, l'activitat econòmica, la creació cultural, el progrés científic o el desenvolupament institucional.

El poble valencià s'ha caracteritzat per una arrelada tradició europeista expressada en la voluntat de molts dels seus ciutadans i ciutadanes que van considerar i consideren Europa com un espai imprescindible per a progressar, ser lliures i afrontar el futur amb esperança.



El benestar de la Comunitat Valenciana està profundament entrellaçat a l'impuls de noves etapes que aprofundisquen en la integració per a afrontar els nous desafiaments, que acosten la Unió a les exigències de la ciutadania i que accentuen el vessant més social i solidari de la construcció europea. És evident que, en els temps de la globalització, quan aspirem a l'avanç econòmic i social, a afrontar els reptes del canvi climàtic i a garantir la nostra seguretat col·lectiva, el treball comú en l'espai europeu és essencial per a la nostra Comunitat.

Per això, s'entén procedent instituir, sota la denominació Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l'aportació valenciana a la construcció d'Europa, el reconeixement de les persones, organitzacions, projectes o iniciatives que, amb el seu esforç i dedicació, hagen contribuït, des del seu vincle amb la Comunitat Valenciana, a l'enfortiment del projecte comú europeu i dels seus valors culturals, socials, científics i històrics.



En virtut d'això, a proposta del president de la Generalitat, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 6 d'octubre de 2017,



DECRETE



Article 1. Objecte

És objecte d'aquest decret la creació de la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l'aportació valenciana a la construcció d'Europa, la finalitat de la qual és el reconeixement de les persones, organitzacions, projectes o iniciatives que, amb l'esforç i la dedicació, hagen contribuït des del seu vincle amb la Comunitat Valenciana, a l'enfortiment del projecte comú europeu i dels seus valors culturals, socials, científics i històrics.



Article 2. Requisits

1. La Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l'aportació valenciana a la construcció d'Europa s'atorgarà a aquelles persones que tinguen la condició política de valencianes, o que, sense tindre-la, tinguen relació amb la Comunitat Valenciana o hi hagen desenvolupat la major part la seua tasca.

2. També s'atorgarà a aquelles entitats, tant públiques com privades, que tenint la seu a la Comunitat Valenciana o desenvolupant part de la seua activitat en ella, hagen destacat pel seu treball, vocació o compromís amb la construcció d'Europa.



Article 3. Atorgament

1. La Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l'aportació valenciana a la construcció d'Europa s'atorgarà, a proposta de qui ocupe la Presidència de la Generalitat, mitjançant decret del Consell.

2. La iniciativa del seu atorgament també podrà partir de les persones titulars dels altres departaments del Consell.



Article 4. Lliurament

El lliurament de la distinció s'efectuarà en un acte públic institucional en data pròxima a les celebracions del 9 d'octubre, i es lliurarà a la ciutat de Brussel·les, tret que, per causa justificada, s'estime que s'haja d'efectuar en una altra diferent.



Article 5. Acreditació i registre

Per a acreditar l'atorgament de la distinció, es publicarà el decret de concessió en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i s'inscriurà en el Llibre d'Honors i Distincions de la Generalitat.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Incidència pressupostària

L'aplicació i desplegament d'aquest decret no podrà tindre cap incidència en la dotació dels capítols de despesa assignada a la Presidència de la Generalitat, i, en tot cas, haurà de ser atesa amb els seus mitjans personals i materials.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor el mateix dia de la seua aprovació.



València, 6 d'octubre de 2017



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER

Mapa web