Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 12 de juny de 2018, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual es convoca la III edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8321 de 20.06.2018
Número identificador:  2018/5938
Referència Base de Dades:  006081/2018
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori
    Grup temàtic: Premis



RESOLUCIÓ de 12 de juny de 2018, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual es convoca la III edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana. [2018/5938]

La Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) l'organitza anualment la Comissió Europea del 16 al 22 de setembre, i l'últim dia, el dia 22, coincideix amb el dia de «La ciutat, sense el meu cotxe».

Des de la seua posada en marxa, aquesta iniciativa europea ha tractat de millorar la salut pública i la qualitat de vida promovent la mobilitat neta i el transport urbà sostenible. L'objectiu d'aquesta campanya és donar a les autoritats locals europees i a altres agents l'oportunitat d'exposar els reptes que cadascú ha adoptat per fer front als desafiaments urbans del segle XXI, com ara la contaminació de l'aire, assajar noves mesures, fer visibles els beneficis de triar maneres actives o el transport públic, i rebre la retroalimentació del públic usuari. La campanya brinda a les persones l'oportunitat d'explorar el seu entorn i experimentar-lo des d'altres formes que no són les que habitualment utilitzen.



Recuperar l'espai públic per a les persones que trien caminar i pedalejar en els seus desplaçaments diaris, fer el transport col·lectiu accessible per a totes les persones, disminuir les emissions nocives per a la salut i tindre nivells de seguretat cada vegada més alts són objectius que la Generalitat propugna des de la seua Llei 6/2011, d'1 d'abril, de mobilitat de la Comunitat Valenciana, i que acompanyaran la seua acció de govern en els pròxims anys.

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori convoca la III edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana el 2018 (Premis SEMcv 2018), destinats a entitats territorials, institucions, empreses, àmbit universitari i agents socials que hagen destacat per les seues accions o mesures a favor de la mobilitat sostenible entre el 19 d'agost de 2017 i el dia de finalització d'aquesta convocatòria, exceptuant-ne els treballs d'escola, novetat en aquesta convocatòria, que compten amb un període especial.

Per això, i en virtut de les facultats conferides en l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i l'article 10 del Decret 7/2015, de 29 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, així com per delegació de competències del president de la Generalitat en el Decret 4/2018, de 26 de març, resolc:



Primer. Objecte

L'objecte d'aquesta resolució és convocar per a l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana la III edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible a la Comunitat Valenciana.



Segon. Requisits dels aspirants

Es convoca els ajuntaments, organitzacions, institucions, empreses, centres educatius (universitats, col·legis, etc.), consorcis industrials (polígons, parcs empresarials, etc.), centres comercials, centres socials (poliesportius, biblioteques, etc.), associacions sense ànim de lucre i comunitats de veïns i veïnes que hagen desenvolupat accions a favor de la mobilitat sostenible. També es convoca els professionals dels mitjans de comunicació, docència, disseny, publicitat i associacions sense ànim de lucre que hagen col·laborat en la difusió de la mobilitat sostenible en l'àmbit de la Comunitat Valenciana des de l'àmbit de la seua activitat professional o de voluntariat, i també personal investigador i estudiants i estudiantes universitaris.



Tercer. Període elegible

Accions executades entre el 19 d'agost de 2017 i la data de tancament de presentació de candidatures a aquests premis. Se n'exceptuen els treballs d'escola; per a aquests, el període elegible serà des de l'entrada en vigor de la Llei 6/2011, d'1 d'abril, de mobilitat de la Comunitat Valenciana (16.05.2011), fins a la data de tancament de presentació de candidatures d'aquests premis.



Quart. Accions objecte de guardó

Els Premis SEMcv 2018 estan dirigits a tots aquells que, en el seu àmbit d'activitat, hagen realitzat o realitzen alguna bona pràctica que promoga una mobilitat més sostenible a la Comunitat Valenciana. Les candidatures podran presentar accions que s'hagen realitzat dins del període elegible, d'acord amb les categories dels premis.





Cinqué. Categories

S'estableixen les categories i subcategories següents:

1. Premis SEMcv per a ajuntaments. S'estableixen tres subcategories atenent el nombre d'habitants segons la font més recent de l'INE:



1.a. Premis SEMcv per a ajuntaments de més de 50.000 habitants.



1.b. Premis SEMcv per a ajuntaments de 20.000 a 50.000 habitants.



1.c. Premis SEMcv per a ajuntaments de menys de 20.000 habitants.



En la categoria d'ajuntaments es valoraran, entre altres, les accions següents: plans, estratègies, estudis i programes de mobilitat aprovats en consell de govern municipal; mesures que milloren les condicions de caminar (com a forma universal respecte a la seguretat, confort i gaudi de l'espai públic), implantació de carrers o àrees per als vianants; promoure l'accessibilitat universal en mesures de mobilitat en la ciutat; actuacions de foment que donen preferència i accessibilitat al transport públic; polítiques de foment de la bicicleta en general, pública i/o privada (com ara la creació d'un sistema públic de lloguer de bicicletes, la construcció de carril bici, etc.); implantació de vehicles de baixes emissions, híbrids o elèctrics, en l'àmbit municipal o de les contractes de l'ajuntament; foment de l'estacionament regulat o aparcaments de dissuasió amb estacions o parades del transport públic; desenvolupament de jornada sobre mobilitat sostenible, campanyes de conscienciació i/o formació; mesures de millora de la càrrega i descàrrega de mercaderies; mesures de reducció de desplaçaments en vehicle privat (cotxe compartit o vehicles multiusuaris) en l'àmbit municipal.



En el cas de presentar-se candidatures de diputacions provincials o mancomunitats, s'enquadraran en la subcategoria que els corresponga per població.

2. Premis SEMcv per a institucions, organitzacions sense ànim de lucre, empreses i altres entitats.

En aquesta categoria es recolliran, entre altres, les accions següents: sistemes innovadors de mobilitat sostenible; promoure l'accessibilitat universal en mesures de mobilitat; camins escolars segurs en col·legis; promoció de l'ús de la bicicleta en la mobilitat al treball o al centre d'activitat; mesures d'eficiència energètica i disminució d'emissions, com ara la implantació de vehicles de baixes emissions o flotes verdes, híbrids o elèctrics, en l'àmbit de l'empresa o institució; campanyes de conscienciació i/o formació, mesures de foment de la mobilitat sostenible; aprovació d'un pla de mobilitat sostenible d'empresa o centre d'activitat; la implantació d'un sistema d'autobusos d'empresa; mesures de reducció de desplaçaments (cotxe compartit, teletreball, proximitat residència-centre de treball); esdeveniments i actes de suport rellevants a favor del transport públic i la mobilitat sostenible.



3. Premis SEMcv a la labor de difusió i divulgació de la mobilitat sostenible, destinada a persones, entitats i associacions sense ànim de lucre que hagen exercit aquesta funció en l'àmbit de la seua activitat pròpia, periodística, docent, investigadora, disseny o publicitat.

4. Premis SEMcv a treballs d'escola, realitzats per alumnat matriculat en universitats situades a la Comunitat Valenciana que hagen investigat i aprofundit en els valors i objectius de la mobilitat sostenible.





Sisé. Sol·licituds i termini d'inscripció

Les sol·licituds o candidatures es presentaran a través de la plataforma habilitada a aquest efecte en la pàgina web de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori (http://www.habitatge.gva.es/es), on s'indicaran les instruccions per a completar degudament cadascuna de les propostes i se sol·licitaran les dades necessàries per a avaluar les propostes. El Servei de Mobilitat Urbana, Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, s'encarregarà de recopilar aquesta documentació per a procedir-ne a l'avaluació, prèviament a la seua remissió al jurat.

La data límit de recepció de les candidatures serà el 3 d'agost de 2018 a les 14.00 h.



Seté. Sol·licitud de participació

Els candidats i les candidates podran presentar fins a tres accions als premis. La inscripció i aportació de la informació requerida que s'especifica en aquestes bases es realitzarà a través d'un formulari contingut en la pàgina web de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori (http://www.habitatge.gva.es/es).

Els camps a omplir pels participants en les diferents categories seran:



1. Categoria Premis SEMcv per a ajuntaments.

a) Dades del municipi:

Nom del municipi.

Nombre d'habitants.

Adreça postal.

Persona de contacte/càrrec a l'ajuntament.

Telèfon de contacte.

Adreça electrònica de contacte.

b) Accions presentades. Per a cada acció presentada s'haurà d'aportar la informació omplint els camps següents del formulari digital:



– Títol de l'acció o actuació.

– Descripció.

– Localització, data o període de l'acció (on almenys una part del període estiga en període elegible de la convocatòria), explicació succinta de com es va originar l'acció i ressenya de l'acció.

– Contribució a la mobilitat sostenible: assenyalar si impulsa les formes netes i actives (com ara caminar i pedalejar), el transport públic i/o motoritzacions no contaminants.

– Definició de l'abast i impacte social de l'acció: assenyalar el caràcter inclusiu de l'acció especialment pel que fa a majors, infància o persones amb mobilitat reduïda. Indicar si està vinculada a un procés participatiu previ, el grau d'acceptació per part de la societat, el grau de satisfacció mostrat pels usuaris i usuàries, i el nombre de persones beneficiades.

– Efectes sobre la seguretat física i la salut de les persones: per exemple, reduint la distància entre encreuaments per als vianants accessibles, la distància d'encreuament, eliminant barreres físiques d'itineraris per als vianants, disminuint la velocitat dels vehicles motoritzats, calmant el trànsit mitjançant canvis de sentit, implantant zones 30, reduint el nombre de vehicles contaminants o introduint tecnologies netes, mesurant els nivells de contaminació en punts sensibles per a avaluar on són necessàries mesures correctores, incorporant arbrat d'ombra com a equipament imprescindible en el nostre clima.

– Reportatge fotogràfic: es poden incloure fins a cinc fotografies o imatges per acció, que podran ser-ne el doble per a mostrar la diferència d'estat entre l'abans i el després. Seran de qualitat superior a 5 MB.

– Marc de l'acció: indicar si la candidatura forma part d'una estratègia de conjunt amb accions vinculades que desenvolupa, o és aïllada, i l'origen de la seua posada en marxa (com per exemple un PMUS, Agenda XXI, programa de paisatge, procés de participació ciutadana o d'altres).

– Requalificació paisatgística de l'àmbit d'actuació: per exemple, amb la incorporació d'arbrat d'espècies i port adequat, valoració del patrimoni existent cultural o natural, restauració de la via, recuperació d'espai públic, adequació transitòria o disseny integrat de senyalística per a les maneres actives.

– Innovació i mobilitat 2.0: estratègies, idees i projectes aplicats per a fer que la mobilitat urbana siga més sostenible gràcies a les noves tecnologies, l'experimentació intel·ligent, la investigació, el disseny i l'enginyeria.

– Difusió mediàtica que s'ha fet de l'acció: explicació de la promoció en els mitjans de comunicació de l'acció en qüestió (notícies de premsa, xarxes socials, falques de ràdio, etc.).

– Certificat de veracitat: declaració signada amb indicació que tot allò recollit en la fitxa és cert i que es correspon amb la labor realitzada en el període elegible dels premis.



2. Categoria Premis SEMcv per a institucions, organitzacions sense ànim de lucre, empreses i altres entitats.

a) Dades de l'organització/institució/empresa o altres:

Nom de l'entitat.

Tipus d'entitat: organització, institució, empresa o altres.

Adreça.

Persona de contacte/càrrec.

Telèfon de contacte.

Adreça electrònica de contacte.

b) Accions presentades. Per a cada acció presentada s'haurà d'aportar la informació omplint els camps següents del formulari digital:



– Títol de l'acció o actuació.

– Descripció.

– Localització, data o període de l'acció (on almenys una part del període estiga en període elegible de la convocatòria), explicació succinta de com es va originar l'acció i ressenya de l'acció.

– Contribució a la mobilitat sostenible: assenyalar si impulsa les maneres netes i actives (com caminar i pedalejar), el transport públic i/o motoritzacions no contaminants.

– Definició de l'abast i impacte social de l'acció: assenyalar el caràcter inclusiu de l'acció, especialment pel que fa a majors, infància o persones amb mobilitat reduïda. Indicar si està vinculada a un procés participatiu previ, el grau d'acceptació per part de la societat, el grau de satisfacció mostrat pels usuaris i usuàries, i el nombre de persones beneficiades.

– Efectes sobre la seguretat física i la salut de les persones: per exemple, reduint la distància entre encreuaments per als vianants accessibles, la distància d'encreuament, eliminant barreres físiques d'itineraris per als vianants, disminuint la velocitat dels vehicles motoritzats, calmant el trànsit mitjançant canvis de sentit, implantant zones 30, reduint el nombre de vehicles contaminants o introduint tecnologies netes, mesurant els nivells de contaminació en punts sensibles per a avaluar on són necessàries mesures correctores, incorporant arbrat d'ombra com a equipament imprescindible en el nostre clima, etc.

– Reportatge fotogràfic: es poden incloure fins a cinc fotografies o imatges per acció, que podran ser-ne el doble per a mostrar la diferència d'estat entre l'abans i el després. Seran de qualitat superior a 5 MB.

– Marc de l'acció: indicar si la candidatura forma part d'una estratègia de conjunt amb accions vinculades que desenvolupa, o és aïllada, i l'origen de la seua posada en marxa (com per exemple un PMUS, Agenda XXI, programa de paisatge, procés de participació ciutadana o altres).

– Requalificació paisatgística de l'àmbit d'actuació: per exemple, amb la incorporació d'arbrat d'espècies i port adequat, valoració del patrimoni existent cultural o natural, restauració de la via, recuperació d'espai públic, adequació transitòria o disseny integrat de senyalística per a les maneres actives.

– Innovació i mobilitat 2.0: estratègies, idees i projectes aplicats per a fer que la mobilitat urbana siga més sostenible gràcies a les noves tecnologies, l'experimentació intel·ligent, la investigació, el disseny i l'enginyeria.

– Difusió mediàtica que s'ha fet de l'acció: explicació de la promoció en els mitjans de comunicació de l'acció en qüestió (notícies de premsa, xarxes socials, falques de ràdio).

– Implicació a grups socials, grup motor, impulsors o col·laboradors. Vinculació amb estructures associatives presents o induïdes per la mateixa acció. Descripció succinta dels canals de participació utilitzats.



– Certificat de veracitat: declaració signada amb indicació que tot allò recollit en la fitxa és cert i que es correspon amb la labor realitzada en el període elegible dels premis.





3. Categoria Premis SEMcv a la labor de difusió i divulgació de la mobilitat sostenible, destinat a persones, entitats i associacions sense ànim de lucre que hagen exercit aquesta funció en l'àmbit de la seua activitat periodística, docent, investigadora, disseny, publicitat o altres. Els camps a omplir en el formulari digital seran:

a) Dades de la candidatura:

Noms i cognoms del candidat o candidata o dels membres de l'equip.

Nom de l'empresa, entitat o associació sense ànim de lucre a la qual representa.

Persona de contacte/càrrec.

Telèfon de contacte.

Adreça electrònica de contacte.

b) Treball presentat: per a cada acció presentada s'haurà d'aportar la informació omplint els camps següents del formulari digital:



– Títol.

– Data de publicació o realització del treball.

– Ressenya del treball o acció desenvolupada.

– Mitjà o lloc en el qual es publica o situa l'acció. Resum en format digital de la publicació, emissió del treball o acció divulgativa realitzada (màxim dos pàgines format DIN-A4).

– Impacte social: valoració de l'acceptació per part de la societat i audiència que ha tingut.

– Descripció del seu interés, caràcter innovador o creatiu de la comunicació.

– Si el treball original està disponible en mitjà digital de lliure accés, s'haurà d'especificar-hi l'enllaç.

– Certificat de veracitat: declaració signada amb indicació que tot allò que es recull en la fitxa és cert i que es correspon amb la labor realitzada en el període elegible dels premis.



4. Categoria Premis SEMcv a treballs d'escola, realitzats per alumnat matriculat en universitats situades a la Comunitat Valenciana que hagen investigat i aprofundit en els valors i objectius de la mobilitat sostenible.

Poden presentar-se a aquesta categoria treballs acadèmics universitaris, com ara treballs finals de grau (TFG), de màster (TFM) o treballs acadèmics de cursos i tallers desenvolupats en equip.

Els camps a omplir en el formulari digital seran:

a) Dades de la candidatura:

Nom i cognoms dels i les estudiants. En cas d'equips de diversos estudiants s'haurà d'identificar un representant que haurà de facilitar les seues dades de contacte.

Nom de la universitat on s'ha desenvolupat el treball.

Telèfon de contacte.

Adreça electrònica de contacte.

b) Treball presentat: per a cada acció presentada s'haurà d'aportar la informació omplint els camps següents del formulari digital:



– Títol.

– Data de publicació, lliurament o defensa del treball.

– Programa acadèmic en què s'ha realitzat el treball.

– Ressenya del treball o acció desenvolupada.

– Contribució a la mobilitat sostenible: assenyalar si impulsa les formes netes i actives (com caminar i pedalejar), el transport públic i/o motoritzacions no contaminants.

– Definició de l'abast i impacte social de l'acció: caràcter inclusiu de l'acció especialment pel que fa a majors, infància o persones amb mobilitat reduïda; vinculació a un procés participatiu previ; grau d'acceptació per part de la societat; graus de satisfacció mostrats pels usuaris i usuàries; nombre de persones beneficiades, etc.



– Efectes sobre la seguretat física i la salut de les persones: per exemple, reduint la distància entre encreuaments per als vianants accessibles, la distància d'encreuament, eliminant barreres físiques d'itineraris per als vianants, disminuint la velocitat dels vehicles motoritzats, calmant el trànsit mitjançant canvis de sentit, implantant zones 30, reduint el nombre de vehicles contaminants o introduint tecnologies netes, mesurant els nivells de contaminació en punts sensibles per a avaluar on són necessàries mesures correctores, incorporant arbrat d'ombra com a equipament imprescindible en el nostre clima, etc.

– Requalificació paisatgística de l'àmbit d'actuació: per exemple, amb la incorporació d'arbrat d'espècies i port adequat, valoració del patrimoni existent cultural o natural, restauració de la via, recuperació espai públic, adequació transitòria o disseny integrat de senyalística per a les maneres actives.

– Innovació i mobilitat 2.0: estratègies, idees i projectes aplicats per a fer que la mobilitat urbana siga més sostenible gràcies a les noves tecnologies, l'experimentació intel·ligent, la investigació, el disseny i l'enginyeria.

– Documents resum en format digital: es presentaran en format editable i PDF, una memòria d'extensió no superior a dues pàgines format DIN-A4, fins a 3 imatges, i documentació gràfica d'extensió no superior a dues pàgines format DIN-A3 de composició lliure.

– Si el treball original està disponible en repositori institucional de lliure accés, s'hi especificarà l'enllaç.

– Certificat de veracitat: declaració signada amb indicació que tot allò recollit en la fitxa és cert i que es correspon amb la labor realitzada en el període elegible dels premis.



Huité. Criteris de valoració

Durant el mes d'agost i primers de setembre, amb suficient antelació respecte de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), la Secretaria Tècnica dels Premis SEMcv 2018 traslladarà la informació aportada per cadascuna de les candidatures a una fitxa tipus, on es podran visualitzar els diferents camps requerits en aquestes bases, i hi inclourà una valoració preliminar.

Les candidatures presentades les valorarà la Secretaria Tècnica dels Premis SEMcv 2018, de forma preliminar i respecte als camps assenyalats en aquestes bases, d'acord amb els criteris següents i segons la categoria a la qual s'opta:



1. Premis SEMcv per a ajuntaments:

Claredat i concreció a l'hora de descriure l'acció. (*)

Contribució a la mobilitat sostenible. (*)

Abast i impacte social de l'acció. (*)

Millores qualitatives i quantitatives respecte a la seguretat física i ambiental de les persones. (*)

Reportatge fotogràfic i imatges. (*)

Marc de l'acció.

Requalificació paisatgística. Es valorarà l'adequació de la proposta a l'escala humana, la naturalització de l'àmbit d'actuació amb la incorporació de l'arbrat i elements vegetals adequats, o valoració del patrimoni existent.

Innovació i mobilitat 2.0. Caràcter nou i exportable de l'acció, aplicació o desenvolupament d'aquesta vinculada a noves tecnologies o visió de futur.

Difusió mediàtica que s'ha fet de l'acció.



2. Premis SEMcv per a institucions, organitzacions sense ànim de lucre i empreses:

Claredat i concreció a l'hora de descriure l'acció. (*)

Contribució a la mobilitat sostenible. (*)

Abast i impacte social de l'acció. (*)

Millores qualitatives i quantitatives respecte a la seguretat física i ambiental de les persones. (*)

Reportatge fotogràfic i imatges. (*)

Marc de l'acció.

Requalificació paisatgística. Es valorarà l'adequació de la proposta a l'escala humana, la naturalització de l'àmbit d'actuació amb la incorporació de l'arbrat i elements vegetals adequats, o valoració del patrimoni existent.

Innovació i mobilitat 2.0. Caràcter nou i exportable de l'acció, aplicació o desenvolupament d'aquesta vinculada a noves tecnologies o visió de futur.

Difusió mediàtica que s'ha fet de l'acció.

Grau d'implicació de diferents grups socials i arrelament de l'acció.





3. Premis SEMcv a la labor de difusió i divulgació de la mobilitat sostenible:

Contribució a la mobilitat sostenible. (*)

Impacte social i grau d'exposició de l'acció. (*)

Innovació i creativitat en la comunicació tradicional de la mobilitat. (*)



4. Premis SEMcv a treballs d'escola en pro de la mobilitat sostenible:

Claredat i concreció a l'hora de descriure l'acció. (*)

Contribució a la mobilitat sostenible. (*)

Abast i impacte social de l'acció. (*)

Millores qualitatives i quantitatives respecte a la seguretat física i ambiental de les persones. (*)

Requalificació paisatgística. Es valorarà l'adequació de la proposta a l'escala humana, la naturalització de l'àmbit d'actuació amb la incorporació de l'arbrat i elements vegetals adequats, o la valoració del patrimoni existent. (*)

Innovació i mobilitat 2.0. Caràcter nou i exportable de l'acció, aplicació o desenvolupament d'aquesta vinculada a noves tecnologies o visió de futur.

Reportatge fotogràfic i imatges. (*)

Creativitat i innovació de la proposta. (*)

Si en alguna de les diferents categories o subcategories considerades es reberen més de sis propostes, es realitzaria una primera preselecció d'aquestes, tenint en compte els criteris assenyalats amb asterisc «(*)». Una vegada feta la preselecció de les sis propostes amb la valoració més alta, se'n durà a terme l'avaluació completa.





Nové. Presentació de candidatures al jurat

Una vegada revisades i avaluades totes les candidatures, la Secretaria Tècnica, sota la supervisió de la Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, presentarà a cadascun dels membres del jurat un dossier de fitxes que reculla tots els camps requerits, que contindrà:



1. La preselecció de les propostes, en cas que siga necessària.

2. Avaluació orientativa de totes les candidatures d'acord amb els criteris i les valoracions anteriorment exposats.

Aquest dossier serà la documentació de treball a partir de la qual el jurat procedirà a la confirmació de la preselecció de propostes (en cas que es realitze, podrà afegir les que considere necessàries) i a l'elecció dels guanyadors i guanyadores en cadascuna de les categories i subcategories.



Deu. El jurat

Estarà presidit pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat Valenciana. El cap del Servei de Mobilitat Urbana assumirà la secretaria del jurat.

Així mateix, integrarà el jurat un o una representant de cadascuna de les institucions següents:

– Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball).

– Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental (Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural).

– Direcció General de Relacions Informatives i Promoció Institucional (Presidència de la Generalitat).

– Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

– Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la Comunitat Valenciana.

– Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana.

– Un o una professional expert en transport, de reconegut prestigi.

El jurat es reunirà a primers del mes de setembre, i amb anterioritat a la celebració de la SEM, per a procedir a l'elecció de les candidatures guanyadores de cadascuna de les categories i subcategories dels premis. En cas d'empat en les votacions, tindrà vot de qualitat el president.





Onze. Premi de reconeixement a la labor realitzada

Els membres del jurat podran proposar el reconeixement a la labor i trajectòria realitzada en pro de la mobilitat sostenible a la Comunitat Valenciana a persones, institucions, entitats, associacions sense ànim de lucre, així com actuacions exemplars contrastades, és a dir, realitzades fora del termini elegible i amb una bondat provada respecte a la mobilitat sostenible. En cas que hi haja diverses persones candidates, el jurat podrà seleccionar-ne fins a tres premiades, sobre la base de la labor i trajectòria realitzades. El premi serà anàleg als descrits en l'apartat tretze.





Dotze. Convocatòria dels i les finalistes

Les candidatures seleccionades com a premiades pel jurat rebran, el mes de setembre i abans de la celebració de la SEMcv 2018 (del 16 al 22.09.2018), la comunicació i la invitació per a assistir a la cerimònia de lliurament dels premis.

La resta de candidatures presentades rebran un comunicat d'agraïment per la seua participació en aquesta tercera edició dels Premis SEMcv 2018.



Tretze. Premis i lliurament

El lliurament dels Premis SEMcv 2018 es farà a València, en un acte organitzat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que tindrà lloc durant la Setmana Europea de la Mobilitat (del 16 al 22.09.2018).

En cada categoria i subcategoria dels premis es concediran els següents:

1. Primer premi: que reconeixerà el municipi de cada subcategoria i institució, empresa o organització i treballs d'escola que hagen destacat sobre els altres en aquesta convocatòria.

2. Segon premi: que reconeixerà el municipi de cada subcategoria i institució, empresa o organització i treballs d'escola que, sense haver sigut guanyadors, hagen destacat en segon lloc com a ferms impulsors de la mobilitat sostenible.

3. Tercer premi: que reconeixerà el municipi de cada subcategoria i institució, empresa o organització i treballs d'escola que, sense haver sigut guanyadors, hagen destacat en tercer lloc com a ferms impulsors de la mobilitat sostenible.

En el cas de la categoria de divulgació de la mobilitat sostenible només es concedirà un premi al treball que haja destacat sobre las resta.



Les candidatures premiades en cada categoria/subcategoria rebran un diploma oficial acreditatiu, així com el dret a utilitzar indefinidament el logotip dels premis que mostre la categoria i el premi que han rebut, així com l'any en què ho han fet.

La Conselleria es reserva el dret d'atorgar premis compartits dins de cada categoria, així com de deixar-ne vacant alguna en el cas que el jurat estime que cap de les candidatures és mereixedora del premi en qüestió.



Catorze. Drets i obligacions

1. Els i les participants s'obliguen a cedir a la Generalitat els drets d'explotació corresponents a l'eventual edició dels materials entregats en les sol·licituds, i la Generalitat podrà utilitzar, per si mateixa o a través de terceres persones, físiques o jurídiques, de la forma que considere més convenient per als seus interessos, qualssevol de les imatges o elements que conformen aquesta edició.

2. Així mateix, els i les participants s'obliguen a assumir les responsabilitats que pogueren resultar de la utilització dels textos, imatges i altres elements creatius aportats per aquests en la realització del treball i la propietat dels quals siga de terceres persones o entitats alienes a la present convocatòria.



Quinze. Acceptació de bases

La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació de les bases d'aquesta convocatòria.



València, 12 de juny de 2018.– El director general de Mobilitat, Obres Públiques i Transport, p. d. (D 4/2018, 26.03.2018, del president de la Generalitat): Carlos Domingo Soler.

Mapa web