Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 18 de maig de 2018, de la Presidència de la Generalitat, per la qual es resol la concessió d'ajudes convocades per Resolució de 20 de novembre de 2017, de la Presidència de la Generalitat, destinades a subvencionar projectes locals d'actuació dels municipis de la Comunitat Valenciana de foment de la mobilitat urbana sostenible susceptibles de cofinançament pel Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8301 de 23.05.2018
Número identificador:  2018/4979
Referència Base de Dades:  005118/2018
 



RESOLUCIÓ de 18 de maig de 2018, de la Presidència de la Generalitat, per la qual es resol la concessió d'ajudes convocades per Resolució de 20 de novembre de 2017, de la Presidència de la Generalitat, destinades a subvencionar projectes locals d'actuació dels municipis de la Comunitat Valenciana de foment de la mobilitat urbana sostenible susceptibles de cofinançament pel Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020. [2018/4979]





Mitjançant el Decret 19/2017, de 26 d'octubre, del President de la Generalitat, publicat en el DOGV, núm. 8161, de 2 de novembre de 2017, s'han aprovat les bases reguladores per a subvencionar projectes locals d'actuació de les entitats locals de la Comunitat Valenciana susceptibles de cofinançament pel Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Per Resolució de 20 de novembre de 2017, del secretari autonòmic de Presidència, publicat en el DOGV núm. 8176, de 23 de novembre de 2017, s'han convocat ajudes per a projectes locals d'actuació dels municipis de la Comunitat Valenciana de foment de la mobilitat urbana sostenible susceptibles de cofinançament pel Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

De conformitat amb l'apartat quart de la indicada resolució són finançables, en l'àmbit de l'OE 4.5.1 els projectes locals d'actuació consistents en la redacció i aprovació de plans de mobilitat urbana sostenible (PMUS) i la seua implementació. En concret, els projectes locals d'actuació enquadrables en aquesta implementació es corresponen amb l'execució de vies ciclistes i amb l'adquisició d'autobusos (categoria M2 i M3) nous, elèctrics, de propulsió híbrida (sempre que tinguen capacitat de tracció elèctrica al 100 % mitjançant bateries), amb pila de combustible o alimentats per gas natural o hidrogen, destinats al transport públic urbà.

Segons el que s'estableix en la base tretzena del Decret 19/2017, de 26 d'octubre, el procediment de valoració i concessió d'aquestes subvencions es tramita d'acord amb el règim de concurrència competitiva previst en el títol X, secció primera, capítol II de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

De conformitat amb el que s'estableix en la base tretzena i catorzena del decret anteriorment esmentat la comissió tècnica de valoració es va constituir en sessió de 27 de març de 2018, i després de procedir a l'estudi i valoració de les sol·licituds presentades, d'acord amb els criteris de valoració previstos tant per a la redacció i aprovació dels PMUS com per a la seua implementació, es van aprovar els informes individuals de valoració dels diferents projectes presentats.



Segons la base dotzena, apartat 3, subapartat 3.1 del Decret 19/2017, de 26 d'octubre, els criteris de valoració dels PMUS, atés que es tracta d'actuacions amb un objecte definit i tipificat i de similars característiques es corresponen amb el criteri del moment de la presentació de les corresponents sol·licituds, d'acord amb l'article 165.2 f) de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Respecte de les actuacions relatives als projectes consistents en la implementació dels PMUS els criteris tinguts en compte són els contemplats en la base dotzena, apartat 3, subapartat 3.2 d'aquest decret.



De conformitat amb aquests criteris, la comissió tècnica de valoració en data 27 de març de 2018 va aprovar la proposta de resolució provisional en la qual s'inclou com a annex I les actuacions subvencionables de redacció i aprovació de PMUS de les entitats locals sol·licitants relacionades per ordre de registre d'entrada i amb indicació de l'ajuda que es proposa concedir, consistent en el 50 % de la despesa elegible.



En la indicada proposta de resolució provisional s'inclouen com a annex II les actuacions que es proposen subvencionar relatives a la implementació dels PMUS dels municipis que es relacionen ordenades per ordre de puntuació i amb indicació de l'ajuda que es proposa concedir consistent en el 50 % de la despesa elegible.

La proposta de resolució provisional inclou a més, com a annex III, aquells municipis als quals es requereix la documentació que s'indica en les observacions formulades; en l'annex IV s'inclouen les entitats a les quals es proposa minorar l'import de la subvenció sol·licitada a causa de despeses no acceptades i se'ls requereix perquè adapten el seu pressupost a l'import que figura en la proposta, i, finalment, s'inclou un annex V amb els municipis als quals se'ls denega la subvenció per les circumstàncies que s'hi exposen.

Una vegada s'ha notificat la proposta de resolució a tots els municipis que figuren en aquesta, se'ls requereix perquè en el termini de 10 dies, a comptar des del següent a la notificació, presenten escrit d'acceptació de la subvenció i declaració responsable d'acord amb l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Així mateix, podran presentar les al·legacions que estimen pertinents i la resta de documentació indicada en l'anterior paràgraf, tot això en funció de l'annex en el qual figuren.

Dins dels terminis legals, els municipis notificats han presentat els seus escrits acomplint així als requeriments de la proposta de resolució. No obstant això, en aquest mateix termini, pels Ajuntaments de Vilafranca i Vallada es van presentar escrits de renúncia a la subvenció per a finançar el projecte local d'actuació consistent en la redacció i aprovació del seu pla de mobilitat urbana sostenible.

De conformitat amb el que es disposa en la base quinzena, apartat 1 del Decret 19/2017,de 26 d'octubre, en data 10 de maig de 2018 la Comissió Tècnica de Valoració ha formulat la proposta definitiva de concessió a la vista de:

– La proposta de resolució provisional.

– La documentació addicional presentada per les entitats beneficiàries provisionals propostes.

– Les seues acceptacions corresponents.

– Les al·legacions formulades sobre la proposta de resolució provisional.

De conformitat amb el que es disposa en la base quinzena, apartat 2, mitjançant ofici de data 11 de maig de 2018, el director general d'Administració Local ha elevat a la Presidència de la Generalitat la proposta de resolució definitiva.

En virtut de tot això, i de conformitat amb el que es disposa en la base tretzena del Decret 19/2017, de 26 d'octubre, del president de la Generalitat i de la Resolució de 12 de febrer de 2016, del president de la Generalitat, per la qual es deleguen determinades atribucions en diferents òrgans de l'Administració de la Generalitat, i a la vista de la proposta definitiva de concessió de les subvencions formulada per la Comissió Tècnica de Valoració, resolc:



Primer

Concedir les ajudes destinades a l'Objectiu Específic 4.5.1 «Foment de la mobilitat urbana sostenible» als municipis de la Comunitat Valenciana que figuren en els annexos I i II de la present resolució.





Segon

Estimar les al·legacions formulades pels municipis que figuren en l'annex III.



Tercer

Desestimar les al·legacions formulades pels municipis que figuren en l'annex IV i denegar les ajudes als que figuren en aquest pels motius exposats.



Quart

Acceptar el desistiment de la sol·licitud d'ajuda de l'Ajuntament de Vilafranca i Vallada per a la realització del projecte local d'actuació consistent en la redacció i aprovació del seu pla de mobilitat urbana sostenible i per tant procedir a l'arxivament de les actuacions.





Cinqué

L'acceptació del finançament de l'actuació per part del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020 comporta la inclusió de les entitats beneficiàries en la llista d'actuacions prevista en l'article 115.2 del Reglament (UE) 1303/2013.



Sisé

Les entitats beneficiàries queden sotmeses a totes les obligacions que estableixen les bases reguladores, la normativa en matèria de subvencions i la normativa comunitària.



Seté

Requerir els municipis beneficiaris perquè en el termini de 10 dies a comptar des de l'endemà de la notificació de la resolució definitiva presenten escrit d'acceptació de la subvenció.



Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot, potestativament, realitzar el requeriment a què es refereix l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos des de la notificació, o bé es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos des de la notificació. Tot això de conformitat amb el que es disposa en els articles 10, 44 i 46 de l'esmentada Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



València, 18 de maig de 2018.– El president, p. d. (R 12.02.2016, DOGV 7722, 17.02.2016), el director general d' Administració Local: Antoni Such Botella.

Mapa web