Ficha disposicion

Ficha disposicion





Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària. RESOLUCIÓ de 8 d'abril de 2021, del director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, per la qual resol la convocatòria d'ajudes per a l'aplicació de mesures de gestió forestal sostenible en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9066 de 21.04.2021
Número identificador:  2021/3962
Referència Base de Dades:  003546/2021
 



RESOLUCIÓ de 8 d'abril de 2021, del director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental, per la qual resol la convocatòria d'ajudes per a l'aplicació de mesures de gestió forestal sostenible en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020. [2021/3962]

Vista l'Ordre 3/2020, de 12 de febrer, de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajudes per a l'aplicació de mesures de gestió forestal sostenible en el marc del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, publicada en el DOGV número 8745, de data 21.02.2020.

Vista la Resolució de 20 de maig de 2020, del director de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA), per la qual es convoquen, per a l'any 2020, les ajudes, finançades per FEADER, per a l'aplicació de mesures de gestió forestal sostenible, publicada en el DOGV número 8821, de data 27.05.2020.

Considerant que aquestes ajudes s'emmarquen en les operacions 8.5.1. «Instruments de gestió forestal sostenible», 8.5.2. «Gestió forestal sostenible per a la millora ambiental, paisatgística i foment dels ecosistemes forestals», i 8.6.1. «Inversions per a la transformació i comercialització de productes forestals», de les submesures 8.5. «Ajuda per a inversions per a incrementar la capacitat d'adaptació i el valor mediambiental dels ecosistemes forestals», i 8.6. «Ajuda per a les inversions en tecnologies forestals i en la transformació, mobilització i comercialització de productes forestals», totes incloses en la mesura 8 «Inversions en el desenvolupament de zones forestals i millora de la viabilitat dels boscos» del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Així mateix, aquestes operacions s'emmarquen en les següents prioritats de desenvolupament rural de la Unió:

– Prioritat 4 «Restaurar, preservar i millorar els ecosistemes relacionats amb l'agricultura i silvicultura»;

– Prioritat 5: «Promoure l'eficiència dels recursos i fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d'adaptar-se al canvi climàtic en els sectors agrari, alimentari i forestal»;

– Prioritat 6: «Fomentar la inclusió social, la reducció de la pobresa i el desenvolupament econòmic en les zones rurals».

Les ajudes es finançaran amb càrrec a la línia de subvenció SO833000, del capítol VII, el pressupost de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, tenint en compte els percentatges de participació que corresponen al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i a la Generalitat Valenciana en el programa esmentat.

Vista l'acta de la comissió avaluadora, de data 16 de març de 2021, i l'informe del servei d'Ordenació i Gestió Forestal, que eleva la proposta d'adjudicació, en funció de l'«Acord de 26 d'abril de 2012 pel qual es deleguen les funcions d'autorització del pagament de fons FEADER entre l'organisme pagador i els diferents òrgans administratius de la Conselleria d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, així com de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, i de la Conselleria de Governació», resolc:



Primer

Concedir les subvencions la quantia de les quals s'assenyala en l'annex I.



Segon

Desestimar les subvencions incloses en l'annex II.



Tercer

El termini per a fer els treballs és el 15 de novembre de 2021 i el termini per a justificar-los (presentació de la sol·licitud de pagament) és fins al 30 de novembre de 2021. Tot això d'acord amb l'article 9.10 de l'Ordre 3/2020.



Quart

Els beneficiaris de les subvencions hi podran renunciar expressament en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució.



Cinqué

Els/les beneficiaris/àries de les ajudes hauran de complir amb les obligacions establides en els capítols I, II, III i IV de l'Ordre 3/2020, de 12 de febrer, i amb la resta de normativa que s'hi aplica.



Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la seua publicació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que es preveu en els articles 8.3, 25.1 i 46.1 de la Llei de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Tot això sense perjudici que es puga interposar un recurs potestatiu de reposició, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la seua publicació, d'acord amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En tot cas, no es podrà simultaniejar la interposició del recurs de reposició amb el contenciós administratiu.





València, 8 d'abril de 2021.– El director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental: Benjamí Pérez Rocher.

Mapa web