Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 7 de març de 2023, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es publica la línia pressupostària per al finançament de les subvencions del Programa Eurodisea per a l'exercici 2023, així com la seua primera convocatòria anual.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9553 de 14.03.2023
Número identificador:  2023/2625
Referència Base de Dades:  002676/2023
 



RESOLUCIÓ de 7 de març de 2023, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es publica la línia pressupostària per al finançament de les subvencions del Programa Eurodisea per a l'exercici 2023, així com la seua primera convocatòria anual. [2023/2625]

La Generalitat, a través de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, participa des de 1987 en el desenvolupament del Programa Eurodisea, creat l'any 1985 per l'Assemblea de Regions d'Europa (ARE), de la qual la Comunitat és membre actiu.

El Programa Eurodisea permet realitzar intercanvis entre persones joves de les regions d'Europa participants en aquest, que possibiliten a aquestes beneficiar-se d'una formació lingüística i d'un període de pràctiques en una empresa estrangera. Les diferents regions assumeixen la responsabilitat de gestionar el programa i, sobre la base d'això, realitzen la preselecció de les persones candidates, s'encarreguen de l'enviament i acolliment d'aquests, i gestionen les ofertes de períodes de pràctiques.

La Generalitat, a través de la seua participació en el programa, pretén promocionar el coneixement de regions des d'una consciència europea, fomentar la internacionalització de les empreses, i donar suport a la promoció i formació laboral de les persones joves valencianes, facilitant-los per a això l'accés a una experiència d'intercanvi internacional.

En aplicació del principi de reciprocitat establit per l'ARE en l'Estatut del Programa Eurodisea, la Comunitat Valenciana, a més d'enviar persones joves valencianes a l'estranger, es compromet a rebre i facilitar estades professionals a persones joves provinents d'altres regions europees.

D'acord amb l'Estatut del Programa Eurodisea, cada regió proporcionarà l'allotjament i manutenció a les persones joves que arriben a la seua regió durant el primer mes d'estada, així com un curs de l'idioma de la regió i activitats d'immersió cultural. Així mateix, totes les persones joves participants disposaran d'assegurances de responsabilitat civil, accidents i repatriació proporcionats el Secretariat del Programa Eurodisea.

Les subvencions, regulades en l'Ordre 7/2022, de 23 d'agost, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions del Programa Eurodisea (DOGV 9418, 02.09.2022), estan incloses en el Pla estratègic de subvencions de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, aprovat l'11 de febrer de 2021 per al període 2021-2023, amb l'objectiu i efectes de millorar el currículum de les persones joves, augmentar les seues expectatives d'accés a una ocupació a Espanya o a Europa, contribuir a l'aprenentatge i perfeccionament d'idiomes europeus i a la immersió en diferents cultures.

Per tot el que s'hi ha exposat i fent ús de les atribucions que em confereixen l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, l'article 160.4.b de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions i el Decret 171/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, resolc:





Primer. Objecte i condicions de la concessió de la subvenció

De conformitat amb l'Ordre 7/2022, de 23 d'agost, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les subvencions del Programa Eurodisea (DOGV 9418 / 02.09.2022), per aquesta resolució s'obri el termini de la primera convocatòria per a l'exercici 2023 les subvencions, destinades a empreses i entitats de la Comunitat Valenciana, en règim de concurrència competitiva, que tenen com a objecte la realització de convenis de pràctiques professionals adequades al nivell d'estudis amb els participants estrangers de les regions actives del Programa Eurodisea que hagen resultat seleccionats.

El model de conveni de pràctiques serà facilitat pel servei competent en matèria de Fons Social Europeu i s'ajustarà al que s'estableix en la Recomanació del Consell de 10 de març de 2014 sobre un marc de qualitat per als períodes de pràctiques (DO C 88 de 27.3.2014).



La duració del conveni de pràctiques podrà ser de fins a 6 mesos.

Per a aquesta primera convocatòria, la data de començament del període de pràctiques professionals serà, previsiblement, l'1 de juny, amb una duració màxima de 6 mesos.



Segon. Finançament

Per a l'exercici 2023, i d'acord amb la Llei 9/2022, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat, per a l'exercici 2023 (DOGV 9502, 31.12.2022), les ajudes seran finançades amb càrrec al programa pressupostari 612.10.04, línia S2586000, dels crèdits de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, consignats en els esmentats pressupostos, per un import global màxim de 545.000,00 euros per a les dues convocatòries previstes.

Aquest import és susceptible de ser cofinançat per la Unió Europea a través del Programa del Fons Social Europeu Plus (FSE+) Comunitat Valenciana 2021-2027.

L'import de la subvenció serà de 1.230,50 euros mensuals per conveni de pràctiques, la qual cosa suposa el 92 per cent del cost total, que es dedicarà al finançament del conveni de pràctiques per tots els conceptes (inclosos IRPF i Seguretat Social). Sent la duració màxima del conveni de 6 mesos, la quantia màxima de la subvenció podrà arribar a 7.383,00 euros.

L'entitat beneficiària incorporarà una aportació almenys de 107,00 euros, que complete el cost total en tot el període de duració del conveni de pràctiques.

Aquestes subvencions són incompatibles amb qualsevol altra subvenció destinada a la mateixa finalitat.



Tercer. Forma i termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds, per a aquesta primera convocatòria, serà de 20 dies naturals comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El formulari de sol·licitud i els models normalitzats estan disponibles en www.gva.es/eurodisea (Empreses), i hauran de ser signats electrònicament. La sol·licitud s'acompanyarà de la documentació enumerada en l'article 5 de l'Ordre de bases.

La presentació de les sol·licituds serà telemàtica. Per a això, el sol·licitant haurà de disposar de signatura electrònica, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), tots dos admesos per la seu electrònica de la Generalitat.

A aquesta convocatòria li resulta d'aplicació la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el seu Reglament, així com la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Quart. Criteris de valoració de les sol·licituds

De conformitat amb l'article 8 de l'Ordre de bases, seran aplicable els criteris d'avaluació següents:

a) Avaluació de l'oferta (màxim 6 punts)

– Existeix una descripció detallada de funcions i tasques … 3 punts

– Existeix un Pla d'acció individual que reflectisca els objectius professionals inicials (primer mes) i finals (final de la pràctica)... 2 punts

– Existeix un programa d'avaluació de la pràctica per part de l'empresa … 1 punt

b) Condicions d'integració (màxim 3 punts)

– En l'acompliment de la pràctica la persona jove formarà part d'un equip d'entre 3 i 5 persones... 2 punts.

– En l'acompliment de la pràctica la persona jove formarà part d'un equip d'entre 6 o més persones... 3 punts.

c) Desplaçament al lloc de treball (màxim 4 punts)

– L'empresa proporciona un plus de transport … 2 punts.

– El lloc de la pràctica està ben comunicat per transport públic (parades pròximes de bus, metro, tren de rodalia, etc.)... 2 punts.

d) Allotjament

– L'entitat facilita allotjament adequat per a les persones joves estrangeres, concorde a la remuneració que rebran i pròxim al centre de treball, com ara pis compartit, residència, etc.... 2 punts.

Els punts assignats en cada criteri seran els totals si compleix el criteri, o zero si no ho compleix. En cas d'ofertes amb la mateixa denominació del lloc i similars característiques que hagen obtingut la mateixa puntuació, a l'efecte de resoldre l'empat es tindrà en compte la major puntuació obtinguda en cadascun dels criteris d'avaluació, d'acord amb l'ordre en què apareixen. Si persistira l'empat es tindrà en compte l'ordre cronològic d'entrada en el registre de la sol·licitud de l'entitat.



Després de l'avaluació dels informes d'ofertes, la comissió d'avaluació elaborarà un informe ordenant-les per puntuació assignada, després d'agrupar-les segons la denominació del lloc i similitud.



Cinqué. Termini de resolució i notificació

1. Elevades les propostes de resolucions, la persona titular de conselleria competent en matèria de fons europeus o la persona titular de l'òrgan en qui delegue, dictarà les corresponents resolucions, que posaran fi a la via administrativa.

2. Les resolucions de concessió de subvenció es notificaran als interessats en els termes previstos en l'article 40 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (d'ara en avant LPACAP) i haurà de fixar expressament la quantia de la subvenció concedida, així com el seu possible cofinançament pel Fons Social Europeu.

3. Les subvencions concedides seran publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), en compliment del que s'estableix en l'article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions amb expressió de la convocatòria, del programa i crèdit pressupostari al qual s'imputen, entitat beneficiària, quantitat concedida i finalitat de la subvenció.

4. El termini màxim per a resoldre i notificar, serà de sis mesos comptats a partir de la finalització del termini de presentació de sol·licituds d'aquesta convocatòria. Transcorregut el termini sense que haja recaigut resolució expressa, la sol·licitud de concessió de la subvenció podrà entendre's desestimada per silenci administratiu en els termes previstos en l'article 24 de l'LPACAP, sense perjudici que subsistisca l'obligació legal de resoldre sobre la petició formulada.



Sisé. Dret de la competència

De conformitat amb el que es preveu en l'article 7.4 del Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques i considerant que les subvencions regulades en aquesta ordre són ajudes de minimis, ja que es concedeixen a cada empresa durant un cert espai de temps i no superen la quantitat fixa determinada, segons el Reglament (UE) núm. 1407/2013 de la Comissió de 18 de desembre de 2013 relatiu a l'aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea a les ajudes de minimis i a la seua publicació en el Diari Oficial de la Unió Europea (DO L 352 de 24.12.2013), que ha sigut modificat pel Reglament (UE) núm. 2020/972 de la Comissió, de 2 de juliol de 2020, pel qual es modifiquen el Reglament (UE) núm. 1407/2013 pel que fa a la seua pròrroga i el Reglament (UE) núm. 651/2014 pel que fa a la seua pròrroga i els ajustos pertinents (DO L 215 de 07.07.2020) (d'ara en avant, Reglament (UE) núm. 1407/2013), no són ajudes d'estat, en considerar que aquestes mesures no reuneixen tots els criteris de l'art. 107 del TFUE i, per consegüent, estaran exemptes de l'obligació de notificar establida en l'art. 108, apartat 3, del TFUE, si compleixen totes les condicions establides en l'esmentat Reglament (UE) núm. 1407/2013.





Seté. Pla de control

De conformitat amb el que s'estableix en l'article 169 de la Llei 1/2015, es durà a terme un pla de control de la realització de l'activitat objecte d'aquesta convocatòria, que consistirà en:

1. La comprovació i control de la documentació administrativa acreditativa de la formalització del conveni de pràctiques.

2. La realització del seguiment de l'activitat: enquestes i entrevistes a les persones joves estrangeres, visites sobre el terreny a les empreses i informes finals realitzats per aquestes i per les mateixes persones joves.

3. La comprovació i control de la documentació administrativa acreditativa de la justificació de les despeses laborals: nòmines i transferències bancàries dels pagaments, IRPF, Seguretat Social i comptabilitat separada.

4. El control de les activitats i de les ajudes pagades es realitzarà sobre el 100 % dels expedients.



Contra el que es disposa en aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament recurs de reposició davant el mateix òrgan que ha dictat l'acte en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que es preveu en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la seua publicació, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



València, 7 de març de 2023.– El sotssecretari de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic (p. d. R 08.06.2022, DOGV 9360): Daniel González Serisola.

Mapa web