Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 10 de març de 2017, de la Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es publica la programació, per a l'any 2017, de cursos de l'àrea d'emergències de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8004 de 21.03.2017
Número identificador:  2017/2281
Referència Base de Dades:  002493/2017
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: Ocupació pública
    Descriptors:
      Temàtics: cursos



RESOLUCIÓ de 10 de març de 2017, de la Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, per la qual es publica la programació, per a l'any 2017, de cursos de l'àrea d'emergències de l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE). [2017/2281]

En exercici de les facultats que en matèria de formació s'atribueixen a l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Presidència de la Generalitat, en l'article 30 del Decret 151/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Presidència de la Generalitat, i en compliment del que estableix l'article 69 de la Llei 13/2010, de 23 de novembre, de la Generalitat, de protecció civil i emergències, en què s'atribueix a l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) la formació i perfeccionament dels serveis d'intervenció en matèria de protecció civil i emergències, segons estableix l'article 70 de la mencionada Llei de protecció civil i emergències, resolc:





Primer. Estructura

1. El Pla anual d'activitats formatives de l'IVASPE inclou l'oferta formativa per a l'any 2017 del personal dels serveis d'intervenció enfront d'emergències, previstos en la Llei 13/2010, de 23 de novembre, de la Generalitat, de protecció civil i emergències.

2. El llistat dels cursos monogràfics de perfeccionament s'especifiquen en els annexos I i II.

3. Els cursos que es convoquen podran ser modificats o suprimits, quan hi concórreguen causes de força major, oportunitat o racionalització del pla anual de formació.

4. Cada una de les edicions dels cursos podrà ser anul·lada quan no s'arribe al 70 % de sol·licituds de les places convocades.

5. La Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències podrà organitzar altres cursos o activitats de formació, així com jornades, tant de caràcter genèric com específic, per si o en col·laboració amb altres administracions o entitats, donant-ne la corresponent publicitat de la convocatòria.



Segon. Objectius

Els objectius generals dels diferents cursos que es convoquen són els següents:

a) Dotar l'alumnat participant en els cursos d'un adequat i actualitzat nivell de coneixements professionals.

b) Proporcionar a l'alumnat participant les ferramentes necessàries per a portar a la pràctica els coneixements teòrics impartits.

c) Ensinistrar els destinataris participants en les comeses de la gestió de les emergències.

d) Actualitzar els coneixements tècnics, normatius i legislatius en les distintes àrees per a dur a terme les seues funcions amb eficàcia i garantia jurídica.

e) Sensibilitzar els participants respecte als diferents factors que condicionen l'eficàcia del treball.

f) Desenvolupar els coneixements i habilitats necessaris per a optimitzar les relacions interpersonals en el seu treball, i conéixer i practicar estratègies i tàctiques de comunicació interpersonal que permeten resoldre, de manera eficaç, les situacions de crisi.

g) Entrenar l'alumnat en hàbits per a intervencions professionals fent un ús correcte de les seues capacitats.

h) Donar a conèixer els instruments necessaris que permeten el processament d'informació i documentació bàsiques de la gestió d'emergències, així com les habilitats per al maneig de les noves telecomunicacions.



Tercer. Assistents

1. Podran participar en els cursos de l'annex I el següent personal dels serveis d'intervenció enfront d'emergències:

a) Personal del 112 Comunitat Valenciana.

b) Personal dels serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de les administracions públiques.

c) Personal de bombers forestals i unitats de prevenció.

d) Bombers voluntaris.

e) Membres de les agrupacions locals de voluntaris de protecció civil i membres d'associacions i d'entitats que col·laboren en les labors de protecció civil.

f) Personal tècnic d'emergències, de prevenció mediambiental i municipal.

g) Personal de seguretat: policia local, policia de la unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana, Policia Nacional, Guàrdia Civil, UME.

h) Personal sanitari: metges/metgesses forenses (IML), metges/metgesses SAMU/CICU.

2. Podran participar en els cursos de l'annex II el següent personal dels serveis d'intervenció enfront d'emergències:

a) Bombers voluntaris

b) Membres de les agrupacions locals de voluntaris de protecció civil i membres d'associacions i d'entitats que col·laboren en les labors de protecció civil.

3. Sempre que ho autoritze expressament la Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, hi podran també participar membres d'altres col·lectius d'emergències i la UME, tots ells amb destinació a la Comunitat Valenciana, així com el personal relacionat amb tasques d'emergències.



Quart. Sol·licitants

Es podran formular les sol·licituds de forma individual, excepte en els casos dels cursos destinats a bombers voluntaris, membres de les agrupacions locals de voluntaris de protecció civil i membres d'associacions i d'entitats que col·laboren en les labors de protecció civil, on seran els consorcis provincials de bombers, els ajuntaments i les entitats que en depenguen, els que formulen les sol·licituds.





Cinqué. Presentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds es presentaran preferentment a través de les pàgines d'internet, en l'adreça que s'assenyala a continuació, i si és el cas, en qualsevol de les oficines i formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, d'acord amb el model de sol·licitud establit per a cada col·lectiu en els annexos III i IV d'aquesta resolució.



a) Per a els cursos de l'annex I destinats al personal de serveis d'emergència a través de la següent adreça d'internet:

http://www.presidencia.gva.es/ivaspe

b) Per a els cursos de l'annex I destinats al personal de protecció civil i per a els cursos de l'annex II, la presentació ha de realitzar-se en qualsevol de les oficines i formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, omplint el model de sol·licitud establit en l'annex IV d'aquesta resolució.

2. Les propostes d'inscripció hauran de ser úniques, açò és, es remetran per via telemàtica o per una de les formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. En la sol·licitud dels cursos serà obligatori omplir, en lletres majúscules, els camps d'adreça del correu electrònic del sol·licitant i el telèfon de contacte, preferentment el número del telèfon mòbil.



4. El nombre màxim de cursos que podrà sol·licitar en la seua instància cada alumne o alumna serà de cinc, per ordre de prioritat.

5. El termini de presentació d'instàncies, que és únic i improrrogable, serà de 20 dies naturals, comptats a partir de l'endemà de la data de publicació de la programació dels cursos en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, a excepció dels cursos de l'annex II destinats a bombers voluntaris i a voluntaris de protecció civil de nova incorporació, la presentació d'instàncies dels quals es realitzarà quan els consorcis finalitzen els respectius processos de selecció i, en el cas dels ajuntaments, en funció de les seues necessitats.



Sisé. Requisits

1. Els interessats han de complir els requisits generals i els específics de cada curs sol·licitat, si n'hi haguera.

2. Per als membres de les agrupacions locals de voluntaris de protecció civil, els requisits per a poder sol·licitar els cursos de l'annex II, seran: tindre el curs de formació bàsica per a voluntaris de protecció civil o tindre acreditada una antiguitat superior a un any en l'agrupació corresponent, segons la disposició transitòria tercera del Decret 7/2007, de 19 de gener, pel qual s'aprova el Reglament autonòmic dels serveis de voluntariat de protecció civil, on s'eximeix de l'obligació de realitzar l'esmentat curs bàsic



Seté. Selecció d'aspirants

1. La selecció dels aspirants la realitzarà l'IVASPE, en vista de les instàncies rebudes, d'acord amb els següents criteris de preferència:



1.1. Que tinga relació amb el lloc de treball que exerceix. Per a això podrà exigir-se l'informe previ del responsable del servei o l'entitat a què pertanga.

1.2. Que el lloc de treball que es pretén ocupar tinga relació amb la matèria objecte del curs. Per a això podrà exigir-se l'informe previ del responsable del servei.

1.3. Que no haja realitzat l'any anterior cap curs dels organitzats per l'IVASPE.

2. La selecció dels aspirants al curs bàsic de protecció civil serà realitzada a demanda dels ajuntaments. Entre els criteris per a l'organització de les edicions del curs es tindran en compte, entre altres, la distribució territorial.

3. La selecció dels aspirants als cursos de bombers voluntaris serà realitzada pel consorci corresponent. Finalitzat el procés de selecció es comunicarà a l'IVASPE el llistat de candidats al curs.



4. En el cas de determinats cursos especialitzats dirigits a brigades i a bombers, l'IVASPE podrà establir criteris de selecció en funció de les categories professionals dels sol·licitants.

5. En cas d'empat entre sol·licitants en aplicació dels anteriors criteris, caldrà ajustar-se a l'ordre d'entrada de les sol·licituds.

6. En la selecció haurà de tindre's en compte la reserva de places per a persones amb discapacitat establida en l'article 23 de la Llei 11/2003, de 10 d'abril, de la Generalitat Valenciana, sobre l'Estatut de les persones amb discapacitat, i la reserva de places previstes en la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, per a les sol·licitants que reunisquen els requisits.

7. Sempre que queden places vacants en els cursos i fins a cobrir les oferides, es podran incorporar alumnes a petició dels serveis de bombers, associacions o agrupacions de protecció civil, així com de la UME i altres serveis d'emergència.



Huité. Execució

1. Els cursos convocats es realitzaran en horari de matins o vesprades, i s'impartiran en sessions de 4-5 hores amb periodicitat setmanal, quinzenal o mensual, segons s'aconselle per la dinàmica del curs.

2. Quan l'horari de realització del curs coincidisca amb el de treball del sol·licitant, o puga dificultar les necessitats del servei, haurà de comptar-se amb l'autorització expressa del cap responsable de l'alumne.



3. Els cursos podran anul·lar-se quan no s'arribe al 70 % dels alumnes convocats a aquests.



Nové. Admissió als cursos

Una vegada seleccionats, l'IVASPE notificarà als interessats, per mitjà de correu electrònic, l'admissió al curs de què es tracte, indicant-ne el lloc, dates de realització i l'horari.

Únicament podran assistir al curs aquells alumnes que figuren seleccionats per l'IVASPE i inclosos en el llistat corresponent.



Deu. Desenvolupament dels cursos

1. Els qui, havent sigut seleccionats per a un curs, no hi puguen assistir, hauran de comunicar-ho a l'IVASPE amb set dies d'antelació, com a mínim, al seu començament.

2. Aquells que no comuniquen la inassistència en el termini indicat podran ser exclosos de participar en qualsevol altre curs d'aquest pla de formació.

3. L'assistència als cursos no donarà lloc a indemnització ni a cap gratificació.

4. Com a regla general, i en tot cas, en l'IVASPE, l'assistència als cursos es realitzarà amb l'uniforme reglamentari.

5. El professor exclourà del curs aquells alumnes que incomplisquen les disposicions d'aquesta resolució.

6. El professor controlarà l'assistència dels alumnes, per mitjà de la firma dels participants tant a l'inici com a la finalització de la jornada lectiva.

7. En finalitzar cada curs es realitzarà, obligatòriament, una prova d'avaluació dels coneixements adquirits en aquell.

8. Per a poder concórrer a les proves d'avaluació serà necessari que no s'hagen produït faltes d'assistència superiors al 10 % de la durada del curs, amb independència de la seua causa.



Onze. Diplomes i certificats

1. Per a l'obtenció de diploma o certificat, serà necessària l'assistència al 90 % de les hores totals del curs.

2. La superació de les proves d'avaluació dels cursos de l'annex I donarà dret a l'obtenció del certificat d'aprofitament. En cas contrari, l'alumne rebrà el diploma d'assistència.

3. La superació de les proves d'avaluació dels cursos de l'annex II donarà dret a l'obtenció de l'acreditació corresponent.

4. Les acreditacions, certificats i diplomes tindran l'eficàcia atribuïda en la normativa vigent i seran tinguts en compte als efectes de valoració i barem com a mèrit, en la forma determinada reglamentàriament.





Dotze. Homologació d'accions formatives

D'acord amb l'article 6 del Decret 83/2015, de 29 de maig, del Consell, es fixa com a criteri de la Direcció General de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències que, per al present any 2017, en el cas que les accions formatives sol·licitades a homologació coincidisquen amb l'oferta continguda en el Pla de formació de l'IVASPE, només seran susceptibles d'homologar-se aquelles que suposen, segons el parer de La comissió avaluadora, una millora substantiva de l'oferida, o quan la demanda dels cursos no poguera ser atesa en la seua totalitat des de l'IVASPE.



València, 10 de març de 2017.– El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències: José María Ángel Batalla.









ANNEX I

CURSOS D'EMERGÈNCIES



Cursos inclosos en el Pla Anual de Formació de l'IVASPE per al personal dels serveis d'intervenció enfront d'emergències.





CURSOS DIRIGITS A BOMBERS PROFESSIONALS



1. Curs d'Extinció d'Incendis Forestals per a bombers. Nivell I (BEF)

Objectiu: Adquirir els coneixements i habilitats bàsiques en matèria d'extinció d'incendis forestals.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: BEF 01

Durada: 35 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.





2. Curs d'Extinció d'Incendis Forestals per a bombers. Nivell II (EIB)

Objectiu: Ampliar els coneixements en matèria d'extinció d'incendis forestals, de manera que el personal puga adquirir els coneixements i habilitats necessàries per a realitzar l'extinció de forma segura.

Requisits específics: Tindre el BEF. Obert a totes les categories de bombers.



Edició: EIB 01

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: novembre 2017.





3. Seguretat en extinció d'incendis forestals (EAB)

Objectiu: Realitzar les tasques d'extinció d'incendis forestals amb seguretat, seguint els procediments marcats per la norma bàsica de seguretat per al combat d'incendis.

Requisits específics: Obert a totes les categories.



Edició: EAB 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.





4. Interfície Urbana Forestal (EAC)

Objectiu: Establir procediments específics per a abordar les actuacions en aquest tipus d'incendis forestals, amb la seua especial problemàtica.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers tenint prioritat els comandaments de les tres províncies que el sol·liciten. Tindre el BEF.



Edició: EAC 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: desembre 2017.





5. Sistema de Comunicacions (EAE)

Objectiu: Donar a conèixer la infraestructura i prestacions de la Xarxa de Comunicacions Digitals, Seguretat i Emergències de la Generalitat (COMDES), formant sobre els avantatges de l'ús d'eines comunes per part de tots els serveis operatius. Interrelació amb els distints sistemes de gestió, així com maneig dels terminals de comunicació.



Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: EAE 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 30

Data: juny 2017.



6. Actuacions en Inundacions (EAD)

Objectiu: Formació sobre les actuacions específiques que desenvolupen el personal de bombers quan es produeixen inundacions per fortes pluges, així com les mesures d'autoprotecció a adoptar, tant els serveis operatius com la població.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: EAD 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 15

Data: juliol 2017.





Edició: EAD 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 15

Data: juliol 2017.





7. Primers auxilis i maneig de desfibril·lador per a bombers (APB)



Objectiu: Ampliar els coneixements del personal de bombers sobre atenció de víctimes amb l'aplicació de tècniques de Primers auxilis, immobilització de ferides i atenció psicològica.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: APB 01

Durada: 25 hores

Lloc de realització: Nules

Nombre de places: 20

Data: febrer 2017.



Edició: APB 02

Durada: 25 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.



Edició: APB 03

Durada: 25 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.





8. Tècniques de salvament i desenrunament. Nivell I (TDS)

Objectiu: Proporcionar al personal operatiu de bombers coneixements teoricopràctics sobre les tècniques de localització i rescat de víctimes atrapades en afonaments.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: TDS 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Cheste/Bunyol

Nombre de places: 30

Data: octubre 2017.





9. Tècniques de salvament i desenrunament. Nivell II (TDJ)

Objectiu: Proporcionar al personal operatiu de bombers coneixements teoricopràctics sobre les tècniques de localització i rescat de víctimes atrapades en afonaments.

Requisits específics: Tindre el curs de Tècniques de salvament i desenrunament Nivell I (TDS).



Edició: TDJ 01

Durada: 45 hores

Lloc de realització: Cheste/Bunyol

Nombre de places: 10

Data: octubre 2017.





10. Rescat Vertical per a personal d'emergències. Nivell I (PRV)

Objectiu: Evacuació de companys amb lesions greus.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: PRV 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: l'Eliana

Nombre de places: 15

Data: febrer 2017.



Edició: PRV 02

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 15

Data: febrer 2017.



Edició: PRV 03

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 15

Data: febrer 2017.





11. Rescat Vertical per a personal d'emergències. Nivell II (RV2)

Objectiu: Maniobra de rescat amb llitera i simulació amb ferits greus.

Requisits específics: Tindre el curs de Rescat Vertical Nivell I (PRV)



Edició: RV2 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: l'Eliana

Nombre de places: 12

Data: març 2017.



Edició: RV2 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 12

Data: març 2017.



Edició: RV2 03

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 12

Data: març 2017.





12. Rescat Vertical per a personal d'emergències. Nivell III (RV3)

Objectiu: Completar els coneixements necessaris per a ser plenament competents en maniobres de Rescat Vertical solucionant qualsevol suposat metge.

Requisits específics: Pertànyer a grups operatius professionals amb competències en intervencions en rescat vertical. Haver superat el curs de Rescat Vertical Nivell I (PRV) i Nivell II (RV2).



Edició: RV3 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

NÚM. PLACES: 12

Data: abril 2017.



Edició: RV3 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

NÚM. PLACES: 12

Data: abril 2017.



Edició: RV3 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: l'Eliana

NÚM. PLACES: 12

Data: abril 2017.





13. Ancoratges i fixacions per a personal d'emergències (AFJ)

Objectiu: Adquirir les habilitats i coneixements necessaris per a resoldre instal·lacions de progressió i rescat vertical amb seguretat i eficàcia.

Requisits específics: Pertànyer a grups operatius professionals amb competències en intervencions en rescat vertical. Tindre ampli domini de la progressió vertical en entorns naturals i artificials. Tindre el Curs de Rescat Vertical Nivell I (PRV).



Edició: AFJ 01

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 15

Data: octubre 2017.



Edició: AFJ 02

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 15

Data: octubre 2017.



Edició: AFJ 03

Durada: 42 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 15

Data: octubre 2017.





14. Tècniques d'Accés en Emergències. Nivell I (AEG)

Objectiu: Millorar els coneixements per a ajudar a prendre les decisions adequades en els accessos forçats, millorant els temps d'actuació per mitjà de tècniques d'obertura ràpida i minimitzant els danys en els béns dels ciutadans.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: AEG 01

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: juny 2017.



Edició: AEG 02

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: setembre 2017.



Edició: EG 03

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: novembre 2017.





15. Risc i Accidents Elèctrics. Prevenció i Actuació (RPA). (nou)



Objectiu: Que l'empresa subministradora de la xarxa elèctrica aportació coneixements tècnics als professionals dels serveis de bombers de la Comunitat Valenciana.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: RPA 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització:

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.





16. Rescat en ascensors (bàsics i nous sistemes) i escales mecàniques (RAE) (nou)

Objectiu: Ampliar coneixements en actuacions de rescat en sistemes convencionals d'ascensors, conèixer els nous sistemes i els seus mecanismes de rescat, conèixer escales i rampes mecàniques i els seus mecanismes de rescat.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: RAE 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 14

Data: setembre 2017.

17. Cerca de Persones Desaparegudes (BPM)

Objectiu: Adquirir les habilitats i coneixements necessaris per a l'aplicació de tècniques de rastreig i cerca de persones desaparegudes, localització de la víctima, arribada, estabilització i evacuació

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: BPM 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: març 2017.



Edició: BPM 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: abril 2017.



Edició: BPM 03

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: maig 2017.





18. Hidràulica aplicada a grans subministraments de cabal (HSC)

Objectiu: Donar formació bàsica sobre nocions d'hidràulica en cas de subministrament de grans cabals, tant en l'extinció d'incendis en edificis d'altura, com en incendis forestals, incendis industrials i altres.



Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: HSC 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 20

Data: per determinar



Edició: HSC 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: per determinar



Edició: HSC 03

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: per determinar





19. Comandament i Control. Presa de decisions en emergències (MCE)

Objectiu: Donar formació teòrica/pràctica sobre sistemàtica d'actuació en la presa de decisions i ús de noves tecnologies aplicables en aquestes situacions.

Requisits específics: Obert a totes les categories de bombers.



Edició: MCE 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 20

Data: per determinar



Edició: MCE 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: per determinar



Edició: MCE 03

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: per determinar







CURSOS DIRIGITS A BOMBERS FORESTALS, BRIGADES DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA, AGENTS MEDIAMBIENTALS I PERSONAL DEL PLA DE VIGILÀNCIA PREVENTIVA DE LA CONSELLERIA D'AGRICULTURA, MEDI AMBIENT, CANVI CLIMÀTIC I DESENVOLUPAMENT RURAL



20. Seguretat en Extinció d'Incendis (SEI)

Objectiu: Realitzar les tasques d'extinció d'incendis forestals amb seguretat, seguint els procediments marcats per la norma bàsica de seguretat per al combat d'incendis.

Requisits específics: agents mediambientals, Personal del Pla de Vigilància de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i bombers forestals Anuals o de Reforç.





Edició: SEI 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: València

Nombre de places: 20

Data: per determinar



Edició: SEI 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 20

Data: per determinar



Edició: SEI 03

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: per determinar





21. Seguretat en Extinció d'Incendis per a Brigades de Diputació (SED)

Objectiu: Realitzar les tasques d'extinció d'incendis forestals amb seguretat, seguint els procediments marcats per la norma bàsica de seguretat per al combat d'incendis.

Requisits específics: Alumnes seleccionats per la Diputació de València dins del servei de Brigades Forestals.



Edició: per determinar

Durada: 12 hores

Lloc de realització: per determinar

Nombre de places: 20

Data: per determinar





22. Avançat d'Extinció d'Incendis Forestals (AEI)

Objectiu: Ampliar els coneixements en matèria d'extinció d'incendis forestals de manera que el personal puga adquirir els coneixements i les habilitats necessàries per a realitzar l'extinció de forma segura.



Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç, Coordinadors de Brigades Forestals de la Diputació de València i agents mediambientals. Tindre el Curs de Seguretat en Extinció d'Incendis (SEI)/ (SET)



Edició: AEI 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: juny 2017.



23. Avançat sobre Seguretat: Gestió de situacions extremes en Incendis Forestals (ASF)

Objectiu: Lideratge i control d'estrès. Ampliar els coneixements en la realització de les tasques d'extinció d'incendis forestals amb seguretat, seguint els procediments marcats per la norma bàsica de seguretat per al combat d'incendis.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç i agents mediambientals. Tindre el Curs de Seguretat en Extinció d'Incendis (SEI)/ (SET).



Edició: ASF 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.



Edició: ASF 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: setembre 2017.





24. Curs de Foc Tècnic (BFT)

Objectiu: Dotar els bombers forestals de la formació (teòrica/pràctica) suficient per a poder realitzar les diferents funcions dins de les operacions de crema. S'hi analitzaran contrafocs i cremes d'eixamplament, així com tot el referent a cremes prescrites.



Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç. Tindre el Curs de Seguretat en Extinció d'Incendis (SEI /SET).





Edició: BFT 01

Durada: 22 hores

Lloc de realització: l'Eliana /Bétera

Nombre de places: 15

Data: març 2017.



Edició: BFT 02

Durada: 22 hores

Lloc de realització: l'Eliana /Bétera

Nombre de places: 15

Data: abril 2017.



Edició: BFT 03

Durada: 22 hores

Lloc de realització: l'Eliana /Bétera

Nombre de places: 15

Data: octubre 2017.





25. Meteorologia aplicada a Incendis Forestals (EAI)

Objectiu: Establir els criteris bàsics per a poder determinar, en funció de les condicions meteorològiques, el possible comportament del foc en els incendis forestals.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç i personal del Pla de Vigilància de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament. Tindre el Curs Avançat d'Extinció d'Incendis Forestals (AEI).



Edició: EAI 01

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 24

Data: abril 2017.



Edició: EAI 02

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 24

Data: octubre 2017.



Edició: EAI 03

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Cheste /Bétera

Nombre de places: 24

Data: novembre 2017.





26. Sistema de Comunicacions i Noves Tecnologies. (EAJ)

Objectiu: Donar a conèixer la infraestructura i prestacions de la Xarxa de Comunicacions Digitals, Seguretat i Emergències de la Generalitat (COMDES), formant sobre els avantatges de l'ús d'eines comunes per part de tots els serveis operatius, interrelació amb els distints sistemes de gestió, així com maneig dels terminals de comunicació.



Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç, Coordinadors de les Brigades Forestals de la Diputació de València i personal del Pla de Vigilància de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.



Edició: EAJ 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: març 2017.



Edició: EAJ 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 25

Data: abril 2017.



Edició: EAJ 03

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: maig 2017.





27. Cartografia, Orientació i Aplicacions d'ús Cartogràfic (EAK)



Objectiu: Capacitar per a efectuar una bon anàlisi de la cartografia i l'orografia i l'ús de les noves tecnologies.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç, Coordinadors de les Brigades Forestals de la Diputació de València, agents mediambientals i personal del Pla de Vigilància de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.



Edició: EAK 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.



Edició: EAK 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: setembre 2017.





28. Actuacions en Inundacions (ACE)

Objectiu: Desenvolupar els coneixements i habilitats necessàries per a la intervenció en inundacions.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals i saber nadar.



Edició: ACE 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 15

Data: juliol 2017.



Edició: ACE 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 15

Data: juliol 2017.





29. Prevenció davant del risc d'incendis forestals: vigilància, detecció i informació a la població (EAF)

Objectiu: Dotar de coneixements bàsics en Prevenció d'Incendis Forestals: factors del comportament del foc i accions que puguen incidir positivament a minimitzar els seus efectes en relació amb els incendis forestals.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç i Brigades Forestals de la Diputació de València.



Edició: EAF 01

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.



Edició: EAF 02

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 25

Data: novembre 2017.



Edició: EAF 03

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: desembre 2017.





30. Infraestructures de prevenció i extinció d'incendis. Utilització d'eines i equips. (EAG)

Objectiu: Dotar de coneixements generals als bombers forestals sobre característiques i operacions de manteniment d'infraestructures de prevenció i extinció d'incendis com: vies d'accés, punts d'aigua, bases de mitjans aeris, edificacions i eines. Així com capacitar d'habilitats en silvicultura preventiva i en tècniques de maneig de les eines necessàries per al seu desenvolupament (maneig de motoserra).



Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç.



Edició: EAG 01

Durada: 21 hores

Lloc de realització: per determinar

Nombre de places: 12

Data: per determinar.





31. Cerca de Persones Desaparegudes (BPD)

Objectiu: Formar en tècniques de rastreig i cerca de persones desaparegudes, localització de la víctima, arribada, estabilització i evacuació



Requisits: Pertànyer a bombers forestals Anuals (tindre el Curs de Formació en Emergències per a bombers forestals BRE) i agents mediambientals



Edició: BPD 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: març 2017.



Edició: BPD 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: abril 2017.





32. Cerca de Persones Desaparegudes. Nivell II (BP2)

Objectiu: Formar en tècniques de rastreig i cerca de persones desaparegudes, localització de la víctima, arribada, estabilització i evacuació.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals i agents mediambientals. Tindre BPD.



Edició: BP2 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: maig 2017.



Edició: BP2 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: octubre 2017.





33. Coordinació d'Operacions d'Extinció d'Incendis Forestals (CIF)



Objectiu: Saber reconèixer les capacitats operatives que té cada una de les unitats o equips en funció de les seues tipologies. Saber com combinar eixes capacitats per a obtindre la major eficiència durant el desenvolupament de les operacions d'extinció d'incendis forestals, i al seu torn desenvolupar el treball de la manera més segura.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç. Imprescindible tindre el: Curs Bàsic d'Extinció d'Incendis Forestals (BEF/IFV), Avançat d'Extinció d'Incendis Repobles (AEI/EIB), Seguretat en Extinció d'Incendis Forestals SET/SEI/EAB), prioritat els que tinguen: Curs de Foc Tècnic (BFT) i Meteorologia aplicada a Incendis Forestals (EAI).



Edició: CIF 01

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: juny 2017.



Edició: CIF 02

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Castelló de Rugat

Nombre de places: 25

Data: setembre 2017.





34. Circulació en Pistes Forestals (CPF)

Objectiu: Adquirir coneixements, destreses i habilitats en el maneig segur dels vehicles tot terreny (4 X 4).

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç, agents mediambientals i Conductors de les Brigades Forestals de la Diputació de València.





Edició: CPF 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Bétera

Nombre de places: 10

Data: abril 2017.



Edició: CPF 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Bétera

Nombre de places: 10

Data: maig 2017.



Edició: CPF 03

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Bétera

Nombre de places: 10

Data: maig 2017.



Edició: CPF 04

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Bétera

Nombre de places: 10

Data: juny 2017.





35. Formació en Emergències per a bombers forestals (BRE)

Objectiu: Dotar el personal de nou accés al servei de bombers forestals anuals, de coneixements i habilitats en matèria d'intervenció en altres emergències diferents dels incendis forestals.

Requisits específics: Alumnes seleccionats pel servei



Edició: BRE 01

Durada: 107 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: per determinar



Edició: BRE 02

Durada: 107 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: per determinar



Edició: BRE 03

Durada: 107 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 25

Data: per determinar





36. Nova Incorporació al servei d'Extinció d'Incendis Forestals i altres Emergències (NIB)

Objectiu: Dotar el personal de nova incorporació al servei de bombers forestals i el personal de les Unitats de Prevenció, dels coneixements bàsics en matèria d'incendis forestals i actuacions en altres emergències.

Requisits específics: Alumnes seleccionats pel servei.



Edició: NIB 01

Durada: 59 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: per determinar



Edició: NIB 02

Durada: 59 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: per determinar





37. Manteniment, conducció segura i 4x4 d'autobombes forestals (CAF)

Objectiu: Adquirir coneixements, destreses i habilitats en el maneig de les Autobombes i 4x4 per als bombers forestals.

Requisits específics: Alumnes seleccionats pel servei



Edició: CAF 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Yátova

Nombre de places: 10

Data: per determinar





Edició: CAF 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 10

Data: per determinar



Edició: CAF 03

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 10

Data: per determinar





38. Curs Bàsic d'Extinció d'Incendis Forestals (IFV)

Objectiu: Adquirir coneixements i habilitats bàsiques en matèria d'extinció d'incendis forestals.

Requisits específics: Dirigit a agents mediambientals, Brigades Forestals de la Diputació de València i personal del Pla de Vigilància de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.



Edició: IFV 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 25

Data: setembre 2017.



Edició: IFV 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.



Edició: IFV 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: novembre 2017.





39. Curs de Perfeccionament en Foc Tècnic (PFT) (Nou)

Objectiu: Adquirir experiència en el maneig de torxa, aplicació de patrons que crema i interpretació de plans de crema.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç. Tindre el Curs de Seguretat en Extinció d'Incendis (SEI /SET) i Curs de Foc Tècnic (BFT).



Edició: PFT 01

Durada: 21 hores

Lloc de realització: l'Eliana /Bétera

Nombre de places: 15

Data: octubre 2017.



Edició: PFT 02

Durada: 21 hores

Lloc de realització: l'Eliana /Bétera

Nombre de places: 15

Data: octubre 2017.





40. Interfície Urbana Forestal (IUF) (nou)

Objectiu: Establir procediments específics per a abordar les actuacions en aquest tipus d'incendis forestals, amb la seua especial problemàtica.

Requisits específics: Pertànyer a bombers forestals Anuals o de Reforç. Tindre el: NIB (Nova Incorporació al servei d'Extinció d'Incendis Forestals), AEI (Avançat d'Extinció d'Incendis Repobles), SEI (Seguretat en Extinció d'Incendis Forestals).



Edició: IUF 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.



Edició: IUF 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: octubre 2017.







CURSOS DIRIGITS A LES AGRUPACIONS LOCALS I ASSOCIACIONS DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL, ONG I BOMBERS VOLUNTARIS



REQUISITS GENERALS:

1. Tindre el Curs de Formació Bàsica per a voluntaris de Protecció Civil (FBV*).

2. Estar inscrit en el Registre de voluntaris de Protecció Civil de la Generalitat Valenciana en cas d'Agrupacions o Associacions.





41. Cerca de persones desaparegudes (BPV)

Objectiu: Formar voluntaris de Protecció Civil en tècniques de rastreig i cerca de persones desaparegudes, localització de la víctima, arribada, estabilització i evacuació.

Requisits específics: Tindre el FBV.



Edició: BPV 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: març 2017.



Edició: BPV 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cofrentes

Nombre de places: 16

Data: abril 2017.





42. Actuacions en Festejos Populars i Grans Esdeveniments (AEF)

Objectiu: Desenvolupar els coneixements i habilitats necessàries per a la intervenció en grans aglomeracions.

Requisits específics: Tindre el FBV.



Edició: AEF 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: juny 2017.



Edició: AEF 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: València

Nombre de places: 25

Data: setembre 2017.



Edició: AEF 03

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.





43. Curs de Primers auxilis i maneig de desfibril·lador. Nivell I (PAB)

Objectiu: Adquirir coneixements bàsics sobre atenció de víctimes amb l'aplicació de tècniques de Primers auxilis i en el maneig del desfibril·lador.

Requisits específics: Tindre el FBV.



Edició: PAB 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: febrer 2017.



Edició: PAB 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: València

Nombre de places: 20

Data: març 2017.



Edició: PAB 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.





44. Curs de Primers auxilis. Nivell II (APV)

Objectiu: Ampliar els coneixements del personal de les Agrupacions i Associacions de voluntaris de Protecció Civil, sobre atenció de víctimes amb l'aplicació de tècniques de Primers auxilis, immobilització de ferides i atenció psicològica.

Requisits específics: Tindre el FBV i el PAB (Primers auxilis Nivell I).



Edició: APV 01

Durada: 25 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: octubre 2017.



Edició: APV 02

Durada: 25 hores

Lloc de realització: València

Nombre de places: 20

Data: novembre 2017.



Edició: APV 03

Durada: 25 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 20

Data: desembre 2017.





45. Bàsic d'Extinció d'Incendis Forestals per a voluntaris de Protecció Civil (EIF)

Objectiu: Formar els voluntaris d'Associacions i Agrupacions de Protecció Civil que desenvolupen funcions d'extinció en incendis forestals per a l'obtenció de coneixements i habilitats bàsiques en matèria d'extinció d'incendis forestals amb seguretat.

Requisit específic: Dirigit a Associacions de voluntaris i a voluntaris de Protecció Civil que acrediten la participació d'incendis forestals, i a bombers voluntaris dels Consorcis. Estar inscrit en el registre de Voluntariat de Protecció Civil de la Generalitat Valenciana.



Edició: EIF 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Xàbia

Nombre de places: 25

Data: febrer 2017.



Edició: EIF 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Alzira

Nombre de places: 25

Data: març 2017.



Edició: EIF 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Serra

Nombre de places: 25

Data: març 2017.



Edició: EIF 04

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Olocau

Nombre de places: 25

Data: abril 2017.





Edició: EIF 05

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: maig 2017.



Edició: EIF 06

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Torrent

Nombre de places: 25

Data: juny 2017.



Edició: EIF 07

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Dénia

Nombre de places: 25

Data: setembre 2017.



Edició: EIF 08

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Pilar de la Horadada

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.



Edició: EIF 09

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Villena

Nombre de places: 25

Data: novembre 2017.





46. Seguretat en Extinció d'Incendis per a voluntaris de Protecció Civil (SEN)

Objectiu: Realitzar les tasques d'extinció d'incendis forestals amb seguretat, seguint els procediments marcats per la norma bàsica de seguretat per al combat d'incendis.

Requisits específics: Dirigit a Associacions de voluntaris i a voluntaris de Protecció Civil que acrediten la participació d'incendis forestals, i a bombers voluntaris dels Consorcis. Estar inscrit en el registre de Voluntariat de Protecció Civil de la Generalitat Valenciana.



Edició: SENET 01

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Xàbia

Nombre de places: 25

Data: març 2017.



Edició: SENET 02

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Énguera

Nombre de places: 25

Data: març 2017.





Edició: SENET 03

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Alzira

Nombre de places: 25

Data: abril 2017.



Edició: SENET 04

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Serra

Nombre de places: 25

Data: abril 2017.



Edició: SENET 05

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Olocau

Nombre de places: 25

Data: maig 2017.



Edició: SENET 06

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: maig 2017.



Edició: SENET 07

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Torrent

Nombre de places: 25

Data: setembre 2017.



Edició: SENET 08

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Dénia

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.



Edició: SENET 09

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Pilar de la Horadada

Nombre de places: 25

Data: novembre 2017.



Edició: SENET 10

Durada: 12 hores

Lloc de realització: Villena

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.





47. Circulació en Pistes Forestals (PFV) (nou)

Objectiu: Adquirir coneixements, destreses i habilitats en el maneig segur dels vehicles tot terreny (4 X 4).

Requisits específics: Dirigit a Associacions de voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil que acrediten la participació en incendis forestals. Estar inscrit en el Registre de Voluntariats de Protecció Civil de la Generalitat.



Edició: PFV 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Bétera

Nombre de places: 10

Data: setembre 2017.



Edició: PFV 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Bétera

Nombre de places: 10

Data: octubre 2017.





48. Curs per a comandaments d'agrupacions Locals de voluntaris de Protecció Civil (MVP) (nou)

Objectiu: Dotar els caps de les Agrupacions locals de voluntaris de Protecció Civil de coneixements i habilitats en la direcció d'equips.



Requisits específics: Tindre el FBV i el Curs de Primers auxilis i maneig de desfibril·lador Nivell I (PAB). Estar inscrit en el Registre de Voluntariat de Protecció Civil de la Generalitat.





Edició: MVP 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.









CURSOS DIRIGITS A PERSONAL DELS SERVEIS D'EMERGÈNCIES



49. Curs de Formació en Emergències Radiològiques (CER)

Objectiu: L'objectiu del curs és formar en matèria d'entrenament i gestió d'emergències radiològiques, a fi que els seus destinataris (personal involucrat en el Pla Especial d'Emergències Radiològiques, així com altres col·lectius relacionats amb les emergències radiològiques), adquirisquen, complementen o refermen els coneixements necessaris en relació a l'organització i actuació en emergències radiològiques.



Requisits específics: Dirigit a tècnics d'Emergències de la Generalitat, comandaments de serveis de bombers, agents mediambientals, Policia Local i Personal no sanitari de Centres Hospitalaris.



Edició: CER 01

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: febrer 2017.



Edició: CER 02

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: març 2017.



Edició: CER 03

Durada: 24 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.





50. Meteorologia aplicada als Incendis Forestals (EAL)

Objectiu: Establir els criteris bàsics per a poder determinar, en funció de les condicions meteorològiques, el possible comportament del foc en els incendis forestals.

Requisits específics: Dirigit a tècnics d'Emergències de la Generalitat, comandaments de serveis de bombers i agents mediambientals. Tindre el Curs Avançat d'Extinció d'Incendis Forestals (AEI /EIB)





Edició: EAL 01

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 24

Data: abril 2017.



Edició: EAL 02

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 24

Data: maig 2017.



Edició: EAL 03

Durada: 21 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 24

Data: novembre 2017.





51. Coordinació d'Operacions d'Extinció d'Incendis Forestals (CEF)

Objectiu: Saber reconèixer les capacitats operatives que té cada una de les unitats o equips en funció de les seues tipologies. Saber com combinar aqueixes capacitats per a obtindre la major eficiència durant el desenvolupament de les operacions d'extinció d'incendis forestals, i al seu torn desenvolupar el treball de la manera més segura.

Requisits específics: Dirigit a comandaments dels serveis de bombers i agents mediambientals. Imprescindible tindre el: Curs Bàsic d'Extinció d'Incendis Forestals (BEF/IFV), Avançat d'Extinció d'Incendis Repobles (AEI/EIB), Seguretat en Extinció d'Incendis Forestals SET/SEI/EAB), prioritat els que tinguen: Curs d'Interfície Urbana Forestal (EAC/IUF) i Meteorologia aplicada a Incendis Forestals (EAL/EAI).





Edició: CEF 01

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: setembre 2017.



Edició: CEF 02

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: octubre 2017.



Edició: CEF 03

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: novembre 2017.





52. Curs de Foc Tècnic (SFT) (nou)

Objectiu: Dotar als comandaments dels serveis de bombers i als agents mediambientals de la formació (teòrica/pràctica) suficient per a poder realitzar les diferents funcions dins de les operacions de crema. S'hi analitzaran contrafocs i cremes d'eixamplament, així com tot el referent a cremes prescrites.

Requisits específics: Dirigit a comandaments dels serveis de bombers, agents mediambientals, tècnics forestals, coordinadors forestals i caps de Dotacions. Imprescindible tindre: Curs Bàsic d'Extinció d'Incendis Forestals (BEF/IFV), Avançat d'Extinció d'Incendis Repobles (AEI/EIB), Seguretat en Extinció d'Incendis Forestals (SET/SEI/EAB).





Edició: SFT 01

Durada: 21 hores

Lloc de realització: l'Eliana /Bétera

Nombre de places: 15

Data: març 2017.





53. Curs de Primers auxilis i maneig de desfibril·lador per a Personal d'Emergències. Nivell I (BSA) (nou)

Objectiu: Adquirir coneixements bàsics sobre atenció de víctimes amb l'aplicació de tècniques de Primers auxilis.

Requisits específics: Dirigit a agents mediambientals, tècnics forestals, tècnics d'Emergències, Personal d'Emergències, tècnics de Brigades, coordinadors forestals i caps de Dotacions.



Edició: BSA 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 25

Data: setembre 2017.



Edició: BSA 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.



Edició: BSA 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 25

Data: novembre 2017.





54. Curs de Protecció Civil i Planificació Municipal enfront d'Emergències (PME) (nou)

Objectiu: Fomentar l'elaboració dels plans municipals, tant territorials com especials, sent formació sobre el risc i el seu contingut al personal tècnic dels Ajuntaments i Policies Locals.



Requisits específics: Dirigit a tècnics municipals i Policies Locals



Edició: PME 01

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 25

Data: setembre 2017.





Edició: PME 02

Durada: 28 hores

Lloc de realització: Alacant

Nombre de places: 25

Data: octubre 2017.



Edició: PME 03

Durada: 28 hores

Lloc de realització: València

Nombre de places: 25

Data: novembre 2017.





55. Plans d'emergència a la Comunitat Valenciana (PCV) (nou)



Objectiu: Formació sobre tota la planificació enfront d'emergències que està en vigor en la Comunitat. Els riscos existents, l'estructura i operativitat dels plans i el seu paper com a responsables del Lloc de Comandament Avançat.

Requisits específics: Dirigit a personal Tècnic de les Conselleries. Intervinents en l'operativa dels Plans d'Emergència



Edició: PCV 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 30

Data: novembre 2017.





56. Suport psicològic, autocontrol emocional i maneig de l'estrès en intervenció (AME) (nou)

Objectiu: Adquirir tècniques de control d'estrès per a una millor gestió de les emergències, dirigit a tot el personal que hi intervé



Requisits específics: Personal d'Emergències



Edició: AME 01

Durada: 25 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.

Edició: AME 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.





Edició: AME 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: juny 2017.





57. Formador de Formadors en Emergències (FFE)

Objectiu: adquirir les capacitats necessàries per a exercir funcions de docents, així com obtenir les competències pedagògiques i didàctiques necessàries per al disseny, la planificació, la gestió i la implantació de mètodes d'ensenyança i formació.

Requisits específics: Personal d'Emergències



Edició: FFE 01

Durada: 25 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.



Edició: FFE 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.



Edició: FFE 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: juny 2017.





CURSOS DIRECCIÓ DE PMA



58. Plans d'emergència a la Comunitat Valenciana (ECV)

Objectiu: Formació sobre tota la planificació enfront d'emergències que està en vigor en la Comunitat. Els riscos existents, l'estructura i operativitat dels plans i el seu paper com a responsables del Lloc de Comandament Avançat.

Requisits específics: Dirigit a comandaments dels serveis de bombers i a tècnics d'emergències.



Edició: ECV 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: març 2017.



Edició: ECV 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.



Edició: ECV 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: setembre 2017.





59. Noves Tecnologies de la Generalitat aplicades a la gestió d'emergències (NTE)

Objectiu: Formar el personal tècnic responsable de la Direcció del PMA i de la presa de decisions en situacions d'Emergències, en el coneixement i maneig de les eines tecnològiques que la Generalitat ha implantat, quant a Comunicacions i Sistemes Informàtics.



Requisits específics: Dirigit a comandaments dels serveis de bombers i a tècnics d'emergències.



Edició: NTE 01

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: abril 2017.



Edició: NTE 02

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: juny 2017.



Edició: NTE 03

Durada: 20 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: octubre de 2017.





60. Lideratge i Comunicació. Gestió del temps (Coach) (EAT)

Objectiu: Adquisició d'habilitats per a la presa de decisions i assumpció de responsabilitats. Treball en equip i Lideratge. Control d'estrès.

Requisits específics: Dirigit a comandaments dels serveis de bombers i a tècnics d'emergències.



Edició: EAT 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: maig 2017.



Edició: EAT 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: setembre 2017.



Edició: EAT 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: novembre 2017.





61. Legislació, marc competencial i serveis d'Emergències (EAU)



Objectiu: Coneixements sobre el marc legal en matèria d'Emergències i Protecció Civil. Organismes competents en el camp de les emergències i la seua organització. Centrals de Coordinació de serveis operatius d'emergències.

Requisits específics: Dirigit a comandaments dels serveis de bombers i a tècnics d'emergències.



Edició: EAU 01

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Cheste

Nombre de places: 20

Data: juny 2017.



Edició: EAU 02

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Sant Vicent del Raspeig

Nombre de places: 20

Data: octubre 2017.



Edició: EAU 03

Durada: 30 hores

Lloc de realització: Castelló de la Plana

Nombre de places: 20

Data: desembre 2017.





CURSOS BÀSICS



Programació anual de formació bàsica de l'IVASPE per a bombers voluntaris de la Comunitat Valenciana, per a voluntaris de les agrupacions locals de Protecció Civil i membres d'associacions i entitats que col·laboren en les labors de Protecció Civil.



62. Curs de formació bàsica per a bombers voluntaris (BBV)

Criteris de selecció d'alumnes: proposta realitzada pels Consorcis de bombers de la Comunitat Valenciana.

Objectiu: Capacitar els alumnes per a realitzar actuacions pròpies del seu col·lectiu, en compliment del Decret 182/2013, del Consell, de 29 de novembre, pel qual estableix les condicions i requisits per a l'acreditació dels bombers voluntaris i bombers d'empresa.

Requisits específics: bombers voluntaris de nou accés dels Consorcis Provincials de bombers.



Edició: BBV 01

Durada: 100 hores

Lloc de realització: València

Nombre de places: 30

Data: per determinar





63. Curs de formació bàsica per a voluntaris de Protecció Civil (FBV)

Criteris de selecció d'alumnes: Es tindran en compte, entre altres, la distribució territorial, no haver assistit a cursos monogràfics específics de l'IVASPE l'any anterior, així com criteris d'antiguitat i de categoria professional.

Objectiu: Formació bàsica per als voluntaris de nova incorporació a les Agrupacions Locals i Associacions de voluntaris de Protecció Civil.



Requisits específics: Estar inscrit en el registre de voluntaris de Protecció Civil de la Generalitat Valenciana. Ser de nova incorporació en l'ALVPC o en l'Associació, segons Decret 7/2007, del 19 de gener, del Consell. Les edicions es programaran a requeriment dels ajuntaments.





Edició: per determinar

Durada: 40 hores

Lloc de realització: per determinar

Nombre de places: 30

Data: per determinar.

Mapa web