Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 17 de desembre de 2018, de la convocatòria per a la concessió de les ajudes regulades mitjançant Ordre 2/2018, de 12 de març, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual s'aproven les bases reguladores del Programa de suport a la implantació de l'informe d'avaluació d'edificis i convocades mitjançant la Resolució de 4 d'abril de 2018.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8457 de 04.01.2019
Número identificador:  2018/12188
Referència Base de Dades:  000062/2019
 



RESOLUCIÓ de 17 de desembre de 2018, de la convocatòria per a la concessió de les ajudes regulades mitjançant Ordre 2/2018, de 12 de març, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual s'aproven les bases reguladores del Programa de suport a la implantació de l'informe d'avaluació d'edificis i convocades mitjançant la Resolució de 4 d'abril de 2018. [2018/12188]





Vistes les sol·licituds presentades, i vistos els antecedents que consten en la Direcció General d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, resulten els següents antecedents de fet:

1. Mitjançant l'Ordre 2/2018, de 12 de març, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, s'aproven les bases reguladores de les ajudes per a la realització de l'informe d'avaluació d'edificis, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8257 de 20 de març i es convoquen les ajudes mitjançant Resolució de 4 d'abril de 2018, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8273, de 13 d'abril.

Per a això s'ha habilitat a través de l'ordre esmentada el procediment de concurrència competitiva, al qual poden concórrer les comunitats de propietaris, les agrupacions de comunitats de propietaris o els propietaris únics d'edificis d'habitatges de la Comunitat Valenciana, que complisquen les condicions que en les bases reguladores s'estableixen.



2. D'acord amb el que s'estableix en l'article quart de la Resolució de 4 d'abril per la qual es convoquen les ajudes per a l'exercici 2018, el termini per a presentar les sol·licituds es va iniciar l'endemà de la publicació de la resolució, és a dir el dia 14 d'abril, i va acabar el dia 14 de juny de 2018, inclusivament.

3. Les sol·licituds donades d'alta, eliminant les duplicades, ascendeixen a 972 (nou-centes setanta-dues). De conformitat amb el que es disposa en la base sisena de l'ordre, que regula la tramitació del procediment, una vegada tancat el termini de presentació de sol·licituds i revisada la documentació presentada, es va publicar en data 16 de juliol de 2018 en el portal de www.gva.es el llistat de sol·licituds admeses indicant aquelles que estaven incompletes i disposant els sol·licitants d'un termini de 10 dies hàbils per a completar o esmenar la sol·licitud i documentació presentada.

4. Reunit l'òrgan col·legiat integrat pel subdirector general d'Habitatge i Regeneració Urbana, la cap del Servei de Planificació Econòmica i Regeneració Urbana, el cap del Servei de Rehabilitació i de l'Observatori de l'Hàbitat i la Segregació Urbana, la cap del Servei de Coordinació i Funció Social de l'Habitatge, la cap de Servei de Planificació Econòmica i Regeneració Urbana, els caps dels Serveis Territorials d'Habitatge i Rehabilitació d'Alacant i València, així com la directora territorial de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de Castelló, segons el que es preveu en la base setena de l'annex de l'ordre referida, i la Resolució de data 4 d'agost de 2015 del director general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana per la qual s'assignen les competències de la direcció del Servei Territorial a la directora territorial de Castelló, a fi d'avaluar les sol·licituds presentades, s'ha elaborat acta de la reunió, que s'adjunta, així com els llistats de les parts sol·licitants que poden resultar beneficiàries de les ajudes, així com llistat de sol·licituds per a les quals es proposa la denegació.





Fonaments de dret

1. És competent per a resoldre el director general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, d'acord amb el que s'estableix en la base setena de l'Ordre 2/2018, de 12 de març,de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per la qual s'aproven les bases reguladores de les ajudes per a la realització de l'informe d'avaluació d'edificis, publicada en el DOGV número 8257 de 20 de març i d'acord amb l'article 9 del Decret 159/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.



Vista l'acta de l'òrgan col·legiat de data 6 de novembre de 2018, i d'acord amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i altra normativa de necessària i pertinent aplicació, es dicta la resolució següent:





Primer

Concedir, a càrrec de l'aplicació pressupostària 08.02.01.431.10 de la línia S8289000, «Finançament elaboració d'informes d'avaluació d'edificis» del capítol VII dels pressupostos de la Generalitat 2018 per a les ajudes per a la realització de l'informe d'avaluació d'edificis regulades mitjançant l'Ordre 2/2018, de 12 de març, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana número 8257 de 20 de març i convocades mitjançant Resolució de 4 d'abril de 2018 per a l'exercici 2018, per un import total de 295.000 € (dos-cents noranta-cinc mil euros), ajudes per un import total de 279.285,88 € (dos-cents setanta-nou mil dos-cents huitanta-cinc euros amb huitanta-huit cèntims), a càrrec de la Generalitat, corresponents a 888 (huit-centes huitanta-huit) sol·licituds, ordenades segons la puntuació obtinguda aplicant els criteris d'adjudicació de les bases reguladores de les ajudes, i haver acreditat les parts beneficiàries el compliment dels requisits i de les seues obligacions fiscals, tributàries i amb la Seguretat Social.





D'acord amb el que es disposa en la base deu de l'ordre esmentada, la Generalitat podrà comprovar, pels mitjans que estime més adequats, el compliment de les obligacions inherents a l'atorgament de les ajudes. L'incompliment d'aquestes obligacions, podrà donar lloc a la revocació de la subvenció concedida.



Segon

Denegar les sol·licituds que figuren a continuació 84 (huitanta-quatre) per incomplir els requisits establits en les bases de la convocatòria, amb indicació del motiu pel qual la sol·licitud ha sigut denegada.

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, cal interposar potestativament recurs de reposició davant el secretari autonòmic d'Habitatge, d'acord amb l'article primer de la Resolució de 2 de juliol de 2018, de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, sobre delegació de l'exercici de competències en determinats òrgans de la Conselleria, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la notificació, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 123 i 124 i en la disposició transitòria tercera, apartat c de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé, directament recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 10, 14 i 46 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.





València, 17 de desembre de 2018.– El director general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana: Rafael Briet Seguí.

Mapa web