Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 189/2021, de 26 de novembre, del Consell, d'organització i funcionament de la Comissió Intersectorial de l'Ocupació Pública de la Generalitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9231 de 09.12.2021
Número identificador:  2021/12395
Referència Base de Dades:  011211/2021
 



DECRET 189/2021, de 26 de novembre, del Consell, d'organització i funcionament de la Comissió Intersectorial de l'Ocupació Pública de la Generalitat. [2021/12395]

Capítol I. Disposicions generals

Article 1. Objecte

Article 2. Naturalesa i adscripció

Article 3. Règim jurídic

Capítol II. Composició i règim de funcionament

Article 4. Estructura i composició

Article 5. Regles per a la designació de vocals

Article 6. Convocatòries i sessions

Article 7. Comunicació i tramitació dels acords

Capítol III. Organització i funcions

Article 8. Organització

Article 9. Funcions de la Comissió Intersectorial

Article 10. Presidència

Article 11. Vicepresidència

Article 12. Vocalies

Article 13. Funcions de la Secretaria

Capítol IV. Comissió tècnica

Article 14. Composició

Article 15. Estructura

Article 16. Funcions de la Comissió tècnica

Article 17. Règim de funcionament

Disposicions addicionals

Primera. Constitució de la Comissió Intersectorial i la Comissió tècnica.

Segona. Incidència pressupostaria.

Disposicions derogatòries

Única. Derogació normativa.

Disposicions finals

Primera. Habilitació normativa.

Segona. Entrada en vigor.



La Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana (LFPV), crea en el seu article 10 la Comissió intersectorial de l'ocupació pública de la Generalitat (la Comissió Intersectorial) com un òrgan tècnic de coordinació i informació adscrit a la conselleria competent en funció pública, les funcions de la qual consisteixen en la coordinació de l'ordenació, gestió i negociació col·lectiva del personal del conjunt de la Generalitat, i la proposta de criteris que garantisquen la mobilitat intersectorial.

A través de la Comissió Intersectorial s'instrumenta la interlocució entre la conselleria competent en matèria de funció pública i els òrgans gestors en matèria de personal dels àmbits sectorials corresponents a sanitat, educació i justícia, i el sector públic instrumental de la Generalitat. La seua composició serà l'establida en l'apartat tercer de l'article 10 de la LFPV, donant cabuda a la presència de representants d'aquests àmbits i de les persones designades per les organitzacions sindicals presents en la Mesa general de Negociació I.

Aquesta disposició no està inclosa en el Pla normatiu de la Generalitat per a 2021 en tractar-se del desenvolupament d'un aspecte de la llei, l'habilitació de la qual depenia de la seua entrada en vigor.

L'habilitació per a la regulació de la Comissió Intersectorial es troba en l'apartat 4 de l'article 10 de la LFPV, en virtut del qual el Consell dictarà les seues normes d'organització i funcionament, entre les quals s'inclourà la determinació de les regles que han de regir l'elecció de vocals electius amb la finalitat de garantir la presència equilibrada d'homes i dones en la seua composició.

El present decret s'estructura en quatre capítols. El primer regula les disposicions de caràcter general quant a l'objecte, naturalesa i règim jurídic. El segon estableix les previsions sobre la seua composició i règim de funcionament determinant les regles per a la designació dels seus vocals o el sistema de convocatòries i sessions. El capítol III regula l'organització i funcions, tant de la Comissió Intersectorial, com dels seus diferents òrgans. Finalment, el capítol IV incorpora la constitució d'una Comissió tècnica composta per persones funcionàries en representació de les diferents direccions generals que formen part de la Comissió Intersectorial i per una persona designada per cadascuna de les organitzacions sindicals, les funcions de les quals són de caràcter preparatori de les reunions de la Comissió Intersectorial.

El procés d'elaboració del decret s'ha adequat als principis de necessitat, eficàcia, proporcionalitat, seguretat jurídica i eficiència previstos en l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP), quedant justificats en els informes previs a la norma, en els quals consten els antecedents d'aquesta, els problemes que es pretenen solucionar, la necessitat de la seua aprovació, els seus objectius, així com la possible solució alternativa a la regulació. En virtut dels principis de necessitat i eficàcia, la iniciativa normativa es justifica per l'habilitació continguda en l'article 10.4 de la LFPV, en el qual s'identifica com a finalitat perseguida la constitució d'un òrgan tècnic que tinga per funció la coordinació de l'ordenació, gestió i negociació col·lectiva del personal del conjunt de la Generalitat, i l'organització i el funcionament del qual ha de desenvolupar-se reglamentàriament pel Consell. El decret conté la regulació imprescindible per a fixar les normes d'organització i funcionament de la Comissió, havent-se respectat en la seua elaboració el principi de proporcionalitat. Així mateix, la norma resulta coherent amb el que es disposa en la LFPV, la LPACAP, la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i la resta de l'ordenament jurídic, garantint amb això el principi de seguretat jurídica. Quant al principi d'eficiència, la regulació continguda en el decret s'ha previst de manera que s'eviten càrregues administratives innecessàries i es racionalitze la gestió dels recursos públics que implica la seua aplicació. Finalment, respecte al tràmit de consulta pública previst en l'article 133 de la LPACAP, en tractar-se d'una norma de caràcter organitzatiu queda exceptuada del mateix en virtut del que es disposa en l'apartat 4 del citat article.

En conseqüència, d'acord amb l'article 28.c de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell a proposta de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, oït el Consell Jurídic Consultiu, prèvia deliberació del Consell, en la reunió de 26 de novembre de 2021,



DECRETE



CAPÍTOL I

Disposicions generals



Article 1. Objecte

Aquest decret té per objecte regular l'organització i funcionament de la Comissió Intersectorial de l'ocupació pública de la Generalitat com a òrgan tècnic de coordinació i informació previst en l'article 10 de la Llei 4/2021, de 16 d'abril, de la Generalitat, de la funció pública valenciana.



Article 2. Naturalesa i adscripció

La Comissió Intersectorial de l'ocupació pública de la Generalitat es configura com un òrgan tècnic de caràcter col·legiat adscrit a la conselleria competent en funció pública, mitjançant el qual s'instrumenta la interlocució entre aquesta i els òrgans gestors en matèria de personal dels àmbits sectorials corresponents a sanitat, educació i justícia, i el sector públic instrumental de la Generalitat.



Article 3. Règim jurídic

La Comissió Intersectorial es regeix pel que es disposa en la LFPV, en aquest decret i per les normes per les quals es regula el funcionament dels òrgans col·legiats de les administracions públiques previstes en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.



CAPÍTOL II

Composició i règim de funcionament



Article 4. Estructura i composició

1. La Comissió intersectorial de l'ocupació pública de la Generalitat estarà formada per:

a) Presidència: que correspon a la persona titular de la conselleria competent en funció pública.

b) Vicepresidència: que correspon a la persona titular de la secretaria autonòmica competent en funció pública, o en cas d'inexistència, la de l'òrgan designat per qui siga titular de la conselleria amb competències en la citada matèria, que substituirà a qui ostente la Presidència en casos d'absència, vacant o malaltia.

c) Vocalies, que corresponen a les següents persones:

1r. La titular de la secretaria autonòmica competent en matèria de pressupostos, o en cas d'inexistència, la de l'òrgan designat per qui siga titular de la conselleria amb competències en la citada matèria.



2n. La titular de la direcció general competent en matèria de funció pública.

3r. La titular de la direcció general competent en matèria de pressupostos.

4t. La titular de la direcció general competent per a la gestió del personal docent.

5é. La titular de la direcció general competent per a la gestió del personal al servei del sistema valencià de salut.

6é. La titular de la direcció general competent en matèria de personal al servei de l'Administració de Justícia.

7é La titular de la direcció general competent en matèria del sector públic.

8é. Una persona i el seu suplent designades per cadascuna de les organitzacions sindicals presents en la Mesa general de Negociació I.

d) Secretaria, titular i suplent: que seran designades per la Presidència entre el personal funcionari adscrit a la direcció general competent en funció pública, que actuarà amb veu i sense vot.

2. Les persones que formen part de la Comissió Intersectorial podran formular propostes en qualsevol moment previ a la seua celebració per a la seua inclusió en l'ordre del dia de la següent reunió.

3. El personal tècnic o especialista en els assumptes que siguen objecte de les sessions podrà assistir amb veu i sense vot a les reunions de la Comissió Intersectorial quan siga requerit per a prestar el seu assessorament.

4. El tractament de les dades de les persones que formen part de la Comissió Intersectorial, així com l'acompliment de les seues funcions, es realitzarà amb subjecció a la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal i garantia de drets digitals.



Article 5. Regles per a la designació de vocals

1. Les persones que formen part de la Comissió Intersectorial la designació de la qual vinga determinada per raó del càrrec que ocupen tindran el caràcter de membres nats.

2. La designació de les persones que ocupen vocalies que tinguen caràcter electiu es realitzarà mitjançant l'elecció de titular i suplent, de manera que una de les dues siga un home i l'altra una dona, garantint d'aqueixa manera la presència equilibrada d'homes i dones.



Article 6. Convocatòries i sessions

1. Per a la vàlida constitució de la Comissió Intersectorial, a l'efecte de celebració de sessions, deliberacions i presa d'acords, es requerirà l'assistència de la Presidència i de la Secretaria o, si fa el cas, de qui el suplisca, i de la meitat, almenys, dels seus membres.

2. La Comissió Intersectorial es reunirà de manera ordinària semestralment, i amb caràcter extraordinari sempre que la convoque la Presidència.

3. Les convocatòries seran remeses amb almenys 48 hores d'antelació a les persones que formen part de la Comissió Intersectorial a través de mitjans electrònics, fent constar l'ordre del dia, juntament amb la documentació necessària per a la seua deliberació.

4. Els acords seran adoptats per unanimitat de la representació de l'Administració i el vot favorable de, almenys, el 51 % de les organitzacions sindicals.

5. La Secretaria estendrà acta de cada sessió que se celebre, en la qual s'especificaran els assistents, l'ordre del dia de la reunió, les circumstàncies del lloc i temps en què s'ha celebrat, els punts principals de les deliberacions i el contingut dels acords adoptats.

6. L'acta de cada sessió podrà aprovar-se en la mateixa reunió o en la immediata següent. La Secretaria elaborarà l'acta amb el vistiplau de la Presidència i la remetrà a través de mitjans electrònics a les persones que pertanguen a la Comissió Intersectorial, els qui podran manifestar pels mateixos mitjans la seua conformitat o objeccions al text, a l'efecte de la seua aprovació, i es considerarà, en cas afirmatiu, aprovada en la mateixa reunió.



Article 7. Comunicació i tramitació dels Acords

Dels Acords amb les propostes que adopte la Comissió Intersectorial respecte dels assumptes tractats en les seues reunions es donarà trasllat als corresponents òrgans que per la matèria siguen responsables de la seua negociació i, en el seu cas, posterior desenvolupament i execució.



CAPÍTOL III

Organització i funcions



Article 8. Organització

La Comissió Intersectorial estarà formada per la Presidència, la Vicepresidència i les vocalies, així com per una Secretaria amb veu i sense vot.

De la Comissió Intersectorial dependrà una Comissió tècnica encarregada de la preparació dels assumptes que hagen de sotmetre's a la seua consideració.



Article 9. Funcions de la Comissió Intersectorial

La Comissió Intersectorial tindrà les funcions següents:

1. Instrumentar la interlocució entre la conselleria competent en funció pública, els òrgans gestors en matèria de personal dels àmbits sectorials corresponents a sanitat, educació i justícia, i el sector públic instrumental de la Generalitat.

2. Coordinar l'ordenació, gestió i negociació col·lectiva del personal del conjunt de la Generalitat, podent proposar criteris que garantisquen la mobilitat prevista en l'article 130 de la Llei 4/2021.

3. Proposar criteris que garantisquen la mobilitat interadministrativa voluntària perquè el personal funcionari docent, el personal al servei del sistema públic valencià de salut, el de l'Administració de la Generalitat o el pertanyent als cossos al servei de l'Administració de Justícia, puga accedir a determinats llocs de treball d'altres àmbits sectorials de la Generalitat en atenció a les funcions específiques d'aquests llocs així com a la titulació necessària per al seu acompliment.



4. Analitzar i, en el seu cas, proposar els criteris per a facilitar el reconeixement mutu dels diferents graus de desenvolupament professional en cas de mobilitat intersectorial del personal funcionari de carrera.

5. Proposar la classificació de determinats llocs de treball per a la seua provisió indistinta per personal de l'Administració de la Generalitat, al servei del sistema públic valencià de salut, docent o de l'Administració de Justícia, atesa l'especificitat de les funcions que hagen d'exercir-se i la titulació necessària per al seu acompliment, quedant aquest personal en la situació administrativa que corresponga d'acord amb la seua normativa específica.



Article 10. Presidència

Correspon a la Presidència de la Comissió Intersectorial l'exercici de les funcions següents:

1. Ostentar la representació de la Comissió Intersectorial.

2. Acordar la convocatòria de les sessions ordinàries i extraordinàries i la fixació de l'ordre del dia, tenint en compte, si fa el cas, les peticions dels altres membres, sempre que hagen sigut formulades amb la suficient antelació.

3. Presidir les sessions, moderar el desenvolupament dels debats i suspendre'ls per causes justificades.

4. Dirimir amb el seu vot els empats a l'efecte d'adoptar acords.

5. Assegurar el compliment de la normativa vigent.

6. Visar les actes i certificacions dels acords adoptats.

7. Quantes altres funcions siguen inherents a la seua condició.



Article 11. Vicepresidència

En els casos de vacant, absència, malaltia o una altra causa legal, la Presidència serà substituïda per la Vicepresidència.



Article 12. Vocalies

Les persones que formen part de la Comissió Intersectorial com a vocals:

1. Tindran dret a rebre amb una antelació mínima de 48 hores la convocatòria amb l'ordre del dia de les reunions juntament amb la documentació necessària per a la seua deliberació quan siga possible.

2. Podran participar en els debats de les sessions. 3. Hauran d'exercir el seu dret al vot i formular, en el seu cas, el seu vot particular, així com expressar el sentit d'aquest i els motius que el justifiquen.

4. Podran formular torn obert de paraules.

5. Tindran dret a obtindre la informació precisa per a complir les funcions assignades.

6. Exerciran quantes altres funcions siguen inherents a la seua condició.



Article 13. Funcions de la Secretaria

Correspon a la Secretaria l'exercici de les funcions següents:

1. Vetlar per la legalitat formal i material de les actuacions de la Comissió Intersectorial, certificar les actuacions de la mateixa i garantir que els procediments i regles de constitució i adopció d'acords són respectades.

2. Assistir a les reunions amb veu però sense vot.

3. Tramitar la convocatòria de les sessions per ordre de la Presidència, així com les citacions a les persones que siguen membres de la Comissió Intersectorial.

4. Rebre les propostes i els actes de comunicació de les persones que siguen membres de la Comissió Intersectorial, ja siguen notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol altra classe d'escrits dels quals haja de tindre coneixement.

5. Preparar el despatx dels assumptes, redactar i autoritzar les actes de les sessions.

6. Expedir certificacions de les consultes, dictàmens i acords aprovats.

7. Quantes unes altres siguen inherents a la seua condició.



CAPÍTOL IV

Comissió tècnica



Article 14. Composició

1. Sota la dependència immediata de la Comissió Intersectorial a través de la seua Presidència existirà una Comissió tècnica paritària composta d'acord amb el principi de presència equilibrada de dones i homes per una persona designada per cadascuna de les organitzacions sindicals presents en el Ple de la Comissió intersectorial i per 6 persones funcionàries de la Generalitat, amb rang, almenys, de cap de servei, que actuaran en representació de les direccions generals competents en matèria de:

a) Funció pública.

b) Pressupostos

c) Personal docent

d) Personal al servei del sistema públic valencià de salut

e) Personal al servei de l'Administració de Justícia

f) Personal al servei del sector públic instrumental de la Generalitat.



2. La designació del personal funcionari haurà de realitzar-se de manera expressa per la persona titular de l'òrgan al qual representa, que haurà de comunicar-se a la Secretaria de la Comissió Intersectorial, fent referència tant a la persona titular com a la suplent.

3. De la mateixa manera la designació de les 6 persones que actuen en representació de les organitzacions sindicals, i que podran o no ser les mateixes presents en la Comissió Intersectorial, serà comunicada a la Secretaria amb esment exprés de titular i suplent.



Article 15. Estructura

1. La Comissió tècnica funcionarà sota la coordinació de la persona que actue en representació de l'òrgan competent en funció pública, qui n'ostentarà la Presidència, i serà substituïda pel seu suplent en els casos d'absència, malaltia o qualsevol altra causa legal.

2. La Vicepresidència serà exercida per la persona que actue en representació de l'òrgan competent en pressupostos i substituirà la Presidència en cas d'absència del seu titular i suplent.

3. Existirà una Secretaria de la Comissió tècnica que serà exercida per la mateixa persona i, si fa el cas, suplent que exercisca la secretaria de la Comissió Intersectorial, amb veu però sense vot, les funcions del qual seran les previstes en l'article 13 referides a l'àmbit de la Comissió tècnica.

4. La resta de les persones que formen part de la Comissió tècnica actuaran com a vocals.



Article 16. Funcions de la Comissió tècnica

Les funcions de la Comissió Tècnica són de caràcter preparatori de les reunions de la Comissió Intersectorial.

Les seues reunions tindran caràcter deliberant i no decisori, tenint per única finalitat la correcta preparació dels assumptes que vagen a ser sotmesos a la consideració de la Comissió Intersectorial des d'un punt de vista tècnic.



Article 17. Règim de funcionament

1. La Comissió Tècnica es reunirà prèvia convocatòria de la seua Presidència sempre que es considere necessari per a la preparació dels assumptes que s'hagen de sotmetre a la consideració de la Comissió Intersectorial.

2. La Presidència de la Comissió tècnica fixarà l'ordre del dia de les seues sessions, el qual estarà integrat pels assumptes proposats pels diferents òrgans i organitzacions sindicals representats en aquesta.

Així mateix establirà un sistema que garantisca que els assumptes inclosos en l'ordre del dia, juntament amb la documentació necessària perquè en prengueu coneixement, estiguen amb una antelació mínima de 72 hores a la disposició de les persones que siguen membres de la Comissió.

3. Dels assumptes tractats en la Comissió tècnica es donarà trasllat a la Presidència de la Comissió Intersectorial mitjançant la remissió de l'acta corresponent elaborada per la Secretaria, en la qual es recolliran les deliberacions realitzades respecte als punts de l'ordre del dia.



DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Constitució de la Comissió Intersectorial i la Comissió tècnica

La Comissió Intersectorial i la Comissió tècnica regulada en el capítol IV, hauran d'estar constituïdes en el termini d'1 mes des de l'entrada en vigor.



Segona. Incidència pressupostaria

L'aplicació del que es disposa en aquest decret no suposa un increment en la dotació de la despesa dels òrgans presents en la Comissió Intersectorial, el funcionament de la qual serà desenvolupat amb els mitjans personals i materials existents en cadascun.





DISPOSICIONS DEROGATÒRIES



Única. Derogació normativa

Queden derogades quantes disposicions d'igual o inferior rang s'oposen al que es disposa en aquest decret.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Habilitació normativa

Es faculta a la persona titular de la conselleria competent en funció pública per a desenvolupar i executar aquest decret.



Segona. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 26 de novembre de 2021



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER



La consellera de Justícia, Interior

i Administració Pública,

GABRIELA BRAVO SANESTANISLAO

Mapa web