Ficha disposicion

Ficha disposicion





Ordre de 30 de maig de 1988, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, sobre habilitació de laboratoris d'assaig i contrastació d'objectes fabricats amb metalls preciosos.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 844 de 13.06.1988
Referència Base de Dades:  0942/1988
 



Ordre de 30 de maig de 1988, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, sobre habilitació de laboratoris d'assaig i contrastació d'objectes fabricats amb metalls preciosos.

Pel Decret 72/1988, de 23 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, es va facultar la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, per habilitar laboratoris autoritzats per a l'anàlisi i la contrastació d'objectes fabricats amb metalls preciosos, amb les mateixes facultats que els laboratoris oficials, en funció de las necessitats del servei, i per autoritzar laboratoris d'empreses, quan hi concorresquen les degudes garanties.

En atenció d'aquests motius i tenint en compte la naturalesa intrínseca dels objectes sotmesos a contrastació, el rigor dels controls establerts en el Reglament de Metalls Preciosos aprovat pel Reial Decret 197/88, de 22 de febrer, i la funció d'intervenció continuada de l'actuació de tals laboratoris per personal de l'Administració, aquesta Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, ha disposat.

Article 1

Es convoca concurs per a l'habilitació d'un laboratori autoritzat per a l'anàlisi i la contrastació d'objectes fabricats amb metalls preciosos, amb les mateixes facultats que els laboratoris oficials, a l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Article 2

L'esmentat laboratori haurà de reunir els requisits establerts en l'article 2 del Decret del Consell 72/1988, de 23 de maig.

Article 3

Les sol·licituds, per obtenir l'habilitació de laboratori autoritzat per a l'anàlisi i la contrastació oficial d'objectes fabricats amb metalls preciosos, es presentaran pel representant legal de l'entitat a la Direcció General d'Indústria i Energia de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, en el termini d'un mes comptat des de l'entrada en vigor de la present Ordre, adjuntant-hi els següents documents:

a) Els que acrediten la constitució de l'entitat sol·licitadora i la representació del compareixent.

b) Plànol indicatiu dels espais dedicats a laboratori, i del seu emplaçament.

c) Descripció de les instal·lacions, l'equipament i dels mètodes de verificació i anàlisi a utilitzar.

d) Relació de les persones que han de prestar el servei d'acord amb l'apartat b) de l'article 2, del Decret 72/1988, de 23 de maig, i documents que acrediten la seua titulació, experiència i formació.

e) Declaració, de tots els membres del laboratori, sobre el fet que no mantenen relació de dependència laboral ni professional amb empreses i organismes interessats en els resultats de l'anàlisi i la contrastació, que poguessen afectar la independència i neutralitat dels seus treballs.

f) Estudi econòmic de viabilitat de l'activitat, en funció del número màxim d'objectes a verificar i a contrastar i de les despeses corrents, així com la proposta de tarifes a aplicar.

A més a més, la Direcció General d'Indústria i Energia podrà demanar totes aquelles dades i informació que considere necessàries per a la instrucció de l'expedient, i el compromís formal a què fa referència l'apartat d) de l'article 2, del Decret 72/88, de 23 de maig.

Article 4

A la vista de les sol·licituds presentades, i amb la comprovació prèvia de la documentació aportada, la Direcció General d'Indústria i Energia resoldrà a favor de la sol·licitud més avantatjosa per a l'interés públic, en funció del nivell de compliment dels requisits establerts en l'article 2 del Decret 72/1988, de 23 de maig.

Article 5

La Direcció General d'Indústria i d'Energia, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, serà l'òrgan competent per establir l'horari del laboratori, els requisits de recepció, la custòdia i el lliurament d'objectes i el format dels Llibre- Registre, així com per diligenciar aquests i dictar totes aquelles instruccions que siguen necessàries per al bon funcionament del servei.

Article 6

L'autorització d'assaigs i contrastació en laboratoris d'empreses, a què fa referència l'article 9 del Decret 72/1988, de 23 de maig, se sol·licitarà de la Direcció General d'Indústria i d'Energia adjuntant-hi els documents que s'especifiquen en els apartats a), b) i c) de l'article 3 de la present Ordre, així com la relació de persones que han de dur a terme les operacions d'assaig i contrastació i l'acreditació de la seua titulació, experiència i formació.

La Direcció General d'Indústria i d'Energia atorgarà l'autorització quan es complesquen els requisits establerts en l'article 9 del Decret 72/1988, de 23 de maig.

Article 7

Els Serveis Territorials d'Indústria i Energia, de la Conselleria d'Indústria, Comerç i Turisme, determinaran els dies i les hores en què han de dur-se a terme les operacions d'assaig i de contrastació, a fi de poder planificar l'actuació de la Intervenció oficial.

DISPOSICIO FINAL

única La present Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 30 de maig de 1988.

El Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme,

ANDRES CARCIA RECHE

Mapa web