Ficha disposicion

Ficha disposicion





Llei de la Generalitat Valenciana 9/1989, de 29 de desembre, de capitalitat dels partits judicials de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1213 de 30.12.1989
Referència Base de Dades:  3125/1989
 
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Presidència de la Generalitat
    Grup temàtic: Legislació
    Matèries: Justícia
    Descriptors:
      Temàtics: jurisdicció , monografies



Llei de la Generalitat Valenciana 9/1989, de 29 de desembre de 1989, de capitalitat dels partits judicials de la Comunitat Valenciana.

Sia notori i manifest a tots els ciutadans que les Corts Valencianes han aprovat i jo, d'acord amb el que estableix la Constitució i l'Estatut d'autonomia, en nom del Rei, promulgue la Llei següent:

PREAMBUL

[I]

L'Estatut d'autonomia, en l'article 39.2, atribueix a la Generalitat Valenciana la competència per a fixar la delimitació de les demarcacions territorials dels òrgans jurisdiccionals en el seu territori i la localització de la seua capitalitat.

Per altra banda la posterior Llei Orgànica del Poder Judicial va establir, per un costat, que les Comunitats Autònomes participaran en la demarcació judicial dels seus respectius territoris i remetran al Govern de la Nació una proposta en la qual es fixarà aquesta, i, per l'altre, que la fixació de la capitalitat correspon a les Comunitats Autònomes mitjançant Llei de les seues respectives Assemblees Legislatives.

Complint el manament de l'esmentada Llei Orgànica, la recent Llei 38/1988, de 28 de desembre, de demarcació i de planta judicial, prenent en consideració la proposta de les Comunitats Autònomes, redefineix els partits judicials quant a divisions territorials bàsiques en les quals s'inscriu el primer escaló d'òrgans judicials servits pels Jutges de carrera, els dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció, i respecta la competència de les Comunitats Autònomes per a fixar la capitalitat i configura de manera completa la planta dissenyada per la Llei Orgànica del Poder Judicial.

[II]

Dins d'aquest març normatiu i competencial, la present Llei té per objecte fixar la capitalitat dels trenta-quatre partits judicials establerts pe a la Comunitat Valenciana en la Llei 38/1988, de 28 de desembre, àmbit territorial dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció.

Per a la qual cosa s'han pres en consideració criteris tan significatius i diversos com: importància poblacional, dotació judicial anterior a la Llei 38/1988 i la que s'hi preveu, índex de conflictivitat judicial, número de Notaries i Registres de la Propietat, accessibilitat -mesurada per la xarxa de comunicacions i la distància mitjana mínima intermunicipal-, capitalitat de fet exercida per altres motius -històrics, econòmics, etc.-, indicadors sòcio-econòmics, pertinença a Mancomunitats, etc. Així mateix han estat consultades les Institucions afectades per la demarcació judicial: Audiència Territorial de València i Col·legis de Notaris, Registradors de la Propietat i Corredors de Comerç, les circumscripcions o districtes dels quals s'inspiren o coincideixen amb les dels partits judicials, una vegada ateses les observacions per ells formulades que han incrementat el coneixement de les dades necessàries per a una adequada decisió.

Igualment s'ha pres en consideració l'informe emés per la Direcció General d'Administració Local en compliment del que preveu el Decret 170/1985, de 28 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana.

Article únic

Les capitals dels trenta-quatre partits judicials establerts per a la Comunitat Valenciana per la Llei 38/1988, de 28 de desembre, de demarcació i de planta judicial, són les següents:

Província d'Alacant

Partit Judicial núm. 1, Denia

» » núm. 2, Alcoy

» » núm. 3, Alicante

» » núm. 4, Orihuela

» » núm. 5, La Vila Joiosa

» » núm. 6, Elda

» » núm. 7, Villena

» » núm. 8, Elx

» » núm. 9, Benidorm

» » núm. 10, San Vicente del Raspeig

» » núm. 11, Novelda

» » núm. 12, Ibi

Província de Castelló

Partit Judicial núm. 1, Castelló de la Plana

» » núm. 2, Segorbe

» » núm. 3, Vinaròs

» » núm. 4, Nules

» » núm. 5, Vila-real

Província de València

Partit Judicial núm. 1, Llíria

» » núm. 2, Gandia

» » núm. 3, Ontinyent

» » núm. 4, Torrent

» » núm. 5, Sueca

» » núm. 6, València

» » núm. 7, Sagunt

» » núm. 8, Alzira

» » núm. 9, Carlet

» » núm. 10, Xàtiva

» » núm. 11, Requena

» » núm. 12, Catarroja

» » núm. 13, Moncada

» » núm. 14, Paterna

» » núm. 15, Quart de Poblet

» » núm. 16, Mislata

» » núm. 17, Massamagrell

DISPOSICIO DEROGATORIA

Queden derogades les disposicions que s'oposen al que disposa aquesta Llei.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

El Consell de la Generalitat Valenciana i la Conselleria d'Administració Pública, en l'àmbit de les respectives competències, adoptaran quantes disposicions calguen per a l'aplicació i desplegament d'aquesta Llei.

Segona

Aquesta Llei vigirà l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Per tant ordene que, tots els ciutadans, tribunals, autoritats i poders públics als quals pertoque, observen i facen complir aquesta Llei.

València, 29 de desembre de 1989.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

Mapa web