Ficha disposicion

Ficha disposicion





LLEI 8/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de modificació de l'article 33 de la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de Policies Locals i Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7501 de 09.04.2015
Número identificador:  2015/3131
Referència Base de Dades:  003047/2015
 



LLEI 8/2015, de 2 d'abril, de la Generalitat, de modificació de l'article 33 de la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de Policies Locals i Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana. [2015/3131]

Sia notori i manifest a tots els ciutadans que Les Corts han aprovat i jo, d'acord amb el que establixen la Constitució i l'Estatut d'Autonomia, en nom del rei, promulgue la Llei següent:





PREÀMBUL



La Llei 8/2006 de 24 d'abril, de Tropa i Marineria, va suposar un pas més en el reconeixement per part de les Corts Generals d'un exèrcit de lleva obligatòria a un model de professionalització. En la mateixa exposició de motius d'aquesta norma, s'admet, tanmateix, que no es van assolir els objectius de contingent necessari de tropa i marineria establerts en la Llei 17/1999, de Personal de les Forces Armades.

Disposa la llei susdita que, com siga que els estats del nostre entorn fan un ús més eficaç dels recursos de la tropa, que garanteix que l'experiència professional adquirida i la vinculació amb els valores de la defensa nacional, i a fi de permetre una relació recíproca d'aprofitament per part de la societat i del militar que la hi serveix, s'establesquen mecanismes de consolidació de la plena professionalització de les forces armades a través de les millores dels nivells de modernització, eficiència i qualificació, que per altra part hauran de ser objecte de l'adopció d'altres mesures no relacionades directament amb el règim de personal de les nostres forces armades.

El sistema presenta com a finalitat permetre que el soldat o mariner complete la seua trajectòria professional, començant la seua relació de serveis amb un compromís inicial renovable fins a sis anys de duració i oferint-los l'opció de subscriure'n un altre de llarga durada que arribarà fins als 45 anys de edat, durant la vigència del qual podran accedir a la condició de soldats permanents. Una vegada assolits els 45 anys i en el cas de no haver aconseguit la condició de soldat permanent, aquesta relació cessa.

Per als qui, tanmateix, opten per limitar la seua permanència en les forces armades al compromís inicial, la llei preveu –entre altres mecanismes– la reserva d'un contingent de places d'accés restringit per a les convocatòries d'ingrés en la Guardia Civil i el Cos Nacional de Policia. Ambdós cossos han adaptat les seues disposicions per a habilitar la convocatòria de processos selectius amb reserva d'un cinquanta i un deu per cent de places, respectivament, com disposa l'article vint apartats quatre i cinc.

Amb relació als cossos de policia local, l'apartat segon disposa que el Ministeri de Defensa promourà acords de col·laboració amb les administracions autonòmiques i locals perquè, en les convocatòries d'accés a les policies autonòmiques i locals, es reserven places per als militars professionals de tropa i marineria amb més de cinc anys de serveis.



Per a garantir l'aplicació d'aquesta llei, i amb el convenciment que la preparació i l'experiència dels militars professionals de tropa i marineria no sols poden sinó que han de ser objecte d'orgull i aprofitament per part de la societat valenciana, resulta oportú modificar la Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana en els termes prevists en la part dispositiva.

Així, es pot establir la possibilitat que aquells ajuntaments que ho desitgen puguen preveure la reserva d'un contingent de places d'accés restringit per als militars professionals que complesquen els restants requisits en els cossos de policia local, incrementant les places reservades a les de torn d'accés lliure quan en queden desertes.





Article únic

S'afegeix a l'article 33 de la Llei 6/1999, de 19 d'abril, de Policies Locals i Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana un segon paràgraf:

2. De conformitat amb el que hi ha disposat en l'article 20.2 de la Llei 8/2006, de 24 d'abril, de tropa i marineria (BOE número 98, de 25 del mateix mes) les convocatòries d'ingrés en l'escala bàsica, categoria d'agent, podran preveure quan així ho estime l'ajuntament un contingent de reserva de places per a accés restringit de militars professionals de tropa i marineria amb més de cinc anys de serveis que complesquen els demés requisits establerts per a l'ingrés en aquests cossos. Les places no cobertes acreixeran, si escau, les de torn lliure.





DISPOSICIONS FINALS



Primera

S'autoritza el Consell a dictar les disposicions reglamentàries pertinents per al desenvolupament i aplicació d'aquesta llei.



Segona

Aquesta llei entrarà en vigor el dia següent al de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



Per tant, ordene que tots els ciutadans, tribunals, autoritats i poders públics als quals pertoque, observen i facen complir esta llei.





València, 2 d'abril de 2015



El president de la Generalitat,

Alberto Fabra Part

Mapa web