Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 10 de juny del 2002, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s'aproven els models de declaració tributària del Cànon de Sanejament de la Generalitat Valenciana MD-010



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4297 de 22.07.2002
Número identificador:  2002/X7379
Referència Base de Dades:  3203/2002
 



ORDE de 10 de juny del 2002, de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s'aproven els models de declaració tributària del Cànon de Sanejament de la Generalitat Valenciana MD-010 (Declaració Censal), MD-100 (Declaració Resum anual), MD-101 (Declaració de facturació), MD-102 (Autoliquidació i Ingrés), MD-202 (Declaració inicial de subministraments propis d'aigua), MD-203 (Declaració trimestral de volums d'aigua), MD-301 (Declaració de Producció d'Aigües Residuals) i MD-401 (Relació de rebuts impagats de Cànon de Sanejament a presentar per les entitats subministradores d'aigua). [2002/X7379]

El Decret 193/2001, de 18 de desembre, del Govern Valencià, modifica el Reglament sobre el Règim Economicofinancer i Tributari del Cànon de Sanejament, aprovat per mitjà de Decret 266/1994, de 30 desembre, del Govern Valencià. La dita reforma reglamentària es produix en desplegament de les modificacions legals introduïdes en la Llei 2/1992, de 26 de març, de Sanejament de les Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana per la Llei de la Generalitat Valenciana 11/2000, de 28 de desembre, de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d'Organització, tant pel que fa a la gestió recaptadora del Cànon, realitzada per les entitats subministradores d'aigua, com al règim tributari dels usos domèstics i industrials de l'aigua.

Així, en primer terme, i pel que fa a les entitats subministradores d'aigua, el mencionat Decret 193/2001 ajusta a la reforma legal portada a terme el quadre reglamentari d'obligacions formals relatives a la gestió del Cànon de Sanejament, que es recollia en el Decret 266/1994, de 30 desembre, del Govern Valencià, pel qual s'establix el Reglament sobre el Règim Economicofinancer i Tributari del Cànon de Sanejament. D'esta manera, s'establixen disposicions específiques sobre la presentació dels corresponents models de declaració tributària MD-010 (Declaració Censal), MD-100 (Declaració Resum anual), MD-101 (Declaració de facturació), MD-102 (Autoliquidació i Ingrés) i MD-401 (Relació de rebuts impagats de Cànon de Sanejament a presentar per les entitats subministradores d'aigua).

En segon lloc, en relació amb la gestió del Cànon de Sanejament en els supòsits de subministraments propis d'aigua, l'article 17.2 del citat Decret 266/1994, de 30 desembre, en la nova redacció que en fa el Decret 193/2001, de 18 de desembre, establix que els contribuents que disposen de subministraments propis d'aigua hauran de presentar, davant de l'Entitat de Sanejament, una declaració inicial que recollirà les dades relatives a tots i cada un dels subministraments propis existents en l'habitatge, establiment o explotació industrial, en el model MD-202 que, a l'efecte, aprove la conselleria competent en matèria d'Hisenda. D'acord amb el que disposa l'article 24 de la Llei 2/1992, de 26 de març, de Sanejament d'Aigües Residuals (en la nova redacció que en fa la Llei 11/2000, de la Generalitat Valenciana), sobre l'obligació d'instal·lar i mantindre comptadors o altres mecanismes de mesura directa del volum d'aigua efectivament consumida en els casos de subministraments propis, l'article 17 del Reglament obliga els contribuents del Cànon de Sanejament que disposen de tals subministraments propis a declarar, davant l'Entitat de Sanejament, la totalitat dels volums d'aigua consumits durant cada trimestre natural, per mitjà de la presentació del corresponent model MD-203 que aprove la conselleria competent en matèria d'Hisenda.

En l'àmbit dels usos industrials de l'aigua, el Decret 193/2001 introduïx variacions substancials en l'anterior normativa aplicable, ja que recull nous paràmetres de contaminació a caracteritzar, modifica la fórmula de càlcul del coeficient corrector i, conseqüentment, modifica també el mateix contingut del model MD-301 de Declaració de Producció d'Aigües Residuals.

Així, l'article 26 del Reglament citat, en la nova redacció que en fa el Decret 193/2001, manté l'obligació dels subjectes passius del Cànon de Sanejament per usos industrials, la activitat comercial o industrial de la qual estiga inclosa en les seccions B, C, D, o E de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE-93), de presentar una Declaració de Producció d'Aigües Residuals, a efectes de la determinació del coeficient corrector. Esta obligació incumbix així mateix a aquells subjectes passius del Cànon de Sanejament per usos industrials, l'activitat dels quals estiga inclosa en altres seccions de la CNAE distintes de les enumerades, i el consum de aigua dels quals supere els 3.000 m3 anuals, quan pretenguen l'aplicació del coeficient corrector. D'altra banda, l'article 29 del Reglament en qüestió, en la nova redacció que en fa el Decret 193/2001, precisa que esta Declaració de Producció d'Aigües Residuals s'aprovarà oportunament per mitjà d'orde de la conselleria competent en matèria d'Hisenda i contindrà informació relativa al balanç d'aigua i a la caracterització dels abocaments produïts; el mateix Decret, en l'article 30.2 del Reglament, introduïx els nous requisits documentals de l'Informe d'Assaig i del Certificat de tècnic independent, respecte d'aquells abocaments que, per ser d'origen exclusivament sanitari, no necessiten de la dita caracterització. A l'efecte, i amb l'objecte de normalitzar la mencionada documentació, la present orde aprova els models del mencionat Certificat i de l'Acta de Presa de Mostres que hauran d'adjuntar-se preceptivament a la Declaració de Producció d'Aigües Residuals.

En virtut d'això, en aplicació de les atribucions conferides per l'article 19, apartat 4, de la Llei 13/1994, de 31 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat Valenciana, la disposició final del Decret 193/2001, de 18 de desembre, del Govern Valencià, pel qual es modifica el Decret 266/1994, de 30 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament sobre el Règim Economicofinancer i Tributari del Cànon de Sanejament, i de conformitat amb el que disposen els articles 35,e) i 44 de la Llei de la Generalitat Valenciana 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià,

ORDENE

Capítol I

Aprovació del model MD-010 de Declaració Censal

d'Entitats Subministradores

Article 1. Obligació, lloc i termini de presentació del model de Declaració Censal d'Entitats Subministradores

U. S'aprova el model de Declaració Censal d'Entitats Subministradores MD-010, que figura com annex I de la present orde i que consta de dos exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament i un exemplar per a l'entitat subministradora d'aigua.

Dos. Estan obligats a presentar el dit model en el Registre General de l'Entitat de Sanejament, per cada un dels subministraments que efectuen, totes les persones físiques o jurídiques, siga quina siga la naturalesa d'estes últimes, que presten o vagen a prestar, en el territori de la Comunitat Valenciana, servicis de proveïment d'aigua en baixa a tercers, als efectes de comunicar a l'Entitat de Sanejament l'inici, la modificació o el cessament dels subministraments d'aigua subjectes al Cànon de Sanejament.

Als efectes establits en el paràgraf anterior, constituïx un únic subministrament subjecte a l'obligació de presentar la declaració censal el servici de proveïment o de distribució d'aigua que s'efectue en un mateix terme municipal o, en els casos d'entitats locals menors, en el seu àmbit territorial.

Tres. La declaració d'inici del subministrament, en la qual es consignaran les dades identificadores de l'entitat subministradora i del mateix subministrament, incloent-hi la data inicial d'este últim, així com les característiques generals de la facturació, haurà de presentar-se amb anterioritat a la data de començament de l'activitat de subministrament d'aigua, entenent-se per tal aquella en què s'inicie efectivament el proveïment o distribució d'aigua objecte de facturació als abonats o, quan siga anterior a aquella, la data en què l'entitat subministradora dispose de l'organització i dels mitjans materials i personals objectivament necessaris per al funcionament de la xarxa de proveïment o distribució.

Quatre. Quan varie qualsevol de les dades recollides en la declaració d'inici a què es referix l'apartat anterior, l'entitat subministradora haurà de comunicar a l'Entitat de Sanejament, per mitjà de la corresponent declaració, la modificació d'estes, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà d'aquell en què s'hagen produït els fets que la motiven.

Cinc. Els que cessen en l'exercici de l'activitat de subministrament d'aigua subjecte al Cànon de Sanejament hauran de presentar la corresponent declaració i comunicar a l'Entitat de Sanejament el dit cessament, en el termini d'un mes comptat des de l'endemà de l'efectivitat d'aquell.

Article 2. Documentació complementària al model MD-010

U. En presentar la declaració d'inici de l'activitat de subministrament d'aigua, les entitats subministradores adjuntaran l'alta o l'últim rebut pagat de l'Impost d'Activitats Econòmiques, així com, si és procedent, còpia de l'escriptura o document fefaent de la seua constitució i dels estatuts socials, degudament inscrits en els registres públics que corresponguen. Així mateix, adjuntaran la documentació planimétrica i cartogràfica delimitadora de la localització del subministrament.

Dos. En els supòsits de modificació de dades censals, les entitats subministradores hauran d'adjuntar al corresponent model còpia de les escriptures o documents que modifiquen els anteriorment vigents, en el termini d'un mes des del seu atorgament, o des de la inscripció en el registre corresponent, si la dita inscripció fora necessària.

Article 3. Cens d'entitats subministradores subjectes al Cànon de Sanejament

U. Les dades obtingudes de les declaracions censals a què es referix l'article anterior s'incorporaran a un Cens d'Entitats Subministradores subjectes al Cànon de Sanejament, que es formarà en l'Entitat de Sanejament amb la finalitat de facilitar la gestió del tribut.

Dos. En l'assentament o registre de cada persona o entitat que figure en el Cens d'Entitats Subministradores hauran de constar, en tot cas, les dades següents:

a) Nom i cognoms, o raó social.

b) Número o Codi d'Identificació Fiscal (NIF/CIF).

c) Adreça fiscal.

d) Lloc del subministrament, amb expressió del municipi o entitat local menor subministrat i, si és procedent, de l'àmbit espacial de cobertura dins d'aquells; la naturalesa dels usos a què es destina l'aigua, d'acord amb la classificació establida pel Reglament, i les altres dades que sobre les facturacions s'inclouen en el model de declaració censal inclòs en l'annex a esta orde.

e) Estat censal del subministrament com alta o baixa, i la resta de vicissituds censals que li afecten, amb indicació de la seua data.

Tres. El mencionat Cens tindrà caràcter públic per a totes aquelles persones o entitats que s'hi incloguen, les quals tindran dret a l'accés a les dades que els concernisquen, i, a l'efecte, podran sol·licitar que se'ls expedisca còpia certificada del contingut de l'assentament respectiu. Igualment, les dades incloses en el cens podran ser cedides a altres administracions públiques, per al compliment dels fins de la seua competència, en els termes establits per l'article 21 de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de caràcter personal.

Capítol II

Aprovació del model MD-101 de Declaració de facturació

Article 4. Obligació, lloc i termini de presentació del model de Declaració de facturació

U. S'aprova el model de Declaració de Facturació MD-101, que figura com annex II de la present orde i que consta de dos exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament i un exemplar per a l'entitat subministradora.

Dos. Les entitats subministradores d'aigua estan obligades a presentar el dit model en el Registre General de l'Entitat de Sanejament i hauran de declarar-hi, per cada municipi subministrat i periodicitat de facturació, el Cànon de Sanejament facturat durant el trimestre natural anterior, en els mesos d'abril, juliol, octubre i gener, respectivament. Aquelles entitats subministradores que facturen un volum anual inferior als 50.000 m3, presentaran la Declaració de facturació una sola vegada cada any, en el mes de gener de l'any següent a què corresponga aquella.

Tres. Les entitats subministradores que hagen facturat, durant l'any anterior, un volum d'aigua superior al milió de m3 anuals, hauran de presentar esta declaració en suport informàtic, en el mateix termini establit en l'apartat anterior, conforme a les prescripcions tècniques i formals que establisca l'Entitat de Sanejament.

Article 5. Documentació complementària al model MD-101

U. En el cas que s'emplene l'apartat quart del model MD-101, relatiu als Usos Industrials amb tarifa establida amb caràcter general del Cànon de Sanejament, l'entitat subministradora haurà d'adjuntar, en tants fulls com siga necessari, amb la deguda numeració correlativa i indicant el seu nombre total, una relació dels abonats als quals haja aplicat la citada tarifa individual, amb expressió de les dades següents:

a) Codi de la indústria en l'Entitat de Sanejament.

b) Nom i cognoms o raó social i NIF.

c) Calibre de comptador.

d) Volum d'aigua consumit, expressat en metres cúbics.

e) Coeficient corrector aplicat.

f) Quota de Servici i Quota de Consum facturades i suma d'ambdues quotes.

Dos. S'entén per tarifa establida amb caràcter general als efectes previstos en l'apartat anterior d'este article, la normal aplicable als usos industrials, una vegada corregida per efecte de l'aplicació d'un coeficient corrector.

Capítol III

Aprovació del model MD-102 d'Autoliquidació i Ingrés

Article 6. Obligació, lloc i termini de presentació del Model d'Autoliquidació i Ingrés

U. S'aprova el model d'Autoliquidació i Ingrés MD-102, que figura com annex III de la present orde i que consta de tres exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament, un exemplar per a l'entitat subministradora i un exemplar per a l'entitat col·laboradora.

Dos. Les entitats subministradores d'aigua estan obligades a presentar, per cada municipi subministrat, en les oficines de les entitats col·laboradores en la recaptació del Cànon de Sanejament, el model MD-102, a fi d'autoliquidar i ingressar el Cànon de Sanejament percebut cada trimestre natural dels seus abonats, dins dels terminis següents:

Per a allò que s'ha percebut entre l'1 de gener i el 31 de març, fins al 5 de juny.

Per a allò que s'ha percebut entre l'1 d'abril i el 30 de juny, fins al 5 de setembre.

Per a allò que s'ha percebut entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, fins al 5 de desembre.

Per a allò que s'ha percebut entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre, fins al 5 de març de l'any següent.

Quan l'autoliquidació no determine cap quantitat a ingressar, el model MD-102 es presentarà, en els mateixos terminis, directament en les oficines de l'Entitat de Sanejament.

Tres. Aquelles entitats subministradores que facturen, en còmput anual, menys de 6.010,12 euros en concepte de Cànon de Sanejament, hauran d'autoliquidar i ingressar allò que s'ha percebut durant l'any natural, en el termini que finalitza el 5 de març de l'any següent.

Quatre. Aquelles entitats subministradores que facturen, en còmput anual, més de 6.010.121,04 euros en concepte de Cànon de Sanejament, hauran d'autoliquidar i ingressar el que perceben cada mes natural, en els terminis que a continuació es detallen:

Mes natural Termini d'ingrés

Gener De l'1 de febrer al 5 d'abril

Febrer De l'1 de març al 5 de maig

Març De l'1 d'abril al 5 de juny

Abril De l'1 de maig al 5 de juliol

Maig De l'1 de juny al 5 d'agost

Juny De l'1 de juliol al 5 de setembre

Juliol De l'1 d'agost al 5 d'octubre

Agost De l'1 de setembre al 5 de novembre

Setembre De l'1 d'octubre al 5 desembre

Octubre De l'1 de novembre al 5 de gener de l'any següent.

Novembre De l'1 de desembre al 5 de febrer de l'any següent.

Desembre De l'1 de gener al 5 de març de l'any següent.

Article 7. Declaració complementària al model MD-102

Quan en la casella número 03 del model d'Autoliquidació i Ingrés MD-102 (referent a l'import del Cànon de Sanejament percebut, corresponent a facturacions emeses en exercicis anteriors), es consignen ingressos procedents de rebuts inclosos en Relacions de rebuts impagats, model MD-401, presentades amb anterioritat, serà necessari adjuntar al model MD-102 una relació d'aquells rebuts, amb expressió de les mateixes dades a què es referix el mencionat model MD-401.

Capítol IV

Aprovació del model MD-100 de Declaració Resum anual

Article 8. Obligació, lloc i termini de presentació del model de Declaració Resum Anual

U. S'aprova el model de Declaració Resum Anual MD-100, que figura com annex IV de la present orde i que consta de dos exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament i un exemplar per a l'entitat subministradora.

Dos. Les entitats subministradores d'aigua estan obligades a presentar en el registre general de l'Entitat de Sanejament el model MD-100, abans del 31 de març de cada any, a fi de declarar, per cada municipi subministrat, el Cànon de Sanejament facturat durant l'any anterior que es trobe pendent de percebre dels abonats a 31 de desembre del dit any.

Tres. Les entitats subministradores que facturen un volum d'aigua superior al milió de m3 anuals hauran de presentar esta declaració, en el mateix termini establit en l'apartat anterior, en suport informàtic, conforme a les prescripcions tècniques i formals que establisca l'Entitat de Sanejament.

Capítol V

Aprovació del model MD-401 de Relació de rebuts impagats

Article 9. Obligació, lloc i termini de presentació del model de Relació de rebuts impagats

U. S'aprova el model de Relació de rebuts impagats MD- 401, que figura com annex V de la present orde i que constarà de dos exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament i un exemplar per a l'entitat subministradora.

Dos. Les entitats subministradores d'aigua hauran de presentar en el registre general de l'Entitat de Sanejament, junt amb la Declaració-Resum anual de cada exercici i per cada municipi subministrat, la relació de rebuts impagats corresponent a l'exercici immediat anterior.

Tres. No estan obligades a presentar la dita relació, les entitats subministradores de caràcter públic que utilitzen la via de constrenyiment en la recaptació dels rebuts d'aigua i així conste acreditat davant de l'Entitat de Sanejament.

Quatre. En els supòsits d'entitats subministradores que facturen un volum d'aigua superior al milió de m3 anuals (llevat que no hi haja deutes pendents), o de relacions de més de cinquanta rebuts impagats, la presentació haurà d'efectuar-se en suport informàtic, conforme a les prescripcions tècniques i formals que establisca l'Entitat de Sanejament.

Cinc. La inclusió d'un determinat contribuent en el corresponent model no eximirà la seua entitat subministradora de l'obligació de cobrament simultani del corresponent Cànon de Sanejament junt amb el preu del subministrament d'aigua facturat, si l'abonament del referit preu té lloc amb posterioritat a la presentació del mencionat model.

Capítol VI

Aprovació del model MD-202

de Declaració de Subministraments Propis

Article 10. Obligació, lloc i termini de presentació del model de Declaració de Subministraments Propis

U. S'aprova el model de Declaració Inicial de Subministraments Propis, MD-202, que figura com annex VI de la present orde i que consta de dos exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament i un altre exemplar per a l'interessat.

Dos. Els contribuents del Cànon de Sanejament que disposen de subministraments propis d'aigua procedents de captacions subterrànies o superficials, o d'instal·lacions d'arreplegada d'aigües pluvials o semblants, estaran obligats a presentar, en el Registre General de l'Entitat de Sanejament, una declaració per cada habitatge, establiment o local en què tinguen lloc autoconsums d'aigua, als efectes de donar compte, davant de l'Entitat de Sanejament, de l'inici dels dits autoconsums, de qualsevol alteració de les característiques declarades o del cessament de l'aprofitament hidràulic.

Tres. La Declaració d'inici MD-202 es presentarà, sense perjuí del que establix la disposició transitòria segona del Decret 193/2001, de 18 de desembre, del Govern Valencià en el termini d'un mes a comptar des de l'inici de l'aprofitament. D'altra banda, qualsevol alteració de les característiques declarades o el cessament de l'aprofitament hauran de ser comunicats a l'Entitat de Sanejament en el termini d'un mes, a comptar des del moment en què aquells es produïsquen.

Quatre. Als efectes previstos en este article, s'entén per subministraments propis o autoconsums d'aigua, els subministraments d'aigua obtinguts directament pel contribuent sense intervenció d'empresa proveïdora, així com els subministraments d'aigua procedents de terceres persones que no tinguen la naturalesa d'entitat subministradora, conforme al que preveu el paràgraf segon de l'apartat 1 de l'article vuité del Decret 266/1994, de 30 de desembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el Reglament sobre el Règim Económico-Financiero i Tributari del Cànon de Sanejament.

Capítol VII

Aprovació del model MD-203

de Declaració Trimestral de Volums d'Aigua

Article 11. Obligació, lloc i termini de presentació del model de Declaració Trimestral de Volums d'Aigua

U. S'aprova el model de Declaració trimestral de volums d'aigua, MD-203, que figura com annex VII de la present orde i que consta de dos exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament i un altre exemplar per a l'interessat.

Dos. Els contribuents del Cànon de Sanejament que disposen de subministraments propis estaran obligats a presentar en el Registre General de l'Entitat de Sanejament el model MD-203, a fi de declarar, per cada habitatge, establiment o local, la totalitat dels volums d'aigua consumits durant el trimestre natural immediat anterior, i hauran de consignar-hi les lectures practicades en tots i cada un dels aparells de mesura instal·lats, als efectes que l'Entitat de Sanejament liquide el corresponent Cànon de Sanejament pels autoconsums d'aigua.

Tres. El model MD-203 corresponent a cada trimestre natural, es presentarà dins dels vint primers dies naturals del trimestre natural immediat posterior a aquell que és objecte de declaració.

Capítol VIII

Aprovació del model MD-301

de Declaració de Producció d'Aigües Residuals

Article 12. Obligació, lloc i termini de presentació del model de Declaració de Producció d'Aigües Residuals

U. S'aprova el model de Declaració de Producció d'Aigües Residuals MD-301, que figura com annex VIII de la present orde i que consta de dos exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament i un altre exemplar per a l'interessat.

Dos. Estaran obligats a presentar el model MD-301, en el Registre General de l'Entitat de Sanejament, els contribuents del Cànon de Sanejament per usos industrials, l'activitat comercial o industrial dels quals estiga inclosa en les seccions B, C, D, o E de la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE-93), als efectes que l'Entitat de Sanejament determine el coeficient corrector aplicable.

Tres. La presentació haurà d'efectuar-se, per primera vegada, i sense perjuí del que establix la disposició transitòria tercera del Decret 193/2001, de 18 de desembre, del Govern Valencià, dins dels sis mesos següents al d'inici de l'activitat industrial, i, amb posterioritat, una vegada cada quatre anys, dins del trimestre natural anterior a la finalització del termini quadriennal.

Quatre. El mencionat model haurà de ser presentat igualment per aquells contribuents del Cànon de Sanejament per usos industrials de l'aigua, l'activitat dels quals estiga inclosa en altres seccions de la CNAE distintes de les enumerades en l'apartat anterior i el consum de aigua dels quals supere els 3.000 m3 anuals, sempre que pretenguen l'aplicació del coeficient corrector.

Cinc. El model MD-301 haurà de presentar-se també, en el termini dels tres mesos següents al fet rellevant, per a declarar qualsevol modificació de les circumstàncies de producció de les aigües residuals que obeïsca a algun dels següents motius:

a) Canvi en els processos productius.

b) Canvi en els productes elaborats o manipulats.

c) Posada en pràctica de mesures de reducció de la contaminació.

Sis. Haurà de presentar-se un únic model de declaració MD-301 per cada establiment, local o explotació on s'exercisca una activitat comercial o industrial, sense perjuí que, en cada model hagen de presentar-se tants exemplars del full número 3 d'este, com abocaments siguen objecte de caracterització.

Set. No podran utilitzar la Declaració de Producció d'Aigües Residuals, i, per tant, no tindran accés a l'aprovació del coeficient corrector, els contribuents del Cànon de Sanejament per usos industrials el consum dels quals en còmput anual, no supere els 3.000 m3 d'aigua, el qual tindrà, a tots els efectes, la consideració de consum per usos domèstics.

Article 13. Documentació complementària al model MD-301

U. La Declaració de Producció d'Aigües Residuals haurà de presentar-se junt amb l'Acta de Presa de Mostres, l'Informe d'Assaig i, si és procedent, el Certificat de tècnic independent.

Dos. L'Acta de Presa de Mostres s'adjuntarà per cada un dels abocaments existents en l'empresa que siguen objecte de caracterització, en el model que figura com annex IX de la present orde, que consta de tres exemplars: un exemplar per a l'Entitat de Sanejament, un exemplar per a l'interessat i un altre per al laboratori homologat.

L'Acta de presa de mostres serà emplenada pel laboratori homologat que realitze el mostreig de les aigües residuals, i contindrà dades relatives a:

a) La denominació de la mostra en el laboratori homologat.

b) La identificació de l'abocament objecte de mostreig, per mitjà de l'assignació al mateix d'un número d'orde, que haurà de ser el mateix que figure en la caracterització del dit abocament -continguda en el full 3 del model MD-301-, de manera que quede garantida la identitat de l'abocament en ambdós documents.

c) La identificació de l'empresa generadora de l'abocament.

d) El punt de mostreig, amb especificació de l'origen de les aigües residuals i de l'existència d'arqueta de registre, i descripció de la seua ubicació, per mitjà de croquis o pla esquemàtic.

e) La data de la presa de mostres, que en cap cas podrà tindre una antiguitat superior als tres mesos anteriors a la presentació de la Declaració de Producció d'Aigües Residuals.

f) La identitat de les persones presents en l'operació de mostreig, tant per part de l'empresa, com del laboratori homologat.

g) El tipus de mostreig, puntual o integrat, realitzat en qualsevol cas en una jornada de producció normal.

h) El medi receptor de l'abocament.

Tres. Així mateix, haurà de presentar-se, adjunt a l'Acta de Presa de Mostres de cada abocament, el corresponent Informe d'assaig, que haurà de ser elaborat pel mateix laboratori homologat que va efectuar el mostreig. El dit Informe d'assaig contindrà, a més dels resultats analítics, informació relativa a la denominació de la mostra i data de presa d'esta pel laboratori -que hauran de coincidir necessàriament amb les consignades en l'Acta de Presa de Mostres-, així com la identitat de l'empresa productora de l'abocament objecte d'anàlisi.

Quatre. Quan algun dels abocaments declarats siga d'origen exclusivament sanitari, i a fi d'acreditar la dita circumstància, s'haurà d'incloure entre la documentació a presentar un certificat emes per tècnic independent o laboratori homologat, en el model que figura com annex X de la present orde. En estos casos, l'acreditació de tal certificat eximix de la presentació de l'Informe d'assaig a què fa referència l'apartat anterior, respecte de l'abocament en qüestió.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

En els supòsits en què, amb posterioritat al 31 de desembre del 2001 i amb anterioritat a la data d'entrada en vigor de la present orde, s'haja produït el naixement d'alguna de les obligacions formals a què es referix esta orde, els terminis de presentació s'entendran prorrogats per idèntic temps a l'establit en l'article respectiu, però a comptar des de l'entrada en vigor d'esta orde.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Per la present orde queden derogades les següents disposicions:

a) Orde de 7 d'abril de 1995, per la qual s'aproven els models de declaració-liquidació del Cànon de Sanejament, de declaració d'autoconsums d'aigua i de declaració de producció d'aigües residuals,

b) Orde de 16 de novembre de 1995, per la qual es regulen les declaracions censals que han de presentar les entitats subministradores,

c) Orde de 20 de desembre de 1995, per la qual s'aprova el model de declaració-resum anual del Cànon de Sanejament, i

d) Orde de 18 d'octubre de 1999, per la qual s'aprova el model de comunicació de les dades dels subjectes passius del Cànon de Sanejament per subministraments de xarxa, que no hagen satisfet l'import d'este repercutit en el rebut.

DISPOSICIÓ FINAL

La present orde entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 10 de juny del 2002

El conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació,

Mapa web