Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDE de 18 de juny de 2002, de la Conselleria d'Innovació i Competitivitat, per la qual s'atribuïxen competències en matèria d'autoritzacions administratives d'instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4285 de 04.07.2002
Número identificador:  2002/7191
Referència Base de Dades:  2972/2002
 



ORDE de 18 de juny de 2002, de la Conselleria d'Innovació i Competitivitat, per la qual s'atribuïxen competències en matèria d'autoritzacions administratives d'instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria. [2002/7191]

Mitjançant el Reial Decret 848/1999, de 21 de maig, es produïx el traspàs de funcions i servicis de l'administració de l'Estat a la Comunitat Valenciana en matèria d'instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria, així com les referents als aparells de raigs X amb fins de diagnòstic mèdic.

El Decret 16/1999, de 29 de setembre, assigna a la Conselleria d'Indústria i Comerç (actualment Conselleria d'Innovació i Competitivitat, després del canvi de denominació realitzat per Decret 160/2001, de 30 d'octubre, del Govern Valencià), les funcions i els servicis inclosos en el Reial Decret 848/1999.

Les funcions i els servicis abans indicats es regulen en la Llei 25/1964, de 29 d'abril, de l'Energia Nuclear; la Llei 15/1980, de 22 d'abril, de Creació del Consell de Seguretat Nuclear; i el Decret 1.836/1999, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament sobre Instal·lacions Nuclears i Radioactives.

L'article 34.1.2 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana establix: “D'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general i la política monetària de l'Estat, correspon a la Generalitat Valenciana, en els termes del que s'ha disposat en l'article 38 i en els números 11 i 13 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució, la competència exclusiva en les següents matèries: 2) indústria, sense perjudici del que determinen les normes de l'Estat per raons de seguretat, sanitàries o d'interés general i les normes relacionades amb les indústries que estiguen subjectes a la legislació de mines, hidrocarburs i energia nuclear.”

Amb la finalitat d'aclarir el procediment de resolució dels expedients d'autoritzacions administratives, la present orde establix l'atribució de competències als òrgans de la Conselleria d'Innovació i Competitivitat per a la resolució de les distintes autoritzacions d'instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria, i també les referents als aparells de raigs X amb fins de diagnòstic mèdic.

Per tot això i de conformitat amb el que s'ha establit en l'article 44 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Govern Valencià,

ORDENE

Article 1. Objecte

L'objecte de la present orde és l'atribució de competències als òrgans corresponents de la Conselleria d'Innovació i Competitivitat per a la resolució dels expedients d'autoritzacions administratives d'instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria, i també les referents als aparells de raigs X amb fins de diagnòstic mèdic.

Article 2. Òrgans competents

1. Correspon als servicis territorials d'Indústria i Energia l'exercici de les competències a què fa referència l'article 2, apartats 2 i 3, del Reial Decret 1.836/1999, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament sobre Instal·lacions Nuclears i Radioactives.

2. Correspondrà també als dits servicis l'exercici de les competències que el Reial Decret 1.891/1991, de 30 de desembre, pel qual es regulen la instal·lació i l'autorització d'aparells de raigs X amb fins de diagnòstic mèdic, atribuïx al Ministeri d'Indústria i Energia.

DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA

Els expedients que es troben en tramitació a l'entrada en vigor de la present orde seran resolts de conformitat amb el que s'hi establix.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta la Direcció General d'Indústria i Energia per a adoptar les mesures d'execució necessàries per a l'aplicació de la present orde.

Segona

La present orde entrarà en vigor el sendemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 18 de juny de 2002

El conseller d'Innovació i Competitivitat

Mapa web