Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 54/1999, de 19 d'abril, del Govern Valencià, pel qual es regula el règim de les dietes i indemnitzacions que han de percebre els membres de l'administració electoral, personal al seu servei i personal de les administracions públiques que participen en el desenvolupament del procés electoral autonòmic.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 3479 de 22.04.1999
Número identificador:  1999/X3635
Referència Base de Dades:  1214/1999
 



DECRET 54/1999, de 19 d'abril, del Govern Valencià, pel qual es regula el règim de les dietes i indemnitzacions que han de percebre els membres de l'administració electoral, personal al seu servei i personal de les administracions públiques que participen en el desenvolupament del procés electoral autonòmic. [1999/X3635]

Convocades eleccions a les Corts Valencianes pel Decret 8/1999, de 19 d'abril, del president de la Generalitat Valenciana, correspon al Govern Valencià fixar les dietes i indemnitzacions que han de percebre els membres de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana, d'acord amb el que preveu l'article 22.2 en relació amb la disposició addicional primera, apartat 2, de la Llei Orgànica del Règim Electoral General.

No obstant això, en concórrer el procés electoral autonòmic amb les eleccions municipals, les indemnitzacions i dietes expressades es refereixen a la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana, la competència de la qual es limita als comicis autonòmics, i allò relatiu a les Juntes Electorals Provincials i de Zona es regula sols en la part corresponent a la seua participació en l'administració del procés electoral autonòmic valencià, ja que les seues compensacions estan fixades per la normativa estatal.

D'altra banda, l'article 19 de la Llei de la Generalitat Valenciana 1/1987, de 31 de març, Electoral Valenciana, estableix que els distints òrgans de la Generalitat Valenciana, així com els ajuntaments, posaran a disposició de l'administració electoral els mitjans personals i materials per a l'exercici de les seues funcions, i el Govern Valencià haurà d'aportar els mitjans per a, a més, efectuar totes les accions tècniques necessàries per a l'adequat desenvolupament del procés electoral. Això fa necessari que es regulen de forma específica les indemnitzacions que, per la participació en el procés electoral valencià, hagen de percebre tant el personal al servei de la Generalitat Valenciana com el d'altres administracions públiques que hi col·laboren o participen, tot això a tenor del que prescriu l'article 55.2 del text refós de la Llei de la Funció Pública Valenciana i l'article 23.4 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de Mesures per a la Reforma de la Funció Pública, en relació amb l'article 19 de la Llei Electoral Valenciana i l'article 22 i la disposició addicional primera, apartat 2, de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, regulació que excedeix de l'àmbit del Decret 24/1997, d'11 de febrer, del Govern Valencià, per raó de les activitats que es desenvolupen durant el procés electoral expressat.

En virtut d'això, a proposta del conseller d'Economia, Hisenda i Administració Pública i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 19 d'abril de 1999,

DECRETE

Article 1

1. Els membres de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana percebran, per cada procés electoral en què intervinguen, en concepte d'indemnització, les quantitats següents:

– President: 545.726 pessetes.

– Vicepresident: 171.086 pessetes.

– Vocals: 156.100 pessetes.

– Secretari: 312.200 pessetes.

Així mateix, tots els membres la Junta Electoral esmentada percebran per cadascuna de les sessions a què efectivament assistisquen la quantitat de 6.244 pessetes.

2. Si com a conseqüència de la seua assistència a les sessions de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana, els membres hagueren de desplaçar-se fora del terme municipal de Valencia o del de la seua residència habitual, meritaran en concepte de dietes, per persona i dia, 16.240 pessetes.

Així mateix, percebran les quantitats corresponents a les despeses de locomoció efectivament realitzades, amb la prèvia justificació corresponent, si per al desplaçament es fera ús de vehicle propi, i la quantitat que percebran per aquest concepte és la de 25 pessetes per quilòmetre recorregut.

Article 2

Els membres de les juntes electorals provincials i de zona percebran, durant el temps que dure el seu mandat i per la participació en el procés electoral local, les gratificacions i dietes establides en la normativa estatal, les quals seran complementades per la Generalitat Valenciana amb les quantitats que a continuació s'indiquen, per la seua participació en el procés electoral a les Corts Valencianes.

– Juntes Electorals Provincials:

– Presidents: 104.328 pessetes.

– Secretaris: 95.635 pessetes.

– Vocals judicials: 34.776 pessetes.

– Vocals no judicials: 24.343 pessetes.

– Juntes Electorals de Zona:

– Presidents: 40.572 pessetes

– Secretaris: 37.673 pessetes.

– Vocals judicials: 17.388 pessetes.

– Vocals no judicials 10.433 pessetes.

Article 3

1. Els secretaris d'ajuntaments, en tant que delegats de les juntes electorals de zona, percebran les gratificacions i dietes establides en la normativa estatal, les quals es complementaran per la Generalitat Valenciana amb les quantitats que a continuació s'indiquen, per la seua participació en el procés electoral a les Corts Valencianes, determinades en funció del nombre total de meses electorals existents en els municipis.

Els imports que s'han de pagar seran els següents:

– Secretaries amb un nombre no superior a 10 meses: 15.650 pessetes.

– Secretaries de 11 a 50 meses: 17.388 pessetes.

– Secretaries de més de 50 meses: 19.127 pessetes.

2. Els representants de l'administració en les meses electorals, designats per resolució del director general d'Interior, percebran per la seua participació en les eleccions a les Corts Valencianes, en concepte de dietes per tots els conceptes i per una sola vegada, la quantitat de 3.696 pessetes.

Article 4

1. El personal al servei de la Generalitat Valenciana, així com el d'altres administracions públiques, posat a disposició de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana o que participe en les accions tècniques necessàries per al correcte i legal desenvolupament del procés electoral autonòmic valencià, que per a dur a terme aquestes funcions realitze activitats fora de la seua jornada normal de treball, percebrà per la seua participació en aquest i pel temps que excedisca de la seua jornada normal de treball les següents quantitats, en raó als grups de classificació a què pertanguen:

– Grup A: 2.912 pessetes/hora

– Grup B: 2.464 pessetes/hora.

– Grup C: 2.016 pessetes/hora.

– Grup D: 1.904 pessetes/hora.

– Grup E: 1.680 pessetes/hora.

Aquestes quantitats seran incrementades quan es realitzen en dia festiu en un 50% en els treballs realitzats entre les 8 i les 21 hores i en un 100% entre les 21 i les 8 hores. Quan els treballs es realitzen entre les 21 i les 8 hores d'un dia laborable les quantitats amunt assenyalades seran incrementades en un 50%.

2. La percepció d'aquestes quantitats serà, en tot cas, compatible amb les retribucions que aquest personal perceba.

Article 5

El personal que el dia de la votació realitze funcions auxiliars en les meses electorals, tals com les d'obertura, condicionament, tancament, manteniment de les instal·lacions, etc., percebrà per tots els conceptes la quantitat de 1.288 pessetes per mesa electoral en concepte de dieta.

Article 6

El personal de les subdelegacions del Govern d'Alacant, Castelló de la Plana i València i de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana destinat en els centres de recollida d'informació d'aquests, percebrà, per la seua participació en el procés electoral a les Corts Valencianes, la quantitat de 4.480 pessetes en concepte de dieta.

Article 7

Els telefonistes, ordenances, encarregats de fax, arxivadors i altre personal auxiliar percebrà pels treballs de l'escrutini provisional, el dia de la votació, per una sola vegada i per tots els conceptes, les següents indemnitzacions:

– Telefonistes: 39.200 pessetes.

– Ordenances: 33.600 pessetes.

– Encarregats de fax: 39.200 pessetes.

– Arxivadors i altres: 44.800 pessetes.

Article 8

Els membres de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrits a la Comunitat Valenciana, que presten servei especial en la jornada electoral del 13 de juny, percebran per una sola vegada i per tots els conceptes una indemnització en quantia idèntica a la qual es determine per a la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat que participen en aquesta jornada.

Article 9

El pagament de les indemnitzacions acollides en aquest decret correspondrà a l'administració de la Generalitat Valenciana i a càrrec dels seus pressupostos.

Article 10

La justificació dels treballs que originen el dret al cobrament de les indemnitzacions previstes en la present norma es durà a terme de la següent manera:

a) Els caps de les corresponents unitats elaboraran un llistat del personal que participarà en el desenvolupament del procés electoral i n'enviaran còpia a la Secretaria General de la Conselleria d'Economia Hisenda i Administració Pública.

b) Els responsables de l'organització del procés electoral, habilitats per a això, emplenaran periòdicament, mitjançat ofici, una ordre de servei amb indicació del personal assignat, grup al qual pertanguen i comeses que s'han de realitzar.

c) Una vegada finalitzat el procés electoral, els responsables de l'organització expediran la certificació d'haver-se realitzat els serveis, igualment mitjançant ofici, amb indicació de les persones i grup al qual pertanguen, dies en què es realitzaren els serveis, amb expressió de si es tracta de dies hàbils o festius i d'horari nocturn o diurn, i quantia total de la indemnització, remetent-se còpia a la Direcció General d'Interior per al seu pagament, que haurà de realitzar-se, en tot cas, dins dels dos mesos següents al lliurament de la certificació.

Article 11

La Conselleria d'Economia, Hisenda i Administració Pública actualitzarà, mitjançant resolució, en cada procés electoral les quanties de les dietes i indemnitzacions.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL ÚNICA

Es faculta el director general d'Interior perquè, respectant en tot cas les quanties que pels distints conceptes o categories s'estableixen en el present decret, puga subscriure amb la Delegació i subdelegacions del Govern de la Comunitat Valenciana els acords que estime convenients a l'efecte que es puguen efectuar compensacions de pagaments, de forma que cadascuna de les administracions implicades en els processos electorals puga assumir per complet les retribucions de la totalitat o part d'algun dels col·lectius que hi intervinguen.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA ÚNICA

Queda derogat expressament el Decret 63/1995, de 18 d'abril, del Govern Valencià, pel qual es van fixar les quantitats que havia de percebre en concepte de dietes i indemnitzacions el personal al servei de l'administració electoral i personal de les administracions públiques en desenvolupament de les eleccions a les Corts Valencianes, així com qualsevol altra disposició d'igual o inferior rang que s'opose al que estableix el present decret.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

La gestió pressupostària i de despesa pública derivada de l'aplicació d'aquest decret es realitzarà a càrrec del programa 462.60 “Consulta electoral 1999” dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'exercici 1999, aprovats per la Llei 11/1998, de 29 de desembre.

Segona

Es faculta el conseller d'Economia, Hisenda i Administració Pública per a dictar les normes que siguen necessàries per al compliment i desplegament del present decret.

Tercera

El present decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 19 d'abril de 1999

El president de la Generalitat Valenciana,

EDUARDO ZAPLANA HERNÁNDEZ-SORO

El conseller d'Economia, Hisenda i Administració Pública,

JOSÉ LUIS OLIVAS MARTÍNEZ

Mapa web