Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 32/2011, de 25 de març, del Consell, pel qual es regulen les característiques de les paperetes, sobres i la resta de material electoral a utilitzar en les eleccions a les entitats locals menors.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 6489 de 28.03.2011
Número identificador:  2011/3550
Referència Base de Dades:  003713/2011
 



DECRET 32/2011, de 25 de març, del Consell, pel qual es regulen les característiques de les paperetes, sobres i la resta de material electoral a utilitzar en les eleccions a les entitats locals menors. [2011/3550]

Índex



Preàmbul

Article 1. Paperetes de votació

Article 2. Sobres

Article 3. Impreses i actes

Article 4. Adequació temporal i formal de la documentació electoral

Disposició addicional única. Excepció per causes de força major



Disposició final primera. Normativa supletòria

Disposició final segona. Desplegament

Disposició final tercera. Habilitació per a la modificació dels annexos del present decret

Disposició final quarta. Entrada en vigor

Annex I. Models de paperetes de votació

- ELM 1.1 Model papereta per a elecció de membres de la Junta Veïnal

a) Model papereta DIN A4

b) Model papereta DIN A3

- ELM 1.2 Model per a votació d'electors residents temporalment en l'estranger

Annex II. Models de sobres

- ELM 2.1 Model sobre de votació

Annex III. Models d'impresos de candidatures

- ELM 3.1 Comunicació de la constitució de la coalició electoral



- ELM 3.2 Presentació de candidats/es

- ELM 3.3 Full de firmes de la presentació candidats/es per agrupació d'electors

Annex IV. Models d'actes per a l'actuació de les meses electorals



- ELM 4.1 Acta d'escrutini

a)- Model DIN A4

b)- Model DIN A3

- ELM 4.2 Acta de sessió

a) Model en full únic: DIN A3

b) Model en 2 fulls: 1r full: DIN A3; 2n full: DIN A4

Annex V. Models d'actes a utilitzar per la junta electoral de zona

- ELM. 5.1 Acta d'escrutini general

- ELM 5.2 Acta de proclamació d'electes

a) Model en full únic: DIN A3

b) Model en 2 fulls:

1r full: DIN A3

2a full: DIN A4

Annex VI. Model de credencial de càrrec electe

- ELM 6.1 Credencial de càrrec electe





Preàmbul



La Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, en l'article 199, disposa textualment que: «el règim electoral dels òrgans de les entitats locals d'àmbit territorial inferior al municipi serà el que establisquen les lleis de les comunitats autònomes que les instituïsquen o reconeguen, que en tot cas hauran de respectar el que disposa la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local; si no n'hi ha, serà el previst en els números següents d'este article».



Amb referència als títols competencials que afecten la matèria objecte de la present regulació, en el marc autonòmic valencià cal citar el títol VIII i els articles 49.11a i 49.18a de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, segons redacció donada per Llei Orgànica 1/2006, de 10 d'abril.

La Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, reconeix a les entitats locals menors la categoria d'entitat local amb personalitat jurídica i plena capacitat per al compliment dels seus fins, regulant en el títol IV, capítol III, article 66, l'elecció dels membres dels òrgans de govern, que es regirà pel que disposa la normativa de règim electoral, d'acord amb les especialitats establides en el mencionat article.

Així mateix, la disposició final tercera disposa que, en tot cas, el sistema d'elecció dels òrgans de govern entrarà en vigor en les eleccions municipals que se celebren després de l'entrada en vigor de la llei, facultant el Consell, en la seua disposició final quarta, per a dictar totes les disposicions que reglamentàries siguen necessàries per al desplegament i aplicació d'esta llei.

Com a conseqüència de la regulació realitzada per la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, competeix a la Generalitat l'organització i gestió del procés electoral en les entitats locals menors, i l'article 31.2 del Decret 198/2009, de 6 de novembre, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, atribueix a la Conselleria de Governació les funcions en matèria de consultes populars i electorals.

Així doncs, resulta necessària la determinació del material electoral, pel fet que el règim jurídic que ha establit la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, comporta unes especialitats respecte al que disposa la normativa de règim electoral general, i, en concret, respecte als òrgans de govern i administració, i la seua elecció, que fa necessària la creació d'un material electoral específic.



El material electoral ha estat adaptat a les previsions incloses en la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Homes, en especial a aquelles referides a la utilització d'un llenguatge no sexista, i en la Llei 3/2010, de 5 de maig, de la Generalitat, d'Administració Electrònica de la Comunitat Valenciana, tot facilitant, en eixe sentit, l'obtenció de determinats models d'impresos via electrònica.



Per tot això, a proposta del conseller de Governació, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 25 de març de 2011,





DECRETE



Article 1. Paperetes de votació

1. Es fixen les característiques de les paperetes de votació a utilitzar en les eleccions a les entitats locals menors, característiques contingudes en l'annex I del present decret, sense perjuí de les competències atribuïdes per l'article 70.1 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, a les juntes electorals de Zona quant a l'aprovació del model oficial i a la posterior verificació, una vegada confeccionades les paperetes, de l'ajust del seu contingut al model oficial esmentat.

2. Hi haurà una única papereta per a la totalitat de les candidatures presentades en cada entitat local menor i serà de color verd clar i impresa per una sola cara.

Les diferents candidatures hauran de constar en la papereta d'acord amb el seu ordre de presentació davant la Junta Electoral de Zona, d'esquerra a dreta i de dalt a baix.

3. Seran confeccionades pels ajuntaments del municipi a què pertanyen, d'acord amb el model i especificacions tècniques contingudes en l'annex I del present decret, amb el text en els dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, a excepció de les dades relatives als candidats i a les candidates, que es consignaran seguint la grafia i ordre de les llistes proclamades per les respectives juntes electorals de Zona.



En cada una de les llistes es consignarà un màxim de candidats o candidates, que coincidirà amb el nombre de membres de la Junta Veïnal fixat per la corresponent Junta Electoral de Zona.

4. Abans de la impressió de les paperetes corresponents a l'entitat local menor, l'ajuntament del municipi a què pertanyen n'haurà de presentar, davant la Junta Electoral de Zona, una mostra final, per a procedir-ne a l'homologació.

5. L'ajuntament del municipi a què pertanyen haurà de garantir prou nombre de paperetes en la mesa o meses electorals. Per a això, s'haurà d'imprimir un mínim del 100% del cens electoral de cada entitat local menor.

6. Amb la finalitat de confeccionar les paperetes de votació, les diferents llistes de candidats i candidates que es presenten a les eleccions a les entitats locals menors hauran d'entregar a l'ajuntament del municipi a què pertanyen, en suport informàtic, el logotip utilitzat en la candidatura, el qual coincidirà exactament amb el presentat davant les corresponents juntes electorals de zona en l'imprés de presentació de la llista de candidats o candidates esmentades.

7. Les junta electorals de zona remetran, una vegada homologades les candidatures, a la conselleria amb competències en matèria de processos electorals, una còpia dels exemplars de presentació de llistes de candidats (annex III).

8. Una vegada elaborades les paperetes, els ajuntaments respectius n'hauran de remetre cinc exemplars a la conselleria amb competència en matèria de processos electorals, així com els fitxers informàtics amb els logotips utilitzats.

9. Les primeres paperetes confeccionades per a la votació per correu seran subministrades, per l'ajuntament del municipi a què pertanga l'entitat local menor, a les corresponents delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral.



Article 2. Sobres de votació

1. Els sobres de votació s'ajustaran a les especificacions tècniques assenyalades en l' annex II, i seran del mateix color que les paperetes de votació.

2. Seran confeccionats per la conselleria amb competències en matèria de processos electorals, amb el text en els dos idiomes oficials de la Comunitat Valenciana. Els primers sobres per a la votació per correu seran subministrats, per la conselleria amb competències en matèria de processos electorals, a les corresponents delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral.



Article 3. Impreses i actes

1. S'aproven els models d'impresos que es determinen en l'annex III (models d'impresos de candidatures), annex IV (models d'actes per a l'actuació de les meses electorals), annex V (models d'actes a utilitzar per junta electoral de zona) i annex VI (credencial de càrrec electe).



2. Els impresos esmentats tindran caràcter oficial, sent obligatòria la seua utilització en tots els tràmits i operacions del procés electoral per a les entitats locals menors.

3. Conforme el que estableix l'article 19.1.g) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, els models d'actes d'escrutini (ELM 4.1 a) i ELM 4.1 b) i de sessió (ELM 4.2 a) i ELM 4.2 b) de les meses electorals, així com el model d'Acta d'escrutini (ELM 5.1), i de proclamació d'electes (ELM 5.2 a) i ELM 5.2 b) de les juntes electorals de zona, inclosos en els annexos IV i V del present decret, hauran de ser aprovats per la Junta Electoral Central, a proposta de la Generalitat.





Article 4. Adequació temporal i formal de la documentació electoral



1. En totes les paperetes, sobres i la resta de documentació electoral continguda en els annexos del present decret, a continuació de la referència «Eleccions a les entitats locals menors», amb la seua mateixa grandària i tipus de lletra, haurà d'indicar-se, de forma expressa, l'any que corresponga al de la celebració del procés electoral.

2. La Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, estableix, en el seu article 66, que tots els candidats s'integraran en una sola llista, amb la qual, cosa depenent del nombre de llistes de candidats, així com del nombre de candidats integrants de cada llista, l'ajuntament del municipi al què pertany cada entitat local menor optarà per una de les versions dels models recollits en els annexos del present decret.









DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Excepció per causes de força major

Les paperetes, sobres i la resta de documentació electoral es confeccionaran d'acord amb les característiques i condicions d'impressió previstes en el present decret. No obstant això, excepcionalment i per raons de força major, podrà utilitzar-s'hi un tipus de paper diferent del previst en les especificacions tècniques, amb l'aprovació prèvia per la Junta Electoral de Zona.





DISPOSICIONS FINALS



Primera. Normativa supletòria

Respecte dels impresos, sobres i la resta de material electoral, que no figuren entre els regulats en este decret, s'utilitzaran els models establits en el Reial Decret 605/1999, de 16 d'abril, de regulació complementària dels processos electorals, amb les necessàries adaptacions derivades de l'ús de l'idioma valencià en els processos electorals a les entitats locals menors, i de les especialitats establides en la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana.





Segona. Desplegament

S'autoritza el conseller o la consellera amb competències en matèria de processos electorals per a dictar els actes i disposicions necessàries per al desplegament i l'execució d'este decret.



Tercera. Habilitació per a la modificació dels annexos del present decret

S'habilita el conseller o la consellera amb competències en matèria de processos electorals per a modificar el contingut dels annexos del present decret.



Quarta. Entrada en vigor

Este decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 25 de març de 2011



El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ



El conseller de Governació,

SERAFÍN CASTELLANO GÓMEZ

<div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div><div id="AquiVaUnaImagen"></div>

Mapa web