Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 97/1996, de 21 de maig, del Govern Valencià, pel qual s'adopten mesures excepcionals per a eliminar les llistes d'espera quirúrgiques en el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 2755 de 24.05.1996
Referència Base de Dades:  0991/1996
 



DECRET 97/1996, de 21 de maig, del Govern Valencià, pel qual s'adopten mesures excepcionals per a eliminar les llistes d'espera quirúrgiques en el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana.

Les llistes d'espera en l'assistència sanitària que depén del Servei Valencià de Salut, constitueix un dels principals dèficits de la sanitat pública en la Comunitat Valenciana. La supressió d'aquestes és una necessitat unànimement sentida pels beneficiaris del sistema, i que coincideix amb el compromís polític del Govern Valencià d'acurtar o eliminar, d'acord amb les seus possibilitats, els terminis d'espera, per tal de millorar la qualitat de vida del ciutadà valencià.

La demora en la prestació sanitària, inclús en el supòsit que no implique un greu perill per a la vida del malalt, representa sempre una notable minva en la qualitat de vida d'aquest, que pot arribar en determinats casos a situacions no volgudes, properes a la denegació injustificada d'assistència; situacions que el Govern Valencià té la ferma voluntat de suprimir.

El retard històric que arrosseguem obliga a adoptar les mesures normatives i econòmiques necessàries que comporten la eliminació d'aquest problema. Per tant, a proposta dels consellers d'Economia i Hisenda, i de Sanitat i Consum, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 21 de maig de 1996,

DECRETEM

Article 1

Aquells beneficiaris del dret a l'assistència sanitària que, tot i haver de ser prestada aquesta pel Servei Valencià de Salut, es troben en llista d'espera pendents d'assistència quirúrgica per un termini superior a 90 dies, podran sol·licitar-ne la designació del centre privat pel qual ha de prestar-se-li l'assistència pertinent.

Article 2

Dins de les disponibilitats pressupostàries, el Servei Valencià de Salut dictarà una resolució per la qual es designarà el centre privat que prestarà l'assistència. La Generalitat Valenciana quedarà subrogada en l'obligació de pagament de les despeses derivades de la prestació sanitària.

Article 3

Per al pagament de les obligacions per subrogació, ha d'emetre's una factura individualitzada, que ha de rebre l'informe del Servei d'Inspecció Mèdica, acompanyada de la resolució que s'indica en l'article anterior, i amb això s'emetrà un document RA/..ADOK a favor del centre que va prestar l'assistència.

DISPOSICIONS FINALS

Primera

Es faculta la Direcció General del Servei Valencià de Salut i la Intervenció General de la Generalitat Valenciana perquè dicten les disposicions necessàries per al desplegament d'aquest decret.

Segona

Aquest decret entra en vigor el dia de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 21 de maig de 1996

El president de la Generalitat Valenciana,

EDUARDO ZAPLANA HERNáNDEZ-SORO

El conseller d'Economia i Hisenda,

JOSÉ LUIS OLIVAS MARTíNEZ

El conseller de Sanitat i Consum,

JOAQUíN FARNóS GAUCHíA

Mapa web