Ficha disposicion

Ficha disposicion





Decret 58/1987, d'11 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es regula la comptabilitat de les candidatures que concórreguen a les eleccions a Corts Valencianes.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 588 de 18.05.1987
Referència Base de Dades:  0833/1987
 
  • Anàlisi jurídica

    Texto
    Texto Texto2
    Data d'entrada en vigor: 18.05.1987
    Notes: Desplega la Llei 1/1987, de 31 de març, Electoral Valenciana, sobre comptabilitat i informació comptable de les candidatures que concórreguen a les eleccions.
    Aquesta disposició afecta:
      Desenvolupa o complementa:
  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Conselleria Economia i Hisenda
    Grup temàtic: Reglamentació, Legislació
    Matèries: Eleccions
    Descriptors:
      Temàtics: comptabilitat pública, eleccions, despeses electorals, organització electoral, candidat, eleccions locals , Corts Valencianes, monografies



Decret 58/1987, d'11 de maig, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual es regula la comptabilitat de les candidatures que concórreguen a les eleccions a Corts Valencianes.

L'article 44.1 de la Llei 1/1987, de 31 de març, Electoral Valenciana, disposa que els partits, federacions, coalicions i agrupacions d'electors que haguessen assolit els requisits exigits per a rebre subvencions de la Comunitat Valenciana, o que haguessen sol·licitat bestretes amb càrrec a aquestes, presentaran davant la Sindicatura de Comptes una comptabilitat detallada i documentada dels respectius ingressos i despeses electorals.

Igualment, d'acord amb l'article 43.3, també ha de presentar-se davant la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana la informació comptable de les despeses electorals.

Per raó de l'autorització que la disposició addicional primera de la mateixa Llei concedeix al Consell per a dictar les disposicions necessàries per al compliment i execució de la Llei, convé concretar quin ha de ser el contingut de la comptabilitat i informació comptable a què fan referència els articles esmentats, relatives únicament als ingressos i despeses electorals de les candidatures que concòrreguen a les eleccions a Corts Valencianes.

En atenció d'aquests motius, a proposta del Conseller d'Economia i Hisenda, prèvia deliberació del Consell de la Generalitat Valenciana en sessió celebrada l'11 de maig de 1987,

DECRETE:

Article primer

Tant els ingressos percebuts, com les despeses ocasionades per la campanya electoral a eleccions a Corts Valencianes, es reflectiran en el llibre registre a què fa referència l'article segon d'acord amb el que disposa aquest Decret. Aquest llibre haurà d'estar convenientment segellat i diligenciat per la Junta Electoral corresponent.

La comptabilitat i informació comptable regulades en aquest Decret, així com els comptes oberts en Entitats financeres, únicament es referiran a les eleccions a Corts Valencianes, aniran separades per candidatures i no hauran d'interferirse amb qualsevol altres derivades d'altres eleccions concurrents.

Article segon

S'inclouran en un llibre registre els ingressos percebuts i les despeses pagades, incorporant-hi com a mínim la informació següent:

a) Data de comptabilització.

b) Número de referència, que es correspondrà amb l'inclòs en la documentació justificativa corresponent.

c) Concepte, on es recollirà una descripció succinta de cada operació.

d) Import exacte de l'operació.

e) Compte a través del qual s'ha efectuat el cobrament o pagament que es registra.

Article tercer

Així mateix s'elaboraran els estats-resum següents, referits a la seua data de presentació:

a) Relació de deutors i creditors amb els seus corresponents imports, que hauran d'estar suportats en els documents justificats regulats en l'article quart i referenciat com cal.

b) Estat-resum d'ingressos per conceptes, entre els quals hauran de separar-se, en qualsevol cas, els corresponents a les bestretes rebudes i els provinents de crèdits concedits per Entitats financeres.

e) Estat-resum de despeses per conceptes.

d) Document justificatiu de l'arqueig de fons, detallant en qualsevol cas els saldos per Entitats financeres.

Article quart

Els documents justificatius que serveixen de base a les anotacions efectuades en el llibre registre descrit en l'article segon i a les partides incloses en les relacions de creditors i deutors a les quals al·ludeix l'apartat a) de l'article tercer d'aquest Decret, incorporaran un número de referència, que es correspondrà amb el de l'anotació a què els esmentats documents hagen donat lloc.

Article cinqué

Junt al llibre registre, estats-resums i originals dels documents justificatius, es presentaran davant la Sindicatura de Comptes:

a) Els extractes dels moviments dels comptes oberts en Entitats financeres, referits a la data de presentació dels estats-resum.

b) Detall dels comptes utilitzats, assenyalant-hi Entitat i oficina, número de compte, persones autoritzades per a disposar dels fons, i totes aquelles indicacions que poguessen contribuir a una adequada identificació dels comptes i les seues característiques.

Article sisé

No obstant el que disposen els articles anteriors, per a donar compliment a l'article 43.3 de la Llei Electoral Valenciana, serà suficient que els partits, federacions, coalicions i agrupacions d'electors que concorreguen a les eleccions a Corts Valencianes, presenten davant la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana la següent informació referida a la data d'aquesta presentació:

a) Estat-resum de despeses per conceptes.

b) Relació de creditors, amb els seus imports corresponents.

València, 11 de maig de 1987.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller d'Economia i Hisenda,

ANTONI BIRLANGA CASANOVA

Mapa web