Ficha disposicion

Ficha disposicion





Decret 165/1989, de 13 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual és modificat el Decret 172/1985, de 28 d'octubre, d'aprovació dels estatuts de la Universitat de València



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 1186 de 20.11.1989
Referència Base de Dades:  2770/1989
 



Decret 165/1989, de 13 de novembre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual és modificat el Decret 172/1985, de 28 d'octubre, d'aprovació dels estatuts de la Universitat de València (Estudi General de València).

Pel Decret 172/1985, de 28 d'octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, foren aprovats els Estatuts de la Universitat de València (Estudi General de València). Reunit el Claustre de la Universitat de València el dia 3 de maig de 1989, es va aprovar la modificació dels articles 163, 167 i 169 dels seus Estatuts, i també la introducció d'una nova disposició addicional cinquena als esmentats Estatuts.

A proposta del Conseller de Cultura, Educació i Ciència i prèvia deliberació del Consell de la Generalitat Valenciana en la reunió celebrada el dia 13 de novembre de 1989,

DECRETE:

Article únic

Es aprovada la modificació dels articles 163, 167 i 169, i la introducció de la nova disposició addicional cinquena, dels Estatuts de la Universitat de València (Estudi General de València), d'acord amb el text que s'acompanya com a annex d'aquest Decret.

DISPOSICIO FINAL

Aquest Decret entrarà en vigor el dia que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 13 de novembre de 1989.

El President de la Generalitat,

JOAN LERMA I BLASCO

El Conseller de Cultura, Educació i Ciència,

ANTONI ESCARRE I ESTEVE

ANNEX

Modificació dels articles 163, 167 i 169 i introducció de la disposició addicional cinquena als Estatuts de la Universitat de València (Estudi General de València).

Article 163

Als efectes prevists en aquests Estatuts, hom considera becaris d'investigació aquells titulats universitaris que desenvolupen activitats investigadores i, si escau, de col·laboració docent dins d'un Departament o Institut i que, prèviament, llur beca s'haja adjudicat mitjançant una convocatòria pública, per un període no inferior a un any i que, o bé en llur selecció com a becaris hagen intervingut òrgans d'Universitat amb uns criteris no reduïts a la sola consideració de l'expedient acadèmic i elaborats per la Comissió d'Investigació i aprovats per la Junta de Govern, o bé l'homologació de llur beca i de llur condició de becari d'investigació de la Universitat de València hagen estat aprovades per la Junta de Govern segons criteris elaborats per la Comissió d'Investigació i aprovats per la pròpia Junta de Govern.

Els programes de formació i, si escau, la col·laboració en activitats docents dels becaris d'investigació seran regulats per les normes que elabore la Comissió de Professorat i que aprove la Junta de Govern, i pels Reglaments de Règim Intern dels Departaments o Instituts corresponents. En cap cas, la col·laboració dels becaris en activitats docents no suposarà un entrebanc per a llur formació docent i investigadora.

Article 167

1. En quedar vacant una plaça dels cossos de funcionaris docents, la Junta de Govern, amb els informes previs de la Comissió de Professorat, del Departament i, si escau, del Centre corresponent, acordarà si es procedent o no la minoració o el canvi de denominació de categoria de la plaça, tot respectant el Reglament General de les plantilles del personal docent i investigador.

2. En el concursos per a la provisió de places de funcionaris dels cossos docents, tant les vacants com les de nova creació, correspon a la Junta de Govern, amb els informes previs de la Comissió de Professorat, del Departament i, si escau, del Centre corresponent, acordar la convocatòria del concurs, que podrà ésser de mèrits. En aquest darrer cas, la iniciativa haurà de partir necessàriament del Departament corresponent.

3. Correspon a la Junta de Govern, previ informe de la Comissió de Professorat, la regulació de les obligacions del personal docent i investigador segons el seu règim de dedicació, i la proposició de llicències i d'altres situacions administratives per a sotmetre-les a la decisió del Rector.

Article 169

Per tal de valorar les reclamacions contra resolucions de les Comissions de provisió de places, el Claustre elegirà per majoria de 3/5, en votació secreta, una Comissió d'apel·lacions de Concursos presidida pel Rector i constituïda per sis catedràtics. Aquesta Comissió es renovarà per meitats cada dos anys. Els membres als quals haja d'afectar la primera renovació es decidiran per sorteig.

Aquesta Comissió proposarà al Rector, per a la seua execució, la provisió de la plaça en els termes establerts per la Comissió encarregada de resoldre el concurs o la no provisió de la plaça.

Disposició addicional cinquena:

El personal d'institucions sanitàries concertades amb la Universitat de València que exercesca funcions com a professor associat, d'acord amb la Llei 14/1986 de 25 d'abril, General de Sanitat, i les disposicions que la desenvolupen, no serà comptabilitzat als efectes de constitució de Departament (article 19 dels Estatuts) ni de la distribució del nombre de Claustrals per Centres (article 100.1 dels Estatuts). La seua participació als òrgans de govern i representació serà la següent: als Consells de Departament i a les Juntes de Centre, una presència equivalent al 10% del nombre de membres del personal docent i investigador de cada òrgan, i segons el procediment que determinen els Reglaments de Règim Intern respectius; al Claustre, una presència equivalent al 10% del nombre de representants del personal docent i investigador del Centre corresponent, i segons la normativa elaborada per la Junta Electoral. A l'efecte d'elegir els seus representants, l'esmentat personal formarà els corresponents col·legis electorals específics.

Mapa web