Ficha disposicion

Ficha disposicion





Decret 75/1994, de 12 d'abril, del Govern Valencià, pel qual és modificat el Decret 172/1985, de 28 d'octubre, d'aprovació dels Estatuts de la Universitat de València



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 2248 de 19.04.1994
Referència Base de Dades:  0858/1994
 



DECRET 75/1994, de 12 d'abril, del Govern Valencià pel qual és modificat el Decret

172/1985, de 28 d'octubre, d'aprovació dels Estatuts de la Universitat de València (Estudi

General).

La Universitat de València ha sol-licitat l'aprovació de la modificació dels articles 142 i 210 dels seus estatuts, que van ser aprovats pel Decret 172/1985, de 28 d'octubre, del Govern Valencià, d'acord amb el que estableix l'article 12 de la Llei Orgànica 11/1983, de 25 d'agost, de Reforma Universitària.

La proposta de modificació s'ha tramitat d'acord amb el que disposen els articles 241 a 245 dels Estatuts de la Universitat de València i ha estat aprovada pel claustre de la universitat en sessió del dia 9 de novembre de 1993.

La modificació proposada s'estima que acompleix tots els requisits exigits per la legalitat vigent, per la qual cosa, a proposta del conseller d'Educació i Ciència, fent ús de les funcions atribuïdes pel Decret 114/1993, de 26 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'estableix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació i Ciència, i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià, en la reunió del dia 12 d'abril de 1994,

DECRETE:

Article únic

S'aprova la modificació dels articles 142 i 210 dels Estatuts de la Universitat de València (Estudi General) d'acord amb el text que s'adjunta com a annex d'aquest decret.

DISPOSICIO FINAL

Aquest decret entrarà en vigor el dia que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València. 12 d'abril de 1994

El conseller d'Educació i Ciencia, JOAN ROMERO I GONZALEZ

El president de la Generalitat Valenciana,

JOAN LERMA I BLASCO

ANNEX

Modificació dels articles 142 i 210 dels Estatuts de la Universitat de València

Article 142

Durant quinze dies a partir de la data en què es faça públic el resultat de l'avaluació d'una assignatura o part d'aquesta, els estudiants podran sol licitar del professor responsable la revisió dels exàmens i la ponderació obtinguda pels diferents criteris assenyalats en l'article anterior. Els professors, en el termini màxim de set dies, procediran a la revisió. Produïda la contestació o esgotats els terminis anteriors, l'estudiant que va presentar la reclamació podrà impugnar, durant un període de set dies, l'avaluació o la seua revisió davant la junta del centre, la qual, si no existeix al centre la comissió de revisió, nomenarà, en la seua primera sessió ordinària o, si escau, extraordinària, una comissió formada almenys per tres professors i un estudiant, la qual resoldrà la impugnació en el termini de quinze dies. La resolució tindra tots aquells efectes retroactius que siguen favorables a l'estudiant. Els períodes i terminis previstos en aquest article es comptabilitzaran dins el calendari acadèmic.

Article 210

La Comissió de Disciplina inspecciona el funcionament dels serveis, col.labora en la instrucció de tots els expedients disciplinaris i en el seguiment i control general de la disciplina acadèmica. En formen part el rector o persona en qui delegue, que la presideix, i una representació, a parts iguals, del personal docent i investigador, els estudiants i el personal d'administració i serveis, elegits pels respectius col.lectius de claustrals, en la forma que determine el claustre. L'instructor i el secretari dels expedients disciplinaris seran nomenats pel rector preferentment entre els membres de la comissió i, en tot cas, hauran de reunir la condició de funcionari públic.

Qualsevulla persona que acredite interés legítim pot sol.licitar que s'inicie expedient disciplinari sobre algun membre de la comunitat univesitària. Produïda la sol.licitud, el rector ordenarà l'obertura de l'oportú expedient informatiu en el termini de trenta dies.

Mapa web