Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 232/2004, de 22 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual es modifica el Decret 20/2004, de 13 de febrer, pel qual es va crear l'Observatori de Gènere de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 4871 de 27.10.2004
Número identificador:  2004/X10856
Referència Base de Dades:  4739/2004
 



DECRET 232/2004, de 22 d'octubre, del Consell de la Generalitat, pel qual es modifica el Decret 20/2004, de 13 de febrer, pel qual es va crear l'Observatori de Gènere de la Comunitat Valenciana. [2004/X10856]

El Decret 20/2004, de 13 de febrer, del Consell de la Generalitat, va crear l'Observatori de Gènere de la Comunitat Valenciana, d'acord amb la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la Igualtat entre Dones i Hòmens, com a òrgan de caràcter consultiu, dependent i adscrit a la Conselleria de Benestar Social, la funció principal del qual serà estudiar i fer visibles les diferències de gènere, per mitjà de la construcció d'un sistema d'informació amb capacitat per a conéixer la situació de les dones respecte als hòmens, i l'efecte de les polítiques institucionals posades en marxa per a promoure la participació de les dones en tots els àmbits.

Té una composició de caràcter interdepartamental que reunix representants de diferents àrees rellevants en matèria d'igualtat de gènere. L'esmentat òrgan queda integrat per representants de la Generalitat i per representants de les entitats més rellevants que treballen a la Comunitat Valenciana a favor de la igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens, facilitant la participació activa i constituint una via de comunicació i col·laboració entre l'administració pública i la resta d'agents implicats.

Per mitjà del present decret es modifica eixa composició incloent entre els seus vocals dos representants d'entitats sense ànim de lucre d'àmbit autonòmic, i no limitant-la, doncs, a representants d'ONG.

Fent ús de les facultats atribuïdes pels articles 38 i 40 de la Llei de Govern Valencià, a proposta de la consellera de Benestar Social i amb la deliberació prèvia del Consell de la Generalitat, en la reunió del dia 22 d'octubre de 2004,

DECRETE

Article únic. Modificació del Decret 20/2004, de 13 de febrer, pel qual es va crear l'Observatori de Gènere de la Comunitat Valenciana.

Es modifica l'article 3 del Decret 20/2004, de 13 de febrer, del Consell de la Generalitat, que queda redactat com seguix:

“Article 3. Composició

L'Observatori de Gènere de la Comunitat Valenciana estarà compost pels membres següents:

A) Presidència: la consellera de Benestar Social.

B) Vicepresidència: el secretari autonòmic de Prestacions Sociosanitàries.

C) Vocals:

– Un representant, amb rang de secretari autonòmic o de sotssecretari, de la Presidència de la Generalitat i de cada una de les conselleries de la Generalitat, o persones que deleguen.

– Dos en representació de les Universitats públiques de la Comunitat Valenciana, triats amb caràcter rotatori per un període de dos anys.

– Un representant de l'Institut Valencià d'Estadística amb rang de director general.

– Tres representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, un representant per cada una de les províncies de la Comunitat Valenciana.

– Dos representants d'entitats sense ànim de lucre d'àmbit autonòmic, entre les designades per la presidència de l'Observatori.

Els vocals i els seus suplents seran nomenats per la Presidència de l'Observatori, a proposta, si és el cas, de les entitats representades.

D) Secretaria: serà exercida per la directora general de la Dona”.

DISPOSICIÓ FINAL

El present decret entra en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

València, 22 d'octubre de 2004

El president de la Generalitat,

FRANCISCO CAMPS ORTIZ

La consellera de Benestar Social,

Mapa web