Ficha disposicion

Ficha disposicion





ACORD de 19 de febrer de 2009, del Ple de les Corts, pel qual s'aprova la reforma de l'article 173 del Reglament de les Corts.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 5971 de 10.03.2009
Número identificador:  2009/2496
Referència Base de Dades:  002880/2009
 



ACORD de 19 de febrer de 2009, del Ple de les Corts, pel qual s'aprova la reforma de l'article 173 del Reglament de les Corts. [2009/2496]

El Ple de les Corts, en la sessió realitzada el dia 19 de febrer de 2009, ha debatut pel procediment de lectura única la Proposició de llei de reforma de l'article 173 del Reglament de les Corts.

Finalment, el Ple de les Corts, en virtut d'allò establert en l'article 21.1 de l'Estatut d'Autonomia i d'acord amb l'article 135 del Reglament de les Corts, ha aprovat la següent:

Reforma de l'article 173 del Reglament de les Corts

Preàmbul

En l'article 173 del Reglament de les Corts es regula la designació del síndic de Greuges. No obstant això, aquest precepte no regula la provisió interina de la persona cridada a exercir les funcions del síndic de Greuges en els casos en què, per qualsevol causa, la titularitat d'aquesta institució estatutària quede vacant.

Aquesta regulació és especialment necessària en el cas del Síndic de Greuges que, a diferència d'altres, és una institució unipersonal, en què l'exercici de totes les funcions es concentra en una sola persona.

A omplir aquesta llacuna està dirigida aquesta proposició de llei de reforma de l'article 173 del Reglament de les Corts.

Article únic

L'article 173 del Reglament de les Corts passa a tenir la redacció següent:

«1. El síndic de Greuges serà designat per majoria de dos terços de les Corts, de conformitat amb la llei a què es refereix l'article 38 de l'Estatut d'Autonomia.

2. La suplència del síndic de Greuges correspondrà a l'adjunt a aquest, si n'és un, o als adjunts a aquest, si en són uns quants, que, si escau, preveja la llei a què es refereix l'article 38 de l'Estatut d'Autonomia.

3. Si la llei a què es refereix l'article 38 de l'Estatut d'Autonomia prevera l'existència de més d'un adjunt, la suplència, transcorregut el termini legal previst per a la designació d'un nou síndic, serà exercida de forma rotatòria per cadascun dels adjunts, pel seu ordre, de forma consecutiva i per períodes de sis mesos, fins a la presa de possessió del nou síndic.»

Disposició transitòria

A l'entrada en vigor d'aquesta reforma reglamentària, les funcions de Síndic de Greuges que exerceix interinament l'actualment existent adjunt primer seran assumides per l'actualment existent adjunt segon fins al 30 de juny de 2010, i començarà el següent període semestral d'exercici interí de les funcions l'1 de juliol de 2010.

Disposició final

Aquesta reforma reglamentària, que té rang de llei, entrarà en vigor el dia que es publique en el Butlletí Oficial de les Corts. També es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana i en el Boletín Oficial del Estado.

Palau de les Corts, València, 19 de febrer de 2009.- La presidenta: María Milagrosa Martínez Navarro. La secretària primera: María Fernanda Vidal Causanilles.

Mapa web