Ficha disposicion

Ficha disposicion





DECRET 214/2015, de 20 de novembre, del Consell, pel qual es regula l'atribució de competències per a l'exercici de la potestat sancionadora en matèria de llavors i plantes de viver i de recursos fitogenètics en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7663 de 23.11.2015
Número identificador:  2015/9501
Referència Base de Dades:  009101/2015
 



DECRET 214/2015, de 20 de novembre, del Consell, pel qual es regula l'atribució de competències per a l'exercici de la potestat sancionadora en matèria de llavors i plantes de viver i de recursos fitogenètics en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. [2015/9501]

PREÀMBUL



La Llei 30/2006, de 26 de juliol, de Llavors i Plantes de Viver i de Recursos Fitogenètics, estableix que correspon a les distintes administracions públiques, en l'àmbit de les competències respectives, la realització dels controls i inspeccions necessàries que asseguren el seu compliment. En els articles 60 al 62 tipifica les infraccions en matèria de llavors i plantes de viver, i l'article 63 quantifica les sancions que corresponen a cada infracció. Així mateix, l'article 59 estableix que l'exercici de la potestat sancionadora en execució d'aquesta llei correspondrà, amb caràcter general, a les comunitats autònomes.



L'article 49.3.3 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, sense perjuí del que disposa l'article 149 de la Constitució, atribueix a la Generalitat competència exclusiva en agricultura i ramaderia.



El Decret 158/2015, de 18 de setembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, estableix que la Secretaria Autonòmica d'Agricultura i Desenvolupament Rural assumeix les funcions que li atribueix l'article 68 de la Llei del Consell, en matèria de foment i garantia agrària, política agrària comuna, desenvolupament rural, investigació i innovació agroalimentària, programes operatius, cadena agroalimentària, producció i comercialització agrària, indústria alimentària, cooperativisme agrari, ramaderia, silvicultura, pesca i aqüicultura, ordenació del sector pesquer i programes operatius en l'àmbit esmentat, així com protecció, qualitat, innovació i tecnologia agroalimentària, i que, en concret, a la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, en l'article 8, li assigna les competències de les matèries regulades per la Llei 30/2006, de 26 de juliol, de Llavors i Plantes de Viver i de Recursos Fitogenètics.

Per tot això i tenint en compte que l'exercici de la potestat sancionadora requereix atribució expressa als òrgans administratius per disposició de rang legal o reglamentari, de conformitat amb l'article 127.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, es considera necessària l'aprovació d'un decret que aborde una regulació normativa, en què es tinga en compte el contingut en matèria de les infraccions i sancions en matèria de llavors i plantes de viver i de recursos fitogenètics.

Per això, en virtut del que disposen els articles 18.f i 43 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de la Generalitat, del Consell, a proposta de la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 20 de novembre de 2015,





DECRETE



Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

El present decret té per objecte l'atribució de l'exercici de la potestat sancionadora en matèria de llavors i plantes de viver i de recursos fitogenètics en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.



Article 2. Potestat sancionadora

1. La iniciació de l'expedient sancionador en matèria de llavors i plantes de viver i de recursos fitogenètics es realitzarà mitjançant una resolució de la persona titular de la direcció general competent en la matèria, en la qual nomenarà instructor i, si és el cas, secretari, tenint en compte la deguda separació entre la fase d'instrucció i la imposició de la sanció.

2. La resolució de l'expedient sancionador correspondrà:

a) A la persona titular de la secretaria autonòmica competent en la matèria en el supòsit d'infraccions lleus i greus.

b) A la persona titular de la conselleria competent en la matèria en el supòsit d'infraccions molt greus.



Article 3. Infraccions i sancions

Totes les infraccions en matèria de llavors i plantes de viver i de recursos fitogenètics, tipificades en la Llei 30/2006, de 26 de juliol, de Llavors i Plantes de Viver i de Recursos Fitogenètics, hauran de ser objecte del procediment sancionador establit en el Reglament del Procediment per a l'Exercici de la Potestat Sancionadora, aprovat pel Reial Decret 1398/1993, de 4 d'agost.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Incidència pressupostària

El compliment i posterior desplegament d'aquest decret no podrà tindre cap incidència en la dotació dels capítols de despesa assignada a la conselleria competent en la matèria i, en tot cas, haurà de ser atesa amb els mitjans personals i materials de la conselleria esmentada.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

Aquest decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 20 de novembre de 2015



El president de la Generalitat,

XIMO PUIG I FERRER



La consellera d'Agricultura, Medi ambient,

Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural,

ELENA CEBRIÁN CALVO

Mapa web