ORDRE de 3 d'octubre de 2001, de la Conselleria de Cultura i Educació, sobre concessió de permisos i llicències al personal docent no universitari al servici de l'administració de la Generalitat Valenciana.



Publicado en:  DOGV núm. 4110 de 19.10.2001
Número identificador:   2001/M9983
Referencia Base Datos:  4188/2001
 
  • Análisis jurídico

  • Análisis documental

    Origen disposición: Conselleria Cultura i Educació
    Grupo Temático: Legislación, Reglamentación
    Materias: Funció pública Educació
    Descriptores:
      Temáticos: personal docent, permís de formació, permís social, jornada de treball, reducció del temps de treball


  • ORDRE de 3 d'octubre de 2001, de la Conselleria de Cultura i Educació, sobre concessió de permisos i llicències al personal docent no universitari al servici de l'administració de la Generalitat Valenciana. [2001/M9983]

    Per Decret 34/1999 del Consell de la Generalitat Valenciana, es regulen els permisos i llicències del personal al servici de l'administració del Govern Valencià, i s'exclou de la seua aplicació el personal docent no universitari dependent de la Conselleria de Cultura i Educació.

    En el Decret 111/2000, de 18 de juliol, del Govern Valencià, pel qual s'establix el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria de Cultura i Educació, es configura la Conselleria de Cultura i Educació com el departament al qual correspon exercir les competències en matèria d'educació, en virtut d'això, a proposta d'esta, el Govern Valencià, en data 30 de gener de 2001, aprova el Decret 28/2001, pel qual es regulen els permisos i llicències del personal docent no universitari dependent de la Conselleria de Cultura i Educació.

    Per Ordre de 23 de gener de 1995 d'esta Conselleria, s'establix la distribució competencial en l'autorització de permisos i llicències regulats en el Decret 50/1989, del Govern Valencià (DOGV de 27 de juny de 1989), del personal docent no universitari al servici de l'administració de la Generalitat Valenciana.

    Així doncs, es fa necessària una normativa que adeqüe el contingut de l'ordre que regula la competència en la gestió de determinats permisos i llicències del personal docent no universitari al servici de l'administració de la Generalitat Valenciana a la normativa vigent, i també detallar alguns conceptes que s'hi empren amb la finalitat d'agilitar la gestió.

    Per tot això, i en ús de les atribucions que em conferix l'apartat e) de l'article 35 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, de Govern Valencià, i la disposició final primera del Decret 28/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià,

    ORDENE

    La present disposició és aplicable al personal comprés dins l'àmbit d'aplicació del Decret 28/2001: personal docent no universitari dependent de la Conselleria de Cultura i Educació, qualsevol que siga el tipus i durada de la seua relació jurídica amb esta conselleria.

    La gestió dels permisos i llicències regulats en l'esmentat decret queda atribuïda als òrgans que s'indiquen a continuació.

    Primer

    1. Correspon als directors dels centres docents no universitaris, centres de formació, innovació i recursos educatius, i serveis psicopedagògics escolars, pel que fa al personal docent destinat en estos, resoldre les sol·licituds de permisos i llicències a què fan referència: l'article 2 (llevat dels supòsits de sol·licitud d'ajornament de gaudi del permís de vacances per llicència maternal, previstos en el paràgraf segon de l'article 5 del Decret 1.949/1967, de 20 de juliol, BOE núm. 203 i 204); el segon paràgraf de l'article 3.1; els paràgrafs primer, segon, huité i nové de l'article 3.2, i els punts 3.3, 3.4, 3.5, 3.6, 3.7, 3.8 i 3.9.

    Les activitats extraescolars realitzades com a conseqüència de la programació general anual que comporten eixides del centre per part del professorat, no tenen la consideració de permís, ja que no impliquen una falta d'assistència al treball, sinó que este es desenrotlla fora del centre, per la qual cosa no cal sol·licitar autorització per a realitzar-les ja que està implícita en l'aprovació de la programació general anual.

    Els permisos regulats en l'article 3 de l'esmentat decret s'hauran de sol·licitar a l'òrgan competent amb la màxima antelació possible, en els esdeveniments predicibles, a fi d'evitar ocasionar dificultats en el funcionament normal del centre.

    2. Contra la resolució del director del centre o servei, es podrà interposar recurs d'alçada davant del director territorial d'Educació de la Conselleria de Cultura i Educació en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la notificació, de conformitat amb el que establixen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, en la redacció donada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

    Segon

    1. Correspon al director territorial d'Educació, pel que fa al personal docent no universitari destinat en centres i serveis radicats en el seu àmbit territorial, resoldre sobre els permisos regulats en: de l'article 2, els supòsits de sol·licitud d'ajornament de gaudi del permís de vacances per llicència maternal, previstos en el paràgraf segon de l'article 5 del Decret 1.949/1967, de 20 de juliol (BOE núm. 203 i 204); de l'article 3, el paràgraf primer del punt 3.1; del punt 3.2, els paràgrafs tres al set; de l'article 4, el punt 4.2.1, i l'article 5.

    La sol·licitud de gaudi de vacances en el supòsit indicat en el paràgraf anterior haurà d'efectuar-se, com a mínim, amb un mes d'antelació a la data indicada de començament.

    El gaudi del permís regulat en el punt 3.1 de l'article 3 del decret, com que té origen en un fet causant, ha de guardar en tot moment la relació temporal amb l'esdeveniment que l'origina a fi de no quedar desvirtuat. En el supòsit de gaudir-se amb anterioritat al succés que l'origina, la realització haurà d'acreditar-se en el termini de deu dies a partir de l'assenyalat per a la celebració del matrimoni o unió de fet; en cas contrari, la llicència disfrutada per tal motiu esdevindrà llicència sense retribució, la qual serà tramitada per l'administració.

    Les reduccions de jornada previstes en l'article 5 del referit decret, únicament seran d'aplicació al personal amb jornada laboral completa, i no tenen la consideració de jornada reduïda als efectes previstos en la legislació d'incompatibilitats del personal al servici de les administracions públiques.

    Les reduccions de jornada previstes en l'article 5.1 s'efectuaran atenent el principi de bona fe contractual i garantint la pervivència del dret a l'educació, per això es concediran en el percentatge adequat que permeta la compaginació d'ambdós drets.

    A l'efecte del punt 5.3, el certificat haurà de ser estés pels facultatius mèdics adscrits a la unitat mèdica docent de la respectiva direcció territorial.

    2. Contra la resolució del director territorial d'Educació, es podrà interposar recurs d'alçada davant del director general de Personal de la Conselleria de Cultura i Educació en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la notificació, de conformitat amb el que establixen els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, en la redacció donada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

    Tercer

    1. Correspon al director general de Personal de la Conselleria de Cultura i Educació, resoldre els permisos i llicències del personal docent no universitari la resolució dels quals no estiga expressament atribuïda a altres òrgans.

    Les llicències d'estudis, previstes en el punt 4.1.2 del decret, se sol·licitaran i tramitaran d'acord amb el que establisquen les respectives convocatòries que efectue l'òrgan competent de la Conselleria de Cultura i Educació.

    Contra la resolució del director general de Personal, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb el que establixen els articles 107, 116 i 117 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i 8, 14 i 46 de la Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, es podrà interposar potestativament recurs de reposició o plantejar directament recurs contenciós administratiu, en els terminis i davant dels òrgans que s'indiquen a continuació:

    a) El recurs de reposició haurà d'interposar-se davant de la Direcció General de Personal d'esta Conselleria en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la notificació.

    b) El recurs contenciós administratiu haurà de plantejar-se, a elecció, davant del jutjat contenciós administratiu en la circumscripció del qual tinga el domicili el recurrent o es trobe la seu de l'òrgan autor de l'acte, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació.

    Disposició derogatòria

    La present disposició deroga l'Ordre de 23 de gener de 1995 d'esta conselleria, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana de 10 de març, sobre concessió de permisos i llicències al personal docent no universitari.

    Disposició final

    La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    València, 3 d'octubre de 2001

    El conseller de Cultura i Educació,