DECRET 26/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià, de modificació dels articles 9 i 12 del Decret 62/1996, de 25 de març, pel qual s'aprovà el Reglament regulador de la professió de guia turístic.



Publicado en:  DOGV núm. 3931 de 02.02.2001
Número identificador:   2001/X883
Referencia Base Datos:  0468/2001
 
  • Análisis jurídico

    Fecha de entrada en vigor: 03.02.2001
    Notas: Reglament regulador de la professió de guia turístic. Modificació.
    Esta disposición afecta a:
      Modifica:
  • Análisis documental

    Origen disposición: Presidència de la Generalitat
    Grupo Temático: Legislación, Reglamentación
    Materias: Turisme
    Descriptores:
      Temáticos: turisme, professió de turisme , monografies


  • DECRET 26/2001, de 30 de gener, del Govern Valencià, de modificació dels articles 9 i 12 del Decret 62/1996, de 25 de març, pel qual s'aprovà el Reglament regulador de la professió de guia turístic. [2001/X883]

    El Decret 62/1996, de 25 de març, regulador de l'activitat de guia turístic a la Comunitat Valenciana, va adequar la figura i activitat del guia turístic a les noves tendències i exigències tan legals com professionals i de qualitat existents en el sector.

    No obstant l'anterior, l'actual redacció dels articles 9 i 12 sembla no deixar prou clara l'aplicació del sistema de reconeixement professional conformement amb el que estableixen les directives 89/48/CE i 92/51/CE, per la qual cosa convé donar nova redacció a aquests preceptes de forma que definitivament s'entenga complert el dret comunitari aplicable. A aquest objectiu respon el present decret.

    L'article 17 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana atribueix al Govern Valencià la potestat reglamentària, i el seu article 31.12, en concordança amb l'article 148.1.18 de la Constitució espanyola, concedeix a la Generalitat Valenciana competència exclusiva sobre la promoció i l'ordenació del turisme en el seu àmbit territorial.

    En virtut del que s'ha exposat, oïts els sectors i les administracions afectades, a proposta del president de la Generalitat Valenciana, conforme amb el Consell Jurídic Consultiu i amb la deliberació prèvia del Govern Valencià en la reunió del dia 30 de gener de 2001,

    DECRETE

    Article únic

    Modificar l'apartat c) de l'article 9 i l'article 12 del Decret 62/1996, de 25 de març, del Govern Valencià, que queden redactats com segueix:

    «Article 9

    c) Comptar, com a mínim, amb el títol acadèmic de tècnic superior en Informació i Comercialització Turística, tècnic en Empreses i Activitats Turístiques o títol o diploma universitari o equivalent. En el cas de títols estrangers, l'interessat haurà d'acreditar la seua homologació per l'òrgan competent».

    «Article 12. Reconeixement professional

    Els nacionals d'un estat membre de la Unió Europea o de l'espai econòmic europeu que tinguen una habilitació que, conforme al que disposen les directives 89/48/CE i 92/51/CE, faculte per a l'exercici de la professió de guia turístic en els estats esmentats, podran accedir a la condició de guia turístic de la Comunitat Valenciana mitjançant la superació, si s'escau, de la prova d'aptitud o període de pràctiques que determine l'òrgan competent. Igual tractament s'aplicarà a qui compte amb una habilitació expedida per una altra comunitat autònoma de l'Estat espanyol.

    Les persones interessades hauran d'acreditar, en qualsevol cas, el domini parlat i escrit d'una de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana”.

    DISPOSICIÓ FINAL

    El present decret entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

    València, 30 de gener de 2001

    El president de la Generalitat Valenciana,